99 Instrumente de confidențialitate gratuite care vă vor păstra în siguranță online în 2020

Confidențialitatea este una dintre principalele noastre preocupări aici la Cloudwards.net. Noi oferim cele mai bune instrumente pentru a-l menține, multe dintre ele fiind dotate cu un preț. În timp ce facem tot posibilul să menționăm instrumente gratuite, multe dintre opțiuni zboară sub radar.


Acesta este motivul pentru care am creat un ghid de 99 de instrumente gratuite pentru a vă proteja confidențialitatea. În timp ce majoritatea vin cu unele dezavantaje, opțiunile pe care le-am găsit vă vor menține anonimatul pe desktop și online.

Cu toate că am testat majoritatea instrumentelor din listă, nu le-am testat pe toate. Vom conduce fiecare secțiune cu recomandările noastre de top, apoi, pe măsură ce lista continuă, ne vom aventura în instrumente despre care am citit online, care ar trebui să fie sigure. Dacă doriți să fiți precaut, totuși, respectați primele noastre 10 recomandări din fiecare secțiune.

Contents

VPN-uri

instrumente gratuite de confidențialitate

O rețea privată virtuală vă asigură conexiunea la internet cu criptare de grad militar și alte măsuri de securitate VPN, protejându-vă de furnizorul de servicii de internet sau de a suspina guvernul. Cei mai buni furnizori de VPN vin și cu o politică de neînregistrare, ceea ce înseamnă că traficul dvs. nu poate fi urmărit. Fără îndoială, aceasta este prima linie de apărare în protejarea vieții private online.

Există totuși o deconectare interesantă. După cum puteți vedea în cel mai rău ghid VPN gratuit, multe opțiuni sunt încărcate cu malware și instrumente de colectare a datelor. Pe de altă parte, furnizorul de top din recenziile noastre VPN, ExpressVPN, este de peste 10 USD pe lună. Citiți recenzia noastră ExpressVPN pentru a vedea de ce merită.

Aceasta este cea mai importantă și mai dificilă zonă de navigat. Am extras din cele mai bune servicii VPN gratuite pentru a crea o listă cuprinzătoare de opțiuni pentru această secțiune. Există un dezavantaj pentru fiecare, așa cum este de așteptat pentru un serviciu gratuit, dar este mai bine să fie protejat decât nu, chiar dacă acest lucru este limitat.

Cu toate acestea, fiți atenți la opțiunile bugetare de pe piață, cum ar fi Accesul la internet privat. Puteți afla despre acest serviciu în revista noastră PIA.

1. VyprVPN

VyprVPN, care este una dintre cele mai bune VPN pentru China, oferă o utilizare gratuită. Puteți utiliza până la 1 GB de date cu două conexiuni simultane. În afară de asta, serviciul este complet dotat cu VyprDNS, patru opțiuni de protocol și aplicația de mesagerie criptată gratuită Cyphr, VyprVPN. Deși are o rețea limitată, aceasta oferă o valoare excelentă atunci când faceți upgrade.

cele mai bune instrumente de confidențialitate

Puteți afla mai multe în recenzia noastră VyprVPN.

2. Parbriz

Windscribe este un serviciu VPN mai nou, care are prețuri și utilizabilitate excelente. De asemenea, are unul dintre cele mai generoase planuri gratuite pe care le-am văzut, oferind gratuit 10 GB de date pe lună. În plus, puteți crește capacul de lățime de bandă folosind puterea dvs. de calcul suplimentară pentru a rezolva hashes sau pentru a face referire la prieteni pentru a vă înscrie pentru propriul cont.

interfață parbriz

preferințe pentru parbriz

extensia browserului pentru parbriz

opțiuni de confidențialitate pentru parbriz

teste de scurgere la parbriz

Anterior

Următor →

Până la urmă, este ușor să câștigi 20 GB sau mai mult de date sigure pe lună. Puteți afla cum să faceți acest lucru în review-ul nostru Windscribe.

3. TunnelBear

TunnelBear a fost VPN gratuit de facto în ultimii ani, dar noii veniți, precum Windscribe, au făcut să-și piardă strălucirea. Chiar și așa, puteți obține gratuit 500 MB de date criptate pe lună. Adăugați la aceasta o interfață de utilizator excelentă și o criptare solidă, iar TunnelBear este încă un pretendent.

Puteți afla despre avantajele și contra lui în recenzia noastră completă TunnelBear.

4. Accelerarea

Speedify, cu sediul în SUA, arată să umbrească concurența cu un plan gratuit generos. Puteți utiliza până la 5 GB de date prin tunelul VPN pe lună, fără să cheltuiți niciun ban. În timp ce viteza este subpar și selecția serverului este limitată, Speedify oferă încă o valoare excelentă.

Accelerarea planului gratuit

Puteți afla mai multe în recenzia noastră Speedify.

5. Ascunde.me

Hide.me este poate cel mai bine cunoscut pentru planul său gratuit, care oferă utilizatorilor 2 GB date criptate pe lună. Deși calea de actualizare este costisitoare, planul intermediar Plus, oferă o valoare excelentă cu lățimea de bandă restricționată. Hide.me nu este cea mai bună opțiune de acolo, dar oferă asistență excelentă pentru dispozitiv, viteză și securitate.

Puteți afla mai multe în recenzia noastră Hide.me.

6. ProtonVPN

ProtonVPN abordează modelul gratuit diferit. În loc să vă restrânge lățimea de bandă, vă restrânge viteza. Chiar și așa, vă poate menține protejat online. Vă puteți conecta la trei servere cu un singur dispozitiv și, în timp ce viteza dvs. este accelerată, veți primi în continuare cea mai mare parte a experienței VPN.

VPN fără protoni

Citiți mai multe în recenzia noastră de ProtonVPN.

7. e-VPN

Ca și ProtonVPN, e-VPN limitează viteza în loc de lățimea de bandă. Încă mai primiți clientul VPN, politica de blocare a anunțurilor și politica de neînregistrare, dar sunteți restricționat la o singură locație a serverului și la 3 megabiți pe secundă pentru viteze de încărcare și descărcare. Chiar și așa, pentru navigarea de bază, vitezele sunt suficiente. În plus, prețurile sunt atât de mici încât o actualizare la un plan plătit nelimitat are sens perfect.

e-VPN-Glisor1

e-VPN-Slider2

e-VPN-Slider3

e-VPN-Slider4

e-VPN-Slider5

Anterior

Următor →

Citiți mai multe în recenzia noastră completă de e-VPN.

8. Scutul Hotspot

Hotspot Shield se află într-o zonă gri, deoarece serviciul nu este rău, dar politica de confidențialitate se referă. Cu toate acestea, dacă nu vă deranjează publicitatea vizată, este totuși o opțiune gratuită excelentă. Este unul dintre cele mai rapide VPN-uri de pe piață și puteți obține 750MB de date pe lună fără să cheltuiți niciun ban.

