S-ar putea să credeți că orice și tot ce este pe internet este accesibil oricui, dar, din păcate, acolo ați greșit. Lumea digitală are mai multe granițe decât crezi, iar acest ghid geoblocant ar trebui să te ajute să înțelegi totul.


În timp ce multe țări suferă de cenzură aspră, alte blocuri și restricții sunt puse în aplicare în întreaga lume, poate fără să vă dați seama. Georestricțiile pot fi găsite sub forma unui site web blocat, a serviciului de streaming sau chiar a unui anumit conținut, cum ar fi un videoclip YouTube. 

Geofiltrele sunt una dintre cele mai mari forme de blocare a internetului de pe glob. Fie că ne place sau nu, locația noastră dictează ce putem și nu putem vedea online. Unele țări, precum SUA și Marea Britanie, au acces la o tonă de conținut, dar altele au doar o cantitate mică de conținut accesibilă.

Indiferent dacă vă familiarizați cu geoblocurile sau nu, vă întrebați cel mai probabil de ce și cum site-urile și serviciile online pot ști unde ne aflăm în primul rând. Ei bine, vom explica toate acestea și vă vom spune, de asemenea, cum puteți eluda restricțiile.

Ce este geoblocarea?

Geoblocarea este o tehnică folosită de companii care restricționează accesul oamenilor la conținut în funcție de locația lor geografică. Împiedică persoanele dintr-o țară să acceseze conținutul alteia. 

Cum funcționează geoblocarea?

Site-urile și serviciile online vă pot spune unde vă aflați din cauza adresei IP. O adresă IP poate arăta doar ca o grămadă de numere aleatorii, dar deține o mulțime de informații. Adresele IP sunt alocate ISP-urilor, care apoi le alocă clienților. 

De fiecare dată când încercați să vizitați un site sau să utilizați un serviciu online, adresa dvs. IP este trimisă împreună cu solicitarea, astfel încât serverul să știe unde trebuie să trimită conținutul înapoi. Astfel, site-urile web și serviciile online vă pot identifica locația.

Când atingeți un geobloc, puteți fi fie blocat complet, redirecționat sau acces parțial. Este posibil să vedeți un mesaj de eroare care să spună că conținutul nu este disponibil în țara dvs. sau poate nici nu observați că ați fost direcționat către versiunea corectă. În orice caz, există mai multe motive pentru care există.

Exemple de geoblocare

Geoblocarea este prezentă de ani buni. Codurile de regiune DVD sunt în esență o formă a acestuia, chiar dacă este bazat pe hardware. Este posibil să nu vă fi dat seama, dar geoblocurile sunt impuse și de magazinele online. Prețul pe care îl plătiți poate fi bazat pe locul în care vă aflați. 

Multe companii sunt vinovate de discriminare în ceea ce privește prețul, dar este posibil să constatați că mijloacele dvs. de plată nu sunt acceptate sau că nu vă puteți înregistra pe site-ul sau serviciul. 

Acest tip de geoblocare este din ce în ce mai remarcat, iar UE a condus calea în promovarea practicilor corecte. În 2015, strategia pieței unice digitale a fost implementată pentru a vedea sfârșitul restricțiilor bazate pe geografii între țările UE. 

În plus, în 2018, a fost adoptat Regulamentul de geoblocare, care interzice anumite tipuri de geoblocare în rândul statelor membre ale UE, inclusiv negarea accesului sau redirecționarea fără a cere mai întâi permisiunea și refuzul plății, deoarece este de la un alt stat membru al UE. 

Streaming Geoblocks

Geoblocarea este deosebit de frecventă când vine vorba de servicii de streaming. Unele companii sunt capabile să funcționeze numai în anumite țări sau regiuni, astfel încât pun în aplicare un geo-filtru pentru a reține vizitatorii din alte părți. 

Acordurile de licență și drepturile de autor restricționează ceea ce companiile pot transmite pe piețe diferite, iar geoblocurile sunt cel mai simplu mod de a păstra companiile în conformitate cu aceste restricții..

Un exemplu bun este BBC, televizorul britanic de servicii publice disponibil pentru toți rezidenții din Marea Britanie. BBC a început să difuzeze în 1922, deci, în mod evident, nu existau servicii online atunci. Pentru a fi la curent cu vremurile, însă, în 2007, BBC a lansat serviciul de streaming și captură, BBC iPlayer. 

