Cel mai bun browser pentru Android în 2020: Navigare din timp

Pe măsură ce web-ul mondial a intrat în toate aspectele societății, browserele web au devenit o mare parte din viața de zi cu zi a majorității oamenilor. Din păcate, este obișnuit ca aceștia să fie excelenți pe o platformă, dar cu atât mai puțin pe alta. Dacă sunteți un utilizator Android care caută un nou mod de a naviga pe internet prin telefon, această listă de cele mai bune browsere pentru Android vă va ajuta să găsiți unul care să se potrivească nevoilor dvs..


Pentru a judeca care este cel mai bun browser pentru Android, vom analiza, în cea mai mare parte, criteriile noastre standard pentru recenzii de browser, dar ne vom concentra în întregime pe versiunile Android. Criteriile sunt caracteristicile, ușurința de utilizare, performanța, securitatea și confidențialitatea, toate fiind aspecte importante.

Deși credem că Vivaldi este cel mai bun browser în general, versiunea sa pentru Android se află încă în faza beta timpurie și, ca atare, lasă puțin de dorit. Din această cauză, alte opțiuni de portal de internet cu o prezență mai stabilită pe platformă îl împing de pe această listă.

În schimb, Puffin este câștigător, deoarece abordarea sa unică de „streaming” înseamnă că oferă o securitate excelentă, confidențialitate și performanță pe smartphone-urile Android, reușind în același timp să ofere o serie de funcții minore utile. De fapt, securitatea lui Puffin este atât de bună încât am numit-o cel mai sigur browser web de pe piață, ceea ce a ajutat-o ​​să se ridice la vârful acestei comparații..

Cel mai bun browser pentru Android 2020

Ce face un browser cel mai bun pentru Android?

În afară de criteriile noastre obișnuite, ce ar trebui să țineți cont atunci când stabiliți care este cel mai bun browser pentru Android? Evident, trebuie să ofere o versiune pentru platforma Android, astfel încât să excludă aprecierile Safari (citiți recenzia Safari) și Internet Explorer (citiți recenzia noastră pentru Internet Explorer).

De asemenea, este importantă performanța browserelor pe Android, precum și sincronizarea între dispozitive. Dacă este disponibil pe alte platforme decât Android, dorim să vedem un proces solid de sincronizare care să permită utilizatorilor să transpună toate părțile din experiența lor de internet între dispozitivele lor, inclusiv istoricul, setările, marcajele, filele deschise și multe altele.

În sfârșit, deși extensiile și suplimentele sunt comune pentru browserele web de pe desktop, acestea sunt semnificativ mai rare pe Android. Unele browsere le oferă totuși, așa că acesta poate fi un alt bonus uriaș.

Cel mai bun browser pentru Android: Puffin

Puffin este un browser excelent pe Android, în mare parte datorită modului în care Puffin „transmite” tot traficul web prin intermediul propriilor servere. Nu numai că acest lucru este excelent pentru securitate și confidențialitate, dar are și performanțe excelente. De fapt, Puffin este mai rapid decât orice browser pe care l-am testat pe Android, ceea ce este rezultatul ca site-urile web să fie dezbrăcate de o mulțime inutilă înainte de a ajunge la dvs..

Pe lângă viteza mare, vă economisește și o bucată bună de lățime de bandă, deoarece site-urile web sunt deseori reduse la fracțiuni de dimensiunea lor reală înainte de a fi afișate pe ecran. 

Puffin-date-Salvarea

Așa cum am menționat pe scurt, aceasta duce la o securitate și confidențialitate excelente, deoarece site-urile web nu vă vor putea urmări mai mult decât serverele Puffin, iar malware încorporat în site-uri web nu va ajunge niciodată pe dispozitivul dvs.. 

Acest lucru înseamnă că majoritatea criteriilor obișnuite de securitate sunt irelevante, deoarece nu este nevoie de blocarea scripturilor sau de baze de date de navigare sigure pentru a vă proteja de infracțiuni informatice.

Gestionarea filei este de asemenea excelentă. Pe partea de sus a ecranului există o bară cu file, pe lângă meniul mobil mai tradițional. După ce deschideți suficiente file, acestea devin defilabile, ceea ce este practic o necesitate pe un mic ecran mobil. Fila actuală activă este mărită, ceea ce facilitează identificarea. Meniul file în sine vă permite să ajustați dimensiunea previzualizărilor, ceea ce este o atingere frumoasă.

