1Password vs LastPass: One Password Manager pentru 2020

LastPass este cu ușurință unul dintre cei mai populari manageri de parole acolo, și pentru un motiv întemeiat. Cu un plan gratuit generos, o mulțime de caracteristici și o interfață de utilizator accesibilă, este managerul de parole de acces la o mulțime de utilizatori. Asta nu înseamnă însă că este cel mai bun manager de parole. 


1Password oferă LastPass o alergare pentru banii săi în mai multe moduri decât unul. În această comparație LastPass vs 1Password, vom arunca cele două în ring pentru a vedea care iese deasupra. În timpul unei serii de runde, concurenții noștri vor tranzacționa lovituri pe măsură ce evaluăm caracteristicile, securitatea, prețurile și multe altele. 

Asigurați-vă că citiți recenzia noastră LastPass și 1Password, dacă doriți mai multe detalii despre oricare dintre instrumente. Dacă doriți să omiteți bucla, 1Password este opțiunea mai bună, deși există motive să luați în considerare LastPass, mai ales dacă sunteți la buget. 

Setarea unei lupte: 1Password vs LastPass

Iată cum decurge: avem nouă runde, fiecare în valoare de un punct. În fiecare rundă, vom compara și vom contrasta LastPass și 1Password pentru a vedea care este instrumentul mai bun pentru runda respectivă. La final, vom acorda un punct. După întreaga comparație, vom analiza punctele pentru a declara câștigător. 

Totuși, așa cum facem cu toate comparațiile noastre, dorim să emitem o notă de precauție. Vom lua o poziție definitivă atunci când alegem câștigători – asta este ceea ce facem aici – dar anumite secțiuni au o cameră wiggle. De exemplu, câștigătorul din runda „ușurința de utilizare” se bazează în mare măsură pe preferințele personale. 

Prefațăm comparația noastră doar pentru că LastPass și 1Password sunt două instrumente excelente de gestionare a parolelor. Ai putea merge oricum și ai avea o experiență grozavă. Acestea fiind spuse, am găsit una dintre cele mai bune opțiuni în general atunci când le comparăm cap cu cap.

1

Securitate

LastPass și 1Password sunt potrivite uniform în ceea ce privește securitatea, ambele oferind o criptare excelentă și un model cu cunoștințe zero. Acestea fiind spuse, există motive pentru care ar trebui să utilizați 1Password vs LastPass. Are o abordare mai unică în ceea ce privește securitatea, care vă poate proteja conectările în cazul unei încălcări. 

1Password utilizează un model de securitate cu două secrete, ceea ce înseamnă că există două chei de criptare necesare pentru deblocarea parolelor. Una dintre ele este parola ta principală, pe care 1Password nu o vede sau nu o stochează niciodată. Cealaltă este o cheie de dispozitiv generată pe baza specificațiilor hardware și software atunci când adăugați un dispozitiv nou în cont. 

1Password-review-Watchtower

LastPass nu merge atât de departe, oferind doar o singură cheie AES-256 pentru protecție (citiți descrierea noastră de criptare pentru mai multe despre asta). Totuși, acea singură cheie merge mult. Din nou, LastPass nu vede și nu stochează parola principală, adică chiar dacă datele contului dvs. sunt furate, atacatorul nu va avea cheia necesară pentru a decripta bolta criptată.. 

LastPass-review-securitate-provocare

Am văzut acest lucru în acțiune în 2015, când LastPass a suferit o încălcare a datelor. Atacatorul a pornit cu o bază de date cu parole, dar, deoarece toate au fost criptate, nu au reușit să compromită date despre contul de utilizator. Acest lucru se datorează faptului că LastPass nu cunoaște parola principală atunci când vă creați contul. 

recuperarea contului

Așa cum am menționat, 1Password și LastPass folosesc un model cu cunoștințe zero, ceea ce înseamnă că parola principală nu este niciodată stocată nicăieri pe serverele lor. În consecință, asta înseamnă că nu puteți reseta parola principală în cazul în care o uitați. Fără parola principală, LastPass și 1Password nu au mijloacele de a demonstra că sunteți cine spuneți că sunteți. 

