Cel mai bun VPN pentru Rusia 2020: Borscht și blocuri

Rusia este o țară intrigantă cunoscută pentru iernile sale reci și iubirea de vodcă. Este cea mai mare națiune din lume, care împarte frontierele cu multe țări din Europa și Asia de nord. Poate fi condus de un guvern neplăcut, dar nu îi puteți lua cultura, moștenirea și frumusețea. Totuși, dacă veți merge online, ar trebui să utilizați una dintre cele mai bune VPN-uri pentru ca alegerile din Rusia să rămână în siguranță.


Folosind o rețea privată virtuală nu este un brainer. Nu contează unde vă aflați în lume, nu puteți scăpa de pericolele online, cum ar fi infracțiunile informatice. În plus, există geoblocuri cu care să luptați. Cu toate acestea, când vine vorba de Rusia, există cenzura de ocolire și alte motive care fac o idee sensibilă să vă protejați cu un VPN.

Cel mai bun VPN pentru Rusia 2020

Cenzura online în Rusia

Cenzura pe Internet este predominantă în multe țări. Cu toate acestea, este mai rău decât în ​​altele. De exemplu, China are una dintre cele mai grave forme de cenzură online din lume prin intermediul Marelui Firewall din China. Deși lumea online a Rusiei nu este la fel de rea, cu siguranță are restricții în vigoare, iar libertatea internetului este în scădere constantă.

Autoritățile ruse au elaborat și implementat legi care le permit să restricționeze accesul la anumite site-uri și conținut. Acest lucru poate include conținut legat de opoziția politică, conflictul din Ucraina și comunitatea LGBT. 

Mai multe agenții pot lua decizii cu privire la ceea ce este blocat, cum ar fi Roskomnadzor, Serviciul Federal de Control al Drogurilor și Procuratura Generală. Conținutul care se încadrează în anumite categorii poate fi blocat fără o hotărâre judecătorească.

Aceasta include conținut legat de informații despre sinucidere, abuzuri sexuale asupra copiilor, propagandă de droguri, încălcări ale drepturilor de autor, extremism, informații despre tinerele victime ale infracțiunilor și acțiuni sau mitinguri publice nesanțate. Site-urile care conțin conținut legat de probleme precum corupția, pornografia și credințele religioase pot fi blocate și ele.

Un alt conținut poate fi blocat cu un ordin judecătoresc, iar furnizorii de servicii de internet (ISP) trebuie să consulte o „listă neagră” a site-urilor web interzise. Cu toate acestea, liniile directoare cu privire la ceea ce ar trebui blocat lipsesc adesea, iar ISP-urile realizează de multe ori blocuri extinse pentru a evita pedepsirea. 

O serie de site-uri web au fost blocate în 2017, după ce au fost considerate „nedorite” în temeiul unei legi din 2015 care vizează organizațiile pe care Kremlinul le acuză de instigare la dizidență politică. Promotorul libertății internet Roskomsvoboda monitorizează cenzura și a constatat că peste 10 milioane de site-uri web au fost blocate în 2018.

ISP-urile locale au primit ordin să blocheze 8.000 de site-uri web de pirați în 2017 și au fost modificate anumite legi care permit blocarea a peste 600 de site-uri web cu oglindă pirata în 2018. Industria filmelor este forța motrice, dar blocarea urmărește să combată încălcarea dreptului de autor a muzicii, software-ului. , cărți și emisiuni TV.

Aplicații de socializare și mesagerie din Rusia

Multe aplicații de socializare și mesagerie au devenit victime ale lumii online stricte a Rusiei. Telegram a fost blocată printr-o hotărâre judecătorească în 2018, deoarece nu respecta Legea Yarovaya. 

Această lege necesită servicii online care oferă criptare pentru a ajuta autoritățile cu decodarea datelor criptate. Telegram oferă un serviciu în care oamenii pot cripta mesajele text, care a fost acuzat că a fost folosit pentru terorism.

Telegram a încercat să depășească blocarea, dar noile site-uri web de hosting au fost vizate și ele. Asta însemna că site-urile web populare, precum Google Cloud, Microsoft Azure și Amazon Web Services au devenit blocate. 

