Cel mai bun browser pentru Mac în 2020: lăsând Safari în spatele lor

Pentru mulți utilizatori Mac, termenul „browser web” este probabil sinonim cu „Safari”, având în vedere că browserul Apple este inclus ca implicit pe toate dispozitivele sale. Aceasta este o greșeală, deoarece browserul Safari este departe de cel mai bun browser web pentru Mac sau iOS. În acest articol, vom face o scufundare profundă în ecosistemul Apple pentru a descoperi cel mai bun browser pentru Mac și iOS.


Dacă doriți să săriți direct către câștigător, acesta ar fi Viteazul și puteți citi recenzia noastră completă pentru a afla totul despre alegerea noastră cu numărul unu. Pe scurt, Brave sport performanță excelentă, securitate și confidențialitate, oferind, de asemenea, un număr mare de funcții și o interfață ușor de învățat și de navigat.

Cu toate acestea, înainte să ajungem prea departe de noi înșine, să luăm un moment pentru a analiza care sunt criteriile noastre pentru acest clasament.

Cel mai bun browser web pentru Mac 2020

Ce face cel mai bun browser Internet pentru Mac

În cea mai mare parte, vom judeca concurenții pe aceleași criterii ca recenziile browserului nostru, dar ne vom concentra în întregime pe versiunile lor pe dispozitivele Apple. Astfel, criteriile noastre de caracteristici, ușurința de utilizare, performanță, securitate și confidențialitate vor constitui nucleul comparației noastre.

Evident, un browser trebuie să fie disponibil pe platformele Apple pentru a fi eligibil pentru această listă, care descalifică aprecierile Tenta (citiți recenzia noastră Tenta) și Internet Explorer (citiți recenzia noastră pentru Internet Explorer pentru a vedea de ce nu aveți Internet Explorer pentru Mac este un lucru bun).

Toate cele cinci categorii au o pondere egală, dar, de exemplu, dacă vă preocupă mai ales securitatea, ar trebui să consultați cea mai sigură listă de browser pentru a afla care oferă cea mai mare protecție (spoiler: este Puffin și puteți citi Puffin nostru revizuiți pentru a afla de ce).

Cel mai bun browser pentru Mac: Brave

După cum am menționat în introducere, Brave este alegerea noastră de top pentru Mac și iOS. Browser-ul oferă o securitate impresionantă, cu un anunț blocant încorporat, actualizări automate la HTTPS și blocare de scripturi. Toate aceste setări sunt ușor accesate prin intermediul meniului „scuturi”, care vă arată, de asemenea, o listă a ceea ce este în prezent blocat pe site-ul web pe care vă aflați.

Brave-Shields

De asemenea, Brave permite utilizatorilor să blocheze diverse tipuri de conținut social media, inclusiv butoanele de conectare Google și Facebook, precum și postări încorporate de pe Twitter, LinkedIn și Facebook. Mai mult, browserul are, de asemenea, o setare pentru a bloca WebRTC să vă dezvăluie adresa de IP, lucru pe care de obicei aveți nevoie de o rețea privată virtuală pentru a realiza.

BraveBlock-social-media

Nu există o mulțime de funcții încorporate din start. Cu toate acestea, deoarece Brave se bazează pe o versiune de Chromium care a fost retrasă de apeluri de apel către Google, este compatibilă și cu majoritatea extensiilor Chrome, atât timp cât nu fac modificări la interfata de utilizator a browserului. Aceasta înseamnă că puteți adăuga tot felul de funcționalități în browser, deoarece biblioteca de extensii Chrome este masivă.

Acestea fiind spuse, există câteva caracteristici minore care merită menționate. Atât pe desktop cât și pe mobil, există o funcție de „pagină de distilare” care elimină elemente străine de pe o pagină web pentru a facilita citirea mai ușoară. Pe iOS puteți converti orice pagină web în PDF, dar procesul de conversie este destul de neplăcut, cu excepția cazului în care mai întâi folosiți funcția de pagină de distilare menționată mai întâi.

