Avira vs Bitdefender: O Bătălie Antivirus În 2020

Bitdefender și Avira sunt cele mai bune opțiuni ale noastre antivirus, iar în ceea ce privește recenziile noastre, acestea sunt printre cele mai bune opțiuni de software antivirus existente pe piață. Acestea au obținut note de top în aproape fiecare categorie, ceea ce face dificilă alegerea utilizatorilor între ele. Pentru a vă ajuta, testăm Bitdefender și Avira pentru a vedea cine iese deasupra.


Înainte de a citi mai departe, s-ar putea să merită să ne uităm la recenzia noastră separată de Bitdefender și revizuirea Avira. Acest lucru vă va oferi o idee mai clară despre fiecare antivirus, permițându-vă să explorați avantajele și contra lor înainte de a parcurge acest Bitdefender vs. Avira cap la cap..

Configurarea unei lupte: Bitdefender vs Avira

Testarea noastră de comparație va fi puțin diferită de recenziile noastre antivirus. Vom compara ambele antivirusuri în aceleași cinci categorii cu recenziile noastre separate, începând cu funcțiile înainte de a trece la prețuri, ușurință în utilizare, protecție și asistență pentru clienți..

Dacă aveți nevoie de un răspuns rapid, vom oferi un scurt program și vom decide un câștigător la sfârșitul fiecărei categorii. Fiecare categorie primește un punct, iar prima care câștigă trei sau mai multe puncte este campioana generală.

1

Caracteristici

Alegerea unui antivirus care va proteja doar împotriva virușilor este în regulă, dar virușii nu sunt singurele amenințări cibernetice. Un antivirus cu oase goale nu vă va proteja împotriva phishingului și nici nu vă va asigura întreaga rețea împotriva încercărilor de hacking.

Acesta este motivul pentru care este important să analizăm caracteristicile oferite de clienți Bitdefender și Avira, ceea ce vom face în această rundă.

Antivirus Bitdefender

Bitdefender este unul dintre antivirusurile noastre preferate și este în prezent recomandarea noastră de top. Este una dintre cele mai sigure opțiuni de software antivirus pentru utilizatorii de acolo, în parte datorită gamei de funcții pe care le oferă.

Bitdefender Caracteristici

Bitdefender este, în centrul său, un antivirus de vârf, cu un program extins de malware și protecție ransomware. Te va apăra împotriva celui mai nou, cel mai elaborat malware, datorită „apărării avansate împotriva amenințărilor” care monitorizează și blochează activitatea suspectă.

Totuși, protecția împotriva programelor malware nu este singura mânecă a Bitdefender. Vine ca o suită largă de securitate, cu protecție pentru microfon și webcam, împreună cu protecție anti-urmărire și extensii generale de filtrare web.

De asemenea, puteți profita de un scaner WiFi pentru a căuta în rețea orice vulnerabilități evidente pe care le puteți remedia. Există, de asemenea, un scaner pentru computerul dvs. care caută software nesigur.

Dacă vă preocupă furtul de identitate, Bitdefender include un browser cu cutii de nisip, astfel încât să puteți naviga în siguranță pe net. Bitdefender Safepay rulează complet izolat: este un browser separat cu o tastatură virtuală pentru a ocoli orice potențial cheylogger care stochează parolele.. 

Safepay este ideal dacă doriți să vă conectați în siguranță la banca dvs. sau dacă faceți cumpărături online. Bitdefender combină Safepay cu un serviciu VPN gratuit, deși are o limită de 200 MB. Deoarece nu este o VPN completă, iar VPN-urile nu se concentrează pe Bitdefender – nu se va compara cu cei mai buni furnizori VPN.

În schimb, capacul de date îl face un meci bun cu serviciile VPN gratuite. Dacă aveți nevoie de o mai bună protecție VPN, ExpressVPN ar fi o alternativă puternică (consultați recenzia noastră ExpressVPN). 

Administratorul de parole inclus de Bitdefender se combină bine cu Safepay. Din nou, cum ar fi VPN-ul Bitdefender, este o opțiune bună de inclus, dar nu se va potrivi cu un manager de parole de nivel superior, precum Dashlane (consultați recenzia Dashlane).

