ExpressVPN vs TunnelBear: Baiting the Bear in 2020

Dintre zecile de rețele private virtuale pe care le-am testat, ExpressVPN s-a dovedit a fi una dintre cele mai fiabile opțiuni. Oferă funcții solide combinate cu un client elegant și viteze mari, despre care puteți citi mai multe detalii în recenzia noastră ExpressVPN completă. De când am început să facem articolele noastre de meci, a bătut fiecare adversar pe care l-a luat. 


În acest aspect, este vorba de TunnelBear, care este unul dintre VPN-urile mai cunoscute. În analiza noastră TunnelBear, am constatat că vitezele VPN sunt lipsite de viteză, dar clientul a fost drăguț, iar generosul plan gratuit l-a făcut o opțiune ispititoare pentru unii utilizatori.

În loc să ne uităm la furnizorii individuali, o să îi comparăm pentru a vedea care este mai bun și oferă cea mai bună valoare pentru banii tăi.

Configurarea unei lupte: ExpressVPN vs. TunnelBear

Dacă ați răsfoit cel mai bun articol VPN, știți că le împărțim în nouă secțiuni. În meciurile noastre, însă, reducem numărul la cinci și consolidăm unele dintre secțiuni în altele.

De exemplu, în recenziile dedicate, securitatea și confidențialitatea obțin fiecare propria secțiune, în timp ce aici sunt combinate într-una. Acest lucru înseamnă să ne asigurăm că fiecare secțiune și punct este ponderată uniform.

Cele cinci runde pe care le acoperim sunt caracteristici, prețuri, ușurință în utilizare, viteză și securitate. În fiecare rundă, vom oferi o scurtă privire generală asupra a ceea ce căutăm, aruncăm o privire asupra fiecărui furnizor, apoi vom încheia prin a da concluzia noastră despre cum au făcut concurenții și vom declara câștigător. VPN cu cele mai multe runde câștigate la final va primi recomandarea noastră.

1

Caracteristici

În primul rând, dorim să abordăm care sunt caracteristicile oferite de ExpressVPN și TunnelBear. În această secțiune, vom inspecta care sunt sistemele de operare și platformele pe care le acoperă fiecare VPN, apoi vom aprofunda bunătățile care sunt încorporate clienților lor.

Cele mai importante lucruri pe care le căutăm sunt un comutator de ucidere și posibilitatea de conectare automată la pornire. Îi căutăm pe aceștia pentru că au un efect semnificativ asupra securității VPN.

În afară de acestea, orice altceva este doar înghețarea tortului, așa că haideți să ne cufundăm.

ExpressVPN

În ceea ce privește funcțiile, ExpressVPN este cel mai robust furnizor de VPN pe care l-am văzut. Acceptă aproape fiecare dispozitiv la care vă puteți gândi, de la cele evidente, precum iOS, macOS, Windows și Android, până la obscur, precum Nintendo Switch și NVIDIA Shield. Poate fi configurat și pe routere, ceea ce face mai ușor să vă protejați toate dispozitivele dintr-o singură dată. 

Clientul desktop oferă mai multe opțiuni de protocol, inclusiv OpenVPN, L2TP și PPTP. Există, de asemenea, opțiuni pentru a lansa clientul la pornire și pentru a vă conecta automat la lansarea clientului.

expressvpn-review-viteza-test

Un comutator de ucidere este încorporat în client pentru securitate, precum și o frumoasă caracteristică de tunel divizat. Acesta din urmă permite utilizatorilor să definească ce programe de pe computerul lor doresc să utilizeze conexiunea VPN protejată și ce programe doresc să utilizeze conexiunea mai rapidă, neprotejată. Puține VPN-uri oferă această caracteristică, consultați review-ul nostru StrongVPN pentru alta.

ExpressVPN are de asemenea propriile servere DNS și vă permite să configurați clientul pentru a le utiliza exclusiv atunci când sunteți conectat la VPN. Vom analiza ce înseamnă asta când ajungem la secțiunea „securitate și confidențialitate”, dar, pe scurt, asigură un nivel mai mare de securitate și împiedică informarea dvs. să alunece prin fisurile online.

TunnelBear

Analizarea setărilor din clientul TunnelBear arată că acoperă cele mai importante funcții pe care le-am menționat. Există un comutator de ucidere pe eticheta „VigilantBear”. Are avantajul suplimentar de a vă reconecta automat în cazul în care conexiunea dvs. este pierdută.

