Bitwarden vs LastPass: Lupta gratuită în 2020

Bitwarden și LastPass sunt doi dintre cei mai buni manageri de parole din jur, oferind planuri gratuite excelente, securitate solidă și o lungă listă de funcții. În ceea ce privește gestionarea gratuită a parolelor, nu este mult mai bun decât aceste două. Cu toate acestea, doar unul poate câștiga în comparația noastră Bitwarden vs LastPass. 


Peste o serie de runde, vom compara cele două puncte-pentru-punct pentru a vedea care este opțiunea mai bună. Pe parcurs, vom atinge securitatea, prețurile, asistența, ușurința de utilizare, funcțiile și multe altele, înainte de a declara câștigător.

Înainte de a vă scufunda, dorim să notăm că anumite aspecte ale unui serviciu strălucesc mai mult în comparație direct cu un alt serviciu. Din această cauză, vă recomandăm să citiți recenzia noastră Bitwarden și recenzia LastPass pentru a vă face o idee despre performanța acestor manageri de parole față de restul pieței..

Setarea unei lupte: Bitwarden vs LastPass

Avem șase runde în fața noastră, fiecare dintre ele fiind relevante pentru Bitwarden și LastPass. Cei doi o vor împiedica în timpul unei runde pentru a vedea care domnește supremul. Fiecare rundă valorează un punct, iar la sfârșitul comparației noastre, vom avea în vedere toate punctele pentru a declara un câștigător general. 

Cu toate acestea, așa cum observăm în toate comparațiile, există o cantitate decentă de spațiu pentru preferințele personale. Acest lucru este valabil în special pentru două instrumente precum Bitwarden și LastPass, ambele oferind puncte forte în domenii diferite. Din această cauză, vă recomandăm să citiți fiecare secțiune și să ajungeți la propria concluzie.

Am efectuat ridicarea grea a folosirii ambelor servicii pentru a determina care este mai bun și, deși vom lua o poziție definitivă, instrumentul mai bun pentru tine ar putea schimba în funcție de ceea ce ai nevoie. Bitwarden, de exemplu, nu este la fel de flexibil în ceea ce privește tipurile de intrare, dar are un suport mult mai bun decât LastPass.

1

Securitate

Bitwarden și LastPass ambele au o securitate excelentă, deși una este cu siguranță mai bună decât cealaltă. Începând cu acesta din urmă, LastPass oferă securitatea standard pentru administratorii de parole. Acesta include un model cu cunoștințe zero, criptarea AES-256 și o multitudine de opțiuni pentru autentificare cu doi factori și autentificare multi-factor. 

Pentru a vă autentifica contul, LastPass are nevoie doar de o parolă principală, spre deosebire de modelul cu două chei secrete ale Dashlane și 1Password (citiți recenzia Dashlane pentru mai multe despre asta). Totuși, parola dvs. principală este trimisă prin 100.000 de runde de hashing PBKDF2 pentru a vă debloca seiful. Asta înseamnă că LastPass nu vădește sau nu stochează parola.

În plus, deoarece funcția de derivare a cheii este utilizată pentru a genera cheia de autentificare, parola principală nu se lasă de fapt cu mașina.  

Din păcate, criptarea LastPass nu este sfârșitul poveștii. Serviciul a fost hacked în 2015, rezultând în furturi nenumărate conturi. Acestea fiind spuse, atacatorii au plecat cu o grămadă de jigniri. Modelul de cunoaștere zero al LastPass înseamnă că datele necesare necesare pentru a decripta orice seif nu au fost incluse în încălcare, astfel încât niciun text cu text simplu nu a fost compromis. 

Abordarea Open Source a Bitwarden

Bitwarden are o securitate similară cu LastPass, incluzând criptarea AES-256 pentru bolta dvs. și un model cu cunoștințe zero. Cu toate acestea, codul sursă este, de asemenea, disponibil public, permițând oricui să sape prin el pentru vulnerabilități de securitate. Firma germană de securitate cibernetică Cure53 a făcut doar acest lucru, nu a găsit altceva decât unele probleme minore cu Bitwarden. 

