Cel mai bun software antivirus 2020

Bine ați venit la ghidul Cloudwards.net cu cel mai bun software antivirus. Vă vom conduce prin crema culturii pe care am găsit-o în toate recenziile noastre antivirus și vă vom informa despre ce face un antivirus pentru a vă proteja și despre precauțiile pe care le puteți lua în afara unei scanări normale.


Vom compara programele antivirus pe cinci runde: funcții, prețuri, ușurință în utilizare, protecție și asistență. Trei programe vor clasifica pentru fiecare, iar la final, vom declara un câștigător general.

Înainte de a runda, vom defini ce este un antivirus pentru 2020, vom trece peste tipurile de malware de bază și cum să identificăm dacă sunt pe mașina dvs. și vom cântărea avantajele și contra programe antivirus gratuite.

Mai multe despre:

 • Cele mai multe programe antivirus securizate 2020
 • Cel mai bun software gratuit de antivirus pentru 2020
 • Cel mai bun antivirus pentru Android 2020

Definirea Antivirusului în 2020

Majoritatea persoanelor care au petrecut timp în jurul unui computer pot oferi o definiție de bază a antivirusului. Simplu, vă protejează computerul împotriva virușilor. Deși acest lucru este încă adevărat, antivirusurile așa cum le cunoaștem astăzi sunt mai bine descrise drept antimalware.

Programul malware este un termen umbrelă pentru software-ul rău intenționat. Virusii sunt pe listă, dar

 programele s-au dezvoltat de-a lungul anilor pentru a găzdui un set de amenințări mai diversificate, care nu toate trăiesc pe desktop.

Multe programe antivirus vin acum ca apartamente premium de securitate, inclusiv protecție pentru mai multe mașini, sisteme de operare și dispozitive mobile. Măsurile sporite de securitate precum protecția împotriva furtului de identitate și criptarea fișierelor sunt de asemenea comune.

Interfață Panda Security

Antivirusurile nu sunt la fel de reactive cum erau până acum. Ei caută malware înainte de a vă putea infecta aparatul. Un mod tipic de realizat este folosirea monitorizării comportamentului și a învățării automate.

Cele mai bune antivirusuri pot identifica amenințări care nu sunt cunoscute, învățând comportamentul malware-ului întâlnit anterior și aplicându-l pe software nou. Acest lucru le permite să detecteze și să elimine malware noi de pe aparatul dvs., chiar dacă baza de date cu malware cunoscute nu o include.

Această învățare se extinde către browserul dvs., unde există un tezaur de malware care abia așteaptă să îl descărcați. Navigatorii s-au îmbunătățit în ceea ce privește securitatea încorporată, în special Google Chrome, dar un antivirus dedicat poate elimina atacuri pe care nu le pot detecta.

Înainte de a trece pe lista noastră, să definim malware-ul comun întâlnit și cum să ne dăm seama dacă ați fost deja infectat.

Tipuri de malware și atacuri

Virus-Malware

Există multe forme de malware și nu am putea acoperi fiecare aici. Programatorii Crafty scriu în fiecare zi noi malware pentru noi exploatări. Cu toate acestea, există arhetipuri largi de care ar trebui să fiți conștienți.

Adware

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de malware, adware-ul este creat pentru a rula sub radarul celor care nu îl caută. În cele mai multe cazuri, motorul dvs. de căutare va fi schimbat, vor apărea mai multe anunțuri pe site-urile pe care le vizitați și, în unele cazuri, vor apărea anunțuri pe desktop..

De obicei, primiți adware ca un pachet suplimentar la software-ul gratuit. Mulți utilizatori fac clic pe instalatori fără un al doilea gând și așa stă înăuntru. Asigurați-vă că sunteți vigilenți cu instalatorii și debifați casetele care solicită să instaleze software suplimentar.

Lucrul complicat este că nu este ilegal sau întotdeauna răuvoitor. În multe cazuri, utilizatorul optează pentru un browser „securizat”, conceput pentru a aduce bani publici pentru cine a scris software-ul. Chiar dacă software-ul este greu de eliminat, nu încearcă să-ți fure nimic. Cel mai important lucru pentru a vă proteja împotriva acestui tip de malware este să acordați atenție instalatorilor.

Bots și Botnets

Bots sunt răuvoitori. Sunt concepute pentru a se infiltra în computer, permițând hackerului să efectueze acțiuni pe mașina dvs. de la distanță. Botii se pot înlocui ca viermi și se pot răspândi la alte mașini precum virușii.

Nu este ca The Matrix, în cazul în care un hacker scoate un prompt de comandă și îți trimite un mesaj. Dacă computerul are un bot, este probabil o parte dintr-o botnet, mașini slave care sunt utilizate cel mai frecvent pentru atacurile DDoS.

Toți roboții dintr-o botnet apelează la mașinile gazdă pentru a efectua o acțiune simultană, de obicei pentru a prăbuși un server web și a scoate un site. Ceea ce este înfricoșător în ceea ce privește botnets este că este posibil să faceți parte dintr-una fără nicio indicație semnificativă, mai ales dacă ați folosit un serviciu malafide precum Hola VPN.

Keylogger

Un cheylogger, memorie explicativă, dar urâtă, malware, stochează toate apăsările de taste făcute pe mașina gazdă. Majoritatea antivirusurilor pot detecta keyloggerii deoarece sunt un proces care rulează activ, dar există și alte modalități de a vă proteja.

Puteți utiliza o tastatură pe ecran atunci când introduceți date sensibile, dar vă recomandăm să utilizați un manager de parole din lista noastră de cele mai bune manageri de parole. Nu numai că nu veți atinge tastatura, dar veți economisi timp pentru a vă conecta la site-uri web.

Ransomware

Ransomware criptează datele de pe aparatele dvs. și le păstrează ostatic până când plătiți o răscumpărare. Documentele, media și multe altele vor fi defilate până când veți primi banii pentru a-l recupera.

Spre deosebire de alte programe malware, veți ști dacă este pe mașina dvs. Atacatorul vă va notifica cu instrucțiuni despre cum să trimiteți plata și să vă deblocați datele. De obicei, va trebui să plătiți folosind criptocurrency, pentru ca atacatorul să rămână anonim.

Alte ransomware sunt mai pricepute. Scareware, de exemplu, va prezenta un antivirus care pretinde că a detectat nenumărate probleme pe aparat. Virusurile cu ecran de blocare vor încărca un site web fals, de regulă un guvern fals sau o agenție de carduri de credit și vor solicita plata înainte de a putea intra în mașina dvs..