Este excelent pentru securitate, deși poate cauza unele probleme dacă uiți parola de maestru. Din fericire, 1Password oferă o formă mică de recuperare a contului. Deși nu este la fel de fluid ca sistemul de recuperare a contului Keeper – citiți mai multe recenzii pentru Keeper pentru aceasta, este mai mult decât ceea ce oferă LastPass. 

Când vă înscrieți pentru un cont 1Password, vi se va solicita să descărcați un kit de urgență. Această foaie de hârtie are cea de-a doua cheie secretă, adresa dvs. de e-mail și un slot pentru care puteți scrie parola principală. Este recomandat să imprimați această hârtie și să o depozitați undeva în siguranță, cum ar fi o casetă de siguranță. 

1Password-review-urgenta-kit

În plus, fișa kitului de urgență include un cod QR, pe care îl puteți scana cu aplicații 1Password pentru a vă autentifica automat contul. Acesta este un mod excelent de a efectua recuperarea contului, dar vă asigurăm că vă depozitați setul de urgență într-un loc sigur. 

Autentificare cu doi factori

Ambii concurenți acceptă mai multe opțiuni de autentificare în doi factori, LastPass oferind de fapt un instrument demn de cel mai bun ghid al nostru pentru aplicații 2FA (mai multe despre asta în runda „funcții”). LastPass face însă un pas mai departe, oferind suport pentru hardware 2FA și autentificare contextuală cu mai mulți factori sau MFA. 

Vom vorbi mai mult despre asta în runda „planuri de afaceri” de mai jos, dar, pe scurt, MFA LastPass utilizează analiza contextuală pentru a aproba autentificările, la fel ca OneLogin (citiți recenzia OneLogin). Această caracteristică nu este disponibilă pentru utilizatorii individuali, dar pentru majoritatea oamenilor, aceasta nu este o problemă. 

1Password oferă software 2FA, fie prin coduri bazate pe timp, fie printr-un fel de aplicație de autentificare. LastPass acceptă aceleași forme de 2FA, cu suport pentru tastele U2F, cum ar fi YubiKey. 1Password a extins recent și suport pentru 2FA hardware. 

Luate împreună, LastPass oferă multe în calea securității și merge chiar mai departe pentru abonații de afaceri. Cu toate acestea, structura principală de securitate a 1Password este, din punct de vedere tehnic, mai sigură, chiar dacă ambii concurenți vă pot păstra parolele puternice protejate în practică. Din această cauză, acordăm 1Password câștigarea acestei runde. 

Runda: Punct de securitate pentru 1Password

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

2

Prețuri

Este foarte mult de discutat despre prețuri când vine vorba de LastPass și 1Password. LastPass este cel mai bun manager gratuit de parole din jur, în timp ce 1Password s-a clasat în partea de sus a listei din ghidul nostru de parole pentru familii. Amândoi vor avea timpul lor să strălucească în rundele viitoare. Pentru aceasta, ne concentrăm asupra prețurilor individuale. 

Cei doi concurenți ai noștri sunt potriviți în mod egal în ceea ce privește prețul, oferind abonamente personale pentru aproximativ 3 USD pe lună. Cu 1Password, acest preț vă oferă o gamă completă de funcții și 1 GB de stocare de fișiere criptate. Stocarea documentelor este plăcută de văzut, dar fără posibilitatea de a cumpăra mai multe, este cel mai bine doar pentru cele mai critice documente. 

LastPass se bazează pe planul său gratuit, cu partajarea de la una la mai multe parole și LastPass pentru aplicații. Această ultimă caracteristică este excelentă, permițându-vă să utilizați completarea automată a browserului LastPass pe aplicațiile locale. Foarte puțini manageri de parole oferă această caracteristică – citiți recenzia noastră RoboForm cu un exemplu – așa că este frumos că LastPass o pune la dispoziție. 

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, veți avea la dispoziție 30 de zile pentru a încerca serviciul înainte de a vă gândi. Pentru 1Password, este o probă Premium de 30 de zile, fără a fi necesară o carte de credit. LastPass oferă, de asemenea, o lună din funcțiile sale plătite, dar odată ce se încheie perioada de încercare, veți fi pornit într-un cont gratuit. 