Bitdefender încearcă să fie singura suită de securitate de care ai nevoie. Funcții suplimentare, cum ar fi criptarea fișierelor și protecția împotriva furtului, sunt elemente suplimentare. Fiind una dintre opțiunile de top din cea mai bună antivirus pentru lista noastră de Android, Bitdefender este o opțiune bună pentru utilizatorii Android, dar acceptă și Mac și iOS.

Avira

La fel ca Bitdefender, Avira nu este doar un antivirus de bază. Folosește selecția completă de produse de securitate oferite și, în multe cazuri, le îmbină pe lângă unele dintre produsele sale gratuite sau premium..

Avira-Caracteristici

Avira Prime, soluția „all-in-one” se află în vârful teancului pentru potențialii clienți Avira, oferind acces complet la produsele sale premium. Antivirus Pro și alte produse Avira oferă, de asemenea, acces la instrumentele Avira, dar unele dintre acestea pot fi foarte bine versiunile mai limitate.

Avira Prime combină diverse alte produse Avira, dar Antivirus Pro este oferta principală. Antivirus Pro este protecția Avira în timp real împotriva programelor malware, clasându-se bine împotriva protecției proprii Bitdefender. 

Avira oferă, de asemenea, un instrument de curățare a sistemului pentru a reduce orice ineficiență a sistemului și un scaner software pentru a identifica orice software depășit (și deci riscant) și a le actualiza.

Avira oferă, de asemenea, protecție de securitate pentru cumpărăturile online. Paleta de confidențialitate Avira va restricționa sute de setări diferite de confidențialitate ascunse pentru a vă limita urmărirea online. Puteți încerca, de asemenea, Phantom VPN, la care abonații Avira Prime au o utilizare nelimitată.

Phantom VPN Pro este mai bun decât oferta oferită de Bitdefender, dar încă nu se află în aceeași ligă ca și alternativele VPN de top, cum ar fi NordVPN (vezi recenzia noastră NordVPN).

Există, de asemenea, un manager de parole similar cu oferta propusă de Bitdefender, precum și securitate pentru dispozitivele mobile Android și iOS pentru a bloca anumite site-uri web și apelanți rău intenționat.

Avira s-ar putea aștepta să plătești ceva mai mult pentru unele dintre funcțiile mai avansate, dar multe dintre funcțiile „premium”, cum ar fi VPN-ul Phantom, sunt oferite gratuit, dar cu limitări. Acest lucru înseamnă că puteți testa teste multe dintre funcțiile Avira de care sunteți curios, fără a fi nevoie să plătiți în avans.

Gânduri rotunde

Întotdeauna va fi o comparație dură între Bitdefender și Avira. Sunt pline de funcții avansate care le fac ambele apartamente de securitate competitive, cu protecție antivirus de top în centru. Nu există multe lucruri pentru a le separa pe cele două aici, făcând din această rundă o remiză.

Runda: Caracteristici Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Avira
Logo Antivirus Bitdefender

2

Preț

Dacă ați decis să plătiți pentru un antivirus, trebuie să vă asigurați că veți primi un preț corect pentru caracteristicile și calitatea acestuia.

Amândouă, Bitdefender și Avira oferă produse gratuite, dar sunt pachetele „premium” care ne interesează, așa că am omis în cea mai mare parte dezbaterile gratuite Bitdefender și Avira. În acest sens, să comparăm pachetele de prețuri pe care le oferă aceste companii.

Bitdefender

Clienții noi vor beneficia cel mai mult de planurile de preț ale Bitdefender. Există reduceri mari – până la aproximativ 50 la sută – la planurile care acoperă trei dispozitive.

Există patru planuri pentru clienți, iar prețul pe care îl plătiți va depinde de numărul de dispozitive pe care doriți să le acoperi, precum și de durata acoperirii dvs., până la trei ani.

La capătul de jos se află Bitdefender Antivirus Plus. Ii lipsesc unele dintre cele mai performante caracteristici oferite în pachetele de calitate superioară, cum ar fi protecția webcam și anti-furt. De asemenea, nu este disponibil pe Mac, deoarece este un pachet doar pentru Windows.

