Există o mulțime de servicii VPN presupuse „gratuite”. Deși îți vor da impresia că ești protejat, de cele mai multe ori plătești cu confidențialitatea. În unele cazuri, chiar plătiți cu siguranța dvs. online, cu servicii falsificate, cum ar fi Hola VPN, care conectează utilizatorii într-o botnet.


Pentru a încerca să străpungem ceața densă pe care au stabilit-o acele pseudo-servicii, am căutat internetul pentru cele mai bune servicii VPN gratuite. Deși nu pot lupta cu furnizorii de top din recenziile VPN, acestea vă vor păstra protejate fără să atașați șiruri.

Singura excepție este Windscribe, care are picioare pe o piață gratuită și plătită. Dacă sunteți un nou venit la VPN-uri și doriți să încercați ceva gratuit înainte de a investi, cel mai bun pariu este să rămâneți la Windscribe. Nu numai că oferă cel mai bun plan gratuit pe care l-am văzut, dar nu este prea neplăcut când vine vorba de planuri plătite,.

Alegerea celor mai bune servicii VPN gratuite

Găsirea celor mai bune servicii VPN gratuite este simplă. VPN trebuie să fie gratuit și nu poate fi gunoi complet. Cel mai rău ghid VPN gratuit ne arată că VPN-urile nu sunt bune doar pentru că sunt gratuite și, în unele cazuri, pot însemna malware, fraudă sau alte neplăceri informatice..

Spre deosebire de cel mai bun ghid gratuit pentru managerul de parole, va trebui să renunțați la ceva pentru a utiliza gratuit o VPN. De exemplu, LastPass oferă gratuit cea mai mare parte a funcționalității unui manager de parole plătit. Nu veți găsi o opțiune echivalentă în spațiul VPN. Citiți recenzia noastră LastPass dacă sunteți pe piață pentru un manager de parole.

Primele noastre opțiuni VPN restricționează cantitatea de date pe care le puteți utiliza, dar oferă un serviciu complet. Ultimele două, deși decente, costă viteza și confidențialitatea.

În cele mai multe cazuri, planurile gratuite sunt încercări pentru planurile plătite. Vom oferi specificul planului gratuit, inclusiv cantitatea de date pe care le puteți utiliza, restricții etc., vom vorbi despre posibilele căi de actualizare și ne vom gândi dacă un upgrade merită.

Prima noastră alegere este o excepție, dar răspunsul este de obicei „probabil că nu”. VPN-urile bune vin la un preț, așa că rețineți acest lucru pe măsură ce parcurgem aceste oferte gratuite.

Cele mai bune servicii VPN gratuite 2020

1. Cel mai bun serviciu VPN gratuit: Windscribe

Windscribe este o excepție când vine vorba de VPN-uri gratuite. Spre deosebire de majoritatea serviciilor gratuite, acesta oferă o cantitate utilizabilă de date lunare și șansa de a câștiga mai multe (deși încă nu este suficient de inclus pentru a fi inclusă în cel mai bun VPN pentru lista de stocare în cloud). Este singura VPN care îți oferă toată experiența gratuit.

Planurile gratuite încep de la 2 GB date pe lună, dar puteți crește asta la 10 GB de date dacă furnizați un e-mail și sunteți de acord să primiți anunțuri Windscribe. Nimic nu este cu adevărat gratuit, dar schimbăm conținut de 8 GB de date pentru un pic de publicitate.

Windscribe-Glisor1

Puteți câștiga și mai multe date. Dacă trimiteți un Tweet folosind un link Windscribe, veți obține un plus de 5 GBb pe lună. Windscribe avertizează să nu fie „o duș și să șterge Tweet-ul după”, totuși.

Windscribe vă permite, de asemenea, să utilizați puterea procesorului rămas pentru a rezolva hashes pentru miner Monero. Pe un Ryzen-1700X cu opt nuclee, am stat în jur de 50 de hașe pe secundă. Puteți utiliza acele hashuri pentru a achiziționa una dintre cele trei recompense: o resetare a lățimii de bandă, 10 GB date lunare permanente sau o lună a unui abonament Pro.