TunnelBear oferă o opțiune de a lansa clientul la pornire și poate fi configurat pentru a se conecta automat la VPN atunci când nu este într-o rețea de încredere. Această din urmă caracteristică poate fi utilizată pentru a face tunelul VPN printr-o conexiune sigură atunci când sunteți pe WiFi public, dar rămâneți pe o conexiune mai rapidă și neprotejată atunci când utilizați WiFi-ul de acasă..

Tunnelbear-OS

TunnelBear nu vă oferă multe opțiuni atunci când vine vorba de protocoale, pe care le vom analiza mai detaliat în secțiunea „securitate și confidențialitate”. Singura setare pe care o puteți modifica legată de protocoale este o înlocuire TCP, care utilizează o versiune diferită a OpenVPN pentru a oferi o conexiune mai stabilă. 

În afară de comutatorul de omor și rețelele de încredere, nu există prea multe în ceea ce privește clopotele și fluierele de la TunnelBear. Totuși, ceea ce este mai rău este că în testarea noastră nu a funcționat un serviciu de streaming unic. Netflix, Hulu, Amazon Prime Video și BBC iPlayer ne-au refuzat când am încercat să urmărim orice.

Gânduri rotunde

TunnelBear acoperă cele mai importante caracteristici pe care le căutăm, dar se oprește aici. Pur și simplu nu poate concura cu o centrală ca ExpressVPN atunci când vine vorba de funcții.

ExpressVPN oferă tuneluri split, servere DNS private și mai multe protocoale. De asemenea, acoperă mai multe sisteme de operare decât orice VPN pe care am văzut-o. Acesta asigură punctul pentru această rundă.

Runda: Caracteristici Punct pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo TunnelBear

2

Preț

Prețul este unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie să te uiți atunci când faci cumpărături pentru orice. Totuși, atunci când vine vorba de VPN-uri, un preț corect singur nu este suficient pentru a fi competitiv. De asemenea, analizăm dacă furnizorul oferă un proces gratuit, politica de rambursare și care sunt metodele de plată acceptate.

ExpressVPN

Unul dintre primele lucruri pe care mulți oameni le observă despre ExpressVPN este prețul său abrupt comparativ cu mulți furnizori. Prețul lunar este unul dintre cele mai mari pe care le-am văzut, iar prețul de șase luni oferă o ușoară reducere. Cea mai lungă perioadă la care vă puteți înscrie este de 15 luni, ceea ce reduce prețul într-un interval care este mai egal cu alte VPN-uri.

Deși ExpressVPN nu oferă un proces gratuit, are o garanție de returnare a sumelor de 30 de zile, care este mai mult decât IPVanish (citiți piesa noastră ExpressVPN vs. IPVanish). În ceea ce privește metodele de plată, ExpressVPN acceptă toate formele majore, inclusiv cardul de credit, PayPal și bitcoin. Bitcoin este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să rămână cât mai anonimi posibil atunci când folosesc un VPN și să reducă la minimum urmele de hârtie rămase. 

ExpressVPN acceptă, de asemenea, aproape o jumătate de duzină de metode de plată mai puțin proeminente, inclusiv lucruri precum Sofort, Mint și UnionPay.

TunnelBear

TunnelBear oferă un plan decent decent, care oferă utilizatorilor 500MB pe lună de lățime de bandă. Aceasta poate fi împărțită între până la cinci dispozitive, dar cantitatea scăzută de date nu va ajunge departe atunci când sunt difuzate. Puteți extinde lățimea de bandă cu 1 GB, făcând un tweet despre cât de mult iubiți TunnelBear. Dacă vă interesează un plan gratuit mai generos, consultați programul nostru de VPN gratuit.

Trecând la abonamentul plătit, veți obține o lățime de bandă nelimitată, dar sunteți în continuare limitat la cinci dispozitive. Prețul lunar este competitiv, iar opțiunea anuală oferă o reducere solidă care o face mai ieftină decât ExpressVPN, dar nu la fel de accesibilă ca Windscribe, despre care puteți citi mai multe detalii în review-ul nostru Windscribe. Aruncați o privire și asupra piesei noastre Windscribe vs. TunnelBear.

Este de remarcat faptul că anuale și lunare sunt singurele două opțiuni oferite de TunnelBear. Nu există o opțiune de șase luni, cum ar fi ofertele ExpressVPN și nici o opțiune de mai mulți ani, precum veți primi cu Windscribe. 