Brave-PDF

Versiunea Mac de la Brave vă permite să adăugați orice motor de căutare doriți ca implicit, dar din păcate acest lucru nu este valabil pentru iOS, unde vă limitați la cele cinci opțiuni Google, Bing, DuckDuckGo, Qwant și Pagina de pornire. 

Sincronizarea între dispozitive ar putea fi, de asemenea, mai bună, deoarece în prezent este limitată doar la marcaje, dar pe partea în plus, nu necesită cont.

Brave-Motoare de cautare

Gestionarea filelor lipsește din păcate un pic, fără niciun fel de a grupa filele și fără defilare orizontală. Cu toate acestea, puteți să fixați file, precum și să activați o bară cu file pe iOS, care este o caracteristică neobișnuită pentru platformă.

Brave-iOS-TabBar

Performanța este de top în toate privințele, deoarece Brave este un browser incredibil de rapid, doar Vivaldi o depășește în ceea ce privește viteza pe Mac. Pe iOS, nu este chiar atât de departe, dar este încă una dintre opțiunile mai rapide. Mai mult, consumul de RAM este surprinzător de scăzut, în special pentru un browser bazat pe Chromium.

Brave strălucește și în privința problemei de confidențialitate. Politica de colectare a datelor companiei este simplă și prevede că Brave nu colectează niciodată date, cu excepția anumitor servicii terțe, cum ar fi Navigarea sigură Google, care poate fi dezactivată.

Brave-Privacy-Servicii

Alte motive pentru care ne plac vitejii

Brave Rewards este o inițiativă ambițioasă care își propune să schimbe modul în care funcționează publicitatea online. În loc să forțeze anunțuri pe utilizatorii săi, Brave îi permite să opteze pentru a primi anunțuri personalizate, iar pentru fiecare anunț care este difuzat, utilizatorul este recompensat cu credite. Aceste credite pot fi apoi cheltuite ca donații pentru creatorii de conținut sau site-urile web care s-au înscris pentru program.

Curajos recompense

Deoarece utilizatorul trebuie să opteze, anunțurile sunt personalizate folosind datele stocate local pe dispozitivul său. Acest lucru elimină complet necesitatea de a urmări terți, ceea ce înseamnă că, deși reclamele sunt adaptate personal, confidențialitatea dvs. rămâne intactă.

Versiunea desktop a Brave acceptă și Tor, care este o caracteristică extrem de neobișnuită să fi fost încorporată, deoarece niciun alt browser în afară de browserul Tor dedicat (citiți recenzia noastră Tor) nu face acest lucru.

Brave-Tor

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox este o altă alegere excelentă a browserului pe Mac și iOS și ar fi în partea de sus a listei noastre dacă nu ar fi pentru Brave. Așa cum este, diferența dintre cei doi este foarte mică, dar am acordat avantajului lui Brave pentru controalele sale excelente de securitate și confidențialitate, deși Firefox nu se lasă să nu o privească..

Firefox-Security-Setări

Firefox pentru Mac folosește Navigarea sigură Google pentru a proteja utilizatorii de site-urile web și infracționalitățile dăunătoare. În plus, controalele de confidențialitate vă oferă un control detaliat asupra ceea ce permite urmărirea și cookie-urile. 

Parolele pot fi protejate cu o parolă principală, dar, din păcate, aceasta trebuie activată implicit, lăsând parolele neprotejate de la oricine are acces fizic, dacă nu. Deși o parolă principală este bună, nu este o înlocuire pentru instalarea celui mai bun manager de parolă.

Firefox-Master-parolă

Firefox este actualizat foarte frecvent, acesta fiind un alt aspect crucial al securității browserului. Mai mult, vulnerabilitățile specifice sunt, în general, rezolvate într-o zi sau două de la descoperirea lor.

Există o mulțime de opțiuni de personalizare, deoarece puteți adăuga nenumărate teme și muta aproape fiecare buton și element UI în orice locație preferați. Sincronizarea cross-device-ului este excelentă și vă permite să vă mutați întreaga experiență de navigare între Mac, iPhone și iPad.

