Cum să ștergeți Facebook pentru totdeauna în 2020 (și Instagram în timp ce suntem la el)

Există o mulțime de motive pentru a vă șterge contul de Facebook sau Instagram. Motivul de confidențialitate este motivul cel mai probabil, dar probabil că ați realizat că doar un procent mic din cei 500 de prieteni sunt persoane pe care le cunoașteți. Oricum, niciuna dintre platforme nu o face ușoară, așa că vă vom arăta cum să ștergeți Facebook din viața voastră pentru totdeauna.


Dacă acest lucru vi se pare prea drastic, avem și un ghid pentru modificarea setărilor dvs. de confidențialitate Facebook.

Social media a devenit parte din viața de zi cu zi pentru mulți. Oamenii sunt mai în acord cu sunetele de notificare care provin de la telefoanele lor decât orice altceva. Unii își împărtășesc întreaga viață, de la ceea ce au mâncat la micul dejun până la cât de drăguț arată câinele lor cu cel mai recent filtru Snapchat. A lăsa oamenii să știe despre fiecare parte a vieții noastre a devenit destul de normal.

În 2018, s-a estimat că pentru fiecare persoană de pe Pământ s-au creat 1,7 MB de date în fiecare secundă, iar această cifră continuă să crească. Întrebarea este ce i se întâmplă.

Dacă nu te-ai ascuns sub o stâncă, știi că Facebook a fost în știri, deoarece firma de marketing Cambridge Analytica a extras datele a cel puțin 50 de milioane de alegători din SUA. 

În plus, Facebook colectează și folosește datele oamenilor de ani buni, iar aplicația sa Messenger a fost considerată ca înregistrarea apelurilor și a textelor de la utilizatorii de telefoane Android care au acceptat să împărtășească lista de contacte. Nu este de mirare că #deletefacebook a devenit o tendință. 

De asemenea, Instagram nu este nevinovat, dar nu este surprinzător dacă Facebook a cumpărat-o în 2012. Din această cauză, metodele de colectare a datelor ambelor companii au fost consolidate. Instrumentul pentru „descărcați datele dvs.” de pe Instagram, care permite utilizatorilor să facă o copie a informațiilor lor, avea un glitter de securitate în care au fost scurse parolele utilizatorilor.

Indiferent de motivul pentru care doriți să vă ștergeți contul de Facebook sau contul de Instagram, nu doriți să treceți prin cercuri pentru ao face. Din nefericire, gigantii de social media te fac, totuși, cu speranța că nu vei dori dificultatea și vei ajunge să rămâi. Vom încerca să vă fie mai ușor pentru dvs.. 

Cel mai bine este să o faceți într-un browser, mai ales dacă doriți mai întâi să vă descărcați datele. În plus, nu vă puteți șterge contul de Instagram prin intermediul aplicației. Instrucțiunile noastre pas cu pas vă vor ajuta să vă ștergeți conturile pentru totdeauna. Pentru mai multe ghiduri în profunzime, derulați în jos.

Ce trebuie să ții minte la ștergerea Facebook 

Ați crede că făcând clic pe un buton „șterge” v-ați șterge contul, așa cum nu a existat niciodată, dar nu este cazul. Orice ați generat, cum ar fi informațiile despre profil, fotografiile și postările, vor fi șterse, însă orice despre voi care nu a venit de la dvs. va rămâne. 

Să spunem că prietenul tău îți postează o imagine jenantă. Ei bine, este acolo să rămână pentru că au postat-o, nu tu. Tot ceea ce nu face parte din cont nu va fi șters. Mesajele pe care le-ați trimis prietenilor le vor fi în continuare vizibile.

Facebook spune, de asemenea, că fișierele de jurnal sunt păstrate după ștergerea contului, dar acestea nu au numele tău atașat. 

Dacă v-ați înscris pentru alte aplicații cu contul de Facebook, cum ar fi Spotify sau Pinterest, nu veți putea să vă conectați la ele odată ce contul dvs. este șters. Ar trebui să sortați asta înainte de a merge mai departe.

În cele din urmă, nu veți putea să vă reactivați contul odată ce a fost șters, spre deosebire de când este dezactivat. 

Dezactivarea contului face doar ca acesta să fie inactiv. Profilul dvs. nu va fi vizibil, dar fotografiile, videoclipurile și alte date vor fi păstrate. Puteți folosi și Messenger, cu excepția cazului în care îl dezactivați separat. Pentru a reactiva contul, conectați-vă la Facebook sau utilizați contul pentru a vă autentifica la un alt serviciu.

Ștergerea contului dvs. înseamnă că toate fotografiile și videoclipurile pe care le-ați încărcat vreodată, postările pe care le-ați făcut și orice altceva ați făcut vor fi dispărute pentru totdeauna. Nu veți putea să îl preluați sau să folosiți Messenger. Facebook spune că poate dura până la 90 de zile pentru a șterge totul, dar este încă inaccesibil pentru alții în timpul procesului.

Nu intrați în panică, deoarece Facebook vă permite să descărcați o copie a informațiilor dvs. Există, de asemenea, liniște că, dacă regretați decizia dvs., puteți anula ștergerea contului dvs. conectându-vă la contul dvs. în termen de 30 de zile. După aceea, nu vei mai putea accesa sau redeschide contul, chiar dacă este posibil să nu fi finalizat procesul.

Cum să ștergeți definitiv Facebook

Dacă sunteți gata să ștergeți Facebook din viața dvs., urmați pașii de mai jos. Vă puteți șterge contul de Facebook din aplicație, dar ghidul nostru este acela de a face acest lucru într-un browser de pe computer, ceea ce este cel mai bine dacă doriți să vă descărcați și datele.

