Avira vs. Avast: Care este cel mai bun software antivirus din 2020?

Avast este cea mai bună listă de software antivirus gratuită, dar are propriile sale planuri premium pentru cei care au nevoie de un pic în plus.


Avira se află la celălalt capăt al pieței, oferind abonaților unul dintre cele mai bune programe antivirus pentru PC, Mac și dispozitive mobile.

Dacă vă luptați să decideți în ce software antivirus ar trebui să investiți, această recenzie a comparației Avira vs. Avast ar trebui să vă ajute. Pentru mai multe informații despre ambii furnizori, consultați analiza noastră separată Avira și revizuirea Avast.

Setarea unei lupte: Avira vs Avast

Pentru a vă ajuta să rezolvați avantajele atât Avira cât și Avast, le vom testa pe cinci runde. Arhiva noastră antivirus este completată cu câteva din recenziile noastre anterioare de comparație, dacă nu sunteți sigur de format.

Cele cinci runde noastre acoperă caracteristici, prețuri, ușurință în utilizare, protecție și calitatea serviciilor pentru clienți. Vom declara câștigător pentru fiecare rundă, acordând un punct sau Avira sau Avast și explicând de ce într-o recapitulare de dedesubt.

Câștigătorul general este primul furnizor care câștigă trei sau mai multe puncte. Vom parcurge gândurile noastre finale în partea de jos, folosind un amestec de fapte, testare independentă și propria noastră judecată pentru a lua decizia. Ne-a plăcut feedback-ul dvs., așa că nu ezitați să acordați sau nu sunt de acord cu raționamentul nostru în secțiunea de comentarii.

1

Caracteristici

Protecția antivirus este un aspect asemănător unui joc de whack-a-mole. Când o amenințare este învinsă, alta apare în altă parte. Noile tipuri de malware periculoase sau amenințări cibernetice necesită ca software-ul antivirus să adauge noi funcții pentru a oferi cea mai bună protecție în general. În această primă rundă, vom discuta prin caracteristicile oferite de consumatori Avira și Avast.

Avira

În recenzia noastră anterioară Avira, am acordat furnizorului un scor perfect de 100 la sută pentru calitatea caracteristicilor oferite. Avira nu este în niciun caz simplistă, cu diverse produse de securitate pe mai multe planuri de abonament, atât gratuite, cât și plătite.

Avira-Caracteristici

Avira pune mult accent pe produsul său de top, Avira Prime. Acest plan oferă abonaților acces complet la suita completă de produse premium Avira. Este livrat cu Avira Antivirus Pro, protecția principală antivirus Avira. În trecut am discutat favorabil despre această protecție în analiza de comparație Avira vs. Bitdefender.

Abonații Avira au acces și la un instrument de curățare numit System Speedup Pro, care elimină fișierele temporare și accelerează computerul, precum și un scaner software pentru a actualiza orice aplicații depășite și cu risc pe care le-ați instalat. Vă va oferi, de asemenea, un scor de referință din 100 în diferite domenii, inclusiv performanță și confidențialitate, cu sfaturi despre cum să vă îmbunătățiți.

Pentru cei care sunt îngrijorați de pericolele WiFi-ului public, Avira oferă o soluție virtuală de rețea privată pentru clienții numiți Phantom VPN. Este nelimitat pentru utilizatorii Avira Prime, punându-l înaintea serviciului VPN plafonat oferit cu Bitdefender (consultați recenzia noastră Bitdefender).

VPN-ul Avira Phantom nu se potrivește cu calitatea celor mai buni furnizori VPN de pe piață, cum ar fi ExpressVPN, dar este bine să aveți opțiunea disponibilă. Avira oferă, de asemenea, un manager de parole pentru clienți care vă va ajuta să aflați cum să configurați o parolă puternică pentru conturile dvs..

Dacă vă preocupă confidențialitatea, Avira Privacy Pal funcționează prin diversele setări ale computerului și browserului pentru a optimiza modul în care datele dvs. sunt utilizate. Alături de alte funcții, va dezactiva accesul la locație și va elimina cookie-urile de confidențialitate.

