Revizuirea ZenMate – actualizată în 2020

Recenzie ZenMate

Ați putea fi interesat să utilizați ZenMate datorită prețurilor atractive și interfeței intuitive. Aceasta ar fi o greșeală: serviciul este în mod nesigur și este posibil să stai pe acoperișuri și să strigi informațiile personale de acolo. Vezi recenzia noastră ZenMate pentru mai multe detalii.


best-VPN-comentarii

În urmă cu puțin un an, ne-am conectat cu ZenMate VPN și am descoperit că există multe lucruri care aveau nevoie de îmbunătățiri. Alegerea de proiectare pentru a încerca să creeze o VPN care nu necesită utilizatori să facă configurare este comună pe piața VPN, dar mulți furnizori, inclusiv ZenMate VPN, o duc prea departe.

Abordarea minimalistă a opțiunilor de setare a reținut VPN-ul, fără a opta pentru protocoale sau criptare oferite. Securitatea îndoielnică, inclusiv scurgerile DNS, au făcut din ZenMate VPN un „nu” pentru noi.

Scurgerile DNS sunt încă prezente, nu există încă opțiuni cu privire la criptare și protocol și multe dintre aceleași probleme care au afectat VPN ZenMate în ultima noastră revizuire persistă. Inutil să spun, este încă un drum lung de la trecerea la cea mai bună listă de VPN-uri.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru ZenMate

Caracteristici

VPN ZenMate are funcții pe care le vom aborda mai mult în secțiunea „ușurință de utilizare”, care sunt denumite în mod ciudat și cu greu menționate nicăieri pe site-ul web. Acestea sunt denumite „EverSecure” și „monitorizarea locațiilor” și le analizăm că se modifică pentru că sunt cazuri speciale.

Aceste excepții supărătoare, VPN ZenMate face o treabă decentă de a acoperi cele mai solicitate funcții în comparație cu unii furnizori, dar dacă sunteți interesat de o VPN bogată în funcții, ar trebui să consultați recenzia noastră Astrill. În setările VPN ZenMate, există un comutator de ucidere ușor de găsit, precum și o simplă setare de comutare pentru protecția împotriva scurgerilor DNS, la care vom intra ulterior.

Clientul este disponibil în mai multe limbi, inclusiv engleză, germană, coreeană, rusă și spaniolă. Mai important, ZenMate VPN oferă o aplicație pentru multe platforme, inclusiv Windows, macOS, Android și iOS.

Există și extensii de browser și sunt printre cele mai bune pe care le-am văzut pentru Chrome, Mozilla și Opera. Acestea oferă tone de funcții, care sunt de obicei exclusive pentru aplicația desktop.

Zenmate-OS

În cazul în care VPN ZenMate începe să rămână scurt, este protocolul și opțiunile de criptare. Îl vom aprofunda mai detaliat în secțiunea „securitate”, dar, în cea mai mare parte, sunteți blocat folosind un protocol TLS și nu aveți de ales de criptare.

ZenMate VPN lipsește, de asemenea, suport pentru tunelurile divizate, ceea ce este o caracteristică surprinzător de greu de găsit pe piața VPN, în ciuda cât de util este. Tunelarea Split vă oferă controlul asupra programelor de pe computer care utilizează conexiunea VPN protejată și a programelor care utilizează o conexiune standard neprotejată.

Dacă aceasta este o caracteristică care vă interesează, consultați recenzia noastră ExpressVPN, unde acoperim integrarea sa ușoară pentru tuneluri despărțite.

Prezentare generală a funcțiilor VPN Zenmate

Logo ZenMatezenmate.com

Începe de la 205 dolari pe lună Toate planurile

General

Metode de plata
PayPal, Card de credit, Union Pay

Acceptă criptocurrency

Conexiuni simultane
5

Acceptă tunelarea divizată

Lățime de bandă nelimitată

Disponibil proces gratuit
7 zile

Perioada de rambursare
14 zile

Suma serverului la nivel mondial
30+ locații (doar 4 pentru conturi gratuite)

Sisteme de operare desktop
Windows, MacOS

Sisteme de operare mobile
Android, iOS

Extensii de browser
Chrome, Firefox, Opera

Poate fi instalat pe routere

Streaming

Poate accesa Netflix SUA

Poate accesa BBC iPlayer

Poate accesa Hulu

Poate accesa Amazon Prime Video

Securitate

Tipuri de criptare
128-AES, 256-AES

Protocoale VPN disponibile
OpenVPN

Activat la pornirea dispozitivului

Permite torentarea

Politica fără logare

Test de scurgere DNS trecut

Killswitch disponibil

Malware / blocant publicitar inclus

A sustine

Chat live

Asistență prin e-mail
24/7

Asistență telefonică

Forumul utilizatorului

Bază de cunoștințe

Prețuri

Cu toate că pe site-ul web al planurilor Premium și Ultimate al VPN ZenMate există mențiuni, am reușit să găsim doar planul final de cumpărare. Pe parcursul acestei recenzii, veți vedea că genul de lucruri este o temă pe site-ul VPN ZenMate.

