Revista Ontrack EasyRecovery – Actualizată în 2020

Recenzie Ontrack EasyRecovery

Un serviciu excelent de recuperare a datelor cu o interfață minunată, Ontrack EasyRecovery se încadrează în departamentul de funcții avansate. Acestea fiind spuse, este o alternativă excelentă pentru utilizatorii de acasă.


Cel mai bun software de recuperare a datelor

Fie că este vorba de o eroare de utilizator, un virus sau un hard disk defect, pierderea datelor poate fi o experiență dezastruoasă. Instrumentele de recuperare a datelor precum Ontrack EasyRecovery sunt concepute pentru a vă salva prin recuperarea atât a datelor șterse accidental, cât și a datelor blocate pe o partiție pierdută sau inaccesibilă.

Soluția de recuperare a datelor Ontrack oferă o scanare completă și o experiență foarte ușor de utilizat. Deși lipsesc câteva funcții de recuperare găsite cu lideri din industrie, cum ar fi Stellar și EaseUS, există și câteva avantaje pe care aceste instrumente nu le au. Acestea includ opțiunile pentru ștergerea permanentă a datelor din capacitățile de diagnosticare a hard diskului și a discului (citiți recenzia noastră de recuperare a datelor stelare sau revizuirea EaseUS Data Recovery Wizard pentru mai multe despre aceste două).

Pentru o privire completă asupra modului în care acest instrument se ridică la concurență, consultați cel mai bun program de recuperare a datelor noastre. În caz contrar, citiți mai departe pentru o contabilitate detaliată a prețurilor, caracteristicilor, proceselor și serviciilor pentru clienți EasyRecovery.

Anterior

Următor →

Alternative pentru Ontrack EasyRecovery

Prețuri & Licensing

Software-ul Ontrack EasyRecovery vine atât în ​​versiunile Windows cât și pe Mac. Versiunea de acasă a EasyRecovery vă permite să utilizați software-ul pentru un an. Aceasta este o limitare mare, deoarece alte soluții de recuperare a datelor, precum EaseUS și Stellar, au oferit licențe pe viață.

O licență de origine poate fi de asemenea folosită doar pe un computer la un moment dat. De asemenea, spre deosebire de alte opțiuni, nu primiți o licență pe viață. Cu toate acestea, în termen de anul licenței dvs., puteți exporta licența pe un alt computer de câte ori aveți nevoie. Toate licențele sunt atât pentru Windows cât și pentru MacOS.

Înainte de a cumpăra, puteți încerca o încercare gratuită a oricărui pachet software. Versiunea de încercare vă va permite să verificați și să vedeți dacă datele dvs. pot fi recuperate, dar nu recuperați efectiv datele.

Caracteristici

EasyRecovery oferă cele mai multe caracteristici de bază de care aveți nevoie pentru a recupera date șterse accidental sau pierdute altfel. Iată o prezentare generală a ceea ce obțineți cu o licență:

Logo-ul Ontrack EasyRecoverywww.krollontrack.com

Începe de la 658 USD pe lună Toate planurile

Versiune

Versiune
Windows, Mac

Opțiuni de scanare

Scanare rapidă

Scanare amanuntita

Sortează după tipul fișierului

Scanați după tipul fișierului

Capabilități de scanare

Scanare completă pe hard disk

Recuperare fișier șters / pierdut

Recuperare partiție coruptă

Recuperarea partiției șterse

Dispozitiv USB bootabil

CD-ul de recuperare

clonarea
Necesită licență pro

Recuperare externă

Recuperare unitate externă

Recuperare de suport amovibil

Recuperare card SD

Recuperare optică de stocare

A sustine

Setul de caracteristici pentru EasyRecovery se clasează bine împotriva concurenței, în special cu incluziuni precum medii optice, Windows Server și recuperare Linux. Recuperarea stocării RAID poate fi, de asemenea, efectuată, dar numai cu o licență de întreprindere scumpă (consultați revizuirea noastră de Prosoft Engineering Data Rescue pentru o opțiune mai ieftină).

