ExpressVPN vs PIA: Două VPN-uri Speedy Square Off în 2020

ExpressVPN a fost în fruntea clasamentului nostru VPN de ceva vreme și este dovedit din nou că și-a câștigat locul acolo. Dacă te uiți la recenzia noastră ExpressVPN, vei vedea că aproape nimic nu ne place. Este rapid, ușor de utilizat și a divizat tunelurile, o caracteristică extrem de solicitată și greu de găsit. 


Accesul la internet privat, sau PIA, este de cele mai multe ori în topul nostru și este un brand foarte cunoscut precum ExpressVPN, dar a avut întotdeauna câteva deficiențe. În review-ul nostru VPN PIA, am observat că lipsea ușor atunci când vine vorba de difuzarea performanțelor și a locațiilor serverului. 

Recent, PIA a adus câteva îmbunătățiri la software-ul său și a adăugat tuneluri divizate, unul dintre avantajele semnăturii ExpressVPN față de majoritatea concurenților săi. Cu această schimbare, PIA a început să intre pe teritoriul ExpressVPN, așa că ne-am gândit că ar fi oportun să avem o potrivire de cap la cap ExpressVPN și PIA pentru a vedea dacă ExpressVPN își poate apăra coroana divizată de tunelare. 

Configurarea unei lupte: PIA vs ExpressVPN

Pentru a asigura o comparație corectă ExpressVPN și Acces la internet privat, trebuie să stabilim câteva reguli fundamentale. Ne-am împărțit comparația în nouă runde. În fiecare rundă, explorăm un aspect al performanței VPN, cum ar fi viteza sau securitatea. 

Ne uităm la performanțele fiecărui VPN din această categorie, apoi decidem care este mai bine în acel domeniu. Fiecare rundă pe care o câștigă VPN o câștigă un punct, iar VPN cu cele mai multe puncte la sfârșitul meciului nostru câștigă.

1

Viteză

Dacă vă îndreptați către articolul nostru cel mai rapid VPN, veți vedea că ExpressVPN și PIA au fost cele două cele mai rapide VPN-uri disponibile de ceva timp acum. Cu toate acestea, ambele au prezentat astăzi un pic dur în comparație cu normalul. Acest lucru s-ar putea datora unui trafic crescut în fața evenimentelor curente, dar indiferent de motiv, părea să afecteze atât serviciile VPN într-o anumită măsură.

Viteze PIA

Locație: PingDownloadUpload
neprotejata6289,38344.82
NE.5124.49298.08
Regatul Unit86142.84271.20
Hong Kong22592.97234.88
Israel152111.63317.28
Elveţia1053.22283.10

Ambele VPN-uri au redat aproximativ aproximativ jumătate din lățimea noastră de bandă atunci când eram pe serverele locale din S.U.A., iar serverele mai îndepărtate nu au beneficiat mult mai bine. PIA are un avantaj puternic față de ExpressVPN în ceea ce privește viteza de încărcare peste bord, în timp ce ExpressVPN are viteze de descărcare ușor mai bune în fiecare locație, cu excepția Israelului. 

Viteze ExpressVPN

Locație: PingDownloadUpload
neprotejata6289,38344.82
NE.11140.19141.38
Regatul Unit79202.28189.46
Hong Kong21897,65184.06
Israel14257.0025.56
Elveţia104130,41169.85

ExpressVPN a prezentat, de asemenea, timpi de ping mai mici în fiecare locație, în afară de una. Timpul de ping și viteza de descărcare au un impact mult mai mare asupra experienței utilizatorului mediu decât viteza de încărcare, care, odată depășit un anumit minim, îmbunătățește în principal performanțele încărcărilor mari de fișiere.. 

Performanța celui mai prost server al fiecărui VPN este, de asemenea, unul dintre factorii decisivi din această rundă. Locația anterioară a Israelului ExpressVPN, Israel, a avut încă performanțe decente și s-a simțit rapid și receptiv. ExpressVPN a obținut mai mult de 50Mbps de lățime de bandă, ceea ce este mai mult decât suficient pentru streamingul HD.

Cu toate acestea, cea mai slabă legătură a PIA a fost Elveția. Aici am văzut doar 3Mbps, ceea ce a făcut ca navigarea pe web să fie dureroasă, iar streaming-ul a fost posibil doar în rezoluție foarte mică. ExpressVPN a câștigat majoritatea locațiilor atât în ​​timpul vitezei de descărcare, cât și în timpul ping-ului, precum și în sensul general mult mai bun atunci când vine vorba de timp de receptivitate și de încărcare.