Scutul Hotspot

Puteți afla mai multe despre punctele sale puternice și problemele noastre de confidențialitate în recenzia noastră de scut Hotspot.

9. CyberGhost

CyberGhost obișnuia să ofere un plan gratuit, dar de acum câteva luni, acesta l-a întrerupt. Cu toate acestea, există încă o opțiune gratuită. Serviciul oferă extensia de proxy a browserului dvs., ceea ce vă va permite să accesați conținut blocat în regiune ca și cum ați fi conectat la un VPN.

CyberGhost Trial

Aceasta înseamnă că conexiunea dvs. nu este criptată. Puteți afla mai multe despre diferențele dintre VPN-uri și proxy în ghidul nostru VPN vs. proxy vs. Tor și despre CyberGhost în recenzia noastră CyberGhost.

10. VPN Avira Phantom

Avira este un furnizor de antivirus care a făcut o rulare strânsă la lista noastră de antivirus cele mai sigure. VPN-ul său, care este inclus ca parte a unui pachet antivirus, este de asemenea bun. Puteți utiliza 500MB de date pe lună, cu majoritatea caracteristicilor pachetului complet.

Singurele caracteristici care vă lipsesc sunt asistența tehnică și un killswitch, ambele fiind incluse pe o lățime de bandă nelimitată atunci când faceți upgrade.

11. PacketiX

PacketiX este un mediul online academic, non-profit pentru PacketiX VPN. Este un instrument datat și complex, dar este încă foarte personalizabil. Deși se adresează studenților care trebuie să participe la shenanigans în rețea, este la dispoziția tuturor celorlalți.

12. TorVPN

TorVPN nu este cea mai bună opțiune VPN de la o fotografie lungă, dar există o versiune gratuită de care poți profita. Oferă utilizatorilor 1 GB de date pe lună cu protocolul OpenVPN, care ar trebui să fie suficient pentru a vă proteja dispozitivul Windows, macOS sau iOS.

13. SecurityKiss

SecurityKiss este o VPN axată pe securitate care nu necesită nici măcar înregistrarea. Există mai multe planuri plătite, fiecare la un preț rezonabil, dar opțiunea gratuită este cea mai atractivă. Serviciul vă oferă 300 MB de date pe zi și alegerea a patru servere. Îți lipsește accesul la streaming și protocoale avansate, dar suportul complet al platformei este încă acolo.

14. Spotflux

Spotflux pare schițat, dar rapoartele utilizatorilor susțin că este bine de utilizat dacă sunteți bine cu anunțurile. Își finanțează serviciul gratuit cu reclame și limitări de viteză. Chiar și așa, este gratuit și nu există o capacitate lunară de lățime de bandă.

15. VPNBook

VPNBook este rulat pe donații și este construit în jurul OpenVPN. Este dificil să vă configurați, deoarece va trebui să descărcați clientul OpenVPN și să folosiți unul dintre numeroasele fișiere de configurare VPNBook. Cu toate acestea, opțiunile nu sunt rele, deoarece unele configurații sunt optimizate pentru navigarea rapidă pe web, iar altele sunt destinate conexiunilor peer-to-peer..

Managerii de parole

Administratorii de parolă sunt antiteza VPN-urilor. În timp ce îți cresc și confidențialitatea și securitatea online, există o mare opțiune gratuită care este excelentă. În cele mai multe cazuri, veți fi restricționat în numărul de înregistrări, dar prețul scăzut al celor mai buni manageri de parole înseamnă că, de obicei, actualizarea poate fi justificată.

Spre deosebire de secțiunea anterioară, unele dintre cele mai bune opțiuni sunt gratuite.

16. Dashlane

Dashlane este alegerea noastră pentru cel mai bun manager de parole pentru Mac și cel mai bun manager de parole, perioada. Eticheta de preț este mai mare decât majoritatea, dar oferă un plan gratuit care vă permite să stocați până la 50 de parole pe un singur dispozitiv. Cu limita ridicată, singurul lucru care vă lipsește este sincronizarea cu mai multe dispozitive.

bord de bord

tabloul de bord de identitate dashlane

setări de informații personale dashlane

dashlane schimbător de parole

generator de parolă dashlane

Anterior

Următor →

Dacă doriți sincronizarea cu mai multe dispozitive sau oricare dintre celelalte funcții excelente ale Dashlane, asigurați-vă că citiți recenzia noastră Dashlane.

17. Parolă lipicioasă

Deși are o interfață datată, Parola Sticky este încă una dintre cele mai bune opțiuni disponibile. Este unic prin faptul că îți oferă opțiunea de a stoca parole în cloud sau local, o alegere pe care Parola Depot nu ți-o permite (citește recenzia noastră Depot de parole).

interfață lipicioasă cu parolă

parolă lipicioasă identitate nouă

memorie sigură cu parolă lipicioasă

Panou de bord lipicios de securitate

generator de parolă lipicioasă

Anterior

Următor →

Planul gratuit este excelent, de asemenea, permițându-vă stocarea nelimitată a parolei pe un singur dispozitiv. O actualizare la Premium este însă ieftină și veți susține mascota lui Sticky Password, manatee. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră de parole adezive.

18. Vaultul Zoho

Zoho Vault, ca toate produsele Zoho, se adresează întreprinderilor. Cu toate acestea, există un plan gratuit pentru persoane care vă permite să stocați un număr nelimitat de parole pe un singur dispozitiv. Rata sa lunară scăzută pentru planurile plătite i-a adus un loc în cei mai buni manageri ai noștri de parole pentru ghidul familiilor, așa că țineți cont de acesta dacă aveți nevoie de mai mulți utilizatori.

Zoho-Vault-Glisor1
© Cloudwards.net

Zoho-Vault-Slider2
© Cloudwards.net

Zoho-Vault-Slider3
© Cloudwards.net

Zoho-Vault-Slider4
© Cloudwards.net

Zoho-Vault-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Puteți afla mai multe despre planul gratuit și despre ofertele plătite mai avansate în recenzia noastră Zoho Vault.

19. Neclaritate Abine

Abine Blur este, probabil, cel mai concentrat manager de parole pe piață. Obțineți sincronizare completă cu mai multe dispozitive și stocare a parolei pentru un singur utilizator gratuit. În plus, Abine Blur include mascare prin e-mail, care vă permite să trimiteți e-mailuri de la o adresă care nu poate fi recunoscută și un blocant de urmărire.

tablou de bord neclar

setările contului neclar

blur email masked

contur adăugare încețoșare

cont de gestiune încețoșare

Anterior

Următor →

Un upgrade la Premium aduce backup de parolă, asistență prioritară și mascare de credit și telefon cu ea. Puteți afla mai multe în recenzia noastră completă Abine Blur.

20. RoboForm

RoboForm a câștigat un loc în cel mai bun manager de parole pentru ghidul iOS pentru securitatea excelentă și aplicația mobilă ușor de utilizat. Planul gratuit oferă o stocare nelimitată a parolei pentru un singur utilizator pe un singur dispozitiv și, deși lipsește sincronizarea multi-dispozitiv, vine cu funcțiile de partajare excelente ale RoboForm..