Protecția mobilă este oferită și pentru utilizatorii cu dispozitive Android și iOS. Blochează site-urile web periculoase, apelanții false și suspecte și vă permite să urmăriți dispozitivul dacă este furat.

Multe dintre funcții sunt oferite cu acces complet la anumiți abonați – sau gratuit, cu anumite limitări – permițându-vă să testați produsele Avira care vă plac mai întâi.

stai

Am fost de mult timp fani ai Avast pentru funcțiile pe care le vei vedea incluse, în special în planul Avast gratuit. Este, de asemenea, o opțiune pe care am recomandat-o utilizatorilor Android pe cel mai bun antivirus pentru lista noastră de Android.

Avast-Caracteristici

Planul gratuit Avast este completat de la sine, cu o protecție antivirus extinsă care blochează cele mai mari amenințări, inclusiv ransomware. Dacă sunteți îngrijorat de alte dispozitive din rețeaua dvs., scanerul de rețea integrat va verifica dacă există riscuri pentru a reduce șansa unui atac cibernetic.

Dacă doriți să plătiți, Avast Premium ia toate caracteristicile de mai sus și adaugă protecție DNS pentru a reduce încercările de phishing. Există, de asemenea, un instrument de testare, numit Avast Sandbox, pe care îl puteți utiliza pentru a testa în siguranță software-ul necunoscut.

În loc să puneți computerul în pericol, Avast Sandbox vă permite să testați software nou sau să deschideți fișiere suspecte într-un mod de testare izolat, împiedicându-l să interacționeze cu restul computerului. Dacă Avast detectează o problemă, o puteți îndepărta în siguranță, fără niciun risc de infecție.

Avast Premium include, de asemenea, caracteristici de protecție a confidențialității, inclusiv un instrument de blocare a camerei web pentru a împiedica amatorii să vă dea vârf fără permisiune. Utilizatorii Avast pot profita, de asemenea, de criptarea fișierelor pentru a vă securiza fișierele, precum și de un instrument de ștergere „mărunțire” pentru a șterge complet orice fișiere sensibile pe care doriți să le ștergeți.

Dacă sunteți în căutarea protecției VPN și a unui manager de parole, precum și a unui instrument de curățare a fișierelor pentru a elimina fișierele de gunoi, va trebui să vă uitați la Avast Ultimate în partea de sus a listei de produse Avast. Avast SecureLine VPN este bine, dar nu este unul dintre produsele VPN mai bune, după cum explică recenzia noastră Avast SecureLine VPN.

Este o situație similară pentru numele de imagine Avast Passwords. Dacă doriți să salvați câteva parole, ar fi mai mult decât acceptabil. Dacă aveți nevoie de mai multe funcții, veți dori să vă uitați la unul dintre cei mai buni manageri de parole, cum ar fi Dashlane (consultați recenzia Dashlane).

Gânduri rotunde

Aceasta este o rundă dificil de judecat. Ambele Avira și Avast oferă o listă cuprinzătoare de caracteristici concepute pentru a proteja împotriva tuturor tipurilor de amenințări. Există o mulțime de similitudini între acești furnizori de antivirus, ceea ce face ca această rundă să fie o atragere.

Runda: Caracteristici Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Avira
Logo Avast Pro

2

Prețuri

Înainte de a ajunge la cardul de credit, ar trebui să luați în considerare cu atenție prețul oricărui antivirus pe care alegeți să îl cumpărați. Cu diverse planuri, reduceri și funcții de luat în considerare, trebuie să analizați cea mai bună valoare pentru banii dvs. Aruncăm o privire la prețurile pe care va trebui să le plătiți pentru un abonament Avira sau Avast.

Avira

Avira are o configurație a prețurilor care este destul de tipică pe piața antivirus în aceste zile. Planurile individuale Avira sunt oferite cu variații de acoperire în funcție de lungimea sau numărul dispozitivelor.

