Piriform Recuva Pro Review – Actualizat în aprilie 2020

Piriform Recuva Pro Review

Piriform Recuva Pro este un instrument favorabil bugetului, care acoperă elementele de bază, fără a se aplica pe un teritoriu avansat..


Cel mai bun software de recuperare a datelor

Recuperarea datelor pierdute poate fi o propunere costisitoare. Dacă mergeți la un profesionist, ar putea costa sute sau chiar mii de dolari. Dacă optați pentru software, în majoritatea cazurilor, căutați între 50 și 100 USD pentru software fiabil, cum ar fi Stellar Phoenix sau EaseUS.

Recuva intră în recuperarea datelor ca fiind una dintre cele mai bune opțiuni de valoare de pe piață. Nu numai că aplicația sa principală, Piriform Recuva Pro, este disponibilă pentru doar 20 de dolari, există de fapt o versiune gratuită, fără limite privind cantitatea de date pe care le puteți recupera. Nu este de mirare că Recuva a generat un pic de discuții despre watercooler virtual.

Intrigat de ceea ce auzeam, la Cloudwards.net am decis propria noastră unitate de testare a acestei soluții de recuperare a datelor bazate pe valoare pentru a vedea cât de bine s-a măsurat în comparație cu cel mai bun software de recuperare a datelor noastre..

Concluzia noastră: Deși este disponibil doar pentru utilizatorii Windows, Recuva își face treaba. Cu toate acestea, caracteristicile reduse și suportul mai rău înseamnă că cei cu nevoi mai largi sau puține cunoștințe tehnice pot dori să se uite în altă parte.

Anterior

Următor →

Alternative pentru Piriform Recuva Pro

Prețuri & Licensing

Software-ul de recuperare a datelor Recuva este disponibil numai pentru Windows. Piriform oferă o versiune gratuită, neacceptată. Recover Pro adaugă asistență premium, actualizări automate, recuperare a suporturilor optice și recuperare a unității virtuale.

În timp ce licențele de afaceri sunt disponibile, trebuie totuși să cumpărați o nouă licență pentru fiecare computer, ceea ce face o alegere proastă pentru profesioniștii IT care lucrează pe mai multe calculatoare.

Caracteristici

Recuva oferă un set decent de caracteristici pentru pricetag-ul său. Iată ce obțineți.

Piriform Recuva Pro Logowww.piriform.com

Începe de la 166 dolari pe lună Toate planurile

Versiune

Versiune
ferestre

Opțiuni de scanare

Scanare rapidă

Scanare amanuntita

Sortează după tipul fișierului

Scanați după tipul fișierului

Capabilități de scanare

Scanare completă pe hard disk

Recuperare fișier șters / pierdut

Recuperare partiție coruptă

Recuperarea partiției șterse

Dispozitiv USB bootabil

CD-ul de recuperare

clonarea

Recuperare externă

Recuperare unitate externă

Recuperare de suport amovibil

Recuperare card SD

Recuperare optică de stocare

A sustine

Nu-i rău. Dar Recuva nu oferă mai multe funcții avansate disponibile în mod obișnuit cu alte platforme de recuperare a datelor. Cea mai mare dor este că Recuva Pro nu poate recupera recuperarea partițiilor pierdute. Altele includ funcțiile de recuperare a discurilor de pornire, clonare și sortare decentă pentru a analiza datele recuperate.

Recuva nu poate fi, de asemenea, utilizat pentru a recupera datele din stocarea RAID. Dacă aceste funcții sunt importante pentru dvs., vă recomandăm să luați în considerare opțiuni precum:

 • Stellar Phoenix Data Recovery Pro
 • Expertul de recuperare a datelor EaseUS
 • Resoft Data Prosoft Engineering

Vă recomandăm în special să luați în considerare aceste opțiuni dacă căutați o soluție de recuperare a datelor pentru compania dvs. Costă mai mult, dar merită.

