Cele mai bune browsere din 2020: Vivaldi, Firefox, Chrome și multe altele

Navigatoarele web sunt poate cea mai crucială piesă de software din viața noastră de zi cu zi, cu excepția sistemului de operare în sine. Aproape oricine are un computer folosește un browser pentru a accesa zilnic web-ul mondial, așa că alegerea unuia de utilizat poate fi o decizie complicată. În acest articol, vă vom spune care sunt cele mai bune browsere web.


Vivaldi este câștigătorul clar al acestei comparații. În ciuda faptului că este plin de caracteristici, are performanțe excelente. Opțiunile de personalizare sunt aproape interminabile și, întrucât se bazează pe Chromium, browserul Vivaldi poate folosi și extensiile Chrome. Toate acestea sunt asociate cu o mare securitate și confidențialitate, ceea ce face ca un browser fără dezavantaje majore.

Criteriile noastre pentru această comparație sunt caracteristicile, ușurința de utilizare, performanța, securitatea și confidențialitatea. Deși un browser de internet ar putea excela într-unul sau mai multe dintre acestea, asta nu înseamnă neapărat că este un browser excelent.

De exemplu, un scor mare în securitate vine adesea în detrimentul vieții private și așa mai departe. Pentru o privire mai detaliată la fiecare intrare din această listă, asigurați-vă că consultați recenziile browserului nostru.

Înainte de a trece la lista în sine, vom începe prin a acoperi câteva dintre elementele de bază, inclusiv ceea ce presupun termenii „securitate browser” și „confidențialitate browserului”, precum și ce este de fapt un browser web..

Cele mai bune browsere din 2020

Ce este un browser?

Dacă ați folosit un computer în ultimele două sau trei decenii, este posibil să fi folosit un browser web. Un browser web este pur și simplu o aplicație software care permite utilizatorilor să se conecteze la web-ul mondial. Acest lucru se realizează de obicei prin protocoalele HTTP și HTTPS, care transportă acțiunile și datele dvs. pe serverele site-ului și înapoi.

Înainte de a alege, poate fi util să înțelegeți istoricul browserelor web. În primele zile ale internetului, au fost mult mai puține opțiuni de ales. Netscape Navigator a dominat odată, dar a fost detronat în anii 90 prin browser-ul implicit al Microsoft Explorer (citiți recenzia noastră pentru Internet Explorer) în ceea ce este denumit acum „războaiele browserului”.

La sfârșitul anilor 90, tot mai multe browsere au început să crească, provocând poziția dominantă de atunci a Microsoft. Printre primele exemple se numără browserele Firefox și Opera (citiți recenzia noastră Opera), dar lansarea Google Chrome în 2008 este ceea ce a schimbat cu adevărat jocul browserului pentru totdeauna. De atunci, Chrome a devenit de departe cel mai popular browser web și este acum standardul industriei.

Confidențialitatea browserului web

Confidențialitatea online este un subiect care a primit o atenție sporită semnificativ din partea publicului în ultimii ani, gigantii tehnologici precum Google, Microsoft și Facebook s-au regăsit în diverse scandaluri legate de confidențialitatea utilizatorilor lor.

În ceea ce privește browserele web, „confidențialitatea” se referă în mare măsură la informațiile pe care compania care le dezvoltă și le întreține este capabil și dispus să colecteze de la utilizatorii săi. 

Unele companii – cum ar fi Google – își bazează întregul model de afaceri în jurul profilării utilizatorilor lor pentru a le difuza anunțuri mai relevante, în timp ce altele – cum ar fi browserul Opera – își rezervă dreptul de a vinde informațiile dvs. personale celui mai mare ofertant..

Chrome-Google-Servicii

Atunci când judecăm confidențialitatea unui browser web, primul lucru pe care trebuie să îl analizăm este colectarea de date sau politica de confidențialitate a companiei. Acesta este locul în care o companie trebuie să indice ce informații colectează de la consumatori în timp ce utilizează produsele sale și dacă împărtășește aceste date cu terți.

Chrome-privacy-controls

Confidențialitatea nu înseamnă doar că vă protejăm împotriva companiei care dezvoltă browserul. Există multe alte modalități prin care anonimatul dvs. poate fi compromis online, de obicei prin ceea ce este cunoscut sub numele de trackere și cookie-uri. Astfel, browserele ar trebui să vă ofere o modalitate de a le bloca, de preferință cu opțiuni detaliate care vă permit să alegeți și să alegeți ce cookie-uri să permită.