La un moment dat, 8 milioane de adrese IP care aparțineau furnizorilor de hosting de top, care au afectat serviciile online pentru bănci, magazine și companii aeriene. Deși multe dintre ele au fost deblocate, lista rămâne în număr mare. 

În ciuda eforturilor Rusiei de a bloca Telegram, este totuși accesibilă. Cu toate acestea, guvernul a blocat alte platforme, precum LinkedIn, Blackberry Messenger, Line, Zello și WeChat.

Aceste blocuri au fost realizate în temeiul Legii federale privind informațiile, tehnologiile informației și protecția informațiilor, deoarece companiile nu au reușit să se înregistreze ca diseminatori de informații. După înregistrare, autoritățile ar fi putut să acceseze datele lor.

De asemenea, LinkedIn a fost blocată în 2016, deoarece nu a reușit să transfere prelucrarea datelor personale ale cetățenilor ruși pe teritoriul rus. Legea rusă impune companiilor interne și străine să stocheze datele personale ale cetățenilor ruși pe serverele ruse. Companiile care refuză se pot confrunta cu o amendă sau pot fi blocate.

Kaspersky Labs a trebuit să mute și unele centre de date din cauza legilor din Rusia. Mai recent, Facebook și Twitter au primit nouă luni pentru a muta datele utilizatorilor ruși pe serverele din țară.

Interzicerea VPN rusă

În 2017, Rusia a început să blocheze serviciile VPN. Furnizorii care au permis până acum utilizatorilor să acceseze conținut interzis ar fi blocați, cu excepția cazului în care a fost de acord să restricționeze utilizatorii de a vizita site-uri web interzise. Dacă furnizorul ar fi de acord, ar putea continua să opereze în țară.

Cei mai mulți au refuzat să se conformeze, iar unii au ignorat cu totul cererea. Legea a fost apoi modificată pentru a impune amenzi serviciilor VPN neconforme și altor anonimizatori. Totuși, legea nu a fost aplicată bine.

În altă încercare din 2019, Roskomnadzor a trimis e-mailuri furnizorilor de VPN, ordonându-le să pună în aplicare mecanisme de blocare a site-ului sau să devină blocați. 

Niciunul dintre furnizorii VPN care au fost abordați nu a fost dispus să coopereze, deoarece acest lucru ar însemna, în esență, și logarea activității utilizatorilor. Mulți își închid serverele rusești. Piesa noastră dedicată interdicției rusei VPN intră mai în detaliu.

Supraveghere online în Rusia

În afară de autoritățile ruse care au acces la datele utilizatorilor cu Legea Yarovaya, legislația care permite autorităților să efectueze supraveghere intrusivă este din ce în ce mai mare. 

Legea privind informațiile, tehnologiile informației și protecția informațiilor a fost modificată pentru a interzice utilizatorilor să fie anonimi pe rețelele de socializare și pe platformele de comunicare. Conturile de utilizator trebuie să fie conectate la identități reale, dar a fost dificil de implementat.

Datele de comunicare online, care includ text, video și audio, trebuie stocate până la șase luni. Metadatele online trebuie să fie păstrate până la un an. Autoritățile pot accesa datele fără a fi necesară o hotărâre judecătorească.

De asemenea, guvernul rus folosește Sistemul de măsuri de căutare operativă (SORM) pentru supravegherea online. ISP-urile trebuie să instaleze tehnologia SORM care permite monitorizarea traficului pe internet. Dacă un furnizor nu respectă cerințele, acesta poate fi amendat sau își poate pierde licența. 

SORM folosește o tehnologie de inspecție profundă a pachetelor care permite Serviciului Federal de Securitate (FSB) să transmită direct foaia de comunicații. Are nevoie de un mandat, dar nu trebuie să fie arătat, astfel încât comunicările pot fi interceptate în secret.

În plus, se crede că guvernul își va folosi capacitățile de supraveghere pentru a monitoriza activiștii, jurnaliștii și membrii opoziției. Cel mai bun VPN pentru Marea Britanie și cel mai bun VPN pentru piesele din SUA arată alte țări care se angajează în supraveghere intruzivă.