Roboform Free Trial

Acestea fiind spuse, RoboForm Everywhere, varianta plătită, este unul dintre cei mai ieftini manageri de parole din jur. Puteți afla mai multe în recenzia noastră RoboForm.

21. LastPass

LastPass a biruit competiția în cel mai bun ghid gratuit pentru administratorii de parole. Puteți utiliza serviciul complet, inclusiv stocarea nelimitată a parolei și sincronizarea cu mai multe dispozitive, gratuit. Cu toate că nu primiți backup de parolă, restaurarea sau completarea automată a aplicațiilor, planul gratuit este o valoare excelentă.

tabloul de bord pentru ultimul pasaj

ultimul pasaj adaugă

articol de editare pasaj

provocare securitate pasaj

ultimele două opțiuni de autentificare a factorilor

Anterior

Următor →

De asemenea, este unul dintre cei mai ușor de utilizat manageri de parole, cu o interfață de utilizator bazată pe browser. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia LastPass, precum și cum puteți păstra la prima alegere în comparația noastră Dashlane vs. LastPass.

22. Kaspersky Password Manager

Kaspersky, celebrul furnizor de antivirus rus, oferă și un administrator de parole. Versiunea plătită este jumătate din prețul furnizorilor chiar și cei mai puțin scumpi, dar există și un plan gratuit. Chiar împărtășește o temă cu LastPass, prin faptul că oferă acces complet la seif cu sincronizare multi-dispozitiv.

Plan gratuit Kaspersky

Cu toate acestea, este totuși o opțiune inferioară, întrucât ești limitat la doar 15 înregistrări, ceea ce face să se simtă mai mult ca un proces, dar 15 înregistrări ar trebui să fie suficiente pentru a vedea dacă îți place serviciul. Puteți afla mai multe în recenzia Kaspersky Password Manager.

23. cheia adevărată McAfee

McAfee True Key are multe în comun cu Kaspersky. Este un alt administrator de parolă furnizat de antivirus, cu un plan premium gratuit și ieftin. Ca și Kaspersky, limita superioară a acesteia este de 15 intrări, ceea ce este încă suficient pentru a încerca serviciul.

True-Key-Glisor1
© Cloudwards.net

True-Key-Slider2
© Cloudwards.net

True-Key-Slider3
© Cloudwards.net

True-Key-Slider4
© Cloudwards.net

True-Key-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

McAfee True Key poate stoca o varietate de tipuri de intrare diferite, inclusiv parole, note, adrese și carduri de credit. Din păcate, acele alte tipuri de intrare contează și la limita ta. Puteți afla mai multe despre asta și de ce merită o actualizare la Premium în recenzia noastră McAfee True Key.

24. RememBear

RememBear este un manager de parole oferit de producătorii TunnelBear. Spre deosebire de VPN, planul gratuit este unul dintre cele mai bune din jur. Deși setul de caracteristici este aproape inexistent, RememBear oferă în continuare stocare nelimitată a parolei pe un singur dispozitiv și o interfață ușor de utilizat.

Tunel-urs Realizări
© Cloudwards.net

RememBear-Setări
© Cloudwards.net

RememBear-Mobile-Setup
© Cloudwards.net

RememBear-intrare-Note
© Cloudwards.net

RememBear-Backup-Kit
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Versiunea plătită adaugă sincronizare multiplu și copie de rezervă cu parola la același preț ca 1Password (citiți recenzia noastră 1Password). Puteți afla mai multe despre motivele pentru care considerăm că planul gratuit este suficient în recenzia noastră RememBear.

25. F-Secure cheie

F-Secure este un furnizor de antivirus care oferă și un manager de parole. Versiunea plătită este mai scumpă decât Kaspersky Password Manager și McAfee True Key, dar versiunea gratuită nu vine cu o limită de intrare. Puteți stoca un număr nelimitat de parole pe un singur dispozitiv.

F-Secure Slider1
© Cloudwards.net

F-Secure Slider2
© Cloudwards.net

F-Secure Slider3
© Cloudwards.net

F-Secure Slider4
© Cloudwards.net

F-Secure Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Are un set excelent de caracteristici și experiență de utilizator, în afara problemelor legate de importul de parole. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră pentru cheie F-Secure.

26. LogMeOnce

LogMeOnce este unul dintre cei mai complexi manageri de parole de pe piață. Are atât de multe caracteristici, încât copleșește experiența utilizatorului. Nu recomandăm versiunea plătită dacă vă apreciați sănătatea. Din fericire, are un plan gratuit care face ca UI-ul să tragă de păr să merite.

LogMeOnce-Glisor1
© Cloudwards.net

LogMeOnce-Slider2
© Cloudwards.net

LogMeOnce-Slider3
© Cloudwards.net

LogMeOnce-Slider4
© Cloudwards.net

LogMeOnce-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Oferă stocare nelimitată a parolei, sincronizare cu mai multe dispozitive și acces restricționat la funcții avansate gratuit. Puteți afla mai multe despre planul gratuit și funcțiile avansate din recenzia noastră LogMeOnce.

28. Parola principală

Parola Master nu este exact un manager de parolă. Utilizează o combinație de factori, inclusiv numele, parola principală și site-ul web pentru a genera o parolă unică pentru fiecare site web pe care îl utilizați. Aceasta este o modalitate de a ocoli stocarea parolelor oriunde altundeva, dar local pe dispozitiv. Este un concept neobișnuit pe care îl poți încerca gratuit.

27. KeePass

KeePass este un cunoscut manager de parole care a fost de ceva vreme. Este open source și gratuit, dar vine cu câteva dezavantaje. Se bazează pe desktop, nu se poate sincroniza pe dispozitive și interfața este urâtă. Totuși, dacă utilizați cel mai bun spațiu de stocare în cloud, vă puteți sincroniza manual.

Keepass liber

29. DataVault

DataVault este puțin sub radar, deoarece opțiunile mai viabile din punct de vedere comercial au ajuns în prim-planul spațiului. Este un produs plătit, dar procesul este suficient de lung încât îl poți descărca și utiliza pentru un timp. De asemenea, este ieftin.

Program antivirus

Software-ul antivirus este utilizat în principal ca un control împotriva infracțiunilor informatice, protejând împotriva malware-urilor urâte, cum ar fi ransomware (citiți ghidul nostru ransomware). Acestea fiind spuse, alte scheme, cum ar fi deturnarea browserului și phishing-ul, pot pune informațiile personale în pericol, deoarece puteți citi în ceea ce este phishing și ce navighează ghiduri de deturnare.

Cel mai bun software antivirus vă poate proteja împotriva amenințărilor pe desktop, cum ar fi ransomware și înșelătorii de extragere a datelor, precum adware. Am scanat recenziile noastre antivirus pentru a găsi instrumentele gratuite care fac treaba cel mai bine.