Nu sunt însă ieftine. Recompensele au costat 1 milion, respectiv 10 milioane și respectiv 50 de milioane de hashes. Din fericire, vă puteți face hashing pe orice computer și în orice moment. Atâta timp cât sunteți conectat la contul dvs., Windscribe va economisi suma de credite pe care le aveți.

Deși tehnic un mod „gratuit” de a câștiga mai multe date, este posibil să nu fie cea mai bună idee. Puteți stabili limitele de utilizare a procesorului, dar veți cheltui probabil mai mult în energie electrică și componente deteriorate decât recompensa. Un abonament lunar este destul de ieftin așa cum este.

Alte motive pentru care ne place Windscribe

Având în vedere planul gratuit generos al Windscribe, ne-am așteptat la o taxă considerabilă pentru planurile Pro. Din fericire, nu este cazul. Windscribe nu are o rată lunară la fel de scăzută ca Accesul la internet privat – deși dacă citiți recenzia noastră PIA, veți vedea că puțini furnizori o fac – dar este totuși mai ieftin decât cel mai bun picking VPN al nostru, ExpressVPN (citiți recenzia noastră ExpressVPN).

Planurile de un an și doi au o valoare semnificativă. Rata lunară scade sub 5 USD pentru ambele opțiuni, puteți conecta oricâte dispozitive doriți la un moment dat și veți avea acces la serverele de streaming specializate ale Windscribe.

De curând a introdus și o opțiune de a-ți construi propriul plan. Pe lângă locațiile gratuite și 10 GB date, puteți adăuga locații cu 1 dolar pe lună. Cu toate acestea, fiecare locație poate avea orice număr de centre de date. De exemplu, opțiunea din SUA are 35 de centre de date, dar Belgia are doar unul. Ambele au costat 1 dolar.

Pe lângă câștigarea accesului la locațiile serverului Pro, 10 GB date sunt adăugate în planul dvs. pentru fiecare locație. Puteți adăuga o opțiune nelimitată de date pentru 1 USD în plus, ceea ce vă oferă acces și la R.O.B.E.R.T.

R.O.B.E.R.T este un blocant malware, phishing, botnet, anunț, tracker și rețea socială. În timpul testării noastre, am considerat că este surprinzător de eficient, dar nu la nivelul celui mai bun software antivirus. Este inclus în niciun plan Pro, dar pentru doar 1 USD în plus cu date nelimitate dintr-un plan gratuit, nu vedem un motiv pentru a nu încerca.

Tarifarea Windscribe este confuză, dar există o mulțime de valori de eliminat din sistemul pe care l-a setat. Puteți afla specificul prețurilor, precum și celelalte funcții ale Windscribe, în recenzia noastră Windscribe.

2. TunnelBear

TunnelBear a fost alegerea noastră pentru cel mai bun VPN gratuit din trecut, mai ales că a fost singurul disponibil care a fost bun. În ultimii ani, însă, și-a pierdut strălucirea, deoarece noii veniți, precum Windscribe și Speedify, iau piața după furtună (citiți comparația noastră Windscribe vs. TunnelBear). Achiziția de către TunnelBear de către McAfee nu a ajutat niciun aspect. Citiți recenzia noastră McAfee Total Protection pentru a vedea de ce.

Chiar și așa, oferă 500 MB de date gratuit, fără niciun șir atașat. Spre deosebire de Speedify, nu există nicio afacere amuzantă cu securitatea dvs. TunnelBear folosește AES 256 biți cu OpenVPN, IKEv2 sau IPSec și nu păstrează jurnalele. De asemenea, în timpul testării noastre, nu am scăpat niciun fel de solicitări DNS.500 MB este utilizabil, dar este mai mult un proces decât orice. Din fericire, prețurile TunnelBear nu sunt groaznice, cu date nelimitate de 10 USD pe lună sau 60 USD pe an, dar am văzut mai bine. Toate planurile vin și cu cinci conexiuni simultane, ceea ce nu este rău.

