Revizuirea SaferVPN – Actualizată în 2020

Revizuirea SaferVPN

SaferVPN este un serviciu VPN destul de standard și ieftin, cu caracteristici decente, dar viteze lente îl țin de eșaloanele de vârf. Avem, de asemenea, câteva îngrijorări cu privire la politica sa de confidențialitate, deși acesta vă aduce în Netflix (kinda). Citiți recenzia noastră completă SaferVPN pentru detalii.


Prezentare generală a SaferVPN

best-VPN-comentarii

Creată de doi ingineri software israelieni în 2013, SaferVPN este o rețea privată virtuală cu scopul de a oferi „acces la internet sigur, privat și necenzurat pentru oricine, oriunde.” În mare parte reușește și acest lucru, cu o experiență de utilizator simplificată, viteze decente și prețuri mici. Totuși, jurnalele minime păstrate pot da o pauză de confidențialitate.

În această recenzie SaferVPN, vom vorbi despre tot ce ne-a plăcut și nu ne-a plăcut după ce am petrecut timp cu acesta. Înainte de a da verdictul nostru, vom discuta despre funcții, prețuri, ușurință în utilizare, dispozitive acceptate, locații server, viteză, securitate și servicii pentru clienți..

Ne place SaferVPN la prețul său cerut. Acestea fiind spuse, ar fi lipsit de rațiune dacă ar mai fi. Deși o valoare excelentă, SaferVPN nu are viteze sau caracteristici impresionante, așa că dacă căutați o VPN cu toate clopotele și fluierele, consultați cel mai bun articol VPN al nostru.

Slide-1

SaferVPN-Slider2

SaferVPN-Slider3

SaferVPN-Slider4

SaferVPN-Slider5

Anterior

Următor →

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru SaferVPN

Caracteristici

Deși interfața este ușoară, SaferVPN are un set decent de funcții. Ca orice VPN bun ar trebui să includă un comutator, dar, ciudat, este dezactivat implicit. Nu puteți face nimic deosebit cu killswitch-ul, cum ar fi setarea acestuia să funcționeze numai pentru anumite aplicații, dar funcționalitatea de bază este acolo.

Un ucigaș este obișnuit, dar securitatea WiFi automată nu este. În mod implicit, SaferVPN este setat să activeze automat VPN în rețelele nesecurizate. Puteți adăuga rețele WiFi de încredere în client pentru a evita această regulă și pentru ei.

safervpn-review-WiFi

În plus față de clientul desktop, există o extensie de browser pentru Chrome și Firefox. Totuși, extensia nu face nimic special. Este doar un alt mod de a controla VPN, dar accesul rapid pentru a vă conecta sau a vă schimba locația nu este rău.

În afară de asta, SaferVPN este dezbrăcat. Nu oferă tuneluri divizate pentru client, care este o caracteristică pe care o căutăm întotdeauna. ExpressVPN, de exemplu, vă permite să setați ce aplicații folosesc tunelul VPN și care îl ocolește, așa cum puteți vedea în recenzia noastră ExpressVPN.

Sisteme de operare compatibile cu SaferVPN

Suportul platformei este bun, dar este dificil de urmărit. În panoul de control, veți găsi instalatori pentru Windows, macOS, Android și iOS, precum și link-uri către extensiile pentru Chrome și Firefox. În mod ciudat, există tutoriale lângă toți instalatorii, cu excepția extensiei Firefox.

safervpn-review-instalatori

Deși instalările pe versiuni cu Android restricționate sunt acceptate, SaferVPN nu pune la dispoziție fișierul .apk.

SaferVPN poate fi instalat pe aproape orice, însă, inclusiv routere, cutii Linux, spațiu de stocare atașat la rețea, cititori electronici și console de jocuri. Are ghiduri de configurare pentru toate aceste instalații, dar sunt greu de găsit. În loc să furnizeze un link către ghidurile de configurare din panoul de control, SaferVPN le plasează în secțiunea „pornire rapidă” a bazei sale de cunoștințe..

Prezentare generală a caracteristicilor SaferVPN

Logo SaferVPNwww.safervpn.com

Începe de la 229 dolari pe lună Toate planurile

General

Metode de plata
PayPal, card de credit

Acceptă criptocurrency

Conexiuni simultane
5

Acceptă tunelarea divizată

Lățime de bandă nelimitată

Disponibil proces gratuit
1

Perioada de rambursare
30

Suma serverului la nivel mondial
43 servere din 43 de țări

Sisteme de operare desktop
Windows, MacOS

Sisteme de operare mobile
Android, iOS

Extensii de browser
Crom

Poate fi instalat pe routere

Streaming

Poate accesa Netflix SUA

Poate accesa BBC iPlayer

Poate accesa Hulu

Poate accesa Amazon Prime Video

Securitate

Tipuri de criptare
256-AES

Protocoale VPN disponibile
OpenVPN, PPTP, IKEv2

Activat la pornirea dispozitivului

Permite torentarea

Politica fără logare

Test de scurgere DNS trecut

Killswitch disponibil

Malware / blocant publicitar inclus

A sustine

Chat live
24/7

Asistență prin e-mail
24/7

Asistență telefonică

Forumul utilizatorului

Bază de cunoștințe

Prețuri

Spre deosebire de TorGuard, care oferă mai multe servicii de confidențialitate (citiți recenzia noastră TorGuard), SaferVPN oferă doar unul. