Nu vă puteți ajuta să credeți că confidențialitatea este atacată. În momentul scrierii, neutralitatea netă este ceva trecut, ISP-urile din SUA vor avea în curând voie să vândă datele clienților lor către terți și suntem cu toții de mai mulți ani de supraveghere. Dacă nu aveți încă unul, acum este timpul să vă gândiți să obțineți un VPN. 


În acest articol, vom ajuta pe cei neinițiați să înțeleagă ce este o rețea privată virtuală, cum este piatra de temelie a oricărei strategii de confidențialitate și vom explica modul în care funcționează VPN-urile. Dacă doriți să vă bucurați mai mult de criptarea neplăcută și de toate acestea, vă recomandăm să le citiți ghidului nostru de securitate VPN, în timp ce ghidul nostru de confidențialitate online vă va oferi o imagine de ansamblu generală asupra modului de a vă menține în siguranță pe internet..

După ce ați studiat toate VPN-urile, puteți trece la ghidul nostru cu privire la alegerea celui mai bun VPN pentru dvs. sau puteți consulta oricare dintre recenziile VPN cu cunoștințele dvs. nou găsite. Dacă doriți să săriți toată tehnologia și doar să începeți cu cel mai bun furnizor complet, consultați recenzia noastră ExpressVPN.

Ce este un VPN?

După cum am menționat anterior, VPN reprezintă o rețea privată virtuală. La fel ca în multe dintre aceste lucruri, explicația este chiar acolo, în nume, tot ce ai nevoie este un pic de context.

VPN-urile au evoluat din nevoia companiilor de a permite persoanelor să acceseze un sistem informatic de la distanță, dar cu aceleași credințe ca și cineva care se conecta din rețeaua de domiciliu. În mod normal, acest lucru nu este posibil – nu, fără o tonă de cablare și niște cunoștințe serioase – dar prin configurarea unui program special, a unui client VPN, puteți păcăli computerul cu care vorbiți că sunteți membru din aceeași rețea.

În esență, creați o rețea în – și urâm acest termen – cyberspace, ceea ce înseamnă că este virtual, nu este conectat fizic între ei. Întrucât este protejată prin parolă, este de asemenea privat, așa că acolo te duci, o rețea privată virtuală Un VPN este, în esență, un spațiu online pe care îl poți utiliza fără ca alți oameni să aibă acces, este ca și cum ai avea un mic mini-internet privat.

Pentru ce se folosesc VPN-urile?

Cert este că acest mic mini-internet nu este foarte interesant de unul singur, cu excepția cazului în care nu puteți să-l completați cu chestii. Acest lucru fac multe companii, precum și instituții academice, cum ar fi Universitatea Fordham. Angajații și studenții pot utiliza un client VPN pentru a se conecta la serverul local ca și cum ar sta la mainframe și pentru a-l accesa liber. Cercetătorii folosesc în special acest lucru, întrucât de multe ori prețul înscrierii într-o bibliotecă universitară timp de un an este doar o fracțiune dintr-un procent din ceea ce costă să vă înscrieți în reviste academice..

Cu toate acestea, utilizarea principală pentru VPN-urile nu este mica rețea pe care o creează pentru ei înșiși, ci mai degrabă folosirea rețelei pentru a accesa internetul. Motivul pentru asta este destul de simplu: atunci când utilizați un VPN, nu vă afișați ca „voi” pe internet, ci ca rețea, în schimb. Acest lucru înseamnă că vă ascundeți esențial identitatea în spatele rețelei, ceea ce face imposibilă urmărirea dvs..

Aceasta este marea forță a VPN-urilor și de ce sunt instrumentul numărul unu atunci când vine vorba de protejarea identității dvs. online. Dacă utilizați un VPN pentru a accesa un site web dodgy, de exemplu, și ei încearcă să vă urmărească, tot ce vor găsi este rețeaua prin care ați obținut acces.

