Un manager de parole este unul dintre cele mai utile instrumente pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare. Nu numai că îți sporește securitatea încurajând parolele mai lungi, mai complicate – și astfel mai puternice -, dar îți salvează și dificultatea de a-ți aminti nenumăratele conturi pe care le ai pe toate site-urile web pe care le frecventezi.


Cu toate acestea, sunt în maximul lor atunci când le puteți utiliza direct în browser. Acest lucru aduce multă comoditate, deși la prețul interfeței de utilizator: atunci când vi se solicită, cele mai bune extensii ale managerului de parole vor completa automat informațiile despre cardul de credit și datele de autentificare, atât timp cât parola dvs. masteră este autentificată.

Deși bogăția de caracteristici ale Dashlane o face cel mai bun administrator de parole în general, majoritatea acestor funcții nu sunt prezente în extensia browserului, necesitând în schimb aplicația pentru desktop. Prin urmare, bazat doar pe performanța extinderii browserului, LastPass ocupă primul loc datorită planului său excelent gratuit și interfeței extraordinare a browserului, în care toate funcțiile sunt incluse.

Alegerea celei mai bune extensii de Manager parolă

Există o mulțime de funcții diferite de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți cea mai bună extensie de browser pentru gestionarea parolelor dvs., cum ar fi importul de parole, completarea automată, capacitatea de utilizare și, în sfârșit, prețul. Mai mult, unii manageri de parole relevă porțiuni din funcțiile lor în aplicații desktop dedicate, însă pentru această listă ne vom concentra în întregime pe extensiile browserului.

Import de parolă

În loc să vă solicite să introduceți manual toate conturile și parolele, un bun administrator de parole ar trebui să aibă un proces de import solid și ușor de utilizat, care să ia toate parolele stocate în browser și să le adauge la extensie. 

Acest lucru poate fi adesea o problemă dacă utilizați browsere bazate pe Chromium, cum ar fi Vivaldi (citiți recenzia noastră Vivaldi), întrucât extensiile Chrome de obicei nu pot importa din nicio altă sursă decât Chrome în sine (citiți Google Chrome revizuire). Unele dintre extensiile pe care le-am selectat vor funcționa și pe Safari, deși kilometrajul dvs. poate varia.

Completarea automată

Completarea automată este o altă caracteristică crucială a managerilor de parole. La urma urmei, dacă extensia nu este în măsură să completeze cu exactitate numele de utilizator și parola, atunci nu va fi foarte utilă. Astfel, un administrator de parole ar trebui să poată prelua cu ușurință faptul că există un formular de autentificare pe pagina pe care o vizitați și să introduceți perfect numele de utilizator și parola în câmpurile corecte.

Usability

Ca și în cazul tuturor softurilor, capacitatea de utilizare este un alt factor critic. Panoul de control pentru extensie trebuie să aibă o interfață clară care să fie ușor de navigat, precum și, de preferință, să vă ofere acces la toate caracteristicile aplicației fără a fi nevoie să treceți la o aplicație desktop.

Preț

În cele din urmă, prețul joacă un rol important, așa cum se întâmplă cu aproape orice. Majoritatea administratorilor de parole au un plan gratuit, însă numărul de funcții gratuite la care vei avea acces va varia foarte mult în funcție de furnizor. Astfel, vom lua în considerare cât de bine este fiecare plan gratuit, dar, de asemenea, cât de neplăcut obțineți dacă vă alegeți un abonament plătit sau o versiune premium.

Cele mai bune extensii pentru Managerul de Parole

  1. LastPass
  2. Dashlane
  3. 1Password
  4. Portar
  5. RoboForm

Deoarece lista noastră cu cei mai buni manageri de parole aparține deja furnizorilor de top în funcție de funcțiile, performanța și prețurile lor, în general, această listă se va concentra în totalitate pe extensiile de navigare ale fiecărui furnizor, în special suplimentele lor Firefox și pluginurile Chrome. 

Toate opțiunile noastre sunt disponibile atât pentru Chrome cât și pentru Firefox, iar complementele Chrome funcționează cu Chromium (citiți recenzia Chromium) și browserele principale bazate pe Chromium, cum ar fi Vivaldi, Opera și Brave.

1. LastPass

LastPass este o alegere excelentă pentru a ține evidența conturilor și parolelor dvs. și este în topul listei noastre cu cei mai buni manageri de parole gratuite. Deși nu a reușit să țină pasul cu Dashlane în clasamentul nostru general, faptul că își desfășoară toate lucrările chiar în extensia browserului îi conferă un avantaj aici, așa cum am menționat în introducere.

