Cele mai sigure furnizori de e-mail 2020: ProtonMail vs Tutanota vs Hushmail

Există modalități rapide și ușoare de a comunica cu cineva online, cum ar fi un mesagerie instantanee, chat video sau social media. În ciuda faptului că aceste metode sunt discutabile mai bine, lumea trimite în continuare peste 280 de milioane de e-mailuri pe zi. Deocamdată, este clar că e-mailul este aici pentru a rămâne. Cu toate acestea, securitatea este o problemă, motiv pentru care vom discuta cei mai siguri furnizori de e-mailuri aici.


Problema cu e-mailul este simplă. Protocoalele datate sunt vulnerabile la infracțiunile informatice care îți pot folosi contul pentru a trimite spam, hack în alte conturi online sau șterge date importante. Chiar și agenții de publicitate, agențiile guvernamentale și furnizorii de e-mail au un interes în corespondența ta.

Dacă vulnerabilitățile de e-mail v-au stârnit, luați în considerare trecerea la un nou furnizor de email. Vom analiza cinci care oferă mai multă securitate în ceea ce privește opțiunile principale. Pentru fiecare serviciu, vom rezuma opțiunile sale de securitate, creând un cont, funcțiile căsuței poștale și nivelurile de prețuri.

Nu uitați să consultați ghidul nostru de confidențialitate online pentru modalități de a vă păstra datele în siguranță. Pentru mai multe măsuri de siguranță, consultați cele 99 de instrumente pentru a vă proteja confidențialitatea. În cele din urmă, aruncați o privire la ghidul nostru de securitate prin e-mail pentru mai multe sfaturi.

1. ProtonMail

ProtonMail este ușor de înscris, vine cu un standard ridicat de protecție și oferă flexibilitate cu numeroasele sale planuri de plată. Cireșa de sus este interfața sa simplă, dar modernă, care face ușoară navigarea căsuței poștale și navigarea mesajelor.

Serviciul criptează mesajele în permanență. Dacă un mesaj este pe serverele ProtonMail, acesta este criptat. Dacă două conturi ProtonMail își transmit și își primesc mesaje reciproc, acestea sunt criptate. Utilizatorii pot trimite mesaje sigure către adrese de e-mail externe cu o cheie de criptare. Destinatarul utilizează parola expeditorului pentru a accesa mesajul.

ProtonMail folosește AES, RSA și OpenPGP pentru criptarea mesajelor. Acesta admite că nici măcar nu poate accesa mesajele unui utilizator. Totuși, aceasta este o sabie cu două tăișuri, deoarece nici nu poate prelua datele pierdute ale unui utilizator. Ceea ce se sacrifică în opțiunile de recuperare, unul câștigă în confidențialitate și protecție.

Crearea unui cont este un proces nedureros. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să furnizați este un nume de utilizator și o parolă. Vi s-a oferit opțiunea de a adăuga un e-mail de recuperare în cazul în care v-ați uitat și parola.

Image-1-ProtonMail-configurare-copiere

Navigarea în căsuța poștală este similară cu Gmail, Outlook și Yahoo. ProtonMail oferă funcții de bază, cum ar fi filtre personalizate, șapte foldere implicite și etichete pentru organizare. Are taste rapide pentru cei care doresc să se deplaseze prin inbox folosind tastatura în loc de mouse.

-Image 2-ProtonMail-Tastatura-Shortcuts

Trimiterea e-mailului cu ProtonMail

Image-3-ProtonMail-Proiect

Pentru a cripta mesajele pentru utilizatorii care nu sunt ProtonMail, trebuie să faceți clic pe o pictogramă de blocare din partea de jos a unui e-mail redactat, să creați o parolă și să alegeți „set”.

Fotografie-4-ProtonMail-criptând-Mesaje

Lângă pictograma de blocare se află o clepsidră. Când expeditorii îl activează, ei decid un termen de expirare. E-mailul și atașamentele sale se vor șterge automat la ora aleasă. Ca și Gmail, ProtonMail acceptă dimensiuni de atașare de până la 25 MB.

-Image 5-ProtonMail-Expirarea-Time

Prețuri ProtonMail

ProtonMail oferă o versiune gratuită. Este o opțiune limitată cu 500 MB de stocare și 150 de e-mailuri pe zi, dar nimic nu bate siguranța gratuită. Primul plan plătit, Plus, oferă 5 GB de stocare, 1.000 de e-mailuri pe zi și alte cinci adrese de e-mail la 5 dolari pe lună.