Cu toate acestea, niciuna nu oferă o politică de rambursare. Acest lucru nu doare prea mult, având în vedere că LastPass are planul său gratuit de a reveni. Cu 1Password, veți avea totuși acces la contul dvs. după perioada de încercare gratuită, dar va fi „înghețat”. Asta înseamnă că nu puteți adăuga, edita sau elimina intrări și completarea automată este dezactivată. 

Deși sunt egali din punct de vedere al costurilor, vom acorda câștigul LastPass. Acesta are un sistem mai fluid pentru gestionarea încercărilor gratuite, în timp ce 1Password nu are prea multe de unde să revină. Cu toate acestea, s-ar putea merge în orice sens în această rundă.

Runda: punct de preț pentru LastPass

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

3

Planuri familiale

LastPass și 1Password oferă ambele planuri familiale excelente care pot proteja mai mulți utilizatori la un preț mic lunar. 1Password solicită 5 USD pentru planul familiei sale, oferind cinci conturi de utilizator și cinci conturi de invitați pentru partajarea limitată a parolelor. Cu toate acestea, nu sunteți restricționat la cinci utilizatori. Puteți adăuga membri suplimentari în contul dvs. pentru 1 dolar fiecare. 

Din păcate, LastPass nu oferă această flexibilitate, deși compensează o opțiune familială mai generoasă și mai ieftină. Pentru doar 4 dolari pe lună, LastPass oferă șase licențe Premium pentru familia ta. În plus față de ceea ce obțineți cu planul Premium normal, planul Familii este dotat și cu un tablou de bord central și foldere partajate nelimitate.. 

Ca și runda anterioară, aceasta ar putea merge cu ușurință în orice sens. LastPass este mai ieftin și va proteja majoritatea familiilor. Acestea fiind spuse, nu se poate nega faptul că 1Password oferă mai multă flexibilitate pentru utilizatorii cu familii numeroase. Mai mult, 1Password oferă recuperarea contului prin intermediul altor membri ai familiei, în timp ce LastPass nu. 

Este un câștig mic, dar totuși un câștig. Pentru această rundă, oferim un punct 1Password. 

Runda: Planuri familiale punct pentru 1Password

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

4

Plan gratuit

LastPass s-a clasat pe primul loc în cel mai bun ghid gratuit pentru administrator de parole, cu opțiuni precum Bitwarden și KeePass urmând îndeaproape în urmă (citiți recenzia noastră Bitwarden și recenzia KeePass). Acest lucru se datorează faptului că LastPass oferă sincronizare cu mai multe dispozitive și spațiu de stocare nelimitat pe planul său gratuit, lucru rar de văzut. 

1 Cuvântul, pe de altă parte, nu oferă un plan gratuit, ceea ce reprezintă o mare oportunitate ratată. După cum puteți citi în comparația Dashlane vs 1Password, chiar și un plan gratuit restricționat este mai bun decât niciun plan gratuit. 1Password oferă pur și simplu un proces de 30 de zile și, deși este plăcut să vezi, un plan gratuit restricționat ar fi mai bun. 

Nu există niciun concurs aici, LastPass oferind un plan gratuit și 1Password sărit peste unul. Chiar și așa, este important să subliniem cât de bun este planul gratuit al LastPass. Obțineți aproape toate caracteristicile celor mai mulți manageri de parole plătite fără a cheltui niciun ban, ceea ce face o vânzare ușoară pentru oricine de pe gard cu privire la utilizarea unui instrument de gestionare a parolelor. 

Runda: Punct de plan gratuit pentru LastPass

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

5

Ușurință în utilizare

LastPass și 1Password sunt departe de serviciile precum LogMeOnce (citiți recenzia noastră LogMeOnce). Ambele sunt foarte ușor de utilizat, cu interfețe simplificate, care se concentrează pe circulația cu ușurință. Din fericire, niciuna nu sacrifică caracteristici în favoarea utilizării ușoare, spre deosebire de RememBear (citiți recenzia noastră RememBear). 

