Bitdefender vs Sophos Home: o luptă antivirus virală în 2020

Este important să investești în cel mai bun software antivirus de pe piață. Bitdefender completează lista de recomandări pentru profunzimea funcțiilor și protecția pe care o oferă. Sophos are propriul său concurent pentru Bitdefender, Sophos Home, despre care am avut păreri mixte în trecut.


Vom pune aceste două antivirusuri la încercare într-o recenzie comparativă a lui Sophos Home și Bitdefender. Nu putem acoperi totul, așa că aruncați o privire la recenzia noastră separată de Bitdefender și recenzia Sophos Home pentru a obține imaginea completă pentru ambele.

Configurarea unei lupte: Sophos vs Bitdefender

Pentru a vă asigura că veți obține valoare pentru banii dvs., vom testa Bitdefender și Sophos Home în cinci runde.

Comparația noastră va acoperi caracteristici, prețuri, ușurință în utilizare, protecție și servicii pentru clienți. Vom declara câștigător pentru fiecare rundă și vom acorda acel serviciu cu un punct. Vom explica, de asemenea, raționamentul nostru într-un rotunjire rapidă după fiecare secțiune.

Campionul general va fi primul care va atinge trei sau mai multe puncte în general și vom face o recapitulare rapidă a gândurilor noastre finale la sfârșit. Vom folosi cea mai bună judecată, împreună cu probele, pentru a lua decizia noastră, dar dacă nu sunteți de acord, lăsați un comentariu la sfârșit.

1

Caracteristici

Există mai mult un bun antivirus decât să vă protejeze împotriva virușilor. Amenințările mai noi, mai nocive precum ransomware-ul vă pot pune în pericol și trebuie să aveți încredere că antivirusul dvs. are caracteristicile potrivite pentru a vă proteja împotriva celor mai răi dintre ei.

Pentru a vă ajuta să selectați cuvântul de marketing, vom compara funcțiile oferite de la Bitdefender și Sophos Home.

Bitdefender

Deși Bitdefender vă face să plătiți pentru anumite funcții, majoritatea sunt standarde în cadrul planurilor sale de produse. Unele antivirus sunt „doar” antivirusuri, dar Bitdefender încearcă să fie o suită de securitate mai largă pentru dispozitivele tale.

Chiar și planul său de bază, Antivirus Plus, include mai mult decât antivirusul tipic, mai ales atunci când îl comparați cu alte opțiuni antivirus „de bază”, cum ar fi Trend Micro Antivirus + (consultați recenzia noastră Trend Micro Antivirus).

Bitdefender Caracteristici

Protecția împotriva programelor malware este încă în stadiul central, cu protecție multistrat inclusă pe toate pachetele. Ignorând jargonul, protecția pe care Bitdefender o oferă este de înaltă calitate, după cum vom vorbi mai multe despre mai târziu.

Aveți, de asemenea, instrumente de filtrare web și un scaner de rețea – ambele concepute pentru a bloca amenințările din afara rețelei dvs., împreună cu un scaner de vulnerabilitate software. Un firewall de rețea adaugă la această apărare pentru clienții Bitdefender Internet Security și Total Security.

Una dintre cele mai apreciate funcții Bitdefender este browserul său izolat, Bitdefender Safepay, care vă ajută să vă păstrați în siguranță pe web. Vă va permite să vă conectați în siguranță la site-urile dvs. preferate de cumpărături și să plătiți fără ca datele dvs. sensibile să fie interceptate, datorită tastaturii de pe ecran.

Serviciul VPN al Bitdefender este inclus cu Safepay pentru a vă proteja în rețelele WiFi deschise. Are o limită de date de 200 MB, deși, deși veți putea cripta navigarea web de bază, nu veți putea exagera.

Cei mai buni furnizori VPN nu dispun de limite de date și de mult mai multe opțiuni, așa că este posibil să doriți să utilizați Bitdefender cu un serviciu VPN precum ExpressVPN, în schimb (consultați recenzia noastră ExpressVPN).

