Fondată în secolul al XII-lea, Portugalia este una dintre cele mai vechi țări din lume. Situat la colțul continentului european, este renumit pentru vinul Port, arhitectură uimitoare, plaje uluitoare și, să-l înfruntăm, Cristiano Ronaldo.


Țara crește rapid în inovație și trebuie să accesați online în timp ce sunteți acolo, așa că ar trebui să vă protejați cu una dintre cele mai bune VPN ale noastre pentru alegerile din Portugalia.

Nu contează unde vă aflați în lume, o rețea privată virtuală este o necesitate în secolul XXI. Supravegherea guvernamentală este predominantă în multe țări, iar în zilele noastre oamenii sunt hacked la stânga, dreapta și centru. În plus, cenzura pe internet este într-o cotă maximă, lăsând doar ceea ce un guvern dorește să vadă cetățenii săi.

Ia China, de exemplu. Internetul său este cu totul nou joc de minge. Este controlat de Marele Firewall și blochează aproape tot conținutul occidentalizat, ajungând chiar până la crearea propriilor aplicații pentru a înlocui altele, cum ar fi WhatsApp și YouTube. 

Dacă vizitați China, ar trebui să utilizați același VPN pe care l-am ales pentru Portugalia: ExpressVPN. Este cel mai bun VPN pentru China și, în general, cel mai bun VPN de pe piață. 

Cu toate acestea, există și alte motive mai ușoare pentru a utiliza un VPN. Geoblocurile sunt o adevărată durere, dar un VPN vă poate ajuta să-i ocoliți prin a vă răsfăța locația. Biblioteca Netflix este diferită în fiecare țară, datorită interdicției Netflix și pentru a accesa una din S.U.A., va trebui să aveți o adresă IP a S.U.A. De asemenea, pentru conținut portughez, va trebui să accesați un server de acolo.

Cel mai bun VPN pentru Portugalia 2020

Ceea ce face ca VPN să fie cel mai bun pentru Portugalia

Deși puteți alege doar un furnizor aleatoriu din recenziile VPN, ar trebui să vă asigurați mai întâi că este potrivit să fie utilizat în Portugalia. 

Nu există prea multă cenzură de ocolire în Portugalia, dar totuși te-ai putea bloca de geo-restricții. Pentru a vă asigura că puteți să vă ocoliți, ar trebui să alegeți un VPN care are o rețea de server bună. Cu cât există mai multe servere, în cât mai multe țări, cu atât șansele dvs. de a accesa ceea ce doriți vor fi mai bune.

De asemenea, dacă doriți să accesați conținut limitat la Portugalia, va trebui să vă asigurați că există servere localizate acolo.

Vitezele rapide sunt benefice, la fel și lățimea de bandă nelimitată. Acest lucru este valabil mai ales dacă doriți să faceți flux. În plus, dacă doriți să accesați Netflix, trebuie să vă asigurați că VPN-ul pe care îl alegeți poate trece prin sistemul de detecție VPN al Netflix. Nu puțini sunt în stare, dar am compilat o listă de concurenți demni în cea mai bună VPN pentru piesa Netflix.

Securitatea și confidențialitatea sunt ambii factori importanți și nu sunt același lucru. Să ai o securitate bună înseamnă că ești protejat de pericolele exterioare, cum ar fi infracțiunea informatică. Vă puteți asigura că compania respectă confidențialitatea, asigurându-se că nu ține niciun registru.

Este, de asemenea, o idee bună să verificați ce dispozitive acceptă și cât de ușor este de utilizat. Este disponibil un serviciu decent pentru clienți și ar trebui să vă asigurați că sunteți mulțumit și de preț.

Cel mai bun VPN pentru Portugalia: ExpressVPN

Am ales ExpressVPN drept cel mai bun VPN pentru Portugalia. Este favorit aici la Cloudwards.net și este ușor de văzut de ce. Este cel mai bun VPN complet disponibil pe piață și are toate caracteristicile necesare pentru Portugalia.

expressvpn-review-viteza-test

Are o rețea mare de peste 3.000 de servere care acoperă 94 de țări, oferindu-vă o mulțime de alegeri. Există și unele în Portugalia, astfel încât să puteți accesa conținut de acolo. 

