Cum să configurați un VPN pe Chromebook în 2020

Pentru sarcini de calcul ușor, nu este mult mai bun decât Chromebookurile. Sunt ieftine, ușor cu resurse necesare și ușor de transportat. Chrome OS are o securitate impresionantă, ceea ce îl face o alegere ideală pentru navigare web, e-mail și procesare de texte. Acestea fiind spuse, nu sunt perfecte. Ele sunt încă vulnerabile la amenințările din rețea.


În acest ghid despre cum să configurați un VPN pe Chromebook, vom explica de ce Chromebookurile au nevoie de o rețea privată virtuală și cum să configurați una. De asemenea, vom extrage din cel mai bun ghid VPN pentru a face câteva recomandări pe parcurs.

Există trei metode de instalare. Cel pe care îl utilizați va depinde de modelul de Chromebook pe care îl dețineți. Dacă sunteți nou în lumea VPN-urilor, citiți și ghidul nostru de securitate VPN. Va oferi o bază solidă pentru a înțelege despre ce vorbim aici.

De ce Chromebookurile au nevoie de un VPN

Chromebookurile sunt mai sigure decât dispozitivele Windows. Marea majoritate a calculatoarelor folosesc Windows, astfel încât nu ar trebui să fie o surpriză faptul că inginerii software au transformat infractorii să scrie software rău intenționat să-l folosească. Cu un Chromebook, este puțin probabil să aveți nevoie de software antivirus, dar ar trebui să consultați în continuare cel mai bun ghid pentru software antivirus.

Cu stocare și specificații limitate, Chromebookurile sunt utilizate cel mai bine pentru navigarea pe web, pentru a răspunde la e-mailuri și, poate, pentru procesarea cuvintelor. Din punct de vedere al securității, sistemul de operare este fonic.

Adică, cu excepția atacurilor care sunt agnostice. Amenințările bazate pe rețea, fie că sunt atacuri ale omului în mijloc sau doar niște amețiri, sunt un joc corect. Ca orice altă mașină, Chromebookurile au antene fără fir și sunt capabile să transfere date într-o rețea.

Acolo intervine o VPN. Un VPN servește ca intermediar între computerul dvs. și internetul deschis. Vă conectați mai întâi la serverul VPN, iar conexiunea inițială este criptată (puteți afla mai multe despre asta în descrierea noastră de criptare). După ce fluxul dvs. ajunge la serverul VPN, criptarea este dezactivată și veți călători pe internet.

Când vă conectați în acest fel, vă mascați adresa IP de origine și traficul. Deoarece conexiunea dvs. inițială este criptată, nimeni nu poate vedea ce solicitări vin de la mașina dvs. sau de la cine provin. În schimb, veți apărea ca și cum v-ați conecta de la serverul VPN.

Prin înlocuirea adresei IP, un VPN vă permite să accesați invizibil online, ceea ce înseamnă că nimeni – nici măcar entități guvernamentale, corporații sau amatori – nu vă poate urmări. VPN-urile au, de asemenea, avantajul ocolirii conținutului blocat prin regiune pe platformele de streaming. Citiți cel mai bun VPN pentru Netflix dacă sunteți interesat de asta.

Chromebookurile sunt foarte bune pentru securitate, dar există încă un decalaj în ceea ce privește rețeaua. Cu un VPN, nu numai că vă protejați identitatea și accesați noi biblioteci de conținut din întreaga lume, ci vă confruntați și cu o singură gaură din pachetul de securitate Chrome OS.

Cum să configurați un VPN pe Chromebook: Android

Chromebookurile încep să accepte aplicații Android, așa că dacă aveți un dispozitiv mai nou cu acces la Google Play, sunteți în afaceri. Utilizarea aplicației Android a unui serviciu VPN vă oferă confortul unei instalații native și, în cele mai multe cazuri, lista completă de funcții.

how-to-setup-un-vpn-on-chromebook-Android

În primul rând, va trebui să vă asigurați că dispozitivul dvs. este acceptat. Dacă este și nu puteți găsi Google Play Store, va trebui să îl activați. Mergeți la setările dvs. și căutați „Google Play”. Bifați setarea corespunzătoare și veți putea începe descărcarea aplicațiilor.