Indiferent de forma în care vine, nu plătiți răscumpărarea. Persoana a ieșit deja din calea sa pentru a înșuruba computerul, astfel încât probabil nu vor da fișierele înapoi. Cea mai bună metodă de a elimina ransomware-ul este să reveniți la un punct de restaurare a sistemului în Windows și să rulați o scanare UEFI.

Puteți, de asemenea, să ocoliți întreaga problemă și să formatați hard disk-ul, dar trebuie să aveți o copie de rezervă pentru asta. Consultați prezentarea noastră cu privire la cele mai bune stocări în cloud și la cei mai buni furnizori de backup online pentru a afla cum să faceți cel mai bine acest lucru.

Rootkit

Un rootkit este similar cu un bot, dar, spre deosebire de botnets, este mai interesat să infecteze o singură mașină. Setul de instrumente software oferă utilizatorului acces neautorizat la mașina de la distanță, permițându-le să execute fișiere și să modifice configurațiile sistemului.

Deoarece rootkit-urile sunt atât de adânci, este dificil de detectat și de eliminat. Totuși, este nevoie de timp pentru a obține acel nivel de acces, astfel încât majoritatea antivirusurilor ar trebui să detecteze și să elimine rootkit-urile, deoarece obțin permisiunile utilizatorului..

În cazul în care aveți deja un rootkit și nu se poate îndepărta folosind o scanare desktop, cea mai bună opțiune este să executați o scanare UEFI pentru a o scoate înainte de a vă încărca sistemul de operare..

Spyware

Spyware-ul este complicat, deoarece nu este ilegal sau rău intenționat. Este un software conceput pentru a vă spiona, adunând date despre alegerile dvs. de navigare, decizii de cumpărare și multe altele. În cele mai multe cazuri, este o modalitate de a vinde informații către marketing. Un exemplu recent, Red Shell, a traversat multe jocuri pe PC, provocând controverse în comunitatea de jocuri.

Asemenea programe spion sunt introduse în mod intenționat de dezvoltatorii de software, dar nu este întotdeauna cazul. Uneori este o modalitate de a captura ecranul dvs., de a înregistra date de conectare sensibile sau de a spiona pe camere web pentru a viziona Toms.

Din fericire, este ușor de detectat și de eliminat. Multe antivirusuri moderne includ și protecția webcam-ului, blocarea accesului la toate programele, cu excepția cazului în care o permiteți.

troian

Trojan-Virus

La fel ca calul troian, acest tip de malware se prezintă ca fiind ceva util, dar deține o încărcătură utilă rău intenționată în interior. Totuși, un troian nu este un malware, doar orice este în interiorul său.

Este una dintre cele mai obișnuite modalități de a transmite malware pe o mașină. Este, de asemenea, unul dintre cele mai periculoase, deoarece este folosit pentru a livra keyloggers, ransomware, rootkits și multe altele. Troienii sunt printre primele lucruri pe care le caută antivirusurile.

Cel mai bun mod de a evita un troian este să nu descărcați nimic discutabil. Ar trebui să te uiți la lucruri precum convertoarele PDF gratuite și antivirusuri false, în special. În cazuri mai rău intenționate, descărcările obțin dubla dublă, instalând un troian și adware pe mașina dvs. în același executabil.

Virus

Una dintre cele mai puternice și mai puternice amenințări pentru computere, virușii au fost în jur de mult timp, cel puțin suficient de mult pentru a moneda termenul „antivirus”. Se uită să se reproducă cât mai repede, infectând aparatul și orice contact.

Cel mai scump aspect al virușilor este cât de repede se pot răspândi și provoca distrugeri. Acestea sunt obișnuite să fure sau să corupă cantități masive de date, încetinind de multe ori mașina la un târât, consumând resursele sistemului.

Din fericire, virușii sunt mai puțin obișnuiți decât au fost, deoarece antivirusurile au devenit mai sofisticate. Totuși, alte programe malware și-au luat locul, mai ales ransomware-ul și bot-urile.

Phishingul

Deși tehnic nu este o formă de malware, phishingul este o amenințare puternică pentru cibersecuritate. Sunteți contactat prin e-mail, telefon sau text de către cineva care prezintă o instituție legitimă care vă solicită să furnizați informații sensibile. De obicei, este o bancă, o companie de asigurare sau o agenție de cărți de credit.

Scopul este de a atrage un utilizator să facă clic pe o adresă URL infectată, de obicei un portal de plată fals și să introducă informații, cum ar fi un nume de utilizator și o parolă. În timpul testării antivirus, am văzut bănci, PayPal și agenții de asigurări.

Pagini web de tip phishing se schimbă constant, adesea rămânând la dispoziție pentru o zi sau mai puțin, adunând date și mergând offline. Prima linie de apărare este respectarea folderului dvs. de spam și nu transmite informații fără date de acreditare. Asigurați-vă că atunci când introduceți informații sensibile, verificați de două ori adresa URL pe care o utilizați.

Cum să identificați programele malware

Majoritatea programelor malware sunt destinate să trăiască nedetectate pe aparatul dvs. cât mai mult timp posibil. Există alte scheme, cum ar fi ransomware-ul, care își face cunoscută prezența. În afară de acestea, depinde de dvs. să știți dacă aveți malware.

După ce descărcați un antivirus din lista noastră și executați o scanare, veți ști dacă există malware pe mașina dvs., dar există semne de căutat înainte.

Primul este performanța lentă. Programele malware scot rapid resursele sistemului, de multe ori deoarece programele sunt scrise în grabă fără optimizare. Dacă aparatul dvs. rulează mai lent decât în ​​mod normal, este posibil să aveți malware.

CPU a fost fixat

Pe Windows, puteți utiliza managerul de sarcini pentru a vedea activități active și utilizarea resurselor. Parcurgeți lista și vedeți dacă există procese active care au nume ciudate sau nu par a fi legate de vreo aplicație. Cu toate acestea, nu este o idee bună să închei aceste procese, deoarece nu eliminați programele malware și poate fi un proces conectat la o aplicație legitimă.

Alte forme de malware, cum ar fi roboți, pot să nu arate semne de a fi pe aparat. Din această cauză, este mai bine să rulați frecvent o scanare completă cu antivirusul dvs., chiar dacă nu observați încetinirea sistemului sau procese active ciudate.

Antivirusuri gratuite: binele, răul & urâtul

În timp ce soluțiile plătite sunt aproape întotdeauna mai bune, există pe piață antivirusuri gratuite. Credem că nu ar trebui să rămâneți neprotejați doar pentru că portofelul nu poate susține un plan complet, dar există dezavantaje pentru ofertele gratuite.