Următorul, Professional, furnizează aceeași cantitate de stocare, dar acordă mesaje nelimitate, domenii personalizate și mai multe funcții ale căsuței poștale pentru 8 dolari pe lună pe utilizator. Planul de top, Visionary, mărește stocarea la 20 GB și oferă 50 de adrese de e-mail pentru 30 de dolari pe lună.

Echipa din spatele ProtonMail oferă și servicii VPN. Consultați recenzia noastră ProtonVPN pentru mai multe informații.

Plan: FreePlusProfessionalVisionary
Preț:Liber5 dolari lunar8 dolari lunar30 de dolari lunar
Depozitare:500 MB5GB5 GB per utilizator20GB
E-mailuri pe zi:1501000NelimitatNelimitat

Înscrieți-vă la ProtonMail

2. Kolab Acum

Kolab Now oferă email, precum și instrumente de stocare și colaborare a fișierelor. Datele utilizatorilor sunt mai sigure, deoarece sunt stocate pe serverele din Elveția. Software-ul ar putea beneficia de criptarea mesajelor, care nu este disponibilă prin e-mailul său web.

Site-ul său spune că nu va oferi informațiile personale ale utilizatorilor și promovează transparența făcând software-ul său open source. Utilizează secretul perfect perfect ca un strat suplimentar de securitate în cazul în care o cheie privată devine compromisă. Pentru mai multe informații despre PFS, consultați prezentarea noastră asupra concurenților Dropbox.

Crearea unui cont necesită o serie de pași. Primul cere informații de bază: nume și prenume, țară, nume de utilizator și parolă. Al doilea oferă funcții personalizate din care puteți alege, cum ar fi autentificarea cu doi factori la autentificare, cantitatea de spațiu de stocare, sincronizarea mobilă și un plan de plată.

Image-21-Kolab-acum-Cont-Detalii

Planurile vin în trei arome: anual, trimestrial sau lunar. Cu cât angajamentul este mai lung, cu atât sunt mai mari economiile.

Image-22-Kolab-acum Opțiuni

Kolab Now Sharing

Serviciul încurajează partajarea. Între două conturi Kolab Now, utilizatorii pot partaja foldere de e-mail, grupuri de contacte, calendare și multe altele.

Image-23-Kolab-acum-Mailbox

Acest lucru este benefic pentru utilizatorii care doresc o suită de birou care să fie integrată cu e-mail-urile lor, salvându-le durerile de cap de a trece între aplicații independente. În același timp, nu este niciun concurent în Dropbox Paper sau Google Docs.

Image-24-Kolab-acum Proiect

Funcția de etichetare este una dintre cele mai utile pentru organizare. Puteți crea etichete cu coduri de culoare care acționează ca categorii pentru a sorta articole. Fiecare element, indiferent dacă este un mesaj de e-mail, un eveniment din calendar sau o notă, poate afișa una sau mai multe etichete.

Image-25-Kolab-acum Setări

Preț Kolab Acum

În mod strict, Kolab Now nu oferă o probă gratuită, dar utilizatorii pot solicita o rambursare în primele 30 de zile. Abonați-vă la 4,50 USD pe lună. Utilizatorii care se angajează la trei luni vor primi o reducere de 1%, în timp ce cei care merg pentru anul vor primi 3% reducere. Accepta PayPal, Bitcoin, cărți de credit și transferuri bancare directe.

Plan: MonthlyQuarterlyAnnual
Preț:4,50 USD lunarAproximativ 12,15 USD trimestrialAproximativ 37,80 dolari anual

3. CounterMail

Ca și ProtonMail, Countermail oferă un nivel demn de securitate. Prin rularea serverelor web fără disc din Suedia, este mai puțin probabil să se scurgă adresa IP a unui utilizator. Interfața nu este atrăgătoare, dar este mai puțin importantă decât securitatea.

CounterMail oferă mai multe măsuri de securitate decât serverele sale neobișnuite. Utilizează algoritmi de criptare, cum ar fi OpenPGP, AES și RSA, pentru a menține securitatea comunicațiilor prin e-mail. Una dintre caracteristicile cool este o cheie USB opțională pe care o puteți comanda și solicita oricând (și oriunde) vă conectați. Aceasta este autentificarea cu doi factori și vă va ajuta să vă păstrați și mai în siguranță..

Înscrierea este simplă. Înainte de a avea acces la căsuța poștală, este nevoie de câteva secunde. Tot ce este necesar este un nume de utilizator și o parolă.

