Dashlane vs LastPass: Bătălia celor mai buni manageri de parole din 2020

Dashlane și LastPass sunt doi dintre cei mai apreciați manageri de parole din jur, câștigând un loc în cel mai bun ghid al administratorilor de parole. Deși au argumente pro și contra ca orice software, Dashlane și LastPass șterg podeaua cu concurența, oferind caracteristici unice, capacitate de utilizare excelentă și prețuri competitive. 


În această comparație Dashlane vs LastPass, efectuăm un experiment, punând doi manageri de parole în partea de sus a câmpului unul față de celălalt pentru a vedea care iese deasupra. Vom vorbi despre funcții, prețuri, securitate, asistență, ușurință în utilizare și multe altele, înainte de a declara câștigătorul nostru. 

Sincer, poți merge cu orice manager de parolă și să fii bine. Dashlane și LastPass sunt în fața pachetului în aproape toate felurile, învingându-i pe noii veniți precum RememBear (citiți recenzia noastră RememBear). Cu toate acestea, există unele diferențe între ele care ar putea face una mai bună alegere pentru tine. 

Înainte de a intra în ea, nu uitați că comparăm direct LastPass cu Dashlane. Dacă doriți să vedeți cum se comportă în restul pieței sau doriți doar să obțineți un aspect mai aprofundat, asigurați-vă că citiți recenzia Dashlane și recenzia LastPass.

Setarea unei lupte: Dashlane vs. LastPass

LastPass și Dashlane vor analiza o serie de runde, acoperind toate domeniile importante pe care le evaluăm de obicei în recenziile noastre. Îi vom judeca pe tit-pentru-tat în fiecare zonă, acordând un punct victoriei fiecărei runde. Serviciul care vine cu mai multe puncte în final va fi câștigătorul nostru general. 

Există totuși loc pentru opinia personală. LastPass și Dashlane sunt ambii manageri de parole excelente, capabili să sincronizeze parolele pe dispozitivele dvs. cu ușurință. Deși vom adopta o abordare definitivă în declararea câștigătorului, unul sau altul poate fi mai potrivit pentru dvs. în funcție de bugetul dvs., de funcțiile necesare sau de alți factori. 

Totuși, nu vă speriați, vom acoperi toate unghiurile din acest meci Dashlane vs LastPass. De la securitate la experiența mobilă până la asistență, am testat amănunțit cei doi concurenți pentru a ști care este cea mai bună opțiune. 

1

Securitate

Securitatea este cel mai important aspect al oricărui manager de parole și atât Dashlane cât și LastPass au obținut note mari în recenziile respective. Ambele oferă alerte de securitate și opțiuni de autentificare cu doi factori, care sunt minunate. 

Începând cu Dashlane, acesta folosește un model cu cunoștințe zero și criptarea AES-256. Autentificarea se întâmplă folosind un hash al parolei principale, care este generată cu Argon2d. 

Cu toate acestea, Dashlane depășește modelul de securitate tipic pentru managerul de parole. Ori de câte ori utilizați un dispozitiv nou, Dashlane va genera o cheie de dispozitiv bazată pe anumite specificații hardware și software care nu sunt în niciun fel legate de parola principală. Modelul este atât de puternic încât un studiu MIT din 2016 a considerat că este aproape imposibil de fisurat. 

LastPass nu este la fel de unic, deși este încă nevoie de măsuri pentru a vă asigura securitatea bolții. Din nou, sunteți protejat cu AES-256 și un model cu cunoștințe zero. În acest caz, LastPass folosește 100.000 de runde de PBKDF2 pe parola principală pentru a genera un hash de autentificare. Acest hash este apoi utilizat pentru a crea o cheie de autentificare care este potrivită cu baza de date LastPass. 

Este important să rețineți că parola dvs. principală nu părăsește computerul. În schimb, un hash de hash este folosit pentru a vă autentifica, oferind două straturi de protecție. Din păcate, aceasta nu este întreaga poveste cu LastPass.

Hackul LastPass

LastPass a suferit o încălcare a datelor în 2015, ceea ce a dus la o mare bază de date cu boltile utilizatorilor criptate părăsind serverele sale. Deși datele au fost furate, nicio informație reală nu a fost compromisă. Din cauza criptării LastPass și a modelului de cunoaștere zero, atacatorii au realizat cu o grămadă de cărămizi inutilizabile. 

