Bitdefender vs McAfee Antivirus: Greenhorn Fights Veteran în 2020

Există o mulțime de software antivirus gratuit bun, dar cea mai bună protecție, caracteristici și asistență sunt disponibile pentru cei care plătesc. Găsirea software-ului antivirus potrivit poate fi dificilă, însă, mai ales cu nume mari, cum ar fi Bitdefender și McAfee Antivirus, care domină piața.


Pentru a vă ajuta să găsiți protecția potrivită, testăm Bitdefender și McAfee pentru a vedea care este cel mai bun software antivirus dintre cele două. Suntem mari fani ai Bitdefender aici la Cloudwards.net, dar McAfee a fost în jocul antivirus timp de 30 de ani, așa că are o reputație mare de păstrat. Cu toate acestea, va trebui să citiți mai departe pentru a vedea dacă funcționează la fel de bine ca și Bitdefender.

Merită să aruncăm o privire atât asupra revizuirii Bitdefender, cât și a reviziei McAfee Antivirus, înainte sau după ce ați citit această comparație Bitdefender vs. McAfee Antivirus, pentru a vă oferi o idee cât mai clară despre avantajele și avantajele ambelor programe software.

Configurarea unei lupte: Bitdefender vs. McAfee Antivirus

Pentru a oferi McAfee și Bitdefender o lovitură corectă, testăm ambele în cinci runde. Vom începe să analizăm caracteristicile și prețurile, înainte de a evalua cât de ușor să le folosească ambele utilizatori, încheind comparația noastră cu o privire asupra calității protecției și a asistenței clienților.

Vom rotunji fiecare secțiune declarând câștigător, ceea ce va câștiga un punct. Primul până la trei puncte sau mai mult va fi declarat câștigătorul general. În secțiunea noastră despre gânduri, vă vom explica de ce am ajuns și la această concluzie.

Dacă nu sunteți de acord cu ceea ce am menționat, lăsați un comentariu la sfârșitul articolului pentru a începe o dezbatere.

1

Caracteristici

Apărarea echipamentului dvs. împotriva infracțiunilor informatice este o afacere cu normă întreagă pentru dezvoltatorii de antivirus. Dacă nu investesc în funcții mai noi și mai bune de protecție, nu veți primi cea mai bună valoare pentru banii dvs..

Să vedem cum se compară Bitdefender și McAfee atunci când analizăm funcțiile oferite de ambele companii.

Bitdefender

Structura produsului Bitdefender ar putea fi la prima vedere un pic ciudată (sau redundantă), dar aruncă puțin mai adânc și vei vedea că oferă mai multe funcții decât majoritatea. 

Protejarea echipamentului dvs. cu „protecție ransomware cu mai multe straturi” este standard, cu funcții suplimentare precum mărunțirea fișierelor, anti-phishing și protecția de urmărire a vieții private oferite pentru a îndulci afacerea.

Bitdefender Caracteristici

De asemenea, aveți acces la instrumentele de analiză a rețelei, la un firewall de rețea, la blocarea camerei web și a microfonului și la extensii suplimentare de browser pentru a vă proteja.

Bitdefender preia o notă pentru a vă ajuta să rămâneți în siguranță pe web cu Safepay, un browser izolat cu o tastatură virtuală care vă permite să accesați în siguranță cele mai multe site-uri web private, cum ar fi profilurile dvs. bancare sau de social media.

Combinați Safepay cu VPN Bitdefender și veți rămâne în siguranță, chiar și în rețelele Wi-Fi deschise. Un minus dezavantaj este capacitatea de 200MB pe zi, o limită pe care o puteți vedea în unele dintre cele mai bune servicii VPN gratuite, mai degrabă decât un produs premium. În schimb, ar fi mai bine să combinați Bitdefender cu un serviciu precum ExpressVPN (consultați recenzia noastră ExpressVPN).

Funcțiile de confidențialitate sunt în față și în centru, cu un manager de parole extinzând capacitatea de utilizare a Safepay, deși nu puteți utiliza cu alte browsere. Este o ofertă limitată și nu va concura cu un administrator complet de parole, cum ar fi Dashlane, așa cum veți vedea din recenzia Dashlane.

Instrumentele de criptare a fișierelor, precum și scanerul de vulnerabilitate, încearcă să creeze o protecție suplimentară. Există, de asemenea, instrumente anti-furt și de optimizare a vitezei disponibile în cele mai scumpe planuri Bitdefender.

