Bitdefender vs AVG: Plătit vs Gratuit în 2020

Cu excepția cazului în care computerul dvs. este complet izolat de lumea exterioară, veți întâmpina întotdeauna riscul unui atac cibernetic. Ar putea fi un fișier necinstit pe care l-ați descărcat, un atașament de email ciudat pe care l-ați deschis sau un stick USB infectat pe care l-ați conectat..


Acesta este motivul pentru care avem software antivirus precum AVG și Bitdefender care să ne apere. Această bătălie Bitdefender vs. AVG nu este atât David, cât Goliath, ci Goliath. Sunt atât antivirus renumiți, bine respectați, cât și apreciați, motiv pentru care le vom testa din cap pentru a vedea care merită titlul de cel mai bun software antivirus.

Înainte de a începe să comparăm cele două, ar trebui să aruncați o privire mai atentă asupra reviziei noastre antivirus Bitdefender și a reviziei AVG. Acest lucru vă va oferi o mai bună înțelegere a diferențelor, a punctelor slabe și a punctelor forte ale celor două pentru a vă ajuta să luați decizia finală.

Configurarea unei lupte: Bitdefender vs AVG

Când comparăm doi jucători mari, cum ar fi Bitdefender și AVG, este important să acoperim cât mai mult teren. Vom testa cele două în cinci runde, analizând mai întâi caracteristicile produsului înainte de a compara planurile de preț, ușurința pentru utilizare, protecția antivirus și asistența pentru clienți disponibile înainte de a vă da verdictul final..

Pentru a vă facilita lucrurile, vom alege un câștigător și vom acorda un punct pentru fiecare rundă. Primul antivirus care va câștiga trei puncte va fi câștigătorul. Vom oferi o soluție rapidă după fiecare secțiune pentru a explica de ce am luat această decizie.

1

Caracteristici

Software-ul antivirus nu este doar o barieră împotriva virusurilor. Te protejează de orice formă de amenințare cibernetică, de la phishing la ransomware. Cu cât oferă un furnizor de antivirus mai multe caracteristici, cu atât sunt mai bune aceste apărare – în teorie.

Vom arunca o privire asupra funcțiilor pe care atât Bitdefender, cât și AVG trebuie să le ofere. Pentru a afla mai multe despre cum să fiți în siguranță pe web, citiți ghidul nostru de confidențialitate online.

Antivirus Bitdefender

Există un motiv pentru care Bitdefender ajunge din nou în listă cu recomandările noastre, din nou și din nou. Numărul de funcții pe care le oferă îl face unul dintre cele mai sigure programe antivirus de pe piață, dar sunt răspândite pe toată gama de produse..

Unele caracteristici, cum ar fi „apărarea avansată împotriva amenințărilor” Bitdefender și „protecția completă a datelor în timp real”, sunt standarde pentru toate planurile Bitdefender. Aceasta face parte din cea mai mare parte a protecției generale a Bitdefender, dar este mai mult decât un antivirus.

Bitdefender Caracteristici

Pentru început, utilizatorii Bitdefender beneficiază de standard de filtrare web și protecție anti-urmărire. Este inclus un scaner de vulnerabilitate WiFi, împreună cu un scaner software nesigur pentru a verifica eventualele orificii de securitate.

Sunt oferite mai multe funcții pentru a îmbunătăți siguranța online, inclusiv un browser blocat numit Bitdefender Safepay. 

Acest lucru se desfășoară într-un mediu izolat pentru a împiedica pe oricine să vă monitorizeze utilizarea web, ceea ce este perfect pentru sesiuni de servicii bancare online sau cumpărături. Este livrat cu o tastatură virtuală pentru a opri cheyloggerii să înregistreze parole sau date sensibile.

Făcând lucrurile un pas mai departe, Bitdefender oferă și un serviciu VPN, deși nu va câștiga niciun premiu ca unul dintre cei mai buni furnizori VPN în curând.. 