Speranța noastră este ca TunnelBear să adauge mai multe date planului său gratuit. Compania din spatele acesteia a lansat recent RememBear, care este printre cei mai buni manageri de parole gratuite disponibile. După cum puteți citi în recenzia noastră RememBear, aceasta este mai mult sau mai puțin aceeași cu versiunea plătită.

Din păcate, nu se poate spune același lucru pentru TunnelBear. 500MB de date sunt generoase, dar puteți mânca cu ușurință aceste date în câteva ore, mai ales dacă faceți streaming. Cu toate acestea, atâta timp cât abordați planul gratuit ca proces, nu pare la fel de rău.

Alte motive pentru care ne place TunnelBear

Cea mai mare forță a lui TunnelBear este interfața sa, care este legată de o pictogramă din tavă. Cu toate acestea, este o aplicație pentru tavă. Făcând clic pe pictogramă se va deschide o fereastră, dar nu una pe care o puteți deplasa pe ecran.

Chiar și cu acest dezavantaj, alegerea unei locații este simplă și amintește de NordVPN (citiți recenzia noastră NordVPN). Există o hartă cu conducte Mario-esque în locațiile în care TunnelBear are prezență. Dacă faceți clic pe unul, vă veți conecta la un server din acea locație, cu un grafic care arată de unde vă deplasați.

Deși este concentrat pe o experiență VPN simplificată, TunnelBear are funcții avansate. Există un comutator de ucidere, pe care TunnelBear îl numește „VigilantBear”, care vă va împiedica conexiunea la internet dacă VPN eșuează. Tunelul Split este, de asemenea, oferit, dar, ciudat, doar pe Android. Citiți recenzia noastră Astrill pentru un furnizor care oferă tuneluri împărțite peste tot.

Dacă sunteți nou la VPN-uri și doriți să vedeți despre ce este vorba, TunnelBear este o opțiune excelentă. Cu toate acestea, cei mai familiarizați cu modul în care funcționează vor fi mai bine cu Windscribe. Citiți recenzia noastră TunnelBear pentru a afla mai multe.

3. Ascunde.me

Hide.me este unul dintre cele mai scumpe VPN-uri pe care le-am revizuit și, deși serviciul este bun, nu face nimic special pentru a-și justifica prețul mai mare decât media. Din fericire, există un plan gratuit disponibil. Puteți utiliza 2 GB de date pe lună din rețeaua Hide.me pe un singur dispozitiv, fără a fi nevoie de card de credit.

Cu toate acestea, utilizatorii gratuite sunt limitați la trei servere. Rețeaua completă de servere a lui Hide.me nu este atât de mare – 55 de locații din 34 de țări, în scris, dar mica selecție pentru utilizatorii liberi este în continuare un aspect important.Modernizarea premiilor pe care le accesați pe aceste servere, împreună cu mai multe conexiuni simultane și transfer nelimitat de date, dar prețul nu merită. Pentru a accesa toate ofertele Hide.me, va trebui să plătiți cel puțin 10 USD pe lună și asta dacă cumpărați un an în avans. Dacă doriți să mergeți de la lună la lună, această rată sare la 20 de dolari.

Există un plan între gratuitate și Premium, oferta de top Hide.me, dar, din nou, prețul nu merită. Deși doar 5 dolari pe lună, planul Hide.me intermediar Plus oferă doar 75 GB transfer de date și suport pentru un singur dispozitiv.

Cu toate acestea, nu ne putem plânge de planul gratuit. Utilizatorii liberi nu pot accesa platformele de streaming, dar cantitatea limitată de transfer de date nu ar permite oricum să transmită foarte mult streaming. Este doar o modalitate de a proteja navigarea de bază.

Alte motive pentru care ne place Hide.me

În ceea ce privește specificațiile serviciului, Hide.me este o opțiune intermediară. În timpul testării noastre, am observat viteze utile, dacă nu chiar interesante, în tunelarea aproape de casă și rezultate neplăcute atunci când călătorim departe.