Puffin-Tab-Meniu

Puffin permite utilizatorilor să salveze fișierele direct în cloud, cu Dropbox, Google Drive și OneDrive disponibile ca opțiuni. Dacă sunteți interesat să utilizați unul dintre aceste servicii cloud, asigurați-vă că consultați Dropbox vs. Google Drive vs. OneDrive, precum și recenzia noastră Dropbox, revizuirea Google Drive și revizuirea OneDrive. 

Niciunul dintre ei nu este alegerea noastră pentru cel mai bun serviciu de stocare în cloud, dar este o onoare de Sync.com (citiți recenzia noastră Sync.com).

Puffin-Save-to-Cloud

Mai mult, Puffin este o alegere excelentă pentru cei care doresc să joace jocuri de browser pe dispozitivul lor Android, deoarece vine cu un gamepad virtual încorporat, precum și suport pentru tastatură și mouse.

Puffin-Gamepad

Există o funcție de teatru care face ca jucătorii flash să fie pe ecran complet, dar, din păcate, asistența flash este disponibilă doar în timpul „zilei”, cu excepția cazului în care faceți o achiziție unică de Puffin Pro pentru 4,99 USD. 

O altă restricție a versiunii gratuite este aceea că nu este inclus niciun blocant de anunțuri și, deoarece Puffin nu acceptă extensiile, cumpărarea variantei „pro” este singura modalitate de a te scuti de publicitatea online enervantă.

Deși nu există prea multe personalizări disponibile, puteți comuta între o temă lumină și una întunecată. Din păcate, sunteți la fel de limitat în ceea ce privește motoarele de căutare implicite, fiind disponibile doar patru opțiuni: Google, Bing, Naver și Yandex.

Puffin-Motoare de cautare

Pe lângă restricțiile versiunii sale gratuite, singura problemă majoră cu Puffin este lipsa completă de sincronizare a dispozitivului. Totuși – așa cum vom ajunge în următoarea secțiune – browser-ul desktop Puffin este cel mai bine mediocru, în orice caz, deci nu este la fel de mare o pierdere cum ar putea fi. 

Avertismentul pentru conexiunile HTTP nesigure este inexistent, dar acest lucru contează mai puțin pentru Puffin decât pentru alte browsere, deoarece oricum sunteți protejat prin serverele sale.

Alte motive pentru care ne place pufulina

Deși Puffin pe Android este un browser excelent, nu se poate spune același lucru pentru versiunea desktop. Pentru a utiliza chiar și Puffin pe Windows sau Mac, trebuie să vă înscrieți la un abonament, care vă va rula fie 12 USD pe an, fie 2 USD pe lună. Acesta este un model de monetizare extrem de neobișnuit pentru un browser web, iar plata pentru bani pe care o puteți obține gratuit este rareori o opțiune populară.

Acestea fiind spuse, Puffin își menține securitatea excelentă și confidențialitatea pe desktop, dar, din păcate, nu viteza. Deși execuția de pe server are viteze mai mari pe Android, dintr-un anumit motiv rezultatul este opus pe desktop, unde Puffin suferă de viteze mici, de întârziere și de timp de răspuns lent. Dacă doriți să aflați mai multe, consultați recenzia noastră Puffin.

Curajos

Brave este o altă alegere excelentă dacă căutați cel mai bun browser Android. Deși performanța excelentă, securitatea și confidențialitatea lui Puffin îl mențin pe Brave în afara numărului unu, cu siguranță nu este foarte departe, întrucât viteza lui Brave este excelentă, la fel de repede ca Puffin.

Brave vine cu o caracteristică de sincronizare care vă permite să sincronizați marcajele între dispozitive. Acest lucru se face fără a fi nevoie de un cont – browserul optând în schimb pentru coduri de verificare unice – ceea ce este excelent pentru confidențialitate, deoarece înseamnă că datele dvs. sincronizate nu sunt legate de identitatea dvs. Din păcate, se limitează doar la marcaje, ceea ce este mai puțin decât ideal.