Image-6-Countermail-configurare

Aspectul căsuței poștale este simplu. Există trei configurații în setări care schimbă ordinea în care se afișează ferestrele.

Image-7-Countermail-Mailbox

O altă caracteristică deosebită este Safebox. Acolo, puteți marca site-uri web, notifica acreditările lor de autentificare și notițe de postare. Va trebui să introduceți o parolă de fiecare dată când accesați acest spațiu de stocare personal.

-Image 8-Countermail-Cutie de averi

Setări de securitate pentru contramandare

Există trei opțiuni de securitate sub pictograma de blocare din partea de sus a unei ferestre de e-mail numită „criptare”. Primul semnează digital e-mailul, deci nu există nicio îndoială că mesajul este de la dvs. Al doilea criptează mesajul, pe care îl vom primi în paragraful următor. A treia acordă permisiunea de a utiliza cheia publică non-CounterMail.

Image-9-Countermail-Proiect

Mesajele trimise între două conturi CounterMail sunt criptate automat. E-mailurile externe nu criptează decât dacă adresa țintă folosește OpenPGP. Au totuși o semnătură digitală și ascund adresa IP. Mesajele permit atașări de 32MB sau mai puțin.  

Fotografie-10-Countermail-Criptați-Mesaje

Prețuri CounterMail

O versiune de încercare este valabilă timp de șapte zile și vă permite doar să trimiteți prin e-mail alte adrese CounterMail. Planurile bazate pe abonamente ale CounterMail oferă reduceri pentru angajamente mai lungi. Are 29 de dolari pentru 1 GB de stocare și șase luni de acces. Mai presus de asta, planurile ridică stocarea la 2 GB pentru 12 și 24 de luni și costă 49 ​​și respectiv 79 $. Utilizatorii pot cumpăra mai mult spațiu de stocare pentru taxe unice.

CounterMail acceptă cărți de credit, transferuri bancare și bitcoin.

Planul: 6 luni12 luni24 luni
Preț:$ de 29$ 49$ 79
Depozitare:1000 MB2000 MB2000 MB

4. Tutanota

Potrivit site-ului său web, Tutanota înseamnă „mesaj sigur” în latină. Serverele sale se află în Germania și se încadrează în legi stricte de confidențialitate. Această protecție legală este o barieră externă care împiedică chiar și Tutanota să acceseze e-mailurile dvs., deși poate vedea expeditorul, destinatarul și datele.  

Criptează e-mailurile și contactele stocate într-un cont cu AES și RSA. Corespondența dintre doi utilizatori Tutanota criptează automat. Utilizatorii pot cripta e-mailuri externe, dar funcționează diferit. Destinatarii externi primesc un link de e-mail care necesită o parolă pentru a fi deschisă. Introducerea parolei le permite să citească e-mailul și să răspundă cu un mesaj criptat.

Procesul de configurare necesită timp din cauza parolei. Trebuie să conțină un număr minim de caractere și să atingă o putere adecvată înainte ca Tutanota să vă permită să continuați.

Image-11-Tutanota-configurare

La sfârșitul configurației, acesta oferă un cod de recuperare, care este singura modalitate de a recupera un cont dacă uitați parola.

Image-12-Tutanota-recuperare

Cutia poștală are un aspect curat și minim. Folderele stau într-o bară laterală care se ascunde automat – făcând clic pe o săgeată laterală o scoate din izolare și înapoi în prim plan. Utilizatorii compun e-mailuri făcând clic pe un buton rotund mare din colțul din dreapta jos al ferestrei browserului.

Image-13-Tutanota-Mailbox

E-mailurile din dosarele de gunoi și spam sunt șterse automat după 30 de zile.

Opțiuni de securitate Tutanota

Există o opțiune de autentificare cu doi factori disponibilă în setări.

Fotografie-14-Tutanota-Setări

Există o opțiune de criptare pentru utilizatori să creeze o parolă pentru mesajele lor. Se afișează ca o pictogramă care poartă un blocaj roșu odată ce utilizatorii introduc adresa de e-mail externă a destinatarului. Un metru sub câmp arată puterea parolei. După ce expeditorul finalizează parola, trebuie să o trimită destinatarului. E-mailurile pot suporta atașamente de până la 25 MB.

Fotografie-15-Tutanota-Criptați-Mesaje

Prețuri Tutanota

Versiunea gratuită a lui Tutanota este excepțională și oferă până la 1 GB spațiu de stocare.

