Bitdefender vs Trend Micro Antivirus: Alegerea celor mai bune în 2020

Bitdefender este cel mai bun software antivirus de acolo, câștigând laudele noastre pentru calitatea protecției sale și a serviciului pentru clienți. Produsele de cibersecuritate Trend Micro, cum ar fi Trend Micro Antivirus +, sunt alternative bune și accesibile. Pentru a vă ajuta să decideți care să cumpărați, le vom pune la încercare în această comparație Bitdefender vs. Trend Micro.


Cu toate acestea, nu putem compara totul în această comparație Bitdefender față de Trend Micro Antivirus +, așa că nu uitați să consultați revizuirea noastră individuală Bitdefender și revizuirea Trend Micro Antivirus.. 

Configurarea unei lupte: Trend Micro Antivirus + vs. Bitdefender

Trend Micro și Bitdefender luptă împotriva amenințărilor cibernetice de aproape 50 de ani combinate, dar nu vom lăsa niciuna dintre companii să se odihnească pe laurii lor. Această comparație cap la cap va pune la încercare ambele antivirusuri în cinci runde.

Vom începe cu funcții înainte de a privi planurile de prețuri, ușurința în utilizare, calitatea protecției și serviciul clienților din partea ambelor companii. Pentru a vă ajuta să luați o decizie, vom acorda un punct câștigătorului fiecărei categorii (sau un punct fiecăruia dacă este o remiză). 

Vom explica de ce într-o rundă rapidă după fiecare secțiune, precum și o rundă finală la sfârșit. Câștigătorul general va fi primul care va câștiga trei sau mai multe puncte. Dacă credeți că am fost nedrept (sau prea generos!), Nu vă fie frică să nu fiți de acord în secțiunea de comentarii.

1

Caracteristici

În loc să renunțe la amenințările în continuă schimbare a criminalității informatice, companiile de software antivirus trebuie să se adapteze. Noile caracteristici sunt consecința firească, aducând o protecție sporită clienților.

Pentru a vedea dacă Bitdefender sau Trend Micro este protecția de care aveți nevoie, vom analiza caracteristicile pe care le oferă ambele companii.

Bitdefender

La fel ca majoritatea furnizorilor de antivirus, Bitdefender nu oferă fiecare caracteristică din partea de jos a listei de produse. Dacă căutați mai mult decât „doar” un antivirus, planurile de produse Bitdefender sunt concepute pentru a vă acomoda. Are un set larg de caracteristici, dar va trebui să plătiți mai mult pentru toate.

Bitdefender Caracteristici

Obiectivul central al Bitdefender este protecția împotriva programelor malware. Dincolo de cuvintele cheie, protecția antivirus generală a Bitdefender este excepțională, cu funcții suplimentare concepute pentru a răspunde amenințărilor mai neobișnuite.

Pentru a vă proteja, un scaner de vulnerabilitate va căuta în sistemul dvs. un software nesigur pentru a reduce riscul unui atac cibernetic. Un firewall este de asemenea inclus pentru a vă proteja sistemul, deși acest lucru nu este disponibil în pachetul de bază Bitdefender Antivirus Plus.

Pentru a vă ajuta să vă mențineți în siguranță pe web, Bitdefender include Safepay, browserul său blocat. Safepay vă oferă o zonă izolată pentru a accesa site-uri sensibile (cum ar fi serviciile bancare online) cu o tastatură virtuală inclusă pentru a vă proteja împotriva instrumentelor de keylogging.

Bitdefender include, de asemenea, propriul său serviciu VPN limitat pentru a îmbunătăți Safepay în timp ce sunteți în mișcare. În loc să vă lase să ignorați pericolele WiFi-ului public, Bitdefender vă oferă o alocare de date de 200 MB pentru a cripta conexiunea dvs. în timp ce sunteți deschis pe WiFi.

Deși alocația de date este similară cu cele mai bune VPN-uri gratuite, este mai bună decât nimic. Dacă aveți nevoie de mai multă protecție, luați în considerare combinarea Bitdefender cu un VPN premium precum ExpressVPN (consultați recenzia noastră ExpressVPN).

