Avast SecureLine VPN vs NordVPN: Cine bate pe cine în 2020?

Avast este un nume cu care unii cititori ar putea fi deja familiarizați. Avast a început la sfârșitul anilor ’80 ca o companie de software de securitate cibernetică, iar acum protejează peste 435 de milioane de calculatoare din întreaga lume, făcând antivirusul său cea mai prolifică aplicație anti-malware existentă astăzi.


Pentru cei interesați de această parte a liniei de produse Avast, puteți consulta revizuirea Avast Pro, dar în acest articol, ne uităm la Avast SecureLine VPN, care este software-ul Avast pe VPN. În revizuirea noastră Avast SecureLine VPN, am constatat că oferea viteze solide și securitate, fiind totuși ușor de utilizat.

Ne-am gândit că ar fi potrivit să avem o potrivire între acest titan al industriei antivirus cu un titan al industriei VPN, NordVPN. Dacă te uiți la recenzia noastră NordVPN, vei vedea că este una dintre preferatele noastre pentru toate timpurile și excelează aproape în fiecare categorie, dar rapid.

Configurarea unei lupte: NordVPN vs. Avast SecureLine VPN

Pentru a compara cei doi furnizori VPN concurenți, am dezvoltat o structură simplă pentru aceste articole. Împărțim lucrurile în cinci runde, evidențiind un element cheie al performanței VPN în fiecare. În prima rundă, analizăm caracteristicile, urmate de stabilirea prețurilor în a doua, apoi ușurința de utilizare, viteza și, în sfârșit, securitatea. 

Începem fiecare rundă observând succint ce anume căutăm și ce fel de semne de avertizare nu vrem să vedem. Apoi vom discuta despre modul în care fiecare VPN funcționează în categoria dată. În cele din urmă, încheiem fiecare rundă analizând ce VPN s-a descurcat mai bine și atribuind un punct câștigătorului categoriei.

O legătură este posibilă și, dacă este cazul, vom acorda un punct fiecărui furnizor pentru runda respectivă. VPN cu cele mai multe puncte la final este declarat câștigătorul general.

1

Caracteristici

Așa cum facem cu recenziile complete ale VPN, începem aceste corelări evaluând caracteristicile pe care le oferă fiecare furnizor. Există o serie de caracteristici cheie pe care le căutăm: un comutator de ucidere și un fel de conectare automată la VPN. 

Ambele caracteristici au un impact semnificativ asupra securității și orice VPN fără una sau ambele dintre acestea este aproape inutilizabilă. În afară de acestea, funcțiile care includ blocaje publicitare sau tuneluri divizate sunt plăcute de văzut, dar vor câștiga doar puncte VPN în plus și nu sunt considerate obligatorii. 

VPN Avast SecureLine

Chiar la prima vedere, interfața VPN Avast SecureLine pare stearpă. Îndreptarea către setări nu face decât să consolideze acest sentiment de gol. 

Setările constau din trei file, fiecare având doar puține casete de selectare. Începând cu fila generală, există o opțiune de a activa sau dezactiva notificările din software, o casetă de selectare pentru dacă clientul rulează la pornire și opțiunea de a opta sau de a face actualizări beta.

Avast-SecureLineVPN-client-rețea-Profil

Această caracteristică beta ar putea pune în pericol stabilitatea VPN-ului dvs., ceea ce arată Avast în sine. A doua filă este etichetată „securitate de rețea” și vă oferă câteva opțiuni legate de conectarea automată a VPN.

Pagina de securitate a rețelei este și locul unde se află comutatorul de ucidere, care pentru noi a fost dezactivat implicit. Pentru cei care utilizează SecureLine VPN, vă sugerăm să vă asigurați că aceasta este activată pentru a maximiza securitatea, deoarece, fără ea, VPN-ul dvs. s-ar putea deconecta fără să vă dați seama și puteți continua să faceți achiziții online sau să consultați informații private fără nicio protecție. 

