Bitdefender vs Norton Antivirus: virusuri zdrobitoare în 2020

Suntem mari fani ai Bitdefender aici la Cloudwards.net. S-a clasat pe primul loc când ne-am uitat la cel mai bun software antivirus de pe piață. Bitdefender tocmai a modificat un nume de antivirus mare în comparația noastră anti-virus Bitdefender vs. Kaspersky. În acest articol, îl comparăm cu Norton Antivirus, unul dintre cele mai vechi exemple de software antivirus din jur.


Ne așteptăm ca ambele să se descurce bine, dar vom vedea cum se compară Norton Antivirus în comparație cu Bitdefender în cinci runde. Înainte de a declara câștigătorul nostru, vom compara caracteristicile giganților antivirus, pachetele de prețuri, ușurința în utilizare, protecția și asistența pentru clienți..

Înainte de a citi această comparație Bitdefender vs. Norton Antivirus, aruncați o privire asupra revizuirii noastre Bitdefender Antivirus și a reviziei noastre Norton Antivirus pentru a obține o imagine completă a fiecărui software.

Configurarea unei lupte: Bitdefender vs. Norton Antivirus

Bitdefender este principalul nostru antivirus, în timp ce Norton face cea mai sigură listă de software antivirus. Vei fi în siguranță cu ambele, dar această comparație este concepută pentru a te ajuta să decizi pentru tine. Să urmăm mai întâi regulile de bază.

După cum am menționat, ne uităm la cinci categorii, de la funcții la asistență pentru clienți. Fiecare rundă primește un câștigător, iar primul în trei puncte câștigă comparația în general. 

Vă recomandăm să citiți secțiunile în întregime pentru a obține o vedere completă asupra pozițiilor noastre. În unele cazuri, cea mai bună alegere pentru tine va depinde de circumstanțele tale.

1

Caracteristici

Industria antivirus s-a schimbat de la lansarea Norton Antivirus și Bitdefender. Provocarea dezvoltatorilor de software antivirus este să rămână în fața jocului, cu noi funcții și metode pentru prinderea și prevenirea, malware și alte infracțiuni informatice.. 

Să aruncăm o privire la ce caracteristici oferă Bitdefender și Norton Antivirus clienților lor.

Bitdefender

Nu veți obține mult de la Bitdefender fără să plătiți cel mai scump pachet. Din fericire, un proces de 30 de zile ar trebui să vă ofere suficient timp pentru a determina care pachet este cel mai potrivit pentru dvs..

Bitdefender Caracteristici

Veți obține cea mai mare protecție cu Bitdefender Total Security. Este o ofertă integrală, cu acoperire pentru mai multe dispozitive. Bitdefender se situează foarte bine pe cea mai bună listă antivirus pentru Android, dar protejează bine și dispozitivele iOS și macOS.

Suntem prea familiari cu pericolele WiFi-ului public, motiv pentru care Bitdefender oferă un serviciu de rețea virtuală virtual limitat cu o limită de 200MB pe zi. Nu este o soluție de prim nivel, așa că dacă o VPN este ceea ce urmărești, uită-te la ExpressVPN în schimb (citiți recenzia noastră ExpressVPN).

Dacă vă îngrijorează navigarea sigură, Bitdefender Safepay oferă o cutie de nisip sigură pentru vizitele dvs. web sensibile, cum ar fi serviciile bancare online sau cumpărăturile. Vi se va anunța de fiecare dată când vizitați o pagină despre care Bitdefender crede că v-ar putea pune în pericol dacă nu utilizați Safepay. 

De asemenea, este inclus un manager de parole care se integrează cu browserul dvs. normal și cu Safepay. Este o ofertă bună, dar poate doriți să consultați lista noastră cu cel mai bun manager de parole pentru ceva cu mai multe funcții, cum ar fi LastPass (citiți recenzia noastră LastPass).

De asemenea, beneficiați de protecție ransomware cu toate pachetele Bitdefender, cu excepția celui gratuit, precum și cu un firewall de rețea. Bitdefender Total Security oferă aproape prea multe funcții de menționat, de la mărunțirea securizată a fișierelor până la protecția camerei web.

În total, Bitdefender oferă cele mai multe caracteristici din opțiunile din lista noastră de comentarii antivirus. Poate fi greu de descoperit care sunt caracteristicile disponibile pentru un anumit pachet, dar, în afară de asta, nu avem prea multe despre care să ne plângem.