Sunteți plafonat la 200MB pe zi, introducându-l în aceeași ligă ca un furnizor VPN gratuit. Un furnizor dedicat precum NordVPN ar fi mai bun dacă protecția VPN este importantă pentru dvs. (consultați recenzia noastră NordVPN).

Bitdefender oferă și un manager de parole. Acest lucru funcționează bine cu Safepay, oferindu-vă acces securizat la parolele dvs. și la datele bancare sigure. Puteți utiliza, de asemenea, cu Chrome sau Firefox, dacă doriți. Este un pic de bază și nu la același nivel ca Dashlane, după cum va demonstra recenzia noastră despre Dashlane.

Vă puteți proteja în continuare cu protecția camerei și microfonului (pentru a opri ochii și urechile), un firewall de rețea, criptarea fișierelor și protecția împotriva furtului Unele dintre aceste funcții sunt disponibile numai pe cele mai de preț planuri Bitdefender.

AVG

Bitdefender ar putea fi unul dintre favoriții noștri, dar AVG nu este în urmă. Este unul dintre cele mai bune programe antivirus gratuite disponibile, dar funcțiile sale premium nu sunt prea proaste.

AVG-Caracteristici

AVG combină protecția de bază împotriva malware-ului obișnuit cu protecția ransomware, precum și câteva suplimente precum protecția atașării prin e-mail. De asemenea, veți utiliza AVG Secure Browser, inclus gratuit.

Este o versiune rebranded a Avast Secure Browser, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere că Avast deține acum AVG. Este bazat pe Chromium, codul de bază pentru Google Chrome, dar include diferite suplimente de confidențialitate, cum ar fi un blocant de anunțuri și un manager de parolă de bază (citiți recenzia Chromium și recenzia Google Chrome).

Utilizatorii premium vor obține securitate suplimentară cu un firewall, protecție webcam și un instrument cuprinzător de mărunțire a fișierelor. De asemenea, obțineți protecție anti-spam pentru căsuța de e-mail și protecția DNS pentru a ajuta la oprirea atacurilor de phishing.

Puteți adăuga, de asemenea, protecție anti-furt cu pachetul AVG Ultimate mai avansat. Ca un plus suplimentar, puteți extinde și un abonament VPG Secure VPN suplimentar. Este o versiune reînnoită a Avast SecureLine VPN, așa că aruncați o privire la revizuirea noastră Avast SecureLine VPN pentru o finalizare completă.

Gânduri rotunde

AVG este un antivirus gratuit impresionant, dar oferă doar o selecție decentă de funcții premium. Unele, cum ar fi AVG Secure VPN, nu sunt deloc incluse în abonamentul dvs. antivirus și necesită un abonament suplimentar. 

În schimb, Bitdefender include un set de funcții mult mai larg pentru utilizatori, fără costuri suplimentare pe baza abonamentului antivirus pe care îl plătiți, ceea ce îl face o opțiune mai bună aici.

Runda: Caracteristici Punct pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

2

Preț

Prețul pe care îl plătiți pentru protecția dvs. poate fi mic sau mare. Dacă vă angajați la planuri antivirus de mai mulți ani, trebuie să știți dacă este o valoare bună pentru banii dvs..

În acest sens, să comparăm accesibilitatea Bitdefender și AVG pentru a vedea dacă vreun antivirus merită un abonament premium.

Antivirus Bitdefender

Dacă sunteți un client nou, puteți beneficia de un abonament Bitdefender cu o reducere mare la planurile cu acoperire cu trei dispozitive. Reducerile variază între 30 și 50 la sută, în funcție de plan.

Bitdefender are patru planuri separate, cu prețuri diferite, în funcție de numărul de dispozitive pentru care aveți nevoie de acoperire și de numărul de ani de acoperire pe care îl căutați. Bitdefender oferă planuri de la unu la trei ani.