Dacă utilizați Chrome, Firefox sau Opera (citiți recenzia noastră pentru Opera), LastPass poate importa automat toate parolele pe care le-ați stocat deja în browser. Din păcate, acest lucru nu este valabil pentru alte browsere bazate pe Chromium, cum ar fi Vivaldi și Brave (citiți recenzia noastră Brave).

LastPass-Import

Când deschideți extensia în sine, vi se oferă o casetă. Acesta este locul în care toate parolele dvs. sunt stocate ca „elemente” pe care le puteți organiza în foldere. Puteți adăuga, de asemenea, o notă la fiecare parolă (de exemplu, pentru a vă ajuta să vă amintiți pentru ce este vorba), precum și să dezactivați completarea automată, să activați autentificarea automată și să activați o parolă principală pentru o securitate suplimentară.

LastPass-parolă Setări

Utilizarea LastPass în Chrome

Bolta în sine este curată și ușor de utilizat și, deși configurarea poate fi o durere dacă importați un număr mare de parole, odată ce ați organizat totul și ați fost plasate în foldere, este foarte ușor să urmăriți de.

LastPass-Vault

Pe lângă stocarea parolelor, LastPass poate fi folosit și pentru a stoca note și a forma conținut, precum adrese, carduri de plată și conturi bancare. Puteți adăuga, de asemenea, un fișier atașat la aceste articole dacă doriți acest lucru. 

LastPass-Alte-Articole

Funcționalitatea de completare automată este inclusă în extensia LastPass și, din testarea noastră, pare să funcționeze destul de bine la identificarea câmpurilor de formular și completarea acestora cu informațiile corecte.

Generatorul de parole încorporat este, de asemenea, un ajutor uriaș atunci când vă înscrieți pentru un nou serviciu sau treceți parola la ceva mai sigur. Puteți decide lungimea maximă a parolei, dacă includeți sau nu numere, litere mari și simboluri, precum și să solicitați parola să fie ușor de citit sau ușor de spus.

LastPass-Generator

Prețuri LastPass

În ceea ce privește prețul, LastPass se descurcă foarte bine. Pentru 24 de dolari pe an, beneficiați de acces la asistență prioritară, acces de urgență și partajare de parole. Funcția de partajare vă permite să partajați articole precum note, dar, de asemenea, oferiți altor persoane acces la conturile dvs. fără a fi nevoie să le spuneți parola dvs.. 

Planul gratuit excelent al LastPass îl face cu ușurință cea mai bună extensie gratuită a administratorului de parole, precum și cea mai bună extensie a managerului de parole pentru Chrome și Firefox, în general. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre alegerea noastră cu numărul unu, asigurați-vă că dați recenziei LastPass.

2. Dashlane

Dashlane este un alt mare administrator de parole și a fost alegerea noastră pentru cel mai bun manager de parole, în general. Cu toate acestea, deoarece multe părți ale funcționalității sale se bazează pe aplicația pentru desktop locală, nu reușește destul de mult să câștigi același loc în acest clasament al celei mai bune extensii de administrare de parole pentru Firefox și Chrome, în special.

La fel ca LastPass, interfața principală a Dashlane constă în secțiunea dvs., unde puteți adăuga și gestiona parolele. Deși seiful prezintă o interfață curată, ușor de navigat, dacă doriți să utilizați funcții mai avansate, cum ar fi verificarea puterii parolei sau importarea parolelor existente, va trebui să descărcați aplicația pentru desktop.

Dashlane-Vault

Importarea parolelor Google Chrome în Dashlane

Importurile automate funcționează de la Chrome, Firefox și Internet Explorer (citiți recenzia noastră pentru Internet Explorer), precum și de la alți manageri de parole. Cu toate acestea, dacă utilizați orice alt browser, va trebui să exportați manual parolele ca fișier CSV înainte de import.

Dashlane-Import

Pe lângă parolele, puteți utiliza și Dashlane pentru a stoca în siguranță notele și detaliile personale, cum ar fi nume, adrese, e-mailuri, numere de telefon și multe altele. În plus, există o zonă separată pentru plăți, unde vă puteți salva toate cardurile bancare pentru acces facil, oricând trebuie să plătiți pentru ceva.

Dashlane-Personal-Info

Împărtășirea și generarea 

Toate articolele dvs., inclusiv parolele dvs., pot fi partajate în siguranță cu alte persoane prin intermediul funcției de partajare a parolelor, care trimite un link către destinatar. 