Firefox-Personalizare

Puteți seta motorul de căutare implicit la orice doriți, iar meniul derulant sub bara de adrese vă oferă acces rapid și ușor la toți furnizorii dvs. de căutare alternativă. Instrumentul inclus de captare a ecranului este incredibil de util pentru capturarea paginilor web lungi, deoarece nu se limitează la ceea ce este în prezent pe ecran, cum ar fi instrumentul de captură de ecran inclus în sistemul de operare.

Firefox-Motoare de cautare

În afară de acestea, nu există o mulțime de funcții incluse în browser. Totuși, nu este un lucru atât de mare, deoarece Firefox este binecuvântat cu o bibliotecă extinsă de suplimente, în al doilea rând decât cea a Chrome.

Firefox este, de asemenea, incredibil de rapid și se află în eșalonul superior al browserelor atunci când vine vorba de viteză atât pe iOS cât și pe Mac. Deși consumul de RAM este destul de mare, acesta devine relativ scăzut atunci când aveți multe file deschise și puteți hiberna file pentru a îmbunătăți performanța și mai mult. 

În loc să reducă la minimum filele la punctul de obscuritate, Firefox pentru Mac folosește o bară de defilare orizontală pentru a face administrarea filelor un proces fără durere.

Firefox-Tabs

În ceea ce privește iOS, nu sunt multe de spus, dar există câteva caracteristici minore care merită menționate. Există un scaner de coduri QR încorporat, iar meniul din partea dreaptă jos vă permite să dezactivați toate imaginile – care sunt ideale pentru utilizatorii cu lățime de bandă limitată – și să activați modul de noapte.

Firefox-Mobile-Caracteristici

Alte motive pentru care ne place Firefox

Ceea ce face ca Firefox să iasă în evidență este angajamentul său de lungă durată în ceea ce privește confidențialitatea utilizatorilor. Deoarece Mozilla – compania din spatele Firefox – este o organizație non-profit, nu are prea multe stimulente pentru a colecta date despre utilizatori, deoarece nu este nevoie să vândă informații personale sau să servească reclame pentru a finanța dezvoltarea. 

Acestea fiind spuse, unele informații minore sunt colectate în scop de dezvoltare, dar chiar și aceasta poate fi dezactivată de utilizator. Pentru o serie completă de atuuri și puncte slabe ale Firefox, citiți recenzia noastră completă pentru Firefox.

Google Chrome

În ceea ce privește numerele de utilizare, Chrome este regele incontestabil al browserelor web. În funcție de sursa dvs., între 45 și 70 la sută din tot traficul web trece prin browserul Google și există multe motive bune pentru popularitatea sa incredibilă.

Mai presus de toate, browserul Chrome este un browser deosebit de ușor de utilizat și bine proiectat. Datorită popularității sale, a devenit standardul industriei în mai multe moduri, ceea ce înseamnă că interfața de utilizator se va simți familiară aproape indiferent de ce browser faceți trecerea.

Chrome-Mac-UI

Cea mai mare forță a Chrome este biblioteca uriașă de extensii pozitiv. Mii și mii de aplicații sunt disponibile pentru descărcare, acoperind fiecare caz de utilizare, de la preluarea de note și protecția împotriva virușilor până la blocarea anunțurilor și extensiile de securitate. Dacă vă întrebați ce extensii ar trebui să descărcați, consultați lista noastră cu cele mai bune extensii de securitate a browserului. 

Deși nu există o mulțime de funcții avansate incluse în browser, aceasta nu este o sumă importantă pentru Chrome, din cauza numărului masiv de extensii disponibile.

Sincronizarea între dispozitive este excelentă și nu poate fi mai ușor de configurat. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați cu contul Google, iar Chrome se ocupă de restul. Cu toate acestea, aceasta furnizează cantități semnificative de informații către Google, astfel încât cei interesați de confidențialitate ar putea dori să sincronizeze manual urmând ghidul nostru despre cum să faceți backup pentru Google Chrome..

