Cum să criptați dispozitivele Android în 2020

Odată cu încălcările de date, scurgeri și hacks care se produc în mod regulat, utilizatorii acordă tot mai multă atenție securității online și tehnologiei de criptare. Cu toate acestea, cineva care obține acces fizic la dispozitivul dvs. este o cale de atac adesea privită. Pentru a vă proteja împotriva acestui lucru, vă vom arăta cum să criptați dispozitivele Android și să vă păstrați în siguranță aplicațiile, conturile și datele personale.


Cum să activați criptarea pe Android

Activarea criptare a dispozitivului pe dispozitivul dvs. Android este un proces foarte simplu și multe telefoane chiar au activat chiar din cutie. Pentru a finaliza procesul de criptare, telefonul trebuie să fie neîncărcat (vom discuta despre acest lucru mai târziu), conectat și să rămână cel puțin 80 la sută baterie.

Dacă procesul este întrerupt din orice motiv, este posibil să pierdeți accesul la toate datele de pe dispozitiv. Astfel, este recomandabil să rulați o copie de rezervă completă pentru a fi în siguranță. Cea mai bună modalitate de a face copii de siguranță a datelor este folosind o aplicație de serviciu de backup online, deci îndreptați-vă la cea mai bună copie de rezervă online pentru ghidul mobil dacă nu aveți deja una.

IDrive-Android

Deși un serviciu de backup dedicat este întotdeauna cel mai bun pariu, există și o funcție de rezervă încorporată în Android în sine. Deși nu este la fel de bun ca, să zicem, IDrive (citiți recenzia noastră IDrive), care este alegerea noastră de top pentru serviciile de backup pentru mobil, totuși este suficient de bun pentru o lucrare unică, așa că vizitați ghidul nostru despre cum să faceți backup Android pentru a învăța. totul despre asta.

Android Backup

Procesul de criptare a dispozitivului variază ușor în funcție de ce versiune de Android aveți, așa că urmați pașii relevanți de mai jos pentru versiunea dvs. Android. Poate să varieze și în funcție de compania care a construit dispozitivul dvs., deoarece OEM-uri diferite (producătorii de echipamente originale) au uneori opțiuni diferite de meniu.

Dacă nu sunteți sigur ce versiune a Android rulează pe telefonul dvs., puteți verifica cu ușurință acest lucru introducând setările, atingând „despre telefon” și defilând în secțiunea cu „Versiunea Android”, unde ar trebui să vedeți numărul versiunii..

Android-versiune-Numărul

Criptarea Android 4.4 și versiunea inferioară

Dacă dispozitivul dvs. rulează Android 2.3 (Gingerbread), atunci cel mai bun pariu pentru accesarea funcției de criptare este prin înscrierea la Microsoft Exchange și criptarea dispozitivului în acest fel. În mod alternativ, dacă telefonul dvs. este un Samsung Galaxy S, S2 sau S Plus, puteți descărca o aplicație pentru a activa criptarea fără a fi nevoie de un cont Exchange.

Screenlock44

Pentru Android 3.0 (Honeycomb) și versiuni ulterioare, procesul este mult mai ușor. Mai întâi trebuie să activați ecranul de blocare, pe care îl puteți găsi introducând setările și apoi selectând „securitate”. De aici, atingeți „blocarea ecranului” și alegeți metoda preferată de autentificare.

Cripta-Phone44

După ce ecranul de blocare este configurat, puteți reveni la setările de securitate și atingeți „criptați telefonul”. Vi se va primi un avertisment inițial, urmat de o solicitare pentru metoda de autentificare (de exemplu, codul PIN).

Warnings44

După respingerea celui de-al doilea avertisment, dispozitivul dvs. va începe procesul de criptare. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ o oră și procesul nu poate fi întrerupt, așa că asigurați-vă că lăsați dispozitivul singur până când este finalizat. Odată finalizat, dispozitivul se va reporni, iar toate datele dvs. ar trebui acum să fie criptate și protejate de furturile potențiale.