Să începem cu binele. Principalul punct de vânzare pentru antivirusuri gratuite este că, bine, acestea sunt gratuite. Companii precum Avast, Malwarebytes, Avira și Norton au împins antivirus gratuit pentru protecție. Descărcați un program de instalare și asta este, nu cheltuiți bani.

Interfață Malwarebytes

Ca orice este gratuit, există totuși limite. Ceea ce obțineți este o versiune redusă a software-ului plătit și solicitări constante de actualizare. Avira Free, de exemplu, oferă doar scanare la cerere. Companiile susțin că atât versiunile plătite, cât și cele gratuite sunt actualizate cu noi semnături malware, dar nu sunt întotdeauna realizate în același ritm.

Diferența este mică, dar antivirusurile plătite indică un număr mai mare de detecție decât omologii lor liberi. Presupunând că ambele aplicații sunt actualizate cu aceleași semnături malware, putem ghici că aceste actualizări se derulează mai întâi către utilizatorii plătiți și în al doilea la cei liberi..

Timpul este esențial pentru programele antivirus. Exploatările din zilele zero sunt atacuri efectuate în aceeași zi în care exploatarea devine cunoscută. Cei cu antivirus gratuit sunt mai vulnerabili la acestea. Produsele plătite folosesc, de obicei, o monitorizare mai sofisticată a comportamentului pentru a detecta malware-ul de zi zero, în timp ce cele gratuite se bazează pe semnături malware cunoscute și metode de detectare rudimentare.

Indiferent dacă este un sistem mai complex de monitorizare a comportamentului sau o actualizare mai rapidă a semnăturilor malware este irelevant. În medie, antivirusurile gratuite se comportă puțin mai rău decât omologii lor plătiti. Cu toate acestea, este o marjă mică, că soluțiile plătite se străduiesc uneori să se justifice.

Decalajul este calculat pentru caracteristicile care se concentrează pe capacitatea de utilizare sau protecție. În listă, de obicei, veți obține controlul parental, protecția ransomware și opțiuni de asistență atunci când faceți upgrade.

Sophos Home control parental

Funcțiile depășesc cu ușurință prețul. Scanarea aparatului dvs. pentru a descărca malware poate elimina rămășițele din acesta, dar protecția împotriva furtului de identitate, ransomware-ului și atacurilor mobile sunt caracteristici pe care le obțineți cu antivirusuri plătite.

Pe scurt, antivirusurile plătite sunt mai bune decât cele gratuite. Ratele de detectare sunt similare, însă caracteristicile suplimentare de protecție și infrastructura mai robustă fac ca actualizarea să fie justificată. Totuși, protecția gratuită este mai bună decât nicio protecție, așa că asigurați-vă că citiți acest ghid pentru recomandările noastre despre cele mai bune programe antivirus gratuite.

Prima etapă: caracteristici

Antivirusurile sunt mai mult decât o protecție pentru computer. Planurile de bază sunt disponibile, dar produsul discontinuu a evoluat dintr-un instrument utilitar într-o suită de securitate premium. Prima noastră rundă va analiza caracteristicile care îți îmbunătățesc securitatea și experiența, fără a acoperi resursele sistemului sau a îngreuna interfața utilizatorului.

Rețelele private virtuale și instrumentele de gestionare a parolelor nu vor fi printre lucrurile pe care le luăm în considerare. Aceste instrumente au devenit adăugări obișnuite la apartamentele antivirus, dar au un efect mai slab decât cele mai bune picturi VPN și manageri de parole. Vom face o excepție în cazul în care VPN-ul sau parola de administrare inclusă pot merge de la cap la cap cu alegerile noastre de top din acele categorii.

În schimb, ne uităm la caracteristici, cum ar fi un triturator de fișiere, controlul parental și un browser securizat. Majoritatea antivirusurilor vă asigură browserul curent, dar căutăm o aplicație suplimentară care protejează plățile online, blochează anunțurile și menține cookie-urile eliminate.

În afară de aceasta, caracteristicile sunt specifice produsului. Bitdefender Antivirus include profiluri pentru scanarea scanărilor, de exemplu, iar AVG include o încercare gratuită a software-ului său TuneUp pentru a șterge deșeurile de pe aparat. Caracteristici ca acestea ajută la determinarea anumitor antivirusuri față de celelalte și vor fi utilizate ca detalii pentru produse cu seturi de funcții similare.

Iată lucrurile pe care le căutăm în această rundă:

 • Tocător de documente
 • Control parental
 • Browser securizat
 • Caracteristici suplimentare

AVG

AVG are o ofertă gratuită generoasă, cu protecție de bază împotriva malware, protecție ransomware și multe altele. Funcția noastră favorită din planul gratuit este Browserul Securizat al AVG, o interfață Chromium cu extensii preinstalate precum un blocant de anunțuri, un program de curățare a cookie-urilor și un manager de parole..

Browserul, care este același ca Avast Secure Browser, se remarcă de la alte antivirusuri. Este o interfață familiară care îți crește viteza și te menține protejat. Atâta timp cât puteți trece fără integrare Google, Browserul securizat nu este o opțiune proastă.

Internet Security adaugă funcții precum un firewall, protecția camerei web și criptarea fișierelor. În afara lotului, criptarea fișierelor este cea mai utilă, oferind un strat suplimentar de securitate împotriva unui ransomware urât.

Setări de protecție AVG

Motivul pentru care AVG ocupă primul loc în această rundă este pachetul său Ultimate. Este combinată securitatea internetului și TuneUp AVG. TuneUp este un utilitar de curățare excelent, care poate gestiona fișiere în vrac încetinind performanțele unității și poate repara aplicațiile de fundal care acopere resursele sistemului. Când am testat TuneUp, acesta a eliminat unitatea de peste 12 GB.

AVG îndeplinește criteriile noastre cu controlul parental, un browser securizat, un procesor de fișiere și funcții suplimentare, cum ar fi TuneUp. Există, de asemenea, o serie de alte funcții, despre care puteți citi în revizuirea noastră completă AVG.

Bitdefender

Bitdefender Antivirus este antivirusul nostru de referință pentru funcții. Dacă nu ar fi fost AVG TuneUp, acesta ar lua cu ușurință primul loc în această rundă. Cu toate acestea, va trebui să se stabilească pentru a doua. Este la volanul AVG cu profiluri performante, servicii bancare online sigure și Bitdefender Photon.