Când vine timpul să plătiți pentru abonament, TunnelBear acceptă două metode. Puteți plăti cu un card de credit sau, dacă doriți să fiți cât mai anonimi și indisponibili, utilizați bitcoin. 

În cele din urmă, TunnelBear oferă, de asemenea, o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile pentru cei care se răzgândesc după utilizarea serviciului.

Rundă Două Gânduri

Această parte a meciurilor este adesea un exemplu excelent de zicală „primești pentru ce plătești”. ExpressVPN este mai scump decât TunnelBear, dar după cum veți vedea în restul acestui articol, costul este justificat. 

Acestea fiind spuse, această secțiune este despre prețuri, iar TunnelBear bate ExpressVPN în această privință. Ambii furnizori oferă o garanție de returnare de 30 de zile, dar numai TunnelBear oferă un plan gratuit pentru încercarea utilizatorilor. În plus, ambele acceptă bitcoin pentru anonimatul maxim al utilizatorului.

Runda: punct de preț pentru TunnelBear

Logo ExpressVPN
Logo TunnelBear

3

Ușurință în utilizare

În această rundă, vom analiza ușurința în utilizare. Vom verifica totul de la site-ul web către client pentru a ne face o idee bună despre ce tip de experiență pentru utilizatori oferă ExpressVPN și TunnelBear. Aceasta este runda cea mai subiectivă, dar vom face tot posibilul pentru a da o idee clară despre ce este să folosești fiecare VPN.

ExpressVPN

Când vine vorba de ușurința în utilizare, ExpressVPN folosește același model general pe care îl utilizează o mare parte din furnizorii VPN. Site-ul web direcționează oamenii către pagina pe care trebuie să o facă pentru a-și configura contul într-un mod eficient. Este stabilit bine și face ușor să obțineți ajutor sau să găsiți descărcări.

După ce contul este configurat și aplicația va fi rulată, veți primi un ecran minim. Există un buton de pornire mare în partea de sus a paginii care vă conectează la VPN. 

expressvpn-review-lansare

Mai jos este o linie de text care indică dacă sunteți conectat la VPN. Mai jos este o casetă care arată serverul selectat. Făcând clic pe acesta, puteți deschide lista locațiilor disponibile. Lista de servere poate fi căutată folosind o bară de căutare în partea de sus și este sortată pe continent, ceea ce face ușor de navigat, de asemenea.

În stânga sus, există o pictogramă cu trei linii orizontale care deschide meniurile și setările mai aprofundate. Punerea în față a unui client simplu și minim și ascunderea funcțiilor mai robuste în meniuri mai adânci este o modalitate excelentă de a oferi utilizatorilor care doresc ceva mai simplu o interfață simplă, oferind în același timp utilizatorilor puteri tone de opțiuni. 

Acesta este un stil pe care îl adoptă mai mulți furnizori VPN, iar ExpressVPN a realizat echilibrul bine. Clientul este ușor de utilizat în timp ce încă împachetează o mulțime de funcții.

TunnelBear

La fel ca majoritatea furnizorilor de VPN, TunnelBear are un site elegant, care oferă o modalitate ușoară de a configura abonamentul dvs. prin plasarea mai multor butoane mari „get TunnelBear now” în jurul site-ului web.

După ce vă configurați contul și descărcați clientul, lucrurile continuă să meargă fără probleme. Clientul are un aspect neobișnuit care arată o hartă cu țevi în stil Mario, care ies din pământ în locații din întreaga lume. 

Tunnelbear-client

Dacă faceți clic pe o țeavă vă permite să vă conectați la locația respectivă. În timp ce VPN se conectează, arată o animație a unui urs care săpe în pământ la locația ta și care iese din țeava pe care ai ales-o. 

În mod alternativ, dacă tot flirul cu temă de urs este puțin, puteți alege locația dvs. dintr-un meniu derulant din partea de sus a ferestrei și puteți întoarce comutatorul on / off pentru a vă conecta. Lista de servere nu are o modalitate de a căuta locația dorită, nu este alfabetizată și nu afișează steaguri lângă fiecare locație, ceea ce face dificilă navigarea în opțiuni.

Clientul are un aspect neobișnuit și curatat și se simte plăcut de utilizat, dar în cele din urmă, acel stil duce la o experiență mai dificilă pentru cei care caută un VPN cu practic practic. 