Libertatea de exprimare online în Rusia

Deși constituția rusă prevede libertatea de exprimare, există și alte legi care o restricționează.

Oricine este considerat a provoca separatismul sau extremismul online poate fi pedepsit cu pedeapsa de până la cinci ani de închisoare în baza codului penal rus. În plus, instigarea la ură va duce la șase ani de închisoare. 

Doar deschiderea unui astfel de caz poate duce la adăugarea acuzatului pe o listă de extremiști. Serviciul Federal de Monitorizare Financiară menține lista și oricine poate fi restricționat de la anumite profesii și are contul lor bancar înghețat, chiar dacă nu au fost condamnați. De asemenea, definiția extremismului este largă.

Defăimarea și apelul la terorism sunt, de asemenea, pedepsite conform codului penal. Codul administrativ interzice răspândirea informațiilor false despre Uniunea Sovietică în cel de-al doilea război mondial și afișarea simbolurilor naziste sau ale altor organizații extremiste. 

Peste 1.000 de cazuri penale au fost înregistrate pentru activitate online, cum ar fi posturi de socializare, iar 98 dintre cele au necesitat o pedeapsă cu închisoarea. Mulți utilizatori au fost urmăriți penal pentru criticarea religiei, în special a Bisericii Ortodoxe Ruse. 

Într-un caz, un student în vârstă de 19 ani a fost acuzat de instigarea la discursul de ură după ce a asemănat personajul Game of Thrones, Jon Snow cu Isus Hristos. Computerul său a fost confiscat de poliție, iar el a fost pus pe lista extremistului și s-a confruntat cu posibilitatea unei pedepse de cinci ani de închisoare. Au existat și cazuri similare, așa că aveți grijă la ce postați online.

Activistilor LGBT pot fi vazuti ca promoveaza relatii sexuale nontraditionale, rezultand pedeapsa pentru exprimarea lor online. Un activist a împărtășit informații despre un grup care pledează pentru acces la sănătate și informații sexuale. Au fost condamnați și amendați la 50.000 de ruble rusești (760 USD).

Ceea ce face ca VPN să fie cel mai bun pentru Rusia

Ați putea alege doar un furnizor dintre cele din recenziile noastre VPN, dar trebuie să vă asigurați că este potrivit pentru Rusia. Pentru început, furnizorul trebuie să aibă o mare securitate pentru a vă proteja de pericolele online și pentru a vă păstra ascuns de supravegherea intruzivă.

De asemenea, ar trebui să fie inclus un comutator de ucidere. Acest lucru va reduce conexiunea dvs. dacă VPN-ul eșuează, păstrând securitatea datelor dvs. sensibile. Împreună cu asta, ar trebui să onoreze confidențialitatea online. Serviciul ar trebui să aibă o politică solidă fără jurnalele în vigoare, ceea ce înseamnă că nu ține o evidență a activităților dvs. online.

Pentru a ocoli cenzura Rusiei, va trebui să alegeți una cu o rețea de server bună. Cu cât există mai multe servere în diferite țări, cu atât șansa dvs. de a găsi unul care să se potrivească nevoilor dvs.. 

Asta contează și pentru obținerea geoblocurilor din trecut. De exemplu, dacă doriți să urmăriți Netflix S.U.A. și nu sunteți în țară, va trebui să aveți o adresă IP a S.U.A. Prin conectarea la un server din S.U.A. prin intermediul unui VPN, veți avea acces. Cel mai bun VPN pentru ghidul Netflix are câteva recomandări dedicate.

Dacă doriți să accesați conținut limitat la Rusia, va trebui să aveți servere în interiorul țării. Din cauza interdicției VPN, mulți furnizori și-au închis serverele ruse. Există încă unele care au servere acolo, dar asta poate însemna că au respectat regulile Rusiei. 

Pentru a vă asigura că nu așteptați constant încărcarea conținutului, trebuie să alegeți unul cu viteză bună. Lățimea de bandă nelimitată vă va asigura că nu veți atinge nici o limită de utilizare a datelor. Ambele caracteristici sunt importante dacă doriți să faceți streaming sau torrenting.