Începând cu LastPass, este bazat în întregime în browserul dvs., ceea ce este un lucru bun. Spre deosebire de Dashlane, care oferă o aplicație locală, puteți utiliza LastPass pe orice dispozitiv care acceptă Chrome, Firefox, Microsoft Edge și multe altele. Nici printr-o extensie de browser nu este; LastPass oferă instrumentul complet în browser. 

LastPass-review-bolta

Interfața browserului este excelentă. În ea, puteți organiza intrările dvs. fie într-o listă, fie într-un format asemănător plăcii. LastPass va trage automat imagini pentru majoritatea site-urilor web și vă puteți organiza intrările în foldere. În plus, există instrumente pentru a sorta și filtra intrările dvs., ușurând să vă deplasați. 

Nici LastPass nu are în vedere tipurile de intrare. Standardele sunt contabilizate, cu notele, parolele, adresele și cardurile de credit care acceptă LastPass. Cu toate acestea, puteți stoca și informații privind asigurările de sănătate, chei SSH, autentificări ale serverului și ale bazelor de date, licențe software și multe altele. LastPass acceptă, de asemenea, șabloane personalizate, permițându-vă să vă creați propriile articole. 

LastPass-revizuire-categorii

Deși LastPass este impresionant, 1Password îi oferă o alergare pentru banii săi în mai multe moduri decât unul. Există o aplicație locală disponibilă, dar nu trebuie să o utilizați. Cu 1Password X, puteți utiliza 1Password exclusiv printr-o extensie de browser. Există o interfață de browser completă, de asemenea, dacă doriți să o utilizați. 

1Password-revizuire-starter-kit

Dincolo de asta, 1Password folosește un sistem multi-vault, permițându-vă să segmentați parolele în orice mod doriți. Nu există un sistem de folder cum este cel cu LastPass, dar cu posibilitatea de a împărți intrările în seifuri separate, asta nu contează. 1Password are, de asemenea, un sistem de etichetare în seifuri, dacă doriți să vă organizați în continuare intrările. 

Nu lipsesc nici tipurile de intrare. La fel ca LastPass, există mai multe intrări prestabilite, dar puteți să vă creați propriul dvs. cu câmpuri personalizate. Deși este în mare parte același sistem ca LastPass, 1Password are o soluție mai elegantă, care vă arată câmpurile într-un formular de intrare standard, mai degrabă decât într-o tabelă Excel-esque.

1Password-review-add-intrare

Ca și rundele anterioare, acesta este greu de apelat, deoarece ambii concurenți oferă experiențe excelente de utilizare, cu multă funcționalitate. Acestea fiind spuse, 1Password are un nivel de poloneză în anumite domenii de care LastPass îi lipsește. 

Deși LastPass este minunat să vă uitați în funcționarea dvs. de zi cu zi, există anumite zone ale UI care se simt câțiva ani învechite. Este o diferență mică, dar suficient pentru a împinge 1Password în față pentru această rundă. 

Runda: Punct de ușurință de utilizare pentru 1Password

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

6

Caracteristici

LastPass și 1Password sunt dotate cu funcții, deși nu ating nivelul Dashlane (citiți recenzia Dashlane). 1Password este mai potrivit pentru cei care plătește confortabil pentru un abonament, ceea ce are sens, văzând că nu există un plan gratuit. Acestea fiind spuse, LastPass oferă multe pentru foarte puțin. 

Începând cu 1Password, există o mulțime de bunătăți incluse în abonamentul dvs., dar nimic care să schimbe fundamental experiența. Ca și alte instrumente, 1Password include un tablou de bord de securitate, numit Watchtower, unde puteți vedea parole slabe, refolosite și vechi. De asemenea, include o secțiune pentru site-uri web potențial nesigure. 

Set de urgență de revizuire cu 1password

1Password include și „modul de călătorie”, care este caracteristica noastră preferată. Cu acesta, puteți stoca automat datele personale pe dispozitivul dvs. mobil în contul dvs. 1Password. Dacă ai pierde telefonul în timpul călătoriei, informațiile tale personale ar fi în siguranță. Din fericire, puteți restaura datele contului dvs. cu un singur atingere. 