McAfee Antivirus

McAfee se concentrează pe numele principalului său pachet de securitate, Total Protection. Oferă protecție împotriva malware și spam, profitând de „analiza amenințărilor bazate pe cloud” de McAfee pentru a fi la curent cu ultimele amenințări.

McAfee-Caracteristici

Totuși, cum ar fi Bitdefender, există un semn clar că McAfee încearcă să fie un sistem global, cu funcții în afara protecției sale împotriva malware. Standard pentru toate pachetele McAfee sunt instrumente de securitate pentru rețea, inclusiv un firewall și manager de rețea.

De asemenea, sunt incluse fișiere de mărunțire, extensii de browser și un scaner de vulnerabilitate pentru a vă ajuta să vă orientați către metode de securitate cibernetică mai bune..

Asistența mobilă și Mac este disponibilă standard, cu anti-furt și locație la distanță și instrumente de ștergere pentru dispozitivele dvs. mobile. McAfee include, de asemenea, instrumente care vă ajută să efectuați instantanee de la distanță pentru a prinde hoții, deși acest lucru este limitat la Android.

Funcțiile premium există totuși pentru produsele McAfee. Va trebui să plătiți un pic suplimentar pentru un blocant anti-spam, precum și controale parentale pentru a bloca dispozitivele pentru utilizatorii web mai tineri. 

Abonații McAfee pentru pachetele Internet Security, Total Security și LiveSafe obțin, de asemenea, un abonament gratuit la True Key, instrumentul de gestionare a parolelor McAfee. Este mai bună decât managerul de parolă al Bitdefender și are o interfață pe care utilizatorii LastPass le vor cunoaște (consultați recenzia noastră LastPass).

Gânduri rotunde

McAfee urmărește piața, oferind un set mai larg de funcții concepute pentru a-l transforma în suita principală de securitate de care ai nevoie. Cu toate acestea, Bitdefender se potrivește ofertelor sale și oferă mai multe standard.

Runda: Caracteristici Punct pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo McAfee Total Protection

2

Preț

Dacă accesibilitatea este importantă pentru dvs. – și este pentru noi – atunci ar trebui să luați în considerare prețul antivirusului dvs. înainte de a vă angaja la un plan de un, doi sau trei ani. 

Să aruncăm o privire mai atentă asupra cât de accesibile (sau nu) atât Bitdefender cât și McAfee, comparând planurile de preț.

Bitdefender

Bitdefender oferă patru planuri principale. Costurile depind de numărul de dispozitive pe care doriți să le protejați, precum și de durata planului, până la trei ani în total.

Noii clienți pot profita de reduceri mari la planurile cu trei dispozitive, aproximativ 50%. În unele cazuri, aceste reduceri fac mai ieftin să scoți un plan cu trei dispozitive decât un plan cu un singur dispozitiv.

Funcțiile Bitdefender sunt răspândite în egală măsură, dar cel mai ieftin plan oferit, Bitdefender Antivirus Plus, îi lipsește unele elemente suplimentare, cum ar fi protecția webcam și microfon, criptarea fișierelor sau controale parentale. Este limitat și la Windows, precum este următorul lor plan, Bitdefender Internet Security. 

Este păcat că pachetele sale mai ieftine sunt doar Windows, mai ales că Bitdefender face cea mai bună listă antivirus pentru Mac.

Atât Antivirus Plus, cât și Internet Security oferă acoperire pentru unul până la 10 dispozitive pentru unul până la trei ani. Dacă trebuie să profitați de cel mai bun antivirus pentru Android, va trebui să plătiți în jur de 5 dolari în plus pentru Bitdefender Total Security.

Acest lucru are tot ceea ce ați vedea în celelalte planuri, pe lângă protecția antifurt, cu acoperire pentru cinci sau 10 dispozitive. 

Dacă acoperirea pentru 10 dispozitive nu este suficientă, puteți extrage pachetul de familii Bitdefender. Aceasta vine cu 15 dispozitive și costă în jur de 20 de dolari pe an în plus față de un abonament pentru securitate totală.

McAfee Antivirus

Dintre cele peste 30 de produse pe care McAfee le vinde, doar cinci sunt legate în mod identic de producția de antivirus și nu toate sunt publicitate puternic pe site-ul McAfee..

În partea de jos a teancului, ascunsă de vizualizare pe site-ul McAfee, se află McAfee Antivirus. Este limitat la un singur PC pe Windows și are o reducere de 5 dolari pentru clienții noi, cu vânzare cu ridicata la 34,99 USD.