Chrome-Sync

Cu toate acestea, utilizatorii care păstrează confidențialitatea ar trebui probabil să se îndepărteze complet de browserul Chrome, întrucât palmaresul său în această zonă este dincolo de îngrozitor. Nenumărate scandaluri de confidențialitate au afectat compania de-a lungul anilor, iar politica de colectare a datelor este vagă și tulburătoare, deoarece admite cu ușurință stocarea de tot felul de informații despre utilizatorii săi..

Deși Google susține că nu vinde informațiile menționate, admite cu ușurință că o folosește pentru a personaliza și optimiza anunțurile. Google oferă o modalitate pentru a vă șterge datele de utilizator, pe care le puteți realiza urmând pașii descriși în articolul nostru despre cum să vă ștergeți istoricul Google. Cu toate acestea, Google a mințit înainte, deci cine știe dacă de fapt șterge ceva în bine.

Totuși, securitatea este bună, întrucât Google actualizează frecvent Chrome și repede repede găurile de securitate imediat ce au fost descoperite. Navigarea sigură Google este activată în mod implicit, care vă protejează împotriva site-urilor web dăunătoare. Avertismentul HTTP este de asemenea bun, deoarece se spune clar când conexiunea dvs. nu este sigură.

Chrome-HTTP-avertizare

Performanțele sunt de asemenea solide, deoarece Chrome este un browser rapid atât pentru Mac cât și pentru iOS. Din păcate, se luptă cu un consum ridicat de resurse, care, însoțit de confidențialitatea teribilă, este ceea ce îl ține pe Chrome din primele două locuri din lista noastră.

Alte motive pentru care ne place Google Chrome

Chrome este profund integrat cu diversele servicii Google, astfel încât utilizatorii care folosesc frecvent aplicații precum Google Drive sau Google Docs vor constata că acestea funcționează excepțional în browser. 

În plus, Google Translate este inclus în mod implicit, ceea ce vă permite să traduceți cu ușurință paginile web în majoritatea limbilor. Ca întotdeauna, consultați analiza noastră Google Chrome pentru o defalcare completă.

Vivaldi

Vivaldi a fost câștigătorul clar al listei noastre cu cele mai bune browsere în general, dar ajunge pe locul patru în acest clasament. Acest lucru se datorează faptului că în prezent nu există o versiune a browserului disponibilă pentru iOS, care constituie două treimi din ecosistemul Apple.

Acestea fiind spuse, Vivaldi este un browser excelent pe Mac. Așa cum este acoperit în recenzia noastră Vivaldi, personalizarea sa nu este la niciunul, deoarece browserul vă permite să schimbați aproape fiecare aspect al aspectului și aspectului. Aceasta include diverse teme, culori și fonturi, precum și posibilitatea de a muta aproape fiecare buton și element de meniu într-o altă parte a ecranului.

Vivaldi-Personalizare

Browserul este plin de funcții minore, de la luarea de note până la un instrument de captură de ecran dedicat. Notele și capturile de ecran pot fi legate și conectate la o adresă URL și există o vizualizare a cititorului care optimizează articolele pentru o citire mai ușoară.

Pe deasupra tuturor funcțiilor native, Vivaldi este compatibilă și cu cea mai mare parte a uriașei biblioteci de extensii Chrome, deoarece este construită în partea superioară a Chromium (citiți recenzia Chromium).

Vivaldi vă permite să sincronizați fiecare parte a experienței de navigare între dispozitive, dar întrucât nu există o versiune disponibilă pe iOS, pentru utilizatorii de Mac, acest lucru este util mai ales pentru a vă transporta preferințele și istoricul între dispozitivele desktop..

Vivaldi-Sync

Înregistrându-vă pentru sincronizarea Vivaldi, aveți acces și la o gazdă de e-mail și la un blog, dar ambele sunt destul de de bază, așa că ar trebui să consultați listele noastre cu cei mai buni furnizori de găzduire de e-mail și cei mai buni furnizori de găzduire web pentru alternative, dacă acestea sunt lucruri te interesează.

Vivaldi este, de asemenea, excepțional de ușor de utilizat și dispune de controale de navigație utile, cum ar fi un buton de rebobinare care te readuce la ultimul domeniu pe care l-ai vizitat (spre deosebire de ultima pagină web) și un meniu derulant cu istoricul de căutare recent și căutarea alternativă. furnizorii de. 