Norton Antivirus

Există patru pachete principale Norton. La fel ca Bitdefender, există câteva caracteristici de bază pentru toate, dar mai puține funcții ajung pe listă în general. 

Norton-Client Security-

Fiecare pachet are un set complet de protecție împotriva malware-ului, cu apărări împotriva ransomware-ului și spyware-ului, precum și stocarea în cloud pentru copii de rezervă. De asemenea, obțineți un firewall de rețea și un administrator de parole.

Administratorul de parole nu ar fi în fața unei oferte complete, cum ar fi Dashlane (citiți recenzia Dashlane), dar face treaba pentru un utilizator ocazional.

Abonații pachetului Norton 360 beneficiază de acces la VPN Norton Secure pentru navigare sigură (citiți recenzia noastră Norton Secure VPN). Îi lipsește tipul de funcții VPN pe care le-ați vedea pe lista noastră cea mai bună VPN pentru Windows, dar este un plus minunat. De asemenea, beneficiați de protecție pentru webcam.

Dacă doriți mai multe funcții, va trebui să faceți upgrade la unul dintre cele mai scumpe pachete. De exemplu, obțineți funcții de control parental pentru a vă ajuta să vă protejați copiii, cu instrumente pentru monitorizarea traficului web și a descărcărilor de aplicații.

Distribuția funcțiilor pe pachetele de la Norton este determinată de cele mai scumpe așa cum te-ai putea aștepta, dar sunt suficiente în abonamentele Antivirus Plus și 360 Standard pentru a fi utile.

Gânduri rotunde

Există o mulțime de asemănări între Norton Antivirus și Bitdefender. Norton Antivirus oferă o mulțime de suplimente pentru pachetele sale, dar multe dintre ele, precum protecția de identitate VPN și LifeLock, implică programe și complexitate suplimentară.

Când vine vorba de caracteristicile de securitate, Norton Antivirus este mai de bază. Cele mai multe funcții, cum ar fi administratorul de parole și protecția webcam-ului, sunt corelate de Bitdefender, care oferă, de asemenea, funcții de bază suplimentare.

Bitdefender câștigă această rundă, dar Norton Antivirus face bine să ofere accesorii de securitate, precum protecția identității, pe care Bitdefender nu o face.

Runda: Caracteristici Punct pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo-ul de securitate Norton

2

Preț

Am vorbit despre planurile de abonament oferite. Ambii furnizori de antivirus oferă pachete de bază pentru a-și conecta utilizatorii înainte de a-i supăra ceva cu mai multe funcții.

Să ne uităm la ce obțineți pentru banii dvs. cu un abonament Norton Antivirus sau Bitdefender.

Bitdefender

Există patru pachete disponibile de la Bitdefender, dar va trebui să cheltuiți mai multe dacă căutați asistență pentru mai multe dispozitive. Vestea bună este că există reduceri mari pentru utilizatorii noi.

Cel mai ieftin pachet, Antivirus Plus, este în jur de 30 de dolari pe an, cu suport pentru până la trei PC-uri Windows la tariful actualizat. Orice număr mai mare sau mai mic de computere înseamnă că se percepe prețul complet. Acest lucru este neobișnuit, dar acceptabil dacă ai doar câteva PC-uri Windows.

Pachetul intermediar, Internet Security, este de asemenea limitat la Windows și are o reducere similară cu trei dispozitive. De asemenea, obțineți funcții precum un scaner WiFi, controale parentale și un firewall de rețea.

Utilizatorii de dispozitive mobile și macOS vor trebui să investească în Securitate totală, cel mai scump pachet Bitdefender. Bitdefender este încă cel mai bun antivirus pentru Mac, datorită protecției. Tariful actualizat este disponibil numai pentru securitatea totală pe abonamentele sale cu trei dispozitive.

De asemenea, vă puteți proteja familia cu ajutorul planului familiei Bitdefender, care acceptă 15 dispozitive. Spre deosebire de celelalte reduceri, reducerea sa de 54 la sută se aplică tuturor celor 15 dispozitive din toate planurile anuale, de la 54,99 USD pentru un an la 174,99 dolari pentru trei.

