Cel mai bun VPN pentru Firefox în 2020: securitate ușor de utilizat

A alege furnizorul VPN potrivit poate părea o sarcină imposibilă, având în vedere toate opțiunile care există. Dacă sunteți în căutarea unui VPN, în general, atunci lista noastră cu cele mai bune servicii VPN este locul perfect pentru a începe căutarea. Cu toate acestea, dacă ceea ce căutați este cel mai bun VPN pentru Firefox, în mod special, atunci veți ajunge la locul potrivit.


Dacă aveți nevoie de o defalcare completă a tot ceea ce face un VPN, ar trebui să vă adresați articolului nostru care să explice ce este o VPN. Pe scurt, un VPN preia tot traficul dvs. de internet, îl criptează și îl rutează printr-un server separat pentru a vă ascunde identitatea, locația și activitatea dvs..

Odată cu cenzura pe internet în creștere în toată lumea, instalarea unui VPN a devenit o parte crucială a protejării online. Alte motive pentru a instala un VPN pe computer includ torrenting-ul și protejarea împotriva pericolelor rețelelor WiFi publice. 

De asemenea, întrucât neutralitatea netă devine mai puțin certă, un VPN este, în esență, singurul mod de a vă asigura că ISP-ul dvs. nu vă încurajează conexiunea în funcție de ceea ce faceți online.

Așa cum am văzut cu cea mai bună VPN pentru lista noastră Google Chrome, Accesul la internet privat este câștigătorul clar pentru Firefox, datorită extensiei sale excelente de browser, plină de setări pentru modificare.

Cel mai bun VPN pentru Firefox 2020

Ce face un VPN cel mai bun pentru Firefox?

Pentru acest articol, apreciem diferitele servicii VPN pe același set de criterii pe care le folosim pentru recenzii tradiționale VPN. Dincolo de asta, vom arunca o privire atentă asupra extensiilor lor de browser, în special, văzând care vă permit să faceți cel mai mult fără a deschide sau chiar a instala aplicațiile pentru desktop..

ExpressVPN-Vă rugăm să-signin

În afara extensiilor browserului, cel mai important lucru pentru o VPN din această listă este faptul că nu păstrează jurnalele de niciun fel. Registrarea extinsă poate face VPN-ul mai rău decât inutil, deoarece instigă apoi un fals sentiment de securitate. Viteza este, de asemenea, importantă, deoarece nimeni nu vrea să se conecteze la VPN-ul lor doar pentru a afla că trebuie să aștepte vârste pentru ca un videoclip să se tamponeze..

Un număr mare de servere este, de asemenea, un bonus important, mai ales dacă sunt răspândite între mai multe continente și țări diferite. Pentru mulți oameni, o VPN este o modalitate de a evita măsurile de geoblocare, cum ar fi cele ale Netflix sau BBC, astfel încât să ai o selecție mare de țări din care să aleagă facilitează acest lucru.

ExpressVPN-Server-List

În mod evident, criptarea este crucială, întrucât o VPN care nu protejează corect datele dvs. nu merită spațiul pe disc al dispozitivului. Deși importanța criptării este prea mare a unui subiect pentru a fi abordat în detaliu aici, consultați descrierea noastră de criptare pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri, precum și punctele forte și punctele slabe ale acestora..

Deși criteriile de mai sus acoperă elementele de bază ale unui VPN, există alte câteva caracteristici de securitate pe care așteptăm să le vedem într-o VPN bună. Acestea includ protecția împotriva scurgerilor DNS, blocarea WebRTC și cloaking IP.

Pentru mulți oameni, un VPN este pur și simplu o modalitate de a accesa servicii de streaming sau conținut care nu sunt disponibile în locația lor, astfel încât a putea păcăli interdicția Netflix VPN – cum ar fi serviciile din cel mai bun VPN pentru lista noastră de streaming – este, de asemenea, destul de esențial.

Cel mai bun VPN pentru Firefox: Acces la internet privat

Accesul la internet privat este o alegere excelentă pentru un VPN, în general, și este chiar mai bun atunci când te uiți doar la extensia browserului. În comparație cu ceilalți furnizori de pe listă, PIA vă oferă o serie de setări chiar acolo în extensie, iar nefolosirea aplicației desktop înseamnă că ocoliți unele dintre supărările noastre cu serviciul, cum ar fi blocarea în tava de sistem.