Pentru planul Ultimate, vi se oferă trei opțiuni. Vă puteți înscrie lunar, anual sau timp de doi ani. Toate aceste planuri vin cu acces la aplicațiile desktop, lățime de bandă nelimitată, toate extensiile browserului și până la cinci conexiuni simultane.

Zenmate-Tarifarea

Prețul este competitiv cu planul lunar venind la aproximativ media pieței, în timp ce planurile anuale și mai ales cele pe doi ani oferă reduceri profunde. De fapt, puteți face upgrade de la un an la un abonament de doi ani pentru doar un cuplu de mai mulți.

Deși prețul pe termen lung este o valoare excelentă, există opțiuni mai bune pentru planurile lunare. De exemplu, veți vedea în review-ul nostru Windscribe că oferă până la 10 conexiuni simultane chiar și mai puțin pe lună decât VPN ZenMate.

ZenMate VPN oferă, de asemenea, un plan gratuit, dar acesta pune mai multe restricții. Vi se oferă acces doar la patru dintre servere. Unul este în Statele Unite și unul este în Marea Britanie, ceea ce îl face aproape potrivit pentru streaming.

De asemenea, vi se permite să utilizați extensiile browserului și nu aplicațiile desktop sau aplicațiile mobile. În sfârșit, planul gratuit vă limitează lățimea de bandă la 2 megabiți pe secundă. Acest lucru este limitat și va menține VPN ZenMate în afara serviciului nostru de servicii VPN gratuite. Există și o probă gratuită de o săptămână a planului Ultimate, dacă îți verifici adresa de e-mail.

Vrem să atingem încă un lucru. După cum am menționat și vom menționa în continuare, site-ul VPN al ZenMate este plin de fraze contradictorii și confuze. În unele părți ale site-ului, veți vedea că ZenMate VPN susține că are o politică de rambursare de 30 de zile, însă, după citirea politicii de rambursare, am constatat că este doar pentru 14 zile.

Nu putem sublinia suficient de multă răspândire a acestor tipuri de erori pe site-ul web, iar acest lucru ar trebui să crească steaguri roșii cu utilizatorii.

Zenmate-Rambursați

Ușurință în utilizare

Când ajungeți pe site-ul VPN ZenMate, sunteți întâmpinați cu un aspect bun care pune cele mai importante lucruri în locuri extrem de vizibile. Înregistrarea pentru un cont gratuit este ușoară, la fel ca instalarea clientului sau a extensiei.

Clientul este atrăgător vizual, cu un fundal albastru care oferă un contrast puternic cu textul alb. Conectarea este la fel de simplă ca apăsarea unui buton, iar lista de servere este ușor de navigat.

Zenmate-client

Totuși, lucrurile se dezamăgesc atunci când săriți în setări, chiar și pentru cei care sunt familiarizați cu VPN-urile. După cum am menționat, meniul de setări este simplu, dar are o pereche de casete de selectare care oferă puține indicii cu privire la ceea ce fac.

Zenmate-Setări

Pentru început, primul lucru pe care îl vedeți dacă accesați meniul de setări este o casetă de selectare care scrie „EverSecure”, care este bifată în mod implicit. Pe site-ul web, există puține informații despre ceea ce face.

Tot ce am reușit să găsim a fost această intrare în baza de cunoștințe care spune că funcția este concepută pentru a împiedica deconectarea dispozitivelor mobile în timpul adormirii. De asemenea, se spune că, atunci când dispozitivul este deșteptat sau reconectat la o rețea, VPN se va conecta automat.

Acestea fiind spuse, funcția este vizibilă și în setările din aplicația desktop. Nu se menționează ce face pe care l-am putea găsi în altă parte pe site-ul web, așa că cineva ar presupune că se conectează automat la VPN atunci când computerul dvs. se conectează la o rețea. Totuși, acest lucru nu a făcut-o în testarea noastră. Din câte am putea spune, nu face nimic la clienții desktop.

O altă casetă de validare mai jos este etichetată „activați monitorizarea locațiilor”. Spre deosebire de opțiunea „EverSecure”, aceasta este dezactivată implicit. Din nou, nu există nimic pe site cu privire la ceea ce face. Acestea fiind spuse, în mai multe locuri, cum ar fi această postare, ZenMate VPN menționează blocarea de malware și protecția de urmărire.