Gestionarea filelor este excelentă, deoarece puteți grupa file între ele în „stive” și chiar împărțiți ecranul între ele.

Vivaldi-splitscreen

Filele pe care le-ați deschis, dar nu le-ați privit încă sunt marcate ca necitite și aveți, de asemenea, posibilitatea de a fixa file pentru a le proteja de închiderea accidentală. Există un cicler cu file pe care îl puteți ridica apăsând „ctrl + tab”, precum și un meniu de filă separat în bara de activități din partea stângă a ecranului. 

În plus, puteți să fixați anumite site-uri web în această bară de activități, care vă oferă un acces rapid constant la acestea, fără a fi necesar să deschideți file dedicate pentru acestea.

Vivaldi-Fixate Website-

Vivaldi este, de asemenea, incredibil de rapid, depășind cu ușurință orice alt browser de pe Mac. În plus, gestionează acest lucru, menținând destul de scăzut consumul de RAM, cu o medie de aproximativ 20% mai mică decât Google Chrome. Opțiunea de a hiberna filele scade în continuare consumul de resurse, lucru care este adesea o problemă pentru browserele bazate pe Chromium.

Alte motive pentru care ne place Vivaldi

Securitatea și confidențialitatea lui Vivaldi sunt excelente. Navigarea sigură Google vă protejează împotriva site-urilor web rău intenționate, iar Vivaldi este actualizat la fel de frecvent ca o dată pe săptămână, ceea ce este de top. Browserul vă oferă, de asemenea, un avertisment clar atunci când vă conectați prin HTTP, în loc de HTTPS. 

În ceea ce privește confidențialitatea, politica de colectare a datelor de Vivaldi este foarte bună și spune clar că doar unele informații minore și anonime sunt colectate în scopuri interne.

Puffin

Puffin obține un punct pe această listă datorită securității și confidențialității sale inegalabile, precum și a versiunii excelente pentru iOS. Totuși, afișarea sa slabă pe Mac (și pe desktop în general) o plasează ferm pe locul cinci, mai degrabă decât mai sus pe lista noastră.

Folosind o abordare unică de navigare, Puffin protejează utilizatorii prin „streaming” a tuturor site-urilor web pe care le vizitează prin propriile servere. Aceasta înseamnă că orice malware încorporat în codul site-ului web nu va ajunge niciodată la aparatul dvs. și oricine vă urmărește nu va putea face acest lucru mai departe decât serverele Puffin.

Pe iOS, această abordare are ca și viteză excelentă. De fapt, Puffin este de departe cel mai rapid browser pe care l-am testat pe platformă, chiar mai rapid decât Safari-ul autohton. În plus, browserul reduce site-urile web numai la elementele esențiale, ceea ce duce la o economie semnificativă de date, ceea ce este un zeu pentru utilizatorii cu lățime de bandă limitată..

[thummb id = 40109 nocopy = true]

Din păcate, viteza mare nu se extinde la Mac, unde Puffin este adesea lent și lent și, din când în când, suferă de întârzieri grave de intrare. Înrăutățirea lucrurilor pentru versiunea desktop este faptul că trebuie să plătiți un abonament pentru a-l utiliza deloc, lucru neobișnuit, să spun cel puțin, pentru un browser web. 

De asemenea, vă limitați la motoarele de căutare Google, Bing, Naver și Yandex, ceea ce este puțin restrictiv.

Puffin-Motoare de cautare

Versiunea gratuită pentru iOS este de asemenea limitată, deoarece este necesar să cumpărați Puffin Pro pentru 4,99 USD pentru a bloca reclame, deși cel puțin aceasta este o achiziție unică, spre deosebire de pe Mac. Din păcate, în ciuda faptului că se bazează pe Chromium, Puffin nu este compatibil cu nicio extensie Chrome și nu oferă nimic propriu. De asemenea, nu există nicio modalitate de a sincroniza nimic între dispozitive, ceea ce este un dezavantaj semnificativ.

