Cel mai bun software gratuit antivirus 2020

De la deturnarea browserului până la botnets, infracțiunile informatice sunt răspândite. Pentru a combate acest lucru, aveți nevoie de un antivirus sigur, care, de obicei, este livrat cu un preț ridicat. Acesta este motivul pentru care am creat un ghid pentru cel mai bun software antivirus gratuit de pe piață.


Merită să faceți upgrade, inclusiv funcții și o infrastructură de securitate mai sofisticată, dar, pentru acest ghid, ne concentrăm pe cele cinci cele mai bune opțiuni pe care le puteți obține pentru prețul redus gratuit. Vom discuta despre toate, de la funcții la protecție și vă vom oferi avantajele și contra de la fiecare opțiune.

Totuși, evaluarea software-ului antivirus gratuit este diferită. Nu sunt așteptate funcțiile obișnuite pentru software-ul plătit, iar solicitările insistente de actualizare nu sunt binevenite. Înainte de a intra în lista noastră, vom defini modul în care am luat alegerile noastre și vă vom oferi câteva gânduri cu privire la actualizarea la omologii plătiți..

Mai multe despre:

 • Cel mai bun software antivirus 2020
 • Cele mai multe programe antivirus securizate 2020
 • Cel mai bun antivirus pentru Android 2020

Cel mai bun software gratuit de antivirus din 2020

Alegerea celui mai bun software gratuit de antivirus

Există multe opțiuni antivirus gratuite, dar nu toate vor face lista noastră. Nu este vorba de dimensiunea listei sau de calitatea generală, ci de funcție. Unele antivirus, precum Malwarebytes, nu se protejează de amenințări în timp real. Acestea sunt folosite exclusiv pentru a elimina malware deja pe aparatul dvs..

Aceste opțiuni sunt lăsate în afara acestei liste. Primul nostru criteriu este acela că un antivirus vă scanează aparatul, dar oferă și monitorizare în timp real. Securitatea cibernetică se referă la prevenire, iar opțiunile gratuite care scanează mașina se încadrează pe partea frontală.

Evident, ne uităm la preț. Antivirusul trebuie să fie gratuit, nu o versiune de încercare sau limitată a software-ului plătit. Totuși, ne uităm și la căile de actualizare. Este de așteptat ca unele funcții să nu fie incluse cu o ofertă gratuită, așa că dorim să vedem un mod logic de a le achiziționa.

Caracteristicile contează, dar nu la fel de mult ca în alte domenii. Atâta timp cât un antivirus oferă protecție în timp real și eliminare de malware, suntem conținut. Funcții suplimentare, cum ar fi lista lungă de la AVG, obțin puncte bonus.

În cele din urmă, ne uităm la protecție. Vom folosi numerele din recenziile noastre antivirus pentru referință în cazul în care am testat omologii plătiți. Antivirusurile gratuite sunt cu aproximativ 1 până la 2% mai puțin eficiente, în medie. Cu toate acestea, atunci când rezultatele laboratorului pentru un antivirus gratuit sunt disponibile, vom lua act de acesta.

Gratuit vs. plătit

Există un loc pentru software antivirus gratuit. Ei au un nivel puțin mai rău decât omologii lor plătiti și adesea vin cu un set limitat de caracteristici, așa că sunt cei mai buni atunci când sunt folosiți pe baza unui proces.

Există câteva motive în spatele logicii noastre. Prima este malware-ul de zero zile. Acestea sunt atacuri care apar în aceeași zi în care o exploatare devine cunoscută. Deoarece programul malware nu se află în baza de date a antivirusului, nu îl poate face referire pentru a ști dacă software-ul este o amenințare sau nu.

Antivirusurile utilizează monitorizarea comportamentului pentru a rezolva problema. Dacă software-ul acționează ca un malware cu care s-a întâlnit antivirusul, îl va marca pentru examinare. Adesea, sistemul de monitorizare gratuit nu este la fel de sofisticat, lăsându-vă vulnerabil la atacuri de zile zero.