Pentru a îmbunătăți protecția web și mai mult, Bitdefender include un manager de parole și suplimente de filtrare web. Administratorul de parole nu este un înlocuitor Dashlane, dar este un bun manager pentru a începe (consultați recenzia Dashlane).

Anti-furt, anti-urmărire și anti-spionaj (cu blocare webcam și microfon), împreună cu protecția pentru fișierele dvs., vă ajută să vă acoperiți în continuare. Lista de funcții Bitdefender este extinsă, deoarece încearcă să realizeze o imagine ca fiind singura protecție de care ai putea avea nevoie.

Sophos Home

Clienții Sophos Home obțin foarte multe, fără să fie nevoiți să plătească un dolar. Alături de protecția antivirus, planul gratuit Sophos include monitorizarea web și controalele parentale, ceea ce îl face o alegere atrăgătoare pentru părinți.

Sophos-Home-Caracteristici

Împrumută, de asemenea, funcțiile de la linia sa de afaceri cu instrumente de gestionare la distanță pentru a vă ajuta să urmăriți securitatea și protecția mai multor dispozitive. Acest lucru este oferit cu așteptarea că veți face upgrade pentru a obține mai multe funcții după ce v-ați conectat.

Având în vedere acest lucru, cele mai bune caracteristici sunt pentru clienții plătitori. Sophos este o altă firmă de securitate care consideră că prevenirea este cea mai bună protecție, oferind apărări pentru a vă proteja dispozitivul împotriva monitorizării video sau a keyloggingului. 

Dispozitivele USB sunt ecranizate, fiecare dispozitiv necesitând aprobarea explicită a utilizatorului înainte de a putea accesa computerul. Acest lucru, din nou, se simte ca un alt crossover din atenția oferită de Sophos pe protecția afacerilor, deoarece ne așteptăm să aveți încredere în majoritatea propriilor dispozitive USB, dar nu ne plângem.

Bitdefender are Safepay, dar nu există un browser izolat de la Sophos. Există, totuși, „protecție bancară”, care urmărește și blochează malware-ul suspect în timp ce efectuați servicii bancare online. Dacă este diferit de protecția standard a Sophos Home, nu este clar.

Cu toate acestea, filtrarea web este inclusă, ceea ce ar trebui să împiedice accesul la orice phishing suspect sau alte site-uri compromise. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă îmbunătățiți siguranța online.

O mare zonă de protecție pe care Sophos dorește să o promoveze este protecția sa ransomware. Acest lucru va monitoriza și va opri orice acces suspect la fișierele și folderele dvs. cele mai importante, restabilindu-le în cazul în care se produce vreo deteriorare.

Gânduri rotunde

Funcțiile suplimentare înseamnă o protecție suplimentară, iar Bitdefender este cu mult înaintea multora dintre concurenții săi în această privință. Sophos Home încearcă din greu să concureze, dar multe dintre caracteristicile sale sunt destul de standard. 

Nu există nimic care să iasă în evidență despre Sophos, în timp ce Bitdefender are o mulțime, de la navigare izolată la protecție antifurt, făcând din Bitdefender câștigătorul acestei runde..

Runda: Caracteristici Punct pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Home

2

Preț

Dacă nu decideți să alegeți una dintre cele mai bune opțiuni gratuite de software antivirus existente în prezent pe piață, va trebui să plătiți. Investiția într-un antivirus vă va oferi o protecție mai bună, dar dacă nu este o valoare pentru bani, nu are rost să plătiți.

Pentru a vă ajuta să decideți dacă Bitdefender și Sophos Home sunt opțiuni accesibile, vom analiza planurile de preț pentru ambele antivirusuri.

Bitdefender

Clienții noi sunt bine atenți de Bitdefender, datorită unui număr de reduceri semnificative de înregistrare. Există reduceri de până la 50 la sută disponibile în cele patru planuri de produse ale Bitdefender.

Fiecare dintre cele patru planuri Bitdefender are prețuri variate, clientul putând modifica durata de acoperire de la unu la trei ani sau numărul de dispozitive.