Are un set impresionant de caracteristici de protecție și satisface linia noastră de referință de control parental, un tocător de fișiere și un browser sigur, după cum puteți citi în recenzia noastră Bitdefender. Obțineți criptare completă de fișiere și protecție ransomware, un monitor împotriva amenințărilor de rețea, un filtru de phishing și Anti-Theft, un instrument care vă ajută să localizați dispozitivul dvs. dacă este pierdut sau furat.

Bitdefender-Profil-Setări

Caracteristica noastră preferată sunt profilurile de performanță, o exclusivitate pentru Bitdefender. Puteți seta profiluri pentru a începe automat atunci când anumite acțiuni sunt efectuate sau când sunt lansate aplicații.

Bitdefender va crește protecția reprezintă zone, va suprima notificările sau va face orice altceva aveți nevoie în funcție de ceea ce faceți. De exemplu, un profil de lucru poate crește protecția prin e-mail și rețea în timp ce suprimă notificările de scanare.

Un alt mod de a crește performanța este cu Bitdefender Photon, care vă va scana configurațiile hardware și software și va optimiza scanările pentru configurarea respectivă. Veți economisi resurse și vă veți îmbunătăți viteza, astfel încât să puteți continua să folosiți aparatul dvs. în timp ce Bitdefender scanează.

Kaspersky

O mulțime de antivirusuri ar putea lua al treilea slot pentru această rundă. ESET, Panda Security și Norton au fost concurenți, dar trebuie să-i oferim Kaspersky pentru că se concentrează asupra calității asupra cantității cu caracteristicile sale.

Acesta include tot ceea ce căutăm în această rundă: o tocătoare de fișiere, controale parentale și un browser securizat. 

Alte caracteristici notabile includ protecția camerei web și un dispozitiv de curățare a vieții private. Acesta vă va explora sistemul pentru toate datele de identificare și le va curăța. În timp ce curățătorul de confidențialitate nu vă va economisi spațiu la fel ca AVG TuneUp, acesta vă va proteja de furtul de identitate. Puteți citi sfaturile noastre pentru a preveni furtul de identitate pentru a afla mai multe modalități de a vă proteja.

Kaspersky tracker blocker

Obțineți bani siguri, care este un mod sigur de a face tranzacții online, dar Kaspersky vă protejează și browserul normal. Navigarea privată va bloca încercările de colectare a datelor de la analizele web la rețelele sociale. Puteți citi mai multe despre Navigarea privată și celelalte funcții ale lui Kaspersky în recenzia noastră Antivirus Kaspersky.

A doua rundă: stabilirea prețurilor

La fel ca în cazul tuturor ghidurilor noastre, am privit prețul în ceea ce privește valoarea. De exemplu, evaluăm în mod constant ExpressVPN în partea de sus a categoriei sale. Este scump, dar își justifică prețul printr-un set de caracteristici robust despre care puteți citi în recenzia noastră ExpressVPN.

Un serviciu nu este bun doar pentru că este ieftin, totuși, ne vom uita la prețul și caracteristicile stabilite unul față de celălalt. De exemplu, F-Secure este mai scump decât McAfee Total Protection, dar rezultatele laboratorului o evaluează mai mare decât concurentul său ecranat în roșu..

În afara valorii generale, ne uităm la alinierea planului. Aceasta include câte dispozitive pot fi pe un plan, ce sisteme de operare acceptă etc. Kaspersky Internet Security, un antivirus care creează rezultate excelente în laborator, este limitat la cinci dispozitive, ceea ce face o vânzare dificilă pentru familii..

Așa cum am menționat mai sus, antivirusurile plătite sunt în general mai bune decât omologii lor liberi. Cu toate acestea, există merite la oferte gratuite. Vom lua în considerare dacă un antivirus oferă un plan gratuit ca un factor mic atunci când determinăm clasamentul nostru.

Iată ce căutăm în această rundă:

 • Valoare
 • Suport pentru dispozitiv
 • Suport pentru sistem de operare
 • Plan gratuit

stai

Avast este cel mai bun antivirus orientat spre valoare. Oferta gratuită generoasă iese în evidență, iar costul redus al Avast Pro este de aproximativ jumătate din prețul altor antivirusuri. Deși caracteristicile sunt ușoare, a fost capabil să se diferențieze în rezultatele laboratorului, după cum puteți citi în recenzia noastră Avast Pro.

Este luminos asupra funcțiilor în comparație cu un pachet de securitate, cum ar fi Bitdefender, dar, cu mai puțin de jumătate din cost, mai primiți multe. Avast include browserul său securizat, care este același ca AVG Secure Browser. Are extensii, cum ar fi un blocant de anunțuri, un program de curățare a cookie-urilor și multe altele, dar nu are integrare Google.

Funcția noastră preferată de Avast Free și Pro este Wi-Fi Inspector. Va scana toate dispozitivele conectate la rețeaua dvs. și vă va avertiza despre vulnerabilități. Acest lucru este util în special pentru identificarea WiFi-ului public, dar poate fi utilizat și pentru identificarea problemelor din rețeaua de acasă.

Singura problemă cu Avast este că sistemele de operare nu pot fi amestecate. Chiar și planurile cu mai multe dispozitive sunt limitate la computer. Ofertele pentru Mac, Android și iOS sunt gratuite sau ieftine, totuși, ușurând durerea unui singur plan Windows.

În ciuda valorii Avast Pro, există multe alte funcții pentru a justifica o actualizare. Avast Ultimate, de exemplu, nu are la fel de mult valoarea pe dolar ca ofertele ieftine, dar vine cu Avast SecureLine, o VPN surprinzător de bună pentru un produs încorporat. Puteți citi recenzia noastră Avast SecureLine pentru a afla mai multe despre ea.

McAfee Total Protection

McAfee a obținut un scor „decent” în recenzia noastră McAfee Total Protection din cauza performanțelor slabe pe desktop datorită unui baraj de pop-up-uri, dar nu există o opțiune mai bună pentru un număr mare de dispozitive la un preț scăzut.

Cu mai puțin de 50 USD anual, puteți proteja până la 10 dispozitive cu suita premium a McAfee. Acceptă Windows, macOS, Android și iOS și le puteți sincroniza pe toate în UI. Antivirusul este cel mai potrivit pentru o familie care trebuie să protejeze mai multe mașini și să le administreze într-o singură zonă.

Ai și o mulțime de funcții. McAfee include True Key, un software decent de gestionare a parolelor, care nu este la nivelul Dashlane (citiți recenzia Dashlane). Cu toate acestea, ca software încorporat, este bine. Obțineți cinci licențe, care, singure, ar rula 99,99 USD anual.