Bitdefender include protecție pentru microfoane și webcam-uri, precum și extensii de filtrare web pentru a bloca site-urile web suspecte. Există, de asemenea, un manager de parolă de bază, dar nu este înlocuitor pentru un manager cum ar fi Sticky Password (consultați recenzia noastră cu Parola Sticky).

Pentru a rezolva lucrurile, este inclusă protecția anti-urmărire și anti-furt, precum și protecția pentru dispozitivele mobile. Este posibil să fie nevoie să plătiți un pic în plus, dar Bitdefender se străduiește să ofere clienților toate funcțiile pe care le-ar putea aștepta de la un produs de securitate de prim nivel..

Trend Micro Antivirus+

Dacă vă imaginați Bitdefender ca o masă de tip bufet mare, Trend Micro Antivirus + este o gustare, dar Antivirus + este un singur produs de securitate în arsenalul mai mare Trend Micro..

Trend-Micro-Caracteristici

Cu toate acestea, Antivirus + stă la baza protecției sale. Acest antivirus exclusiv pentru Windows vine cu protecție ransomware și ceva ce Trend Micro numește „învățare avansată AI” pentru a prezice și a răspunde la comportamentul potențialelor amenințări. 

Antivirus + vine de asemenea cu un scaner de e-mail și Pay Guard, un instrument pentru blocarea browserului web existent. Nu este un înlocuitor Bitdefender SafePay, dar vă poate îmbunătăți securitatea dezactivând orice extensii riscante înainte de a face cumpărături sau de a banca online.

Pentru a vedea funcții suplimentare, va trebui să vă uitați la unul dintre celelalte produse antivirus Trend Micro. Trend Micro Internet Security adaugă siguranță parentală și caracteristici de securitate socială. De asemenea, vine cu instrumente de analiză și optimizare a sistemului.

În partea de sus, Trend Micro Maximum Security combină caracteristicile celorlalte produse Trend Micro cu suplimente, cum ar fi un manager de parolă și protecție mobilă. Ca Bitdefender, managerul de parole al Trend Micro este în regulă, dar nu poate ține o lumânare la alternative precum Dashlane (consultați recenzia Dashlane).

Nu există nimic de care să ne plângem în special atunci când ne uităm la lista de funcții Trend Micro. Există suficientă carne pe oase pentru a le oferi produsele valoarea lor, dar dacă căutați o suită de securitate mai largă, veți fi dezamăgiți.

Gânduri rotunde

Trend Micro include câteva suplimente, dar accentul său principal este protecția, așa cum putem vedea în pachetul Antivirus +. În schimb, Bitdefender vă oferă mult mai multe, cu caracteristici concepute pentru a face o suită de securitate mult mai utilă pentru a vă proteja împotriva amenințărilor mai puțin frecvente.

Runda: Caracteristici Punct pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

2

Preț

Când te uiți la planurile de prețuri antivirus oferite de majoritatea companiilor, s-ar putea să te încadrezi în reduceri, acoperire de dispozitiv și lungime de acoperire, pentru a numi câteva. 

Dacă doriți să știți dacă produsele Bitdefender sau Trend Micro sunt accesibile și merită investiția, suntem aici pentru a vă ajuta la compararea planurilor de preț ale fiecărei companii..

Bitdefender

Bitdefender este un furnizor de antivirus care acceptă prețuri pentru clienții noi, cu reduceri mari disponibile. Reducerile variază, dar Bitdefender oferă, în general, reduceri pentru clienții noi cu peste 50% din prețul de vânzare cu amănuntul.

Bitdefender are patru produse separate pentru clienți, care variază în funcție de lungimea acoperirii și de numărul de dispozitive pe care trebuie să le protejați. 

Bitdefender Antivirus Plus este cel mai ieftin produs și vine cu cea mai mare parte a protecției Bitdefender standard, deși îi lipsește unele caracteristici premium suplimentare, cum ar fi un firewall de rețea. Este doar Windows cu acoperire de la unu la 10 dispozitive disponibile.