Majoritatea funcțiilor sunt concentrate în principalele planuri Bitdefender Internet Security și Total Security. Cu toate acestea, un plan mai ieftin, Bitdefender Antivirus Plus, oferă o protecție de bază mai mare. Îi lipsesc câteva funcții premium, cum ar fi controalele parentale sau criptarea fișierelor și este limitată la PC-urile Windows.

Primul plan care include cea mai mare parte a listei premium de caracteristici Bitdefender este Internet Security, o altă opțiune exclusivă pentru Windows. 79,99 USD pe an fără reducere, dar pentru clienții noi, 44,99 USD pe an acoperă trei dispozitive.

Am evaluat Bitdefender drept unul dintre cele mai bune antivirus pentru Mac, dar cel puțin, veți avea nevoie de un abonament Bitdefender Total Security pentru a utiliza Bitdefender pe Mac. De asemenea, oferă asistență pentru Android. Cu reduceri aplicate, costă 49,99 USD pe an, ceea ce este cu aproximativ 5 dolari pe an mai scump decât Internet Security.

Veți vedea, de asemenea, protecție împotriva furtului, cu planuri care acoperă cinci sau 10 dispozitive. Dacă acest lucru nu este suficient, pachetul familial Bitdefender (cu reduceri mari la 59,99 USD pe an pentru primul an) oferă acoperire pentru 15 dispozitive.

AVG

Am văzut câteva planuri de prețuri ciudate de la furnizorii de antivirus, dar AVG nu intră în această categorie. Are două planuri premium, folosind antivirusul gratuit ca piatră de pas. 

Cu toate acestea, un avertisment pentru utilizatorii Mac. AVG oferă un antivirus gratuit Mac cu protecție de bază, dar fără acoperire premium, cu excepția accesului la AVG TuneUp sau la AVG Secure VPN. Protecția lor antivirus premium este concentrată în mare măsură în jurul acoperirii pentru calculatoarele Windows.

Spre deosebire de Bitdefender, nu trebuie să plătiți suplimentar pentru a acoperi mai multe dispozitive. Vei primi o acoperire nelimitată a dispozitivului, indiferent de abonament. AVG Antivirus Free este excelent pentru a vă proteja împotriva celor mai grave amenințări cibernetice, dar primul pachet premium este AVG Internet Security.

La 79,99 USD pe an, veți completa acoperirea AVG gratuită cu protecția browserului, securitatea camerei web, un firewall de rețea, protecția împotriva spamului și accesul gratuit la aplicația Android Antivirus Pro de la AVG. Există, de asemenea, criptarea folderului pentru a vă proteja fișierele cele mai sensibile și pentru a vă îmbunătăți apărarea ransomware.

AVG Ultimate este al doilea și cel mai scump pachet AVG. Cu 20 de dolari pe an mai mult decât AVG Internet Security, dar din punct de vedere tehnic sunt două pachete rulate într-unul. 

Alături de funcțiile pe care le așteptați de la AVG Internet Security, veți avea acces și la AVG TuneUp – instrumentul de optimizare premium de 49,99 USD pe an al AVG – gratuit. Va optimiza computerul, eliminând fișierele și actualizând software-ul.

AVG TuneUp seamănă foarte mult cu Avira System Speedup Pro, care este inclus ca parte a Avira Prime, abonamentul său cel mai premium (consultați recenzia noastră pentru Avira).

Singurul dezavantaj este că unele dintre celelalte accesorii de securitate, precum Secure VPN, necesită abonament. Având în vedere că furnizorii de antivirus nu oferă în general cea mai bună acoperire VPN, aruncați o privire la ExpressVPN sau o alternativă din recenziile noastre VPN.

Rundă Două Gânduri

Este revigorant să vezi planuri simple de la AVG, cu doar două planuri premium și acoperire nelimitată pentru dispozitive. În comparație, planurile Bitdefender sunt ceva mai confuze și va trebui să plătiți suplimentar dacă aveți mai multe dispozitive pe care să le acoperiți.