Abonații și reînnoitorii pentru prima dată au ceva pozitiv de așteptat cu nerăbdare de la un abonament Bitdefender. Pentru a profita la maxim de mai multe suporturi pentru dispozitive, va trebui să plătiți pentru securitatea totală sau pentru planul familiei, însă Antivirus Plus și Internet Security sunt opțiuni bugetare bune.. 

Vă puteți abona la orice pachet Bitdefender de până la trei ani, cu reduceri mari. Indiferent de pachetul pe care doriți să îl încercați, ar trebui să profitați mai întâi de perioada de încercare a securității totale a Bitdefender de 30 de zile.

Norton Antivirus

Există reduceri pentru abonații Norton Antivirus, dar nu sunt la fel de generoase ca cele oferite de Bitdefender.

Cel mai de bază plan Norton Antivirus, care se numește și Antivirus Plus, este în jur de 60 USD pe an. Există o reducere de 20 la sută pentru abonații pentru prima dată, reducând costul la aproximativ 50 de dolari. Cu toate acestea, este un pachet cu oase goale.

Sunteți limitat la un PC sau Mac, cu protecție standard împotriva programelor malware, firewall de rețea, managerul de parole și 2 GB de stocare în cloud. Aproape 60 USD pentru a proteja un singur dispozitiv este o valoare slabă comparativ cu Bitdefender sau cu un alt furnizor, cum ar fi Avast (citiți revizuirea Avast Pro).

Următoarele două planuri ale Norton Antivirus, 360 Standard și 360 Deluxe, au mai multă carne pe oase. La o reducere de 49,99 USD și 59,99 USD pe an, veți primi cele mai multe funcții Norton pe care le așteptați, cu protecție pentru webcam și acces VPN inclus.

Ca și Antivirus Plus, 360 Standard protejează doar un dispozitiv, dar vă permite să protejați și un dispozitiv mobil. Veți avea nevoie de 360 ​​Deluxe dacă doriți să protejați mai multe dispozitive. Acceptă până la cinci, inclusiv PC-uri, Mac-uri și dispozitive mobile. De asemenea, vă crește stocarea în cloud la 50 GB.

Unul dintre cele mai scumpe planuri, Norton 360 cu LifeLock Select, adaugă protecție împotriva furtului de identitate și până la 100 GB stocare de rezervă în cloud, împreună cu toate funcțiile pe care le veți obține cu 360 Deluxe.

Va trebui să plătiți 299,99 USD pe an pentru Norton 360 cu LifeLock Unlimited Plus pentru a obține asistență nelimitată și cel mai înalt nivel de protecție împotriva furtului de identitate. Puteți obține o protecție similară a dispozitivului nelimitată cu mai puțin de jumătate din preț cu Avira Prime (citiți recenzia noastră Avira).

Prețurile promoționale pentru Norton Antivirus sunt în regulă, dar va trebui să plătiți pentru unul dintre pachetele de nivel superior pentru a obține cea mai bună valoare.

Rundă Două Gânduri

Dacă valoarea pentru bani este cel mai important lucru pentru tine, vei alege Bitdefender pe Norton Antivirus. Ambele companii vă fac să plătiți suplimentar pentru dispozitive mobile și mai multe dispozitive, dar veți avea acces la mai multe funcții pentru bani mai puțini cu Bitdefender. 

Runda: punct de preț pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo-ul de securitate Norton

3

Ușurința în utilizare

Cel mai bun tip de antivirus este cel care nu intră sau încetinește mașina și nu este dificil de utilizat. Acesta este motivul pentru care ne uităm atent dacă un antivirus este ușor de utilizat.

În această rundă, vom evalua capacitatea de utilizare a Bitdefender și Norton Antivirus pentru a decide care este cel mai bun.

Bitdefender 

Instalarea Bitdefender este nedureroasă, cu câteva pași și multe explicații oferite pe parcurs. Clientul este curat, simplu și eficient pentru a explica cea mai mare parte a caracteristicilor sale utilizatorilor. Tabloul de bord oferă cele mai multe setări și funcții, de la scanări rapide până la deschiderea Safepay, ca „acțiuni rapide” pentru a vă accesa.

Dacă există o problemă, Bitdefender vă va anunța cu pop-up-uri și alerte cu bara laterală. Oferă informații despre ce trebuie să faceți și corecții cu un singur clic.