Selectarea serverului oglindește, cu cele 55 de locații care acoperă cea mai mare parte a globului. Locurile generale sunt prezentate, America de Nord și Europa de Vest primind cea mai mare dragoste. Există câteva locații ciudate care sunt neobișnuite printre VPN-uri, inclusiv Maroc.

Utilizatorii gratuite pot utiliza serverele din Olanda, Canada și Singapore, în ciuda faptului că Hide.me are sediul în Malaezia. Locația sediului central al lui Hide.me ne face să ne punem în pauză, deoarece are un istoric neperformant atunci când vine vorba de respectarea confidențialității cetățenilor săi, așa cum puteți citi în cea mai bună VPN a noastră pentru piesa Malaezia.

Hide.me este un serviciu VPN bun, dar nu grozav. Totuși, planul gratuit merită verificat. Puteți citi recenzia noastră Hide.me pentru a afla mai multe sau pentru a vă înscrie la un plan cu o garanție de returnare de 14 zile.

4. ProtonVPN

ProtonVPN adoptă o abordare diferită a modelului VPN gratuit. În loc să restricționeze cantitatea de date pe care le puteți utiliza, aceasta restricționează viteza. Puteți utiliza VPN-ul atât cât doriți pe un singur dispozitiv gratuit, atât timp cât puteți face față cu viteza „lentă” a planului gratuit publicitat..

Când l-am testat, ProtonVPN a oferit automat o încercare de o săptămână a serviciului său Plus, care include cinci conexiuni simultane, asistență pentru streaming și torrenting, un blocant malware și servere Tor dedicate. Acestea fiind spuse, procesul nu este anunțat și, deși am reușit să îl reproducem, nu putem confirma că va fi întotdeauna în preajmă.Planurile Plus au viteze decente, dar rezultatele noastre au arătat că unele servere sunt mai bine optimizate decât altele. Din locația noastră de testare din Irlanda, am descoperit că serverele din SUA au performanțe mai bune decât cele din Marea Britanie, iar Hong Kong a avut rezultate mai rapide decât mai multe opțiuni europene. Se pare că apropierea dvs. de un anumit server nu este la fel de importantă, cel puțin pentru ratele de descărcare.

Am renunțat, în medie, la aproximativ 50 la sută din viteza noastră neprotejată la un plan plătit, așa că un plan gratuit probabil este în jur de 75%. Planul gratuit al ProtonVPN nu este potrivit pentru torrenting sau streaming. Mai degrabă, este un instrument pentru a vă proteja confidențialitatea în timpul navigării de bază, motiv pentru care Mozilla a ales-o ca VPN implicită pentru Firefox.

Alte motive pentru care ne place ProtonVPN

Deși planul gratuit este frumos, ProtonVPN face ca actualizarea să merite. Utilizatorii plătitori au acces la serverele sale „nucleu sigur”. Își orientează conexiunea printr-o țară care acceptă confidențialitatea înainte de a merge la destinație. De exemplu, dacă vă conectați la Singapore, conexiunea dvs. poate trece mai întâi prin Elveția, care are unele dintre cele mai bune legi de confidențialitate din lume.

În partea superioară, există ProtonMail, care este un serviciu de e-mail sigur. TorGuard oferă un serviciu similar, dar la un preț mult mai mic, așa cum puteți vedea în review-ul nostru TorGuard. Citiți ghidul nostru pentru securitatea e-mailului dacă sunteți curioși despre ce înseamnă „securitate”.

ProtonVPN nu impresionează în comparație cu furnizorii de rafturi la același punct de preț, dar planul său gratuit nu este o afacere proastă. Puteți citi review-ul nostru ProtonVPN pentru a afla mai multe sau pentru a încerca singur un cont gratuit.