Securitatea browserului web

Securitatea este un alt aspect adesea neglijat al navigării web și, atunci când nu este uitată, este deseori confundată sau confundată cu confidențialitatea, deși cele două concepte sunt deseori în contradicție între ele..

Confidențialitatea vă protejează împotriva companiei care face browserul web, precum și a altor terți care doresc să asculte activitatea dvs. Între timp, securitatea se referă la protejarea împotriva infracțiunilor de criminalitate cibernetică, a programelor malware și a phishing. Pentru a asigura acest lucru, browserele utilizează baze de date de navigare sigure, avertizări de conexiune nesigure și blocante de conținut.

Chrome-Security-Setări

Frecvența actualizării este, de asemenea, importantă, deoarece un timp îndelungat între fiecare versiune a browserului oferă cibercriminali și hackeri un timp suficient pentru a descoperi defecte în securitatea software-ului.. 

Vom acoperi cele trei browsere cu cea mai bună securitate în jos, dar pentru o defalcare mai detaliată a acestor criterii, puteți consulta lista noastră de browser web cea mai sigură.

Browser Web Tor

Browserul Tor este un exemplu excelent de dihotomie între confidențialitate și securitate pe care tocmai am atins-o. Prin utilizarea rețelei Tor, browserul îți orientează traficul prin trei noduri separate înainte de a ajunge la destinația prevăzută.

Tor-Chain

Acest lucru este excelent pentru anonimat, întrucât oricine ascultă pe ambele capete nu va putea discerne de unde provine sau merge efectiv traficul fără o analiză grea a dimensiunii datelor. Tor oferă, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a accesa „web-ul întunecat”, care constă din site-uri web care folosesc o „adresă de ceapă”, care ascunde locația fizică a serverelor lor.

Tor-cepei Adresa

Totuși, această abordare îi lasă utilizatorului incredibil de vulnerabil din punct de vedere al securității. Deoarece traficul dvs. trece prin noduri, cine controlează și menține cel de-al treilea și ultimul nod (cunoscut drept „nodul de ieșire”) poate vedea tot traficul dvs.. 

Ce este mai rău, ei pot, de asemenea, să manipuleze traficul în orice fel doresc, inclusiv până la injectarea de malware care vă poate infecta computerul.

Deși această problemă de securitate este doar o preocupare pentru conexiunile HTTP (spre deosebire de HTTPS, unde toate datele sunt criptate), este încă o problemă serioasă pentru browser și este unul dintre motivele pentru care am recomandat o rețea privată virtuală prin Tor în articolul nostru VPN vs. proxy vs. Tor. Dacă sunteți interesat de confidențialitatea online și de Tor, asigurați-vă că citiți recenzia noastră completă pentru Tor.

Cele mai bune browsere web din 2020

Odată cu introducerea făcută, aruncăm o privire la criteriile separate pe care le-am folosit și cât de bine au făcut diferitele browsere.

Caracteristici

Primul criteriu pe care îl vom analiza este caracteristicile. Aceasta este o categorie largă și acoperă practic tot ceea ce vă permite un browser. Factorii importanți aici sunt sincronizarea între dispozitive, personalizarea, extensiile terților și funcțiile minore, cum ar fi cititoarele PDF, instrumentele de captură de ecran etc..

Vivaldi

Dacă ați citit recenzia noastră despre Vivaldi, știți că browserul este favoritul nostru clar aici, la Cloudwards.net. Acesta primește scoruri ridicate în fiecare categorie, inclusiv funcții, și este foarte mult ajutat de faptul că se bazează pe Chromium (citiți recenzia Chromium), ceea ce o face compatibilă cu majoritatea extensiilor Google Chrome.

Există, de asemenea, o tonă de personalizare disponibilă, deoarece browserul vă permite să schimbați fonturi, teme și culori, precum și să rearanjați interfața după bunul plac și să configurați propriile comenzi rapide pentru tastatură și mouse..

Vivaldi-Personalizare

Chiar dacă browserul Vivaldi s-ar putea baza cu ușurință pe extensii pentru a oferi cea mai mare parte a funcționalității sale, browserul este totuși plin de funcții minore..