Dacă este ceva, încălcarea este un testament al modelului de securitate pe care LastPass îl are în vigoare. Acestea fiind spuse, nu se oprește. Deși Dashlane și LastPass merg la tit-pentru-tat în ceea ce privește protecția tehnică, realitatea este că LastPass are o încălcare în palmares, iar Dashlane nu, oferindu-i acestuia din urmă un câștig în această rundă.. 

Runda: Punct de securitate pentru Dashlane

Logo Dashlane
Logo LastPass

2

Preț

Având în vedere că LastPass a câștigat slotul cel mai bun în cel mai bun ghid gratuit pentru managerul de parole, în timp ce Dashlane s-a străduit să facă reducerea, această rundă nu este o mare parte din concurs. Pur și simplu, LastPass oferă o valoare mai bună. Acestea fiind spuse, există ceva mai mult în poveste dacă căutați administrarea parolelor și protecția împotriva furtului de identitate.

Începând cu LastPass, versiunea gratuită este cea mai mare parte. Obțineți sincronizare cu mai multe dispozitive și spațiu de stocare nelimitat, fără să cheltuiți un timp, cu care ceilalți manageri de parole se străduiesc să țină pasul. Dacă vă interesează partajarea parolelor, veți avea nevoie de planul Premium. Cu toate acestea, la doar 3 dolari pe lună, prețul este redus. 

LastPass are, de asemenea, un plan de familie solid, deși preferăm mai mult de 1Password (citiți recenzia noastră 1Password, precum și comparațiile Dashlane vs. 1Password și 1Password vs LastPass). Sunteți limitat la șase utilizatori, dar asta contează greu având în vedere prețul. Pentru 4 USD pe lună, cumpărați în esență șase licențe Premium, plus acces la un tablou de bord al familiei și la foldere partajate nelimitate.

Dashlane este unul dintre cei mai scumpi manageri de parole din jur, care este cea mai mare slăbiciune a acesteia. Există un plan gratuit, care se potrivește cu alertele de umplere automată și securitate, dar sunteți limitat la 50 de înregistrări și puteți accesa doar bolta dvs. pe un singur dispozitiv. Versiunea plătită, Premium, adaugă sincronizare cu mai multe dispozitive, monitorizare web întunecată și stocare nelimitată. 

Cu toate acestea, Premium Plus este cel mai impresionant plan. La aproape 10 USD pe lună, este cel mai scump administrator de parole pe care l-am văzut vreodată. Acestea fiind spuse, Premium Plus vine însoțit de administratorul complet de parole, de monitorizare a creditului și de 1.000.000 de dolari în protecția împotriva furtului de identitate. În comparație cu cel mai bun software de protecție împotriva furturilor de identitate, prețul nu este chiar rău. 

Deși este ușor să argumentezi pentru Dashlane, având în vedere câte funcții are în pachet, nu neagă prețul. LastPass oferă cel mai bun plan gratuit din orice manager de parole pe care l-am văzut, păstrând prețul lunar relativ scăzut. 

Runda: punct de preț pentru LastPass

Logo Dashlane
Logo LastPass

3

Completarea automată

Când vine vorba de completarea automată, LastPass și Dashlane funcționează de minune în browser. Pe Chrome și Firefox, rareori am întâlnit probleme de testare a oricăreia dintre ele, fie că este vorba de o intrare de card de credit sau de o pagină de conectare. Acestea fiind spuse, fiecare instrument are punctele sale forte atunci când vine vorba de completarea automată. 

Dashlane oferă mai mult control în browser. Prin extensie, puteți specifica dacă doriți să completați informațiile de conectare, formularele, ambele sau nu pentru adresa URL pe care o utilizați. Puteți alege, de asemenea, dacă setările se aplică unei anumite pagini legate de un domeniu sau întregului site web, permițându-vă să personalizați modul în care reacționează automat. 

dashlane-review-completare automată a

LastPass nu are la fel de multă flexibilitate, arătând autentificări relevante pentru site-ul pe care vă aflați, precum și toate articolele care pot fi redactate. Deși umplerea automată funcționează perfect, ne-am confruntat cu câteva blocaje cu modul în care LastPass recunoaște câmpurile. În special, nu detectează întotdeauna când există un câmp de intrare a cărților de credit, ceea ce înseamnă că cardurile dvs. stocate nu vor apărea în extensie. 