Pentru noii membri, Antivirus Plus este disponibil pentru aproximativ 40 de dolari pe an pentru trei dispozitive sau 59,99 USD pe an, dacă nu aveți noua reducere pentru clienți aplicată.

Selecția aproape completă a funcțiilor premium este de asemenea disponibilă în Bitdefender Internet Security, următorul nivel de Antivirus Plus. Aceasta are o reducere mare pentru clienții noi, costând 44,99 dolari pe an pentru acoperirea cu trei dispozitive, ceea ce se ridică la 79,99 USD pe an fără reducere.

În schimb, utilizatorii de Mac, Android și iOS vor trebui să facă upgrade la abonamentul Bitdefender Total Security. Bitdefender este una dintre opțiunile noastre ca fiind cel mai bun antivirus pentru Mac, așa că, dacă sunteți utilizator Mac, merită cu siguranță să luați în considerare să plătiți 5 USD în plus pentru Total Security vs. Internet Security, dacă sunteți un client nou.

Majoritatea pachetelor oferă acoperire de la unu la 10 dispozitive, dar securitatea totală este mai limitată, cu planuri care acoperă cinci sau 10 dispozitive. Dacă protejați o familie mare cu un număr mare de dispozitive, veți avea nevoie de pachetul de familii Bitdefender.

Family Pack acoperă 15 dispozitive și oferă o reducere mare pentru clienții noi: 59,99 USD pe an pentru primul an, apoi 119,99 USD pe an după aceea.

Avira

Avira are o metodă similară de stabilire a prețurilor la Bitdefender, clienții fiind capabili să aleagă numărul de dispozitive pe care să le acopere, de la unu la cinci, sau o acoperire nelimitată a dispozitivelor cu un abonament Avira Prime.

Puteți plăti lunar sau economisi bani, plătind pentru acoperire de la unu la trei ani. Nu există reduceri generoase pentru clienții noi, dar prețurile sunt similare cu prețurile nedecontate ale Bitdefender, cu o anumită fluctuație.

Bitdefender nu oferă un abonament lunar, așa că este bine să vedeți Avira care oferă acest lucru. Avira Antivirus Pro, cel mai ieftin plan Avira, este de 57,99 USD pe an, acoperind trei dispozitive. 

Cel mai ieftin plan al Avira costă cu 20 de dolari mai mult decât Bitdefender Antivirus Pro, dacă ai rata promoțională pentru clienții Bitdefender. Cu toate acestea, planul Avira Antivirus Pro este cu 2 dolari mai ieftin decât prețul fără promoție al Bitdefender.

Avira Internet Security Suite este la fel cu Bitdefender Internet Security. Este livrat cu câteva funcții premium suplimentare – inclusiv Avira Password Manager Pro și Software Updater Pro – și costă în jur de 70 USD pe an. 

Aceasta este cu aproximativ 10 dolari mai ieftină decât Securitatea Internet Bitdefender dacă nu aveți o reducere de utilizatori nouă sau cu 26 de dolari mai scump dacă aveți una.

Avira Prime este pachetul final Avira, cu toate caracteristicile premium incluse și se potrivește bine cu securitatea totală Bitdefender și pachetul familiei Bitdefender.

Opțiunea Avira Prime care acoperă cinci dispozitive cu 99,99 USD pe an este cu 10 USD mai mare decât securitatea totală nedecontată a Bitdefender sau cu 55 USD mai scump decât securitatea totală actualizată.. 

Valoarea mai bună este Avira Prime, cu o acoperire nelimitată a dispozitivului la 129,99 USD pe an. Cu 10 USD pe an mai mult decât pachetul familial Bitdefender nedecontat, dar Avira oferă dispozitive nelimitate, în loc de cele 15 dispozitive Bitdefender.

Avira are un preț extrem de bun pentru acoperire și caracteristici, iar pachetele lunare îl fac o opțiune mai accesibilă pentru clienți. Doar AVG oferă un plan lunar cu un set de funcții și reputație similare (consultați recenzia AVG).