Acest anonimat se extinde și la furnizorul dvs. de servicii de internet: tot ce pot vedea este conexiunea VPN pe care ați făcut-o, nimic altceva. Rezultă excelent pentru persoanele îngrijorate de vânzările ISP-urilor pe datele lor sau pentru persoanele care doresc să răsfoiască pur și simplu pornul în pace.

În afară de aceste preocupări de primă lume, oamenii care trăiesc în țări care cenzurează internetul sunt destul de fericiți de VPN-uri, deoarece utilizarea unuia le permite să acceseze internetul „real”, mai degrabă decât spectacolul pentru câini și ponei. . Acestea fiind spuse, odată cu ideile ciudate ale politicienilor din SUA și Europa, anumite părți ale lumii mai dezvoltate ar putea merge pe drumul Chinei în curând.

Cum funcționează un VPN?

Până acum, atât de bine: VPN-urile par aproape magice, nu-i așa? Ele acordă anonimatul și îți permit să răsfoiești fără griji că cineva te privește (cu excepția cazului în care te uită peste umăr, de exemplu, nimic nu ajută cu asta).

VPN-urile fac acest lucru prin înlocuirea adresei IP (IP înseamnă pentru protocolul internet, care este echivalentul web al adresei dvs. stradale) cu cel al VPN. Acum, dacă tot așa a făcut-o VPN, tehnic ar fi un proxy, un serviciu care purcede pur și simplu traficul, care sunt în mod nesigur. Pentru mai multe despre diferențe, consultați articolul nostru VPN vs proxy și Tor. Cel mai bun articol gratuit pentru proxy vă oferă o listă cu câteva care nu sunt prea proaste.

Această nesiguranță constă în faptul că orice trimiteți printr-o conexiune la internet IPv4 sau IPv6 (modul standard în care sunt transferați biții și octeții care alcătuiesc date), o terță parte poate doar să o privească și apoi să o citească pentru ei înșiși. Traficul internet este în mod nesigur, cu excepția cazului în care criptați traficul respectiv.

Această criptare este ceea ce diferențiază VPN-urile de proxy-uri. Un VPN creează un așa-numit tunel securizat între computerul dvs. către serverul VPN. Tot traficul dvs. este parcurs prin acest tunel și nimeni nu poate verifica ce se întâmplă acolo din cauza unuia sau uneori chiar mai multe straturi de criptare (citiți recenzia noastră NordVPN pentru un serviciu care ia în special criptarea).

Rețineți că acest lucru înseamnă că serviciul VPN însuși nu știe ce aveți de făcut, cu excepția cazului în care au o politică „fără jurnaluri” în vigoare. Majoritatea serviciilor decente nu vă vor păstra jurnalele (cu excepția poate pentru unele informații de bază, cunoscute sub numele de metadate), deși suficient de rău există și o mulțime de servicii fără scrupule acolo..

VPN-uri bune vs Bad Ones

Nu toate serviciile VPN sunt create egale. De fapt, există atât de multe servicii de încredere, încât am decis să facem un articol despre cei cinci cei mai răi furnizori VPN gratuite. Principalele infracțiuni sunt faptul că este posibil să nu îți cripteze deloc traficul (imaginează-ți asta în China, să zici, în China) sau să-l cripteze, dar apoi să-ți vândă datele către marketeri.

În general, cele mai bune servicii VPN sunt cele plătite, deși există câteva excepții precum descriu în cel mai bun articol VPN gratuit. Deși există o mulțime de diferențe între chiar și cele mai bune servicii, toate au câteva lucruri în comun.

În primul rând, oferă criptare avansată. Acest lucru ar trebui să se înțeleagă. Problema este, totuși, că criptarea avansată va încetini puțin conexiunea la internet, pe lângă încetinirea pe care o întâmpinați deja, trimițându-vă semnalul printr-o altă locație.

Cele mai rapide servicii VPN pot observa doar o scădere de 10 la sută, în timp ce unii pot încetini la o rampă absolută. Un alt truc este să selectați un furnizor VPN cu o mulțime de servere împrăștiate pe tot globul, făcând mai ușor să găsiți unul care vă oferă o viteză decentă.

Există mai multe tipuri de criptare disponibile pentru VPN-uri, numite protocoale, cu fiecare sus și dezavantaje. Există câteva prea multe pentru a enumera aici, dar cel mai bun și cel mai folosit este OpenVPN. Alte protocoale includ PPTP, L2TP / IPSec și SSL / TLS. Citiți defalcarea protocolului VPN complet pentru a vedea diferența dintre toate acestea.

Prietenia prietenoasă este o altă cerință de bază, mai ales dacă nu sunteți cel mai mare geek din jur. În general, doriți să căutați un furnizor cu o interfață clară și nu prea multe butoane obscure; citiți recenzia PIA pentru un exemplu de serviciu bun.

Alte considerente pot varia un pic de la o persoană la alta, dar pot include lucruri cum ar fi dacă un serviciu are un comutator de ucidere (care vă va conecta conexiunea VPN dacă serverul dvs. VPN nu mai răspunde), dacă vă trece peste interdicția Netflix VPN și dacă va lucra pe mobil sau nu. În fiecare caz, totuși, asigurați-vă întotdeauna dacă aveți de-a face cu un serviciu de bună credință sau cu câțiva cowboy care codifică gata să facă câțiva bani de pe un proxy pe care l-au etichetat VPN.

Ce să vă așteptați de la un VPN

În același timp, nu vă așteptați prea mult de la cele mai bune servicii VPN. Deși VPN-urile sunt o modalitate excelentă de a vă proteja online, există, pur și simplu, limite. Până la urmă, nu faci decât să schimbi jurnalele pe care le păstrează ISP-ul cu cele păstrate de furnizorul VPN. Aproape fiecare serviciu de acolo susține că nu ține jurnalele și verifică aceste afirmații, este bine.

La Cloudwards.net vă recomandăm un VPN atunci când nu avem indicii că un serviciu păstrează jurnalele. În timp ce acest lucru poate părea un mod întâmplător de a selecta ceva, este, de asemenea, cel mai cinstit. Recomandăm ExpressVPN și CyberGhost, de exemplu, deoarece nu avem rapoarte credibile care să păstreze jurnalele, în timp ce recomandăm oamenilor să stea departe de un alt serviciu în revizuirea noastră PureVPN, deoarece a cooperat în trecut cu forțele de ordine.

Până la urmă, nu există nicio modalitate de a vă etanșa identitatea online. Dacă anonimatul total este obiectivul dvs., va trebui să vă întrerupeți complet de pe rețelele de socializare, să utilizați un serviciu VPN diferit pentru fiecare activitate diferită, să dezactivați mai multe funcții standard ale browserului și să vă apropiați de întreaga experiență de navigare. Deoarece ne îndoim că majoritatea oamenilor rezonabili ar face acest lucru, recomandăm, de asemenea, cititorilor noștri să își păstreze rezonabil așteptările la VPN-uri.

Căderea? Așteptați-vă la un VPN bun pentru a vă păstra rezonabil în siguranță, de cele mai multe ori și pentru a vă ajuta să transmiteți emisiuni din străinătate. Dacă evadați cel mai rău supraveghere guvernamentală, în timp ce vă adăugați opțiunile de divertisment este obiectivul dvs., majoritatea VPN-urilor pe care le recomandăm vor fi în regulă. Dacă doriți să vă întunecați cu adevărat, este posibil să mergeți pe traseul web întunecat.

Gânduri finale

Pe măsură ce măsurile de securitate DIY merg, o rețea privată virtuală este prima linie de apărare împotriva persoanelor care încearcă să spioneze datele și comportamentul dvs. online, chiar dacă acestea nu sunt perfecte. Sperăm că acest articol a lămurit câteva întrebări pe care le-ați avut și v-a apropiat să începeți să vă protejați securitatea și confidențialitatea utilizând una.