Primul pachet care include majoritatea (deși nu toate) din funcțiile Bitdefender este Bitdefender Internet Security. Aceasta este restricționată și pentru utilizatorii Windows, dar ar trebui să vă coste doar 5 dolari în plus pe lună, comparativ cu rata de promovare a Bitdefender pentru Antivirus Plus.

Vine cu protecție de confidențialitate pentru camera web și microfon, securitate firewall, controale parentale și criptare pentru fișierele dvs. Ca și Antivirus Plus, vă puteți proteja cu planuri pentru unul, trei, cinci și 10 dispozitive. 

Dacă sunteți în căutarea protecției pentru Mac și mobil, totuși, veți avea nevoie de Bitdefender Total Security. La publicare, rata reducerii pentru securitatea totală este exact aceeași cu cea a securității Internetului, dar în caz contrar există doar 10 dolari între ei. Este livrat cu o protecție mobilă care i-a adus mențiunea în cel mai bun antivirus pentru lista mea de Android.

De asemenea, utilizatorii Mac se descurcă bine, deoarece Bitdefender este unul dintre cele trei antivirusuri pe care le recomandăm în lista noastră cea mai bună antivirus pentru Mac. Cu acoperire pentru cinci sau 10 dispozitive, veți câștiga toate funcțiile menționate anterior, împreună cu protecția împotriva furtului.

Dacă aveți nevoie pentru a proteja mai mult de 10 dispozitive, veți avea nevoie de Bitdefender Family Pack, cu acoperire pentru 15 dispozitive incluse în preț. Prețul cu reducere este un furt, noii clienți primind aproximativ 60 USD din prețul standard de aproximativ 120 dolari.

Majoritatea clienților, dacă caută protecție pe mai multe dispozitive, vor găsi cea mai bună valoare pentru bani în planurile Total Security sau Family Pack. Ambele oferă toate caracteristicile pe care le are Bitdefender, incluzând în același timp protecție pentru Mac și mobil.

Trend Micro Antivirus+

Structura prețurilor Trend Micro este proiectată să fie accesibilă. Trend Micro Antivirus + este cel mai ieftin, dar planurile mai scumpe nu au nici un preț prost.

Am acoperit deja limitările caracteristicilor, dar Antivirus + este limitat într-un alt mod: acoperirea. Pentru aproximativ 40 USD, obțineți protecție pentru un singur computer Windows.

Acoperirea cu un singur dispozitiv pe Bitdefender Antivirus Plus este la același preț ca Trend Micro Antivirus +, deși clienții noi pot plăti aceeași sumă pentru a acoperi trei dispozitive cu Bitdefender, datorită reducerilor pentru clienții noi..

Analizând celelalte produse ale Trend Micro, Trend Micro Internet Security este, de asemenea, doar pentru Windows, oferind acoperire pentru trei dispozitive la aproximativ 80 USD pe an. Acesta este același preț ca Bitdefender Internet Security, dar are mai puține funcții.

Singurul opton pentru mobil și Mac este Trend Micro Maximum Security, cu acoperire pentru cinci sau 10 dispozitive. Securitatea maximă este același preț ca și produsul de top-nivel Bitdefender, Total Security, dar cu reduceri mai slabe pentru clienții noi și mai puține funcții.

Rundă Două Gânduri

Trend Micro este ieftin și acesta este un lucru bun. Din păcate, produsele antivirus Trend Micro au un preț egal cu cel al Bitdefender, dar cu reduceri mai mici pentru clienții noi și cu mult mai puține funcții disponibile. Dacă vrei cea mai bună bătaie pentru buck-ul tău, Bitdefender câștigă, cu mâinile în jos.

Runda: punct de preț pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

3

Ușurința în utilizare

Nu ar trebui să instalați un antivirus și să vă lăsați să luptați cu funcții, butoane și setări înalte. Dacă nu este ușor de utilizat, nu merită să plătiți.

În această secțiune a comparației noastre, vom testa dacă Bitdefender și Trend Micro sunt ușor de utilizat sau nu, de la instalare la utilizarea zilnică.