După aceea, este pur și simplu o problemă să găsiți aplicația în Magazinul Google Play pe care doriți să o instalați și să o lăsați să funcționeze. Cel mai bun ghid VPN pentru Android este un punct de plecare solid, dar puteți alege și din lista noastră de comentarii VPN.

Cu toate acestea, există o problemă clară cu descărcarea unui VPN din Google Play Store. După cum puteți vedea în cel mai rău ghid VPN gratuit, nu există lipsuri de escrocherii în rezultatele căutării, astfel încât va trebui să rămâneți vigilenți pentru a nu expune datele dvs. personale. Considerăm că recenziile noastre fac o treabă excelentă în a detalia despre serviciile VPN, așa că vă recomandăm să respectați alegerile noastre pentru a rămâne în siguranță.

Dacă găsiți o opțiune pe care nu am acoperit-o, nu pentru că nu am observat-o. Mai degrabă, este de obicei pentru că aplicația îți înregistrează informațiile sau este plină de malware. Dacă vi se pare prea bine să fie adevărat, probabil este, așa că rămâneți cu furnizorii care au un palmares constant.

Există, de asemenea, potențialul ca dispozitivul dvs. să nu accepte Google Play Store și care nu poate fi rezolvat cu o actualizare software. Instalarea Android este cea mai bună metodă pentru instalarea unui VPN pe un Chromebook, dar dacă acest lucru nu este posibil pentru dvs., va trebui să utilizați una dintre celelalte metode.

Cum să configurați un VPN pe Chromebook: Chrome

Dacă instalarea aplicației Android nu este o opțiune, puteți utiliza o extensie Chrome. Este mai puțin decât ideal, deoarece utilizarea unei extensii acoperă doar traficul dvs. web, dar pentru Chrome OS, aceasta este cea mai mare parte a ceea ce doriți să protejați, oricum.

how-to-setup-un-vpn-on-extensie-Chromebookului

Asta necesită totuși câteva lucruri. În primul rând, trebuie să fiți în regulă numai cu protejarea traficului dvs. Chrome și, în al doilea rând, VPN-ul pe care îl alegeți trebuie să aibă o extensie de browser. În plus, acea extensie de browser trebuie să vă permită să controlați VPN. CyberGhost, de exemplu, oferă o extensie de browser, dar trebuie să folosească doar un proxy gratuit (citiți recenzia noastră CyberGhost).

Nu există prea multe opțiuni. ExpressVPN are o extensie de browser solidă, la fel ca Windscribe (citiți recenzia noastră ExpressVPN și review-ul Windscribe), dar unele opțiuni intermediare, cum ar fi Mullvad, nu oferă una (citiți recenzia noastră pentru Mullvad).

Pe scurt, va trebui să verificați înainte de a face check out. Asigurați-vă însă că extensia vă permite să controlați VPN-ul. La fel ca în exemplul CyberGhost, nu toate extensiile browserului sunt create pentru a fi operate independent.

În ceea ce privește configurarea, procesul este simplu. Accesați site-ul VPN sau magazinul Chrome și căutați extensia de care aveți nevoie. Instalați-l pe Chrome și va apărea lângă bara de adrese.

Cum să configurați un VPN pe Chromebook: manual

Ultima opțiune este să configurați manual VPN-ul, care, din fericire, Chrome OS ușurează. Acestea fiind spuse, nu veți putea utiliza OpenVPN ca protocol VPN fără o muncă serioasă. Pentru a configura unul, trebuie să săpați în sistemul de operare Chrome de pe Linux și mulți furnizori nu oferă instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru.

how-to-setup-un-vpn-on-add-chromebook-conexiune

Dacă o puteți face, mergeți mai departe. Acest ghid nu va include configurarea OpenVPN. La urma urmei, dacă știi cum să arunci în jurul Linux la acel nivel, probabil că nu ai nevoie de acest ghid.

Motivul pentru care OpenVPN are probleme este că sistemul de operare Chrome nu acceptă certificate și chei comune. Nu puteți configura o conexiune OpenVPN de pe desktop, în ciuda faptului că Google vă oferă opțiunea de a face acest lucru. Va trebui să o configurați folosind consola.