Cel mai ieftin plan, Antivirus Plus, este și planul cu cele mai puține funcții incluse. Așa cum erați de așteptat, protejarea de bază Bitdefender este împotriva programelor malware, dar sunt adăugate bonusuri, precum un firewall pentru a bloca atacurile cibernetice.

Antivirus Plus este pentru PC-urile Windows, dar dacă sunteți conectat la Microsoft acasă, puteți varia acoperirea dvs., cu planuri care pot acoperi unul până la 10 dispozitive.

Majoritatea utilizatorilor vor dori să sară Antivirus Plus și vor merge direct la Bitdefender Internet Security, care include majoritatea funcțiilor Bitdefender. Ca și Antivirus Plus, este de asemenea doar pentru Windows, dar costă doar aproximativ 5 dolari în plus la prețul actualizat, în comparație cu alternativa sa mai ieftină..

Securitatea Internet vine cu accent pe protecția vieții private, cu blocarea camerei web și microfonului, criptarea fișierelor și blocurile parentale pentru protejarea familiilor tinere. Deși opțiunea cu trei dispozitive este singurul plan cu reducere, puteți proteja și unul, cinci și 10 dispozitive.

Pentru o sumă suplimentară de 10 USD pe an, veți obține protecția mobilă pe care am recomandat-o ca unul dintre cele mai bune antivirusuri pentru Android cu Bitdefender Total Security, care acoperă cinci sau 10 dispozitive. Veți obține, de asemenea, protecție anti-furt, alături de instrumente care vă ajută să accelerați calculatorul, precum și protecția Mac.

Dacă aveți o familie numeroasă, va trebui să consultați pachetul pentru familii Bitdefender. Vine cu acoperire pentru 15 dispozitive, împreună cu toată protecția oferită cu Total Security, pentru 60 de dolari la tarif redus.

Sophos Home

În comparație cu Bitdefender, planurile Sophos sunt ușor de înțeles. Sunt împărțite în două categorii: gratuit și plătit.

Caracteristicile pentru clienții Mac și Windows variază, dar planurile de preț sunt aceleași. Planul gratuit oferă malware și detecție a amenințărilor AI, gestionare la distanță și filtrare web pentru a bloca site-urile web dăunătoare.

Cu planul gratuit, vi se permite să securizați și să conectați trei dispozitive (Mac sau Windows) la contul dvs. De asemenea, clienții gratuite obțin o probă gratuită de Sophos Home Premium timp de 30 de zile, care la expirare revine la planul gratuit.

Sophos Home Premium costă 50 USD pe an, cu acoperire pentru 10 dispozitive. Funcțiile modeste incluse în planul gratuit sunt modernizate, cu blocări suplimentare de malware și criptare de unități pentru a bloca ransomware-ul, precum și o protecție web crescută pentru a bloca phishing-ul și alte site-uri web periculoase.

Sophos Home Premium oferă, de asemenea, opțiuni de blocare a vieții private pentru a vă proteja camera web, ecranul și tastatura de la înregistrarea dvs. Premium oferă, de asemenea, asistență pentru clienți în timpul programului de lucru al săptămânii.

Rundă Două Gânduri

Planurile de preț ale Bitdefender sunt aproximativ medii pentru piață, dar reducerile generoase pentru clienții noi o fac mult mai competitivă, în special cu atât de multe funcții.

Cu toate acestea, taxa simplă de 50 de dolari Sophos Home nu poate fi ignorată. Deși există mai puține caracteristici, planul prețurilor este greu de ignorat. Cu atât de mulți profesioniști de ambele părți, această rundă este o remiză.

Runda: Preț Fără câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Home

3

Ușurința în utilizare

Cu atât de multe caracteristici și opțiuni pentru a face față, cele mai bune antivirus sunt cele ușor de utilizat atât pentru profesioniști, cât și pentru începători..

Facilitatea utilizatorului este esențială, motiv pentru care ne uităm cât de ușor de instalat și utilizat Bitdefender și Sophos Home.