Fila finală nu are nicio casetă de selectare, dar oferă în schimb utilizatorilor o modalitate de un singur clic de a instala extensiile browserului Avast SecureLine. Deși Avast acoperă caracteristicile minime pe care le-am menționat, tot ceea ce face. Nu există funcții suplimentare dincolo de cele care sunt obligatorii. 

NordVPN

NordVPN nu este neapărat cel mai bun atunci când vine vorba de caracteristici, așa cum am văzut în articolul nostru NordVPN vs. TorGuard, dar are încă câteva trucuri în mânecă. Începând cu elementele esențiale, NordVPN are un comutator de ucidere robust și plin de carne, care este mai mult decât o simplă casetă de selectare.

Există un comutator de ucid internet, care funcționează la fel ca și comutatorul de ucid Avast SecureLine și altele, care blochează traficul de internet atunci când VPN este deconectat. În plus, există și un comutator de ucidere a aplicațiilor. Acest lucru vă permite să definiți o listă de programe pe care NordVPN le va închide în cazul în care conexiunea la VPN este pierdută (citiți recenzia noastră Astrill pentru un alt serviciu cu uciderea aplicației). 

nordvpn-review-Killswitch

Există, de asemenea, opțiuni de conectare automată care vă permit să vă conectați atunci când începe aplicația sau când este detectată o rețea neîncredută, ceea ce reprezintă o apărare excelentă împotriva pericolelor conexiunii WiFi public. 

Spre deosebire de Avast SecureLine VPN, NordVPN vă permite, de asemenea, să alegeți unde se leagă VPN-ul atunci când se conectează automat. Dacă nu aveți în minte o locație specifică, atunci puteți alege, de asemenea, o regiune la care să vă conectați, iar NordVPN va alege automat un server rapid.

În ceea ce privește suplimentele, NordVPN a adăugat recent o funcție numită CyberSec, care vă ajută să rămâneți în siguranță online, blocând site-urile cu malware sau încercări de phishing. CyberSec funcționează de asemenea ca un blocant de anunțuri. 

Deși nu este la fel de eficient ca un blocant de anunțuri dedicat, precum cele din cele 99 de instrumente gratuite pentru protejarea confidențialității, este o caracteristică plăcută. NordVPN are, de asemenea, opțiunea de a utiliza servere ofuscate, ceea ce permite persoanelor din locurile în care utilizarea VPN este restricționată să se conecteze în continuare la rețeaua NordVPN.

Gânduri rotunde

Avast SecureLine VPN acoperă cele mai elementare caracteristici și se oprește acolo. NordVPN este mai presus de toate, cu elementele de bază, inclusiv un comutator de ucidere a aplicației și mai multe opțiuni pentru a personaliza cum se comportă conectarea automată. 

În plus, NordVPN aruncă o serie de bunătăți în plus, cum ar fi un blocant de reclame și malware și serverele ofuscate. Această primă etapă este un câștig tăiat și uscat pentru NordVPN. 

Runda: punct de funcții pentru NordVPN

Logo Avast SecureLine VPN
Logo NordVPN

2

Prețuri

Când fac cumpărături pentru orice, unul dintre primele lucruri – dacă nu primul lucru – oamenii vor să știe este prețul. Acesta este motivul pentru care am dedicat a doua secțiune pentru a investiga acest lucru, dar nu ne oprim doar să ne uităm la preț.

De asemenea, analizăm ce tip de politică de rambursare este disponibilă și dacă există vreun fel de încercare gratuită. În plus, avem în vedere ce tip de opțiuni de plată sunt acceptate și ce include planul, cum ar fi câte conexiuni simultane sunt permise. 

VPN Avast SecureLine

Avast SecureLine VPN are un număr inutil de planuri și opțiuni de stabilire a prețurilor. Există opțiunea de a obține doar o licență cu un singur dispozitiv fie pentru Android, fie pentru un singur iPhone sau iPad, care intră la doar câțiva dolari pe lună.

Există, de asemenea, opțiunea de a obține o licență cu un singur dispozitiv pentru un desktop sau laptop care rulează fie Windows, fie macOS. Aceste planuri nu sunt disponibile într-un interval de timp lunar și trebuie să fie achiziționate în durate de un an, doi sau trei ani.