Majoritatea utilizatorilor nu vor trebui să treacă de la tabloul de bord cu acțiuni rapide, dar puteți accesa celelalte setări și funcții din meniul lateral pentru a configura micro-protecția dvs. Bitdefender.

În total, Bitdefender oferă simplitate pentru utilizatorii casual și setări mai avansate pentru profesioniști. Este unul dintre cei mai buni clienți antivirus pe care i-am văzut și evaluează foarte mult pentru ușurința în utilizare.

Norton Antivirus

Nici Norton nu face lucrurile prea dificile de folosit. Instalarea se face la egalitate cu Bitdefender. Este simplu, efectuând cele mai multe acțiuni pentru dvs., dar va trebui să înregistrați un cont.

Norton-client-Performance

Un client cu aspect curat oferă utilizatorilor posibilitatea de a comuta între file, cu zone pentru scanare, configurare, performanță și alte funcții, cum ar fi managerul de parole și extensiile de siguranță. Extensiile nu sunt grozave – sunt lente și voluminoase, ca să spun mai ușor – dar sunt lăsate dezactivate implicit.

O atingere plăcută este monitorizarea utilizării procesorului Norton Antivirus din fila „performanță”. Din punct de vedere istoric, Norton Antivirus a fost privit ca un porc de resurse, iar această caracteristică merge într-un mod oarecum pentru a risipi această reputație.

În total, Norton este ușor de utilizat, simplu de instalat și nu are un efect imens asupra utilizării sistemului.

Runda trei gânduri

Norton Antivirus și Bitdefender sunt două dintre cele mai recunoscute mărci de pe piață. Au fost prea mult timp să nu știe că piața lor țintă așteaptă simplitate și eficiență.

Ambele oferă asta, dar Bitdefender face mult mai ușor să micromanieze caracteristici individuale. Este o remiză în această rundă. Nu sunt suficiente între ele pentru a-l numi în orice fel.

Runda: prietenia utilizatorului Nu are câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Antivirus Bitdefender
Logo-ul de securitate Norton

4

Protecţie

Nu are rost să instalați software antivirus dacă nu vă poate proteja. Pentru a fi sigur că veți obține cea mai bună protecție, vom analiza cât de performanțe Bitdefender și Norton Antivirus se comportă împotriva celor mai grave amenințări de la trei laboratoare de testare.

Bitdefender

La testul AV, Bitdefender a marcat 99,3 la sută în martie și aprilie 2019, într-un test al apărărilor sale malware, care a fost ușor scăzut de scorurile anterioare, dar totuși suficient pentru a câștiga un 6 perfect din 6.

În ceea ce privește performanța, Bitdefender a marcat mai bine, cu o încetinire de doar 14% comparativ cu media de 19%. În general, AV-Test a oferit Bitdefender un alt scor perfect, care se potrivește bine cu așteptările noastre. Bitdefender nu este un hog de resurse.

Au fost rezultate similare la testarea comparativă AV. Deși au existat două falsuri pozitive înregistrate între februarie și mai 2019, Bitdefender a blocat 751 de amenințări pentru o rată de protecție de 99,9%. AV-Comparatives a acordat, de asemenea, Bitdefender cel mai mare rating Advanced + pentru performanță în timpul testării sale din aprilie 2019.

Al treilea laborator care a testat Bitdefender, MRG Effitas, a oferit software-ului antivirus un rating certificat de nivel 1 în testarea sa din primul trimestru 2019. A avut o rată de trecere de 100 la sută în testele cu spectru complet de la o dimensiune de 339 de eșantion, ceea ce înseamnă că a prins fiecare amenințare fără falsuri.

Norton Antivirus

Testele AV-martie și aprilie 2019 au arătat un scor de protecție identic de 99,3 la sută împotriva amenințărilor malware pentru Norton Antivirus. De asemenea, s-a potrivit cu scorul de performanță al Bitdefender, dar s-a dovedit mai lent în testare. Deși scorul de performanță a scăzut, protecția împotriva malware a fost aproape perfectă.

Norton-AVTest

Aceeași imagine nu poate fi văzută din testarea protecției AV-Comparatives din februarie până în mai 2019. A raportat un număr semnificativ de 21 de pozitive false, dar a blocat automat 99,6 la sută din amenințări. Cantitatea de pozitive false a dus la o evaluare avansată pentru Norton Antivirus în general.