Bitdefender

Instalarea simplă a Bitdefender nu depune eforturi mari de la început până la sfârșit și ar trebui să fie completă în 10 minute. Clientul Bitdefender este modern și clar organizat, cu un panou lateral care vă permite accesul ușor la funcții și la alte setări.

Bitdefender-client

Tabloul de bord inițial vă permite să vă accesați ușor funcțiile obișnuite, cum ar fi scanarea rapidă. Această zonă poate fi personalizată pentru a adăuga și alte funcții pe care le puteți utiliza în mod regulat, cum ar fi Safepay.

Panoul lateral vă permite să accesați celelalte funcții, cu meniuri pentru confidențialitate și protecție. Secțiunea „protecție” vă oferă acces rapid la firewall și scanerul de vulnerabilitate software, de exemplu.

Dacă aveți nevoie de asistență suplimentară, Bitdefender încearcă să încurajeze obiceiuri mai bune de securitate cu alerte din bara de activități. De exemplu, Bitdefender vă va avertiza să utilizați Safepay atunci când accesați anumite site-uri de cumpărături.

Bitdefender oferă, de asemenea, profiluri de utilizator pentru a personaliza setările Bitdefender în anumite medii. S-ar putea să doriți, de exemplu, ca alertele din bara de activități Bitdefender să fie anulate în timp ce sunteți în joc, sau pentru reguli de firewall mai dure în timp ce sunteți pe o rețea WiFi deschisă.

Zona „setări”, accesată din meniul lateral, este clar de utilizat, cu sfaturi suplimentare de asistență disponibile deasupra fiecărei zone pentru a explica setările neobișnuite.

Ușoritatea de utilizare este însoțită de alegerea utilizatorului în experiența generală a utilizatorului Bitdefender. Clientul Bitdefender este aproape inegalabil, doar furnizorii de nivel superior, precum Avira, se dovedesc a fi la fel de ușor de utilizat (consultați recenzia noastră Avira).

Sophos Home

Instalarea Sophos Home este simplă și necesită puțină interacțiune din partea utilizatorului. După ce va fi finalizat, Sophos Home va începe o scanare inițială a computerului.

Sophos-Home-client

Sophos Home are o interfață curată și simplă, una dintre cele mai simple pe care le-am văzut vreodată. Nu ar trebui să sperie utilizatorii noi, dar avem unele reclamații.

Rezoluția textului din client este slabă, iar în unele locuri este greu de citit deloc, în special descrierile de sub butoanele principale. Dacă ai avea o vedere slabă, acest lucru te-ar dezavantaja. Cu toate acestea, Sophos Home s-a îmbunătățit în general în ceea ce privește designul de la recenzia noastră principală. 

Clientul are mai multe opțiuni pentru utilizatori, dar o mare parte din schimbări sunt profunde. Sophos Home poate efectua în continuare doar o scanare profundă a unității de sistem principale. Scanarea fișierelor sau a folderelor individuale este posibilă, dar trebuie să faceți acest lucru în Windows File Explorer și acest lucru nu este clar clar pentru utilizatori.

Doar butonul „scanare computer” face orice în interiorul clientului. Restul sunt legături către instrumentul de gestionare web al Sophos, care se deschide în browserul dvs..

Sophos-Home-Site-Setări

Interfața online, ca și clientul principal, este clar de utilizat cu o interfață modernă. 

Puteți dezactiva sau activa anumite funcții din pagina cu setări web, care se încarcă și adaugă alte dispozitive Sophos Home. Nu este confuz și majoritatea funcțiilor au o explicație succintă și utilă. 

Antivirusurile cu adevărat inovatoare sunt rare, soluțiile cloud precum Webroot SecureAnywhere rămân cel mai mult în mintea noastră (consultați recenzia noastră Webroot SecureAnywhere). Este bine că Sophos Home oferă ceva diferit cu interfața sa online, dar poate fi confuz pentru utilizatorii noi.