Alte caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare includ dispozitivele pe care le suportă, ușurința utilizatorului său și la câte dispozitive vă puteți conecta simultan. În plus, un serviciu bun pentru clienți este la îndemână și cât costurile serviciului pot influența decizia dvs. finală.

1. Cel mai bun VPN pentru Rusia: ExpressVPN

Lui ExpressVPN am primit coroana rusă datorită serviciului său excelent și a securității puternice. Este cel mai bun VPN disponibil și nu avem nicio îndoială că veți fi protejat de acesta. Oferă securitate cu criptarea AES de 256 biți și puteți crește acest lucru dacă doriți. Există un comutator de omor încorporat, care este activat în mod implicit și nu păstrează jurnalele. 

ExpressVPN Website-

ExpressVPN-Înscriere

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-tunnel-Opțiuni

ExpressVPN-Full-App

Anterior

Următor →

Are peste 3.000 de servere disponibile în 94 de țări, oferindu-ți o mulțime de alegeri pentru evadarea blocurilor. ExpressVPN obișnuia să aibă servere în Rusia, dar le-a eliminat, de aceea nu veți putea accesa conținut restricționat în limba rusă. 

Nu veți avea nicio problemă cu viteza, deoarece este cel mai rapid VPN de pe piață și oferă, de asemenea, o lățime de bandă nelimitată. Aceste caracteristici – și faptul că poate intra în orice platformă de streaming – l-au ajutat să ia primul loc în cel mai bun VPN pentru compararea streamingului. Acesta permite, de asemenea, torrenting. Citiți recenzia noastră ExpressVPN pentru o mai bună privire asupra serviciului.

Alte motive pentru care ne place ExpressVPN

Este compatibil cu Windows, macOS, Android, iOS și Linux. În plus, există extensii de browser pentru Chrome, Firefox și Safari. Puteți conecta, de asemenea, până la cinci dispozitive în același timp.

Este ușor de utilizat și este alegerea perfectă dacă nu aveți multă experiență cu VPN-urile. După ce ați instalat ExpressVPN, va face aproape totul pentru dvs. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că sunteți conectat la un server adecvat.

Dacă aveți nevoie de ajutor, există o bază de cunoștințe utile online pentru auto-ajutor. Există, de asemenea, live chat și e-mail disponibile 24/7. Deși personalul este de ajutor indiferent de traseul pe care îl parcurgeți, asistența prin e-mail este mai bună atunci când vine vorba de probleme mai aprofundate. 

Un dezavantaj al ExpressVPN este prețul său. Este unul dintre cei mai scumpi furnizori pe care i-am întâlnit, dar este și cel mai bun VPN Cloudwards pe care l-am revizuit. Puteți îndepărta o parte din costul acesta, optând pentru un plan mai lung. În plus, există o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile, deci nu aveți nimic de pierdut.

2. NordVPN

NordVPN este un alt mare furnizor care primește deseori o mențiune în articolele noastre VPN. Securitatea este printre unele dintre cele mai bune de pe piață și include utilizarea serverelor sale dublu-hop, care oferă mai multă securitate tunelului VPN. Există un comutator de ucidere și o politică strictă fără jurnaluri pentru o liniște sufletească suplimentară.

NordVPN-Glisor1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Anterior

Următor →

Are un număr foarte mare de servere (mai mult de 5.000) și sunt împrăștiate în 60 de țări, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să aveți nicio problemă să vă conectați la unul care se potrivește. Totuși, cum ar fi ExpressVPN, NordVPN avea servere în Rusia, dar le-a întrerupt după ce s-au pus în aplicare regulile VPN ale Rusiei.

Vitezele sale sunt bune, dar poate deveni lent pe distanțe lungi. Acesta este motivul principal pentru care a pierdut primul loc. În toate celelalte domenii, NordVPN este comparabil cu câștigătorul nostru, ExpressVPN. Puteți citi mai multe despre asta în piesa noastră ExpressVPN vs. NordVPN. 