HideMyAss are o scriere despre cum să o facă, dar este avertizat că nu este pentru cei slabi de inimă. Dacă faceți o presiune pentru OpenVPN pe Chromebook, veți dori, de asemenea, să citiți recenzia noastră HideMyAss.

Alături de majoritatea VPN-urilor care acoperă configurarea manuală pe Chromebookuri, vom vorbi în schimb despre configurarea unei conexiuni L2TP / IPSec. Din păcate, asta înseamnă că veți renunța mult la modul de securitate. După cum exprimă ExpressVPN, „L2TP-IPSec oferă avantaje slabe de securitate și ar trebui utilizat doar pentru anonimizare sau pentru schimbarea locațiilor.”

ExpressVPN este cel mai bine cotat furnizor al nostru, așa că vom acoperi modul de configurare pe Chrome OS. Procesul este similar pentru alte aplicații, dar asigurați-vă că căutați un anumit ghid în bazele de cunoștințe pentru specificații.

Înainte de configurare, va trebui să adunați informații, fie pe alt ecran, fie pe o bucată de hârtie. Când configurați VPN-ul, nu veți putea schimba ferestrele, de aceea este important să aveți informațiile de care aveți nevoie la dispoziție..

După conectarea la ExpressVPN, faceți clic pe „configurați pe mai multe dispozitive” din panoul de control. Continuați și selectați „configurația manuală” din opțiuni, apoi „PPTP & L2TP-IPsec.“ ExpressVPN vă va prezenta numele de utilizator și parola pentru aceste protocoale, precum și o listă de adrese de server care le acceptă.

Copiați numele de utilizator, parola și adresa serverului pe un ecran separat sau o bucată de hârtie înainte de a continua. Vei avea nevoie de ele pentru a configura VPN. Rețineți că această configurare manuală este bună numai pentru conectarea la adresa serverului pe care l-ați copiat. Dacă doriți să schimbați serverele, va trebui să parcurgeți procesul din nou.

how-to-setup-un-vpn-on-add-chromebook-vpn

Întoarceți-vă pe desktop și navigați în meniul dvs. de setări căutând sau făcând clic pe pictograma roată din panoul utilizatorului. Accesați setările de rețea și găsiți fila pentru adăugarea unei noi conexiuni. În loc să configurați o conexiune WiFi, faceți clic pe „adăugați OpenVPN / L2TP”.

how-to-setup-un-vpn-on-Chromebookului-L2TP

Se va deschide o fereastră cu o grămadă de câmpuri de completat. Iată ce trebuie să faceți:

 • Nume gazdă server: introduceți adresa serverului pe care ați copiat-o mai devreme.
 • Numele serviciului: lăsați necompletat.
 • Tipul furnizorului: din meniul derulant, selectați „LT2P / IPSec + cheie pre-partajată.”
 • Cheie pre-partajată: introduceți „12345678” sau cheia furnizată de VPN.
 • Nume de utilizator: lipiți numele de utilizator L2TP pe care l-ați copiat mai devreme.
 • Parola: lipiți parola L2TP pe care ați copiat-o mai devreme.
 • Numele Grupului: lăsați necompletat.

După asta, pur și simplu apăsați pe „conectați-vă”. Ca în orice rețele WiFi pe care le-ați configurat, VPN-ul va apărea în panoul utilizatorului și puteți spune Chrome OS să preferă, să uite sau să se deconecteze de la serviciu.

Gânduri finale

Găsirea unui VPN bun pentru Chrome OS nu este ușoară, în special cu metodele ciudate de instalare ale aplicațiilor. Acestea fiind spuse, instalarea neplăcută nu înseamnă că este dificil să obții una. Cele trei metode de mai sus funcționează și dacă sunteți dispus să mergeți mai departe, puteți configura manual și o conexiune cu OpenVPN.

Am încercat să aruncăm câteva opțiuni bune pe parcursul recenziei, ExpressVPN fiind cea mai bună, dar dacă căutați o listă mai cuprinzătoare, citiți cel mai bun ghid VPN pentru Chromebook.

Ce VPN folosești pe Chromebook? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map