Runda trei gânduri

Bitdefender este unul dintre cele mai bune antivirusuri utilizate, arătând că inovația nu trebuie să iasă dintr-o experiență excelentă pentru utilizatori. 

Sophos Home dovedește același punct, dar nu într-un mod bun. Modificările aduse clientului au făcut o citire slabă și, prin mutarea unei mari configurații (limitate) online, utilizatorii fără o conexiune la internet constantă sunt lăsați în dezavantaj.

Runda: Punct de prietenie pentru utilizator pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Home

4

Protecţie

Un lucru contează mai presus de orice, atunci când te uiți la software antivirus: protecția. Dacă antivirusul dvs. nu vă poate proteja, vă prezentați un risc.

Pentru a vă oferi liniște, utilizăm concluziile de la trei laboratoare de securitate independente pentru a judeca calitatea protecției de la Bitdefender și Sophos Home. 

Bitdefender

Primul nostru laborator, AV-Test, a raportat constatări puternice până în iulie-august. Testele din 2019. Bitdefender a obținut note complete, cu 6 din 6 pentru protecție și performanța sistemului. Scorurile sale de protecție au fost eficiente aproape 100 la sută, cu doar o scădere de 0,05 la sută în august.

Bitdefender-AVTest-June19

La AV Comparatives, Bitdefender a continuat această temă excepțională, cu o rată de succes de 99,9%. Din cele 752 de probe de malware, 751 au fost blocate, obținând cel mai mare premiu Advanced Comparatives AV +.

De asemenea, Bitdefender a primit același premiu în cadrul testului de performanță al AV Comparatives din aprilie 2019, asortând Bitdefender vs Sophos Home: O luptă antivirus virală în 2020 (consultați comparația noastră Bitdefender vs. Kaspersky, precum și recenzia noastră separată pentru Kaspersky Anti-Virus).

Nu au existat surprize în urma testării malware a MRG-Effitas Q2 2019. Din 398 de probe, toate 398 au fost blocate de Bitdefender în timpul testelor. Aceasta a plasat Bitdefender în aceeași categorie cu Bitdefender vs Sophos Home: O virală luptă antivirus în 2020 (consultați recenzia noastră Antivirus F-Secure).

Sophos Home

Sophos a reușit să bată scorul AV-Test al Bitdefender cu un scor impecabil de 100 la sută din iulie-august. 2019. Totuși, acest lucru a rezultat din testarea produsului de afaceri Sophos, Endpoint Security. Sophos Home nu a fost testat, dar este probabil ca protecția să fie aceeași.

Deși Sophos a obținut un 6 din 6 pentru protecție, a obținut o performanță mai slabă cu 5,5, datorită performanței mai lente față de media industriei.

Sophos-Home-AVTest-August2019

AV-Comparatives nu a testat Sophos Home din noiembrie 2016. Din păcate, Sophos a avut o rată de succes îngrijorător de 96 la sută pentru un antivirus în timpul acestui test, cu 70 de eșecuri din 1.868 de probe.

MRG-Effitas a testat și Sophos, dar numai protecția afacerii pe care o oferă. Testele T2 2019 au arătat o rată de succes de 100 la sută, cu 94,52 la sută blocate imediat, iar alte 5,48 la sută blocate, din cauza testelor sofisticate de comportament malware ale Sophos.

De asemenea, am efectuat teste mai amănunțite de protecție Sophos noi înșine în recenzia noastră anterioară Sophos Home.

Rotund Patru Gânduri

Bitdefender oferă o protecție standard de aur pe care foarte puțini alți antivirusuri îi pot asorta, cu scoruri aproape perfecte de pe tot tabelul.

Sophos, cu accent pe protecția afacerilor, are scoruri de testare mai limitate disponibile. Ce scoruri disponibile arată rezultate mixte, deși scorurile sunt în mare parte mari la testarea mai recentă. Totuși, protecția Bitdefender s-a dovedit a fi mai consistentă.