30. AVG

AVG a ocupat primul loc în cel mai bun ghid gratuit pentru software antivirus și pentru un motiv întemeiat. Are unele dintre cele mai bune rezultate de laborator independente în jurul valorii de, o serie de caracteristici integrate și o interfață ușor de utilizat, pentru a porni.

AVG Slider1
© Cloudwards.net

AVG Slider2
© Cloudwards.net

AVG Slider3
© Cloudwards.net

AVG Slider4
© Cloudwards.net

AVG Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Versiunea gratuită vine cu protecție de bază și scanare, inclusiv protecție în timp real împotriva amenințărilor web și prin e-mail. Deși există o solicitare constantă de actualizare, nu neagă faptul că AVG este cea mai bună opțiune gratuită de pe piață. Puteți afla mai multe în recenzia noastră AVG.

31. Kaspersky Free Anti-Virus

Kaspersky este cunoscut sub numele de antivirus ultra-sigur și am constatat că acest lucru este adevărat atunci când l-am testat. Versiunea gratuită nu are caracteristici, dar vă oferă totuși aceleași moduri puternice de scanare și protecție în timp real a versiunii complete.

Interfață antivirus Kaspersky

Acestea fiind spuse, o mare omisiune este protecția webcam-ului, o caracteristică care ne-a făcut să recomandăm Kaspersky în modul nostru de securizare a ghidului dvs. de webcam Totuși, planul gratuit este impresionant, iar actualizarea la un plan plătit este ieftină, după cum puteți citi în recenzia noastră anti-virus Kaspersky.

32. Bitdefender

Bitdefender este alegerea noastră de top pentru cel mai bun antivirus pentru Mac și cel mai bun antivirus în general. Planul gratuit este bun, dar nu la fel de bun ca omologul său plătit. În timp ce obțineți încă o protecție superioară în timp real, funcțiile lipsesc.

Bitdefender-Free

În mod specific, nu aveți protecție ransomware multistrat. Totuși, ai putea face mult mai rău. Puteți afla mai multe în recenzia noastră Antivirus Bitdefender și puteți vedea cum se instalează la Kaspersky Anti-Virus în comparația noastră Bitdefender vs. Kaspersky.

33. Avast

Avast, care a câștigat un loc în cel mai bun ghid al nostru antivirus pentru Android, a fost de facto antivirus gratuit timp de mai mulți ani. Are o interfață excelentă și un set de funcții, dar, deși se află sub același management ca AVG, are rezultate de protecție inferioară.

Avast Pro Slider1
© Cloudwards.net

Avast Pro Slider2
© Cloudwards.net

Avast Pro Slider3
© Cloudwards.net

Avast Pro Slider4
© Cloudwards.net

Avast Pro Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Chiar și așa, este greu să greșești Avast. Este ușor de utilizat, convenabil și te va proteja de majoritatea amenințărilor. Puteți afla mai multe în revizuirea noastră Avast Pro și puteți vedea cum se compară cu Bitdefender în ghidul nostru Bitdefender vs. Avast.

34. Avira

Avira se află chiar sub Bitdefender în recenziile noastre, în mare parte datorită prețurilor rezonabile, rezultatelor excelente de protecție și abundenței de funcții. Planul gratuit nu are la fel de multe funcții, dar totuși obțineți protecția în timp real, modurile de scanare puternice și un blocant de anunțuri Avira.

Avira-Glisor1
© Cloudwards.net

Avira-Slider2
© Cloudwards.net

Avira-Slider3
© Cloudwards.net

Avira-Slider4
© Cloudwards.net

Avira-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Vă permite să folosiți versiuni limitate de VPN și administrator de parolă ale Avira, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a vă orienta către o actualizare. Puteți afla ce credem despre aceste completări în recenzia noastră completă Avira.

35. Sofos

Sophos oferă unul dintre cele mai bogate caracteristici de pachete antivirus gratuite disponibile. Obțineți controale parentale, protecție pentru trei dispozitive și monitorizare web în timp real fără a cheltui bani. Principala diferență între acesta și planul plătit este că acesta nu vă protejează în funcție de comportament. În schimb, este în căutare de malware pe care l-a întâlnit deja.

Sophos Home slider1
© Cloudwards.net

Sophos Home slider2
© Cloudwards.net

Sophos Home slider3
© Cloudwards.net

Sophos Home slider4
© Cloudwards.net

Sophos Home slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

De asemenea, rezultatele protecției sunt împrăștiate. Este greu de ajuns la o concluzie definitivă despre cât de sigur este oferit lui Sophos cât de puține date sunt disponibile. Chiar și așa, este o opțiune gratuită decentă. Puteți afla mai multe în recenzia noastră Sophos Home.

36. Panda Security

Dacă nu ar fi fost o experiență infuretoare pentru utilizatori, Panda Security s-ar situa foarte bine în celelalte recenzii ale noastre. Prețurile sunt mari, dar nu sunt rezonabile, iar rezultatele protecției sunt excelente. Cu toate acestea, interfața lentă ne împiedică să facem o recomandare completă.

interfață de securitate panda

setări pentru scanarea securității panda

manager de parole de securitate panda

panda security vpn

panda security pc cleanup

Anterior

Următor →

Versiunea gratuită face ca această problemă să merite. Poate proteja Windows sau Android și vine cu protecție în timp real, inspecție USB și Panda Security Rescue Kit, care vă ajută să vă întoarceți împotriva infecțiilor care se sparg. Puteți afla mai multe despre aceste caracteristici în recenzia Panda Security.

37. Windows Defender

Dacă sunteți utilizator Windows, aveți deja unul dintre cele mai bune antivirusuri gratuite. Windows Defender nu este fulgerător, dar este eficient. MRG Effitas i-a acordat o certificare de nivel 2 în analiza de spectru complet al celui de-al doilea trimestru al anului 2018, ceea ce înseamnă că a fost eficientă cu 98 la sută împotriva amenințărilor din Windows.

38. Comodo Free

Utilizatorii de Windows pot profita și de Comodo Free. Utilizează protecția în timp real și monitorizarea comportamentului pentru a proteja împotriva amenințărilor din baza sa de date malware și programe noi care încă nu au fost înregistrate. În timp ce versiunea plătită vine cu mult mai multe caracteristici, versiunea gratuită ar trebui să vă însoțească.

39. Malwarebytes

Malwarebytes este adesea înțeles greșit, deoarece nu este un antivirus din punct de vedere tehnic. Este o aplicație anti-malware, ceea ce înseamnă că nu protejează împotriva amenințărilor în timp real. În schimb, identifică și elimină programele malware care sunt deja pe aparatul dvs..

Malwarebytes instrument gratuit

Chiar și așa, atâta timp cât rulați scanări de rutină, Malwarebytes este o opțiune bună.

40. Check Point ZoneAlarm

ZoneAlarm nu are prea multe rezultate pentru protecție, dar puținele numere care există acolo sugerează că funcționează bine. Este un produs plătit, dar există o opțiune gratuită care oferă protecție în timp real, un firewall și criptarea datelor.