LastPass are câteva caracteristici unice, dintre care cea mai impresionantă este completarea automată pentru aplicații, care reflectă experiența de completare automată din browserul dvs. Alte instrumente au această funcționalitate, cum ar fi RoboForm, dar niciuna nu o face la fel de perfect ca LastPass. Acestea fiind spuse, este disponibil numai pentru abonații plătitori. 

LastPass-review-completare automată a

Din fericire, LastPass Authenticator este disponibil pentru toți abonații. Acest instrument este o aplicație 2FA în vena Google Authenticator. Cu acesta, puteți configura cu ușurință 2FA pe majoritatea site-urilor web majore, în afară de contul dvs. LastPass. Ca majoritatea funcțiilor LastPass, este disponibil gratuit tuturor. 

De asemenea, este disponibil gratuit schimbătorul automat de parole LastPass, deși nu ar trebui să vă bazați pe el. Instrumentul oferă posibilitatea de a schimba parola pe mai multe site-uri web cu un singur clic. Din păcate, nu am fost niciodată capabili să funcționăm corect în timpul testării. 

Deși ne plac caracteristicile 1Password mai general, LastPass are avantajul, având în vedere planul său gratuit. Funcționalitatea de bază precum sincronizarea cu mai multe dispozitive și posibilitatea de a partaja parole sunt prezente pe planul gratuit al LastPass, ceea ce îl face să se simtă ca un instrument complet funcțional. 1Password are mai multe clopote și fluiere, dar te face să plătești pentru ele. 

Runda: Caracteristici Punct pentru LastPass

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

7

Aplicații pentru mobil

LastPass și 1Password oferă ambele aplicații mobile excelente demne de un loc în ghidul nostru de parole pentru ghidul iOS. Pentru 1Password, experiența desktop nu este reflectată, dar nu este un lucru rău. Puteți face o fixare rapidă între diferitele seifuri și intrări cu un meniu inferior ușor de înțeles. 

1Password-iOS

În loc să se simtă ca o copie a versiunii browserului, 1Password pe iOS, Android și alte platforme de smartphone se simte ca fiind construit de la început. Pe iOS, de exemplu, se integrează cu Apple Watch, permițându-vă să aprobați codurile 2FA și să accesați rapid anumite intrări. 

LastPass are și o aplicație mobilă excelentă, deși se simte ca o versiune înghesuită a experienței browserului. Totuși, totul funcționează așa cum trebuie, LastPass completând automat câmpurile de conectare pe iOS și Android. Va trebui să vă autentificați de fiecare dată când doriți să completați un câmp, dar, din fericire, procesul este simplu cu autentificarea biometrică. 

LastPass-iOS

Încă o dată, acesta este unul apropiat. Experiența mobilă pentru LastPass și 1Password este perfectă, indiferent dacă vă aflați pe iOS sau Android. În cea mai mare parte, se referă la ce aplicație preferați mai mult. Pentru noi, 1Password este câștigătorul, oferind o experiență mobilă mai rafinată. Acestea fiind spuse, LastPass pe mobil este, de asemenea, excelent. 

Runda: aplicații mobile punct pentru 1Password

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

8

Planuri de afaceri

LastPass și 1Password se clasează printre principalele instrumente de parolă pentru afaceri mici și pentru un motiv întemeiat. Ambele oferă instrumente complete pentru întreprinderile mari și mici, care depășesc gestionarea standard a parolelor. Acestea fiind spuse, există diferențe între cele două, LastPass oferind mai multă stabilitate pentru ținutele mai mari. 

Începând de aici, LastPass oferă două planuri de afaceri: echipe și Enterprise. Prima este recomandată pentru mai puțin de 50 de utilizatori, oferind funcții de bază de afaceri, dar sărind integrări de directoare anterioare, capacități SSO și MFA. Planul Enterprise este mai bun pentru magazinele mai mari, oferind politici de securitate personalizabile, SSO și un manager de cont dedicat. 

LastPass-business

În plus, LastPass oferă MFA pe cont propriu, precum și un pachet de MFA și serviciul Enterprise. Pentru întreprinderile mari, funcțiile sunt excelente, în special cu ușurința de utilizare a LastPass. Acestea fiind spuse, abonamentele pentru afaceri sunt costisitoare, cel mai scump plan fiind de 8 USD pe utilizator pe lună. 