Există o funcție de notițe care vă permite să conectați textul dvs. la pagini web și capturi de ecran (care pot fi surprinse cu ușurință cu instrumentul încorporat). Mai mult, puteți să deconectați paginile web cu vizualizarea cititorului pentru o citire mai ușoară și, de asemenea, puteți configura mai multe profiluri de navigare.

Vivaldi-Notes

Sincronizarea este solidă, permițându-vă să transferați totul de la marcaje și istoric la setări și filele active. Crearea unui cont vă oferă acces și la un e-mail și blog Vivaldi, deși acestea sunt destul de de bază. Deși acesta este cu siguranță un bonus plăcut, ar trebui să consultați lista noastră cu cei mai buni furnizori de găzduire web dacă sunteți serioși despre bloguri.

Vivaldi-Sync

În sfârșit, puteți de asemenea să blocați filele inactive de la redarea audio și să setați imagini și gif-uri animate să se redea o singură dată (sau deloc) pentru a economisi lățimea de bandă.

Curajos

Brave este un alt browser pe care l-am oferit un review strălucitor. La fel ca Vivaldi, Brave este compatibil cu majoritatea extensiilor Google Chrome care nu se joacă cu UI, ceea ce îl avantajează foarte mult în ceea ce privește funcțiile..

Mai mult, există mai multe extensii încorporate din start-go, inclusiv WebTorrent (care vă permite să descărcați torentele din browser) și Google Hangouts (care permite notificări pentru serviciu).

Brave-WebTorrent

Pentru sincronizare, Brave optează pentru coduri de verificare o singură dată pentru a conecta dispozitivele în ceea ce numește un „lanț de sincronizare”. Acest lucru este excelent din perspectiva confidențialității, deoarece informațiile dvs. nu sunt legate de identitatea dvs., dar, din păcate, procesul sincronizează doar marcajele dvs., care lipsesc destul de mult. 

Un blocant de anunțuri este, de asemenea, inclus și puteți dezactiva conținutul de socializare încorporat, cum ar fi butoanele „ca” și formularele de autentificare.

Brave-Block-SocialMedia

Pe mobil, există un instrument de conversie PDF, deși acest lucru nu funcționează la fel de bine, dar nu ar putea decât dacă activați vizualizarea în prealabil. 

În cele din urmă, programul „Recompense Brave” este o abordare nouă și interesantă a publicității, care permite oamenilor să opteze pentru a vedea anunțuri personalizate în schimbul unor puncte care pot fi apoi donate creatorilor de conținut. Pentru mai multe informații despre acest lucru și browserul în general, citiți recenzia noastră completă.

Curajos recompense

Mozilla Firefox

Firefox este o altă opțiune excelentă dacă căutați un browser bogat în funcții. Deși nu sunt la fel de ample ca Vivaldi, opțiunile de personalizare ale browserului sunt solide și există o mulțime de suplimente disponibile, în ciuda faptului că nu sunt bazate pe Chromium. 

Procesul de sincronizare este de asemenea excelent. Este rapid și ușor de configurat și sincronizează tot ceea ce ai nevoie, de la marcaje la setări.

Firefox-Sync

În ceea ce privește funcțiile minore, Firefox este dotat cu un instrument de captare a ecranului încorporat care vă permite să creați o captură de ecran a paginilor web întregi, indiferent de lungimea acestora, precum și o vizualizare a cititorului și un cititor PDF de bază.. 

Există, de asemenea, integrare integrată cu Pocket (una dintre cele mai bune aplicații de organizare), care vă permite să organizați pagini web și să accesați conținut în timp ce sunt offline.

Firefox-Capture-Tool

Pe mobil, există mai puțin de spus, însă Firefox vine în continuare cu câteva funcții minore utile aici. de asemenea. Aceasta include posibilitatea de a dezactiva toate imaginile, ceea ce este excelent pentru anumite pagini web sau pentru consumatorii cu lățime de bandă limitată. 

Firefox-Mobile-Meniu

În plus, un cititor QR este încorporat și puteți activa modul desktop pentru a evita site-urile mobile slab optimizate. Pentru o defalcare completă a browserului Mozilla, citiți recenzia noastră pentru Firefox.