ExpressVPN este cel mai rapid VPN pe care l-am testat, astfel încât puteți fi sigur că nu veți fi lovit de un ecran de încărcare. Aveți o lățime de bandă nelimitată și poate ajunge în aproape orice platformă de streaming la care vă puteți gândi, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este cel mai bun VPN pentru streaming.

Veți fi protejat de o securitate excelentă cu criptarea sa pe 256 biți, dar puteți merge mai mare decât asta dacă doriți. De asemenea, onorează confidențialitatea dvs., având o politică strictă fără jurnalele în vigoare. Citiți recenzia noastră ExpressVPN pentru a ne place atât de mult.

Alte motive pentru care ne place ExpressVPN

Puteți instala ExpressVPN pe Windows, macOS, Android și iOS, precum și instala extensii de browser pentru Chrome, Firefox și Safari. Puteți conecta simultan până la cinci dispozitive simultan. Este una dintre cele mai ușoare VPN-uri de utilizat, așa că este o alegere excelentă dacă ești începător. Acestea fiind spuse, dacă aveți mai multă experiență, puteți juca și cu ea.

Puteți accesa baza de cunoștințe utile dacă aveți nevoie. Există, de asemenea, asistență de chat și e-mail în direct 24 de ore. Ambele oferă un ajutor bun, dar echipa de e-mail este mai bună pentru a răspunde la mai multe întrebări tehnice.

ExpressVPN este scump, mai ales dacă alegeți planul lunar. Cu toate acestea, planurile mai lungi reduc costurile considerabil, deci cel mai bun pariu. În plus, există o garanție de restituire a banilor pentru 30 de zile, pentru o liniște sufletească suplimentară.

NordVPN

NordVPN este o altă alegere excelentă pentru Portugalia și este similară cu alegerea noastră de top, după cum puteți citi în articolul nostru de comparație. Are mai mult de 5.000 de servere care conțin 60 de țări, ceea ce este suficient pentru a vă ocoli blocurile. Există, de asemenea, 18 servere în Portugalia, astfel încât să puteți accesa conținut portughez. 

nordvpn-review-server-navigare

Este rapid, dar este posibil să descoperi că încetinește dacă te conectezi la un server care este departe. Nu există limite de lățime de bandă și poate intra cu ușurință în platforme de streaming, cum ar fi Netflix. NordVPN este, de asemenea, cel mai bun VPN pentru torrenting, în cazul în care este ceva ce vrei să faci. 

Securitatea NordVPN este printre cele mai bune de pe piață, deci nu există griji acolo. Este livrat și cu servere opționale dublu-hop, care adaugă practic o mai mare protecție tunelului VPN. De asemenea, nu sunt păstrate jurnalele de activitate, astfel încât confidențialitatea dvs. este asigurată. Vezi recenzia noastră NordVPN.

Alte motive pentru care ne place NordVPN

NordVPN poate fi folosit pe Windows, macOS, Android și iOS. Există, de asemenea, extensii de browser pentru Chrome și Firefox. Este ușor de utilizat, indiferent de platforma pe care te afli și poți conecta până la șase dispozitive în același timp. 

Dacă vă confruntați cu probleme, există o bază de cunoștințe la îndemână. Suportul pentru chat-uri live și e-mail sunt disponibile și 24/7 Oricare dintre opțiuni este bună, dar chat-ul live este cel mai rapid.

Prețul lunar al NordVPN nu este rău, dar ar fi mai bine să alegeți un plan pe termen lung. În cele din urmă, acestea sunt mai ieftine. Știm că este posibil să ezitați să vă înscrieți la unul, dar există o fereastră de rambursare de 30 de zile, în caz că nu vă place.