Rundă Două Gânduri

Din nou, cu seturi de caracteristici bune și prețuri competitive, atât Avira cât și Bitdefender au ceva pentru toată lumea. Planurile lunare ale Avira o fac o opțiune mai accesibilă, dar Bitdefender este de acord cu reduceri semnificative pentru clienții noi. Cu planurile de prețuri reduse, Bitdefender a obținut Avira la un câștig global la prețuri.

Runda: punct de preț pentru Antivirus Bitdefender

Logo Avira
Logo Antivirus Bitdefender

3

Ușurința în utilizare

Clienții antivirus au nevoie de o protecție deosebită, dar trebuie să poată înțelege și utiliza software-ul achiziționat. Facilitatea de utilizare este importantă; dacă nu puteți naviga antivirusul într-o criză, aveți probleme.

Vom vedea dacă Bitdefender sau Avira sunt mai ușor de utilizat în această rundă de comparație. Vom începe cu procesul de instalare înainte de a explora clienții ambelor programe software.

Bitdefender

Procesul de instalare Bitdefender este destul de simplu și rapid, deși nu cel mai rapid, așa cum va arăta recenzia noastră Webroot SecureAnywhere.

Cu o conexiune bună la internet, puteți descărca și instala Bitdefender în aproximativ 10-15 minute. Are un fișier de instalare mare (aproximativ 500 MB), dar o mare parte a instalării este automatizată și necesită o interacțiune mică cu utilizatorii.

Bitdefender-client

Clientul Bitdefender începe cu o zonă de bord centrală. Aici se pot accesa rapid funcțiile comune Bitdefender, precum scanarea rapidă antivirus. Puteți personaliza tabloul de bord cu funcții comune, cum ar fi Safepay, dacă doriți.

Accesarea altor zone, cum ar fi caracteristicile dvs. de confidențialitate, este ușoară din meniul din partea stângă. Bitdefender încearcă să automatizeze lucrurile cât mai mult posibil, dar veți vedea apariții de memento sau avertismente din când în când în bara de activități. S-ar putea, de exemplu, să vă încurajeze să utilizați funcții premium, cum ar fi Safepay, când accesați site-ul dvs. bancar online.

Orice alerte sau avertismente pot fi emise din zona de setări a Bitdefender, la care puteți accesa cu ușurință din meniul din partea stângă. Dacă aveți nevoie pentru a modifica sau modifica setările pentru anumite medii (cum ar fi atunci când lucrați sau vă jucați), puteți utiliza profiluri personalizate.

Zona de setări este utilă, cu sfaturi utile incluse. Dacă nu sunteți sigur de nimic, faceți clic pe pictograma semnului de întrebare găsit deasupra fiecărei zone.

Clientul Bitdefender oferă un echilibru bun între a oferi clientului o mulțime de opțiuni pentru a personaliza instalarea Bitdefender, asigurându-se în același timp că începătorii nu sunt copleșiți.

Avira

Fișierul de instalare pentru Avira este mai mic decât Bitdefender (177MB vs. 500MB). Instalatorul este fluid și bine proiectat, dar va trebui să confirmați câteva opțiuni suplimentare, în comparație cu instalarea Bitdefender.

Avira se va personaliza și configura, în funcție de abonamentul de produs pe care îl aveți. Dacă sunteți abonat la un pachet Avira mai scump, cum ar fi Internet Security sau Prime, veți avea o zonă de bord separată care vă va oferi acces facil la toate celelalte produse Avira..

-review-Avira interfață

De exemplu, utilizatorii Avira Prime vor vedea Antivirus Pro ca parte a abonamentului lor, alături de o listă de alte produse precum Phantom VPN Pro. Dacă sunteți abonat la Avira Antivirus Pro, veți avea acces doar la clientul antivirus.

Avira-client

Clientul Antivirus Pro este ușor de înțeles cu meniul său lateral clar. Zona „status” arată starea curentă a protecției dvs., inclusiv ransomware-ul și protecția web, cu opțiunea de a scana rapid computerul.

Funcții suplimentare, cum ar fi firewallul de rețea, pot fi accesate din meniul secundar la „module”. Aceste secțiuni vin cu sfaturi utile pentru a explica scopul fiecărei caracteristici.

Avira nu vă supraîncărcă cu funcții sau setări inutile. Ca și Bitdefender, o interfață simplă are prioritate, dar puteți personaliza antivirusul dvs. făcând clic pe pictograma roată din partea de jos stânga.