LastPass-crom-extensie-recenzie

Acestea fiind spuse, LastPass are avantajul completării automate locale. Dacă vă abonați la Premium, puteți utiliza instrumentul LastPass Autofill pentru aplicații, care va aduce experiența browserului pe desktop. Deși este o caracteristică utilă, Dashlane are o aplicație locală și, având în vedere opțiunile din extensia browserului, există suficiente pentru a-i acorda un câștig în această rundă. 

Runda: Autofill Point pentru Dashlane

Logo Dashlane
Logo LastPass

4

Planuri de afaceri

LastPass și Dashlane oferă planuri de afaceri cuprinzătoare – motiv pentru care amândoi au făcut cel mai bun manager de parole pentru lista de afaceri mici – în ciuda faptului că nu sunt la fel de robuste ca OneLogin și Zoho Vault (citiți recenzia noastră OneLogin și recenzia Zoho Vault). Acestea fiind spuse, LastPass oferă mai multe opțiuni decât Dashlane. 

Începând cu acesta din urmă, Dashlane oferă un singur plan de afaceri, care rulează 4 dolari pe utilizator pe lună atunci când este facturat anual. Este la fel ca planul Premium, deși există câteva extras, inclusiv un administrator de cont pentru mai mult de 50 de utilizatori și o consolă de administrare pentru gestionarea politicilor de utilizator și securitate.. 

LastPass este mai bucuros atunci când vine vorba de planurile de afaceri. Există două planuri de bază: Echipe și Enterprise. Prima este pentru cinci până la 50 de utilizatori la 4 dolari pe utilizator pe lună, în timp ce cea din urmă este pentru orice echipă cu mai mult de cinci utilizatori. De asemenea, include integrarea directoarelor și funcțiile de conectare unice.

LastPass-review-business-stabilire a prețurilor

Ultimele două planuri adaugă autentificare multi-factor adaptivă, fie ca serviciu propriu, fie inclusă cu Enterprise. LastPass este mai scump, cu Enterprise ceasuri cu 2 dolari mai mult pe utilizator decât Dashlane. Acestea fiind spuse, vine cu SSO și MFA adaptiv, de care Dashlane îi lipsește, oferind lui LastPass câștigul acestei runde. 

Runda: Planuri de afaceri punct pentru LastPass

Logo Dashlane
Logo LastPass

5

Aplicații pentru mobil

Administratorii de parole au descoperit în mare parte experiența browserului, cu excepția unor instrumente (citiți recenzia noastră pentru Passwork pentru un exemplu). Cu toate acestea, dispozitivele mobile sunt un pic complicate. Din fericire, ca doi dintre cei mai mari și mai buni manageri de parole din jur, Dashlane și LastPass oferă aplicații simplificate și eficiente pentru Android și iOS. 

Aplicația mobilă LastPass se pare aproape ca aplicația browserului, motiv pentru care a câștigat un loc în cel mai bun manager de parole pentru ghidul iOS. Completarea automată funcționează de minune, LastPass acceptând autentificarea biometrică pe Android și iOS. Acestea fiind spuse, lipsesc câteva funcții din aplicația mobilă.

LastPass-iOS

Nu vă puteți organiza înregistrările așa cum se poate cu Dashlane. Dincolo de asta, Dashlane acceptă, de asemenea, intrări specifice mobile, cum ar fi contactele. Toate funcțiile standard funcționează de asemenea bine, Dashlane acceptând completarea automată pe cea mai recentă versiune de Android și iOS, precum și o versiune completă a tabloului de bord de securitate.. 

Dashlane-iOS

Indiferent care dintre administratorii de parole aleși, accesarea parolelor pe dispozitivele mobile nu este o problemă. Acestea fiind spuse, Dashlane oferă o aplicație mobilă mai robustă, care se potrivește cu tabloul de bord cu identitate excelentă, opțiunile de organizare și completarea automată. Din această cauză, obține un câștig pe finalul mobil al lucrurilor. 

Runda: Punct pentru aplicații mobile pentru Dashlane

Logo Dashlane
Logo LastPass

6

Ușurință în utilizare

Dashlane și LastPass sunt ușor de utilizat, cu deosebire de LogMeOnce și Steganos (citiți recenzia noastră LogMeOnce și review-ul Steganos Password Manager). Dacă vă preocupă doar ușurința de utilizare, puteți alege oricare instrument și puteți fi bine. 