Cu toate acestea, nu există capace de lățime de bandă în loc și poate intra în majoritatea serviciilor de streaming, inclusiv Netflix. În plus, NordVPN este cel mai bun VPN pentru torrenting, în cazul în care este ceva ce vrei să faci. Citiți mai multe despre furnizor în recenzia noastră completă NordVPN.

Alte motive pentru care ne place NordVPN

NordVPN poate fi utilizat pe Windows, macOS, Android și iOS, cu clienți ușor de utilizat. Puteți conecta, de asemenea, până la șase dispozitive în același timp.

Dacă aveți probleme, puteți utiliza baza de cunoștințe la îndemână care este disponibilă pentru a sorta singur problema. În caz contrar, există chat-ul live și asistența de e-mail disponibilă 24/7. Chatul live are cel mai rapid timp de răspuns, dar, oricum, sunteți pe mâini bune.

Este o valoare bună pentru banii dvs., dar rata lunară nu este bună. Dacă alegeți un plan mai lung vă vor economisi bani pe termen lung. Există o perioadă de rambursare de 30 de zile, în cazul în care nu vă place.

3. CyberGhost

CyberGhost este un furnizor decent, cu o mare siguranță. Are un comutator de ucidere activat permanent, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji și activitățile dvs. online nu sunt conectate. 

CyberGhost-Glisor1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Anterior

Următor →

Are un număr mare de servere care acoperă 59 de țări, dar niciuna dintre ele nu este în Rusia, deci nu veți putea accesa conținut restricționat. 

CyberGhost are viteze rapide, dar, la fel ca NordVPN, poate deveni lent pe distanțe lungi. Totuși, veți obține o lățime de bandă nelimitată și poate accesa majoritatea serviciilor de streaming. Este, de asemenea, o alegere bună pentru realizarea de torrenting, cu o listă de servere optimizate pentru asta. Citiți recenzia noastră despre CyberGhost pentru mai multe despre asta.

Alte motive pentru care ne place CyberGhost

CyberGhost poate fi instalat pe Windows, macOS, Android și iOS. Interfața a fost actualizată recent și, deși nu este dificil de utilizat, poate dura ceva timp pentru a te obișnui. 

Puteți conecta până la șapte dispozitive simultan, motiv pentru care a câștigat un loc în cel mai bun VPN al nostru pentru activarea mai multor dispozitive. Acestea fiind spuse, șapte este limita pentru câte dispozitive poate fi instalată și el.

CyberGhost are una dintre cele mai vaste baze de cunoștințe pe care le-am văzut. În plus, există asistență de chat și e-mail în direct. Ambele sunt bune, dar e-mailul este opțiunea mai bună pentru mai multe probleme tehnice.

Este un serviciu ieftin, oferindu-vă înscrierea la un abonament mai lung, deoarece rata lunară este scăzută. Există o probă gratuită de șapte zile disponibilă pentru Android și iOS, astfel încât să puteți vedea dacă vă place. În plus, există o garanție de returnare a banilor, care este de 14 zile în planul lunar, dar este de 45 de zile dacă sunteți pe una mai lungă.

4. VyprVPN

VyprVPN poate fi folosit și pentru Rusia. Nu este la fel de bun ca celelalte opțiuni ale noastre, dar are o securitate excelentă, care este principalul nostru obiectiv. Puteți personaliza setările, deci este excelent pentru tinkerers, dar este bun și pentru începători. Un comutator de ucidere este inclus și nu va ține o evidență a shenanigansului tău online.

VyprVPN-Glisor1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Anterior

Următor →

Alături de securitate, veți avea acces și la protocolul său proprietar Chameleon, care adaugă și mai multă protecție la conexiunea dvs. Puteți citi mai multe despre asta în recenzia noastră VyprVPN.

Rețeaua de servere a VyprVPN este mică în comparație cu rivalii săi. În total, există mai puțin de 1.000 de servere care acoperă 64 de țări. Cu toate acestea, are servere la Moscova, așa că, dacă trebuie să accesați conținut restricționat la Rusia, acesta este VPN-ul pentru dvs..