CyberGhost

Puteți utiliza, de asemenea, CyberGhost pentru Portugalia. Rețeaua sa de servere este mare, dar numărul este în continuă schimbare. În momentul scrierii, acesta se situa la 5.400 de servere din 81 de țări, deci există mai mult decât suficiente pentru a alege. De asemenea, are 10 în Portugalia, astfel încât să puteți accesa conținut restricționat. 

cyberghost-review-a extins-ui

În mod similar cu NordVPN, CyberGhost este rapid, dar poate încetini pe distanțe lungi. Cu toate acestea, nu există limite la utilizarea lățimii de bandă și este destul de bine să intri în servicii de streaming. 

Are o securitate bună, folosind criptarea de 256 biți. În plus, există o politică solidă fără jurnaluri pentru a vă proteja confidențialitatea. Vă rugăm să consultați recenzia noastră CyberGhost pentru mai multe detalii.

Alte motive pentru care ne place CyberGhost

CyberGhost are clienți pentru Windows, macOS, Android și iOS și extensii de browser pentru Chrome și Firefox. Interfața este ușor de utilizat și mai ușoară pe ochi, de la actualizarea recentă. Puteți conecta până la șapte dispozitive în același timp, dar aceasta este și limita pentru instalații.

Baza sa de cunoștințe este una dintre cele mai bune pe care le-am văzut, așa că ar trebui să rezolvi bine problemele simple. În caz contrar, există o asistență de chat și de e-mail în timp real. Chat-ul live este disponibil 24/7 și este cea mai rapidă opțiune, dar echipa de e-mail este mai bună la rezolvarea mai multor probleme tehnice.

Rata lunară nu este mare, dar planurile mai îndelungate vor fi mai ieftine pe termen lung. Utilizatorii de Android și iOS pot folosi procesul de șapte zile. Există, de asemenea, o garanție de returnare de 30 de zile, care este de 14 zile pentru planul lunar și 45 de zile pentru cele mai lungi.

VyprVPN

VyprVPN este următorul și, deși rețeaua sa de servere nu este nicăieri atât de mare decât opțiunile noastre de vârf, ar trebui să fie totuși suficient pentru a ocoli blocurile. Există mai mult de 700 în 64 de țări și există unele în Lisabona pentru conținut portughez. 

VyprVPN-client

Vitezele sale nu sunt cele mai bune, dar ar trebui să fie totuși ok pentru majoritatea activităților. Este livrat cu o lățime de bandă nelimitată și este capabil să intre în unele platforme de streaming. 

O zonă care face ca VyprVPN să iasă în evidență este securitatea excelentă. Newbies-urile vor fi în regulă cu setările implicite, dar cei care știu se pot distra cu setările. 

De asemenea, vine cu protocolul său proprietar Chameleon, care adaugă mai multă protecție la conexiunea dvs. și face să pară că nu utilizați nici măcar un VPN. Nu ține niciun fel de jurnal. Citiți recenzia noastră completă VyprVPN pentru mai multe informații.

Alte motive pentru care ne place VyprVPN

VyperVPN este compatibil cu Windows, macOS, Android și iOS. Clienții sunt ușor de utilizat, iar aplicațiile sale mobile sunt unele dintre cele mai bune de pe piață, câștigându-i un loc pe cea mai bună VPN pentru lista noastră de Android. Puteți conecta până la cinci dispozitive în același timp, în funcție de planul ales, dar vom vorbi mai mult despre asta într-un minut.

O bază de cunoștințe este disponibilă pentru auto-ajutor. De asemenea, chat-ul live este disponibil, dar veți comunica mai întâi cu un bot. Pentru a vorbi cu un om, va trebui să faceți clic pe butonul „intrați în contact” și să alegeți „chat-ul live”, dar timpul de așteptare variază, iar dacă nu este deloc echipat, va trebui să lăsați un mesaj. Asistența prin e-mail este de asemenea disponibilă, în cazul în care o preferi.

Prețul va depinde dacă alegeți pachetul „standard” sau „premium”. Planul „standard” vă oferă trei conexiuni simultane, în timp ce planul „premium” vă oferă cinci conexiuni și acces la protocolul său Cameleon. 