1 Cuvântul nu are la fel de multe opțiuni pentru întreprinderile mari, cu excepția cazului în care optați pentru opțiunea sa de contact numai prin contact. În caz contrar, aveți două niveluri: echipe și afaceri. Planul Echipe este practic un abonament personal 1Password pentru fiecare utilizator din afacerea dvs. Prima de 1 USD pentru un cont de abonament personal pentru integrarea Duo.

1Password-business

Abonamentul Business, care costă 8 dolari pe utilizator pe lună, este mult mai impresionant. Deși costisitor, este încărcat până la capăt cu funcții, prezentând suport VIP, 5 GB stocare documentă criptată pe utilizator și controlul utilizatorului granular. Fiecare utilizator primește și un cont gratuit de Familii 1Password, care valorează pe cont propriu 5 dolari pe lună. 

Ambele opțiuni sunt costisitoare, cu rate lunare ridicate și fără reduceri egalizate. Cu toate acestea, având în vedere prețul, 1Password are mai mult sens pentru întreprinderile mici. Deși scump, vine cu caracteristici demne de prețul de 8 dolari pe lună, care este excelent pentru echipele mai mici. 

Runda: Planuri de afaceri punct pentru 1Password

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

9

A sustine

Suportul pentru administrarea parolelor este de obicei lipsit de caracter și, din păcate, unul dintre concurenții noștri se potrivește acestei descrieri. Deși ne-am văzut mai rău, sistemul de asistență al LastPass se simte datat, ceea ce este chiar mai ofensator, având în vedere că va trebui să săpați resursele de ajutor personal pentru a găsi un formular de contact. 1 Cuvântul este cu totul opus, cu unele dintre cele mai bune suport pe care le-am văzut. 

LastPass nu are un suport rău, dar cu siguranță ar putea fi mai bun. Baza de cunoștințe are o mână de articole utile, dar nimic care nu intră prea în profunzime și există un forum comunitar pentru întrebări de preaplin. Din păcate, trebuie să utilizați aceste resurse pentru a contacta asistența; LastPass nu oferă o linie separată pentru întrebări prin e-mail. 

LastPass-review-knowledgebase

1Password nu numai că oferă asistență rapidă prin e-mail, dar ajută și prin pagina sa de Twitter și forumurile comunității. Cu toate acestea, cele mai impresionante sunt resursele de auto-ajutor. Articolele sunt aranjate curat și umplute cu detalii. Există chiar și câteva tutoriale video și traduceri pentru articole de asistență. 

1Password-knowledgebase

Deși baza de cunoștințe este cea mai impresionantă, forumurile vor fi probabil cele mai utile pentru tine. În timpul nostru, am monitorizat diverse subiecte pentru a măsura atenția comunității și suntem bucuroși să raportăm că comunitatea 1Password este vie și activă. Majoritatea firelor primesc un răspuns în câteva minute, indiferent dacă este zi sau noapte.

Multe dintre etapele noastre anterioare au fost apropiate, dar, din păcate, încheiem o notă anticlimatică. LastPass este acceptabil în termeni de asistență și în comparație cu alte instrumente, ceea ce este necesar. Cu toate acestea, în comparație cu 1Password, acesta se încadrează aproape în toate felurile.  

Runda: punct de sprijin pentru 1Password

Logo 1Pwordword
Logo LastPass

10

Gânduri finale

Din nouă runde, 1Password a ieșit cu șase victorii și LastPass cu trei. Deși acest lucru este definitiv în a arăta care a câștigat lupta LastPass vs 1Password, această comparație a fost mult mai aproape decât ne așteptam. LastPass este încă opțiunea de facto pentru instrumente gratuite. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de plată, 1Password este câștigătorul clar. 

Câștigător: 1Password

Toate lucrurile avute în vedere, 1Password oferă o valoare excelentă, chiar dacă trece peste planul gratuit. Deși am dat „funcțiile” rundă LastPass, aceasta nu trebuie să discrediteze ofertele unice ale 1Password. Este opțiunea superioară. Acestea fiind spuse, LastPass este încă o opțiune viabilă pentru cei care au buget. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map