41. Lavasoft Ad-Aware Antivirus

Lavasoft Ad-Aware Antivirus a obținut rezultate de protecție mixte în trecut. Rar a ajuns la nivelul Bitdefender, dar nu a scăzut niciodată sub un nivel de 90%.

Versiunea gratuită este de bază, incluzând protecția în timp real și scanarea rudimentară. Versiunea actualizată adaugă protecție web, un firewall și multe altele, dar versiunea gratuită pare cea mai atractivă, având în vedere rezultatele laboratorului.

42. Qihoo 360 Securitate totală

Cu toate acestea, un alt instrument cu rezultate mixte, Qihoo 360 Total Security vă va oferi dacă beneficiați de un buget extrem de restrâns. Nu este prima noastră alegere în software-ul antivirus gratuit, însă protecția de bază lipsește. Chiar și așa, vine cu o mulțime de caracteristici suplimentare pe care le solicită alți furnizori.

Securizare mesagerie și e-mail

Dacă doriți să știți cum să criptați mesajele text, aceasta este secțiunea pentru dvs. Vom parcurge cele mai sigure aplicații de mesagerie pentru telefon și desktop. Deși sunt diferite, ambele folosesc aceleași concepte de protecție de bază, așa că asigurați-vă că citiți ghidul nostru pentru securitatea e-mailului pentru a obține viteza.

43. WhatsApp

Deși WhatsApp a fost un element principal pentru călătorii internaționali, până în ultima vreme nu a fost pragul securității. Acestea fiind spuse, acum folosește criptarea end-to-end pe mesajele trimise folosind-o. Pe lângă text, puteți trimite mesaje vocale, fotografii și videoclipuri în aplicație.

Criptarea vă protejează de amenințările externe, dar nu de pierderea mesajelor. Asigurați-vă că citiți ghidul nostru despre cum să faceți backup și să restaurați istoricul chatului WhatsApp, astfel încât să puteți rămâne protejat și acolo.

44. Semnal

Semnal provine de la Open Whisper Systems, un dezvoltator de software cunoscut cel mai bine pentru dezvoltarea protocolului Signal, după care aplicația poartă numele. Acesta acoperă totul, de la mesaje text până la apeluri vocale pe iOS, Android, macOS, Windows și Linux. Are chiar sigiliul de aprobare de la salvatorul de confidențialitate Edward Snowden, pe care Open Whisper Systems îl afișează pe site-ul său web.

45. Voxer

Voxer este o aplicație de mesagerie pentru iOS și Android. Suporta mesaje text, foto, video și locație, dar are un accent special în mesageria vocală. În timp ce o aplicație de mesagerie standard este pe fața sa, ea include protocolul Semnal, care vă permite să criptați mesajele. Vă rugăm să vă asigurați că o activați, deoarece Voxer nu activează funcția implicit.

46. ​​Wickr Me

Wickr Me oferă criptare end-to-end pentru dispozitivele iOS și Android. Este nevoie de confidențialitate în serios, de asemenea, ștergând metadatele, cum ar fi geotagurile și orele, din mesajele tale. Mesajele dvs. se șterg singure. Wickr Me include un cronometru de autodistrugere pe care l-ați setat, astfel încât niciun mesaj să nu rămână pe dispozitivele dvs. mai mult decât doriți.

47. Pryvate

În timp ce opțiunile noastre anterioare s-au concentrat pe utilizatorii individuali, Pryvate vizează întreprinderile. Versiunea gratuită este disponibilă pentru iOS și Android și include apeluri și texte criptate. Dacă beneficiați de versiunea premium, veți primi chat video protejat, mesagerie foto și e-mail.

48. Praf

Praful este o altă aplicație de mesagerie criptată pentru iOS și Android care își primește numele pentru funcția „de praf”. „Dusting” este locul în care aplicația șterge mesajele dvs. direct după ce le-ați citit sau după 24 de ore. Tu decizi care. De asemenea, are și alte funcții unice, inclusiv posibilitatea de a șterge mesajele de pe telefoanele destinatarilor și notificări dacă sunt capturate capturi de ecran.

49. Sârmă

La fel ca Pryvate, Wire vizează o mulțime de afaceri, dar există o versiune gratuită disponibilă pentru uz personal. Este una dintre opțiunile mai solide, oferind apeluri sigure, mesagerie și partajare de fișiere. Dacă executați o echipă și prima versiune pentru versiunea Pro a Wire, veți avea acces și la conferințe video, partajare ecran și mesaje cronometrate.

50. Cyphr

Cyphr provine de la Golden Frog, aceeași companie care întreține VyprVPN. Dacă vă place acest serviciu, veți fi, de asemenea, un fan al acestuia. Aplicația este disponibilă doar pentru iOS și Android, dar Golden Frog are planuri pentru versiunile desktop pe viitor. Mesajele sunt securizate cu 256 biți AES și, având în vedere timpul petrecut cu VyprVPN, suntem siguri că confidențialitatea este bună.

51. Facebook Messenger

Facebook este în centrul preocupărilor masive de confidențialitate din întreaga lume, dar oferă mesagerie cu criptare end-to-end. Dacă utilizați funcția „conversații secrete”, mesajele dvs. vor fi protejate de ochii exteriori. În ceea ce privește ochii interni, nu putem promite nimic.

Dacă sunteți sceptici cu privire la utilizarea Facebook Messenger, nu vă putem da vina. Asigurați-vă însă că citiți ghidul nostru despre setările de confidențialitate Facebook, dacă doriți să explorați ideea în continuare.

52. KeeperChat

KeeperChat este o aplicație de mesagerie sigură de la compania care creează managerul de parole Keeper, despre care puteți afla despre recenzia noastră Keeper. Este disponibil pentru iOS, macOS, Android și Windows și vine cu câteva funcții care îl separă de pachet, inclusiv galeria media privată, care vă permite să stocați fotografii și videoclipuri separat de rola camerei telefonului dvs..

53. Pachet poștal

Mailvelope este o extensie de browser care criptează aplicațiile populare de e-mail folosind OpenPGP. Extensia este disponibilă doar pentru Chrome și Firefox, dar pe baza descoperirilor noastre în ceea ce privește securitatea browserului, oricum ar trebui să utilizați una dintre acestea. Funcționează cu Gmail, Yahoo, Outlook și GMX, deci, atât timp cât ai o combinație între platformele acceptate, este o opțiune solidă.

54. Protecția confidențialității GNU

Garda de confidențialitate GNU este ca Mailvelope prin faptul că vă protejează gratuit e-mailurile cu OpenPGP. Este mai bine în măsura în care acceptă mai multe sisteme de operare, dar mai rău, deoarece nu este la fel de ușor de utilizat. Totuși, dacă sunteți un utilizator Linux sau nu faceți parte din browserele pe care Mailvelope acceptă, acesta îndeplinește aceeași sarcină.