Encrypting44

Cum să criptați Android 4.4 și versiuni inferioare

 1. Deschideți setările Android din meniul aplicațiilor
 2. Atingeți „securitate”
 3. Dacă nu este setat niciun ecran de blocare, atingeți „blocarea ecranului”
 4. Alegeți metoda preferată de autentificare (diapozitiv, model, PIN sau parolă)
 5. Reveniți la setările de securitate
 6. Atingeți „criptați telefonul”
 7. Respingeți primul avertisment
 8. Introduceți codul PIN sau parola
 9. Renunțați la al doilea avertisment
 10. Așteptați ca telefonul dvs. să fie criptat

Criptarea Android 5.0 sau o versiune ulterioară

Dacă dispozitivul dvs. Android rulează versiunea 5.0 sau o versiune ulterioară, șansele sunt criptarea este deja activată implicit. În caz contrar, pașii pentru activarea acestuia sunt din nou destul de direcți. Numele exacte ale meniurilor pot varia puțin în funcție de producătorul telefonului, dar, în general, nu ar trebui să existe prea multă diferență.

Android-Settings50

Începeți prin introducerea setărilor Android și navigați la meniul „securitate” (uneori numit „securitate” & Locație”). De aici, este posibil să vedeți deja o intrare pentru a cripta telefonul. Dacă nu, căutați un meniu numit „criptare & acreditări ”, unde veți găsi setarea menționată mai sus.

Android-securitate-Settings50

Dacă telefonul dvs. este deja criptat în mod implicit, va spune acest lucru aici, iar în caz afirmativ, munca dvs. este finalizată și puteți ignora restul pașilor. Pe de altă parte, dacă nu este criptat, continuați atingând setarea „telefonului criptat”, moment în care veți primi două avertismente separate care acoperă toate precauțiile menționate anterior în acest articol..

Warnings50

După ce ați accesat aceste avertismente, telefonul dvs. va începe procesul de criptare. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ o oră până la final, așa că pur și simplu puneți telefonul jos și lăsați-l singur până când procesul este finalizat. Acest lucru este important, deoarece orice întrerupere poate duce la pierderea completă a tuturor datelor dvs., fără niciun fel de a le recupera, deoarece acestea ar fi fost deja parțial criptate.

Deși Android 5.0 sau o versiune ulterioară nu necesită utilizatorilor să pornească un ecran de blocare pentru a activa criptarea dispozitivului, este totuși recomandat să o faci oricum, deoarece un telefon criptat fără o formă de autentificare nu este protejat deloc..

Cum să criptați Android 5.0 și versiunea ulterioară

 1. Introduceți setările pentru Android
 2. Atingeți „securitate” sau „securitate & Locație”
 3. Selectați „criptare & credențiale ”și / sau„ criptați telefonul ”
 4. Respingeți avertismentele
 5. Așteptați ca telefonul dvs. să fie criptat

Ce se întâmplă când vă criptați telefonul

În termeni de bază, criptarea este un proces care folosește o cheie pentru a „scramble” datele unui utilizator, ceea ce face imposibil de citit pentru oricine, fără cheia de a „demonta” din nou.. 

Evident, există multe altele în spatele scenei, cu diferite forme de criptare care îndeplinesc sarcina prevăzută în moduri diferite. Pentru o privire mai detaliată a tehnologiei de criptare, în general, consultați descrierea noastră de criptare.

Dispozitivele care rulează Android 6.0.1 (Marshmallow) și anterior folosesc criptare pe disc complet bazată pe dm-crypt și sunt protejate de o cheie AES pe 128 de biți. Deoarece nimic de pe disc nu poate fi citit fără autentificare, nicio aplicație nu își va putea îndeplini sarcinile dacă dispozitivul dvs. a fost repornit și încă nu ați introdus parola.. 

În mare parte, aceasta nu este o problemă uriașă. Cu toate acestea, în cazul unei reporniri neașteptate, unele aplicații, cum ar fi alarme și memento-uri, nu vor fi oprite până când utilizatorii nu se autentifică.