5. Accelerarea

Speedify se adresează mulțimii mobile, lucru neobișnuit pe piață. Deși îl puteți folosi pe desktop, Windscribe are viteze mai rapide, mai multe locații de server și o limită lunară mai mare. Acestea fiind spuse, există avantaje pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Utilizează „legarea canalelor” pe conexiunea dvs., care poate utiliza mai multe conexiuni la internet pentru lățimea de bandă crescută, latență mai mică și redundanță mai bună. Puteți stabili reguli și cu privire la tipurile de conexiune pentru a vă automatiza utilizarea de date celulare.

Speedify-Main-Screen

Lipirea canalului este disponibilă și pe desktop, dar nu are prea mult sens. Speedify poate folosi orice conexiune – de exemplu, WiFi și Ethernet – dar totul se termină în același modem. Are mai mult sens pe mobil, unde poate doriți să vă limitați utilizarea celulară și să favorizați WiFi.

Nu suntem siguri că avantajele legării canalului sunt la fel de mari precum sugerează materialul de marketing. Latența a fost jalnică, iar viteza de descărcare a fost neplăcută. În ciuda testării din Germania, cel mai bun rezultat al nostru a provenit de la un server din Statele Unite, ceea ce sugerează că Speedify are o optimizare mai bună pentru serverele de pe gazonul său de origine..

Chiar și așa, Speedify este o opțiune gratuită decentă. Puteți utiliza 5 GB de date pe un dispozitiv în fiecare lună și nu trebuie să creați un cont pentru a face acest lucru. Aceasta este jumătate din datele pe care le obțineți cu Windscribe, dar nu trebuie să vă verificați e-mailul pentru a le obține.

Acesta are un avantaj neglijabil, având în vedere că Speedify jurnalizează adresa dvs. IP și locația aproximativă. Site-ul este complicat. Aceasta susține că Speedify nu înregistrează site-urile web pe care le vizitați sau datele pe care le transferați. Deși acest lucru este adevărat, politica de confidențialitate arată clar că Speedify „log-urile] informații de acces despre dispozitivul client, inclusiv adresa IP și identificatorii unici ai dispozitivului.”

Speedify nu înregistrează adresa IP a site-urilor web pe care le vizitați, dar le înregistrează pe ale dvs..

Alte motive pentru care ne place Speedify

Nu am recomanda să plătim pentru Speedify, dar versiunea gratuită nu este totul neplăcută și mohorâtă. Are o interfață excelentă, în special pe iOS, dar practicile sale de logare au ținut-o în afara celui mai bun ghid VPN pentru iPhone. Aplicația vă arată o diagramă rapidă și de utilizare a conexiunilor dvs. mobil și WiFi, astfel încât să puteți monitoriza rapid cât utilizați.

Abordarea curată „mobil-primul” ajută foarte mult, Speedify stabilind clar setările și caracteristicile din interfață. Totul, de la butoane și pictograme până la designul de navigare și ecran face o experiență intuitivă.

Acesta intră și în Netflix, dar nu a făcut cel mai bun VPN pentru ghidul Netflix, deoarece, bine, confidențialitate.

Acesta pare să fie cel mai bun caz pentru Speedify. Este pentru utilizatorii care nu țin de confidențialitate și doresc doar să urmărească gratuit conținut geoblocat pe Netflix. Dacă vi se pare că sunteți ca dvs., asigurați-vă că citiți recenzia noastră Speedify pentru detalii despre înscriere.

Gânduri finale

Trebuie să fii atent când navighezi prin servicii VPN gratuite, dar există opțiuni legitime. În timp ce ProtonVPN și Speedify sunt decente, vă recomandăm să rămâneți cu Windscribe, TunnelBear sau Hide.me, în acea ordine.

Acești furnizori oferă servicii VPN cu adevărat gratuite, spre deosebire de Speedify, care tranzacționează 5 GB date pentru informațiile dvs. personale. În plus, Windscribe oferă o cale de actualizare clară, achiziționând un abonament Pro sau adăugând locații de server la planul dvs. gratuit.

Există furnizori buni gratuit care ne-au lipsit? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vezi și alte articole VPN noastre. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me