Cea mai mare amenințare la securitatea managerului de parole provine de la autentificare, iar pe acest front, Bitwarden este solid. Utilizează un șir de chei generate și hashing pentru a vă autentifica contul, dar aceasta este numai dacă alegeți să folosiți serverele Bitwarden. 

Pe măsură ce vom intra în secțiunea „caracteristici”, Bitwarden oferă o opțiune de găzduire de sine, eliminând o mare parte din riscul de securitate atunci când utilizați un manager de parole.

Deoarece Bitwarden operează pe o bază de cod deschis, aceasta înseamnă că blocarea furnizorului nu este posibilă. Tot codul sursă al Bitwarden este disponibil, iar comunitatea l-a folosit deja pentru a crea instrumente care pot citi formatul fișierului. Din această cauză, veți avea totuși acces la parolele dvs. chiar dacă Bitwarden nu reușește. 

Deși LastPass are o securitate solidă, în ciuda puterii sale nefericite cu hackerii, Bitwarden oferă mai multe. Deoarece codul sursă este disponibil pentru audit, este în mod mai sigur mai sigur, permițând dezvoltatorilor să surprindă vulnerabilitățile înainte de a deveni o problemă. Mai mult, Bitwarden oferă o opțiune de auto-găzduire, care elimină aproape tot riscul de a utiliza un manager de parole.

Runda: punct de securitate pentru Bitwarden

Logo Bitwarden
Logo LastPass

2

Prețuri

Este foarte mult de discutat între Bitwarden și LastPass când vine vorba de stabilirea prețurilor. Deși unul este vizat ca shareware, iar celălalt este un produs comercial, ambele oferă planuri gratuite excelente, fiecare câștigând un loc în cel mai bun ghid gratuit pentru managerul de parole. Cu toate acestea, când vine vorba de plată, există unele diferențe.

Începând cu Bitwarden, este o piesă software open-source și, la fel ca KeePass, este complet gratuită (citiți recenzia noastră KeePass). Există un plan plătit, dar Bitwarden s-a asigurat că toate funcționalitățile sale principale sunt disponibile în versiunea gratuită. Aceasta include stocare nelimitată, sincronizare cu mai multe dispozitive și opțiuni de autentificare cu doi factori. 

Planul plătit – dacă îl puteți numi așa – adaugă 1 GB de stocare a fișierelor criptate, alte câteva opțiuni 2FA, servicii pentru clienți și rapoarte de sănătate cu parole. 

„Plătit” este aici un termen relativ. Bitwarden Premium costă mai puțin de 1 dolar pe lună, ceea ce înseamnă doar 10 dolari pentru întregul an. În contextul planului gratuit, Premium se simte ca o opțiune de a sprijini dezvoltatorii mai mult decât orice.

LastPass are o structură de preț mai convențională, potrivită cu o opțiune personală premium la 3 USD pe lună și o opțiune familială la doar 4 dolari pe lună. Cu toate acestea, în comparație cu alți manageri de parole gratuite, cum ar fi RememBear, LastPass iese în evidență prin planul său gratuit (citiți recenzia noastră RememBear). Acest lucru se datorează faptului că include stocare nelimitată și sincronizare cu mai multe dispozitive. 

Versiunea gratuită face ca cel plătit să pară prost. Trecerea la Premium oferă câteva bunătăți, și anume partajarea unu-la-mulți și LastPass pentru aplicații, dar la 3 USD pe lună, planul nu merită. 

Acestea fiind spuse, LastPass oferă un plan familial, care oferă protecție pentru până la șase utilizatori pentru doar 4 dolari pe lună, care este chiar mai ieftin decât 1Password (citiți recenzia noastră 1Password). 