Acestea fiind spuse, fără planuri antivirus AVG premium pentru Mac și fără pachete cu reduceri, este mult mai ieftin să iei un abonament Bitdefender, în special în primul an.

Runda: punct de preț pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

3

Ușurința în utilizare

Software-ul antivirus ar trebui să fie rapid, simplu și ușor de instalat și utilizat. Vom evalua dacă Bitdefender și AVG sunt ușor de utilizat sau nu în această rundă, începând cu instalarea înainte de a examina în detaliu ambii clienți antivirus.

Antivirus Bitdefender

Dacă aveți o conexiune rapidă la internet, puteți descărca, instala și pune în funcțiune Bitdefender în aproximativ 10 minute. Fișierul de instalare este mare (în jur de 500 MB), dar nu are nevoie de multă interacțiune dincolo de o repornire după începerea instalării.

Acesta nu este cel mai rapid instalator pe care l-am văzut. Webroot, cu dimensiunea sa de instalare de 5 MB, este mult mai rapid de instalat (consultați recenzia noastră Webroot SecureAnywhere).

Bitdefender-client

Clientul principal al Bitdefender este centrat în jurul tabloului de bord, cu acțiuni comune pentru a scana computerul sau a accesa funcții premium, cum ar fi Safepay. Puteți personaliza tabloul de bord cu funcțiile preferate pentru un acces mai ușor.

Bitdefender dorește să fie util – vei avea ferestre de tip pop-up care te avertizează atunci când Bitdefender crede că trebuie să faci ceva, cum ar fi trecerea la Safepay atunci când accesezi un checkout la cumpărături. Puteți dezactiva acestea în zona de setări dacă se dovedește a fi iritant. 

Puteți dezactiva aceste opțiuni cu profiluri personalizate, care sunt enumerate în setări. Acestea vor schimba setările Bitdefender în anumite condiții, cum ar fi atunci când vă conectați la o rețea WiFi deschisă sau dacă jucați un joc pe computer.

AVG

Am menționat deja micul instalator al Webroot, dar spre deosebire de Bitdefender, AVG este capabil să-l conteste. Este livrat cu un instalator cu o dimensiune mai mică de 1 MB și instalarea a durat aproximativ două minute pentru a fi finalizată.

AVG-Installer

Aveți două opțiuni: puteți doar să faceți clic pe „instala” și să lăsați AVG să gestioneze lucrurile, sau puteți personaliza instalarea AVG, configurați funcțiile pe care doriți să le fi activat înainte de a fi chiar instalate.

Clientul principal pentru AVG este curat, ordonat și incredibil de simplu. Nu sunteți supraîncărcat cu funcții sau butoane. Funcțiile dvs. sunt prevăzute în cinci categorii, de la „computer” pentru protecția dvs. generală la „plăți” pentru protecția dvs. anti-spam.

AVG-client

Dacă faceți clic pe o secțiune, veți afișa „scuturi” individuale, pe care le puteți personaliza făcând clic pe pictograma de setări din partea dreaptă sus. Cea mai proeminentă opțiune pentru utilizatorii de pe ecranul principal al clientului este „scanarea computerului”, care va începe o scanare cuprinzătoare a computerului dvs. pentru malware.

Dacă doriți, puteți personaliza scanarea cu șase opțiuni prestabilite făcând clic pe butonul de setări de lângă pictograma „scanare computer”. Puteți efectua scanări rapide, scanări la nivel de pornire sau scanări de specialitate pentru dispozitive detașabile sau foldere individuale.

Zona de setări vă permite să personalizați în continuare instalarea. Fiecare setare include o descriere care explică ce face pentru a vă ajuta să navigați cu ușurință în zona de setări.