Dacă sunteți în căutarea de suport mobil și Mac, Antivirus Plus este următorul produs. Oferă acoperire pentru 10 dispozitive la aproximativ două ori mai mult decât prețul, dar cu o reducere de 5 USD.

Principalul produs din gama McAfee este totuși Protecția totală, cu acoperire pentru unul, cinci și 10 dispozitive. Datorită reducerilor, protecția totală este cu doar 5 dolari mai scumpă decât McAfee Antivirus pentru un singur an.

Pentru banii dumneavoastră, primiți tot ce oferă McAfee cu Antivirus și Antivirus Plus, obținând totodată controale parentale și funcții anti-spam. De asemenea, obțineți o licență pentru cinci dispozitive pentru managerul de parole True Key, precum și protecția împotriva furtului de identificare.

Mai degrabă o valoare mai mică pentru banii dvs. este McAfee Internet Security, care este dublu față de prețul Protecției totale reduse, costând 84,99 USD pe an. Aceasta este plasată chiar sub Protecția totală în piramida produselor McAfee Antivirus, cu o singură licență True Key și fără acces la McAfee File Lock, protecția criptată a bolții pentru fișierele dvs.. 

În partea de sus se află McAfee LifeSafe, care oferă o acoperire nelimitată a dispozitivului pentru 104,99 USD pe an. Este livrat cu toate funcțiile de protecție totală, adăugând în același timp stocare în cloud. 

Rundă Două Gânduri

McAfee intenționează clar să-și împingă clienții în planurile sale mai scumpe, deoarece ascunde multe dintre pachetele mai ieftine. Planurile de preț pentru McAfee și Bitdefender sunt în mare măsură similare, însă Bitdefender oferă reduceri mai generoase pentru clienții noi, ceea ce face ca Bitdefender să fie câștigătorul aici.

Runda: punct de preț pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo McAfee Total Protection

3

Ușurința în utilizare

Clienții se așteaptă ca software-ul antivirus să fie cât mai ușor de utilizat, în special pentru începători. Acesta este motivul pentru care vom analiza cât de ușor de utilizat sunt Bitdefender și McAfee, de la instalare la utilizare generală.

Bitdefender

Bitdefender face din instalare un proces simplu și ușor. În câteva minute, instalarea este completă, necesitând foarte puține interacțiuni cu utilizatorii. Reporniți mai târziu și veți fi prezentat cu clientul principal.

Bitdefender-client

Clientul Bitdefender are la bază câteva secțiuni cheie, dar prima zonă pe care o veți vedea este tabloul de bord. Aici puteți găsi și accesa cu ușurință funcții comune, cum ar fi scanarea rapidă a computerului sau activarea Bitdefender Safepay. 

Puteți personaliza această zonă pentru a se potrivi cu nevoile dvs., dar acțiunile implicite sunt probabil cele la care veți dori un acces ușor. Bitdefender îi place să vă ofere sfaturi utile, cum ar fi recomandări pentru a trece la VPN-ul său sau pentru a vă avertiza despre rețelele Wi-Fi deschise.

Cu toate acestea, puteți să le estompați în zona de setări, pe care le puteți găsi în meniul din stânga. De asemenea, este locul în care veți găsi cea mai mare parte a celorlalte opțiuni, enumerate în „protecție”, „confidențialitate” și „utilități”. Toate sunt expuse într-o manieră clară și consecventă, cu sfaturi utile oferite acolo unde este necesar.

Dacă aveți nevoie să personalizați Bitdefender, puteți, datorită profilurilor individuale, care vă pot ajuta să reduceți notificările în timpul programului de lucru, de exemplu.

Nu există numeroase programe antivirus care să se potrivească cu simplitatea clientului Bitdefender (recenzia noastră Avira evidențiază unul dintre puținele care pot). Cu caracteristicile expuse în mod clar și setările sunt ușor de explicat, este un client pe care chiar și un începător de pe PC ar putea naviga.

McAfee Antivirus

Descărcarea McAfee este un proces simplu, dar instalarea acestuia este o altă problemă. Instalarea acesteia pe mașina noastră de testare s-a dovedit a fi foarte lentă, durează 20-30 minute de la început până la sfârșit.

McAfee-instalare

Se pare că s-a oprit la sfârșitul procesului de instalare destul de mult timp înainte de finalizarea finală, necesitând o repornire pe parcurs. Este posibil să fi fost un incident izolat în timpul testului nostru, dar nu este o modalitate foarte bună de a începe. 

După ce ați pornit și funcționați, clientul McAfee este simplu de examinat, dar navigarea în jurul acestuia poate fi puțin confuză.