Runda trei gânduri

În timp ce clientul TunnelBear este atractiv și neobișnuit, vine cu dezavantaje. Aspectul deosebit de important, adaugă caracterului clientului, dar este mai puțin eficient decât clientul ExpressVPN. 

ExpressVPN își pune cel mai bun picior înainte cu o interfață elegantă și ușor de utilizat, care scapă de dezordine. Apoi, pentru cei care doresc să aprofundeze cu configurarea și personalizarea, opțiunile sunt ascunse în meniuri bine organizate, ușor de accesat.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo TunnelBear

4

Viteză

Viteza este una dintre cele mai simple secțiuni în ceea ce privește modul în care este măsurată și cum ajungem la concluziile noastre. Testăm viteza conexiunii noastre de internet neprotejate, apoi o comparăm cu viteza pe care o poate atinge fiecare VPN în timp ce este conectată la cinci servere de pe glob.

Locațiile utilizate pentru fiecare VPN sunt aceleași pentru a menține rezultatele comparabile. De asemenea, facem câteva navigări web și streaming pentru a ne asigura că lucrurile funcționează așa cum trebuie și viteza pe care o vedem pe hârtie reflectă performanța reală.

ExpressVPN

ExpressVPN este printre cele mai consistente VPN-uri de pe piață atunci când vine vorba de viteză. De la un server la altul, vă puteți aștepta la aceeași performanță, fie că vă conectați la un server care se află la o sută de mile distanță sau la câteva mii, spre deosebire de NordVPN (citiți bucata noastră ExpressVPN vs. NordVPN).

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
neprotejata9161.8310.22
Locație inteligentă-Kansas City44105.497,94
Toronto3590.577,89
Amsterdam145103.124,48
Singapur24485.472,98
Japonia163100.824,84

Ping-ul nu a fost niciodată scăpat de control, chiar și când s-a conectat la o locație îndepărtată, cum ar fi Japonia. Deși s-ar putea să nu doriți să jucați când sunteți conectat la un server îndepărtat, timpul de ping a fost suficient de scăzut încât navigarea pe site-uri și conținutul în flux nu a fost afectată prea mult. Lucrurile s-au simțit rapid la încărcare și site-urile web au răspuns, motiv pentru care ExpressVPN se clasează bine pe lista noastră VPN rapidă.

Viteza susținută de descărcare și încărcare a fost impresionantă, indiferent de ce server am folosit și, uneori, a fost ușor să uităm că am fost conectați la VPN, deoarece navigarea pe web se simțea atât de rapid. 

TunnelBear

De la server la server, performanța TunnelBear a fost inconsecventă. Unele servere, inclusiv serverul american, care era cel mai aproape de noi, au scăzut cu mult peste trei sferturi din viteza noastră de descărcare neprotejată. 

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (Virginia, Statele Unite)1672.025,82
Statele Unite3354,515.12
Regatul Unit19824.041,60
Elveţia22062,852,56
Japonia35223.861,35
Brazilia29567.991.91

După cum vă așteptați de la aceste numere, navigarea se simte adesea lent. Chiar și serverele care arătau viteză comparabilă cu ExpressVPN pe hârtie au fost vizibil mai lente la încărcarea site-urilor web sau a videoclipurilor. 

În mod ciudat, distanța nu părea a fi un factor important pentru a determina ce servere au performanțe reduse. Cel mai îndepărtat server pe care l-am testat, Japonia, a fost unul dintre cele mai bune, în timp ce S.U.A. a fost unul dintre cele mai grave, în ciuda faptului că a fost cel mai apropiat.

Rotund Patru Gânduri

Câștigătorul aici este clar. TunnelBear este inconsistentă de la server la server, cu mai multe locații cu performanțe reduse. Locația părea să nu aibă nicio influență asupra performanței fiecărui server, ceea ce ne face să credem că inconsistența este un simptom al unei rețele supra-traficate.

Pe de altă parte, ExpressVPN s-a comportat bine, cu viteze și consistență impresionante pe toate serverele. Îi oferim punctul de vedere în această rundă.

Runda: punct de viteză pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo TunnelBear

5

Securitate și confidențialitate

Am salvat, probabil, cea mai importantă rundă pentru ultima: securitate și confidențialitate. Pentru securitate, ne uităm la ce protocoale oferă VPN-urile și ce criptare folosesc. De asemenea, căutăm scurgeri de adresă DNS și IP pentru a ne face o idee cât de ușor va fi pentru cineva să vă urmărească pe web în timp ce utilizați VPN.