În primul rând, deschideți Facebook și conectați-vă. Nu contează pe ce pagină vă aflați, deoarece toate au o săgeată în jos în partea dreaptă sus a barei de meniu. Faceți clic pe el pentru a face un meniu derulant. Selectați „setări” din meniul respectiv.

how-to-delete-facebook-settings

Apoi, faceți clic pe fila care scrie „informațiile dvs. Facebook” din coloana din stânga.

how-to-delete-facebook-informații

Acum faceți clic pe secțiunea care spune „ștergeți contul și informațiile.”

how-to-delete-facebook-delete-cont

Va apărea o fereastră nouă. Facebook avertizează că, odată ce începe procesul de ștergere, nu veți putea să vă preluați contul sau informațiile. Vă oferă apoi două opțiuni: dezactivați contul în loc sau descărcați o copie a informațiilor dvs..

Primul înseamnă practic contul dvs. va rămâne în stare de repaus până când vă conectați din nou. Este o idee bună să faci acest lucru din urmă dacă nu ai făcut-o deja. Facebook va crea un fișier cu toate informațiile dvs., inclusiv fotografiile prețioase pe care le-ați încărcat. 

Dacă sunteți gata să vă ștergeți contul, faceți clic pe „ștergeți contul”.

how-to-delete-facebook-opțiuni

Facebook vă va cere să reintroduceți parola. Faceți asta și faceți clic pe „continua”.

how-to-delete-facebook-parolă

După aceea, Facebook vă va oferi un ultim avertisment. Dacă sunteți sigur că doriți să vă ștergeți contul, faceți clic pe „ștergeți contul”.

how-to-delete-facebook-avertizare

Cum să ștergeți Facebook pentru totdeauna

 1. Faceți clic pe săgeata în jos din partea dreaptă sus a oricărei pagini Facebook și selectați „setări”
 2. Selectați „informațiile dvs. Facebook” din coloana din stânga
 3. Faceți clic pe „ștergeți-vă contul și informațiile”
 4. Faceți clic pe „ștergeți contul”
 5. Introduceți parola și faceți clic pe „continua”
 6. Faceți clic pe „ștergeți contul”

Ce trebuie să ții minte la ștergerea Instagram

Când îți ștergi definitiv contul de Instagram, tot ce se află pe el va fi șters. Toate fotografiile, videoclipurile, comentariile și alte activități vor fi eliminate. Mesajele dvs. directe vor fi șterse, iar alte persoane nu le vor mai putea vizualiza. 

După ce contul dvs. de Instagram este șters, nu există nicio modalitate de a-l reactiva. Instagram spune că nu vă puteți înscrie cu același nume de utilizator. În schimb, vă puteți dezactiva temporar contul, dar acesta nu este obiectivul. 

Există și alte modalități de a face backup pentru fotografiile dvs. Instagram, dar Instagram vă permite să faceți o solicitare pentru a descărca datele dvs., pe care vi le va trimite ca fișier prin e-mail. Poate dura până la 48 de ore, dar am primit un e-mail în câteva minute când l-am testat. 

Cum să ștergeți definitiv Instagram

Nu vă puteți șterge contul de Instagram din aplicație. Trebuie să fie făcut într-un browser. Dacă sunteți gata să anulați contul respectiv de Instagram, urmați ghidul de mai jos. 

În primul rând, faceți clic aici pentru a accesa pagina „ștergeți contul” și conectați-vă. După ce ați făcut acest lucru, Instagram vă va oferi opțiunea de a vă dezactiva temporar contul. 

Deoarece doriți să o ștergeți definitiv, vă veți întreba de ce. Selectați un motiv din meniul derulant. Dacă doriți să evitați să apară alte informații, selectați „altceva”.

how-to-delete-Instagram-delete-page

Va apărea o nouă casetă în care trebuie să introduceți parola. Faceți asta și faceți clic pe butonul roșu „ștergeți definitiv contul meu”. 

how-to-delete-Instagram-parolă

În sfârșit, va apărea o fereastră pop-up care vă întreabă dacă sunteți sigur că doriți să vă ștergeți contul. Dacă sunteți, faceți clic pe „OK”.

how-to-delete-Instagram reconfirmați

Cum să ștergeți Instagram pentru totdeauna

 1. Accesați pagina „ștergeți contul” și conectați-vă
 2. Selectați motivul pentru ștergerea contului dvs. din caseta derulantă
 3. Reintroduceți parola
 4. Faceți clic pe butonul roșu „ștergeți definitiv contul meu”
 5. Când vă întreabă dacă sunteți sigur, faceți clic pe „OK”

Gânduri finale

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să înțelegeți cum să vă ștergeți definitiv contul de Facebook sau Instagram. Deși media socială este o modalitate excelentă de a păstra contactul cu prietenii și familia îndepărtați, este, de asemenea, o modalitate excelentă pentru companii de a colecta informații personale. Neavând un cont este singura modalitate de a vă asigura că informațiile dvs. sunt protejate în anumite condiții.

Cu toate acestea, înainte de a șterge conturile, nu uitați să obțineți o copie a informațiilor dvs. pentru a prelua fotografiile dvs. prețioase. Facebook are o perioadă de 30 de zile în care puteți anula ștergerea, dar Instagram nu se asigură astfel că veți avea informațiile dorite înainte de a continua.

Dacă ne-a lipsit ceva sau aveți sfaturi pentru a vă pregăti să ștergeți un cont de social media, informați-ne în secțiunea de comentarii. Aruncați o privire și asupra celorlalte articole de securitate. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map