Caracteristici, cum ar fi un procesor de rufe de fișiere și de curățare a browserului, sunt binevenite. McAfee Total Protection este o opțiune bună la mijlocul drumului, care nu excelează în nicio zonă. Dacă doriți să protejați cât mai multe dispozitive la cel mai mic preț, este cea mai bună alegere.

Sophos Home

Spre deosebire de multe antivirusuri, Sophos Home are o schemă de prețuri simplă. Există o variantă gratuită și plătită, ambele cu un număr mare de dispozitive, având în vedere costul acestora. Planul gratuit protejează trei dispozitive, iar cele plătite protejează 10, ceea ce reprezintă un furt la doar 50 USD.

Nu aveți multe funcții în planul gratuit. Aveți antivirusul de bază care vă protejează împotriva setului standard de malware, inclusiv ransomware, controale parentale și gestionare de la distanță pentru a verifica pe toate dispozitivele dvs..

Cu toate acestea, Premium merită actualizat, cu triplu numărului dispozitivului și cu o mulțime de funcții noi. Obțineți protecție webcam și keylogger, eliminare avansată de malware și protecție bancară. La 10 dispozitive, comenzile parentale și gestionarea de la distanță strălucesc și mai mult.

Cu toate acestea, avem rezervele noastre despre protecție, după cum puteți citi în recenzia noastră Sophos Home. Totuși, pentru preț, este o valoare excelentă. Obțineți asistență pentru multe dispozitive și o mulțime de funcții pentru aproximativ jumătate din costul pachetelor comparabile.

Runda a treia: prietenie cu utilizatorul

Majoritatea antivirusurilor sunt ușor de utilizat. Există excepții, dar oricum nu au avut șansa de a face această listă. Vom lua în considerare capacitatea de utilizare generală, dar ne pasă mai mult de opțiuni și de modul în care sunt afișate opțiunile.

Cea mai mare îngrijorare este nucleul oricărui antivirus, scanarea. Căutăm o mulțime de moduri de scanare și un mod ușor de a le înțelege. Scanările direcționate sunt o necesitate, iar caracteristicile, cum ar fi scanarea drag-and-drop a ESET, sunt binevenite.

Recunoscând la scanare, ne uităm la performanță, cel puțin din testarea practică. Monitorizăm utilizarea procesorului în timpul unei scanări, deoarece aceasta este una dintre puținele modalități de a măsura performanța în afara doar a spune că un antivirus „este lent”. Ca și în cazul scorurilor de protecție, ne sprijinim pe laboratoare pentru testarea performanței, pe care le vom adresa în runda următoare.

Totuși, performanța ajunge în afara scanării. Panda Security, de exemplu, are o interfață atractivă care încearcă prea greu să împacheteze funcții. Impozitul său pe resursele sistemului a adus chiar și mașina noastră de testare puternică la o rampă în timpul utilizării, răspunzând ușor la intrarea utilizatorului după ce a trecut prin.

Iată lucrurile pe care le căutăm în această rundă:

 • Opțiuni de scanare
 • Accesibilitatea setărilor
 • Performanță de scanare
 • Performanță inactivă

AVG

În timp ce alte runde sunt apropiate, acesta nu este. AVG ocupă primul loc cu o multitudine de opțiuni și o modalitate simplă de a înțelege toate acestea. Instalatorul începe personalizarea, oferindu-vă posibilitatea de a alege care componente de protecție să instalați. Dacă protecția camerei web nu vă interesează, de exemplu, puteți omite această caracteristică.

Suntem în special impresionați de modurile de scanare. Aveți șase presetări: o operațiune de bază, scanare profundă, scanare direcționată, scanare performanță, scanare de boot și scanare USB. Ne place că scanarea vizată poate fi orientată către anumite fișiere, iar scanările de performanță vă pot îmbunătăți viteza cu TuneUp. Scanările de pornire sunt utile, de asemenea, mai ales dacă ransomware-ul te blochează din mașină.

Moduri de scanare AVG

Fiecare scanare, precum și toate celelalte componente, au propriile sale setări. Puteți gestiona durata pop-up, puteți stabili modul în care AVG recunoaște tipurile de fișiere, puteți seta zone de scanare personalizate și multe altele. Cu toate acestea, nu trebuie să schimbați niciuna dintre aceste setări și asta face ca AVG să fie atât de puternic. Vă oferă aceste opțiuni fără nicio apăsare pentru a le schimba.

AVG ne completează criteriile cu performanțe excelente. Am observat, cel mult, o creștere de 5% a utilizării procesorului în funcție de ralanti atunci când rulăm o scanare profundă. De asemenea, performanța inactivă a fost bună, cu interfața cu fermoar.

Bitdefender

Bitdefender ocupă locul doi în această rundă datorită interfeței personalizabile. Există module pe care le puteți configura pentru a construi prima pagină a interfeței de utilizare, așa cum doriți. Bitdefender le numește acțiuni rapide și ne place că vă permite să adaptați experiența fără niciun spațiu irosit.

Restul setărilor dvs. se află în cele patru file din meniul din partea stângă. Bitdefender folosește o machete similară față de pagina de pornire și puteți face clic pe oricare dintre opțiuni pentru a crea un meniu cu setări avansate.

Bitdefender-Interface

Deși nu este la fel de adânc ca AVG, Bitdefender are multă putere înfășurată într-o interfață intuitivă. Nu există nicio întrebare despre locul în care se află o setare sau o anumită caracteristică și, dacă sunteți înțepat, derularea interfeței este simplă.

De asemenea, beneficiați de profiluri și Bitdefender Central, care este o interfață de utilizator web pentru gestionarea dispozitivelor, setarea controalelor parentale și gestionarea facturării. Separarea acestor secțiuni ajută la păstrarea interfeței în materie de protecție și a browserului cu orice altceva.

Performanța este bună, dar nu excelentă. Există o ușoară scădere atunci când efectuați sarcini, cum ar fi lansarea unui site web, în ​​timp ce o scanare este executată. Totuși, în general, interfața este simplă, iar Bitdefender nu încurcă prea multe resurse de sistem.

ESET NOD32

NOD32 are o interfață înșelător de simplă. Există un ecran principal care arată starea computerului și șase file pe stânga pentru navigare. Spre deosebire de abordarea largă a Bitdefender în ceea ce privește tabularea, opțiunile din interfața ESET vă duc la funcții specifice, precum scanarea sau actualizările.

Setările avansate sunt ascunse. Puteți ajunge la ele accesând „configurare”, apoi „configurare avansată”. Portierele se deschid acolo cu opțiuni pentru trimiterea de probe, reglarea motorului de detectare și configurarea protecției de rețea.