Brave-Sync

Există un blocant de anunțuri încorporat, care are o caracteristică „bloc publicitar regional”. Dacă din anumite motive doriți să vedeți în continuare câteva anunțuri – probabil pentru a sprijini site-ul dvs. preferat -, dar tot nu vă simțiți inconfortabil să fiți profilate în funcție de locația dvs. fizică, această opțiune vă permite să faceți doar asta, deoarece veți primi anunțuri care nu sunt localizate în partea ta de lume.

Brave-AdBlocker

Meniul „scuturi” la îndemână din colțul din dreapta sus al ecranului vă permite să vedeți cât de mult se blochează pe site-ul curent, inclusiv reclame, scripturi și amprentări digitale. De asemenea, puteți ajusta unele setări de securitate aici, cum ar fi activarea și dezactivarea blocantului de anunțuri, precum și activarea blocării scripturilor și a protejării amprentelor digitale.

Brave-Shields

Ca și Puffin, Brave on Android te limitează la o listă de motoare de căutare implicite prestabilite. Totuși, selecția este ceva mai bună, formată din Google, Bing, Qwant, Yandex, Startpage, DuckDuckGo și DuckDuckGo Lite. Deși am prefera să putem adăuga orice motor de căutare, aceste opțiuni sunt suficient de mari pentru marea majoritate a utilizatorilor.

Brave-Motoare de cautare

Managerul de marcaje al Brave este excelent în comparație cu alte browsere mobile. Parolele dvs. sunt protejate cu datele de acreditare ale sistemului, ceea ce este bun, dar vă recomandăm încă să descărcați unul dintre cei mai buni manageri de parole pentru o protecție suplimentară.

Brave-Parole

Brave are, de asemenea, o bară cu file defilabilă în partea de sus a ecranului – în plus față de un meniu dedicat, desigur – ceea ce face ca administrarea filelor să devină o briză. Ținând apăsat butonul pentru meniul file, vi se oferă opțiunea de a închide instantaneu toate filele deschise. 

Brave-Tab-Bar

O altă asemănare cu alegerea noastră numărul unu este includerea HTTPS de pretutindeni, dar avertizarea HTTP a Brave este mai bună decât cea a Puffin.

Brave-HTTP-avertizare

Pentru personalizare, există o temă ușoară și întunecată, dar nu mult. Puteți seta, de asemenea, browserul pentru a permite redarea video în fundal, ceea ce vă permite să treceți la o altă filă sau o aplicație fără a opri videoclipul vizionat. Pentru o privire mai completă la Brave și toate versiunile sale, citiți recenzia noastră Brave.

Alte motive pentru care ne plac vitejii

Spre deosebire de Puffin, Brave este un browser excelent pe toate platformele sale disponibile. Toate funcțiile menționate mai sus sunt de asemenea incluse în versiunea desktop, care are, de asemenea, o opțiune de a bloca conținutul de social media încorporat, cum ar fi secțiunile de comentarii sau butoanele „like”.

Brave-Block-SocialMedia

Deoarece Brave se bazează pe Chromium (citiți recenzia Chromium), este compatibil cu majoritatea extensiilor Chrome, crescând exponențial numărul de funcții disponibile.

Există, de asemenea, suportul integrat pentru Tor în versiunea pentru desktop a lui Brave, ceea ce este foarte puțin deranjat de browser-urile din afara Tor (citiți recenzia Tor Browser). Dacă nu sunteți familiarizat cu Tor, consultați articolul nostru VPN vs. proxy vs. Tor pentru un curs de avarie asupra tehnologiei și dacă este sau nu la fel de bun ca o rețea privată virtuală.

Tenta

Tenta este un browser inovator și interesant pentru Android, care se concentrează în principal pe securitate și confidențialitate. Un VPN gratuit este inclus fără nicio viteză sau plafoane de date, ceea ce este de obicei pentru care trebuie să plătiți ceva bani. 

Cu toate acestea, nu puteți alege singură locația dvs. virtuală – cu browserul implicit la „locația optimă” – decât dacă vă abonați la versiunea „pro” pentru 7 USD pe lună sau 60 USD pe an. Acesta este un pic scump pentru un plan VPN care acoperă doar un dispozitiv, așa că dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai bune, consultați cea mai bună VPN pentru lista noastră de Android.