De asemenea, primiți un firewall rudimentar, mai puține măsuri de protecție și o listă mai scurtă de verificări în timpul unei scanări. Depinde de antivirus și diferența reprezintă doar câteva puncte procentuale în eficacitate, dar este încă acolo.

În afară de o mai bună securitate, antivirus-urile plătite vin cu un set mai mare de caracteristici, mai ales phishing și ransomware. Unele antivirusuri, cum ar fi Kaspersky, au impus și o mai bună protecție a camerei web. A fost prima noastră alegere în ghidul nostru despre cum să vă asigurați camera web.

Scorurile de protecție mai bune și o listă mai mare de măsuri de securitate proactive, mai mult decât justifică prețul. Dacă sunteți un utilizator web competent și monitorizați în mod regulat ceea ce este pe hard disk, un antivirus gratuit vă va proteja. Acestea fiind spuse, dacă stocați date sensibile sau descărcați câteva filme cu cel mai bun VPN pentru a face torrenting, faceți upgrade la un antivirus plătit merită.

1. AVG Antivirus Free

AVG este alegerea noastră pentru un antivirus gratuit. Nu face totul în mod excepțional, dar acoperă toate bazele într-un mod pe care puțini alții îl fac. Obțineți o linie de protecție completă, incluzând mai multe opțiuni de scanare, protecție în timp real și scanare a performanței.

Elementele de bază sunt fișierele AVG și scuturile de comportament. Fiecare fișier care intră pe hard disk este scanat, indiferent dacă a fost descărcat de pe internet sau mutat de pe un hard disk extern. Aplicațiile de pe computerul dvs. și site-urile web pe care le vizitați sunt monitorizate de scutul de comportament pentru activități dăunătoare.

AVG Free-

AVG include, de asemenea, ecranul său web și e-mail. Scutul web protejează împotriva descărcărilor și atacurilor web care pot să nu necesite introducerea utilizatorului. De exemplu, ar bloca o descărcare descărcată de un dispozitiv pe care nu ați început-o. Scutul de e-mail funcționează împotriva phishing-ului, precum și a imaginilor și a fișierelor atașate nesigure.

AVG numește aceste „componente” și le puteți personaliza pe fiecare. Puteți să le porniți sau să dezactivați și să setați modul în care funcționează mașina. De exemplu, scutul de fișier vă oferă opțiuni pentru momentul în care are loc o scanare, cât de profund ar trebui să meargă și anumite acțiuni care se întâmplă atunci când apare malware.

Modurile de scanare sunt, de asemenea, impresionante. AVG are șase opțiuni: scanare de bază, scanare profundă, scanare USB, scanare fișiere sau folder, scanare performanță și scanare timp de pornire. Suntem impresionați de aceste opțiuni pe bază de plată, cu atât mai puțin una gratuită.

De asemenea, are rezultate bune în laborator. Testul AV a observat blocarea de 100 la sută a malware-ului de zi zero și răspândită în evaluarea sa din mai. În iunie, AVG a avut probleme cu malware-ul zero zile, blocând doar 98,3 la sută din eșantioane.

MRG Effitas este de acord cu aceste constatări, acordând AVG o certificare de nivel 2 în analiza sa de spectru complet Q1. Când am examinat datele din revizuirea AVG, am constatat că nu permite malware, ci doar timp înainte de a fi blocat.

Deoarece este un antivirus gratuit excelent, vă recomandăm AVG. Este livrat și cu o probă gratuită de 30 de zile de securitate pe Internet, care vine cu protecție împotriva ransomware-ului, exploatărilor webcam și multe altele.

2. Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky nu face reclamă antivirusului gratuit, dar este disponibil pentru descărcare pentru oricine dorește să caute. Are ceea ce Kaspersky descrie „protecție de bază”, ceea ce înseamnă că blochează site-urile web suspecte și virușii comuni.