Toate aceste trei perioade de timp, cu toate acestea, au aproximativ același cost lunar, care se ridică la aproximativ cinci dolari. În sfârșit, există și opțiunea de a achiziționa un plan care acoperă până la cinci dispozitive de orice varietate, inclusiv mobil, Windows și macOS.

Acest plan este disponibil în toate cele patru perioade de timp, variind de la o lună la trei ani. Prețul lunar este decent, venind cu câțiva dolari pe lună mai puțin decât concurenții de top. Planul anual reduce scăderea a câțiva dolari, în timp ce opțiunile de doi și trei ani nu reduc prețul pe lună cu mai mult de câteva dimensiuni. 

Când vine timpul să verificați, Avast SecureLine VPN acceptă carduri de credit sau PayPal, dar nu există forme de criptocurrency. Înainte de a cumpăra, Avast oferă utilizatorilor potențiali o probă gratuită de o săptămână ușor de configurat. De asemenea, acoperă achiziția dvs. cu o politică de rambursare de 30 de zile. 

NordVPN

Alinierea planurilor NordVPN este mult mai simplă decât Avast SecureLine VPN. Există un singur plan, care este disponibil în patru perioade de timp. Prețul lunar este ceea ce ne-am fi așteptat să vedem de la VPN-urile de top și, cu siguranță, nu este o afacere impresionantă pentru nimeni. 

Cu toate acestea, planul anual reduce acest preț la jumătate, aducând costurile lunare aproape în concordanță cu prețurile anuale ale Avast SecureLine VPN. Planurile de doi și trei ani de la NordVPN reduc acest preț și mai mult, ceea ce îl face o opțiune mai bugetară decât chiar planul Avast sau Mac pentru un singur dispozitiv Avast. 

Nu numai asta, dar planurile NordVPN includ până la șase conexiuni simultane. Deși NordVPN nu oferă niciun fel de probă gratuită, aceasta se potrivește cu politica de rambursare Avast SecureLine VPN de 30 de zile. Aceasta înseamnă că, dacă serviciul nu funcționează așa cum vă așteptați, mai există o modalitate de a vă recupera investiția. 

NordVPN acceptă, de asemenea, mai multe tipuri de plată decât Avast SecureLineVPN, inclusiv carduri de credit, PayPal, UnionPay, Alipay și chiar bitcoin. Deși NordVPN nu este imbatabil atunci când vine vorba de prețuri – așa cum am văzut în articolul nostru NordVPN vs. PureVPN – prețurile sale de trei ani sunt printre cele mai bune. 

Rundă Două Gânduri

Deși Avast SecureLine VPN oferă un proces gratuit, acesta nu este cel mai bun pe care l-am văzut (asta ar merge probabil la ProtonVPN, despre care puteți citi în recenzia noastră ProtonVPN). Procesul gratuit de la Avast este singurul pas pe care îl are peste NordVPN. 

NordVPN oferă un model de prețuri mai ușor de înțeles și mai multe conexiuni pe cont, acceptă mai multe forme de plată și are chiar prețuri mai bune dacă mergeți cu opțiunea de trei ani. Deși prețul planului unic pentru dispozitivul mobil Avast SecureLine este greu de combătut, acest plan este o opțiune de nișă pentru care mulți oameni nu ar fi interesați.

Runda: punct de preț pentru NordVPN

Logo Avast SecureLine VPN
Logo NordVPN

3

Ușurință în utilizare

Ușurința de utilizare este ceva greu de precizat într-un mod obiectiv, dar este încă ceva care este incontestabil important. Un instrument software bine construit poate ușura sarcinile complexe, în timp ce unul slab proiectat poate face ca sarcinile simple să frustreze și să consume mult timp. 

În această rundă, descriem aspectul fiecărui VPN și cum este să folosească. Avem aspecte ridicate și scăzute pentru probleme și chiar încercăm să provocăm un rău cu software-ul provocând deconectări aleatorii și deschizând alte programe software solicitante în timp ce rulăm VPN pentru a încerca să provoace blocări și instabilitate.. 