BBC iPlayer include TV în direct, evenimente sportive, emisiuni la cerere și filme, precum și conținut exclusiv, toate online, dar este disponibil numai pentru persoanele din Marea Britanie. Dacă încercați să îl accesați din afara regiunii, veți primi un mesaj care spune că conținutul este disponibil numai în Marea Britanie (totuși, cel mai bun VPN pentru programul BBC iPlayer vă poate ajuta).

Același lucru este valabil și pentru alte platforme de streaming și poate fi enervant să constați că, dacă sunteți în concediu, nu puteți accesa serviciul pentru care plătiți. 

Geoblocarea în UE

Regulamentul UE prevede ca furnizorii de conținut online – cum ar fi Netflix sau Amazon Prime (citiți cel mai bun VPN pentru Amazon Prime Video) – să furnizeze aceeași gamă de servicii, chiar dacă un client se află temporar într-o țară a UE care este diferită de cea specificată atunci când a semnat sus. Cu toate acestea, acesta va varia pentru alți utilizatori din întreaga lume.

Creatorii video YouTube li se oferă opțiunea de a plasa geoblocuri pe conținutul lor, astfel încât este posibil să descoperiți că un videoclip YouTube este blocat. Unele țări blochează YouTube cu totul, dar este ușor să descoperiți cum puteți viziona videoclipuri YouTube blocate în țara dvs..

În plus, Youku – versiunea YouTube a Chinei – are un conținut chinezesc excelent, precum și câteva emisiuni și filme în limba engleză. Cu toate acestea, acesta nu poate fi accesat în afara Chinei, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere poziția Chinei în privința cenzurii și a marelui său firewall restrictiv. Dacă doriți să obțineți acces, vă putem ajuta cum să deblocați ghidul Youku.

Netoblix Geoblocking

Geoblocarea complexă a Netflix nu înseamnă doar că nu puteți viziona filmul sau spectacolul ciudat, ci are o bibliotecă de conținut diferită pentru fiecare țară în care este disponibil. Serviciul de streaming este disponibil în 190 de țări, iar majoritatea celor disponibile sunt produse. de alte companii.

Aceste companii trebuie să spună unde este afișat conținutul respectiv și, deoarece de multe ori au tranzacții cu alte rețele, Netflix ar putea fi restricționat să afișeze ceva în aceeași țară. În plus, deși Netflix produce din ce în ce mai mult din conținutul propriu, o parte din acesta este vizibilă doar în anumite locații.

Netflix U.S. are cea mai mare bibliotecă, așa că este de înțeles că mulți oameni vor dori să o acceseze. De exemplu, deși este doar peste graniță, geoblocarea în Canada face ca conținutul din propria versiune de Netflix să fie diferit de cel al S.U.A..

Există o mulțime de articole Netflix pentru a intra în dinți pe Cloudwards.net, dar bucata noastră despre cum să învingi interzicerea Netflix VPN ar trebui să te ajute să înțelegi un pic mai bine toată malarkia geoblocantă. În plus, deși Netflix nu este singurul serviciu de streaming care are restricții pe regiune, oferă un obstacol suplimentar de depășit, la care vom ajunge într-un minut.

Cum să ocoliți geoblocarea

Nu este greu să ocoliți geoblocarea, iar cei din știu probabil și-au dat seama deja. Deoarece Netflix oferă conținut bazat pe locația pe care o arată adresa dvs. IP, schimbarea adresei IP în țara dorită vă va ocoli astfel de restricții (avem o mulțime de articole de adrese IP care vă vor îndrepta către o VPN specifică țării).

O modalitate ușoară de a face asta este cu un proxy. Îți maschează adresa IP reală cu propria sa, păcălind serverul destinat să creadă că te bazezi în altă parte. Cu toate acestea, deși poate fi un mod ușor de a evita restricțiile regionale, nu este cea mai bună cale. 

Proxies

Serverele proxy sunt o alegere proastă atunci când vine vorba de siguranță și securitate. Deși se pare că vă aflați într-o altă locație, adevărata dvs. adresă IP poate fi dezvăluită prin intermediul traseului de bază. Puteți citi mai multe despre asta în ghidul nostru VPN vs. proxy vs. Tor.