Pentru a nu fi depășit, Bitwarden are de fapt un plan familial și are doar 1 dolar pe lună. Acceptă până la cinci utilizatori și se potrivește cu partajare și stocare nelimitată. Deși nu are caracteristici precum completarea automată a aplicației, opțiunile Premium și Family ale Bitwarden sunt mult mai ieftine decât LastPass ”, oferind totodată cea mai mare parte a funcționalității.

Runda: punct de preț pentru Bitwarden

Logo Bitwarden
Logo LastPass

3

Ușurință în utilizare

Atunci când vine vorba de produse deschise sau comerciale, ușurința de utilizare este de obicei principala diferență (citiți comparația noastră KeePass vs LastPass pentru un exemplu în acest sens). În ciuda faptului că este un produs gratuit, Bitwarden este foarte ușor de utilizat. Acestea fiind spuse, are o mână de mici diferențe față de LastPass. 

Bitwarden este o experiență bazată pe desktop, ceea ce înseamnă că există o aplicație locală pentru gestionarea parolelor. Există, de asemenea, o versiune bazată pe browser prin intermediul site-ului web Bitwarden, deși nu oferă aproape la fel de multe opțiuni ca aplicația pentru desktop. Interfața este surprinzător de curată, cu tipurile de intrare în meniul din partea stângă, plus organizarea folderului și o bară de căutare. 

bitwarden-nou-temă

Deși Bitwarden este foarte impresionant pentru software-ul construit pe cod deschis, are câteva supravegheri critice. În primul rând, acceptă doar note sigure, identități, cărți de credit și parole. Nu există câmpuri personalizate sau tipuri de intrare pentru a stoca alte informații. În plus, trebuie să specificați care sunt adresele URL pe care doriți să le completați. 

Din fericire, puteți trece peste aceste probleme utilizând extensia browserului, care, la fel ca aplicația locală, este surprinzător de ușor de utilizat. Cu extensia, puteți vizualiza rapid secțiunea, puteți genera o parolă nouă și puteți captura autentificări în timp ce vă desfășurați drumul pe internet.

bitwarden-extensie

Deși utilitatea Bitwarden este impresionantă, nu este potrivită pentru LastPass. Bazat în totalitate în browserul dvs., LastPass merge oriunde vă duceți, indiferent dacă vă aflați pe Windows, macOS, ChromeOS sau Linux. Interfața browserului este foarte ușoară pentru a vă ocoli, permițându-vă să organizați intrările în foldere și să le filtrați într-o varietate de moduri.

LastPass-review-bolta

În contextul Bitwarden, kicker-ul LastPass apare sub formă de înregistrări personalizate. În afara cazului, LastPass acceptă deja o listă lungă de tipuri de intrare, inclusiv pașapoarte, informații despre server, licențe software și multe altele. Cu toate acestea, puteți crea, de asemenea, propriile dvs. intrări personalizate, permițându-vă să stocați orice doriți. 

LastPass-review-custom-categorie

Există și unele automatizări în fundal. De exemplu, LastPass are setări universale pentru identificarea adreselor URL, în timp ce va trebui să introduceți manual aceste informații în Bitwarden. Deși Bitwarden este încă ușor de parcurs, există suficiente mici îmbunătățiri în LastPass pentru a o pune pe tablă în această rundă.

Runda: Punctul de utilizare a LastPass

Logo Bitwarden
Logo LastPass

4

Caracteristici

Chiar și cu planurile lor gratuite, Bitwarden și LastPass sunt pline de funcții. LastPass oferă o gamă bună în planul său gratuit, inclusiv o provocare de securitate în care puteți vizualiza rapid parolele vechi, refolosite și slabe. LastPass include și un schimbător automat de parole, dar nu a funcționat ultima dată când am testat-o.