Ușurință în utilizare

După ce avem caracteristici acoperite, este timpul să privim ușurința de utilizare. Acesta este de departe cel mai subiectiv criteriu și, într-o anumită măsură, va depinde întotdeauna de gustul personal. Totuși, aici, la Cloudwards.net, preferăm, în general, o interfață curată și neclintită, iar gestionarea filelor are rolul central în această categorie.

Tenta

Designul inovator și confortabil al Tenta îl face să iasă în evidență de mulțimea de browsere Android. Filele dvs. sunt separate în „zone”, fiecare având setări separate pe care le puteți ajusta. În fiecare zonă puteți modifica setările VPN și blocarea anunțurilor, furnizorul dvs. DNS, motorul de căutare implicit și alte câteva setări minore.

Tenta-Zone

Există un meniu cu acces rapid situat în partea de jos a ecranului, care vă oferă acces facil la mai multe elemente, cum ar fi istoricul, marcajele și bolta media. 

De asemenea, are butoane pentru crearea istoricului dvs. pe un domeniu, pentru a activa modul desktop și pentru a deschide o nouă filă. Ca întotdeauna, consultați recenzia noastră Tenta pentru o imagine de ansamblu a punctelor tari și a punctelor slabe ale browserului.

Tenta-Quick-Access

Vivaldi

Vivaldi marchează bine în toate categoriile noastre, iar ușurința de utilizare nu face excepție. Există mai multe caracteristici inteligente care fac ca experiența de navigare să devină o briză, inclusiv butonul de rebobinare care te duce înapoi la domeniul anterior vizitat, mai degrabă decât la ultima pagină. 

Puteți, de asemenea, să fixați site-urile web în meniul din stânga ecranului, oferindu-vă acces constant la ele fără a le oferi propriile file.

Vivaldi-Fixate Website-

Vorbind de file, Vivaldi vă oferă o mulțime de opțiuni pentru a le gestiona. Puteți grupa filele în „stive”, care salvează proprietăți imobiliare valoroase din meniul file, combinându-le. Plasând file într-o stivă, puteți, de asemenea, să împărțiți ecranul între ele, ceea ce este de mare ajutor dacă faceți multitasking sau comparați paginile web.

Vivaldi-Tab-ul Stack

În plus, puteți modifica lățimea filei active, iar browserul indică dacă ați fost sau nu privit la o filă, marcând-o ca necitite dacă nu ați făcut-o.

Puteți deschide ciclerul cu tab cu „ctrl + tab”, care poate fi configurat pentru a afișa filele deschise, fie ca previzualizări ale imaginii, fie ca o listă simplă. Mai mult, există încă un meniu cu filă accesat în partea stângă a ecranului care vă arată filele deschise și închise recent. Acest meniu este de asemenea căutabil, ceea ce este un bonus frumos.

VivaldiTab-Menu

Google Chrome

Chiar dacă Chrome este în multe privințe un tip de browser „la mijlocul drumului”, ușurința sa de utilizare este excelentă. Pe măsură ce browserul a devenit din ce în ce mai dominant, IU-ul său a devenit ceva standard al industriei, mai ales că mulți concurenți folosesc cadrul de bază al Chromium pentru a construi.

Chrome-BasicUI

Interfața în sine este simplă și neclintită, deoarece Chrome se bazează pe uriașa sa bibliotecă de extensii pentru a oferi funcționalitatea cea mai avansată. 

Chiar dacă acest lucru necesită o configurație suplimentară pentru utilizatorii avansați, face browserul foarte ușor să-ți ridici capul și să-l folosești chiar din cutie. Puteți alege și alege ce caracteristici aveți de fapt, în loc să fiți opriți în opțiuni nesfârșite din start.

Chrome-Tabs

Deși, cu siguranță, gestionarea filelor ar putea fi îmbunătățită adăugând un meniu de ansamblu sau defilare orizontală, în niciun caz nu este rea. Chiar și atunci când filele sunt reduse în mod semnificativ, este totuși ușor să separați diferitele preferințe, deși site-urile din același domeniu pot fi mai dificil de diferențiat.

