Cum să faceți backup și să restaurați marcajele Firefox în 2020

Salvarea marcajelor dvs. este o caracteristică crucială a majorității browserelor web, iar Firefox nu face excepție. Indiferent dacă treceți la un browser nou, configurați Firefox pe un dispozitiv nou sau pur și simplu păstrați în siguranță lista de site-uri web preferate, știind cum să faceți backup și să restaurați marcajele Firefox este incredibil de util.


Din fericire, Firefox oferă o serie de moduri diferite de a face acest lucru, de la copierea de siguranță într-un fișier JSON specific Firefox, la importul și exportul într-un format HTML care poate fi citit de toate browserele web. Dacă nu utilizați deja browserul, asigurați-vă că citiți recenzia noastră pentru Firefox pentru a afla dacă este potrivit pentru dvs..

Dacă utilizați Chrome (citiți recenzia noastră Google Chrome) sau Opera (citiți recenzia noastră Opera), atunci puteți consulta și bătăliile noastre Opera vs. Firefox și Firefox vs. Chrome pentru a vedea cum se compară Firefox cu browserul dvs. actual.

Cum să faceți backup copiilor de carte Firefox

Dacă tot ce doriți să faceți este să creați o copie de rezervă a marcajelor Firefox, astfel încât acestea să fie în siguranță în caz de blocare a dispozitivului, atunci puteți crea o arhivă JSON pe care o puteți importa cu ușurință în Firefox la o dată ulterioară.

Rețineți că dacă sunteți înregistrat pentru un cont Firefox, browserul vă sincronizează automat marcajele, astfel încât acestea să poată fi importate automat pe un dispozitiv nou sau cu o nouă instalare. Cu toate acestea, acest ghid se va concentra pe modul de a efectua manual această sarcină.

Firefox-Library

Începeți prin lansarea browserului și apăsați Ctrl + Shift + B. Aceasta va afișa secțiunea de marcare a bibliotecii, unde puteți selecta „import & backup ”în bara de instrumente de sus. Apoi, continuați să alegeți unde doriți să salvați fișierul JSON și acesta este.

Firefox-Backup-Dialog

Rețineți că acest lucru nu este neapărat suficient pentru a vă proteja marcajele, deoarece tot ce ați făcut este să creați un fișier local pentru a le adăposti, care este la fel de vulnerabil la blocări sau pierderi de date ca și fișierele Firefox în sine. Pentru a vă asigura că sunteți protejat în mod corespunzător, va trebui să salvați fișierul JSON într-un fel de stocare cloud sau backup online.

JSON-Arhiva

Dacă nu aveți deja un serviciu de stocare în cloud sau o soluție de rezervă online, ar trebui să vă uitați să primiți unul cât mai curând posibil. Vă va permite să faceți o copie de siguranță nu numai a marcajelor dvs. Firefox, dar și a oricăror alte fișiere de care aveți nevoie pentru a recupera în caz de accident.

Dacă nu este necesar să faceți backup pentru întregul sistem, consultați lista noastră de cei mai buni furnizori de stocare în cloud sau treceți direct la recenzia Sync.com, care este alegerea noastră de top.

Pe de altă parte, dacă doriți ceva care face backup automat întregului sistem în cloud, ceea ce doriți este un serviciu de backup online. Puteți citi recenzia noastră IDrive, care este furnizorul nostru preferat, sau puteți consulta lista completă a celor mai bune servicii de backup în cloud pentru a obține o imagine completă a câmpului.

Cum să faceți backup copiilor de carte Firefox

 1. Lansați Firefox
 2. Apăsați Ctrl + Shift + B
 3. Faceți clic pe „import & backup ”în bara de instrumente
 4. Selectați „marcaje de rezervă”
 5. Alegeți locația de salvare pentru fișierul JSON

Exportarea marcajelor Firefox

Deși salvarea marcajelor urmând pașii de mai sus vă va permite să restaurați Firefox în viitor, nu vă va fi de mare ajutor dacă doriți să exportați marcajele Firefox într-un browser web complet separat. Cu toate acestea, dacă exportați marcaje de la Firefox, atunci puteți importa marcaje de la Firefox la Chrome sau orice alt browser.