Zona de setări nu este cea mai ușor de înțeles, dar este extinsă. Există legături către ghiduri de informații pentru anumite setări, cum ar fi „Ce este Protecția Cloud?”. Puteți trece, de asemenea, peste setări și puteți vedea o explicație în caseta „descriere” din partea de jos.

Aspectul curat al Avira ascunde un antivirus puternic dedesubt și, cum ar fi Bitdefender, modul în care utilizați clientul este la latitudinea dvs. Majoritatea utilizatorilor nu vor trebui să treacă peste modul de scanare rapidă, dar, dacă este necesar, vă puteți personaliza protecția cu ușurință.

Runda trei gânduri

După cum vă așteptați de la aceste antivirusuri de top, ușurința în utilizare este extrem de importantă și nu există prea mult spațiu între ele. Atât Bitdefender, cât și Avira oferă clienți ușor de utilizat, dar cu o mulțime de opțiuni pentru a configura setările cum le doriți.

Runda: prietenia utilizatorului Nu are câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Avira
Logo Antivirus Bitdefender

4

Protecţie

Nu cumpărați antivirus pentru cât de bine arată. Protecția este totul, iar dacă software-ul dvs. antivirus nu respectă această sarcină, riscați.

Vom folosi rapoartele independente din trei laboratoare de testare a securității pentru a compara protecția oferită atât de la Bitdefender cât și de la Avira în această rundă.

Bitdefender

Bitdefender s-a descurcat bine în testarea de protecție AV-Test din mai-iunie 2019. Deși scorurile au scăzut puțin de la testele anterioare, totuși s-a descurcat bine, cu un scor general de 5,5 din maxim 6. 

Bitdefender-AVTest-June19

A fost o scădere similară a scorurilor procentuale de performanță Bitdefender, dar scorul general a rămas 6 din 6. 

În punctajele AV Comparatives din februarie-mai 2019, Bitdefender s-a descurcat extrem de bine. Din 752 de probe, 751 au fost detectate și blocate, cu o rată globală de succes de 99,9%. Testele de performanță ale AV Comparatives au fost de asemenea bune pentru Bitdefender, obținând cel mai mare premiu AV Comparatives + Advanced.

Aceasta plasează Bitdefender în aceeași categorie cu ESET NOD32 (consultați comparația noastră Bitdefender vs. ESET NOD32 și recenzia noastră ESET NOD32).

La MRG Effitas, Bitdefender a marcat bine în al doilea trimestru de testare din spectrul complet 2019. De la o mărime de eșantion de 398, Bitdefender are o rată de succes de 100 la sută, obținându-l cel mai mare nivel „certificat” de nivel 1 al MRG Effitas, corespunzător Kaspersky (consultați recenzia noastră anti-virus Kaspersky).

Avira

În testul AV-Test mai-iunie 2019 pentru Avira, scorurile de protecție se potrivesc eficient cu Bitdefender, cu un scor general de protecție de 5,5 din 10. Scorurile de performanță au fost de asemenea 5,5 din 6, ceea ce a fost puțin mai mic decât scorul Bitdefender de 6.

Avira-AVTest-June19

Totuși, testarea AV-Comparatives pentru Avira din februarie-mai 2019 a fost mai bună decât Bitdefender. Din cele 752 de probe, toate cele 752 au fost blocate, un scor pe care doar Kaspersky Anti-Virus a reușit să îl asorteze.

Scorurile de performanță au fost puțin mai grave pentru Avira în testele AV-Comparatives din aprilie 2019. Din 14 antivirusuri, Avira a marcat 13 din 14 pentru impactul general. Doar Windows Defender de Microsoft s-a comportat mai rău (consultați comparația noastră cu Bitdefender și Windows Defender). A fost acordat, în general, premiul „avansat” de nivel mediu.

Testarea cu spectru complet a MRG Effitas din trimestrul II 2019 a arătat un scor aproape perfect pentru Avira. Din 398 de probe, 397 au fost blocate, ceea ce a dat o rată de succes globală de 99,74 la sută. Acest lucru a fost încă suficient de bun pentru MRG Effitas să acorde Avira punctajul lor „certificat” de nivel 1 pentru a se potrivi cu Bitdefender.