Interfață ESET NOD32

Aceste setări nu sunt greu de localizat, dar sunt îngropate suficient încât un utilizator normal să nu le găsească vreodată. Oricine care configurează software-ul confortabil pentru a se potrivi nevoilor sale, va găsi, însă, o mulțime de instrumente, toate fără a compromite integritatea interfeței.

Modurile de scanare sunt, de asemenea, solide. Există o scanare completă, scanare media amovibilă, scanare direcționată și scanare UEFI. De asemenea, puteți trage și arunca fișiere sau foldere în interfață pentru a începe o scanare vizată. Pentru a afla mai multe despre setările de scanare și ce mai are ESET, citiți recenzia noastră ESET NOD32.

Runda a patra: protecție

Antivirusurile sunt menite să protejeze și, ca atare, această rundă este cea mai importantă dintre cele cinci. Vom compara testele noastre practice cu rezultatele laboratorului pentru a obține o imagine de ansamblu asupra cât de bine vă protejează un antivirus împotriva fluxului constant de amenințări online.

Mai întâi vom analiza identificarea și eliminarea software-ului prin rezultatele testelor. Scenariul este că un utilizator are deja malware și are nevoie de un antivirus pentru a-l găsi și distruge. În cele mai multe cazuri, va fi cunoscut programul malware care face parte din baza de date antivirus.

Următoarea preocupare este malware-ul pentru Zero Day. Vom verifica monitorizarea comportamentului antivirusului și cât de bine identifică programele malware, chiar dacă o semnătură nu a fost generată pentru aceasta. Vom analiza, de asemenea, pozitive false, care sunt o consecință ocazională neintenționată a monitorizării comportamentului.

În afară de eliminarea programelor malware care există deja, vom căuta măsuri de securitate proactive, inclusiv protecție ransomware, webcam și browser. Vom testa, de asemenea, scheme de phishing și vom evalua capacitatea unui antivirus de a le identifica.

Iată ce căutăm în această rundă:

 • Identificarea și eliminarea programelor malware
 • Protecție împotriva programelor malware pentru Zero Zile
 • Securitate proactivă
 • Performanță la phishing

Bitdefender

Bitdefender a fost cel mai sigur antivirus din testele noastre practice. De asemenea, au primit multe noduri din laboratoare, clasându-se ca una dintre opțiunile de top ale furnizorilor de antivirus. Analiza AV-Test din aprilie a considerat că este 100% eficientă împotriva malware-ului în sălbăticie și în zero zile, ceea ce este cel mai mare decât 99,5 la sută din media industriei..

De asemenea, a fost unul dintre doar patru antivirusuri pentru a obține o certificare de nivel 1 de la MRG Effitas. Analiza spectrului complet Q1 2018 a testat 18 antivirusuri cu troieni, ransomware, backdoor, malware financiar și multe altele. Certificarea înseamnă că Bitdefender a reușit cu 100 la sută să blocheze toate cele 337 de probe din aceste rezultate ale testelor.

Bitdefender Blocarii-site-

Conform criteriilor noastre, Bitdefender ia o serie de măsuri de protecție proactive. Obțineți protecție a datelor în timp real, împreună cu monitorizarea amenințărilor de rețea, criptarea fișierelor pentru a vă proteja împotriva ransomware și Anti-Fraud, un sistem de filtrare conceput pentru a vă avertiza despre site-urile care vă pot fura informațiile..

Pentru probleme profunde, cum ar fi rootkit-uri, Bitdefender include Modul de salvare. Spre deosebire de o scanare normală UEFI, Bitdefender va identifica rootkit-ul și va reporni computerul în Modul de salvare. Acolo, poate elimina în mod corespunzător malware.

F-Secure

F-Secure a funcționat bine în testările noastre practice și a obținut note mari de la laboratoare. Setările de caracteristici ale Organizației de testare anti-malware au verificat setările antivirus și mostrele de joc ale lui Wicar au fost blocate de F-Secure. Deși inițial a eșuat o descărcare drive-by, a eliminat fișierul imediat după aceea.

Testul AV a considerat că este 100% eficace împotriva malware-ului în sălbăticie și atacurilor din ziua zero în analiza sa din mai și iunie, peste media 99,6 din acea vreme. AV-Comparatives l-au considerat 100% eficace în timpul testelor sale, pe care chiar și Bitdefender nu a reușit să le realizeze.

Site-ul F-Secure Antivirus este blocat

De asemenea, analiza de spectru complet Q1 2018 a MRG Effitas i-a conferit o certificare de nivel 1, deși testul a fost efectuat cu F-Secure Business.

F-Secure ocupă locul doi datorită performanței sale abisale atunci când vine vorba de falsele pozitive. AV-Comparatives, deși a asistat la o performanță excelentă, i-a acordat două din trei stele, deoarece a returnat 30 de pozitive false din cele 216 de probe utilizate în evaluarea din martie.

Din fericire, F-Secure nu elimină doar pozitivele false, așa cum fac și alte antivirusuri. Atâta timp cât vă puteți ocupa de introducerea utilizatorului, F-Secure este printre cele mai sigure antivirusuri de pe piață. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră antivirus F-Secure.

Kaspersky

Kaspersky este o vânzare dificilă pentru protecție, în special pentru cititorii noștri din SUA. Testarea noastră practică a arătat rezultate bune, dar nu sunt excelente și există probleme de confidențialitate cu guvernul rus. Așa cum am spus întotdeauna în analizele noastre antivirus, ne bazăm pe laboratoare pentru numere mai precise și nu neagă rezultatele pe care Kaspersky le obține.

AV-Test și AV-Comparative au tratat-o ​​bine. Testul AV a descoperit 100% la blocarea programelor malware răspândite și zero pe zi în evaluarea sa din aprilie, care a optimizat media industriei de 99,5% la acea vreme. AV-Comparatives a obținut un număr similar, Kaspersky a înregistrat o rată medie de bloc de 99,7 la sută între februarie și iunie.

Pagină web blocată Kaspersky

Kaspersky a obținut, de asemenea, o certificare de nivel 1 de la MRG Effitas în trimestrul I de analiză a spectrului complet și a trecut de simularea bancară dură a MRG Effitas, un test potrivit căruia două treimi din antivirusuri au eșuat.

De asemenea, măsurile de protecție proactive sunt la fel de bune. Kaspersky include un mod bancar sigur pentru a proteja tranzacțiile online și criptarea completă a fișierelor. Există rezerve cu privire la confidențialitate, dar Kaspersky a fost constant în topul rezultatelor laboratorului.