Dorim ca EasyRecovery să includă capacitatea de a clona hard disk-uri și partiții în pachetul său de bază, mai degrabă decât să oblige utilizatorul la ediția profesională mult mai scumpă.

O ratare mai mare este că EasyRecovery nu vă permite să creați un disc de pornire pentru a accesa datele de pe computerele care nu pornește. În acest caz, pentru a obține aceste date, va trebui să eliminați hard disk-ul de pe computer și să vă conectați la acesta ca unitate externă de la un computer de lucru.

Poate că este mai rău, Ontrack nu vă permite să salvați rezultatele scanării pentru recuperarea ulterioară. Dacă doriți ca aceste caracteristici să fie incluse în soluția dvs. de recuperare a datelor, luați în considerare Recuperarea datelor stelare. EasyRecovery acceptă toate tipurile de fișiere comune.

Printre altele, aceasta include:

  • Documente: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Imagini: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Videoclipuri: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Arhive: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Dacă un tip de fișier nu este acceptat, nu există nicio opțiune de a defini și de a adăuga noi tipuri de fișiere, cum puteți, cu Recuperare de date stelare și Prosoft Engineering Data Rescue 4.

Suportul pentru sistem de fișiere include:

  • Windows: FAT, NTFS
  • Mac: HFS, HFS+
  • Linux: EXT2, EXT3
  • Suport optic: ISO9660

Procesul de recuperare

După ce ați descărcat și instalat EasyRecovery, la pornire vi se va solicita să alegeți locația fișierelor pe care doriți să le recuperați.

Opțiunile includ hard disk, dispozitiv de memorie, suport optic și dispozitiv multimedia / mobil. Rețineți că, deși „RAID” este prezentat ca o opțiune, acesta nu este disponibil fără licență de întreprindere. Pentru testele noastre, am ales hard disk.

După ce selectarea și lovirea noastră continuă, va trebui să alegeți un volum pentru scanare. Puteți alege întreaga unitate sau o partiție sau un folder.

EasyRecovery extrage date din tabelul partițiilor și afișează orice partiții care au fost șterse. În unele cazuri, este posibil ca partiția dvs. pierdută să nu apară aici. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să rulați o scanare pe întregul hard disk pentru a încerca să vedeți dacă îl puteți recupera.

După ce selectați o partiție și apăsați „continua”, EasyRecovery face pasul neobișnuit de a vă întreba cu ce tip de scenariu de recuperare aveți de-a face. Majoritatea programelor de recuperare, de obicei, vă întreabă doar dacă doriți să rulați o scanare rapidă sau profundă. Apreciem abordarea mai ușor de utilizat de vrăjitorul Ontrack.

„Recuperarea fișierelor” șterse de EasyRecovery este scanarea mai rapidă, analogă unei proceduri de recuperare rapidă. Scanarea numită „recuperare media formatată” oferă o scanare mai intensă, blocată cu bloc. Puteți vedea rezultatele noastre de performanță în secțiunea următoare.

Alte opțiuni includ una pentru a șterge permanent datele și diagnosticarea pentru a detecta blocaje necorespunzătoare. Faceți alegerea și apăsați butonul „continua”. În timpul procesului de scanare, EasyRecovery vă menține la curent cu progresul și timpul rămas estimat.

Spre deosebire de alte soluții de recuperare a datelor, nu puteți răsfoi și previzualiza datele găsite în timpul rulării scanării. Dezamăgitor, dar nu un dezbinător.

După terminarea scanării, puteți căuta conținutul pierdut pe dosar. Mai multe foldere conțin conținut de un anumit tip (audio, documente, imagini, videoclipuri etc.). Există, de asemenea, un folder numit „date” care vă permite să căutați conținut după structura sistemului de fișiere. Căutați fișierele șterse din accident în folderul „coș de gunoi”.

O bară de căutare vă va permite să găsiți conținut specific. Cu toate acestea, nu funcționează cu extensii de fișiere (.txt, .jpg, .mp4), care ar fi fost la îndemână. O altă opțiune pe care am găsit-o lipsește este că nu există nicio opțiune de a salva rezultatele scanării pentru recuperare ulterior. Asta înseamnă că nu sunteți gata să vă recuperați odată ce scanarea va fi finalizată, va trebui să o rulați din nou când ați terminat.