Vitezele sale nu sunt mari, dar ar trebui să fie bine pentru majoritatea activităților. Nu există capace de lățime de bandă, acesta permite realizarea de torrenting și veți putea accesa majoritatea platformelor de streaming.

Alte motive pentru care ne place VyprVPN

Clienții sunt disponibili pentru Windows, macOS, Android și iOS. Interfața este datată, dar este încă ușor de utilizat. Numărul de dispozitive la care vă puteți conecta simultan depinde de pachetul pe care îl alegeți. Pachetul standard permite până la trei dispozitive, în timp ce pachetul premium permite până la cinci. 

Există o bază de cunoștințe, chat în direct și asistență prin e-mail disponibilă 24/7. Cu toate acestea, în recenzia noastră, nu am avut cea mai bună experiență cu aceasta. Baza de cunoștințe nu este grozavă, iar răspunsurile echipei de asistență au fost scurte.

VyprVPN are două niveluri pentru stabilirea prețurilor: pachetul standard și pachetul premium. Pentru a utiliza protocolul Chameleon, va trebui să optați pentru pachetul premium. Puteți alege apoi dintr-un plan lunar sau anual, dar cel anual iese mai ieftin. Există o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile, astfel încât să o puteți încerca mai întâi.

5. TorGuard

Ultima noastră selecție este TorGuard. Este un furnizor bun și are unele dintre cele mai personalizabile securități de pe piață. Este inclus un comutator de ucidere, care este activat automat și există o politică strictă fără jurnaluri.

TorGuard are peste 3.000 de servere în 55 de țări, dar nu mai au servere în Rusia, în cazul în care doriți.

TorGuard-Glisor1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Anterior

Următor →

Are viteze rapide, dar pot varia în funcție de locație. În plus, dacă alegeți setări de înaltă securitate, aceasta poate reduce și viteza. Există o lățime de bandă nelimitată și permite realizarea de torent. 

Cu toate acestea, TorGuard nu poate intra în unele platforme de streaming, cum ar fi Netflix. Există totuși o modalitate în acest sens. Are IP-uri dedicate de streaming, pe care le puteți adăuga la pachet pentru o taxă lunară. Cu toate acestea, le este garantat să funcționeze, motiv pentru care a venit pe primul loc în cel mai bun VPN cu ghid IP dedicat. Puteți citi și mai multe în recenzia noastră TorGuard.

Alte motive pentru care ne place TorGuard

Poate fi folosit pe Windows, macOS, Android și iOS. Cu toate acestea, versiunea mobilă poate fi enervantă. Vă puteți conecta până la cinci dispozitive în același timp, dar dacă aveți nevoie de mai multe, puteți achiziționa până la 20 mai multe la 1 USD pe lună.

O bază de cunoștințe la îndemână, resurse online și un forum sunt disponibile dacă aveți nevoie de ajutor. Există, de asemenea, live chat, dar este gestionat de o companie generală de asistență pentru clienți, astfel încât este posibil să nu fie cea mai bună alegere pentru probleme tehnice. Cu toate acestea, există suport de e-mail disponibil 24/7.

Costul lunar nu este rău, dar funcționează mai bine pe planuri mai lungi. Există, de asemenea, o garanție de returnare de șapte zile, în cazul în care nu vă place.

Gânduri finale

Acum știți de ce este important să utilizați un VPN în Rusia. Sperăm că ați găsit util ghidul nostru și ați ales un serviciu VPN adecvat. Ar trebui să vă asigurați că are o securitate excelentă și confidențialitate, precum și o rețea de servere bună pentru a obține blocurile din trecut.

ExpressVPN este un câștigător clar datorită setărilor sale de securitate la nivel înalt, dedicării la confidențialitate și a numeroase alte funcții. Vă va ascunde identitatea și veți putea intra în aproape orice. De ce să nu încercați cu garanția de returnare a banilor de 30 de zile care este oferită?

Dacă aveți experiență în utilizarea unui VPN în Rusia, spuneți-ne despre asta în secțiunea de comentarii. Ne-ar plăcea să aflăm despre asta. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map