Bitdefender

Bitdefender are un program de instalare simplu care ar trebui să vă pună în funcțiune în mai puțin de 20 de minute, presupunând că aveți o conexiune rapidă. Instalarea are o dimensiune de aproximativ 500 MB, dar odată descărcată, o mare parte din instalare este finalizată fără nici o introducere a utilizatorului.

Bitdefender-client

Totul despre clientul Bitdefender este conceput pentru a fi ușor de navigat. Secțiunea principală a tabloului de bord vă oferă acces la cele mai comune funcții, inclusiv pornirea unei scanări antivirus rapide.

Acest lucru poate fi personalizat, astfel încât dacă sunteți fan al Bitdefender Safepay, puteți adăuga acest lucru aici pentru acces rapid. Alte funcții sunt accesibile din meniul lateral. În „protecție”, de exemplu, veți găsi scanerul de vulnerabilitate al Bitdefender și funcțiile firewall-ului de rețea, împreună cu celelalte opțiuni de protecție antivirus.

Bitdefender încearcă să fie proactiv, așa că atunci când observă acțiuni ale utilizatorilor care v-ar putea pune în pericol, vă va avertiza, cum ar fi avertizarea pentru a utiliza Safepay. Puteți seta profiluri personalizate pentru a reduce aceste caracteristici atunci când este incomod (de exemplu, când sunteți la serviciu sau la jocuri). Există, de asemenea, o gamă largă de personalizare disponibilă în meniul „setări”.

Bitdefender este o opțiune excelentă pentru majoritatea utilizatorilor și numai furnizorii precum Avira oferă o experiență de utilizator excepțională, așa cum explică recenzia noastră Avira. Există o mulțime de opțiuni pentru utilizatorii experimentați, dar Bitdefender a fost clar conceput pentru a fi cât mai ușor de utilizat.

Trend Micro Antivirus+

Trend Micro are un fișier de instalare mai mic decât Bitdefender (aproximativ 250 MB) și, în ciuda câtorva etape suplimentare, nu ar trebui să necesite mai mult de câteva minute pentru instalare.

După repornire, veți fi gata de plecare. Am menționat anterior în recenzia noastră că Trend Micro nu se joacă bine cu alte antivirusuri, și acesta este în continuare cazul; vă va avertiza să eliminați concurenții înainte de instalare.

Trend-Micro-client

Clientul Trend Micro este modern, atrăgător și centrat în jurul scopului său principal: scanarea și protejarea de malware. Deschizând clientul, veți vedea un buton mare și rotund de „scanare”. Trecerea peste acesta vă oferă opțiuni pentru scanare rapidă sau scanări mult mai aprofundate.

În partea de sus, aveți o listă de patru categorii, care vă oferă acces la caracteristicile și setările Trend Micro ascunse. „Confidențialitate”, de exemplu, vă conduce la funcții de confidențialitate, cum ar fi Pay Guard, cu opțiuni de configurat lângă fiecare caracteristică.

Dacă sunteți confuz de orice, fiecare setare și caracteristică are o scurtă descriere. Puteți accesa, de asemenea, ajutorul și asistența Trend Micro făcând clic pe pictograma semnului de întrebare din colțul din dreapta sus al ecranului clientului.

Zona de setări principale este accesibilă de pe ecranul principal făcând clic pe pictograma roată din dreptul butonului „scanare”. Trend Micro are o mulțime de opțiuni pentru configurare, în mare parte cu descrieri auto-explicative și pictograme de ajutor în plus.

Clientul Trend Micro este curat și simplu, plasându-l în aceeași categorie ca și alte alternative ușor de utilizat, cum ar fi AVG (consultați recenzia AVG).

Runda trei gânduri

Bitdefender și Trend Micro au clienți care sunt ușor de utilizat, dar Bitdefender are o personalizare mai mare pentru utilizatori și un design ușor mai clar, ceea ce îl face o opțiune mai bună pentru cei doi.