VPN Avast SecureLine

Așa cum am văzut deja în secțiunea de caracteristici, Avast SecureLine VPN adoptă o abordare foarte minimalistă a UI. Fereastra este ceva mai mare decât majoritatea VPN-urilor, dar este foarte puțin de completat în acest spațiu.

Aproape cele două treimi superioare ale ferestrei sunt ocupate de un comutator de comutare pentru conectarea și deconectarea VPN. Mai jos, acesta vă arată IP-ul dvs. când nu sunteți protejat, precum și IP-ul protejat și timpul de conectare odată ce ați activat VPN.

Avast-SecureLineVPN-client-Disconnected

Treimea inferioară a ferestrei afișează steagul steagului țării selectate în prezent și numele locației în text. Există un buton etichetat „modifica locația” care extinde lista completă a serverului, care ocupă întreaga fereastră atunci când este deschis și este bine organizat.

Puteți răsfoi toate locațiile disponibile într-o listă alfabetizată sau puteți alege una dintre filele din stânga, care are locațiile grupate pe continent, precum și câteva file suplimentare pentru serverele de streaming dedicate. 

Setările – văzând că sunt atât de puține – sunt ușor de găsit. Toate opțiunile sunt, de asemenea, explicate într-o linie sau două pentru a ajuta utilizatorii VPN pentru prima dată să își găsească drumul. Clientul este stabil și nu am întâmpinat niciun crash, dar a existat o particularitate cu software-ul.

Când faceți clic și glisați fereastra pentru a o muta, provoacă un efect ciudat de rata de cadru scăzută. Fereastra se mișcă mai lent decât mouse-ul și se schimbă într-un mod bâlbâie, mai degrabă decât lin. De asemenea, continuă să se miște o secundă sau două după ce ați dat drumul mouse-ului sau dacă schimbați direcțiile, ceea ce face aproape imposibil să plasați fereastra unde doriți.

În general, clientul Avast SecureLine VPN pare o soluție de incendiu și de uitat pentru cei care nu doresc să se încurce cu nicio setare, dar are, de asemenea, defectul de a încetini momentan întregul computer când este târât.. 

NordVPN

Chiar la o primă vedere, interfața NordVPN se simte mai răspândită decât VPN-ul Avast SecureLine. În loc să aibă o fereastră mare și cea mai mare parte goală, cele două treimi potrivite ale clientului sunt preluate de o hartă care arată toate locațiile disponibile cu markere albastre. 

Puteți face clic pe marker în locația de conectare dorită sau puteți utiliza lista de servere din partea stângă a ferestrei. NordVPN nu are opțiuni de grupare precum Avast SecureLine VPN, dar are o bară de căutare pentru a ajuta la găsirea locațiilor. 

nordvpn-review-server-navigare

Trecând în setări, NordVPN are mult mai multe de oferit decât Avast SecureLine VPN, dar face o treabă bună pentru a le menține gestionabile. Există doar trei file de setări și una pentru informații despre cont.

Cele trei file de setări sunt „generale”, „conectare automată” și „avansate”. Pagina „generală” găzduiește cea mai mare parte a funcțiilor de care majoritatea utilizatorilor vor avea vreodată nevoie, iar pagina „conectare automată” este numită cu exactitate, care conține toate setările relevante pentru modul în care VPN se conectează automat.. 

Fila „avansată” are protocoale și opțiuni DNS de care majoritatea utilizatorilor nu trebuie să le deranjeze. Clientul NordVPN este bine optimizat și are nevoie doar de mici sugestii de resurse de sistem. Nu am reușit să inducem nicio eroare sau probleme cu software-ul și totul funcționează fără probleme cu clientul deschis, fie că se conectează, deja este conectat sau doar în ralanti. 