55. GPGTools

Utilizatorii Mac sunt lăsați în cea mai mare parte la rece când vine vorba de criptarea prin e-mail, deoarece majoritatea programelor sunt scrise pentru a sprijini Chrome și Firefox, lăsând browserul Safari „grozav” pentru Apple să se potrivească singur. GPGTools este o alternativă bazată pe Mac pentru securizarea e-mailurilor cu OpenPGP dacă utilizați Safari.

56. Zmail

Instrumente precum Zmail pot provoca multe daune, astfel încât nu condamnăm la utilizarea necorespunzătoare a serviciului. Vă permite să creați adrese de e-mail false și să trimiteți mesaje într-o formă de neatestat. Este util, în special, pentru denunțători, dar poate fi folosit și pentru a trimite link-uri rău intenționate către destinatarii care nu-i respectă. Nu fi tipul acela.

57. Poșta de război

Mail Guerrilla este similar cu Zmail, deoarece poate crea adrese false, dar este destinat să furnizeze adrese de e-mail atunci când vă înscrieți pentru conturi online. Acesta generează un e-mail nou la fiecare 10 secunde, astfel încât să puteți furniza adresa falsă unui site web și să confirmați contul rămânând anonimat.

Blocante de reclame

Sincer, reclamele sunt enervante. Ignorând problemele evidente de confidențialitate în urmărirea mai multor site-uri web, publicitatea afișată încetinește experiența dvs. de navigare și aglomerează paginile pe care aterizați. Vom analiza cele mai bune blocante de anunțuri gratuite, deși consultați articolul nostru despre cele mai bune blocante pop-up.

58. AdBlocker Ultimate

AdBlocker Ultimate se clasează foarte mult pentru că oferă suport excelent pentru browser. Îl puteți folosi cu Chrome, Firefox, Safari și Opera, astfel încât, dacă nu sunteți fan Microsoft, vă puteți grăbi experiența de navigare. AdBlocker Ultimate este de asemenea open source, astfel încât să puteți descărca codul sursă și să vedeți cum funcționează sub capotă.

59. AdBlock

AdBlock acceptă Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge și Opera. Blochează toate reclamele, inclusiv bannerele și barele laterale. Va bloca chiar și anunțurile înainte de videoclipurile YouTube. Doar apăsați redare. Puteți adăuga, de asemenea, excepții, astfel încât să puteți să suportați site-urile web pe care doriți să le blocați în timp ce blocați anunțuri pe altele. Cu accentul pus pe confidențialitate, AdBlock este o alegere excelentă.

60. AdBlock Plus

Dacă căutați pe Google un blocant de anunțuri, AdBlock Plus este probabil să apară. Este disponibil pentru Firefox, Chrome și Opera și oferă o mulțime de setări pentru a ajusta experiența browserului. AdBlock Plus face parte din inițiativa Anunțuri acceptabile, ceea ce înseamnă că va afișa în mod implicit anunțuri neintruzive pentru a sprijini site-urile web care se bazează pe veniturile publicitare.

Această caracteristică poate fi dezactivată în setări, dacă doriți să închideți complet publicitatea.

61. uBlock Origin

uBlock Origin este un alt blocant de anunțuri de top pentru Chrome, Safari, Firefox și macOS. Se concentrează asupra aerului redus, scăzând memoria și utilizarea procesorului, mai degrabă decât creșterea așa cum o fac unii blocanți publicitari. Puteți adăuga, de asemenea, mai multe filtre pentru a scăpa de anumite tipuri de adware și trackere.

62. AdGuard

AdGuard are suport excelent pentru platformă. Este disponibil pentru Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, Opera și Yandex. Pe lângă blocarea anunțurilor și a următorilor, AdGuard poate gestiona scripturi anti-blocaj. Dacă ați primit vreodată un pop-up care vă solicită să vă dezactivați blocantul de anunțuri, le-ați văzut în acțiune. AdGuard le poate ocoli pentru o experiență de navigare perfectă.

63. Standuri Adblocker Fair

La fel ca AdBlock Plus, Stands Fair Adblocker încearcă să blocheze reclame intruzive, în timp ce site-urile web care se bazează pe veniturile publicitare arată ceea ce trebuie. Acesta vă oferă control asupra experienței dvs., permițându-vă să afișați sau să blocați YouTube, rețelele de socializare și reclame cu rezultatele căutării.

Există riscul de a permite anunțuri pe site-uri web de încredere, deoarece o bară laterală necinstită poate să vă infecteze mașina, dar Stands Fair Adblocker vă oferă controlul pentru a decide care site-uri web suportați și pe care nu le.

64. 1Blocker

1Blocker este disponibil pentru macOS și iOS și profită de funcțiile de blocare a conținutului Apple. Anunțurile și trackerele de socializare sunt blocate implicit, dar puteți configura 1Blocker pentru a scăpa de orice doriți. Versiunea gratuită vă permite să blocați un singur tip de conținut, astfel încât ar trebui să vă obțineți un timp.

65. Fantomă

Ghostery provine de la producătorii browserului Cliqz, la care vom ajunge într-un minut. Suporta Firefox, Chrome, Opera, Safari, Microsoft Edge și Internet Explorer, blocând reclame și trackere. Extensia browserului este de asemenea robustă, permițându-vă să personalizați afișajul pentru a afișa diferite analize despre ceea ce a blocat.

66. AdAway

AdAway este un blocant de anunțuri mobile, exclusiv pentru dispozitivele Android înrădăcinate. Este sursa gratuită și deschisă, ceea ce înseamnă că puteți săpați pentru a vedea cum funcționează la nivel tehnic. Premisa de bază este că atunci când o pagină web solicită să aducă un anunț, AdAway trimite acea solicitare la o adresă IP goală. Anunțul nu este trimis niciodată și experiența dvs. mobilă beneficiază.

Motoare de căutare sigure

Motoarele de căutare adună o mulțime de date. În timp ce datele sunt colectate în cea mai mare parte în scopuri de marketing, acestea prezintă un risc major pentru securitate și confidențialitate. Deoarece motoarele de căutare îl păstrează pe înregistrări, oricine poate trage pe pereții serverului vă poate vedea și ce căutați online, incognito sau altfel.

Există o mulțime de motoare de căutare „sigure”, multe dintre ele fiind doar o formă de deturnator de browser. Căutarea discretă este un exemplu. Rezultatele pe care le-am inclus sunt sigure, așa că vă recomandăm să le respectați.

67. Pagina de pornire

Pagina de pornire gestionează căutarea sigură diferit. În loc să folosească propriile roboți de crawl, Startpage obține rezultate de la Google. Încă mai utilizați Google, dar informațiile dvs. de identificare sunt eliminate înainte de a trimite solicitarea, permițându-vă să aveți tortul și să îl mâncați.

68. DuckDuckGo

DuckDuckGo este unul dintre cele mai cunoscute motoare de căutare sigure. Folosește alte baze de date, în principal Yahoo, pentru a furniza rezultate, dar nu vă înregistrează activitatea. De asemenea, oferă o extensie de browser care blochează trackerele, păstrează istoricul căutării dvs. privat și clasează site-urile pentru confidențialitate.