Runda: punct de viteză pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

2

Streaming

În timp ce unele servicii VPN oferă servere de streaming specializate, nici ExpressVPN sau PIA nu aleg să ia această cale (consultați recenzia Windscribe pentru un exemplu de VPN cu servere de streaming dedicate.)

În ciuda acestei lipse de servere dedicate, ExpressVPN face o muncă excepțională când vine vorba de streaming. De fapt, a câștigat unele dintre cele mai importante locuri într-o serie de cele mai bune liste de streaming noastre, cum ar fi cel mai bun VPN pentru Hulu și cel mai bun VPN pentru articolele Netflix. 

Netflix, Amazon Prime Video, Hulu și chiar BBC iPlayer funcționează perfect atunci când sunt conectate la ExpressVPN. Există o diferență mică sau chiar deloc vizibilă în timpul de încărcare, iar videoclipurile se încarcă aproape întotdeauna la full HD cu aspect plăcut și clar.

PIA, pe de altă parte, se luptă prin comparație la streaming. În timpul testării noastre, Netflix a funcționat, dar a durat foarte mult timp pentru a încărca un videoclip, în jur de 30 până la 45 de secunde. În afară de asta, Hulu, Amazon Prime Video și BBC iPlayer ne-au blocat. Aceasta înseamnă că ExpressVPN este câștigătorul clar în această rundă. 

Runda: Punct de streaming pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

3

Securitate și confidențialitate

Atât ExpressVPN, cât și PIA acoperă cele mai elementare caracteristici de securitate pe care ne așteptăm să le aibă fiecare VPN, cum ar fi un comutator de ucidere și un fel de conectare automată. Comutatorul de ucidere ExpressVPN este mai simplu decât PIA și este activat sau oprit. Când este pornit, acesta blochează automat tot traficul de internet dacă VPN se deconectează, ceea ce este exact ceea ce ar trebui să facă un comutator de ucidere. 

Pe de altă parte, comutatorul de ucid PIA are trei opțiuni. Poate fi setat pe oprit, automat sau întotdeauna. În modul „auto”, acesta blochează doar traficul exterior în timp ce VPN este pornit, iar cu acesta în „mereu”, blochează tot traficul dacă VPN este oprit. 

Setarea „mereu” este singura care asigură că traficul dvs. se va opri dacă VPN se deconectează în mod neașteptat, dar această setare oprește și tot traficul atunci când opriți VPN-ul în mod intenționat. Acest lucru oferă comutatorului ExpressVPN un avantaj ușor în ceea ce privește capacitatea de utilizare și securitate.

În ceea ce privește capacitatea de conectare automată, ambele VPN-uri au doar o casetă de bază care vă permite să spuneți VPN-ului să se conecteze la cea mai recentă locație la pornire. De asemenea, am testat protecția împotriva scurgerii fiecărui VPN și am constatat că ambele au putut să mențină adresa noastră IP și întrebările DNS în condiții de siguranță și private. 

În plus, ambii furnizori oferă și un set similar de opțiuni de protocol. ExpressVPN utilizează OpenVPN însoțit de criptarea AES-256 în mod implicit, ceea ce este în prezent considerat standardul de aur pentru securitatea VPN. ExpressVPN permite, de asemenea, utilizatorilor să stabilească protocolul pe IKEv2 sau L2TP IPSec, dar aceste opțiuni sunt inferioare OpenVPN pentru aproape orice aplicație. 

protocol opțiuni expressvpn-review-

PIA implicit, de asemenea, la OpenVPN, dar folosește în schimb AES-128. Puteți citi mai multe despre ce înseamnă acest lucru în articolul nostru de criptare, dar pe scurt, pur și simplu nu este la fel de bun ca AES-256. Puteți trece această opțiune implicită pe AES-256, ceea ce recomandăm tuturor utilizatorilor PIA. 

În plus, PIA mai are câteva opțiuni de protocol suplimentare, inclusiv L2TP IPsec și PPTP. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie făcut prin solicitarea acredităților necesare de la PIA, mai degrabă decât schimbarea setării în client, așa cum face ExpressVPN. 