Tenta-VPN

Tabele sunt grupate în „zone” și puteți ajusta multe dintre setările browserului de la o zonă la o zonă, cum ar fi preferințele VPN, ce DNS trebuie să utilizați și așa mai departe. Nu există nicio sincronizare transversală a unui dispozitiv, dar acest lucru nu este teribil de surprinzător, deoarece Tenta este disponibilă în prezent doar pe Android.

Tenta-Zone

De asemenea, Tenta vă oferă acces la funcția sa „media vault”, care vă permite să criptați și să partajați fișierele în timp ce le organizați în funcție de tipuri de fișiere, precum audio, video, imagini etc..

Tenta-Media-Vault

Tenta oferă, de asemenea, diverse măsuri de securitate destinate să vă protejeze dacă cineva are acces fizic la dispozitivul dvs. Întregul browser este criptat, așa că trebuie să aveți acces root la dispozitiv pentru a vedea chiar dosarul, și chiar atunci, fișierele vor fi inutile pentru oricine nu are PIN-ul dvs.. 

Puteți, de asemenea, activa o setare „browser de mască”, care dezactivează capturile de ecran, oferind o protecție suplimentară împotriva atacurilor fizice.

Tenta-Masca-Browser

Funcțiile de securitate nu se termină acolo, deoarece un blocant de anunțuri este inclus în browser, precum și HTTPS Everywhere, care îl obligă să utilizeze conexiuni HTTPS ori de câte ori este posibil. 

Tenta-Securitate-Extensii

Când vă găsiți pe o conexiune HTTP – ceea ce se poate întâmpla dacă site-ul web nu acceptă deloc HTTPS – există un avertisment care vă face conștient de vulnerabilitate. Tenta nu folosește o bază de date de navigare sigură, care este o decizie care probabil provine din concentrarea sa asupra vieții private.

Tenta-HTTP-avertizare

Totuși, cea mai mare slăbiciune a Tentei – și motivul pentru care este numărul trei pe această listă – este viteza sa mediocră. Deși este departe de cel mai lent browser Android, fiecare altă opțiune din această listă este mai rapidă. Mai mult, Tenta folosește destul de multă memorie RAM, lucru care de obicei nu este o preocupare pentru utilizatorii de Android.

Alte motive pentru care ne place Tenta

Tenta este disponibilă doar pe Android, așa că nu mai există nimic de spus despre browserul pe care nu l-am acoperit deja. Potrivit dezvoltatorilor, versiunile pentru alte platforme sunt în derulare, așa că sperăm că acest lucru se va schimba în viitorul apropiat. Pentru informații mai aprofundate, vă recomandăm să citiți recenzia noastră completă Tenta.

Firefox

Firefox a existat de mult timp, iar în deceniile în care a existat, Mozilla – compania care dezvoltă Firefox – nu a menținut doar browserul relevant, ci unul dintre cele mai bune de pe piață, după cum reiese din recenzia noastră Firefox. 

Sincronizarea între dispozitive este ușor de configurat și sincronizează tot ceea ce aveți nevoie, inclusiv setările, istoricul, marcajele și chiar filele deschise în prezent..

Firefox-Sync

Deși Firefox este un browser foarte rapid atât pe desktop, cât și pe iOS, viteza sa pe Android lipsește în comparație cu celelalte intrări din această listă, doar Tenta performanță mai slabă. Asta nu înseamnă că viteza lui este proastă, dar este suficient să aterizăm Firefox pe locul patru, mai degrabă decât în ​​sus în clasament.

Cea mai mare forță a browserului, în general, este, fără îndoială, confidențialitatea, care se datorează în mare măsură faptului că Mozilla este o organizație nonprofit, fără un motiv real pentru a colecta și vinde informațiile utilizatorilor săi. Politica de colectare a datelor este ușor de înțeles și spune toate lucrurile corecte, iar raportul anual al veniturilor Mozilla pare să confirme declarațiile sale.