Deși împărtășirea notelor este plăcută, adevăratul beneficiu al acestui lucru este posibilitatea de a lăsa pe altcineva să se conecteze la unul dintre conturile dvs., fără a fi nevoie să le dați parola. Ca și LastPass, Dashlane include completarea automată a extensiei sale, care funcționează bine.

Dashlane-Distribuire

În sfârșit, există un generator de parole pe care îl puteți accesa prin pictograma de pe bara de instrumente, care poate genera o parolă puternică de până la 28 de caractere. Setările de generare vă oferă opțiunea de a include litere, cifre și simboluri, precum și dacă doriți sau nu să evitați caractere ambigue, de exemplu, minuscule „l” sau majuscule „I.”

Dashlane-Generator

Plata pentru Dashlane

În ceea ce privește prețul, Dashlane nu iese la fel de bine ca LastPass. În planul gratuit, ești limitat la doar 50 de parole, care ar putea suna ca multe, dar este o limită pe care te poți găsi lovind destul de repede. De asemenea, vă limitați la un singur dispozitiv, în timp ce planul Pro vă permite să sincronizați atâtea parole pe cât doriți pe un număr nelimitat de dispozitive.

Ca întotdeauna, asigurați-vă că citiți recenzia noastră completă Dashlane dacă doriți mai multe informații despre toate punctele sale forte și punctele slabe. În mod alternativ, puteți consulta bătălia noastră Dashlane vs. LastPass pentru a vedea cum se compară primii doi furnizori atunci când priviți imaginea completă. 

3. 1 Cuvânt

Dacă sunteți dispus să plătiți pentru administratorul dvs. de parole, 1Password este o opțiune bună cu o extensie excelentă a browserului. Puteți configura mai multe dulapuri, iar interfața principală de extensie oferă o experiență plăcută pentru utilizatori. 1Password vă trimite chiar și un „kit de pornire” pentru a vă ajuta să configurați totul.

1Password-StarterKits

La prima conectare, vi se va oferi și o cheie secretă pe care o puteți utiliza pentru a restabili accesul la contul dvs. sau pentru a vă autentifica dintr-un browser sau dispozitiv nou. Această cheie nu este salvată nicăieri, așa că va trebui să o scrieți sau să o descărcați în format PDF, pe care 1Password o oferă cu ajutor.

1Password-SecretKey

1 Categorii de cuvinte cheie

La fel ca celelalte alegeri din această listă, 1Password vă permite să stocați nu numai parole, ci tot felul de conținut de formă. Ceea ce îl diferențiază este gama sa extrem de variată de categorii de informații pe care puteți alege să le stocați, inclusiv note, cărți de credit, identități și chiar lucruri precum pașapoarte și licențe de conducere. Toate aceste informații pot fi completate automat în formulare, făcând înregistrări și autentificări.

1Password-Import

Puteți importa automat parolele stocate de la Chrome (dar nu de la oricare dintre browserele derivate de la Chromium sau Firefox), precum și de la LastPass, Dashlane și RoboForm. Din orice alte surse, va trebui să exportați mai întâi parolele și să importați direct fișierul CSV.

1Password-Import

1 Generator de parolă și parolă 1Password

Funcția „watchtower” vă poate spune dacă autentificările dvs. sunt expuse riscului, analizând parolele pentru punctele slabe sau duplicate, precum și referirea încrucișată a site-urilor dvs. web cu o bază de date cu încălcări de date și vulnerabilități de conectare..

1Password-Watchtower

Există un generator de parole încorporat care vă permite să alegeți dintre trei tipuri de parole: aleatoriu (care este cel mai sigur), memorabil (format din cuvinte reale separate prin cratime) și PIN (numai numere).

1Password-Generator

Așa cum am menționat pe scurt la începutul acestei secțiuni, 1Password nu are un plan gratuit, iar un abonament vă va rula doar timid de 36 $ pe an sau 60 $ pe an pentru planul familiei, ceea ce vă permite să vă împărtășiți contul cu până la cinci oameni. Puteți adăuga, de asemenea, persoane suplimentare la planul familiei pentru 12 dolari pe an.

Dacă vă interesează modul în care se comportă dincolo de extensia browserului, asigurați-vă că citiți recenzia noastră completă 1Password sau comparația Dashlane vs. 1Password pentru a vedea cum se compară cu alegerea noastră de top..