Runda trei gânduri

Clientul Avast SecureLine VPN este eficient și ușor de utilizat. Se pare că, prin caracteristicile anterioare, Avast și-a propus să creeze o VPN pe care oricine să o poată folosi cu ușurință și, în multe privințe, a obținut că.

Cu toate acestea, am avut o problemă cu glisarea ferestrei, care nu a fost prezentă cu NordVPN. În plus, aspectul mai mic și totuși mai robust al designului bazat pe hartă al NordVPN se pretează la ușurința utilizatorului în propriile moduri. NordVPN face această rundă, în principal datorită problemei VPN Avast SecureLine cu repoziționarea ferestrei.

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru NordVPN

Logo Avast SecureLine VPN
Logo NordVPN

4

Viteză

În a patra rundă, ne îndepărtăm de domeniul subiectivului și intrăm în lumea datelor grele. Pentru a testa viteza fiecărui VPN, măsurăm timpul de ping, vitezele de descărcare și viteza de încărcare a fiecărui VPN în cinci locații diferite, de la practic alături până la întregul glob. 

O comparăm cu măsurarea controlului nostru fără niciun VPN pentru a vedea cât de performant este fiecare furnizor. De asemenea, ne luăm testarea în lumea reală pentru a confirma rezultatele noastre pe hârtie prin încărcarea unor videoclipuri în streaming și descărcarea unor fișiere mai mari pentru a vedea cum merg lucrurile. 

VPN Avast SecureLine

Avast SecureLine VPN necesită un pic de timp pentru a forma o conexiune, de la aproximativ cinci secunde până la 10 secunde. Odată conectat, performanța variază semnificativ de la o țară la alta.

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (Marea Britanie)13194.3012.24
Germania49191.789.74
Rusia11439.396,03
Brazilia22841,301.12
NE.8575.042,62
Coreea de Sud47218.943,07

În SUA și Marea Britanie, am observat o performanță foarte respectabilă, cu timpi de ping scăzute și viteze de descărcare de trei cifre. Cu toate acestea, în Japonia și Brazilia, performanța a scăzut considerabil. Timpurile de ping erau încă în rațiune, având în vedere distanțele mari implicate, dar viteza de descărcare a scăzut la nivelurile funcționale – deși neimpresive -.

Când a venit momentul să testăm efectiv Avast SecureLineVPN, am constatat că lucrurile au fost cam lente pentru a începe. Site-urile și videoclipurile vor dura două sau trei secunde suplimentare pentru a începe încărcarea, dar odată ce lucrurile au început să se încarce, totul părea să funcționeze normal. După timpul inițial de încărcare, videoclipurile au fost implicite la 1080p și nu au fost nevoiți să se protejeze.

NordVPN

Așa cum am mai discutat de mai multe ori, cum ar fi în articolul nostru NordVPN vs. IPVanish, NordVPN a avut unele probleme atunci când vine vorba de furnizarea de viteze constante. De fapt, a primit chiar o mențiune necinstitoare în cel mai rapid sistem de servicii VPN din acest motiv.

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
neprotejata9165.510,57
SUA nr. 247923133.538,87
Regatul Unit nr. 20115334.786.06
Olanda nr. 6614566,915,39
Japonia # 69159132.833.31
VPN dublu (SUA în Canada nr. 4)7920.488,64

De la un server la altul, chiar și în aceeași locație, viteza poate varia de la excelent la practic inutilizabil. Pare să vină la norocul remizei, iar de cele mai multe ori pur și simplu deconectarea și reconectarea pot remedia asta conectându-vă la un server diferit. 

Acestea fiind spuse, de fapt nu am întâmpinat această problemă în tot acest timp, ceea ce înseamnă că NordVPN ar putea lucra la această problemă. În testarea noastră pentru acest articol, vitezele au fost puternice în fiecare bord, cu fiecare locație care returnează viteze de descărcare și încărcare de trei cifre. 