Runda trei gânduri

Acesta este un apel greu de făcut, deoarece AVG și Bitdefender au ambele cele mai bune interfețe pentru software antivirus pe care le-am văzut. Cu toate acestea, AVG obține câștigul, cu opțiuni mai simple și personalizare mai clară în zona de setări și o instalare mult mai rapidă.

Runda: Punct de prietenie cu utilizatorul pentru AVG AntiVirus

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

4

Protecţie

Protecția este cea mai importantă secțiune a comparației noastre. Programul antivirus ar putea arăta grozav, dar dacă nu te protejează împotriva amenințărilor periculoase, nu merită instalat.

Vom folosi rapoartele aprofundate de la trei laboratoare independente de securitate pentru a examina calitatea protecției oferite de Bitdefender și AVG.

Antivirus Bitdefender

Testele din lumea reală AV-TEST din mai-iunie 2019 au arătat o ușoară scădere a performanțelor Bitdefender față de ultimul test, cu un scor de protecție de 5,5 din 6..

Bitdefender-AVTest-June19

De asemenea, a existat o scădere a performanței (analizând procentajele), dar Bitdefender a menținut un scor 6 din 6 în general. Comparative AV au înregistrat scoruri la fel de mari în testele de protecție din februarie-mai 2019, cu 751 din 752 pericole detectate și o rată de succes de 99,9 la sută în general.

De asemenea, au evaluat Bitdefender în testele de performanță din aprilie 2019, obținând premiul Advanced + Comparatives Bitdefender AV – cel mai mare premiat – atât pentru performanță, cât și pentru protecție. Acest lucru l-a plasat în aceeași ligă ca Kaspersky (aruncați o privire la comparația noastră Bitdefender vs. Kaspersky și recenzia noastră anti-Virus Kaspersky).

MRG-Effitas a oferit Bitdefender un alt scor ridicat în primul trimestru al anului 2019, în testul complet de spectru „Wild 360”. Acesta a avut o rată de succes de 100 la sută de la o dimensiune de probă de 339 și a primit premiul „certificat” de nivelul 1 al MRG-Effitas, alături de alți furnizori precum F-Secure (consultați revizuirea noastră Antivirus F-Secure).

AVG

AVG a obținut scoruri similare, deși nu perfecte, de la AV în timpul testului de performanță din mai-iunie 2019. Acesta a marcat 5,5 din 6, cu o rată de protecție perfectă de 100% în mai, dar asta a scăzut la 97 la sută în iunie. Scorurile de performanță au fost mai bune, la 6 din 6.

AVG-AVTest-June19

Testul AV-Comparatives din februarie-mai 2019 a arătat o rată de succes de 99,2 la sută pentru AVG, care se potrivește cu McAfee (consultați revizuirea noastră McAfee Total Protection). Din 752 de probe de malware, 746 au fost detectate, cu șase ratate.

Tehnic, MRG-Effitas nu a testat AVG în primul său test din 2019. Cu toate acestea, au testat Avast. AVG este o companie filială a Avast-ului mai mare și, după cum Avast s-au confirmat în 2018, AVG utilizează acum același motor de bază pentru testarea antivirusului ca Avast.

În acest sens, o analiză a scorului Avast din testul de spectru complet al MRG-Effitas a arătat o rată de succes de 99,71 la sută, cu 0,29 la sută ratată. Nu este scorul perfect pe care l-a obținut Bitdefender, dar totuși suficient pentru a obține același premiu „certificat” de nivelul 1.

Rotund Patru Gânduri

După cum vă așteptați de la doi dintre cei mai buni furnizori de antivirus, scorurile de protecție pentru AVG și Bitdefender au fost aproape perfecte. Bitdefender are scoruri puțin mai bune, dar nu suficient pentru a fi concludent. Diferențele dintre cele două au fost extrem de mici, făcând din această rundă un egal.