69. Gibiru

Gibiru este un motor de căutare anonim și necenzurat care folosește o versiune modificată a algoritmului Google. Scopul este de a trage site-uri web mai puțin cunoscute pentru a oferi toate vizualizările pe un anumit subiect. Pe lângă păstrarea istoricului căutării dvs. privat, vă ajută să descoperiți site-uri web care altfel ar fi îngropate de Google.

70. Oscobo

Oscobo este un motor de căutare privat, care este deschis în fața practicilor de extragere a datelor Google. Este bazat pe ideea că plătiți pentru servicii gratuite cu datele dvs. personale, dar nu ar trebui să o faceți. Căutările dvs. nu sunt înregistrate, datele dvs. sunt criptate și Oscobo nu utilizează instrumente sau scripturi ale unor terți pentru a vă înregistra sau urmări activitatea dvs..

71. Swisscows

Swisscows este unic prin faptul că încearcă să ofere beneficiile urmăririi – rezultate ale căutării personalizate – fără a vă urmări efectiv. Este un motor de căutare anonim care utilizează contextul căutării dvs. pentru a genera rezultate pe care consideră că le căutați. Din această cauză, este un „motor de răspuns” auto-proclamat, nu un motor de căutare per-se.

72. Qwant

Qwant este una dintre opțiunile mai moderne de pe lista noastră. Ca și ceilalți, este un motor de căutare anonim care vă păstrează istoricul de căutare privat. Are o cantitate surprinzătoare de setări, inclusiv filtrarea conținutului pentru adulți, teme multiple și rezultate de știri. De asemenea, nu necesită un cont pentru a-l utiliza, astfel încât să puteți accesa aceste setări în afara înregistrării.

73. WolframAlpha

WolframAlpha este un motor de răspuns creat pentru scopuri educaționale. Puteți, de exemplu, să introduceți o ecuație complexă în ea și să obțineți un rezultat. Acestea fiind spuse, este încă un motor de căutare privat. Deși este folosit mai ales pentru a găsi răspunsuri la întrebări, nu este un instrument rău să ai în arsenalul tău.

74. Deconectați căutarea

Deconectare Căutarea provine de la producătorii Disconnect, un instrument de confidențialitate la care vom ajunge în câteva secțiuni. În loc să folosească propriile roboți de crawl, deconectați rezultatele pentru căutări pentru motorul de căutare pe care îl alegeți. Înainte de a face acest lucru, elimină toate informațiile de identificare, astfel încât să puteți utiliza motorul de căutare pe care îl doriți, fără a fi urmărit.

75. Lukol

Lukol este alimentat de rezultatele căutării Google, dar vă păstrează confidențialitatea în procesul de preluare a acestora. Cererea dvs. este livrată printr-un proxy după ce a fost eliminată de elementele sale de urmărit. Deși mai puțin cunoscut, este totuși un instrument puternic care vă permite să utilizați rezultatele Google păstrând anonimatul.

76. MetaGer

MetaGer utilizează o ramură a rețelei Tor ca proxy pentru a trimite solicitările dvs. de căutare. Este un motor de căutare meta, ceea ce înseamnă că trimite o solicitare la mai multe baze de date și creează o listă a rezultatelor. Spre deosebire de Google, acesta nu favorizează rezultatele pe care se face clic mai des, astfel încât s-ar putea să te ciocnești de ceva care altfel ar fi îngropat.

Navigatoare web sigure

Motoarele de căutare sigure sunt un început bun, dar utilizarea unui browser sigur vă poate duce mai departe. Pe lângă furnizarea de rezultate de căutare anonime, browserele sigure vin, de obicei, cu blocări de reclame și tracker, protecție anti-malware încorporată și, uneori, un manager de parole sigur.

77. Viteazul

Brave este unul dintre cele mai cunoscute browsere sigure. Blochează anunțuri și trackere web, dar vă oferă totuși o modalitate de a sprijini creatorii de conținut. Editorii verificați pot accepta jetoane bazate pe blockchain. Aceste jetoane, bazate pe blockchain-ul Ethereum, pot fi schimbate între utilizator, agent de publicitate și editor ca o formă diferită de monedă.

78. Tor Browser

Tor este adesea considerat sinonim cu confidențialitatea. Funcționează prin criptarea conexiunii inițiale, apoi o saltează dintr-o serie de servere proxy, în speranța de a vă descoperi locația. Asta funcționează mult mai bine în teorie decât în ​​practică. Proxy-urile sunt conduse de voluntari, iar Tor are o reputație proastă pentru infectarea conexiunilor utilizatorilor cu malware.

79. Cliqz

Cliqz provine de la aceeași companie care produce Ghostery. Construiește anunțuri și tracker care blochează bucăți de Ghostery într-un browser web care are funcții unice. De exemplu, afișează rezultatele căutării în bara de adrese. Dacă ați început o căutare, Cliqz va lua automat rezultatele de top și le va afișa.

Acesta este doar un exemplu despre modul în care Cliqz vă ajută să faceți experiența browserului mai convenabilă și mai sigură.

80. Firefox Focus

Firefox Focus este un browser mobil bazat pe Firefox. De asemenea, provine de la Mozilla, dar este o alternativă axată pe confidențialitate pentru dispozitivele mobile. Îl puteți folosi ca aplicație autonomă sau ca blocant de conținut în Safari pe dispozitivele iOS. Pe lângă blocarea anunțurilor și a următorilor, optimizează paginile web prin înlocuirea fonturilor străine și încărcarea imaginilor numai atunci când parcurgeți dincolo de ele.

81. Orbot

Orbot este un browser Android bazat pe Tor. Ca Tor, îți criptează traficul și îl salvează de pe mai multe servere proxy înainte de a ajunge la destinație. Cu toate acestea, vine cu aceleași dezavantaje. Nodurile sunt încă întreținute de voluntari, astfel încât adevărata securitate a conexiunii dvs. este în aer.

Instrumente de confidențialitate Windows

Windows 10 renunță la o mulțime de confidențialitate înainte de a deschide chiar și un browser, indiferent de setările sale de confidențialitate. Chiar dacă ați blocat fiecare tracker, ați ocolit fiecare geoblock și ați asigurat fiecare parolă, Microsoft vă poate acumula datele de utilizare. Vom analiza instrumentele Windows care vă protejează împotriva exploatării datelor.

82. Confidențialitate W10

Confidențialitatea W10 vă oferă un panou de control mai robust în Windows 10. În timp ce Microsoft oferă setări de confidențialitate de bază, în cadrul sistemului de operare nu puteți configura o mulțime de lucruri care se pot modifica. Confidențialitatea W10 vă oferă un mod simplu de a ajusta aceste setări de confidențialitate.

83. OO ShutUp10

OO ShutUp10 este un alt instrument de confidențialitate Windows care vă oferă control asupra setărilor pe care Microsoft le îngroapă. Spre deosebire de confidențialitatea W10, nu este necesar să fie instalat. Puteți rula executabilul din memorie, puteți ajusta setările dorite și puteți scăpa de aplicație.

