Cum să configurați o parolă puternică în 2020

O parolă puternică este prima ta linie de apărare împotriva criminalității informatice. La urma urmei, unele dintre cele mai importante informații dvs. sunt blocate în spatele unei mîini de personaje și nu este lipsit de oameni care caută să utilizeze orice mijloace posibile pentru a afla aceste personaje. Nu vă speriați, însă, vă vom arăta cum să configurați o parolă puternică. 


Pentru răspunsul scurt, aveți nevoie de un generator de parole pentru a crea o parolă puternică, care utilizează o combinație de litere, numere și caractere speciale pentru a genera ceva unic. De asemenea, va trebui să utilizați un manager de parole, care ia aceste parole generate aleatoriu și le stochează într-un seif securizat.

Recomandarea noastră directă este 1Password, care combină o mulțime de caracteristici, o securitate excelentă și o experiență fără sens a utilizatorului sub un preț destul de ieftin. Puteți citi recenzia noastră 1Password pentru a vedea de ce o evaluăm ca fiind cel mai bun manager de parole din jur sau să o oferim singură cu o probă gratuită de 30 de zile.

Ceea ce face ca unele parole să fie slabe?

parolă slabă

Cu cerințe minime de parolă pe aproape toate site-urile web, majoritatea oamenilor înțeleg ceea ce face ca o parolă să fie sigură. Ar trebui să folosiți câteva litere majuscule, câteva numere și, dacă vă simțiți cu adevărat, un personaj special sau două. Deși este ușor să înțelegem ce face o parolă sigură, nu este la fel de ușor să înțelegem ceea ce face ca cineva să fie slab. 

Când vine vorba de siguranța parolelor, este vorba despre cote, pe care le vom explora în acest ghid. Atacatorii care doresc să vă acceseze parolele, de obicei, o fac rulând un program care poate ghici posibile combinații. Având în vedere un set de criterii, mașina își poate da seama de parola dvs. pur și simplu forțând brute fiecare combinație posibilă de caractere. 

Ca exemplu, imaginați-vă că știați că o parolă pentru contul cuiva este compromisă cu trei numere dintr-o singură cifră, inclusiv de la zero la nouă. Există doar 1.000 de combinații posibile ale celor trei numere, așa că dacă ați încercat fiecare combinație posibilă, sunteți sigur că veți găsi parola corectă. 

Aceasta este logica din spatele a ceea ce face ca o parolă să fie puternică sau slabă. Cu cât mai multe combinații posibile are parola dvs., cu atât este mai greu să atacăm forța brută. Acesta este principiul definitoriu când vine vorba de setarea parolelor puternice. Scopul este de a face parola lungă, unică și întâmplătoare, ceea ce face imposibilă ghicirea unui computer.

Parole vs. fraze

parola puternica

Mulți folosesc „parolă” și „parolă”, în mod interschimbabil, referindu-se la cheia pe care o utilizați pentru a vă asigura conturile online. În lumea securității online, însă, cele două fraze au semnificații foarte diferite.

O căutare rapidă pe Google despre cum să setați o parolă puternică va avea ca rezultat o listă de articole care detaliază modul în care o frază de acces este benefică pentru securizarea conturilor online. Este adevărat, deși nu este cea mai bună soluție. O parolă este o serie de cuvinte – de obicei trei sau patru – scrise într-o secvență care vă este ușor de reținut. 

Un exemplu de frază de acces ar putea fi „galbenul de joc”. Există o serie de avantaje pentru o parolă de genul asta în legătură cu „dog805”. Este lung, cuvintele nu prea au nicio relație între ele și este dificil pentru o mașină să ghicească nu numai cuvintele, ci secvența în care sunt. 

Mai mult, o parolă este ușor de reținut, motiv pentru care este apreciată ca soluție ideală pentru securizarea conturilor online. O soluție mult mai bună este o parolă lungă, întâmplătoare, pe care o stocați cu un manager de parole. Sigur, un pachet de cărnuri nu este ușor, sau chiar posibil, de reținut, dar este mai sigur. 

Îndepărtarea matematicii

criptare

Managerii de parole vin de obicei cu un generator de parole (dacă nu, puteți folosi propriul nostru generator de parole). Aceste instrumente folosesc un generator de numere aleatoriu cu o listă de criterii, precum numărul de caractere și anumite litere, pentru a crea o parolă nouă. Această soluție este mult mai dificil de spart decât o parolă. 

Înainte de a ajunge la o anumită matematică, să vorbim despre cum se petrec atacurile cu parole. Când un hacker fură parolele, acestea sunt într-o formă hașurată, ceea ce le face imposibil de citit. Pentru a descoperi parolele, atacatorul folosește un program care poate ghici posibile parole și combinații, denumite adesea un atac de dicționar.. 

Folosind exemplul „yellowdogballoon” de mai sus și cele 470.000 de cuvinte în aproximativ Dicționarul englez de la Oxford, există 1.03823e + 17 combinații posibile de trei fraze de cuvinte (mai mult de 103 sferturi, pentru cei care nu sunt familiarizați cu notația științifică). 

Putem aplica aceeași matematică la o parolă cu același număr de caractere, deși fiecare personaj este unic. Există 94 de caractere posibile pe o tastatură din SUA, fără a include un spațiu. Aplicând același calcul de permutare cu 16 variabile în loc de trei, obținem 3,7157429083e + 31 – sau 37,16 miliarde – combinații posibile. 

Sistemul de fraze este încă o soluție mai bună decât utilizarea aceleiași parole ușor de reținut din toate conturile. 