HTML-Arhiva

Pentru aceasta, va trebui să exportați marcajele ca fișier HTML. Procesul este aproape identic cu efectuarea unei copii de rezervă, deoarece începeți prin lansarea Firefox și apăsarea Ctrl + Shift + B, urmată de clic pe „import & backup ”în bara de instrumente de sus. Apoi, trebuie să selectați „export marcaje în HTML” înainte de a alege locația de salvare a fișierului.

Firefox-Export-Dialog

Încă o dată, asigurați-vă că securizați corect acest fișier salvându-l în cloud (de exemplu, cu OneDrive sau Dropbox) sau executând serviciul de rezervă după ce ați finalizat exportul.

Cum să exportați marcaje Firefox

 1. Lansați Firefox
 2. Apăsați Ctrl + Shift + B
 3. Faceți clic pe „import & backup ”în bara de instrumente
 4. Selectați „exportați marcaje în HTML”
 5. Alegeți locația de salvare pentru fișierul HTML

Cum să restaurați marcajele Firefox

După ce ai salvat marcajele Firefox ca fișier JSON, poți folosi acest lucru pentru a restabili marcajele Firefox, fie că vrei să reinstalezi Firefox sau să configurezi browserul pe un dispozitiv nou.. 

Ca și în cazul copierii de rezervă, este ceva ce Firefox face automat dacă v-ați conectat la contul dvs., dar următoarele instrucțiuni vă vor oferi posibilitatea de a face acest lucru manual.

Firefox-Sync

La fel ca instrucțiunile anterioare, pașii sunt simpli. Tot ce trebuie să faceți este să lansați Firefox și să apăsați Ctrl + Shift + B pentru a crea biblioteca de marcaje. De aici, faceți clic pe „import & copie de rezervă ”și selectați„ restaurare ”.

Firefox-Restore-Dropdown

Acum puteți alege o copie de rezervă din lista generată automat de Firefox sau faceți clic pe „alegeți fișierul…” pentru a selecta manual unul. Acest lucru va genera un dialog de fișiere în care puteți selecta fișierul JSON pe care l-ați creat la backup și, voilă, toate marcajele dvs. vor fi acum restaurate la Firefox.

Firefox-Restore-File-Dialog

Cum să restaurați marcajele Firefox

 1. Lansați Firefox
 2. Apăsați Ctrl + Shift + B
 3. Faceți clic pe „import & backup ”în bara de instrumente
 4. Selectați „restaurare”
 5. Alegeți o copie de rezervă din listă sau faceți clic pe „Alegeți fișierul…” și selectați fișierul de rezervă specific din care doriți să restaurați

Importați marcajele dvs. Firefox

Spre deosebire de opțiunea de restaurare, importul vă permite să obțineți toate marcajele de la orice sursă, atât timp cât au fost exportate înainte într-un fișier HTML. Acest lucru vă permite, de exemplu, să restaurați marcajele Chrome pe Firefox dacă treceți de la un browser la altul.

Pentru a importa marcajele Firefox, tot ce trebuie să faceți este să lansați din nou browserul, să apăsați Ctrl + Shift + B și să selectați „import & backup ”în bara de instrumente. Acum faceți clic pe „importați marcaje din HTML” și selectați fișierul HTML relevant în dialogul cu care v-ați prezentat.

Cum să importați marcaje pe Firefox dintr-o arhivă HTML.

 1. Lansați Firefox
 2. Apăsați Ctrl + Shift + B
 3. Faceți clic pe „import & backup ”în bara de instrumente
 4. Selectați „importați marcaje din HTML”
 5. Alegeți fișierul HTML din care doriți să importați

Gânduri finale

Acolo îl aveți, tot ce trebuie să știți despre backup, restaurare, import și export de marcaje Firefox. Înarmat cu aceste cunoștințe, vă puteți asigura că nu pierdeți niciodată accesul la lista de marcaje și puteți configura, de asemenea, noi browsere sau dispozitive cu câteva simple clicuri.

Ce părere aveți despre ghidul nostru despre cum să faceți backup și să restaurați marcajele Firefox? Ați înțeles cum să faceți acest lucru sau mai există o parte a procesului în care rămâneți neclar? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, vă mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map