LastPass-review-securitate-provocare

Cu toate acestea, plata aduce unele avantaje, în principal sub forma hardware 2FA cu standardul FIDO U2F și LastPass pentru aplicații. Acesta din urmă vă permite să luați experiența de completare automată în browserul dvs. și să o utilizați pe aplicații locale. Deși nu este o ofertă uriașă, este un bonus plăcut dacă plătiți taxa de abonament. 

Bitwarden oferă funcții similare, deși le împarte diferit între opțiunile sale gratuite și cele plătite. De exemplu, ecranul de sănătate a parolelor – care arată parole slabe, expuse și vechi – și încălcările relevante ale datelor sunt rezervate planului plătit. Totuși, cu cât de ieftin este Bitwarden, este greu de reclamat.

bitwarden-încălcare-raport

Cu toate acestea, cea mai mare caracteristică a Bitwarden este găzduirea de sine stătătoare, care este disponibilă indiferent dacă plătești sau nu. Folosind Docker, puteți găzdui cu ușurință infrastructura serverului Bitwarden pe NAS-ul de acasă. Puteți utiliza întotdeauna serverele Bitwarden – nu utilizează spațiu de stocare în cloud precum Password Depot – dar găzduirea de sine este cea mai bună opțiune dacă vă preocupă securitatea.

bitwarden-auto-gazdă-tutorial

Procesul este simplu, necesitând doar Docker și o serie de solicitări de linii de comandă. Deși este o caracteristică opțională, faptul că găzduirea independentă este încorporată în Bitwarden cu o ușurință este impresionant. Așa cum este cazul celorlalte aspecte ale Btiwarden, există suficiente opțiuni pentru ca tehnologiile să sape, toate păstrând intactă experiența de bază pentru nou-veniți.. 

Totuși, acest lucru nu face din această rundă un câștig automat pentru Bitwarden. Cele două sunt apropiate din punct de vedere al caracteristicilor, LastPass oferind mai multe opțiuni pentru utilizatori casual și catering Bitwarden pentru tehnologii. Pentru noi, funcția de stand-up este self-hosting, oferind Bitwarden câștigarea acestei runde. Acestea fiind spuse, în funcție de ceea ce căutați, ar putea merge cu ușurință la LastPass. 

Runda: Caracteristici Punct pentru Bitwarden

Logo Bitwarden
Logo LastPass

5

Planuri de afaceri

Cu Bitwarden și LastPass care oferă planuri gratuite generoase, este sigur să presupunem că majoritatea fluxurilor de numerar provin de la abonații de afaceri. LastPass are o gamă mai robustă de planuri de afaceri, care se ocupă de ținute mari și mici, motiv pentru care a câștigat un loc înalt în cel mai bun manager de parole pentru ghidul pentru afaceri mici. 

LastPass-review-business-stabilire a prețurilor

De asemenea, Bitwarden a câștigat un loc în ghid, mai ales că este atât de ieftin. Comparativ cu LastPass, puteți economisi bani mari. De exemplu, planul echipelor Bitwarden, care pornește de la cinci utilizatori la 5 dolari pe lună, costă doar 2 USD pentru fiecare utilizator suplimentar. Un plan similar la LastPass costă 3 USD pentru fiecare utilizator din start.  

Prețul Bitwarden pentru planul său de afaceri de nivel superior este de 3 USD pe utilizator și include integrarea cu Active Directory, grupuri de utilizatori și multe altele. În comparație cu Zoho Vault, abonamentele de afaceri ale Bitwarden sunt foarte impresionante, inclusiv funcții de nivel superior pentru o fracțiune din costul competiției (citiți recenzia noastră Zoho Vault). 

LastPass are însă un mare avantaj: autentificarea cu mai mulți factori. Deși te va costa un bănuț, LastPass are un MAE contextual, la fel ca OneLogin (citiți recenzia noastră OneLogin). În loc să folosească doar un cod bazat pe timp, MFA contextual analizează o varietate de factori atunci când autentificați un cont, inclusiv adresa IP, ora zilei și multe altele. 