Având în vedere faptul că administratorii de parole există, cu toate acestea, utilizarea frazelor de încercare încearcă să rezolve o problemă care nu trebuie să existe. După numere, parolele generate aleatoriu sunt mai sigure, ceea ce face ca un manager de parole să fie esențial în lupta împotriva criminalității informatice.

Sfaturi despre cum să setați o parolă puternică

parola puternica

După ce am furnizat cunoștințe despre ceea ce face ca anumite parole să fie mai sigure decât altele, este timpul să trecem peste cele patru sfaturi pentru setarea unei parole solide. 

Acestea sunt principii directoare atunci când vă înscrieți pentru un cont, dar puteți săriți hoopla folosind doar un generator de parole cu orice manager de parolă. Există, de asemenea, o mulțime de opțiuni gratuite, după cum puteți citi în cel mai bun ghid gratuit pentru managerul de parole. 

Faceți-l la întâmplare

Randomness este numele jocului când vine vorba de setarea unei parole puternice. Deși adevărata întâmplare este oarecum un vis de țeavă, vă puteți apropia destul de mult de un generator de parole. În mod ideal, atunci când vă înscrieți pentru un nou cont online, veți genera o parolă cu managerul de parole. 

LastPass, de exemplu, poate genera și completa rapid o parolă unică ori de câte ori vă înscrieți pentru un nou cont (citiți recenzia LastPass pentru mai multe despre asta). Lucrul important este că parola nu trebuie recunoscută prin niciun model.

Faceți-o unică

În mod izolat, aleatoriu ar trebui să facă parola unică, dar acesta nu este punctul central al acestui sfat. Fiecare cont online va trebui să genereze o parolă diferită folosind un manager de parole. În acest fel, numărul de posibile combinații de parole în conturile dvs. crește semnificativ. 

Logica din spatele acestei practici nu este greu de realizat; dacă un atacator află o parolă pentru unul dintre conturile dvs., aceasta are parola pentru toți. Mai mult, parolele unice din conturile dvs. oferă un control al pagubelor. 

Multe servicii online au practici de securitate ineficiente, permițând unui atacator priceput să-și dea seama de parola ta. În cazul în care îl accesează, cel puțin vor sparge o singură parolă. În consecință, aceasta este o singură parolă pe care trebuie să o schimbați.  

Mai lung este mai bun

Așa cum s-a descris mai sus, cu cât mai multe caractere are parola dvs., cu atât este mai dificil să crapați. În exemplul de mai sus, am folosit 16 caractere aleatorii, ceea ce duce la 37 de miliarde de combinații posibile. Trecând în jos la 10 caractere aleatorii, combinațiile posibile sunt în jur de 53 de cvintile (18 zerouri după 53). 

Este un număr masiv după orice valoare, dar nu este la fel de masiv ca 16 caractere. Fiecare personaj suplimentar pe care îl adăugați la parola dvs. crește exponențial numărul de combinații posibile pe care le-ar putea avea parola, făcând astfel mult mai dificilă fisurarea. Vă recomandăm oriunde peste 12 caractere, dar mai mare este, evident, mai bun.

Schimbă-l des

Schimbarea parolelor este adesea o practică bună de securitate, deși una obositoare. Din fericire, managerii de parole moderne fac ușor să fiți la curent cu cât de vechi au parolele. De exemplu, Dashlane oferă un tablou de bord cu identitate care arată toate parolele vechi, precum și dacă parolele tale apar pe web-ul întunecat (citiți recenzia Dashlane). 

Dashlane include și un schimbător automat de parole, care vă poate actualiza autentificările cu o parolă puternică cu un singur clic. Lista de site-uri acceptate nu acoperă totul, dar unele platforme majore, precum Reddit, apar în continuare. 

Desigur, actualizarea unei parole slabe la o altă parolă slabă nu rezolvă cu adevărat problema. Obiectivul cu schimbarea parolelor este adesea să treci de la o parolă sigură la alta, ceea ce face mai dificilă identificarea autentificării unui singur cont.

Introduceți Managerul de parole

Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji pentru niciunul dintre aceste sfaturi, atât timp cât utilizați un manager de parole. Aceste instrumente vă permit să vă stocați autentificările în interiorul unei bolți criptate și să le completați automat în browser. Pe lângă faptul că vă fac parolele mai sigure, managerii de parole facilitează experiența de navigare. 

Există nenumărate opțiuni disponibile, cu instrumente precum Dashlane, 1Password, Keeper și Bitwarden în fruntea listei (citiți recenzia Keeper și recenzia Bitwarden). 

Deși majoritatea managerilor de parole sunt vizați de persoane fizice, există o mulțime de opțiuni cu mai mulți utilizatori, după cum puteți vedea în cel mai bun manager de parole pentru familii și cel mai bun manager de parole pentru ghiduri pentru companii mici. 

deținător-Slider1

Funcționând ca un hub central pentru toate conectările dvs., un manager de parole este un instrument esențial pentru orice browser modern. Cu unul, puteți înceta să luptați în lupta ascendentă de a încerca să vă amintiți parolele pentru toate conturile dvs., adăugând în același timp securitatea online cu parole lungi, aleatorii generate pentru fiecare cont.

Gânduri finale

Deși este important să ne amintim sfaturile noastre pentru a stabili o parolă puternică, nu ar trebui să vă faceți griji pentru ei dacă utilizați un manager de parole. Acestea vă permit să creați parole lungi, aleatorii, unice pentru fiecare cont online, ceea ce ajută la securitate și la utilizare în browser. 

Există o mulțime de alte instrumente critice când vine vorba de securizarea online, inclusiv un antivirus și o rețea privată virtuală. Cu toate acestea, niciuna dintre ele nu este la fel de ieftină și ușor de implementat ca un manager de parolă. 

Cum vă asigurați parolele? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me