Deoarece Avira separă multe dintre caracteristicile sale în mai multe „produse”, în schimb, se referă la planurile sale ca „pachete de securitate”. Există trei astfel de „pachete” disponibile pentru vânzare.

Este unul dintre puținii furnizori de antivirus care oferă plăți lunare, împreună cu planuri anuale cu o valoare mai bună, disponibile de la unu la trei ani. Spre deosebire de unii dintre concurenții săi, Avira nu oferă tarife reduse pentru clienții noi.

Cel mai ieftin plan oferit este Avira Antivirus Pro. Sunt aproape 60 USD pentru un abonament anual care acoperă trei dispozitive. Acest lucru este puțin scump, în special în comparație cu planurile de bază oferite de alți furnizori precum Comodo (consultați recenzia noastră Comodo Internet Security Suite).

Antivirus Pro este opțiunea de bază, oferind protecție de confidențialitate, descărcare și scanare prin e-mail, protecție antivirus de nivel superior și un filtru web pentru a bloca site-urile web suspecte. Este disponibil pentru utilizatorii Windows și Mac.

Cu toate acestea, o opțiune de valoare mai bună este Avira Internet Security Suite. Include protecție Antivirus Pro, precum și acces la caracteristicile auto-explicative Software Updater Pro și Password Manager Pro cu doar 13 USD mai mult decât Antivirus Pro, cu un abonament anual cu trei dispozitive.

În partea de sus a listei „pachete” Avira se află Avira Prime. Aceasta include toate funcțiile menționate anterior și multe altele, inclusiv un scaner de rețea, protecție VPN, instrumente de ajustare a vieții private și securitate mobilă pentru proprietarii de dispozitive Android sau iOS.

Avira Prime se ridică la 99,99 dolari pe an pentru cinci dispozitive, dar puteți face upgrade la o acoperire nelimitată a dispozitivului pentru 30 de dolari în plus pe an. Acest lucru este extrem de generos pentru cei cu familii mari, în timp ce planurile lunare oferă o alternativă accesibilă.

stai

Ca și Avira, Avast vine cu trei planuri de produse, un portofoliu redus în comparație cu recenzia noastră anterioară Avast. Unul dintre aceste produse este Avast Free, o opțiune neobișnuită dintr-un software antivirus, dar un plan puternic la propriu.

Avast Free Antivirus, după cum sugerează și numele, nu costă absolut nimic, dar vine cu producția de antivirus Avast, un instrument de scanare în rețea și un manager de parolă de bază pentru clienți.

Primul plan care te costă de fapt este Avast Premium Security, dar din punct de vedere tehnic sunt două planuri. Primul este Premium Security Single-Device, oferind consumatorilor o acoperire antivirus pentru un PC Windows cu aproape 70 USD pe an, ceea ce înseamnă cu 10 USD mai mult decât planul de bază Avira Antivirus Pro.

Cu toate acestea, vine cu cea mai mare parte a funcțiilor Avast, inclusiv instrumentul de testare a sandbox-ului, protecția împotriva phishing și spam-ul de e-mail, precum și criptarea și mărunțirea fișierelor sigure..

Dispozitivele suplimentare necesită un abonament Avast Premium Security Multi-Device. Aceasta extinde acoperirea Avast pentru a include dispozitive mobile Android și iOS. Veți obține, de asemenea, protecție pentru dispozitivele Mac, cu până la 10 dispozitive acoperite. Costă 90 de dolari pe an, cu 20 de dolari suplimentari în comparație cu un singur dispozitiv de securitate premium.

Cel mai scump plan al Avast este Avast Ultimate. Cu 100 USD pe an – cu 10 USD mai mult decât Multi-Device Premium Security – care oferă protecție VPN și un manager de parolă, precum și funcții de ajustare a dispozitivului..

Cu toate acestea, Avast Ultimate va proteja doar un singur computer Windows. Dacă aveți nevoie să protejați mai multe dispozitive, va trebui să mergeți în schimb pentru planul multi-dispozitiv Avast Premium Security ușor mai ieftin.