McAfee-client

În partea de sus, veți vedea secțiuni pentru securitate, identitate, confidențialitate și zona contului propriu. Destul de simplu și pentru a începe o scanare tipică de virus, trebuie doar să vă îndreptați către „securitatea PC-ului” pentru a începe lucrurile.

Găsirea multor funcții și setări pe care le doriți, cu toate acestea, vă va solicita să faceți clic pe pictograma roată de setări în zona din dreapta sus a clientului. Acesta nu este cel mai evident loc pentru a găsi cea mai mare parte a caracteristicilor dvs., pe care v-ați aștepta în zona principală de bord „acasă”.. 

Anumite elemente, cum ar fi administratorul parolei dvs., sunt independente de clientul principal. Va trebui să le accesați separat. 

Veți găsi, de asemenea, că extensiile browserului sunt instalate automat, ceea ce va fi afișat la următoarea efectuare a unei căutări Google. Acest lucru poate fi iritant, așa cum am constatat în ultima noastră recenzie, dar nu puteți renunța la eliminarea extensiilor.

Runda trei gânduri

McAfee este suficient de simplu de utilizat, dar o instalare lentă și dispunerea slabă a clientului îl lasă în jos. În schimb, Bitdefender este simplu, ușor și rapid de a naviga și de a instala, ceea ce îl face un câștigător ușor aici.

Runda: Punct de prietenie pentru utilizator pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo McAfee Total Protection

4

Protecţie

Marci mari precum Bitdefender și McAfee există datorită reputației lor, care a fost construită de-a lungul mai multor ani, oferind o protecție antivirus de calitate.

Pentru a ne asigura că atât Bitdefender, cât și McAfee se află în vârful jocului, analizăm rapoartele de laborator de la trei firme de securitate independente pentru a vedea cât de bine s-au comportat în testarea reală.

Bitdefender

AV-TEST oferă de obicei un scor ridicat pentru Bitdefender, dar a existat o ușoară scădere a scorurilor sale generale de protecție în timpul testelor din mai-iunie 2019, care arată că 100% din amenințări au fost blocate în mai, dar doar 98,8 la sută în iunie. Aceasta a însemnat că, în general, scorul de protecție al Bitdefender a scăzut la 5,5 din 6.

Bitdefender-AVTest-June19

De asemenea, Bitdefender a înregistrat o ușoară scădere a procentajului general de notare pentru performanță, dar a reușit să-și păstreze scorul de 6 din 6. În plus, la AV Comparatives, Bitdefender a marcat foarte puternic, cu o rată de succes de 99,9 la sută pentru protecție: doar o ratare cu 751 de succese.

Acest lucru, precum și scorurile de înaltă performanță din testarea din aprilie 2019, au însemnat că Bitdefender a primit premiul Advanced + – cel mai mare premiu pe care AV Comparatives îl oferă – atât pentru protecție cât și pentru performanță.

Din laboratorul nostru final, MRG-Effitas a efectuat un test cu spectru complet în primul trimestru al anului 2019. Bitdefender s-a descurcat bine, primind recomandarea lor „certificată” de nivelul 1, cu un rating general de succes de 100 la sută cu 339 de probe..

Acest premiu „certificat” de nivel 1 l-a plasat în aceeași ligă cu alți jucători mari, cum ar fi Trend Micro Antivirus + (consultați recenzia noastră Trend Micro Antivirus +).

McAfee Antivirus

McAfee a avut un scor mai mic de la AV-TEST decât Bitdefender în testul lor din mai-iunie 2019, scorând 5 din 6. Mai a înregistrat o rată de succes de 99,3 la sută, în timp ce iunie a înregistrat 97 la sută. Cu toate acestea, scorurile de performanță au fost mai bune cu 6 din 6.

McAfee-instalare

În testele de protecție a lumii reale ale AV-Comparatives din februarie-mai 2019, cu o dimensiune de eșantion de 752, McAfee a fost puțin mai sărac decât Bitdefender. Acesta a blocat 746 de probe, dar a ratat șase, cu o rată de succes globală de 99,2 la sută, ceea ce corespunde scorului Avast (consultați revizuirea Avast Pro).

În cele din urmă, în testarea cu spectru complet a MRG-Effitas în primul trimestru al anului 2019, McAfee nu a putut îndeplini cerințele pentru a fi certificat cu același nivel 1 ca Bitdefender. 

Scorurile au fost cele mai slabe dintre cele 11 programe antivirus testate. Cu 339 de probe utilizate, 0,88 la sută au fost ratate în întregime, chiar și după 24 de ore, iar alte 2,65 la sută au necesitat o altă încercare în 24 de ore pentru a fi detectate.