PIA-Setări

Când vine vorba de securitate, PIA implicită este AES pe 128 de biți, ceea ce este decent. Vă puteți consolida apărarea trecând la AES 256 biți, dar puteți face acest lucru doar în aplicația desktop. 

OpenVPN este singura alegere de protocol VPN cu PIA și, dacă doriți să aflați mai multe despre ce înseamnă acest lucru, consultați defalcarea protocolului VPN. Pe scurt, OpenVPN este un protocol excelent.

Accesul la internet privat are scoruri rapide și oferă 53 de servere localizate în 33 de țări diferite. Redirecționarea porturilor este disponibilă în aplicația de birou, precum și un comutator de oprire, dar tunelul împărțit lipsește în special.

PIA-Servere

Extensia browserului vă prezintă trei categorii diferite de setări cu care să vă jucați. În condiții de securitate, puteți activa blocarea WebRTC, HTTPS forțat și blocarea Flash. 

În condiții de confidențialitate, PIA vă permite să opriți Firefox să vă acceseze microfonul, camera și locația și, de asemenea, îl forțați să dezactiveze diverse setări ale browserului, cum ar fi completarea automată și navigarea sigură.

PIA-Security-Setări

Urmărirea ulterioară este urmărirea, unde puteți activa MACE – un blocant malware – și dezactiva trimiterile HTTP, ceea ce, în termeni de profan, înseamnă că site-urile web nu vor putea spune unde ați făcut clic pe un link către domeniul lor. Există, de asemenea, o grămadă de trackere pe care le puteți bloca în acest meniu, cum ar fi cookie-urile și rețelele de socializare.

PIA-tracking-Setări

Din păcate, PIA nu este o alegere bună pentru streaming. Deși poate accesa Netflix, este vorba despre acesta, precum și alți furnizori mari de streaming – cum ar fi BBC iPlayer, Hulu și Amazon Prime Video – pot detecta prezența acestuia și vă pot împiedica să vizionați orice conținut pe platformele lor.

Alte motive pentru care ne place accesul la internet privat

PIA nu ține jurnalele de activitate, iar acest lucru este un lucru bun, având în vedere că compania este situată în SUA, o țară care – prin programul său PRISM și rețeaua de spionaj Five Eyes – s-a dovedit a avea puține scrupule când vine vorba de forțare companii să respecte cererile de informații ale utilizatorilor.

Indiferent ce sistem de operare preferați, indiferent dacă este Windows, macOS, Linux, iOS sau Android, veți putea utiliza PIA. De fapt, a ajuns pe primul loc pe lista noastră cu cele mai bune servicii VPN pentru Linux.

Pentru o completare completă a tuturor avantajelor și contra lui, accesați recenzia noastră de acces la internet privat. Puteți folosi, de asemenea, perioada de rambursare de o săptămână și o puteți verifica singur.

ExpressVPN

Dacă ați citit recenzia noastră ExpressVPN, știți că suntem mari fani ai serviciului. De fapt, a fost alegerea noastră numărul unu pentru o VPN, în general, și, deși nu o face atât de bine aici, este totuși o alegere solidă în aproape toate aspectele..

ExpressVPN-Extension-Main-Panel

Din păcate, extensia browserului nu funcționează deloc fără să instalezi și aplicația desktop. Deși trebuie să instalați întotdeauna aplicațiile dedicate pentru toate opțiunile noastre din acest articol, am dori totuși să folosim unele funcții de extensie de bază, fără a face acest lucru.

O altă problemă semnificativă este absența completă a oricărui malware sau blocare a anunțurilor, ceea ce oferă o mulțime de VPN-uri ale browserului.

În ceea ce privește criteriile noastre standard de revizuire, ExpressVPN acoperă toate bazele. VPN este foarte rapid, în topul listei noastre cu cele mai rapide servicii VPN. De asemenea, este cel mai bun VPN pentru streaming și, deși poate lupta cu Hulu și Amazon Prime, îl puteți utiliza pentru a urmări Netflix și BBC iPlayer fără probleme.

Pentru criptare, ExpressVPN folosește AES 256 biți, care este standardul de aur. De asemenea, oferă patru protocoale diferite, dar va trebui să accesați aplicația pentru desktop pentru a o schimba din valoarea implicită, care este OpenVPN. Acesta este însă un protocol minunat, așa că majoritatea utilizatorilor nu vor trebui niciodată să facă acest lucru.