Runda: punct de protecție pentru antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Home

5

A sustine

O asistență bună pentru clienți nu este doar o afacere bună. Pentru furnizorii de antivirus, clienții trebuie să aibă încredere că pot apela sau mesaj pentru ajutor atunci când se confruntă cu o problemă pe care nu o pot remedia.

Pentru secțiunea noastră finală, vom analiza asistența pentru clienți pe care Bitdefender și Sophos o oferă clienților.

Bitdefender

O companie globală cu metode de asistență globală, Bitdefender are o gamă largă de metode de asistență pentru clienți, indiferent de țara sau limba lor. Pentru început, Bitdefender oferă Bitdefender vs Sophos Home: O luptă antivirus virală în 2020 numere pe diferite continente.

Bitdefender-Site-Support

Asistența telefonică este completată de asistență 24/7 prin chat live sau prin e-mail. Dacă asistența dvs. nu este urgentă, puteți posta întrebări pe forumul comunității, unde clienții și personalul Bitdefender vor răspunde în câteva ore.

Forumul este activ și are secțiuni separate pentru diferite produse Bitdefender, precum și forumuri specifice limbii pentru clienții care nu sunt englezi.

Există, de asemenea, o bază de cunoștințe, cu ghiduri simple de explicare a modului de a îndeplini anumite sarcini sau a rezolva probleme comune. Unele dintre ghiduri vin cu suport video, în timp ce majoritatea oferă imagini pentru a ajuta la explicarea pașilor.

Sophos Home

Clienții premium se pot adresa Sophos pentru ajutor în timpul programului de lucru, între orele 8:00 și 20:00. EST, de luni până vineri. Există Bitdefender regional și internațional vs Sophos Home: O luptă antivirus virală din 2020 disponibilă pe tot globul, împreună cu suportul pentru chat și bilete live.

Sophos-Home-Site-Support

Deși Sophos oferă o mulțime de clienți gratuit, asistența nu este una dintre ele. Odată ce expirarea gratuită a Sophos Premium expiră, utilizatorii gratuite Sophos Home nu au suport oficial dincolo de baza de cunoștințe Sophos, care include ghiduri pentru instalarea și utilizarea software-ului..

Articolele sunt detaliate și clare, dar ele nu (din cea mai mare parte) depășesc subiecte simple. Dacă aveți nevoie de ajutor cu ceva complex, va trebui să vă adresați direct lui Sophos.

Există, de asemenea, un cont oficial de asistență Twitter, unde clienții pot redacta întrebări și cereri de ajutor.

Round Five Gânduri

Clienții Bitdefender și Sophos primesc asistență bine pregătită. Ambele oferă asistență telefonică și chat, împreună cu o bază de cunoștințe pentru clienți. 

Oferta Bitdefender este puțin mai puternică, cu sprijin 24/7, o bază de cunoștințe mai bună și un forum al comunității în care clienții pot pune întrebări..

Runda: Punct de asistență pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Home

6

Gânduri finale

Sophos Home provine de la o firmă de securitate care, în general, concentrează mai mult atenția asupra protecției afacerii sale. Multe dintre caracteristicile pe care le include, cum ar fi gestionarea de la distanță, reflectă acest lucru. Vine cu un client simplu, care ar putea fi problema; simplitatea merge prea departe.

Pe de altă parte, Bitdefender este unul dintre cele mai bune antivirusuri, deoarece oferă mai mult decât concurenților săi. Mai multe funcții, mai mult suport și o mai bună protecție fac ca produsele Bitdefender să merite costurile lor. 

Câștigător: Bitdefender

Este posibil ca Sophos să nu ofere același set de funcții, dar rămâne o alternativă accesibilă. Cel mai bine, concurează bine împotriva altor antivirusuri gratuite de top, cum ar fi AVG, după cum va arăta recenzia noastră AVG.

Bitdefender este încă recomandarea noastră de top, dar nu este singurul furnizor de acolo. Aruncați o privire prin celelalte recenzii antivirus pentru a vedea cum se compară alte nume mari.

Ești fan Sophos Home? Nu vă fie frică să ne informați care sunt gândurile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map