De asemenea, Firefox prezintă un avertisment când vă aflați într-o conexiune nesigură. Pe desktop, preferăm atunci când aceste avertismente sunt prezentate atât cu un simbol, cât și cu un text, dar ecranele în general mai mici ale dispozitivelor Android înseamnă că nu merită pe această platformă. În mod implicit, este activată și Navigarea sigură Google, care vă protejează împotriva programelor malware și phishing.

Firefox-HTTP-Avertizare

Pe Android, cea mai notabilă caracteristică a Firefox este existența suplimentelor. Majoritatea browserelor nu se deranjează să le ofere pentru dispozitive mobile, însă Firefox face excepția. Deși cu siguranță nu există un număr foarte mare dintre care să aleagă, există unele suplimente utile de securitate disponibile, cum ar fi blocatorii de anunțuri, blocatorii de scripturi și altele.

Firefox-Adaosuri

Spre deosebire de intrările anterioare din această listă, Firefox pe Android vă permite să adăugați orice furnizor de căutare pe care îl doriți, de la Wikipedia la YouTube la orice altceva. Există, de asemenea, o opțiune de dezactivare a imaginilor în timp ce se află pe o conexiune mobilă, ceea ce este incredibil de util pentru utilizatori pe un plan de date limitat.

Firefox-Motoare de cautare

De asemenea, puteți bloca fișierele de a reda automat video sau audio, ceea ce este o modalitate excelentă de a evita site-urile enervante care difuzează anunțurile înainte de a le privi. Din păcate, nu există o mulțime de funcții minore incluse în browser, dar puteți converti cel puțin paginile web în PDF și există un mod de citire de bază inclus..

Alte motive pentru care ne place Firefox

Firefox este un browser excelent pe toate platformele și este unul dintre top-urile noastre în general, după cum puteți citi în lista noastră cu cele mai bune browsere web. Deși selecția suplimentară pe Android este limitată, nu se poate spune același lucru pentru desktop, unde există mii de opțiuni din care puteți alege, oferind tot felul de funcționalități suplimentare.

Crom

Chrome vine astăzi preambalat cu majoritatea dispozitivelor Android, ceea ce, fără îndoială, l-a ajutat să devină cel mai popular browser de pe platformă. Totuși, aceasta va fi curând schimbată pentru utilizatorii din Europa, din cauza unei hotărâri judecătorești. Cu toate acestea, Chrome este o alegere excelentă pentru un browser Android, chiar dacă nu este cel mai bun.

Interfața de utilizare este curată și ușor de obișnuit, iar Google Translate – probabil cel mai bun software de traducere gratuit – este copt chiar în browser. Acest lucru este deosebit de util dacă petreceți mult timp în țări străine, deoarece locația dvs. va introduce de multe ori site-uri web în limba locală.

Chrome-Google Translate

Sincronizarea dintre dispozitivele Chrome vă permite să sincronizați fiecare aspect al experienței de navigare și este ușor de configurat, întrucât tot ce necesită este să vă conectați cu contul Google. Dacă doriți să oferiți mai multe informații despre Google decât are deja, puteți face acest lucru manual urmând ghidul nostru despre cum să faceți backup Google Chrome.

Chrome-Sync

Deși biblioteca de extensii Chrome pentru desktop este masivă, din păcate nu există suport pentru extensii cu versiunea Android. Având în vedere că Google dezvoltă sistemul de operare Android, acest lucru este un pic dezamăgitor, deoarece alte browsere precum Firefox au dovedit că este posibil.

Chrome este, de asemenea, unul dintre cele mai rapide browsere pe care le puteți găsi pe Android, dar este încă ceva mai lent decât atât Puffin cât și Brave. Există, de asemenea, un „mod lite” care, atunci când este activat, extrage date inutile de pe site-urile web pe care le vizitați pentru a vă salva lățimea de bandă.

Chrome-date-Salvarea

Browserul este dotat cu o bară de tab-uri care, spre deosebire de versiunea sa desktop, permite defilarea orizontală. Acest lucru face mult mai ușor să găsești o filă specifică și este un mister de ce nu a fost transmis pe desktop..