Puteți citi defalcarea protocolului VPN pentru a afla mai multe despre toate aceste opțiuni, dar, din nou, scurtul și dulce este că OpenVPN este singurul pe care îl îndemnăm cu adevărat pe oameni să folosească. 

Deși ExpressVPN și PIA sunt în general destul de similare în ceea ce privește securitatea – și chiar în politica de confidențialitate – există câțiva factori mici care oferă avantajului ExpressVPN în această rundă. Setările implicite mai bune și accesul mai ușor la opțiunile de protocol îi conferă un avantaj mic, dar locația sa îl împinge peste margine și îl asigură rotund.

ExpressVPN are sediul în Insulele Virgine Britanice, care are unele dintre cele mai bune legi de confidențialitate pe internet din lume. În comparație cu legile din S.U.A., care se bazează pe accesul la internet privat, datele dvs. sunt mult mai protejate în Insulele Virgine Britanice. Această mică diferență este factorul decisiv între aceste două VPN-uri foarte sigure. 

Runda: Punct de securitate și confidențialitate pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

4

torrenting

ExpressVPN este în mod constant cel mai rapid VPN pe care îl testăm pe hârtie, dar l-am văzut învins înainte cu viteza de torent, cum ar fi în articolul nostru ExpressVPN vs NordVPN. Acestea fiind spuse, este încă printre cele mai bune acolo pentru torent. 

Am testat performanțele torentante ale fiecărei VPN cu o descărcare de testare de 1,4 GB, care este aproximativ aceeași dimensiune cu un episod HD dintr-o emisiune TV de 30 de minute. ExpressVPN a atins viteze de aproximativ 5MB / s până la sfârșitul primului minut, iar acest lucru a fost de până la 7MB / s cu aproximativ un minut și jumătate în. 

Lucrurile au continuat să se accelereze lent, dar constant până la aproximativ 10 MB / s până la sfârșitul minutului doi, ceea ce înseamnă că nivelul de descărcare a fost redus până când a fost finalizat după puțin peste trei minute și 35 de secunde.

PIA a urmat o curbă foarte asemănătoare, dar doar puțin mai lent. Descărcarea venea în jur de 4 MB / s după primul minut și 7 MB / s până la sfârșitul minutului doi. Aceasta a durat până la 9 MB / s cu aproximativ două minute și jumătate în timp și la scurt timp după aceasta, o explozie bruscă de viteză a înregistrat o viteză de descărcare de până la 13MB / s. 

Această explozie de viteză a ajutat finalizarea descărcării în trei minute și 35 de secunde. Acesta este practic aceeași perioadă de timp pe care ExpressVPN a durat-o. Ambele VPN-uri s-au descurcat foarte bine cu descărcarea testului nostru și au pregătit întregul episod gata de vizionare în doar câteva minute. Această rundă este prea aproape de a fi apelată, așa că o declarăm egal.

Runda: Torrenting Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

5

Locații server

La un moment dat, devine dificil să urmăriți cu exactitate numărul exact de servere pe care le are un furnizor VPN mare. Ceea ce știm sigur este că atât ExpressVPN, cât și PIA au peste 3.000 de servere totale, punându-le pe ambele în același echelon superior al dimensiunii rețelei de server.. 

În cazul în care cele două diferă este în cât de răspândite sunt aceste servere. ”Private are servere în 49 de locații din întreaga lume, acestea fiind răspândite doar în 29 de țări. Prin comparație, ExpressVPN are servere în 151 de locații din 95 de țări. 

Deși acest lucru nu a pus încă ExpressVPN la numărul unu în ceea ce privește dimensiunea rețelei – citiți recenzia noastră HideMyAss pentru a afla despre asta – aceasta o pune cu mult înaintea Accesului la Internet privat.

Rotund: Locații server punct pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

6

Conexiuni simultane

Pentru a împiedica oamenii să partajeze conturi cu prietenii și să limiteze tensiunea de lățime de bandă în rețelele de server, aproape toate VPN-urile impun o limită la numărul de dispozitive pe care le puteți conecta la un cont la un moment dat..

Limita ExpressVPN la aceasta este de cinci dispozitive modeste. PIA le permite utilizatorilor să aibă un dublu decât cel mult 10 dispozitive conectate simultan. În mod clar, PIA oferă opțiunea mai bună aici și câștigă această rundă.