Rotund Patru Gânduri

McAfee are un nume și o reputație mare, dar scorurile reflectă oportunitățile ratate, probele de malware compromitând testele de la fiecare laborator. Bitdefender s-a descurcat mai bine, cu scoruri de obicei ridicate și doar câteva picături minore. Este un câștig ușor pentru Bitdefender aici.

Runda: punct de protecție pentru antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo McAfee Total Protection

5

A sustine

Asistența mare a clienților este fundamentală pentru orice afacere de succes, iar furnizorii de antivirus nu sunt diferiți. Vom analiza sprijinul pe care McAfee și Bitdefender îl oferă clienților în această rundă finală.

Bitdefender

Asistența clienților Bitdefender este răspândită prin mai multe metode. Dacă doriți să vorbiți printr-o problemă la telefon, puteți vorbi cu compania folosind una dintre cele 16 linii de asistență de pe glob.

Bitdefender-Site-Support

De asemenea, puteți contacta Bitdefender prin chat live sau utilizând sistemul de ticketing prin e-mail, cu asistență oferită 24/7. De asemenea, puteți rezolva probleme minore aruncând o privire la baza de cunoștințe și întrebările frecvente pe care le oferă Bitdefender. 

Aceasta are ghiduri tehnice și instrucțiuni video pentru care clienții să lucreze. Utilizatorii pot profita, de asemenea, de forumul comunității, unde utilizatorii englezi și non-englezi pot pune întrebări și vorbi prin probleme cu alți utilizatori și personal de asistență.

McAfee Antivirus

McAfee oferă procese similare pentru asistență pentru clienți. Liniile locale de asistență telefonică există în zeci de țări, deși unele revin la centrele de apeluri mai mari (cum ar fi Afganistan, care are un număr de cod de apelare +1 pentru S.U.A.).

Asistența live chat este disponibilă, dar dacă vă confruntați cu probleme tehnice, puteți utiliza instrumentul de depanare disponibil pe site-ul McAfee pentru a încerca să corecteze automat orice probleme tehnice..

În caz contrar, există o bază de cunoștințe de text cu ghiduri de urmat. Navigarea pe acesta poate fi puțin dificilă, dar există o opțiune de căutare disponibilă. Dacă vă luptați, puteți vorbi cu chat-ul AI pentru îndrumare.

Există, de asemenea, un sistem de asistență pentru chat live, disponibil 24 de ore din 24. Nu trebuie să aștepți mult timp – doar câteva minute în testele noastre – pentru a vorbi cu un agent de asistență. Ca și Bitdefender, McAfee oferă și un forum comunitar pentru a rezolva probleme cu alți utilizatori și personal de asistență.

Ca ultimă soluție, puteți plăti suplimentar și pentru McAfee TechMaster. Acesta este un serviciu de asistență la distanță, în care personalul McAfee poate instala și rezolva problemele de pe computer pentru tine – contra cost.

Round Five Gânduri

După cum vă așteptați de la marci mari, Bitdefender și McAfee oferă fiecare cale de asistență pe care v-ați putea imagina. Cu toate acestea, McAfee oferă un plus suplimentar, cu asistență de la distanță suplimentară, un chatbot AI și software de rezolvare a problemelor pentru a rezolva problemele comune pentru dvs..

Runda: punct de asistență pentru protecția totală McAfee

Logo Antivirus Bitdefender
Logo McAfee Total Protection

6

Gânduri finale

McAfee are un nume și o reputație mare, dar scorurile pe care le-am văzut arată că protecția pe care o primiți nu respectă. În schimb, Bitdefender, respectă recomandările noastre, lovind scoruri aproape perfecte în testele de laborator.

McAfee are o mulțime de opțiuni de asistență pentru clienți, dar Bitdefender a bătut-o în fiecare altă etapă. Chiar și la preț, veți vedea că Bitdefender oferă o valoare mai bună pentru banii dvs., cu mai multe funcții și un client mai simplu de utilizat și reduceri mai mari pentru clienții noi.

Câștigător: Bitdefender

Încă mai oferim Bitdefender degetele mari ca alegere antivirus principală, dar aruncăm o privire la câteva articole antivirus suplimentare pentru a-l compara cu alte mărci mari, cum ar fi AVG.

Ești fan McAfee sau preferi să folosești Bitdefender? Spuneți-ne care credeți că este cel mai bun în secțiunea noastră de comentarii de mai jos. Mulțumesc din nou pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me