Deși aceste setări sunt disponibile în extensia browserului, nu există alte opțiuni clare în setările din aplicațiile desktop pentru ele. Poate asta este monitorizarea locației, dar aceasta este doar o lovitură în întuneric, ceea ce este cel mai bun pe care îl putem face atunci când nu ne sunt furnizate informații.

Fără aceste opțiuni, pagina cu setările ar fi bine. În mod alternativ, includerea informațiilor de pe site-ul web sau chiar redenumirea acestora ar merge mult spre îmbunătățirea gradului de utilizare generală a clienților. În mare parte, clienții și aplicațiile arată bine și funcționează bine, dar acele opțiuni ciudate perturbă o experiență altfel simplificată.

Viteză

Speed ​​este costumul puternic al ZenMate VPN. După cum puteți vedea din testarea noastră, fiecare server pe care l-am privit a funcționat bine, doar Africa de Sud a rămas în urma restului. De fapt, vitezele au fost atât de mari încât au ridicat suspiciuni cu privire la modul în care se gestionează traficul pe ZenMate VPN, dar vom atinge mai mult acest lucru în secțiunea „securitate”..

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (Virginia)1472.075,84
Statele Unite6871.755,82
Regatul Unit10971.855,08
Japonia18351.893,71
Germania11370.494,74
Africa de Sud28131.962,58

Începând cu cel mai apropiat server de unde ne-am făcut testarea în S.U.A., am constatat că timpul de ping era gestionabil și am pierdut atât de puțin din viteza de descărcare și de încărcare, încât diferența de performanță nu a fost sesizabilă. Același lucru s-a întâmplat și cu serverele din Marea Britanie, care erau mult mai departe de noi, la peste 3.500 de mile distanță.

Japonia este și mai departe, măsurând o distanță de 6.800 de mile și totuși a păstrat un nivel de performanță respectabil. Navigarea a fost receptivă și a existat doar un scurt moment înainte de a începe încărcarea paginilor. Odată ce au început încărcarea, au fost încărcați aproximativ aceeași perioadă de timp pe care ar dura-o fără o conexiune VPN.

Germania se află la aproximativ 4.200 de mile distanță și a oferit performanțe similare Regatului Unit, cu o scădere aproape neglijabilă a performanței. În cele din urmă, Africa de Sud a fost singurul server care a avut performanțe reduse. Acordat, este cel mai îndepărtat server de unde s-a făcut testarea noastră la puțin peste 8.000 de mile distanță.

VPN ZenMate a oferit o performanță puternică în ceea ce privește viteza, cu navigare sensibilă și cu viteze de descărcare susținute suficient de mari încât s-ar putea să-și facă drum în cel mai rapid program de VPN. Acestea fiind spuse, timpurile de ping au fost neimpresive și ar fi greu de jucat jocuri.

Dacă doriți să jucați jocuri competitive online împotriva oamenilor din alte țări, citiți cel mai bun VPN pentru articolul nostru de jocuri.

Securitate

Încă o dată, ZenMate VPN are informații contradictorii cu privire la performanțele sale, dar de data aceasta informațiile conflictuale sunt legate de securitate, care este cel mai important aspect al oricărui VPN.

Nu există nicio modalitate de a modifica nivelul de criptare sau protocolul în setări. Asta înseamnă că v-ați blocat tot ce vi s-a dat, dar nu este clar ce este acesta. În această postare din bazele de cunoștințe, puteți vedea că spune că clienții Windows și macOS folosesc IPSec (IKEv2), dar în acest post din bazele de cunoștințe, două luni mai târziu, spune că folosește TLS v1.2.

În altă parte, pe site, menționează OpenVPN, care ar putea fi ceea ce a fost denumit TLS v1.2 în postarea bazei de cunoștințe. Dacă săpați mai adânc, OpenVPN poate fi configurat manual doar pe anumite dispozitive și numai dacă aveți planul Ultimate. Dacă sunteți curioși despre ce înseamnă toate acele acronime, aruncați o privire la defalcarea protocolului nostru VPN.

În ceea ce privește criptarea, AES 256 biți este utilizat pentru clienții desktop și mobile, ceea ce este excelent, iar AES-128 este utilizat pentru extensiile browserului, ceea ce este satisfăcător. Acestea fiind spuse, criptarea nu a împiedicat scurgerile DNS pe care le-am surprins. În timp ce se conecta la Africa de Sud, VPN se conecta la un Google DNS din Belgia.

Pe scurt, asta înseamnă că informațiile referitoare la obiceiurile dvs. de navigare sunt transmise pe serverele Google de fiecare dată când vă conectați la un site web. Ceea ce este mai rău este că spionii, sau oricine are abilitatea, vă poate urmări în continuare pe internet când este conectat VPN. Puteți afla mai multe despre asta în articolul nostru despre scurgerile DNS.