Ambele planuri pot fi achiziționate pentru o rată lunară sau anuală, dar cel anual funcționează mai bine pe termen lung. O garanție de restituire a banilor de 30 de zile este în vigoare, de asemenea, în cazul în care nu vă place.

Cel mai bun VPN gratuit pentru Portugalia: Windscribe

Ultima noastră alegere pentru Portugalia este Windscribe. La fel ca VyprVPN, numărul de servere nu este excelent. Cu toate acestea, există mai mult de 600 de servere în 60 de țări, așa că ar trebui să fie încă suficiente. Există unele și în Lisabona, dar, ca multe dintre serverele incluse, le puteți accesa numai dacă sunteți în planul „pro” plătit. 

windscribe-review-conectat

Vedeți, Windscribe are un plan gratuit care, pentru a fi corect, este destul de bun. Este de fapt cel mai bun VPN gratuit. Cu toate acestea, deși este bine, planul „pro” are multe alte funcții de care ai beneficia. 

Membrii plătite obțin o lățime de bandă nelimitată, dar primiți doar 2 GB cu planul gratuit. Cu toate acestea, este încă mai mult decât ceea ce obțineți cu planul gratuit al lui TunnelBear, în plus, puteți crește acest lucru la 10 GB introducând un e-mail valid, precum și câteva alte modalități. Citiți comparația noastră Windscribe vs TunnelBear.

Vitezele sale sunt bune pentru majoritatea activităților, dar nu sunt grozave. Chiar și așa, este o alegere bună pentru streaming, deoarece are servere dedicate „Windflix”, făcute special cu Netflix în minte. Sunt disponibile pentru SUA, Marea Britanie, Canada și Japonia și funcționează bine. Citiți review-ul nostru Windscribe pentru mai multe detalii. 

Securitatea Windscribe este bună și personalizabilă, dar păstrează unele jurnale. Acestea fiind spuse, informațiile înregistrate nu au o valoare mare, deoarece sunt doar timestampe și utilizarea lățimii de bandă. În plus, nu vă poate fi urmărit.

Alte motive pentru care ne place Windscribe

Windscribe funcționează cu Windows, macOS, Android și iOS și există extensii de browser pentru Chrome, Firefox și Opera. Interfața sa oferă o experiență fără efect, ceea ce este bun pentru că este ușor de utilizat. Cu toate acestea, tehnologiile sunt de asemenea capabile de a face legătura cu ea. Un avantaj al Windscribe este că obțineți conexiuni simultane nelimitate, atât pe planurile gratuite, cât și pe cele plătite.

Există o mulțime de opțiuni pentru auto-ajutor online, incluzând o bază de cunoștințe, întrebări frecvente, ghiduri de configurare și un subreddit Windscribe. Chatul live și e-mailul sunt disponibile 24/7, dar chat-ul live vă conectează la „Garry”, un reprezentant AI care este destul de bun atunci când este pus la încercare. 

Prețul lunar al Windscribe este destul de ridicat, dar îl puteți reduce, optând pentru un plan mai lung. Planul gratuit poate fi utilizat ca proces, deci nu există nicio politică oficială de rambursare. Cu toate acestea, dacă îi contactați în termen de trei zile de la achiziție, vă vor rambursa. 

Cenzura și supraveghere online în Portugalia

Internetul portughez este în mare parte gratuit. Serviciile de socializare și mesagerie sunt disponibile gratuit. Singurele blocuri aplicate sunt pe site-urile de jocuri de noroc și cele care încalcă drepturile de autor. Prin blocarea site-urilor, cum ar fi The Pirate Bay, prin programul anti-piraterie al guvernului, traficul a fost redus. 

În afară de asta, cetățenii pot vedea ce le place și nici nu există rapoarte de supraveghere online în țară.

Neutralitate netă în Portugalia

Totuși, ceva de reținut este că, deși Portugalia respectă libertatea internetului, nu este atât de grozav când vine vorba de accesarea acestuia. Penetrarea internetului Portugaliei a crescut, deci nu este problema. Problema este că mulți ISP portughezi nu suportă neutralitatea netă. 