4. Păstrător

Keeper este o altă alegere excelentă pentru gestionarea parolelor. Deși nu puteți stoca la fel de multe informații cu Keeper în unele dintre celelalte selecții ale noastre, puteți să le utilizați în continuare pentru a urmări parolele, cardurile de plată, adresele și numerele de telefon, care pot fi aranjate perfect în dosare și este introdus automat atunci când trebuie să completați un formular. 

În plus, atunci când vă conectați pentru prima dată sau creați o nouă parolă, Keeper o va adăuga automat la seif.

Keeper-Vault

Seiful în sine este ușor de utilizat, iar procesul de configurare este, de asemenea, simplu. Parolele pot fi importate de la Chrome, Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge (citiți recenzia noastră Edge) și Opera, precum și de la o mulțime de manageri de parole diferite. Aceasta este o mulțime de opțiuni și plasează procesul de importare al Keeper cu mult înaintea tuturor celorlalte din această listă.

Keeper-Import

Opțiunile avansate de securitate ale păstrătorului

Siguranța pentru gardă este excelentă, iar extensia oferă câteva opțiuni avansate dacă doriți să parcurgeți kilometrul suplimentar pentru a vă păstra conturile în siguranță. Puteți activa autentificarea cu doi factori și setarea de autodistrugere șterge automat toate datele stocate după cinci încercări de conectare eșuate.

Keeper-Security-Setări

Planul gratuit vă permite să stocați un număr nelimitat de parole, dar vă limitează la un dispozitiv. Dacă aveți nevoie de acces la mai multe dispozitive, un plan Pro vă va rula 29,99 USD pe an. 

În mod alternativ, puteți obține Keeper MaxBundle, care costă 59,97 USD pe an și include totul în planul Pro plus acces la Keeper Messenger (o aplicație de mesagerie sigură), stocare securizată de fișiere și, în final, Keeper BreachWatch.

Keeper BreachWatch și Securitate Audit

BreachWatch este o caracteristică care scanează toate site-urile și autentificările pe care le-ați salvat și verifică dacă au fost expuse de o încălcare a datelor de la ultima modificare a parolei. Dacă are, Keeper vă informează și vă încurajează să schimbați parolele în cauză.

Keeper-Breachwatch

Deși BreachWatch vă protejează împotriva amenințărilor externe, funcția de audit de securitate vă protejează de dvs. înșivă. Mai simplu, verifică dacă oricare dintre parolele dvs. poate fi considerată slabă, fie că este datorată lungimii scurte, lipsei de simboluri sau numere, fie pentru că utilizați parole duplicate pentru mai multe conectări.

Keeper-securitate-audit

Există, de asemenea, un generator de parolă atunci când creați o nouă conectare în seif, deși este ceva mai de bază decât unele dintre celelalte opțiuni din această listă. Puteți seta lungimea parolei să fie cuprinsă între opt și 51 de caractere, plus să decideți dacă includeți caractere, numere sau simboluri.

Keeper-Generator

Ca întotdeauna, recenzia noastră completă de Keeper vă va oferi o idee și mai bună despre ce vă puteți aștepta de la serviciu și citiți piesa noastră Dashlane vs Keeper pentru a vedea cum se compară cei doi.

5. RoboForm

RoboForm este cel mai bine clasat. Deși o altă opțiune decentă pentru Firefox și Chrome, cea mai mare slăbiciune a lui RoboForm, în ceea ce privește extensia browserului, este lipsa unei caracteristici de import cu parolă. Puteți importa marcaje (pe care le poate stoca și RoboForm), dar nu parole.

Roboform-Bookmark-Import

Interfața este ușoară pentru a vă ridica capul și toate articolele stocate pot fi aranjate în foldere individuale pentru a vă oferi o imagine de ansamblu mai clară. 

Adăugarea parolelor la RoboForm

Din păcate, procesul de adăugare a unei autentificări este un pic greoi, deoarece nu o poți face manual. Mai degrabă, trebuie să vă autentificați în contul dvs. (după prima deconectare, dacă v-ați conectat deja) și lăsați RoboForm să îl detecteze înainte de a putea fi adăugată.

Roboform-Vault

Pe lângă parolele și marcajele, puteți utiliza RoboForm pentru a urmări notele și identitățile. Aceste identități pot conține tot felul de date, inclusiv adresa dvs. standard, numerele de telefon și numele, dar și conturi bancare, pașapoarte și carduri, precum și câmpuri personalizate pe care le puteți defini singuri. 