Runda: protecție Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

5

A sustine

Dacă vă confruntați cu o problemă cu software-ul antivirus, poate fi necesar să apelați la asistența pentru clienți. În această rundă finală, vom compara asistența pentru clienți pe care o oferă Bitdefender și AVG.

Antivirus Bitdefender

Bitdefender este o companie globală cu diverse metode de asistență disponibile pentru clienți. Dacă doriți asistența pentru clienți prin telefon, de exemplu, există 16 linii telefonice regionale disponibile.

Bitdefender-Site-Support

Dacă mai degrabă vă confruntați cu problema pe computer, puteți să discutați cu agenții de asistență Bitdefender prin chat-uri live sau să trimiteți un bilet de asistență prin e-mail, cu suport 24/7 disponibil. 

Există, de asemenea, o bază de cunoștințe pentru clienți, cu ghiduri simple care explorează modul în care se instalează software-ul sau se tratează probleme comune. Unele dintre aceste ghiduri sunt livrate cu videoclipuri, dar veți vedea altfel un set de instrucțiuni cu imagini de susținere.

Există, de asemenea, un forum de asistență comunitară, unde clienții pot adresa întrebări și solicitări de asistență. Alți clienți de ajutor răspund la acestea, dar personalul Bitdefender monitorizează forumul și va răspunde la întrebări.

AVG

AVG oferă și o gamă largă de metode de asistență. Puteți vorbi cu AVG prin chat-ul live sau prin telefon. Există trei linii de asistență 24/7 cu sediul în S.U.A., Marea Britanie și Australia. Există, de asemenea, un sistem de ticketing prin e-mail disponibil pe site-ul web.

AVG-Site-Support

Există o întrebare frecventă care explică fiecare caracteristică a produsului, împreună cu câteva ghiduri care vă ajută să instalați sau să dezinstalați AVG sau să schimbați abonamentul. În general, întrebările frecvente sunt destul de limitate și probabil că te vei găsi căutând informații suplimentare pe forumul comunității.

Forumul este puțin neobișnuit, cu postări sortate după cea mai recentă activitate. Există secțiuni separate pentru diferite subiecte, cum ar fi „Protecția AVG”. Similar cu Bitdefender, clienții și personalul deopotrivă răspund la întrebări în timp util.

Dacă sunteți într-adevăr blocat, puteți plăti pentru asistență tehnologică premium, unde personalul AVG poate utiliza conexiuni la birou de la distanță pentru a configura lucrurile sau pentru a elimina orice program malware. Cu toate acestea, este o opțiune scumpă, care costă între 79 și 119 dolari la apel, sau 199 USD pentru ajutor nelimitat pe parcursul unui an.

Round Five Gânduri

Așteptați asistență 24/7 din partea furnizorilor de nivel superior, cum ar fi Bitdefender și AVG. Baza de cunoștințe și forumul comunității Bitdefender sunt mai ușor de navigat decât AVG și există un număr mai mare de linii telefonice regionale pentru clienți. Este aproape, dar Bitdefender câștigă această rundă.

Runda: Punct de asistență pentru Antivirus Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

6

Gânduri finale

Bitdefender și AVG sunt două dintre cele mai mari antivirusuri și nu există prea multe diferențe între ele. Ambele au avut scoruri impresionante de protecție de la trei laboratoare independente și ambele au o gamă largă de opțiuni de asistență pentru utilizatori.

AVG are o interfață plăcută, dar Bitdefender oferă mai multe funcții premium, care sunt incluse ca parte a costurilor dvs. de abonament antivirus, mai degrabă decât ca un supliment suplimentar. AVG este antivirusul nostru preferat, dar Bitdefender rămâne alegerea noastră de top pentru clienții premium.

Câștigător: Bitdefender Antivirus

Dacă nu doriți nici AVG, nici Bitdefender, articolele noastre antivirus ar trebui să vă ofere câteva opțiuni alternative de luat în considerare. Spuneți-ne gândurile în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me