Dacă nu ați mai auzit de neutralitate netă, este practic principiul conform căruia ISP-urile tratează toate serviciile și site-urile în mod egal (citiți ghidul nostru de neutralitate netă pentru mai multe informații). 

Portugalia este obligată la reglementările europene privind neutralitatea netă. Cu toate acestea, în 2018, Autoritatea Națională de Comunicare a județului (ANACOM) a constatat că multe ISP-uri încalcau regulile, deoarece ofereau planuri cu acces la anumite aplicații, mai degrabă decât internetul complet.

ANACOM a emis un aviz care a dat furnizorilor de internet 40 de zile pentru a schimba planurile pe care le oferă, dar nu există rapoarte noi cu privire la respectarea acestora. Pentru o altă țară care are inegalități de acces la rețea, citiți cel mai bun VPN pentru Filipine.

Libertatea de exprimare online în Portugalia

Cenzura strictă a fost impusă în timpul dictaturii de 40 de ani a lui Antonio de Oliveira Salazar. Din fericire, odată cu instituirea constituției din 1976, tactica lui Salazar s-a încheiat. 

Constituția Portugaliei garantează libertatea de exprimare și este, în general, respectată. Opiniile personale și discuțiile nu sunt restricționate. Defăimarea este o infracțiune, dar nu au existat multe cazuri de urmărire penală, iar cei care au fost urmăriți au avut adesea decizia anulată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Critica minorităților etnice sau religioase – precum și implicarea în practici ofensive, cum ar fi negarea Holocaustului – este o infracțiune. Poate fi pedepsită cu până la opt ani de închisoare. 

În 2018, parlamentul a permis modificări ale codului penal, care îi protejează pe jurnaliști și îi pedepsește pe cei care îi amenință, îi defăimă sau îi constrâng.

Infracțiuni informatice în Portugalia

Din păcate, puteți fi supus infracțiunilor informatice în multe moduri diferite. De exemplu, un atac de tip phishing în 2018 a vizat clienții mai multor bănci portugheze prin e-mailul lor. Există, de asemenea, pericolele la care se gândește WiFi-ul public. Cel mai bun articol VPN pentru Thailanda ne arată un alt exemplu de țară plină de infracțiuni informatice. 

Un VPN vă poate ajuta să vă protejați de astfel de atacuri, dar este o idee inteligentă să instalați și un antivirus decent, cum ar fi Bitdefender (citiți recenzia noastră Bitdefender).

Gânduri finale

Deși Portugalia nu are o rată alarmantă de cenzură și supraveghere, aceasta nu înseamnă că nu ar trebui să utilizați o VPN în timp ce sunteți acolo. Încă mai trebuie să vă gândiți la infracțiuni informatice și o VPN vă va ajuta să ocoliți orice blocuri pe care le întâlniți, cum ar fi geoblocurile. 

Ar trebui să alegeți o VPN care are o rețea mare de servere pentru a vă oferi cea mai bună șansă de a evita restricțiile. În plus, veți avea nevoie de servere în Portugalia dacă doriți să accesați conținut restricționat acolo. Securitatea este, de asemenea, o caracteristică importantă, deoarece vă va proteja de orice pericol online pe care îl întâlniți.

Având în vedere acest lucru, ExpressVPN este cel mai bun VPN pentru Portugalia. Are un număr mare de servere care acoperă 94 de țări, ceea ce reprezintă mai mult decât majoritatea VPN-urilor. De asemenea, are unele localizate în Portugalia. Securitatea și confidențialitatea sunt excelente, de aceea, nu va trebui să vă faceți griji în timp ce sunteți acolo. De ce să nu încercați cu garanția de returnare a banilor de 30 de zile?

Aveți experiență folosind un VPN în Portugalia? Dacă da, ne-ar plăcea să aflăm despre asta în secțiunea de comentarii. Parcurgeți și arhiva noastră VPN. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me