Chrome-Image-Search

Există, de asemenea, câteva caracteristici utile, cum ar fi opțiunea de context „Căutare Google pentru imagine”. Când faceți clic dreapta pe o imagine, puteți utiliza această caracteristică pentru a face rapid o căutare cu imagini invers pe Google pentru a descoperi imagini similare sau sursa originală. Dacă sunteți interesat de performanțele Chrome în afara acestei categorii, asigurați-vă că citiți recenzia noastră Chrome pentru imaginea completă.

Performanţă

Pentru cel de-al treilea criteriu, ne vom concentra asupra performanței. Nu este surprinzător, viteza brută este cel mai important lucru de analizat aici. Cu toate acestea, consumul de resurse și încărcarea lățimii de bandă sunt, de asemenea, importante și pot face cu ușurință diferența între două browsere care ating viteze similare.

Curajos

Brave este un browser foarte rapid, atât pe desktop cât și pe mobil. La prima, viteza sa este depășită doar de Vivaldi, iar pe a doua, doar Firefox este mai rapid. Mai mult, Brave își atinge viteza, consumând, de asemenea, foarte puține resurse, ceea ce este deosebit de notabil pentru un browser bazat pe Chromium, deoarece acestea sunt de notorietate pentru devoarea unor cantități mari de RAM, în special.

Vivaldi

Vivaldi este cel mai rapid browser de pe desktop, deși rămâne de văzut dacă acest lucru poate fi realizat și pe mobil, deoarece versiunea browserului este încă în faza beta. Ca și Brave, Vivaldi ocupă foarte puține resurse pentru un browser bazat pe Chromium, în medie aproximativ 80 la sută din utilizarea RAM în sine a Chrome.

În plus, puteți hiberna filele, ceea ce reduce semnificativ consumul de RAM, dar crește lățimea de bandă, deoarece trebuie să reîncărcați de la zero filele hibernate..

Vivaldi-Hibernate-uri

Safari

Deși browserul Safari este defect în multe feluri, strălucește când vine vorba de performanță. Pe dispozitivele iOS, este cel mai rapid browser din jur. Acest lucru este probabil că se datorează faptului că este foarte bine optimizat platformei, deoarece Apple dezvoltă atât browserul, cât și sistemul de operare.

Safari folosește, de asemenea, mai puține resurse decât orice alt browser important, preluând frecvent doar jumătate din memoria RAM pe care o face Chrome. Deși performanța sa este excelentă, browserul Apple rămâne scurt în multe alte aspecte, despre care puteți afla totul citind recenzia noastră Safari.

Securitate

Dacă sunteți îngrijorat în special de malware și infracțiuni informatice, securitatea ar trebui să fie preocuparea dvs. cea mai importantă atunci când selectați un browser web. Factorii importanți includ frecvența actualizării, bazele de date cu navigare sigură, avertismentele pentru conexiunile HTTP și posibilitatea de a bloca elemente precum reclame, ferestre de tip pop-up și JavaScript..

Gestionarea parolelor este, de asemenea, foarte importantă, dar ar trebui să folosiți unul dintre cei mai buni manageri de parole, indiferent de cât de bine vă protejează browserul de informații de conectare.

Puffin

Niciun alt browser nu poate concura cu Puffin când vine vorba de securitate, datorită modului unic de construire a browserului. În loc să execute codul site-ului local pe aparatul dvs., Puffin face toate lucrările pe propriile servere. Aceasta înseamnă că malware-ul nu va ajunge niciodată pe dispozitivul dvs. real, ceea ce face imposibilă infectarea aparatului prin căile tradiționale.

Această abordare a „transmiterii” efective a site-urilor către aparatul dvs. face ca cele mai multe alte criterii de securitate să fie irelevante. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când sunteți protejat de serverele lui Puffin, nu este nevoie de blocare JavaScript, actualizări de securitate frecvente sau baze de date sigure de navigare..

Cu toate acestea, navigarea pe o conexiune HTTP nesigură este încă un risc, deoarece înseamnă că traficul dvs. poate fi interceptat între serverele Puffin și site-ul web pe care încercați să îl accesați. Din păcate, Puffin nu face o treabă foarte bună de a avertiza utilizatorii atunci când se întâmplă acest lucru, deoarece singura indicație este absența lacătului verde standard pentru conexiunile HTTPS..