În lumea reală, asta se traduce prin utilizarea bazei de date cloud a Kaspersky pentru a scana computerul. Oferă protecție în timp real, dar nu și monitorizare a comportamentului. Totuși, în cele mai multe cazuri, acest lucru este suficient.

Kaspersky-Free

Versiunea gratuită a software-ului Kaspersky este simplă. Există butoane pentru scanare și actualizări ale bazei de date pe ecranul principal. Făcând clic pe „mai multe instrumente” din partea de jos, se afișează mai multe opțiuni. Puteți activa tastatura de pe ecran pentru a vă proteja împotriva keyloggerilor, pentru a vizualiza fișierele dvs. în carantină și pentru a monitoriza datele statistice ale bazei de date Kaspersky din meniu.

Veți găsi, de asemenea, multe alte opțiuni, dar sunt rezervate clienților plătitori. Printre funcțiile blocate se numără monitorul de rețea și Kaspersky Rescue Disk, care este o modalitate de a vă curăța mașina atunci când este infectat critic.

Setările sunt acolo unde Kaspersky strălucește în oferta sa gratuită. Obțineți control asupra scanărilor cu opțiuni rapide, complete și direcționate, precum și scanări automate pentru dispozitive externe. Puteți configura, de asemenea, diferitele zone de protecție, cum ar fi filtrul phishing.

Kaspersky a obținut note excelente din laboratoarele pe care le facem referire. A primit 18 puncte perfecte de la AV-Test în timpul evaluării sale din iunie în ceea ce privește protecția, performanța și capacitatea de utilizare. În cadrul testelor de performanță a fost mai bun decât media industriei, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să încetinească mult mașina.

Cu toate acestea, în varianta plătită a lui Kaspersky sunt foarte multe, inclusiv protecția camerei web și monitorul de rețea. Totuși, planul gratuit este excelent pentru ceea ce este, totuși. Puteți citi recenzia noastră anti-virus Kaspersky pentru a afla despre actualizare.

3. Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender este prima noastră alegere pentru cel mai bun software antivirus din mai multe motive, inclusiv interfața sa elegantă, scoruri excelente de protecție și administrator de parolă inclus, chiar dacă nu se află la nivelul celor mai buni manageri de parole.

Cu toate acestea, versiunea gratuită nu primește acest credit. Este excelent, dar nu la fel de grozav ca omologul plătit. Chiar și așa, este capabil să câștige un loc numărul trei pe lista noastră pentru o interfață de utilizator simplu de utilizat și aceeași protecție excelentă pe care o oferă versiunea plătită..

Bitdefender-Free

Acesta include scanarea și protecția în timp real împotriva programelor malware cunoscute în baza de date Bitdefender, precum și monitorizarea comportamentală în funcție de ceea ce a întâlnit Bitdefender. Protecția largă va proteja împotriva pericolelor, cum ar fi ransomware-ul, dar versiunea gratuită nu are caracteristici orientate către diferite amenințări.

În principal, vă lipsește protecția ransomware cu mai multe straturi. Versiunile plătite ale Bitdefender protejează folderele specifice de a fi accesate de aplicații necunoscute. Aceasta protejează împotriva criptării de fișiere urâtă pe care obiectivul crypto ransomware își propune să o realizeze.

Totuși, sunt multe de plăcut. Bitdefender Free include protecție anti-phishing și anti-fraudă. Protecția împotriva phishing monitorizează site-urile web pe care le vizitați și vă avertizează asupra unor scheme potențiale. Anti-frauda vă protejează împotriva încercărilor de phishing care urmăresc să vă redirecționeze de pe un site web legitim, care este cunoscut sub numele de pharming.