Cel mai ieftin plan plătit este Premium, care oferă cinci adrese de e-mail, reguli de primire și asistență pentru rezolvarea problemelor pentru aproximativ 2 USD pe lună. Versiunea Pro are aproximativ 7 dolari pe lună și vă oferă 10 GB de stocare, până la 20 de adrese de e-mail și opțiuni de personalizare pentru afișarea paginii web. Tutanota oferă chiar reduceri în anumite țări.

Plan: FreePremiumPro
Preț:LiberCam 2 dolari lunarCam 7 dolari lunar
Depozitare:1GB1GB10GB
Aliasuri prin e-mail:1520

5. Hushmail

Hushmail oferă mesaje criptate și necriptate. Este flexibil atunci când e-mail-uri adrese externe, dar, de asemenea, nu aplică securitatea strictă la care se poate spera. Păstrează înregistrările adresei dvs. IP și a unor date, dar este direct pe site-ul său web despre ceea ce monitorizează.

Hushmail folosește OpenPGP pentru criptarea e-mailurilor și a tastelor. Utilizatorii pot trimite și primi e-mailuri criptate la adrese externe, atât timp cât utilizează OpenPGP. Serviciul scanează mesaje pentru viruși, dar nu îi poate împiedica să infecteze computerele.

Prima parte a configurației solicită un nume de utilizator și o frază de parolă, pe care Hushmail sugerează realizarea a cinci sau mai multe cuvinte. În realitate, necesită doar opt caractere și nu este legat de un verificator de rezistență.

Image-16-HushMail-Cont

Utilizatorii au nevoie de un telefon mobil cu mesagerie text pentru a crea un cont. Dacă utilizatorii își pierd fraza de acces, nu o pot recupera pentru conturile personale. Conturile se dezactivează automat după trei săptămâni dacă utilizatorii nu se autentifică.

Image-17-HushMail-Cont-activare

Trimiterea de mesaje cu Hushmail

Interfața căsuței poștale este simplă și elegantă. În mod implicit, funcțiile de securitate sunt dezactivate, astfel încât utilizatorii vor trebui să intre în preferințe pentru a le activa. Există o opțiune de a seta o semnătură digitală în partea de jos a mesajelor trimise. Dacă utilizatorii doresc să își protejeze contul, pot activa o setare de verificare în doi pași.

Image-19-HushMail-Mailbox

Trimiterea unui e-mail criptat este la fel de ușoară precum bifarea unei căsuțe dintr-un mesaj redactat. Prima dată când adresele externe primesc un mesaj criptat, trebuie să răspundă la o întrebare de securitate creată de expeditor. După aceea, vor putea accesa mesaje ulterioare cu o parolă pe care o creează pe site-ul web al lui Hushmail.

Nu există un ortograf. Un atașament individual trebuie să fie de 20 MB sau mai puțin.

Image-20-HushMail-Proiect

Prețuri Hushmail

Un proces gratuit oferă serviciul Premium Hushmail timp de 14 zile cu 25 MB de stocare. Accesează serviciile sale pe web, mobil și desktop. Spațiul de stocare crește până la 10 GB, nu există anunțuri și conturile nu se vor dezactiva în perioadele de inactivitate.

Plan: Premium
Preț:50 $ anual
Depozitare:25 MB

Gânduri finale

Internetul este un loc înfricoșător. Deși niciun furnizor de e-mail nu este imun la 100% la amenințări, cei de mai sus oferă un nivel de securitate, care lipseste foarte mult de serviciile principale. Fie că sunteți în căutarea unui furnizor mai sigur pentru e-mailuri de muncă sensibile sau fără convingere personală, este greu să greșiți cu oricare dintre ele.

În partea de sus a e-mail-ului, aproape toate serviciile pe care le-am sugerat să oferim versiuni mobile pentru iOS sau Android. Singurul care nu are o aplicație mobilă este Hushmail, dar există „hacks” care pot îndrepta browserul către serverul său pentru a accesa e-mailul.

Dacă niciunul dintre cei cinci de mai sus nu îți lovește fantezia, avem un al șaselea concurent. Ca parte a serviciilor sale VPN, TorGuard oferă conturi de e-mail sigure. Pentru a afla mai multe despre acest serviciu axat pe securitate, citiți recenzia TorGuard.

Ce furnizor de e-mail vă simțiți în siguranță? Există vreo dor de noi? Spuneți-ne în comentarii și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me