ExpressVPN-desktop-Protocoale

Pe lângă conectarea, deconectarea și alegerea unui server, este foarte puțin ce poți face în extensia Firefox în sine. Există doar trei setări pe care le puteți modifica: spoofing-ul locației, blocarea WebRTC și HTTPS Everywhere. Deși ne bucurăm că aceste setări sunt prezente, am dori foarte mult să avem mai mult control fără să ne bazăm pe aplicația desktop.

ExpressVPN-Security-Setări

Cu toate acestea, nu avem nicio reclamație când vine vorba de selectarea serverului, întrucât ExpressVPN prezintă o listă uriașă de peste 2.000 de servere distribuite în 148 de locații din 94 de țări. Dacă cantitatea de alegere se simte intimidantă, ExpressVPN vă permite să alegeți o regiune (de exemplu, Europa), iar extensia va alege serverul optim în funcție de locația dvs..

Alte motive pentru care ne place ExpressVPN

Cu peste 60.000 de utilizatori, este clar că extensia de browser ExpressVPN este o alegere populară printre utilizatorii Firefox. Un motiv probabil pentru această popularitate este marele său angajament față de confidențialitate, păstrând jurnalele de niciun fel și stocând doar o cantitate mică de informații personale în scop de abonament..

Puteți plăti, de asemenea, cu bitcoin, care oferă un anonimat și mai mare decât dacă ați plăti prin card de credit sau PayPal.

Deși serviciul este puțin mai scump decât alții din această listă, cu siguranță obțineți ceea ce plătiți, iar ExpressVPN oferă și o garanție generoasă de returnare de 30 de zile în cazul în care doriți să o încercați singur..

Windscribe

În conformitate cu analiza Windscribe, acest serviciu oferă un plan gratuit generos, până în punctul în care este alegerea numărul unu pentru cea mai bună VPN gratuită. Probabil asta este ceea ce a făcut Windscribe cea mai populară extensie VPN pentru Firefox din cele cinci din această listă, cu peste 92.000 de utilizatori până în prezent..

Deși planul gratuit are anumite limite, cum ar fi o capacitate de date de 2 GB pe lună și doar 10 servere disponibile, acest lucru este totuși foarte generos, având în vedere că nu veți plăti niciun ban. În plus, puteți crește capacul la 10 GB doar confirmând e-mailul.

Windscribe-date-Cap

Dacă în schimb optați pentru planul plătit, veți avea acces la 148 de servere din 62 de țări, mai degrabă decât la cele 10 de care beneficiați gratuit. Dacă nu aveți nevoie de atâta alegere, puteți adapta planul dvs. de plată pentru a se potrivi nevoilor dvs., fiecare locație suplimentară costând 1 USD pe lună..

WindScribe-Server-List

Protocolul implicit este IKEv2, dar dacă descărcați aplicația desktop, vi se oferă opțiunea de a o schimba în OpenVPN, IPSec sau stunnel. 

Din păcate, IKEv2 este destul de ușor de recunoscut pentru site-urile web, ceea ce înseamnă că în general nu este suficient dacă doriți să folosiți Windscribe pentru un serviciu care blochează VPN-urile. Cu toate acestea, nu avem reclamații cu privire la criptare, deoarece opțiunea implicită este AES 256 biți.

Windscribe se bucură, de asemenea, de o viteză excelentă, cel puțin pentru descărcări. Din păcate, viteza de încărcare și latența lasă destul de mult de dorit, ceea ce face o alegere proastă pentru activități cum ar fi jocuri online sau alte sarcini cu încărcare intensă.

Versiunea „pro” vă oferă acces la suita completă de blocante, inclusiv malware, social media, reclame, porno, jocuri de noroc, trackere, fake news, clickbait și criptomini. Deși puteți activa încă sistemul – numit R.O.B.E.R.T – în planul gratuit, acesta va bloca malware numai dacă nu sunteți un client plătitor.

Windscribe-Robert

Funcția „personalitate împărțită” reînnoiește automat agentul dvs. de utilizator, ceea ce vă crește anonimatul și puteți, de asemenea, să blocați blocarea WebRTC și să faceți ca VPN să strice locația și fusul orar GPS..

WindScribe-Confidențialitate

Windscribe este, de asemenea, o alegere excelentă pentru streaming și chiar vă oferă servere dedicate pentru Netflix, supranumit „Windflix”, care par să funcționeze foarte bine, deoarece nu am avut probleme cu erorile de proxy în timpul utilizării serviciului pentru a accesa Netflix. Din această cauză, Windscribe este printre cele mai bune alegeri ale noastre pentru cel mai bun VPN pentru Netflix.