Generare automată și parolă cu RoboForm

La fel ca în toate alegerile noastre, RoboForm completează cu ajutor toate formularele cu toate aceste date ori de câte ori aveți nevoie.

Roboform-identitate

Există un generator de parolă care vă ajută să creați parole puternice, cu setări pentru excluderea caracterelor similare, pentru a face parola hexadecimală și pentru a determina dacă doriți litere majuscule, numere sau simboluri în parola generată.

Roboform-Generator

Când vine vorba de stabilirea prețurilor și a planurilor, versiunea gratuită a RoboForm este solidă. Vă permite să stocați un număr nelimitat de parole și identități, să vă partajați autentificările cu alte persoane și să vă auditați parolele.

Dacă doriți să utilizați managerul de parole pe mai multe dispozitive și să vă sincronizați între ele, va trebui să obțineți RoboForm Everywhere pentru 23,88 USD pe an, ceea ce vă oferă acces la asistență prioritară, autentificare în doi factori, partajare sigură de fișiere, acces de urgență și backup cloud. Dacă nu sunteți sigur dacă acest lucru merită pentru dvs., accesați recenzia noastră RoboForm pentru a afla.

Mențiune de onoare: Firefox Password Manager

Dacă Firefox este browserul la alegere și căutați un manager de parolă de bază fără probleme, atunci managerul de parole încorporat – numit Lockwise – merită luat în considerare. Deși Firefox Password Manager îi lipsește unele dintre cele mai avansate caracteristici pe care ni le pot oferi principalele opțiuni, totuși face o treabă bună în stocarea și protejarea parolelor..

Firefox-Lockwise

Puteți importa toate parolele existente din Chrome, Chromium, Internet Explorer și Microsoft Edge și să le sincronizați între toate dispozitivele dvs. Nu există alte funcții, însă Firefox Lockwise este mai mult decât adecvat dacă tot ce doriți este ceva care să vă păstreze parolele în siguranță și să le completeze automat, astfel încât nu trebuie să le rețineți.

Firefox-Import

Există și un generator de parolă, deși poate fi greu de găsit. Ori de câte ori vă înscrieți pentru un nou serviciu, puteți face clic dreapta pe câmpul parolă și selectați „utilizați o parolă generată în siguranță”. 

Firefox Password Generator-

Nu uitați să setați o parolă principală, însă, deoarece acest lucru trebuie făcut manual, și fără una, toate parolele dvs. sunt accesibile sub formă de text pentru oricine are acces fizic la dispozitivul dvs..

Blocare inteligentă Google vs. manager de parolă

Dacă Chrome este browserul principal web, s-ar putea să fie tentat să folosești pur și simplu managerul de parole Google încorporat – sau „Smart Lock”, cum este numit – pentru a stoca parolele Google. Cu toate acestea, ne-am sfătui, dacă nu există alt motiv decât faptul că încredințați toate parolele dvs. pe Google – o companie infamă pentru a nu ține cont de confidențialitatea utilizatorilor – este o idee incredibil de proastă.

Google SmartLock

Deși managerul de parole Chrome oferă o caracteristică de verificare a parolei, nu există nicio modalitate de a genera parole sigure și randomizate, ceea ce îi permite utilizatorului să le creeze, ceea ce în cele mai multe cazuri va avea ca rezultat niște parole care nu sunt atât de puternice pe cât ar putea fi.

Gânduri finale

Acolo îl aveți, lista noastră cu cele mai bune extensii de administrator de parole de pe piață. Deși Dashlane este o alegere excelentă în general, dacă sunteți interesat în mod special de extensiile browserului, LastPass este opțiunea mai bună, în special având în vedere planul său excelent gratuit pe toate funcțiile incluse chiar în browserul dvs..

Dacă sunteți fericit să plătiți pentru un serviciu, atunci nu puteți greși cu 1Password (citiți piesa noastră 1Password vs LastPass), în timp ce Keeper și RoboForm sunt de asemenea opțiuni grozave, în ciuda unor defecte, dacă doriți gratuit administrator de parole. 

Deși există multe alte opțiuni care vor face treaba bine, cum ar fi extensia Avast pentru parola de parolă, extensia Zoho Vault Chrome sau extensia pentru administrarea parolelor Webroot – nu s-au descurcat destul de bine pe această listă.

Ce părere aveți despre lista noastră de extensii ale managerului de parole? Am lăsat afară favoritul tău? Nu-ți place ceva dintre cele mai bune alegeri ale noastre? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Aruncați o privire și la cel mai bun manager de parolă pentru piesa de afaceri mici. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me