Când a fost vorba despre utilizarea în lumea reală, performanța este la fel de bună precum ar sugera numerele. Chiar și cel mai îndepărtat server, Japonia, s-a simțit foarte receptiv și a existat o foarte mică întârziere perceptibilă înainte ca lucrurile să înceapă să se încarce. Am putut urmări cu ușurință videoclipuri 1080p, chiar și la 60fps, fără probleme de buffering. Singura reclamație pe care o putem aduce este că, la fel ca Avast SecureLine VPN, NordVPN poate lua un moment pentru a stabili conexiunea. 

Nu este neobișnuit să fiți nevoiți să așteptați 10 secunde pentru ca NordVPN să se conecteze și, odată conectat, lucrurile pot fi puțin lente încă 10 secunde. Vedeți cum se compară cu VPN-ul nostru cel mai rapid în piesa noastră ExpressVPN vs. NordVPN.

Rotund Patru Gânduri

Chiar dacă NordVPN s-a dovedit supărătoare în trecut, performanțele sale în testarea noastră pentru acest articol arată semne de îmbunătățire. Fiecare server pe care l-am testat a avut viteze excelente pe hârtie și s-a efectuat la fel de bine cum ar sugera numerele din testarea noastră reală. 

Avast SecureLine VPN a fost utilizabil la bord, dar a avut mult mai multe variații de la server la server decât NordVPN. VPN-ul Avast SecureLine s-a simțit mai puțin receptiv decât NordVPN și a luat un moment înainte de începerea încărcării site-urilor web, în ​​timp ce NordVPN s-a simțit instantaneu prin comparație. 

Runda: punct de viteză pentru NordVPN

Logo Avast SecureLine VPN
Logo NordVPN

5

Securitate & intimitate

NordVPN a câștigat în fiecare rundă până acum, ceea ce a făcut scorul patru la niciunul, ceea ce înseamnă că este imposibil pentru Avast SecureLine VPN să câștige în general, în ciuda acestei etape finale. Acestea fiind spuse, am salvat ceea ce ar putea fi cea mai importantă secțiune pentru ultima dată: securitate și confidențialitate. 

În această rundă, ne uităm la ce protocoale și criptări utilizează fiecare VPN și testăm pentru lucruri, cum ar fi scurgerile DNS. De asemenea, ne uităm înapoi la istoricul fiecărei VPN pentru a vedea dacă există un istoric de securitate sau un fundal de încălcări. 

În plus, analizăm politicile de confidențialitate ale fiecărui furnizor pentru a vedea ce tip de informații sunt colectate și cum sunt utilizate. 

VPN Avast SecureLine

După cum am menționat deja, Avast SecureLine VPN nu oferă utilizatorilor prea multe modalități de opțiuni, astfel încât atât protocolul cât și criptarea sunt blocate și depind de dispozitivul pe care îl utilizați. 

Pentru cei care se află pe dispozitivele Windows și Android, Avast SecureLine VPN folosește protocolul OpenVPN. Dacă verificați defalcarea protocolului VPN, veți vedea că acesta este un protocol de încredere și open-source. 

Cei de pe dispozitivele iOS și macOS vor utiliza, totuși, IKEv2, care este mai puțin sigur decât OpenVPN, dar oferă totuși un nivel de protecție respectabil. Pentru criptare, Avast SecureLine VPN împerechează ambele protocoale cu AES-256, care este un top al criptării liniei. 

În loc să aibă o politică de confidențialitate care se referă în mod special la SecureLine VPN, Avast are o singură politică de confidențialitate care acoperă toate produsele și serviciile sale. Din această cauză, politica este extinsă și continuă pentru 39 de pagini uluitoare. 

Spre partea de jos a acestei epopee de 39 de pagini se află informațiile care se referă în mod specific la VPN. În această secțiune, se precizează că Avast SecureLine VPN colectează informații, inclusiv ce sistem de operare utilizați, o porțiune din adresa dvs. IP (deși nu este suficient pentru a fi identificată) și pe ce server utilizați.

În plus, în alte secțiuni ale politicii de confidențialitate, sunt menționate „informații despre interesele voastre” ca fiind lucruri pe care Avast ar putea să le adune despre dumneavoastră. În această politică, de asemenea, a arătat că informațiile pe care Avast le colectează sunt partajate cu numeroase terțe părți. 