La MRG Effitas, Norton Antivirus (evaluat ca Symantec) a primit o certificare de nivel 1 corespunzătoare în testele T1 2019. Testele sale cu spectru complet au fost mai bune decât cele ale Bitdefender, 100% din amenințări fiind detectate și blocate automat. În fiecare categorie de testare, Norton Antivirus a obținut 100 la sută.

Rotund Patru Gânduri

Nu există prea multe între aceste două centrale antivirus. Numărul falselor pozitive înregistrate de AV-Comparatives pentru Norton Antivirus este un motiv de îngrijorare, dar acesta pare a fi mai degrabă decât norma.

Cu scoruri potrivite sau ușor mai mici pe tot tabelul pentru Norton Antivirus, totuși, Bitdefender este cel care îl plasează pe post. Acestea fiind spuse, este o bărbierită strânsă. Indiferent de antivirusul ales, veți fi protejat bine.

Runda: punct de protecție pentru antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo-ul de securitate Norton

5

A sustine

Dacă vă confruntați cu o amenințare malware pe care nu o puteți rezolva, vă așteptați să reveniți la sfaturile experților furnizate. În acest scop, vom testa asistența pe care o veți primi de la Bitdefender sau Norton Antivirus în această rundă.

Bitdefender

Bitdefender are fiecare rută de contact pe care ne place să o vedem. Dacă preferați să vorbiți prin problemele dvs., puteți vorbi la asistența clienților la telefon în 16 țări. 

Există, de asemenea, live chat, e-mail, un forum și o bază de cunoștințe care conține ghiduri practice și întrebări. Forumul este activ și format din agenții de suport tehnic Bitdefender și clienții participanți.

Vă puteți aștepta la răspunsuri rapid, deseori în câteva ore. Postările forumului sunt separate de produs și disponibile în diferite limbi. Asistența Bitdefender este disponibilă 24/7 și pentru clienți.

Norton Antivirus

Symantec, care deține Norton Antivirus, oferă suport telefonic și chat live pentru clienți, precum Bitdefender, oferă, de asemenea, un forum de asistență, ghiduri de utilizare video și o bază de cunoștințe..

Norton-Site-Support

Bază de cunoștințe Norton Antivirus este bine organizată și divizată în categorii pentru diferite produse. Puteți căuta probleme sau întrebări specifice și, dacă nu găsiți ceea ce căutați, puteți trece la alte căi de ajutor din partea de jos a fiecărei pagini.

Articolele sunt detaliate, cu pași ușor de urmat pentru a remedia problemele sau a efectua acțiuni, cum ar fi backup-ul fișierelor sau schimbarea abonamentului.

Forumul nu este cel mai ușor de navigat, dar este dotat cu o arhivă lungă de postări pe care le puteți căuta dacă baza de cunoștințe nu vă oferă multe. În caz contrar, telefonul și serviciul de chat în direct de la Norton ar trebui să fie primul port de apel.

Round Five Gânduri

Asistența clienților Bitdefender și Norton Antivirus este excelentă. Ambele oferă multe opțiuni de asistență.

Bitdefender are un site web mult mai curat și mai simplu și, din acest motiv, câștigă. Forumul este mai modern și mai ușor de căutat, iar baza de cunoștințe este completă și clară.

Runda: Punct de asistență pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo-ul de securitate Norton

6

Gânduri finale

Există o mulțime de similitudini între Bitdefender și Norton Antivirus, dar din comparația noastră este clar că Bitdefender este cea mai bună alegere pentru consumatori.

Câştigător: Bitdefender

Asta nu înseamnă că este ceva în neregulă cu Norton Antivirus. Are un pedigree lung în lumea antivirusului și așa cum arată scorurile noastre de protecție, face o treabă bună de a vă proteja kitul. 

În ceea ce privește valoarea, totuși, Bitdefender oferă mai mult bang pentru buck-ul tău. Obțineți mai multe funcții la un preț mai ieftin. Dacă doriți să vă uitați la unele alte comparații ale noastre, vizitați arhiva noastră antivirus.

Ați alege Bitdefender pe Norton Antivirus sau ați alege o altă alegere? Lasă-ne gândurile tale în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me