Rotund Patru Gânduri

Scorurile de protecție pentru Bitdefender și Avira au fost extrem de mari și foarte similare. Fiecare a avut doar unul sau două scoruri ratate, ceea ce face dificilă plasarea unui câștigător pe ambele părți. Această rundă este o remiză, în general.

Runda: protecție Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Avira
Logo Antivirus Bitdefender

5

A sustine

Dacă plătești pentru protecție antivirus, trebuie să te aștepți la asistență de înaltă calitate a clienților. Ne vom asigura că Bitdefender și Avira vă oferă un nivel adecvat de asistență pentru clienți în această rundă.

Bitdefender

După cum vă așteptați de la o afacere internațională precum Bitdefender, există o mulțime de opțiuni de asistență la nivel mondial pentru clienți. Pentru început, există aproape 16 linii telefonice regionale disponibile pentru clienții din aproape toate continentele.

Bitdefender-Site-Support

Dacă asistența telefonică nu este pentru dvs., puteți să vorbiți cu personalul de asistență prin chat-uri live, sau puteți trimite întrebări de asistență prin e-mail. Asistența este disponibilă 24/7 pentru clienți.

Problemele obișnuite ale clienților pot fi răspuns cu ghiduri din baza de cunoștințe. Ghidurile sunt simple, dar vin cu instrucțiuni, imagini și videoclipuri utile pentru a ajuta ghidarea clienților prin problemele lor.

De asemenea, puteți profita de asistența gratuită oferită prin intermediul forumului de asistență, unde alți clienți și personal vă vor răspunde la întrebări.

Avira

Așa cum explică recenzia noastră originală Avira, renunțarea reală pentru Avira a fost inconsecvența asistenței sale pentru clienți. 

Avira-Site-Support

Face multe lucruri corect, cu o bază de cunoștințe extinsă și un canal YouTube de ajutor, cu ghiduri și sfaturi despre cum se potrivește în mai multe limbi. Baza de cunoștințe include întrebări frecvente și ghiduri care explică cum să rezolvi anumite erori sau probleme.

Explorarea atât a bazei de cunoștințe, cât și a canalului YouTube este dificilă și va trebui să căutați cu atenție pentru a găsi conținutul dorit. Ca și Bitdefender, există și un forum comunitar pentru clienți care pot posta orice întrebări pe care le au, cu personalul Avira și alți clienți care răspund.

Dacă aveți nevoie de asistență directă, puteți profita de asistența telefonică și de e-mail în mai multe limbi. Aceasta este disponibilă doar pentru clienții „premium” și mai întâi va trebui să vă conectați pentru a verifica acest lucru.

Round Five Gânduri

Avira are asistență bună pentru clienți, cu ghiduri extinse și o serie de metode de asistență. Cu toate că Avira este bun, totuși, Bitdefender este mai bun, cu ghiduri clare, un forum mai activ și o gamă mai largă de opțiuni de asistență telefonică pentru clienți.

Runda: Punct de asistență pentru Antivirus Bitdefender

Logo Avira
Logo Antivirus Bitdefender

6

Gânduri finale

Suntem mari fani ai Bitdefender și Avira la Cloudwards.net, iar această comparație va fi întotdeauna dificilă de apelat. Nu există aproape nimic între aceste companii antivirus atunci când analizăm ușurința în utilizare și calitatea generală a protecției.

Avira și Bitdefender sunt foarte bune de utilizat și veți avea o experiență excelentă, indiferent de software-ul antivirus pe care îl alegeți. Cu toate acestea, reducerile extinse ale Bitdefender pentru clienții noi și o mai bună asistență a clienților îl împing pe Bitdefender ușor înainte. 

Acesta este motivul pentru care Bitdefender rămâne alegerea noastră de top și câștigătorul general al acestei comparații.

Câștigător: Bitdefender

Avira și Bitdefender sunt produse de top, dar dacă căutați o opțiune diferită, puteți consulta articolele noastre antivirus pentru alte comparații, recenzii și rotunjiri. Să ne cunoaștem gândurile de mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map