Puffin-HTTP-avertizare

Cu Puffin, acest lucru devine mai mult o problemă pentru confidențialitate decât securitate, deși, oricine va intercepta traficul necriptat nu va putea face altceva decât să asculte. Există, de asemenea, un anunț blocant încorporat, care este un lucru bun din moment ce nu există extensii terțe disponibile pentru browser. 

Există multe alte motive bune pentru a utiliza Puffin, în special pe Android sau iOS, unde este foarte rapid și vine cu controale integrate pentru jocurile online. Asigurați-vă că citiți recenzia noastră Puffin dacă doriți să aflați mai multe despre acest browser unic și interesant.

Tenta

Tenta este un browser conceput în special pentru securitate și confidențialitate. Există o serie de funcții care îți îmbunătățesc siguranța în timpul navigării, precum includerea unui blocant de anunțuri și a extensiei HTTPS Everywhere, care obligă toate site-urile să se conecteze prin HTTPS, dacă pot. 

Pentru acele site-uri web care nu oferă deloc o conexiune HTTPS, Tenta prezintă un avertisment clar că nu sunteți în siguranță.

Tenta-Extensii

Browserul este, de asemenea, complet criptat. De fapt, trebuie să aveți acces root la dispozitivul dvs. Android pentru a vedea chiar și folderul Tenta, iar dacă dați, fișierele sunt încă criptate și inutile pentru oricine altcineva care are acces la dispozitivul dvs.. 

Din păcate, nu există o bază de date de navigare sigură și nici o modalitate de a dezactiva sau bloca JavaScript, dar acestea sunt probleme minore, având în vedere toate caracteristicile de securitate excelente ale Tenta.

Atâta timp cât activați VPN-ul încorporat, experiența dvs. de navigare reală este protejată și folosind criptarea AES-256 (consultați descrierea articolului nostru de criptare pentru mai multe informații despre acest lucru). 

În plus, protocolul „mimicVPN” al browserului poate păcăli blocurile VPN ale majorității site-urilor web să creadă că nu utilizați deloc o VPN. Dacă nu aveți cunoștință de VPN-urile și protocoalele lor, consultați defalcarea protocolului VPN.

Oferind și mai multă protecție împotriva atacurilor fizice este posibilitatea de a „masca browserul”, care dezactivează capturile de ecran. Puteți chiar să setați browserul să încheie automat toate filele de fiecare dată când închideți browserul.

Tenta-Masca-Browser

Dacă configurați corect browserul, totuși, aceste protecții nu ar trebui să fie necesare, deoarece puteți bloca browserul în spatele unui cod PIN care nu este stocat pe niciun server. Aceasta înseamnă că nu va fi expus într-o încălcare a datelor sau o scurgere la sfârșitul Tentei.

Vivaldi

Deși nu este la fel de concentrat laser pe securitate ca cele două intrări anterioare, Vivaldi încă face o treabă minunată în acest sens. Frecvența sa de actualizare este excelentă, deoarece primește o nouă versiune aproximativ o dată pe săptămână.

Vivaldi-Servicii

Browserul folosește, de asemenea, Navigarea sigură Google pentru a proteja utilizatorii de site-urile web rău intenționate, ceea ce reprezintă o alegere excelentă pentru job.

Vivaldi-HTTP-avertizare

Avertismentul pentru conexiunile HTTP nesigure este clar și vizibil și, deși nu există preinstalate blocaje publicitare sau alte extensii de securitate, compatibilitatea Vivaldi cu majoritatea extensiilor Chrome face ca aceste funcții să fie ușor de adăugat..

intimitate

În cele din urmă, vom analiza care sunt cele mai bune browsere private. Am petrecut deja ceva timp vorbind despre ce definește exact confidențialitatea pentru un browser web, inclusiv politicile de colectare a datelor, reputația companiilor în sine și controlul cookie-urilor.

Tor este, în mod natural, o opțiune excelentă pentru anonimat, dar pentru că am abordat deja acest lucru la începutul articolului nostru, ne vom concentra pe alte trei browsere tradiționale care nu au aceleași probleme de securitate inerente.. 

Deoarece există doar atât de mult un browser care poate face pentru a vă proteja confidențialitatea, vă recomandăm să citiți ghidul nostru de navigare anonim, indiferent de browserul pe care îl utilizați.