Procesul de recuperare

După instalare, simplul asistent Recuva vă va conduce prin procesul de recuperare de la început până la sfârșit. Vi se va solicita mai întâi să selectați un tip de fișier de recuperat.

Posibilitatea de a selecta un anumit tip de fișier scurtează considerabil timpul de scanare și nu este ceva ce fac toate instrumentele de recuperare. Cu toate acestea, pentru testele noastre, am dorit să scanăm toate tipurile de fișiere, așa că am ales „toate fișierele”. În continuare, va trebui să alegeți o locație pentru a scana.

Recuva face din nou o treabă plăcută oferind mai multe opțiuni decât multe instrumente.

Alegeți „coșul de reciclare” dacă căutați doar conținut pe care l-ați șters personal. Dacă doriți să vă scanați întregul hard disk, alegeți „Nu sunt sigur”. Alegeți „într-o anumită locație” dacă doriți să scanați o anumită partiție sau folder. Există, de asemenea, opțiuni pentru suporturi optice amovibile.

O mare dor de Recuva este că nu include o opțiune pentru „partiția pierdută”. Multe alte instrumente de recuperare, inclusiv Stellar Phoenix și EaseUS, trag date din tabelul partițiilor, astfel încât să puteți scana partițiile șterse dacă nu sunt suprascrise.

Pentru a ilustra restul procesului, am selectat partiția „D”.

Pe ecranul următor, vi se oferă o opțiune pentru a activa „scanarea profundă”.

Prin faptul că nu activează scanarea profundă, Recuva va efectua o scanare rapidă (am testat ambele). Ceva foarte important de știut: implicit, Recuva scanează doar fișiere șterse. Dacă aveți de-a face cu discuri deteriorate sau reformate, veți dori să vă asigurați că accesați „opțiuni < acțiuni ”și activați„ scanarea fișierelor care nu sunt șterse. ”

De asemenea, veți dori să selectați opțiunea pentru „restaurarea structurii folderului”. Majoritatea soluțiilor de recuperare construiesc în mod automat structura de fișiere cu unități de disc. Este ciudat că Recuva nu face acest lucru: nu face acest lucru economisește doar un pic de timp și munca suplimentară pe care o provoacă cu ușurință, care se dezleagă ușor..

Opțiuni setate, apăsați butonul „Start” pentru a începe scanarea. O fereastră de stare vă ține la curent cu evoluția sa și cu cât timp rămâne înainte de finalizare.

Nu trebuie să vă revizuiți rezultatele în timp ce scanarea progresează așa cum puteți, cu unele dintre soluțiile de recuperare a datelor mai bune pe care le-am analizat. Deci, va trebui să așteptați până când scanarea va fi finalizată. După finalizarea scanării, puteți previzualiza fișierele din partea dreaptă a asistentului.

În ciuda adăugării unui panou de previzualizare, sortarea datelor cu Recuva este mult mai grea decât în ​​cazul altor soluții de recuperare a datelor. Pentru a ușura sarcina, reveniți la opțiuni. Sub fila generală, treceți de la „view view” la „treeview”. Astfel, ajută, dar dorim să putem sorta și rezultatele după tipul fișierului.

După ce ați găsit ceea ce căutați, recuperați-vă fișierul făcând clic pe caseta de lângă acesta și apăsând butonul „recupera”. Nu există nicio opțiune pentru a salva rezultatele scanării dvs., așa că asigurați-vă că ați recuperat toate fișierele pe care doriți să le faceți înainte de a închide aplicația.

În general, procesul funcționează, dar nu este la fel de convenabil ca în alte opțiuni, cum ar fi Stellar Phoenix. Apoi, din nou, este o soluție bugetară, astfel încât să obțineți ceea ce plătiți.