Runda: Punct de prietenie pentru utilizator pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

4

Protecţie

Atunci când căutați să plătiți pentru protecția antivirus, nu veți urma ceva eficient doar 70 sau 80%. Doriți cea mai bună protecție disponibilă sau nu merită investiția.

Vom folosi rapoartele de la trei firme independente de securitate pentru a vedea cât de bine se execută atât Bitdefender, cât și Trend Micro în testele reale ale protecției antivirus.

Bitdefender

Bitdefender s-a aruncat puțin în testele AV-Test din mai-iunie 2019, dar a revenit în top în cele mai recente teste iulie-august 2019. Cu o eficiență de aproape 100 la sută în lunile iulie și august, Bitdefender a obținut 6 din 6 per total pentru calitatea protecției sale, precum și pentru performanța sistemului.

Bitdefender-AVTest-August2019

Rezultatele testului de protecție din februarie-mai 2019 a AV-Comparatives au fost la fel de impresionante. Bitdefender a blocat 751 din 752 de probe de malware: un succes de 99,9 la sută în general. De asemenea, s-a comportat bine într-un test al performanței generale, AV-Comparatives acordând Bitdefender premiul său „Advanced +” în ambele categorii..

Cu acest premiu, Bitdefender se înscrie cu alte nume mari, cum ar fi Kaspersky (consultați recenzia Kaspersky, precum și comparația noastră Bitdefender vs. Kaspersky).

Laboratorul nostru final, MRG Effitas a continuat această temă pentru Bitdefender, cu 398 din 398 de eșantioane blocate în trimestrul II din testele cu spectru complet. Această rată de succes de 100 la sută a obținut premiul „certificat” al nivelului Bitdefender MRG Effitas, alături de Norton Antivirus (consultați comparația noastră Bitdefender vs. Norton Antivirus).

Trend Micro Antivirus+

Nu există conteste scorurile consistente ale testului AV Trend Micro. Începând cu 2013, Trend Micro a obținut 6 din 6 pentru protecție în aproape fiecare ocazie, cu o scădere minoră doar în februarie 2019. Testarea AV-Test în iulie-august 2019 confirmă acest lucru, cu alte 6 din 6 și 100% la perfectă. scorurile testelor în ambele luni.

Testele de performanță au fost puțin mai grave, cu un nivel constant de 5,5 din 6. Acest lucru înseamnă că Trend Micro a avut un impact mai mare asupra performanței PC-ului decât media medie a scorului.

Trend-Micro-AVTest-August2019

Trend Micro a avut succes mixt în scorurile testelor AV-Comparatives din februarie-mai 2019, cu 749 din 752 de probe blocate. O rată de succes de 99,6 la sută este puțin mai proastă decât Bitdefender, dar nu de mult. 

Cu toate acestea, AV-Comparatives a raportat o îngrijorătoare 13 pozitive false, acordând Trend Micro cu premiul „avansat” de protecție intermediară pentru protecție. De asemenea, s-a realizat slab în testarea performanței, ocupând locul 13 din cele 15 software-uri testate.

Testele de spectru complet al MRG Effitas din T2 2019 au pus Trend Micro aproape de fund, doar 94% din cele 398 de probe s-au blocat imediat. Aproximativ cinci procente au fost blocate după testarea după 24 de ore, dar mai mult de un procent au fost ratate complet.

Deși Trend Micro s-a descurcat mai bine decât alți furnizori mari precum Avast, nu a fost nicăieri aproape de rata de succes de 100 la sută pe care MRG Effitas a înregistrat-o pentru Bitdefender (consultați recenzia noastră Avast).

Rotund Patru Gânduri

Trend Micro a avut câteva scoruri bune, dar nu se scuză numărul falselor pozitive și infecții directe pe care le-au preluat aceste laboratoare în testarea lor. Bitdefender, pe de altă parte, a avut scoruri aproape perfecte peste tot.

Runda: punct de protecție pentru antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

5

A sustine

Atunci când lucrurile nu merg bine, ar trebui să aveți acces la asistență pentru clienți de înaltă calitate. În această secțiune, vom evalua calitatea asistenței pentru clienți de la Bitdefender și Trend Micro.