Chiar dacă nu doriți să vă schimbați locația și doriți doar să utilizați un proxy pentru PornHub, este o idee proastă. Nu veți fi protejat de grupurile de pop-up-uri rău intenționate pe care site-urile le conjurează. Dacă sunteți după o acțiune solo, ar trebui să consultați cel mai bun VPN al nostru pentru piese porno.

VPN-uri

O alegere mai sigură este utilizarea unei rețele private virtuale. Un VPN nu vă va permite doar să vă răsfățați locația la un singur clic, ci vă va cripta conexiunea. Veți fi conectat printr-o rețea privată care vă ascunde adresa IP și vă oferă protecție împotriva altor pericole online, cum ar fi infracțiunea informatică.. 

VPN-urile sunt o alegere excelentă dacă vă aflați în spatele blocurilor regionale sau a altor obstacole, cum ar fi dacă sunteți blocat pe Snapchat sau dacă trebuie să deblocați Instagram.

Oricare dintre furnizorii din revizuirile noastre VPN sunt capabili să schimbe adresa dvs. IP în cea a unei alte locații. Unii au un număr mai mare de locații server din care să aleagă decât altele. 

ExpressVPN, care este una dintre cele mai bune opțiuni VPN în care puteți investi, are servere în 94 de țări. HideMyAss are o acoperire și mai largă, cu servere în 190 de țări, dar nu este cea mai bună alegere în general. 

Acest lucru se datorează faptului că HideMyAss nu este la fel de sigur ca ExpressVPN și nici nu excelează în alte funcții incluse. Cu ExpressVPN, puteți să vă schimbați locația cu ușurință, precum și să vă protejați de orice ură online pe care o întâlniți. 

Puteți citi recenzia noastră ExpressVPN pentru a vedea cât de bine este și recenzia noastră HideMyAss pentru a vedea de ce locațiile singure nu o reduc.

Intrare în Netflix

Când vine vorba de accesarea Netflix, va trebui să treceți prin alte bucle. În teorie, ar trebui să funcționeze la fel ca ocolirea oricărui alt geobloc, dar Netflix a pus unul dintre cele mai sofisticate sisteme de detectare a VPN-ului, ceea ce face un proces mult mai greu.

Distribuitorii cu care Netflix s-au asociat și-au dat seama că pierd bani, deoarece oamenii urmăreau emisiunile pe Netflix. Acestea fac presiuni asupra Netflix pentru a împiedica oamenii să folosească VPN-uri pentru a accesa anumite programe și filme. În ianuarie 2016, Netflix a anunțat că va bloca VPN-urile și astfel s-a născut bariera VPN.

De atunci, utilizatorii s-au trezit blocați în spatele erorii de proxy Netflix, ceea ce înseamnă că nu au putut viziona Netflix deloc decât dacă au oprit VPN-ul. La rândul său, asta însemna că nu mai pot accesa biblioteca altei țări.

Din fericire, unele VPN-uri și-au găsit drum în jurul radarului VPN al Netflix, iar cel mai bun VPN pentru piesa Netflix are câteva opțiuni bune.

Gânduri finale

Acum știți ce este geoblocarea și de ce se folosește tehnica. Multe companii implementează restricții regionale și, deși Netflix este puțin mai complicat, nu este greu să le ocolim. Tot ce ai nevoie este un VPN decent, care are o acoperire bună a serverului pentru a vă ocoli majoritatea blocurilor. Doar ține cont de securitatea ta când alegi una. 

Având în vedere locațiile serverului, securitatea și capacitatea de a intra în Netflix, ExpressVPN este cea mai bună opțiune. Acoperă peste 90 de țări, are o securitate excelentă și poate intra ușor în Netflix. În plus, are alte caracteristici utile, ceea ce îl merită investiția. O garanție de returnare de 30 de zile este în vigoare, de asemenea, în cazul în care vă răzgândiți.

Puneți-ne la cunoștință despre experiența dvs. cu geoblocurile – și despre cum v-ați ocolit – în secțiunea de comentarii. În timp ce ești aici, aruncă o privire și la articolele noastre VPN și la articolele de divertisment. Ca întotdeauna, vă mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me