Modificări de criptare în Android 7.0

Această problemă a fost rezolvată cu Android 7.0 (Nougat), care a schimbat procesul de criptare în unul bazat pe fișiere și a introdus „boot direct”, permițând anumitor aplicații (cum ar fi alarmele) să funcționeze într-o capacitate limitată, chiar și fără a vă conecta la dispozitiv. cu parola sau codul PIN. Noua criptare bazată pe fișiere a crescut de asemenea dimensiunea cheii la AES 256 biți, îmbunătățind considerabil securitatea.

Cu oricare dintre metode, criptarea este unidirecțională, ceea ce înseamnă că, după ce ai finalizat procesul și criptat dispozitivul, nu există nicio modalitate de a-l opri din nou fără a efectua o resetare completă din fabrică pe dispozitivul criptat..

În plus, este posibil să întâmpinați o ușoară atingere la performanță – mai ales dacă dispozitivul dvs. este vechi – deoarece toate fișierele de pe telefonul dvs. trebuie decriptate în timp real în timp ce încercați să le accesați. Cu toate acestea, pentru dispozitivele mai noi și mai puternice, acestea ar trebui să fie abia observabile, deoarece acestea ar trebui să fie mai mult decât capabile să efectueze calculele suplimentare.

Dacă dispozitivul dvs. este înrădăcinat – ceea ce înseamnă că ați obținut acces complet la administrare (sau acces root) la subsistemele Android, acesta nu poate fi criptat imediat. Mai degrabă, mai întâi, va trebui să dezarotezi dispozitivul și apoi să activezi criptarea înainte de a-l rădăcina ulterior. 

Acest lucru este incredibil de important de reținut, deoarece încercarea de criptare a unui dispozitiv înrădăcinat poate avea consecințe catastrofale pentru orice date pe care nu le-ați salvat.

Îmi pot cripta telefonul meu Android? 

Criptarea a fost adăugată la telefoanele Android până la versiunea 2.3 (Gingerbread), care a fost lansată în 2010. Acestea fiind spuse, setarea nu a fost ușor accesibilă fără unele hacks înainte de versiunea 3.0 (Honeycomb) de pe tablete și versiunea 4.0 (Ice Cream Sandwich ) pe smartphone-uri, ambele lansate în 2011. 

Astfel, dacă nu folosiți o versiune de Android de acum aproape un deceniu, ar trebui să puteți cripta ușor dispozitivul și să vă asigurați că datele dvs. personale sunt protejate. Pe de altă parte, dacă mai utilizați un dispozitiv care rulează Android 2.3, procesul devine mult mai complicat, necesitând aplicații și conturi terțe..

Gânduri finale

Acolo îl ai, tot ce trebuie să știi despre criptarea telefonului sau tabletei tale Android. Pentru dispozitivele noi, este posibil ca criptarea dispozitivului să fie deja activată, dar dacă nu, acesta este unul dintre cei mai mari pași pe care utilizatorii îi pot face pentru a se proteja dacă dispozitivul lor este furat sau pierdut.

Ca un avertisment final, asigurați-vă că luați măsurile de precauție recomandate înainte de a începe procesul de criptare. Copia de rezervă a datelor sensibile folosind cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru Android, cum ar fi Sync.com, care este o alegere excelentă (citiți recenzia noastră Sync.com).

De asemenea, trebuie să vă asigurați că dispozitivul nu este înrădăcinat și să aveți grijă să îl lăsați singur și să fie conectat până la terminarea criptării. Nerespectarea acestor precauții poate duce la pierderea tuturor datelor dvs., fără nici o modalitate de a le recupera din nou.

Ce părere aveți despre ghidul nostru? Ți-a fost ușor de urmat sau vreunul dintre pașii noștri este neclar? Poate că te-ai confruntat cu vreo eroare sau problemă care nu este abordată în acest ghid? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map