WindFlix

Deși în aplicația pentru desktop există un comutator de ucidere, nu există nicio tunelare divizată nicăieri, ceea ce reprezintă una dintre cele mai mari puncte slabe ale Windscribe. Cu toate acestea, puteți conecta oricâte dispozitive doriți, ceea ce este un bonus imens.

Alte motive pentru care ne place Windscribe

Singurele informații pe care Windscribe le ține clienților este utilizarea totală a lățimii de bandă, numele de utilizator al protocolului VPN, ce server VPN ați utilizat cel mai recent, cantitatea de date pe care le-ați utilizat și cât timp ați fost conectat.

Toate acestea, cu excepția utilizării totale a lățimii de bandă, se șterg atunci când încheiați sesiunea VPN și singurul motiv pentru care se păstrează numărul de lățime de bandă este să vă asigurați că utilizatorii liberi nu le depășesc capacele de date..

NordVPN

NordVPN este alegerea noastră numărul doi pentru cel mai bun serviciu VPN. În plus, din recenzia noastră NordVPN reiese clar că am fost foarte mulțumiți de performanțele sale, deși cu câteva avertismente și, de obicei, sunt asemănătoare cu Windscribe în piesele noastre (citiți comparația Windscribe vs. NordVPN). Peste 58.000 de persoane folosesc extensia Firefox, ceea ce o face o alegere populară pentru browser.

VPN este dotat cu un malware și un anunț blocant, precum și posibilitatea de a dezactiva WebRTC. Nu există tuneluri divizate, nici măcar în aplicația pentru desktop, dar puteți desemna ce aplicații ar trebui să ignore comutatorul de ucidere. Acest lucru este similar cu tunelurile divizate, dar nu este în niciun caz o alternativă suficientă.

Nord-Security-Setări

Serverele „speciale” ale NordVPN se află în aplicația pentru desktop, care include servere P2P pentru torrenting, servere Onion pentru conexiuni Tor (citiți recenzia Tor pentru mai multe informații despre aceasta) și servere dublu-hop care vă orientează conexiunea prin două servere în loc de una, dublându-vă efectiv securitatea și anonimatul. Pe lângă aceste servere speciale, NordVPN oferă peste 5.000 de utilizatori obișnuiți în 62 de țări.

Nord-Control Panel-

Cu toate acestea, nu este o veste bună, după cum probabil puteți ghici din numărul patru de NordVPN pe această listă. Viteza sa este incredibil de inconsistentă și, deoarece algoritmul de server recomandat este complet spart, trebuie să căutați manual serverul optim. 

Acest lucru poate face, de asemenea, dificil de transmis, deoarece NordVPN poate gestiona Netflix, BBC iPlayer, Hulu și Amazon Prime Video, dar numai pe anumite servere.

Din punct de vedere al acestui clasament, tocul real Achille al NordVPN este faptul că nu ai voie să alegi un anumit server în extensia browserului. În schimb, vi s-a oferit o listă de țări, iar NordVPN va alege serverul precis pentru dvs. Având în vedere cât de rupt este algoritmul serverului recomandat, aceasta este o slăbiciune imensă, în general.

Nord-Server-List

Pentru securitate, NordVPN implicit este OpenVPN și AES 256 biți criptare, care sunt cele mai bune opțiuni din ambele categorii. De asemenea, puteți schimba la IKEv2 dacă descărcați aplicația pentru desktop și, deși preferăm OpenVPN, este cu siguranță plăcut să avem opțiunea.

Alte motive pentru care ne place NordVPN

NordVPN nu păstrează nicio înregistrare a activității dvs. și, dacă doriți să fiți și mai anonimi, puteți utiliza un e-mail pe termen scurt pentru a vă înregistra și a plăti prin bitcoin. Cu toate acestea, trebuie să confirmați e-mailul dvs., deci asigurați-vă că puteți primi mesaje pe adresa cu care vă înregistrați.

Prețurile sunt de asemenea excelente, mai ales dacă alegeți planul de doi sau trei ani. Puteți verifica NordVPN pentru dvs. folosind garanția de returnare a sumelor de 30 de zile.