Sperăm că v-a plăcut să citiți acest articol atât cât ne-a plăcut să scriem; vă rugăm să ne spuneți gândurile dvs. în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Întrebări frecvente despre VPN-uri

În această secțiune finală, am reunit câteva dintre întrebările care ni s-au adresat cel mai mult aici la Cloudwards.net. Simțiți-vă liber să vă sugerați câteva din comentariile dvs. de mai jos.

Ce este un VPN și cum funcționează?

O rețea privată virtuală criptează traficul dvs. și o redirecționează, făcându-vă invizibil în timp ce navigați și face aproape imposibil ca cineva să vă spioneze. Ca bonus, o VPN bună vă va permite să accesați servicii geoblocate precum Netflix.

Am nevoie de un VPN acasă?

Depinde de ceea ce faceți, dar vă recomandăm să dați în judecată un VPN acasă. Chiar dacă navigați pe cele mai nevinovate site-uri de pe web, marketerii pot totuși transfera informațiile respective și le pot vinde. Utilizarea unui VPN va împiedica acest lucru.

Cum obțin un VPN?

Vezi recenziile VPN, alege una care îți place și înregistrează-te. Aproape toate VPN-urile vă vor solicita să plătiți o taxă mică pentru a începe, dar aveți o politică de rambursare în vigoare în cazul în care nu vă place.

Pot folosi un VPN gratuit?

Există o mulțime de VPN-uri gratuite, dar majoritatea sunt prosturi complete și îți vor vinde datele chiar mai greu decât o va face ISP-ul tău. Există câteva excepții, desigur, favoritul nostru este Windscribe. Citiți review-ul nostru Windscribe pentru mai multe despre acest serviciu VPN.

Funcționează într-adevăr VPN-urile?

Da, absolut. Unele sau mai bune decât altele, dar oricare dintre VPN-urile pe care le-am recomandat până acum au garanția de a vă păstra securitatea și confidențialitatea intacte în timpul navigării..

Poți fi urmărit dacă folosești un VPN?

Nu, dacă VPN-ul pe care îl utilizați are o siguranță suficient de bună, ar trebui să fiți bine. Cu toate acestea, cu siguranță, faceți-vă diligența cuvenită și citiți câteva recenzii online înainte de a vă înscrie la un serviciu, unele sunt mai bune decât altele.

Utilizează un VPN într-adevăr necesar?

Dacă doriți să vă păstrați datele personale în afara pieței deschise, atunci da. Dacă credeți că nu aveți nimic de ascuns, vă recomandăm să cumpărați ceva stoc pe Facebook și să urmăriți cum se extrag banii. De asemenea, dacă vă aflați într-un spațiu public, cum ar fi o bibliotecă sau o cafenea, cu siguranță trebuie să utilizați unul.

Am nevoie de un VPN pe telefonul meu?

Da, da. Smartphone-urile devin din ce în ce mai mult modul în care interacționăm cu internetul și astfel stochează mai multe informații ca niciodată. Utilizarea unui VPN pe telefon este foarte importantă.

Este ilegal să folosești un VPN?

Nu în majoritatea țărilor. Excepție fac China și Rusia, deși chiar și aceste interdicții VPN sunt rareori aplicate. 

Netflix funcționează cu un VPN?

Depinde de VPN. NordVPN, ExpressVPN și CyberGhost au un istoric excelent care a trecut de blocul VPN al Netflix, așa că asigurați-vă că le verificați.

Este ilegal să folosești un VPN cu Netflix?

Deloc. Când Netflix vă prinde folosind un VPN, tot ce trebuie să faceți este să vă deconectați și să vă reconectați și veți transmite fluxul așa cum ați fost înainte. O facem de ani buni și nu am avut niciodată probleme.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me