Rundă Două Gânduri

Planul gratuit al Avast este impresionant, dar planurile plătite sunt puțin confuze, cel mai scump plan acoperind mai puține dispozitive decât planul imediat sub el. 

Planurile de produse ale Avira sunt mai ușor de înțeles și mai ieftine decât planurile echivalente Avast, făcând Avira câștigătorul aici.

Runda: punct de preț pentru Avira

Logo Avira
Logo Avast Pro

3

Ușurința în utilizare

De la instalare la utilizarea de zi cu zi, software-ul antivirus trebuie să fie ceva pe care oricine îl poate folosi. Vom analiza cât de prietenoase sunt Avira și Avast pentru a vă ajuta să decideți care este cea mai bună opțiune pentru dvs..

Avira

Fișierul de instalare al Avira este de dimensiuni medii (aproximativ 180 MB) și rapid pentru ca utilizatorii să fie finalizați. Nu există multe opțiuni de utilizare, majoritatea setărilor fiind aplicate chiar de instalatorul Avira.

Avira-Interface

Odată instalat, tabloul de bord Avira va arăta diferit, în funcție de ce produs ai. Utilizatorii Avira Prime vor avea un client care te conectează la Antivirus Pro și orice alte produse din planul de abonament, cum ar fi produsul VPN al Avira.

Clienții Avira Antivirus Pro nu au acces la clientul Avira separat, deoarece nu vor avea alte produse Avira disponibile. Clientul antivirus este separat și clar prevăzut pentru a înțelege clienții.

Avira-client

Clientul antivirus are cinci categorii, accesibile dintr-un meniu din stânga. Categoria implicită „status” vă oferă o actualizare rapidă a protecției. În centru, butonul „scanare” vă permite să începeți rapid scanarea.

Dacă doriți să accesați alte caracteristici, puteți să faceți clic pe celelalte file din categorii. Făcând clic pe „carantină” vă duce la orice fișiere în carantină, în timp ce secțiunea „module” vă oferă acces la firewallul dvs. de sistem Avira..

Fiecare secțiune vine cu descrieri pentru a vă ajuta să înțelegeți oricare dintre funcțiile incluse. Aceasta nu este o problemă majoră, întrucât principalul client antivirus Avira nu este supraîncărcat cu butoane sau funcții inutile..

Dacă trebuie să personalizați ceva, totuși, făcând clic pe pictograma roată din zona de jos stânga a clientului vă va duce la setările Avira. Această zonă cu setări sub capotă este extinsă, cu link-uri către ghiduri online și o zonă „descriere” pentru setări individuale care vă pot ajuta să înțelegeți orice este dificil.

Interfața curată Avira ascunde un antivirus extrem de puternic. Secțiunea „scanare” va satisface majoritatea utilizatorilor, în timp ce zona „setări” vă va permite să vă personalizați protecția Avira în orice mod doriți.

stai

În timp ce Avira necesită o anumită introducere de utilizator în timpul instalării, Avast necesită foarte puțin. Apăsând butonul „instalare” începe procesul, având grijă de aproape toată instalația pentru tine.

După terminarea instalării, va trebui să confirmați niște termeni și condiții finale. Avast va rula apoi o scanare post-instalare a computerului pentru a verifica dacă poate detecta vreun malware. De asemenea, va rula o scanare a software-ului învechit, oferind să actualizeze orice detectează.

Avast-client

Avast are unul dintre cei mai ușor de navigat clienți antivirus, cu o schemă de culori atrăgătoare care face ca orice solicitări și setări evidente să iasă în evidență. Dacă trebuie să accesați alte funcții, puteți face asta din meniul din stânga.

Cu doar patru categorii, majoritatea funcțiilor Avast sunt destul de ușor de găsit. Fila „protecție” oferă opțiunile de scanare antivirus, protecția rețelei, Avast Sandbox și alte funcții. Fiecare caracteristică are o scurtă descriere care explică ce face.

Dacă aveți nevoie să personalizați Avast, puteți accesa meniul „setări” făcând clic pe butonul „meniu” din partea dreaptă sus.