Acestea fiind spuse, Dashlane este mai flexibil. Utilizează o aplicație locală spre deosebire de interfața de utilizare exclusivă a browserului LastPass. Când descărcați aplicația și creați un cont, Dashlane vă va cere să importați parolele din browser. Ținând cont de faptul că majoritatea oamenilor au parole stocate în cunoștință de cauză în baza de date a browserului lor, aceasta este o modalitate rapidă de configurare. 

dashlane-parolă-import

Deplasarea Dashlane este simplă, cu categoriile de bolti prevăzute în meniul din partea stângă și o mulțime de modalități de a vă organiza intrările. Extensia browserului reflectă acest lucru, oferindu-vă acces rapid la seif și la generatorul de parolă fără a fi necesar să deschideți aplicația locală.

dashlane-review-edit-intrare

Cu toate acestea, nu există o interfață de utilizare a browserului, de unde strălucește LastPass. Deși nu are o aplicație locală, LastPass poate rula în orice browser. Din punct de vedere al utilizabilității, LastPass este mai mult sau mai puțin la fel ca Dashlane. Există opțiuni de organizare a intrărilor dvs., suport pentru șabloane de intrare personalizate și un meniu ușor de utilizat în partea stângă a interfeței de utilizare.

LastPass-revizuire-categorii

Faptul că LastPass funcționează în browserul dvs. este un avantaj uriaș. Indiferent pe ce computer folosești sau pe browser-ul pe care îl folosești, poți accesa rapid parolele tale, chiar și pe mașini publice. În combinație cu design-ul mai spațial al LastPass, obține câștigul pentru această rundă. 

Runda: Punctul de utilizare a LastPass

Logo Dashlane
Logo LastPass

7

Plan gratuit

Ambii concurenți oferă o versiune gratuită, deși LastPass are avantajul. Deși LastPass nu este singura opțiune gratuită – citiți recenzia noastră NordPass pentru un alt exemplu – are o caracteristică pe care aproape niciun alt administrator gratuit de parole nu o face: sincronizarea cu mai multe dispozitive. 

Chiar dacă nu plătiți, vă puteți sincroniza intrările pe dispozitivele dvs. În plus, LastPass oferă partajare unu la unu și spațiu de stocare nelimitat. Sincer, planul gratuit pune LastPass Premium în rușine. 3 dolari în plus pe lună oferă câteva funcții suplimentare, inclusiv partajarea unu-la-mulți și asistența prioritară, dar gratuit include cea mai mare parte din ceea ce căutăm. 

Dashlane Free nu este, din păcate. Deși înțelegem rezervarea sincronizării cu mai multe dispozitive pentru Dashlane Premium, versiunea gratuită vă limitează intrările. Puteți stoca doar 50 de intrări în seif, indiferent în ce categorie se află. Deși limita nu este la fel de strictă ca McAfee True Key, este totuși o limită (citiți recenzia McAfee True Key). 

Față de LastPass, versiunea gratuită a Dashlane nu se stivează. Cu toate acestea, este de asemenea lipsit de lumină în comparație cu alte instrumente gratuite. Deși nu sunt la fel de frumoase ca Dashlane, KeePass și Bitwarden oferă spațiu de stocare nelimitat gratuit și sunt surse deschise, pentru a porni (citiți recenzia KeePass și recenzia Bitwarden și vedeți cum se compară Bitwarden cu LastPass). 

Este cu mică surpriză faptul că LastPass este regele culturii atunci când vine vorba de securizarea parolelor dvs. gratuit. Dashlane depune un efort solid, dar cu limitările sale și lipsa sincronizării cu mai multe dispozitive, este preluat de LastPass. 

Runda: Punct de plan gratuit pentru LastPass

Logo Dashlane
Logo LastPass

8

Caracteristici

LastPass este destul de ușor din punct de vedere al funcțiilor, în afara instrumentului notabil LastPass pentru aplicații desktop. În caz contrar, este standard. Vi s-a oferit o provocare de securitate, unde puteți vedea modul în care parolele dvs. se potrivesc cu restul utilizatorilor LastPass, suport pentru înregistrări personalizate și completare automată.

LastPass-review-securitate-provocare

Există, de asemenea, Autentificatorul LastPass. Deși nu face parte din LastPass din punct de vedere tehnic, Authenticator vă permite să activați autentificarea în doi factori pe majoritatea site-urilor web, câștigându-i un loc în cel mai bun ghid al nostru pentru aplicații 2FA. Totuși, nu trebuie să utilizați sau să plătiți pentru LastPass pentru a utiliza Authenticator. Este oferit gratuit ca un serviciu autonom. 