Interfața Bitdefender este totuși prea simplă și tocmai de aceea ocupă un loc mai mic pe lista noastră. Puteți scana întregul sistem sau puteți trage și arunca fișiere pentru a le scana în mod special. Este un sistem ușor pe care îl putem aprecia, dar nu există aproape nivelul de control pe care îl obțineți cu Kaspersky sau AVG.

Are scoruri de protecție excelente, așa cum am văzut în analiza noastră Bitdefender Antivirus. A fost eficient la 100 la sută împotriva malware-urilor de zero zile și a programelor malware răspândite în analiza AV-Test din aprilie. Media industriei la acea vreme era de 99,5%.

Acesta a primit, de asemenea, o certificare de nivel 1 de la MRG Effitas în trimestrul său de analiză a spectrului complet 2018. Din cele 18 antivirusuri testate, doar patru au primit acea certificare la nivel înalt, ceea ce înseamnă că Bitdefender a blocat toate amenințările.

Bitdefender Free are unele pasuri greșite în opțiunile sale, dar este dificil să te plângi fără să cheltuiești niciun ban. Are încă o protecție excelentă și o securitate proactivă, cu o interfață simplă de utilizat, de pornit. Este o idee bună să-l descărcați și să vedeți dacă faceți upgrade la un pachet, cum ar fi Total Security, merită pentru dvs..

4. Windows Defender

Utilizatorii de Windows au noroc. Sistemul de operare popular vine cu unul dintre cele mai bune antivirus gratuit preinstalat. Windows Defender include scanări complete ale sistemului, scanări direcționate și protecție în timp real pe desktop și browser.

De asemenea, este livrat cu SmartScreen, atât timp cât utilizați Microsoft Edge. De aici provine protecția bazată pe browser. Dacă folosești altceva, ai avut noroc, dar am considerat că Chrome este cel mai sigur browser disponibil, oricum.

Windows Defender

Defender utilizează protecția bazată pe cloud pentru dispozitivul dvs. Noul malware pe care îl întâlnește este încărcat în baza de date cloud, pe care Windows o face referire pentru scanarea sa. Baza de date este actualizată aproape în fiecare zi.

Protecția în timp real vă monitorizează procesele active și utilizează monitorizarea comportamentului pentru a determina dacă ceva este răuvoitor. Puteți dezactiva protecția în timp real, dar Defender o va reactiva după o perioadă scurtă de timp.

Dacă întâlniți malware, puteți configura Defender pentru a-l raporta la Microsoft. Setarea, din fericire, poate fi dezactivată și puteți trimite probe manual. Unele probe conțin informații personale despre care apărătorul vă va solicita înainte de a trimite.

Include și protecție ransomware. Setarea se numește „acces controlat la folder”. În loc să adauge foldere pentru protejarea antivirusului, Defender blochează automat orice modificare care vă pare suspectă. Puteți adăuga excepții, totuși.

Protecția ransomware pare bună. Defender a blocat toate cele 29 de eșantioane ale MRG Effitas în cadrul analizei sale de spectru complet T2 2018. În general, a primit o certificare de nivel 2, ceea ce înseamnă că a blocat cel puțin 98 la sută din toate probele.

A avut probleme cu aplicațiile și adware-urile potențial nedorite, însă lipsește unul dintre cele 20 de probe testate. Kaspersky, pe de altă parte, a ratat o nouă șocantă din probele în timpul aceluiași test. Cu toate acestea, a avut rezultate mai bune în trecut.

Spre deosebire de multe servicii Microsoft, nu ești obligat să folosești Defender. Dacă instalați un alt antivirus, acesta va prelua și unele dintre funcțiile Defender nu vor fi disponibile. Acesta include firewall-ul Microsoft dacă antivirusul dvs. este dotat cu unul.

Configurațiile în care doriți să utilizați un antivirus diferit, dar totuși doriți să utilizați firewall-ul Windows poate fi dificil de configurat.