Bitdefender

Bitdefender are mai multe birouri pe tot globul, iar această diversitate se reflectă în opțiunile sale de asistență. Există, de exemplu, 16 linii telefonice diferite situate pe diverse continente.

Bitdefender-Site-Support

Împreună cu asistența telefonică, Bitdefender oferă, de asemenea, asistență 24/7 prin chat sau e-mail live. Există un forum de asistență pentru a pune întrebări, care este monitorizat atât de personalul Bitdefender, cât și de alți clienți.

Răspunsurile sunt rapide, iar forumul este activ, clienții și personalul răspunzând în general la fiecare câteva ore. Postările sunt separate atât de produs, cât și de limbă.

De asemenea, puteți profita de baza de cunoștințe oferită de Bitdefender. Vine cu ghiduri simple și clare care acoperă cele mai frecvente probleme. Ghidurile vin cu imagini și videoclipuri în multe cazuri pentru a vă ajuta să lucrați prin probleme.

Trend Micro Antivirus+

Asistența pentru Antivirus Trend Micro + și alte produse de protecție Trend Micro sunt ușor accesibile din zona „ajutor și suport” a site-ului web Trend Micro.

Trend-Micro-site-Suport

Totul este stabilit într-o manieră foarte clară, cu suport separat de produs. Dacă aveți nevoie să vorbiți cu cineva, puteți derula în jos pentru a vedea opțiunile de informare în social media și forme mai tradiționale de asistență, cum ar fi asistența telefonică.

Asistența telefonică în timpul programului de lucru este disponibilă în multe țări, deși unele dintre numerele de telefon sunt pentru aceeași locație. De exemplu, linia de sprijin din Marea Britanie acoperă, de asemenea, Irlanda și o mare parte din Europa de Est, Scandinavia și Orientul Mijlociu.

Dacă aveți nevoie de asistență 24/7, aceasta este disponibilă pentru clienții din SUA și Canada, cu pachetul „serviciu final” (care include Trend Micro Maximum Security), dar acest lucru vă va costa în plus.

Există, de asemenea, asistență live pe Facebook Messenger, disponibilă de luni până vineri. Puteți utiliza forul comunității, dar aceasta este pur și simplu o listă de întrebări postate de utilizatori, ceea ce face dificilă navigarea sau căutarea.

Round Five Gânduri

O asistență bună pentru clienți poate face toată diferența, iar Trend Micro a depărtat kilometrul suplimentar. Deși suportul 24/7 costă suplimentar, cantitatea de opțiuni de asistență (inclusiv Facebook Messenger) ușurează clienților să-și rezolve problemele.

Cu toate acestea, Bitdefender nu poate fi dat în eroare, deoarece oferă un forum mai bun și suport 24/7. În general, este o remiză.

Runda: asistență Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

6

Gânduri finale

Bitdefender avea să fie întotdeauna un antivirus greu de bătut. Trend Micro este un jucător important pe piață, dar a căzut pe locul unde contează, în special cu scoruri de protecție mixte în testele recente.

Trend Micro s-a dovedit competitiv în anumite domenii precum prețul, dar Bitdefender pur și simplu a oferit mai multe. Același cost, dar cu reduceri mai bune pentru clienții noi și mult mai multe funcții, face din Bitdefender câștigătorul evident aici.

Câștigător: Bitdefender

Asta nu înseamnă că Trend Micro este o opțiune proastă. Este accesibil și merge foarte bine, mai ales cu atât de multe opțiuni de asistență pentru clienți, dar Antivirus + este probabil să merite ratat. Dacă doriți cu adevărat un abonament Trend Micro, vizați în schimb securitatea maximă de nivel superior.

Dacă doriți să vă cheltuiți înțelepți banii, recomandarea noastră este Bitdefender. Dacă căutați ceva diferit, consultați recenziile noastre antivirus pentru recomandări suplimentare.

Folosești Trend Micro și nu ești de acord cu comparația noastră? Să ne cunoaștem gândurile în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map