Runda a cincea: sprijin

Tot software-ul are nevoie de asistență și aceasta este ultima zonă pe care o vom analiza pentru a clasifica cel mai bun software antivirus.

În primul rând, vom evalua opțiunile de asistență directă și timpii de răspuns. Asistența prin e-mail este bună, dar telefonul și chatul live sunt mai bune. Orice antivirus care oferă toate cele trei primește puncte bonus pentru această rundă.

În continuare, verificăm asistența DIY. Toate antivirusurile testate au o bază de cunoștințe într-o formă, deși unele sunt mai bune decât altele. Tutoriale video și un forum al comunității pot face și un antivirus să iasă.

Este puțin probabil să ai nevoie de multă asistență, dar, în cazul în care o faci, nu dorim să aducă insultă vătămării. Vom analiza ultima dată utilizarea generală a sistemului de asistență, inclusiv navigarea bazei de cunoștințe și găsirea opțiunilor de asistență directă.

Iată ce căutăm în această rundă:

 • Opțiuni multiple de asistență directă
 • Tutoriale video
 • Forumul comunitatii
 • Sprijină capacitatea de utilizare

Bitdefender

Ca și în cazul funcțiilor, Bitdefender este etalonul pentru asistență. Obțineți o gamă completă de opțiuni de contact direct, inclusiv e-mail, chat în direct și telefon, precum și o bază de cunoștințe, un forum comunitar și multe videoclipuri despre cum să faceți.

Baza de cunoștințe este robustă, cu articole care acoperă fiecare produs oferit de Bitdefender. Uneori, va exista un tutorial video însoțitor, cum ar fi cele din articolele care trec peste instalare. Subiectele sunt rudimentare, dar este încă o includere plăcută pentru cei care pot avea probleme la instalarea unui antivirus.

Forumurile sunt disponibile în cinci limbi: engleză, germană, franceză, română și spaniolă. Forumul englez este cel mai activ, dar ne place ca Bitdefender să se adreseze unui public mai mare.

Acest lucru vă ajută, de asemenea, să vă informați despre malware local dacă nu locuiți într-o țară de limbă engleză. Dacă, de exemplu, sunteți un vorbitor de engleză care locuiește în Germania, este posibil să existe un malware care este concentrat acolo încât forumul poate ajuta la identificarea.

Asistența telefonică este disponibilă și în mai multe limbi. Există numere de telefon locale pentru 16 țări și o linie telefonică engleză 24/7 dacă nu vă aflați în afara acestor regiuni.

Trend Micro

Trend Micro are cel mai ușor sistem de asistență pe care l-am văzut pentru un antivirus. Există o singură zonă pentru navigarea bazei de cunoștințe, obținerea descărcărilor, vizualizarea manualelor și vizionarea tutoriale video. Toate rutele de contact directe sunt acoperite, de asemenea, cu suport live chat, telefon și e-mail.

Baza de cunoștințe este împărțită în funcție de produs, cu o scurtă întrebare frecventă în partea de sus, astfel încât să găsiți răspunsuri comune. În loc de pagini separate de articole, Trend Micro organizează această secțiune cu răspunsuri pliabile, făcând o scanare rapidă mult mai simplă.

Forum Trend Micro

Ghidurile de produse și tutorialele video se concentrează mai puțin pe rezolvarea problemelor și mai mult pe configurarea și utilizarea Trend Micro. Ne place segregarea, deoarece puteți scana baza de cunoștințe dacă aveți probleme sau să treceți la ghiduri dacă doriți să aflați mai multe despre o anumită caracteristică.

Funcția noastră de asistență favorită este chat-ul live. Trend Micro folosește Facebook cu un reprezentant de asistență dedicat pe nume Vanessa. Ea răspunde la întrebări de luni până vineri, între 14-11 p.m. PST și, spre deosebire de alte sisteme de chat live, vorbești cu o persoană reală. Citiți recenzia noastră Antivirus Trend Micro + pentru a afla mai multe.

McAfee are un suport bun, dar nu grozav. Este al treilea loc în lista noastră datorită bazei sale de cunoștințe solide și a instrumentului de rezolvare a problemelor.

Puteți contacta McAfee prin chat sau telefon live. Din păcate, nu există asistență prin e-mail. Chiar și așa, cele două opțiuni non-stop sunt suficiente. McAfee are, de asemenea, Virtual Assistant, o formă de chat live, care te orientează către opțiuni de bricolaj pentru orice întrebări ai.

McAfee-Virtual Assistant-

Baza de cunoștințe este excelentă. În timp ce găsiți articolul de care aveți nevoie poate fi o problemă, instrucțiunea este clară. McAfee are o listă lungă de subiecte, de la instalarea software-ului până la remedierea problemelor.

Forumurile sunt disponibile dacă trebuie să mergeți mai adânc. Ei sunt o grămadă de tehnologii care vorbesc despre securitate și sunt la fel de active pe cât le poate primi orice forum tehnologic. Există secțiuni pentru asistența de bază a produsului, dar și domenii pentru a vorbi despre știri despre securitate și malware recent.

Instrumentul de depanare vă va ajuta să identificați problemele din instalația dvs. dacă aveți probleme în interfața McAfee. Este un mic supliment pentru sprijin, dar unul pe care nu îl au alți antivirusuri.

Cele mai bune programe antivirus

În partea de sus există foarte mult spațiu când vine vorba de antivirusuri. Ofertele fantastice de la Kaspersky, Webroot, AVG și multe altele îngreunează sarcina de a declara câștigător. Cu toate acestea, există un antivirus care și-a făcut drum în patru runde în acest ghid, mai mult decât orice alt furnizor.

De la interfața sa ușor de utilizat la scorul său excelent de protecție, Bitdefender este cel mai bun software antivirus. Ne place în special acțiunile rapide pe care le puteți configura în UI și Bitdefender Central, o interfață de browser pentru gestionarea tuturor dispozitivelor.

Singura rundă pe care Bitdefender nu a reușit să o înțeleagă a fost prețul. Nu este faptul că Bitdefender este scump, dar că linia planului său este confuză. Bitdefender Antivirus Plus și Internet Security sunt disponibile pentru unul până la 10 dispozitive, dar ambele sunt numai pentru Windows. Din această cauză, sunteți obligat să vă asigurați securitatea totală mai scumpă dacă doriți să protejați mai multe sisteme de operare.

Actualizarea merită totuși. Bitdefender stabilește etalonul nostru pentru funcțiile antivirus, cu control parental, profiluri pentru scanări dependente de resurse, un browser securizat și un VPN limitat. Având în vedere caracteristicile, securitatea totală merită, mai ales atunci când puteți obține mai ieftin decât concurența, semnând un plan pe mai mulți ani.