Mozilla Firefox

Firefox excelează la confidențialitate și aceasta este, probabil, cea mai mare forță a browserului. Acest lucru provine probabil din faptul că Mozila – compania care dezvoltă browserul Firefox – este o organizație nonprofit care nu are niciun stimulent să vă adune informațiile.

Browserul vine și cu unele dintre cele mai bune controale de confidențialitate din afaceri, permițându-vă să alegeți și să alegeți exact ce trackere și cookie-uri doriți să permiteți.

Firefox-privacy-Setări

Politica de confidențialitate a companiei este ușor de citit și de înțeles și precizează clar că singurele date pe care Mozilla le colectează vreodată sunt în scopuri de dezvoltare și nu pot fi urmărite de către utilizatori individuali. 

Chiar și această colecție minoră de date poate fi dezactivată în setări și Mozilla, de asemenea, publică un raport de câștiguri în fiecare an, astfel încât utilizatorii să poată vedea de unde provin banii și unde merg..

Tenta

După cum se menționează în secțiunea de securitate, Tenta este, de asemenea, puternic concentrată pe confidențialitate. VPN-ul încorporat este o afacere uriașă dacă doriți să rămâneți anonimi, iar Tenta afirmă în politica sa de confidențialitate că nu păstrează jurnalele de istorie de navigare de niciun fel. Acest lucru este excelent, deoarece VPN-urile pot fi ușor inutile pentru confidențialitate dacă compania care o conduce înregistrează tot ceea ce faceți.

Tenta-VPN

Din păcate, trebuie să plătiți o taxă de abonament pentru a utiliza VPN în afara browserului, așa că dacă doriți o VPN pe întregul dispozitiv, puteți să vă adresați celei mai bune liste VPN.

Codul sursă al Tentei este de asemenea disponibil public pe GitHub, ceea ce permite experților și programatorilor să își verifice afirmațiile cu privire la confidențialitate. În urma publicării acestui articol, nu au fost ridicate steaguri roșii în acest sens, astfel încât afirmațiile referitoare la confidențialitatea Tentei par să dețină apă. 

Puteți alege, de asemenea, între mai mulți furnizori DNS, care este o caracteristică unică care permite utilizatorului să aleagă dacă dorește să acorde prioritate performanței sau confidențialității.

Puffin

Puffin este o altă alegere excelentă dacă vă preocupă confidențialitatea și anonimatul. Deoarece tot traficul dvs. trece prin serverele Puffin, acesta acționează ca un VPN al browserului în multe feluri, deoarece orice site web pe care îl vizitați nu vă va putea urmări înapoi decât serverele menționate..

Politica de confidențialitate a companiei este, de asemenea, bună, precizând în mod clar că nicio informație despre utilizatori nu este partajată cu terțe părți, iar jurnalele sunt păstrate doar timp de 100 de zile înainte de a fi șterse. Aceste jurnale sunt utilizate pentru a crea rapoarte agregate în scop de dezvoltare, dar niciuna dintre informații nu poate fi legată de utilizatori specifici odată ce jurnalele au fost șterse.

Gânduri finale

După cum vedeți, suntem fani mari ai Vivaldi aici, pe Cloudwards.net. A apărut în patru din cele cinci categorii din acest articol și nici nu se află în spatele celorlalți atunci când vine vorba despre confidențialitate. Brave este a doua alegere și este deosebit de bun dacă doriți un browser rapid, la pachet cu funcții. De asemenea, Mozilla Firefox oferă multă funcționalitate, iar confidențialitatea sa este excelentă în toate privințele.

Cu toate acestea, dacă confidențialitatea și securitatea sunt preocupările dvs. principale, atunci nu puteți greși Tenta sau Puffin, deoarece ambele browsere excelează în aceste domenii. De asemenea, Chrome și-a câștigat un loc pe această listă datorită interfeței sale bine concepute și neclarizate, așa că, dacă căutați cea mai simplă experiență de utilizare, ar trebui să țineți cont de browserul Google.

La sfârșitul zilei, toate browserele enumerate aici sunt opțiuni excelente, iar alegerea dintre ele se reduce la ceea ce valorezi cel mai mult, indiferent că este performanța, funcțiile, securitatea sau altceva.. 

Ce părere aveți despre selecția noastră de browsere? Ne-a fost dor de favorita ta? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me