Runda: punct de conexiuni simultane pentru acces la internet privat

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

7

Prețuri

După cum am văzut de-a lungul acestui meci, ExpressVPN are performanțe de vârf, care îl poziționează ca un lider al industriei. În mod previzibil, acest lucru înseamnă că ExpressVPN vine cu un preț destul de abrupt.

ExpressVPN este unul dintre cele mai costisitoare VPN-uri de pe piață. Planul său lunar este la fel de scump pe cât vin, iar următoarea opțiune, care este un plan de șase luni, nu este mult mai accesibilă. Cea mai bună opțiune este planul de 15 luni, care încasează în continuare aproape același cost lunar ca și cumpărarea unui plan lunar de acces la internet privat.

Prețurile PIA sunt mai bune la toate nivelurile decât ExpressVPN. Planul de șase luni depășește oricare dintre prețurile ExpressVPN, iar planurile de un an sau doi ani reduc acest preț semnificativ. Accesul la internet privat este probabil unul dintre cele mai bune prețuri ale VPN-urilor de top. 

Niciunul dintre acești furnizori nu oferă niciun fel de plan gratuit, așa că dacă nu sunteți interesat să vă protejați confidențialitatea online fără costuri, consultați recenzia noastră ProtonVPN. Acestea fiind spuse, ambele VPN-uri au o garanție de returnare de 30 de zile, care oferă cel puțin o modalitate de a încerca serviciul fără riscuri.

În ceea ce privește opțiunile de plată, atât PIA, cât și ExpressVPN acceptă carduri de credit și debit, PayPal sau bitcoin. Acest lucru este excelent pentru cei care sunt conștienți de securitate, deoarece înseamnă că vă puteți înscrie doar cu o adresă de e-mail. 

Dincolo de acest lucru, ExpressVPN are aproximativ zeci de tipuri de plată suplimentare pe care le puteți utiliza, inclusiv lucruri precum Sofort, UnionPay și Alipay. PIA acceptă mai puține metode de plată ale unor terți, dar acceptă câteva forme suplimentare de Crypto pe care ExpressVPN le elimină, precum Ethereum și Litecoin.

Deși ExpressVPN este probabil cea mai bună VPN de pe piață astăzi, prețurile sunt cu siguranță un punct slab pentru aceasta. Aproape orice VPN de acolo va fi mai accesibil decât ExpressVPN, dar primești ceea ce plătești. Cu toate acestea, accentul acestei runde se rezumă doar la stabilirea prețurilor, astfel încât accesul la internet privat câștigă această rundă pentru că este mult mai accesibil.

Runda: punct de preț pentru acces la internet privat

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

8

Ușurința în utilizare

Atât PIA cât și ExpressVPN au calea de a avea o interfață de utilizator compactă și simplistă, spre deosebire de unele dintre cele mai mari software bazat pe hartă, cum ar fi NordVPN, despre care puteți citi în recenzia noastră NordVPN.

expressvpn-review-lansare

Ambele VPN-uri au un buton mare care ocupă aproximativ jumătate din fereastră, care vă permite să vă conectați făcând clic pe ea. Sub aceasta, fiecare interfață are, de asemenea, un câmp mic care arată unde va fi făcută conexiunea dvs. Făcând clic pe acest software, sunteți dus pe lista de server. 

Accesul la internet privat arată o informație mult mai mare decât ExpressVPN dacă faceți clic pe săgeata din partea de jos a ferestrei. Această vizualizare extinsă arată timpul de conectare, câtă lățime de bandă utilizați și câteva opțiuni de setări.

PIA-review-a extins-view

Trecând în meniurile de setări, lucrurile sunt încă destul de similare între cele două. Spre deosebire de unele VPN-uri mai ușor de utilizat, nici PIA și nici ExpressVPN nu au explicații în setări cu privire la ce face fiecare opțiune. 

Ca un detaliu minor, site-ul ExpressVPN are un aspect mult mai curat în general și este semnificativ mai ușor de navigat. Configurarea unui cont este din ce în ce mai ușor cu modul în care apare fereastra de plată, iar experiența de pe site-ul ExpressVPN este puțin mai simplificată.. 

Având în vedere cât de subiectivă este această rundă și cât de similare sunt aceste două programe software, este foarte greu de apreciat. Cu toate acestea, Accesul la Internet privat are un mod întunecat și un aspect tot mai ușor mai informativ, așa că oferim această rundă PIA, dar numai foarte restrânsă și din motive oarecum subiective. 