Dacă faceți clic pe o caracteristică care nu este inclusă, Avast vă va duce direct la o pagină de vânzări pentru a cumpăra produsul. Clientul nu ascunde funcțiile pe care nu le aveți, dacă aveți un abonament Avast mai ieftin (sau planul gratuit Avast).

Revista noastră anterioară Avast Pro a acoperit neplăcerea noastră cu acest tip de publicitate, dar este mai mult o supărare și nu o problemă serioasă. Poate fi problematic și confuz pentru clienții noi, totuși, este un lucru la care ar trebui să fii atent.

Runda trei gânduri

După cum vă așteptați de la acești jucători de top, aceștia sunt destul de egali în ceea ce privește ușurința în utilizare. Ambele antivirus sunt rapid instalate și ușor de utilizat, deși Avira oferă mai multe personalizări pentru utilizatorii de energie. 

Nu suntem, de asemenea, mari fani ai concentrării grele a vânzărilor în cadrul clientului Avast, în comparație cu claritatea ofertei Avira, ceea ce face ca Avira să fie opțiunea mai bună aici.

Runda: Punct de prietenie cu utilizatorul pentru Avira

Logo Avira
Logo Avast Pro

4

Protecţie

Cea mai importantă parte a recenziilor noastre de comparație este aspectul nostru asupra calității generale a protecției. În loc să testăm acest lucru, folosim rapoartele independente de la trei firme de securitate: AV-Test, AV-Comparatives și MRG Effitas. Să aruncăm o privire la compararea protecției atât de la Avira cât și de la Avast în testele din lumea reală.

Avira

Începând cu testul AV, Avira a obținut 5,5 din 6 pentru protecție în timpul testului său de protecție din mai-iunie 2019. De asemenea, a fost înregistrată o potrivire de 5,5 din 6 pentru performanță, cu scoruri de performanță ușor mai mici comparativ cu media industriei. 

Avira-AVTest-June19

În timpul testului de protecție AV-Comparatives din februarie-mai 2019, dintr-o dimensiune de eșantion de 752, toate cele 752 de probe au fost blocate de Avira. Numai Kaspersky Anti-Virus a reușit să se potrivească cu acest scor în timpul testului (consultați recenzia noastră anti-Virus Kaspersky).

Cu toate acestea, scorurile de performanță pentru Avira nu au fost la fel de bune în timpul testului de performanță AV-Comparatives din aprilie 2019. Din 14 antivirusuri testate, Avira a fost numărul 13, doar Windows Defender a marcat mai slab. AV-Comparatives a acordat Avira premiul său „Advanced” pentru performanță, alături de Trend Micro (consultați recenzia noastră Trend Micro + Antivirus).

Testul final de laborator de la MRG Effitas din T2 al anului 2019 a arătat că, dintr-o dimensiune de eșantion de 398, 397 au fost blocate de Avira. Pentru acest scor, MRG Effitas i-a acordat lui Avira un scor „Certificat” de nivel 1, corespunzător F-Secure (consultați recenzia noastră Antivirus F-Secure).

stai

Cu 6 din 6, scorul Avast în timpul testului de protecție AV-Test din iulie și august 2019 a fost puțin mai bun decât cel al Avira. Scorurile de performanță nu au fost la fel de bune, cu 5,5 din 6.

Avast-AVTest-August2019

În timpul testului de protecție AV-Comparatives din februarie-mai 2019, scorurile înregistrate au fost acceptabile, Avast blocând 746 din 752 de probe malware. A ratat șase, cu o rată globală de succes de 99,2 la sută. AV-Comparatives a acordat lui Avast premiul „Advanced” pentru protecție.

Scorul de performanță al lui Avast nu a fost prea rău în testul AV-Comparatives din aprilie 2019, așezat în mijlocul mesei și obținut cel mai mare premiu „Advanced +”..