Cel mai bun Antivirus gratuit 

Avem două opțiuni pentru cel mai bun antivirus gratuit care se întâmplă să provină de la aceeași companie. Avast a achiziționat AVG în 2016 pentru 1,3 miliarde de dolari. Cele două produse partajează infrastructura de securitate Avast, dar rămân independente în ceea ce privește caracteristicile.

Oricine a încercat ambele va ști că acest lucru nu este în întregime adevărat. Interfețele au devenit mai similare în ultimii doi ani, suficient încât să spunem că există o mică diferență între ele.

Dacă ar fi trebuit să alegem și cu adevărat împărțim firele de păr, am alege AVG ca cel mai bun antivirus gratuit. Ne plac opțiunile de personalizare în timpul instalării și setările sale mai mult, în general. Adevăratul punct de vânzare este o probă de 30 de zile a AVG TuneUp care a curățat peste 12 GB gunoi de la mașina noastră în timpul testării.

Logo AVG

După cum am spus mai sus, antivirusurile plătite sunt mai sigure în medie decât omologii lor liberi. AVG și Avast sunt generoase în ofertele lor, atât de mult încât o actualizare la unul dintre pachetele lor de nivel superior depășește rapid prețul.

Diferențele dintre AVG și Avast sunt mici, așa că asigurați-vă că încercați amândouă să înțelegeți care vă potrivește.

Alte opțiuni, cum ar fi Bitdefender Free și Avira Free sunt decente, dar oferă același număr de funcții ca AVG sau Avast. În timp ce sunt mai bune în ceea ce privește protecția, versiunile plătite ale Bitdefender și Avira strălucesc mult mai mult decât versiunile gratuite. 

Cel mai bun antivirus pentru Android

Ghidul nostru s-a concentrat pe antivirusuri pentru desktop, dar dorim să dăm din cap și pe dispozitivele mobile. Ne place Avast Mobile Security ca fiind cel mai bun antivirus pentru Android, care este un software gratuit care se acceptă cu reclame neintruzive.

Aceasta depășește scanările cu un blocant de apel, un firewall și un instrument de recuperare a dispozitivului care urmărește unde se află telefonul tău dacă este furat și îți oferă telecomanda pentru ștergerea acestuia.

Dacă aveți un plan Avast care acceptă Android, veți debloca funcții premium împreună cu eliminarea anunțurilor. O caracteristică este blocarea în aplicație unde dispozitivul dvs. va avea nevoie de un cod PIN înainte de a deschide aplicații. Programul malware nu va putea accesa aplicații, cum ar fi serviciile mobile banking sau PayPal, cu acesta activat.

Singurul dezavantaj este că este doar pentru Android. Pentru utilizatorii iOS, vă recomandăm Bitdefender Mobile Security, o aplicație disponibilă pe iOS și Android. Este plătit, dar un pachet Bitdefender premium îl include în preț.

Gânduri finale

Există multe opțiuni excelente pentru antivirusuri. Unele sunt mai bune decât altele în anumite domenii, cum ar fi caracteristicile sau protecția, dar oricare dintre opțiunile prezentate aici vă va servi bine.

Bitdefender se distinge prin lista sa puternică de caracteristici, scoruri excelente de protecție și suport pentru mai multe dispozitive pe diferite sisteme de operare. Interfața de utilizare este printre cele mai bune pe care le-am văzut, de asemenea, ajutat de acțiuni rapide pentru o navigare ușoară.

AVG oferă însă Bitdefender o alergare pentru banii săi. Având în vedere costul redus al AVG și lista sa mare de funcții, este și o opțiune bună. Interfața este mai bună decât cea a Bitdefender, cel puțin în testarea noastră, dar rezultatele protecției nu sunt la fel de bune.

În general, o mare parte din acestea se referă la preferințele personale, așa că asigurați-vă că ne anunțați antivirusul preferat în comentarii. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Cele mai bune programe antivirus Întrebări frecvente

Care este cel mai bun Antivirus Windows 10?

Bitdefender este cel mai bun software antivirus pentru Windows 10. Cu abundența de caracteristici, interfața ușor de utilizat și rezultatele excelente de protecție, este alegerea de facto pentru a vă păstra securitatea PC-ului Windows.

Care este cel mai bun Antivirus pentru Mac?

Bitdefender este cel mai bun software antivirus pentru Mac. Ca și omologul său PC, aplicația macOS aduce o protecție excelentă și o listă largă de funcții. Cu toate acestea, aplicația macOS are o interfață și mai ușor de utilizat, care se potrivește perfect cu sistemul de operare Apple.

Care este cel mai bun Antivirus Android?

Avast oferă cea mai cuprinzătoare protecție împotriva programelor malware pentru Android, inclusiv un scaner, un blocant de apeluri, un firewall și un instrument antifurt. Aplicația este acceptată de anunțuri, dar puteți face upgrade la un plan plătit pentru a le elimina.

Care este cel mai bun program gratuit de antivirus?

AVG este cel mai bun software gratuit antivirus, în mare parte datorită listei sale de funcții. Deși nu se laudă cu aceleași rezultate de protecție ca Bitdefender, acesta oferă funcții care apar în mod normal numai în aplicațiile plătite.

Care este cel mai bun antivirus pentru iPhone?

Avira este cel mai bun software antivirus pentru iPhone. Prezintă rezultate de protecție similare cu Bitdefender, având în același timp un plan gratuit mult mai generos. Multe dintre funcțiile sale sunt gratuite, dar puteți face upgrade la un plan plătit pentru a le accesa pe toate.

Am nevoie de software antivirus?

În aproape toate cazurile, da, aveți nevoie de software antivirus. Amenințarea infracțiunilor informatice este în continuă evoluție și un antivirus funcționează în ore suplimentare pentru a deveni aceste amenințări, astfel încât nu trebuie.

Software-ul antivirus este periculos?

Software-ul antivirus este rareori periculos atâta timp cât utilizați un nume de încredere. Au existat cazuri în care software-ul antivirus faux infectează de fapt mașina dvs. în loc să îl protejeze, așa că este mai bine să rămâneți la software-ul recomandat, cum ar fi Bitdefender.

De ce este antivirus Software rău?

În majoritatea cazurilor, software-ul antivirus nu este rău. Acestea fiind spuse, câteva aplicații, precum Norton și McAfee, sunt extrem de intruzive în istoricul de navigare. Vă recomandăm să vă lipiți cu un furnizor de confidențialitate, cum ar fi Bitdefender Antivirus.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map