Pentru partea de confidențialitate a acestei secțiuni, analizăm în detaliu politica de confidențialitate a fiecărui furnizor și încercăm să vedem cât de multe informații despre utilizarea dvs. de VPN pe care le colectează. Între acești doi factori, putem obține o imagine clară despre cât de mult VPN-urile vă vor proteja anonimatul și siguranța online.

ExpressVPN

ExpressVPN oferă mai multe protocoale, inclusiv OpenVPN, L2TP și PPTP. În cea mai mare parte, vă sugerăm ca utilizatorii să rămână cu OpenVPN, deoarece este sigur și oferă performanțe solide. Dacă doriți să aflați mai multe despre ce înseamnă toate acele acronime, citiți defalcarea protocolului VPN. 

În ceea ce privește criptarea, nu există opțiuni. Sunteți întotdeauna configurat cu AES 256 biți. Aceasta este o criptare puternică și oferă niveluri de siguranță practic incalcătoare, chiar dacă cineva a putut să vă intercepteze traficul pe internet. 

Când am testat scurgeri DNS sau scurgeri de adresă IP, nu am reușit să găsim semne de informații care se strecoară prin fisuri. 

În ceea ce privește confidențialitatea, ExpressVPN este la fel de bun. Deși politica sa de confidențialitate nu este cea mai concisă pe care am văzut-o, este puternică. În partea de sus a documentului se evidențiază că nu are activitate de jurnal, inclusiv istoricul de navigare sau destinația traficului. 

Sistemul ExpressVPN este conceput pentru a colecta cât mai puține informații despre utilizator. Dacă utilizați bitcoin pentru plată, atunci tot ce vă trebuie de la dvs. este o adresă de e-mail și nimic nu vă împiedică să utilizați un disc. 

Este ușor să nu lăsați urme în urmă în mod eficient atunci când utilizați ExpressVPN. În plus, compania are sediul în Insulele Virgine Britanice, care are unele dintre cele mai puternice legi de protecție a datelor din lume, asigurând în continuare că datele dvs. sunt sigure și protejate confidențialitatea.

TunnelBear

TunnelBear oferă mai puține opțiuni de protocol decât ExpressVPN, dar acoperă OpenVPN, care este cel mai bun. De asemenea, se potrivește cu criptarea ExpressVPN cu AES 256 biți. Nu am reușit să găsim niciun fel de scurgeri de adresă DNS sau IP în conexiunea TunnelBear. 

În politica sa de confidențialitate, TunnelBear spune că nu înregistrează lucruri precum datele despre trafic, dar colectează date operaționale pentru a ajuta la menținerea rețelei VPN. Aceasta include sistemul de operare utilizat și câte date ați utilizat. Nimic din acesta nu identifică personal și, la fel ca în cazul ExpressVPN, puteți da o adresă de e-mail a arzătorului și să plătiți cu bitcoin pentru a rămâne anonim.

Round Five Gânduri

Ambii furnizori acceptă bitcoin și au politici similare de neînregistrare. De asemenea, au ceea ce considerăm standardul de aur pentru protocol și criptare, care este împerecherea OpenVPN cu AES 256 biți.

Deși ambele VPN-uri nu au politici de înregistrare și respectă confidențialitatea utilizatorilor lor, TunnelBear colectează mai multe informații operaționale decât ExpressVPN, așa că oferim punctul final către ExpressVPN.

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo TunnelBear

6

Gânduri finale

TunnelBear a luptat bine în acest meci și mai multe puncte au fost greu de decis. Totuși, la sfârșitul zilei, ExpressVPN a reușit să mențină un avantaj solid datorită performanțelor sale rapide, a numeroase funcții și a clientului ușor de utilizat.. 

Deși TunnelBear a reușit să ia în considerare prețul, scorul final vine la patru puncte pentru ExpressVPN și doar cel pentru TunnelBear. 

Câștigător: ExpressVPN

Dacă aveți experiență cu ExpressVPN sau TunnelBear, ne-ar plăcea să auzim cum vă preocupați lucrurile în comentariile de mai jos. Consultați și comparațiile noastre ExpressVPN și CyberGhost și ExpressVPN vs. PIA. Sperăm că v-a plăcut această piesă și, ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map