MRG Effitas nu testează produsele de consum Avast, dar a testat Avast Business Antivirus în ultimul său test din T2 2019. Din păcate, spre deosebire de celelalte teste de laborator, Avast a avut rezultate extrem de slabe, cu aproape cinci procente din probe ratate. Doar McAfee s-a comportat prost în testul MRG Effitas (consultați recenzia noastră pentru McAfee Total Protection).

Este probabil ca produsele Avast pentru afaceri și pentru consumatori să aibă același motor de scanare, astfel încât acest scor slab nu poate fi ignorat.

Rotund Patru Gânduri

Avast a avut, în general, scoruri bune pentru calitatea protecției sale, în afară de MRG Effitas. Cu toate acestea, având în vedere cât de slabă performanță, acest lucru nu poate fi ignorat. Avira, în schimb, s-a descurcat bine în toate testele, făcând-o câștigătoare a acestei runde.

Runda: punct de protecție pentru Avira

Logo Avira
Logo Avast Pro

5

A sustine

În secțiunea noastră finală, vom analiza calitatea generală a asistenței clienților din partea Avira și Avast.

Avira

Asistența clienților Avira este puțin reușită, dar este extinsă. Asistența directă prin e-mail și telefon este limitată la clienții premium și va trebui să vă autentificați pentru a vă verifica abonamentul înainte de a-l putea accesa.

Avira-Site-Support

Pe site-ul web, Avira oferă o bază de cunoștințe detaliate, cu ghiduri de asistență în mai multe limbi. Există, de asemenea, o întrebare frecventă extinsă care răspunde la întrebări privind diverse probleme comune.

Din păcate, navigarea prin baza de cunoștințe este puțin dificilă, dar dacă ai probleme, poți să postezi singur pe forumul comunității. Este monitorizat de clienți și personal care vor răspunde la oricare dintre întrebările dvs..

De asemenea, puteți viziona canalul YouTube al Avira, cu videoclipuri care răspund la întrebări, explorând subiecte precum confidențialitatea și securitatea și oferind sfaturi utile pentru începători.

stai

Asistența directă este disponibilă numai pentru clienții premium Avast. Cu toate acestea, utilizatorii care profită de proba premium pot utiliza asistența directă a Avast. 

Avast-Site-Support

În afară de asta, Avast are o bază de cunoștințe pentru toți utilizatorii, cu ghiduri separate de fiecare plan de produse care acoperă subiecte comune, cum ar fi instalarea. Aceste ghiduri includ instrucțiuni ușor de urmărit cu imagini utile.

Există un forum de asistență cu 1,3 milioane de postări, cu forumuri individuale pentru diferite produse și limbi. Puteți căuta pe forum postări existente, care răspund și la întrebări la problemele anterioare.

Dacă aveți nevoie de asistență tehnică extinsă, veți plăti un preț mare pentru aceasta. Avast oferă pachetul său Total Care pentru asistență directă, la 199 USD pe an. Acest cost suplimentar este extrem de costisitor și nu este un pachet pe care l-am recomanda.

Round Five Gânduri

Avira oferă o gamă bună de asistență pentru clienți, inclusiv ghiduri utile și o mulțime de opțiuni de asistență directă. Opțiunile Avast sunt destul de similare, dar, deoarece asistența tehnică directă necesită un pachet suplimentar scump, suportul Avira este mai bun în general.

Runda: punct de sprijin pentru Avira

Logo Avira
Logo Avast Pro

6

Gânduri finale

În timp ce Avast și Avira oferă ambele un număr semnificativ de caracteristici, este Avira care câștigă această recenzie a comparației. Cu scoruri de protecție mai bune decât Avast și o interfață de utilizator mai ușor de utilizat, Avira este opțiunea mai bună.

Câştigător: Avira

Avira este unul dintre cele mai bune antivirusuri de pe piață. Deși Bitdefender rămâne alegerea noastră de top, este puțin probabil să fiți dezamăgiți de un abonament Avira.

Dacă sunteți în căutarea unei alternative, puteți arunca o privire asupra celorlalte articole antivirus pentru recenzii și comparații suplimentare. Vă rugăm să ne cunoaștem gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map