Chrome-Tab-Bar

În ceea ce privește securitatea, sunteți avertizat atunci când vă conectați printr-o conexiune HTTP nesigură, iar Navigarea sigură Google este activată în mod implicit pentru a vă proteja împotriva site-urilor web dăunătoare. Există o opțiune pentru blocarea JavaScript, dar, din păcate, niciuna pentru blocarea anunțurilor. Acest lucru nu este foarte surprinzător, deoarece Google are interesul de a se asigura că utilizatorii săi primesc reclame.

Chrome-HTTP-avertizare

Chrome vă permite să alegeți între patru browsere de căutare implicite: Google, Yahoo, Bing și DuckDuckGo. Deși această selecție nu este rea, am prefera foarte mult să putem adăuga orice motor de căutare (cum putem face cu Firefox) sau cel puțin să avem mai multe opțiuni.

Chrome-Motoare de cautare

Cea mai mare slăbiciune a Chrome este confidențialitatea. Deoarece Google își câștigă toți banii difuzând anunțuri, colectează toate informațiile pe care le poate avea utilizatorilor săi înainte de a-l utiliza pentru a-și optimiza reclame. Politica de confidențialitate admite acest lucru direct, deși susține că compania nu vinde niciodată direct informațiile altor companii.

Google oferă o modalitate pentru utilizatori de a șterge informațiile stocate despre ei, pe care le puteți face urmând ghidul nostru despre cum să vă ștergeți istoricul Google. Acestea fiind spuse, având în vedere nenumăratele scandaluri ale companiei care implică confidențialitate, este greu să ai încredere cu adevărat că acest lucru șterge definitiv orice.

Alte motive pentru care ne place Chrome

Pe desktop, Chrome oferă o bibliotecă de extensii masive, cu mii și mii de aplicații care vă oferă acces la tot felul de funcții. Dacă este posibil să faceți ceva într-un browser, există cel mai probabil o extensie Chrome care vă permite să o faceți. 

Suntem, de asemenea, fani ai utilizatorului simplu și intuitiv de la Chrome, precum și integrarea solidă cu alte servicii Google, cum ar fi Google Translate. Pentru informații mai generale, consultați recenzia noastră Google Chrome.

Mentiuni onorabile

Deși cele cinci browsere de mai sus sunt alegerile noastre preferate pentru Android, există doar câteva care abia au realizat lista.

Vivaldi

Vivaldi este browserul nostru preferat all-around și, deși arată multe promisiuni, versiunea sa pentru Android încă lipsește din anumite puncte de vedere, în special din punct de vedere al performanței. Cu toate acestea, Vivaldi pentru Android a fost lansat recent ca versiune beta, așa că este sigur că va îmbunătăți și va fi mai în concordanță cu versiunea excelentă a desktop-ului în timp. Citiți recenzia noastră pentru Vivaldi pentru mai multe informații.

Operă

Opera este o altă opțiune decentă pentru navigarea pe Android. Este dotat cu o funcție VPN încorporată, blocare a anunțurilor și funcție de economisire a datelor, precum și o serie de caracteristici minore, precum notificări de știri, un portofel crypto și multe altele. Pentru o amploare completă a tuturor atuurilor sale, citiți recenzia noastră Opera.

Opera-UI

Acestea fiind spuse, poziția Operei cu privire la confidențialitatea utilizatorului este îngrozitoare, deoarece își rezervă dreptul de a colecta și a împărtăși informațiile tale. În plus, VPN este inutil dacă doriți să vă ocoliți de un geobloc, deoarece puteți alege doar între Europa, Asia și America pentru locația dvs. virtuală. 

Astfel, dacă doriți să evitați restricțiile de geoblocare, ar trebui să luați în considerare una dintre cele mai bune alegeri VPN ale noastre.

Gânduri finale

Alegerea unui browser care funcționează bine cu toate dispozitivele dvs. este o sarcină complicată și frustrantă. Deși toate browserele de mai sus sunt excelente pe Android, unele dintre ele sunt dezamăgitoare pe alte platforme precum Windows. 

În cele din urmă, să decizi care dintre aceste browsere sunt cele mai potrivite pentru tine te referă la nevoile și preferințele tale, dar nu poți greși în niciuna dintre cele cinci opțiuni ale noastre. Ce browser folosești pe Android? Este una dintre cele cinci opțiuni ale noastre sau simțiți că a fost lăsată pe nedrept de pe listă? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me