Dashlane este chiar opusul LastPass. Împletit până la capăt, cu caracteristici și un preț care să se potrivească, Dashlane a trecut dincolo de un manager de parole standard, în ceva mai asemănător cu protecția împotriva furtului de identitate. 

Dashlane Premium include monitorizare web închisă, un centru de sănătate cu parolă și un VPN, deși în acest caz, am recomanda să alegeți cea mai bună listă de VPN-uri pentru acea ultimă pagină.. 

dashlane-review-parolă-sănătate

Cea mai unică caracteristică este însă schimbătorul automat de parole, care poate actualiza parolele pe site-urile acceptate cu un singur clic de mouse. LastPass are o caracteristică similară, deși nu am putea niciodată să o facem să funcționeze corect în timpul testării noastre. 

Dashlane nu poate schimba parolele de pe fiecare site, însă lista adreselor URL acceptate este încă lungă, inclusiv Reddit și Citrix (citiți recenzia noastră Citrix ShareFile). 

Dashlane este mai scump decât LastPass, dar vine cu o listă de funcții pentru a justifica prețul. De la notificări de încălcare la monitorizarea web închisă până la asigurarea de furt de identitate, Dashlane depășește pur și simplu să fie un administrator de parole, obținându-i un câștig în această rundă. 

Runda: Caracteristici Punct pentru Dashlane

Logo Dashlane
Logo LastPass

9

A sustine

Dashlane are unele dintre cele mai bune asistență pe care le-am văzut dintr-un manager de parole, ceea ce este surprinzător, având în vedere cât de obicei este suportul lipsit de acțiune pentru aceste instrumente. Pe lângă o bază de cunoștințe ușor de utilizat, Dashlane oferă suport de e-mail și chat live. Asistența prin e-mail se desfășoară șapte zile pe săptămână, în timp ce chat-ul live este oferit de luni până vineri, între orele 9:00 și 18:00. Est. 

Suportul este concentrat în principal în rândul clienților de limbă engleză, deși Dashlane oferă asistență prin e-mail franceză și germană în timpul săptămânii. Din fericire, nu trebuie să ajungi să susții mult. Baza de cunoștințe este excepțională, completată până la capăt cu toate detaliile despre Dashlane și modul în care funcționează.

dashlane-review-knowledgebase

LastPass nu oferă același nivel de îngrijire cu resursele sale de asistență. Vi s-a acordat o bază de cunoștințe care acoperă elementele de bază ale aplicației, dar include foarte puțin în modul de depanare a resurselor. Există modalități de a contacta LastPass dacă aveți o problemă, dar va trebui să treceți prin câteva cercuri. 

LastPass-review-knowledgebase

Trebuie să utilizați baza de cunoștințe pentru a contacta LastPass. În loc să oferiți un formular de adresă de e-mail, există un buton „asistență de contact” în partea de jos a fiecărui articol al bazei de cunoștințe. Având în vedere cât de puțin există pentru rezolvarea problemelor, este necesar un traseu mai clar pentru a contacta. 

LastPass-review-contact-suport

Totuși, LastPass oferă asistență clienților plătitori și nu, așa că nu este totul rău. Indiferent, nu neagă că Dashlane oferă resurse de asistență mai solide, atât pentru cei care trebuie să contacteze echipa de asistență, cât și pentru cei conținuți pentru rezolvarea propriilor probleme. Din această cauză, Dashlane câștigă victoria pentru această etapă finală. 

Runda: Punct de sprijin pentru Dashlane

Logo Dashlane
Logo LastPass

10

Gânduri finale

Din cele nouă runde, Dashlane a obținut cinci puncte, în timp ce LastPass a câștigat patru. Așa cum era de așteptat, cei doi au fost gât și gât pe toată durata competiției, deși Dashlane mai iese învingător. Deși scump, Dashlane oferă o listă mai robustă de caracteristici și o mai bună securitate decât LastPass.

Câștigător: Dashlane

Totuși, LastPass este un adversar demn. Cu cel mai bun plan gratuit pe care l-am văzut de la orice manager de parolă și o utilizare excepțională, LastPass este un instrument excelent. Deși nu atinge culmile Dashlane, LastPass este încă o opțiune convingătoare, în special pentru cei cu buget. 

Totuși, alegerea îți revine. Mergi cu Dashlane sau LastPass? Spuneți-ne cum v-ați ales, precum și cum vă place, în comentariile de mai jos. Citiți și comparația Dashlane vs Keeper. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map