În plus, așa cum am menționat în secțiunea „viteză”, există o întrebare reală dacă conexiunea este criptată. Vitezele pe care le-am văzut nu ar trebui să fie posibile, deoarece procesele de criptare și decriptare în timpul transferului de date necesită timp și trebuie să vă reducă viteza mai mult decât am văzut.

Am contactat VPN ZenMate pentru mai multe informații și vom continua să ne conectăm cu serviciul în viitor. Dacă aflăm ceva nou, vom actualiza acest articol pentru a reflecta acest lucru. Între timp, dacă sunteți în căutarea unui VPN sigur, vă recomandăm să consultați revizuirea noastră NordVPN.

intimitate

VPN ZenMate are o politică zero-jurnal și are sediul în Germania, care are legi stricte de protecție a datelor. Din păcate, „zero-log-uri” nu înseamnă tocmai asta.

Pe site-ul web, ZenMate VPN înregistrează informații care nu sunt personale cu privire la utilizare, inclusiv ce browser utilizați și cât timp petreci pe site-ul web. Informațiile personale sunt colectate în timpul procesului de creare a contului, inclusiv adresa de e-mail, numele și, dacă alegeți să obțineți planul Ultimate, informații de plată.

ZenMate VPN folosește și ceea ce se numește „pixeli de urmărire” atunci când trimite e-mailuri, ceea ce îi permite să urmărească rata de succes a e-mailurilor sale, văzând dacă le-ați deschis.

Streaming performanță

Am trimis un e-mail echipei de asistență ca un test care spunea că nu am reușit să punem funcția pe BBC iPlayer și am primit un răspuns spunând că este o problemă cunoscută. Cu toate acestea, nu avem problema și am spus doar ca o modalitate de a testa personalul de asistență.

De fapt, performanța în streaming a ZenMate VPN a fost impresionantă. A străpuns prin Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video și sistemele de detectare a VPN-ului Hulu, fără să fie emis. Videoclipurile încărcate rapid și aproape întotdeauna la 1080p imediat.

Deși unele dintre celelalte probleme cu VPN ZenMate l-ar putea reține de la cea mai bună VPN pentru lista noastră de iPlayer BBC, este demn de menționat onorabil.

Locații server

VPN ZenMate are puțin peste 30 de locații răspândite pe tot globul, inclusiv servere din Asia, Europa, Africa, America de Nord și America de Sud. Locațiile oferite sunt distribuite bine și acoperă nevoile majorității utilizatorilor VPN.

Există mai multe opțiuni de server în SUA, precum și în Marea Britanie, astfel încât site-urile dvs. de streaming preferate ar trebui să fie disponibile. Doar patru servere sunt disponibile pe planul gratuit, dar totuși ai acces la un server fiecare în S.U.A. și Marea Britanie.

Serviciu clienți

Când vine vorba de servicii pentru clienți, ZenMate VPN este lovit sau eronat. Nu există asistență de chat live sau asistență telefonică, ceea ce nu este chiar atât de rău, deoarece mulți furnizori VPN nu le oferă. Asistența prin e-mail a ZenMate VPN este bună și oferă răspunsurile de care aveți nevoie în timp util, util și politicos. Am primit răspunsurile noastre în mai puțin de opt ore.

Acestea fiind spuse, baza de cunoștințe este departe de a fi excelentă. S-ar putea să răspundă la multe dintre întrebările mai generale referitoare la VPN-uri și configurare, dar întrebările mai tehnice sunt adesea lăsate fără răspuns sau mai rău au răspunsuri contradictorii, așa cum am văzut de multe ori în timpul acestei analize.

Curățarea bazei de cunoștințe și ștergerea informațiilor învechite sau rescrierea intrărilor ar fi o mare mișcare spre îmbunătățirea experienței de asistență a clienților.

Verdictul

Există mai multe lucruri de care ZenMate VPN ar putea avea grijă de aceasta, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Performanța VPN este impresionantă, opțiunea gratuită vă permite să testați serviciul, iar asistența clienților este utilă și receptivă.

S-a pus bazele puternice, dar o mare parte din execuție lipsește semnul. Site-ul conține informații contradictorii pe mai multe subiecte, iar lipsa opțiunilor referitoare la protocol și criptare este supărătoare.

În timp ce ZenMate VPN s-ar putea poziționa cu siguranță pentru a se transforma într-o zi într-un gigant din industrie, majoritatea preferă serviciile care sunt deja în vârful a ceea ce poate fi oferit. Dacă sună așa, aruncați o privire la arhiva noastră de recenzii VPN, care sunt sortate de la cel mai bun la cel mai rău pentru o navigare ușoară.

Dacă aveți experiență cu ZenMate VPN, informați-ne în comentarii. Ne place să auzim de la tine și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map