Performanţă

Am testat capacitățile de recuperare a datelor Recuva folosind scanări pe computerul nostru de testare. Am efectuat scanări rapide și profunde pe o partiție de test de 518 GB cu 379 GB spațiu folosit. De asemenea, am efectuat o scanare profundă pe întregul nostru hard disk de 1 TB.

Pentru a testa capacitatea Recuva de a găsi fișiere șterse, am creat și șters trei obiecte de testare: un document Word, un videoclip .mp4 și o imagine .jpg. În mod normal, verificăm și capacitatea unui instrument de recuperare a datelor de a recupera partițiile pierdute. Cu toate acestea, aceasta nu este o capacitate pe care o are Recuva.

CaracteristicăRezultat
Scanare rapidă (partiție 500GB)5 secunde
Scanare profundă (partiție 500 GB)1 oră
Scanare Full HD (1 TB)2 ore, 30 minute *
Word Doc recuperat
Fișier video recuperat
Fișier imagine recuperat
Recuperarea partiție ștersăNu este o opțiune

Timpurile de scanare ale Recuva au fost cele mai bune instrumente de recuperare pe care le-am testat și am putut recupera cele trei fișiere de testare. Cu toate acestea, dincolo de asta, rezultatele au fost destul de slabe.

În timp ce setăm Recuva să recupereze și elemente care nu sunt șterse, accesând „opțiuni > acțiuni ”, scanarea nu a returnat fișierele noastre intacte. Ne-am jucat cu setările și am încercat să repornim scanarea, dar nu am putut reveni fișierele noastre.

Având în vedere că Recuva nu returnează fișiere intacte, asta înseamnă că nu l-am putea folosi pentru a recupera conținutul dintr-o partiție care nu se montează sau este coruptă. Acest lucru limitează utilizarea sa la recuperarea fișierelor șterse accidental și îl plasează în spatele oricărui alt instrument de recuperare a datelor testate.

Unul dintre lucrurile care ies în evidență despre Recuva este viteza sa. O oră pentru o scanare profundă face cel mai rapid algoritm de scanare cu care am lucrat.

Relații Clienți

Piriform menține un portal de cunoștințe online pentru toate produsele sale, inclusiv Recuva. Portalul este ușor de navigat cu instrucțiuni de configurare, tutoriale pentru utilizatori și întrebări frecvente. Problema pe care o avem cu portalul este că este prea puțin adâncă. Majoritatea paginilor sunt doar unul sau două paragrafe și a trebuit să lucrăm o mulțime de lucruri pe cont propriu pentru a obține tipul de scanare dorit.

Am fost foarte bucuroși să vedem că Piriform oferă un forum pentru utilizatori. Dacă te simți pierdut, este un loc bun pentru a pune întrebări altor utilizatori sau Piriform în sine. Recuva atrage o bază puternică pentru dezvoltatori, se pare, așa că ar trebui să primiți sfaturi destul de bune.

Asistența prin e-mail este disponibilă dacă sunteți un abonat Recuva Pro plătitor. În caz contrar, nu există nicio modalitate de a contacta Recuva cu întrebări. Asistența telefonică și chat-ul online nu sunt disponibile nici măcar cu abonament plătit, motiv pentru care profesioniștii IT, întreprinderile și consumatorii siguri ar putea dori să ia în considerare o opțiune diferită.

Gânduri finale

Dacă aveți un buget și o obligație, Recuva este o primă opțiune bună pentru a încerca să vă recuperați datele. Dezavantajul este că nu include unele dintre caracteristicile puternice pe care le oferă soluții mai solide de recuperare a datelor. Cel mai notabil, aceasta include recuperarea partițiilor șterse și recuperarea de la computerele care nu au pornit.

Pentru nevoi mai grave, în special întreprinderi și profesioniști IT, vă sugerăm să căutați în altă parte. Piriform Recuva Pro se simte ca un produs care este încă foarte mult în cuptor și nu oferă același nivel de asistență ca unele dintre soluțiile mai dezvoltate de acolo..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map