84. Distruge Windows 10 Spionare

Distrug Windows 10 Spying este un instrument open source care, din nou, accesează setările ascunse de confidențialitate din Windows. Cu toate acestea, în loc să vă ofere control asupra acestor setări, pur și simplu elimină urmărirea.

85. Spybot Anti-Beacon

Spybot Anti-Beacon abordează problemele de confidențialitate în Windows și browserele populare. Suporta Windows 7 până la 10 și, la fel ca celelalte opțiuni noastre, vă permite să configurați setările de confidențialitate ascunse în profunzimea sistemului de operare Windows.

86. TinyWall

Windows are un firewall bun încorporat, dar nu oferă prea mult control utilizator. TinyWall este un utilitar ușor și ușor de utilizat, care vă oferă mai mult control asupra firewall-ului Windows și a modului de funcționare al acestuia.

87. Șaibă Windows

Windows Washer, așa cum sugerează și numele, este ca și cum ai da baie sistemului de operare. Curăță procesele rău intenționate sau nedorite, șterge fișierele din cache și grăbește experiența pe desktop. Șterge, de asemenea, datele de identificare înainte de a fi trimise la Microsoft.

Totuși, cumpărătorul sau descărcătorul sunt avertizați. În timp ce aplicația este gratuită, unii rapoarte ale utilizatorului susțin că este neîncetat să cumpere o cheie de înregistrare.

Alte instrumente de confidențialitate

Există o mulțime de alte instrumente pentru protejarea vieții private, multe dintre ele fiind unice. Am rotunjit opțiunile diverse care nu s-au putut încadra perfect într-o altă secțiune.

88. Cozile

Tails este un sistem de operare live care poate fi pornit pe aproape orice computer de pe o unitate USB sau DVD. Beneficiul unui sistem de operare live este că se construiește singur atunci când îl pornești și distruge toate activitățile atunci când îl închizi. Este ca și cum ai construi un computer nou de fiecare dată când te-ai așezat, asigurându-te că nu este înregistrată nicio urmă a activității tale online sau offline..

89. Badger de confidențialitate

Fișierul de confidențialitate este similar cu un blocant de anunțuri, dar l-am inclus în această secțiune, deoarece nu blochează de fapt reclame. În schimb, se concentrează pe blocarea următorilor de browser care vă înregistrează activitățile pe site-uri web. Începe prin a trimite un semnal Do Not Track pe site-urile web și, dacă nu se conformează, învață să blocheze trackerele pe care le trimit.

90. HTTPS Oriunde

HTTPS Everywhere este o extensie de browser pentru Chrome, Firefox, Android și Opera care obligă site-urile să utilizeze o conexiune criptată ori de câte ori le încărcați. După cum puteți citi în ghidul nostru SSL vs. TLS, multe site-uri web vor deconecta conexiunile în loc să nu se încarce. Această extensie forță o conexiune sigură pe site-urile web pe care le utilizați.

91. Deconectați

Deconectarea este o extensie de browser și un instrument mobil care vă face conștient de tot ceea ce site-urile web se întâmplă în culise. Acesta va bloca trackerele, inclusiv publicitate, analize și solicitări sociale. Serviciul este gratuit, dar există și o versiune plătită care include un VPN pentru trei dispozitive.

92. GlassWire

GlassWire este un firewall gratuit și un instrument de monitorizare a rețelei. Prezintă un grafic al conexiunilor de intrare și de ieșire, astfel încât să înțelegeți mai bine la ce sistem este conectat. Adună aceste informații în principal pentru a vă informa despre intruziuni în rețeaua dvs. Dacă apare ceva suspect, GlassWire vă va anunța.

93. Wireshark

Wireshark este ca GlassWire prin faptul că este un monitor de rețea, dar este mult mai avansat. Utilizat mai ales de hackeri, este un sniffer de pachete care vă permite să monitorizați tot ce vă curge prin rețea. Deși nu ar trebui să fie folosit de novici, Wireshark poate fi un instrument puternic dacă vă sortați confortabil prin datele de pachete.

94. KeyScrambler

KeyScrambler este un instrument simplu care îndeplinește o funcție cool. Acesta protejează împotriva keylogger-urilor lovind tastele în browser și aplicațiile desktop. Oriunde introduceți date, veți primi în continuare ceea ce introduceți, dar aplicațiile care stau între ele vor primi un pachet de prostii.

95. CCleaner

CCleaner este o aplicație populară care curăță și optimizează computerele Windows. Poate pune capăt proceselor străine care acționează resursele mașinii, curăță registrul și șterge fișierele temporare care ocupă spațiu. Deși este conceput ca un optimizator de performanță, CCleaner ajută și la confidențialitate, eliminând fișierele adânci care pot conține informații de identificare.

96. Verificare confidențialitate Facebook

Verificarea confidențialității este un instrument încorporat pe Facebook care vă va parcurge setările de confidențialitate pe care le oferă gigantul social media. Deși nu vă protejează de Facebook, verificarea confidențialității vă va proteja de alți utilizatori. Utilizatorii de energie sunt probabil conștienți de majoritatea setărilor, dar verificarea confidențialității servește în continuare ca o bună referință pentru începători.

97. Panopticlick

Panopticlick este un site web care scanează browserul dvs. pentru a identifica problemele de confidențialitate pe care le poate avea. Acesta vă va anunța cât de eficiente sunt browserul și extensiile dvs. în combaterea anunțurilor, a următorilor și a amprentelor digitale. Deși instrumentul nu face altceva decât să testeze vulnerabilitățile, este totuși o verificare de rutină bună.

98. Nu urmăriți

Nu urmăriți nu este un instrument, ci o setare pe care o puteți activa pe desktop sau pe dispozitivele mobile. Este realizat de Forumul Viitorului Confidențialității și vă permite să trimiteți o solicitare Nu urmăriți cu datele dvs. web. Site-urile conforme vor primi cererea și nu vor folosi trackere. Deoarece multe site-uri web grozave nu sunt conforme, nu este un instrument ideal, dar este totuși o opțiune.

99. PeerBlock

PeerBlock este un firewall open source pentru Windows. Există și o versiune Linux numită PeerGuardian. Analizează pachetele pe care computerul le trimite și le primește și blochează orice de la adrese IP listate la negru. Folosește în principal iblocklist.com, dar puteți să vă setați și propria listă neagră.

Gânduri finale

Dacă acest lucru nu a fost suficient pentru a vă zgâria mâncarea în confidențialitate, probabil că veți fi mai bine cu o alternativă plătită. Dacă sunteți dispus să efectuați diligența cuvenită, vă puteți menține protejat fără a cheltui bani.

VPN-urile, administratorii de parole și software-ul antivirus beneficiază de actualizări, dar puteți face gratuit multe. De la blocanții de anunțuri și de urmărire până la mesageria criptată, este nevoie doar de căutare.

Sperăm că ne-am ajutat. Ce instrumente de confidențialitate utilizați? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map