TunnelBear

TunnelBear este un alt serviciu VPN cu un plan gratuit destul de generos, oferind gratuit 500 MB de date pe lună (piesa noastră Windscribe vs. TunnelBear compară planurile gratuite ale celor două). Cu toate acestea, așa cum am subliniat în revizuirea noastră TunnelBear, există mai multe probleme cu furnizorul, ceea ce înseamnă că abia se înscrie în această listă.

TunnelBear-date-Cap

În primul rând, să acoperim lucrurile bune. Criptarea sa este solidă, singura opțiune fiind AES 256 biți. În afara aplicației iOS, VPN utilizează OpenVPN, care, așa cum am menționat anterior, este cea mai bună alegere. De asemenea, nu am putut detecta nicio scurgere DNS în timpul testării și nu există un comutator de ucidere în aplicația de birou, dar, din păcate, nu este compatibil cu tunelurile de orice fel..

Când vine vorba de alegerea serverului, TunnelBear este localizat în 22 de țări diferite, dar spre deosebire de aproape toate celelalte VPN, puteți selecta doar țara și nu o locație sau un server specific. Majoritatea țărilor sunt în Europa și America de Nord, cu o acoperire redusă în Asia, America de Sud și Oceania și nimic deloc în Africa.

TunnelBear-Server-List

Vitezele sale sunt în contradicție, în cel mai bun caz, ratele de descărcare variază în mod sălbatic în funcție de ce server (sau țară, în cazul lui TunnelBear) vă conectați. Latenția nu este mai bună, ceea ce face o alegere slabă pentru jocurile online. 

Pentru streaming, nu merge mai bine, deoarece am găsit toate cele mai mari platforme de streaming – Netflix, BBC iPlayer, Hulu și Amazon Prime Video – au fost capabile să detecteze și să blocheze conexiunile provenite de la VPN.

Nu va fi mai bun atunci când vă uitați la complementul Firefox în sine, deoarece este incredibil de redus. Nu există setări pe care să le schimbați, iar singura funcționalitate prezentă este posibilitatea de a alege o țară și de a vă conecta sau deconecta. Nu există, de asemenea, niciun malware sau un anunț blocant, ceea ce ar fi ajutat la eliminarea unora dintre problemele cu serviciul.

TunnelBear-Setări

Alte motive pentru care ne place TunnelBear

Ca și restul furnizorilor VPN din această listă, TunnelBear nu păstrează jurnalele traficului dvs. Cu toate acestea, colectează unele date, cum ar fi sistemul dvs. de operare și lățimea de bandă totală, de care merită să aveți în vedere. Puteți plăti și în bitcoin, oferindu-vă acest nivel suplimentar de protecție.

Serviciul clienți este excelent, deoarece răspunsurile la întrebările noastre au fost surprinzător de amănunțite. Deși nu există un chat live, există o bază de cunoștințe extinsă care ar trebui să conțină soluția la majoritatea problemelor pe care le puteți întâmpina cu VPN.

TunnelBear este rezonabil, dacă este ușor de partea scumpă a lucrurilor, în comparație cu ofertele oferite de NordVPN, de exemplu. Totuși, mai tulburător este lipsa completă a unei perioade de rambursare, ceea ce înseamnă că nu veți avea șansa de a testa planul „pro” pentru dvs. fără a vă despărți de ceva bani.

Gânduri finale

Acum că ați citit cea mai bună VPN pentru lista Firefox, ar trebui să fiți mai mult decât gata să alegeți cea mai potrivită pentru dvs. Accesul la internet privat este alegerea noastră de top, dar dacă sunteți preocupați în mare parte de streaming, este posibil să fiți mai bine servit cu ExpressVPN sau Windscribe, acesta din urmă oferind, de asemenea, un plan gratuit excelent pentru care puteți testa.

Din nefericire, NordVPN cade mai multe trepte pe scară în comparație cu lista noastră cu cele mai bune VPN-uri, în general, mai ales pentru că nu vă lasă să alegeți un server specific în extensie și, de asemenea, din performanțele sale incredibil de inconsistente, care devine mult mai mult critic atunci când te bazezi pe acesta pentru a alege un server pentru tine.

TunnelBear, pe de altă parte, este o altă alegere bună, chiar dacă aterizează până la capătul acestei liste din cauza vitezei sale inconsecvente, a latenței teribile și a lipsei unei perioade de rambursare.. 

Acum că am ajuns la sfârșitul listei noastre, ce părere ai despre alegerile noastre? Nu am reușit să includem extensia dvs. VPN Firefox la alegere? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me