Majoritatea celorlalte servicii de recuperare a datelor vă permit să economisiți scanări. Un lucru care ne-a plăcut absolut este însă că EasyRecovery vă permite să previzualizați fișierele prin miniatură. Multe instrumente concurente vă fac să previzualizați fișierele cu un fișier simultan.

Pentru a recupera orice articol, faceți dublu clic pe el. EasyRecovery vă obligă să recuperați un articol la un moment dat. Acest defect ciudat al designului face din EasyRecovery o alegere proastă pentru recuperarea unor cantități mari de date simultan și vă recomandăm să consultați analiza CleverFiles Disk Drill, în schimb.

Performanţă

Am comparat comparativ cu EasyRecovery prin testarea capabilităților sale pe același computer de test pe care l-am folosit pentru a testa peste două duzini de servicii concurente. Testul include o scanare rulată pe întregul nostru hard disk 1TB și scanează o partiție de 518 GB. În timpul testării noastre, am căutat să recuperăm atât o partiție de 10 GB șterse, cât și trei fișiere de test șterse din partiția noastră de date de 518 GB..

Iată rezultatele:

CaracteristiciRezultat
Scanare rapidă (partiție 500GB)5 secunde
Scanare profundă (partiție 500 GB)4 ore, 15 minute
Scanare Full HD (1 TB)6 ore, 30 minute
Word Doc recuperat
Fișier video recuperat
Fișier imagine recuperat
Reciclarea fișierelor coș găsite (conținut auto-șters)7
Recuperarea partiție ștersă

EasyRecovery a făcut tot ce ne trebuia. Este puțin mai lent decât instrumentele de recuperare a datelor puse la dispoziție de Stellar, EaseUS și CleverFiles, dar nu teribil.

Relații Clienți

Ontrack oferă suport live chat pentru toate produsele sale, inclusiv EasyRecovery. Chatul live poate fi accesat doar în timpul programului de lucru, dar acest lucru este tipic pentru furnizorii de software. Cea mai mare îngrijorare a noastră este că a luat 45 de minute pentru a lua legătura cu un reprezentant, în ciuda mesajelor repetate că cineva va fi disponibil în 30 de secunde.

Dacă doriți, puteți ajunge și la Ontrack prin telefon în timpul programului de lucru și prin e-mail 24/7.

Pagina de asistență a lui Ontrack include o întrebare frecventă și un „sfat rapid”, dar altfel este destul de puțin adâncă. Ne-a plăcut să vedem tutoriale, videoclipuri și un forum pentru utilizatori mai detaliate. Lipsa unor resurse mai bune compensează oarecum utilizabilitatea asistentului de recuperare bine conceput al serviciului.

Gânduri finale

Probabil ceea ce iese în evidență cel mai mult despre Ontrack EasyRecovery este vrăjitorul său frumos proiectat. Experiența utilizatorului este simplă, cu o mulțime de opțiuni pentru a personaliza scanarea și caracteristicile prietenoase, cum ar fi previzualizarea în miniatură. Face chiar și câteva lucruri pentru care alți furnizori vă fac să plătiți în plus, cum ar fi recuperarea permanentă a fișierelor și diagnosticul de unități.

În același timp, unele caracteristici lipsă împiedică EasyRecovery să se potrivească cu instrumentele de recuperare a datelor de pe raft. Acestea includ incapacitatea de a recupera datele de la mașinile care nu au pornit cu un disc de pornire, de a salva mai multe fișiere simultan, de a salva rezultatele scanării și de partiții clonate.

De asemenea, ne-a atras atenția un centru subdezvoltat de asistență pentru clienți. Licența limitată, de un an, este de asemenea dezamăgitoare, având în vedere că multe alte instrumente vă oferă acum o actualizare gratuită a vieții. Recomandarea noastră: aruncați o privire spre Stellar. Costă ceva mai mult, dar merită de două ori.

Ai folosit Ontrack? Ceea ce ai crezut? Împărtășește-ți gândurile în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me