Există mai multe caracteristici minore încorporate în browser, inclusiv opțiunea de a salva direct în cloud sub formă de Dropbox, Google Drive și OneDrive (citiți comparația noastră Dropbox vs. Google Drive vs. OneDrive). Toate sunt opțiuni bune, dar niciuna dintre ele nu este alegerea noastră pentru cel mai bun spațiu de stocare în cloud, întrucât preferăm Sync.com (citiți recenzia noastră Sync.com).

De asemenea, există suport pentru gamepaduri, tastatură și mouse pe iOS, ceea ce este excelent pentru a juca jocuri în browser. Versiunea iOS vă oferă, de asemenea, acces la un cititor de știri, precum și teme clare și întunecate, dar asta este în ceea ce privește personalizarea.

Puffin-Save-to-Cloud

Alte motive pentru care ne place pufulina

Dacă faceți cea mai mare parte a navigării pe iOS, Puffin ar putea fi cel mai bun browser pentru dvs. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de sincronizare între dispozitive și o experiență de navigare solidă pe desktop, poate doriți să căutați în altă parte.

Acestea fiind spuse, utilizatorii îngrijorați de securitatea lor sau de confidențialitate în timp ce navigarea ar trebui să ia în considerare în mod serios Puffin, în ciuda deficiențelor sale, deoarece niciun browser nu poate să se apropie chiar de a concura cu acesta în acest domeniu..

Mentiuni onorabile

Acum, când am acoperit cele cinci cele mai bune browsere pentru Mac și iOS, este timpul să ne uităm la două care nu au ajuns pe lista noastră, dar mai avem ceva pentru ele..

Operă

Opera nu este un browser rău în niciun fel și, de fapt, a primit note excelente atât în ​​ceea ce privește caracteristicile, cât și ușurința de utilizare în recenzia noastră Opera. Din păcate, confidențialitatea sa este îngrozitoare și atât securitatea, cât și viteza sunt în cel mai bun caz mediocre. 

Cu toate acestea, Opera oferă o mulțime de funcții minore, cum ar fi o VPN încorporată și o integrare socială, pe lângă suportul pentru uriașa bibliotecă de extensii Chrome.

Opera-pagina de start-2019

Safari

Safari este browserul implicit și vine preinstalat atât pe iOS cât și pe Mac. Deși nu suntem mari fani ai browserului Safari, dacă tot ce ați căutat este un browser rapid, cu consum redus de resurse, atunci este o opțiune decentă. 

Cu toate acestea – așa cum ne-am referit la recenzia Safari – acesta suferă și o deficiență de caracteristici, o interfață de utilizare frustrantă și o securitate teribilă, motiv pentru care nu a ajuns pe lista noastră principală.

Safari-pagina de start-2019

Gânduri finale

Deși Vivaldi este browserul nostru preferat în general, lipsa unei versiuni iOS o doare grav în această comparație, dar am considerat totuși că merită un loc pentru afișarea sa excelentă pe Mac. În schimb, Brave – cel de-al doilea browser preferat în general – surprinde victoria oferind un browser care excelează în fiecare categorie de pe toate dispozitivele Apple..

Firefox, Chrome și Puffin sunt de asemenea toate opțiunile grozave, dar din motive foarte diferite. Firefox este excelent în toate timpurile, în timp ce biblioteca uriașă de extensii Chrome și interfața de utilizator curată funcționează ca o contrabalansare a înregistrării sale groaznice privind confidențialitatea și foamea incontestabilă pentru RAM.

Între timp, Puffin beneficiază foarte mult de o abordare unică a navigării care asigură performanță, siguranță și confidențialitate deosebite. Din păcate, deși funcționează foarte bine pe iOS, pe Mac este o poveste foarte diferită, întrucât este adesea lent și fără răspuns și chiar trebuie să plătești un abonament pentru a-l folosi. Totuși, am considerat că versiunea excelentă a iOS a câștigat un loc pe lista noastră.

Ce browser folosești pe dispozitivul Mac sau iOS? Am lăsat afară favoritul tău? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me