Runda: punct de prietenie cu utilizatorul pentru acces la internet privat

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

9

Caracteristici

Atât PIA, cât și ExpressVPN au acum ceea ce este posibil cel mai util și, în același timp, cea mai dificilă funcție de găsit pentru VPN-uri chiar acum: tunelarea divizată. ExpressVPN a avut acest lucru de ceva vreme și este ceva la care am analizat până acum pe larg. 

Tunelul împărțit al ExpressVPN este o caracteristică încercată și adevărată care vă permite să creați o listă de programe pe computerul dvs. care sunt fie scutite de a utiliza conexiunea VPN, fie trebuie să utilizeze conexiunea VPN dacă este disponibilă.

expressvpn-review-settings

Accesul la internet privat a adăugat recent doar tuneluri divizate, iar funcția este încă în versiune beta. Funcționează la fel ca tunelul împărțit ExpressVPN și vă permite să definiți o listă de aplicații care sunt fie scutite de utilizarea conexiunii VPN sau invers. 

Faptul că tunelul divizat al PIA este în beta este totuși evident. Când încercam să îl configurăm și să adăugăm programe la lista de scutiri, de multe ori se îngheață și se intra într-o stare „care nu răspunde” timp de cinci până la 10 secunde înainte de a reveni.

PIA-review-split-tunelare

În afară de tunelurile despărțite, ExpressVPN oferă doar câteva supleante minore, cum ar fi bara de comenzi rapide. După ce vă conectați la VPN, apare un rând de icoane pe care le puteți personaliza pentru a vă permite să lansați rapid programele sau site-urile preferate odată ce vă aflați pe o conexiune protejată. 

Accesul la internet privat, prin contrast, are o pereche de îmbunătățiri de securitate atrăgătoare. Primul este că PIA oferă un proxy cu contul VPN. Dacă consultați articolul nostru VPN vs proxy și Tor, veți vedea că proxy-urile sunt, în general, mult mai puțin sigure decât VPN-urile, dar PIA folosește proxy-ul ca un strat suplimentar de securitate pentru VPN, mai degrabă decât ca o măsură de securitate de sine stătătoare.. 

Acest lucru vă permite să adăugați un salt suplimentar în conexiunea dvs., îmbunătățind securitatea fără a avea un impact atât mai mare asupra performanței, cât ceva dublu VPN. Accesul la internet privat oferă, de asemenea, ceea ce numește PIA Mace, care este în esență un blocant de anunțuri care blochează, de asemenea, malware și trackere pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți confidențialitatea online. 

Deși acest lucru este util pentru a împiedica utilizatorii să rătăcească accidental pe un site web periculos, pur și simplu nu este la fel de bun ca ceva precum un antivirus complet suflat. Consultați recenzia noastră antivirus Bitdefender pentru un exemplu excelent. 

PIA a încărcat din ce în ce mai multe caracteristici în ultimii câțiva ani, așa că tulburarea împușcată și sclipitoare a tunelului este un pic de decepție. Odată terminat cu bătăușii, PIA va fi un pretendent pentru regele tunelului divizat, dar deocamdată, ExpressVPN încă va domni supremul.

Deoarece blocanții de anunțuri și malware reprezintă o duzină de zeci și o VPN bine configurată este suficientă securitate pentru majoritatea oamenilor fără un proxy suplimentar, funcțiile PIA au un apel mai puțin decât tunelul împărțit al ExpressVPN, ceea ce înseamnă că ExpressVPN are această rundă.

Runda: Caracteristici Punct pentru ExpressVPN

Logo ExpressVPN
Logo privat de acces la internet

10

Gânduri finale

Cu un scor final de la șase la patru, ExpressVPN asigură încă o victorie. În timp ce PIA a adus mai multe îmbunătățiri și a adăugat câteva caracteristici de la ultima înregistrare, problemele cu tunelul împărțit încă în testare l-au reținut foarte mult. 

Câștigător: ExpressVPN

Rapiditatea, ușurința de utilizare și funcționarea completă a tunelului divizat a fost ExpressVPN au fost prea mult pentru depășirea PIA. Dacă aveți experiență cu oricare dintre aceste VPN-uri, ne place întotdeauna să auzim despre asta în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map