Fiind un antivirus inclus în Windows, este greu să-l bată pe Defender. Este surprinzător de bun pentru a bloca malware-ul în timp real și este dotat cu funcții decente de pornit. Deși nu este la scara altor antivirusuri, este un instrument minunat dacă nu ai nimic altceva.

5. Antivirus Avast Free

Avast a achiziționat AVG în 2016 pentru o valoare de 1,3 miliarde de dolari. Ei împărtășesc aceeași infrastructură de securitate, dar mențin interfețe și caracteristici diferite. Ne place mai mult interfața AVG, dar și Avast are dreptate. Pachetul său gratuit are scoruri de protecție excelente și o listă bună de funcții, pentru a fi pornit.

Există patru moduri de scanare, cu o zonă de scanare personalizată pentru configurarea setărilor proprii. Obțineți scanări complete, scanări direcționate, scanări în timp de pornire și, scanările noastre favorite și inteligente. O scanare inteligentă va mătura computerul pentru malware, probleme de performanță, amenințări wireless și multe altele. Este un singur ghișeu pentru optimizarea computerului.

Avast Free-

Fiecare scanare are propriile sale setări, inclusiv zone de euristică și scanare. Puteți seta prioritatea scanărilor, astfel încât Avast nu va încetini mașina dvs. Include o memorie cache persistentă care poate accelera timpii de scanare după scanarea inițială, așa că ar trebui să vedeți o îmbunătățire a performanței după prima utilizare.

Dacă utilizați browserul Avast Secure inclus, puteți utiliza și managerul de parole gratuit. Nu este la fel de bun ca Dashlane (citiți recenzia Dashlane), dar este un manager de parole surprinzător de robust, având în vedere că este gratuit. Poate stoca parole, note și carduri de credit, dar va trebui să faceți upgrade la versiunea plătită pentru a debloca monitorizarea parolelor.

Avast include o secțiune de performanță care va scana computerul pentru fișierele de care nu are nevoie. Nu este la fel de bun ca AVG TuneUp, dar acest serviciu costă o primă considerabilă. Din nou, ca o incluziune gratuită, este plăcut să vezi.

Toate aceste funcții arată valoarea lui Avast. Are multe opțiuni pentru curățarea computerului, detectarea programelor malware și protejarea siguranței în timpul utilizării web. Ne place Secure Browser din acest motiv. Este un browser bazat pe Chromium care include un manager de parole, un blocant de anunțuri și multe altele în mod implicit.

Cu toate acestea, are rezultate de laborator stâncoase. AV-Test a arătat că este de doar 98,9 la sută eficient împotriva malware-ului de zero zile, sub media 99,5 la sută a industriei, dar a fost eficient 99,9 la sută față de setul de referință AV-Test.

MRG Effitas i-a acordat în mod surprinzător o certificare de nivel 1 în timpul analizei sale de spectru complet T2. Acesta a blocat toate probele de malware, dar a permis opt din cele 20 de PUA și probe adware pe care le-a testat MRG Effitas. Se pare că eșecul nu a avut în vedere certificarea finală.

Rezultatele laboratorului nu sunt însă oribile. Avast are o listă lungă de caracteristici care îl fac demn de luat în considerare. Puteți afla mai multe despre versiunea plătită în review-ul nostru Avast Pro sau vă puteți înscrie cu un cont gratuit.

Gânduri finale

Antivirusurile libere au o poziție interesantă pe piață. Sunt un instrument bun pentru protejarea împotriva amenințărilor generale, dar nu au puterea de a se proteja împotriva tuturor. În timp ce opțiuni precum Avast și AVG au caracteristici excelente, altele precum Kaspersky și Bitdefender oferă o protecție mai bună.

Din fericire, toate opțiunile sunt gratuite, astfel încât să le descărcați pe fiecare și să îl găsiți pe cel care vă place cel mai mult. Asigurați-vă că instalați unul câteodată, deoarece mai multe antivirusuri pot pune probleme grave de compatibilitate.

Ce antivirus gratuit utilizați? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map