Lungimea lungă a acestei politici de confidențialitate, precum și o parte din formulare sunt în mare parte și nu oferă o imagine clară despre cât de mult intenționează Avast să afle despre tine prin utilizarea produselor sale. 

NordVPN

La fel ca Avast SecureLine VPN, NordVPN nu oferă nicio opțiune reală pentru consumatori atunci când vine vorba de protocol și criptare. În schimb, îi blochează pe utilizatori în combinația OpenVPN și AES-256, ceea ce, așa se întâmplă, este exact ceea ce sugeram că utilizează majoritatea oamenilor. Acest combo oferă performanțe solide și securitate excelentă.

Cu toate acestea, deoarece cei dintre voi care au fost atenți la știri tehnice ar putea ști deja, NordVPN a avut recent o încălcare a securității. Pe scurt, hackerii au reușit să fure o cheie TLS, ceea ce le-a permis să lanseze ceea ce se numește un „om la mijloc”..

Aceasta înseamnă că hackerii ar putea configura un server care să apară ca și cum ar fi unul dintre serverele din rețeaua reală NordVPN. Utilizatorii s-ar fi putut conecta fără să știe la acest server fals, oferind hackerilor acces la informațiile lor. 

Aceeași vulnerabilitate a fost descoperită de atunci în alte rețele VPN, iar NordVPN a rezolvat această problemă și continuă să lucreze pentru a se asigura că acest lucru nu se poate întâmpla niciodată, dar, indiferent, aceasta este o pată permanentă în evidența NordVPN..

Trecând la politica de confidențialitate, NordVPN păstrează lucrurile concis și face o treabă rezonabilă de evitare a jargonului excesiv. Singura informație de care aveți nevoie NordVPN de la dvs. pentru a configura un cont este o adresă de e-mail și nimic nu vă împiedică să utilizați un e-mail fals în acest sens.

VPN în sine nu colectează informații de identificare. Datele colectate referitoare la utilizarea VPN-ului dvs. sunt limitate la lucrurile precum încărcarea serverului, care este utilizată pentru a menține rețeaua.

Round Five Gânduri

Atât NordVPN cât și Avast SecureLine VPN oferă ceea ce considerăm standardul de aur pentru securitatea VPN: OpenVPN și AES-256. Cu toate acestea, Avast SecureLine VPN oferă acest lucru doar pe anumite platforme, în timp ce NordVPN a avut recent o încălcare importantă în materie de securitate. 

NordVPN a scris o politică de confidențialitate solidă, care este rezonabil de scurtă și redactată într-un mod pe care aproape oricine îl poate înțelege. Avast, pe de altă parte, are o politică de confidențialitate ridicol de lungă, care de multe ori vă poate lăsa cu mai multe întrebări decât răspunsuri. 

Între încălcarea NordVPN și politica de confidențialitate a Avast SecureLine VPN, se pare că ambii furnizori trebuie să-și curețe puțin actele. Această rundă se încheie la egalitate.

Runda: Securitate & Confidențialitate Fără câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo Avast SecureLine VPN
Logo NordVPN

6

Gânduri finale

Într-o victorie de la unu la unu, NordVPN a dovedit de ce este una dintre cele mai prolifice VPN-uri de pe piață în prezent. Acesta a depășit Avast SecureLine VPN de la început până la sfârșit cu viteze mai mari, mai multe funcții și o interfață mai ușor de utilizat. 

Câștigător: NordVPN

Într-un anumit motiv, companiile antivirus se străduiesc să concureze pe piața VPN, așa cum am văzut în alte cazuri, cum ar fi în analiza noastră VPN Bitdefender. Se pare că genul de specializare necesar pentru a concura pe piața VPN, iar investiția necesară în rețea creează o barieră pentru intrarea firmelor din alte părți ale lumii cibersecurității. 

Dacă ați utilizat oricare dintre aceste VPN-uri înainte, ne place întotdeauna să ascultăm gândurile dvs. în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map