Apelarea la această rundă este grea. LastPass are MFA disponibilă în timp ce Bitwarden nu o face, dar percepe un preț ridicat pentru o astfel de funcție. Bitwarden, pe de altă parte, este mult mai ieftin și se potrivește cu o mulțime de caracteristici de afaceri, de pornit. Cu toate acestea, va trebui totuși să cumpărați la carte pentru MFA. 

Având în vedere cât de ieftin poate fi MFA, noi oferim Bitwarden câștigul. Acestea fiind spuse, se pot schimba în funcție de nevoile afacerii tale.

Runda: Planuri de afaceri punct pentru Bitwarden

Logo Bitwarden
Logo LastPass

6

A sustine

Deși asistența managerului de parole este de obicei proastă, iar suportul pentru software open source este și mai rău, LastPass și Bitwarden oferă un serviciu decent pentru clienți. LastPass vine cu o bază de cunoștințe, forumuri și contacte prin e-mail. Acestea fiind spuse, asistența prin e-mail este disponibilă numai dacă utilizați mai întâi baza de cunoștințe. 

LastPass-review-contact-suport

Va trebui să găsiți un articol de asistență relevant, apoi să faceți clic pe butonul „asistență de contact” de pe acesta pentru a accesa formularul de contact. Deși înțelegem să direcționăm utilizatorii în primul rând către resurse de auto-ajutor, îngroparea formularului de contact în cadrul bazei de cunoștințe este doar confuză. Din fericire, LastPass este salvat de un forum comunitar excelent, care este activ aproape toate orele zilei.

LastPass-revizuire-forumuri

În ciuda faptului că este complet gratuit, Bitwarden merge și mai departe în ceea ce privește serviciul pentru clienți. În mod surprinzător, există o bază completă de cunoștințe umplută cu articole utile. Bitwarden oferă un link către suportul său de e-mail în fiecare pagină a bazei de cunoștințe, chiar și în cea principală. În acest fel, nu există nicio întrebare despre unde să mergem pentru a vorbi cu un om. 

bitwarden-knowledgebase

De asemenea, Bitwarden oferă forumuri, deși nu sunt la fel de active ca LastPass ”. Există două secțiuni: solicitări de caracteristici și asistență de la utilizator la utilizator. Deși o mulțime de membri sunt invitați să-i ajute pe ceilalți, forumurile nu sunt atât de răspândite cum am fi sperat. 

În general, însă, este greu de spus că LastPass oferă un serviciu mai bun pentru clienți. Având în vedere că Bitwarden este, în esența sa, un manager gratuit de parole, nivelul de asistență este în scădere a maxilarului. Chiar ca un produs complet comercial, LastPass se luptă să țină pasul, împingându-l și mai în urmă în această rundă finală.

Runda: punct de sprijin pentru Bitwarden

Logo Bitwarden
Logo LastPass

7

Verdictul

Cu o singură victorie din șase runde, LastPass este, din păcate, pierderea acestei comparații. Bitwarden oferă suficiente în ceea ce privește caracteristicile, securitatea, prețurile și asistența pentru a fi un manager de parole mai bun. Bitwarden are, de asemenea, avantajul codului sursă disponibil, ceea ce înseamnă că este mult mai flexibil. 

Câştigător: Bitwarden

Asta nu înseamnă că LastPass este un manager de parole rău (departe de el, de fapt). Bitwarden oferă suficiente avantaje mici pentru a fi un manager de parole definitiv mai bun, dar acest lucru nu înseamnă să redăm lupta susținută de LastPass. Este un excelent manager de parole în sine, oferind unele funcții la care Bitwarden nu poate fi în măsură. 

Pentru noi, însă, Bitwarden este încă opțiunea mai bună. Sunteți de acord, sau LastPass ar trebui să fie câștigătorul? Vă rugăm să ne cunoaștem gândurile în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map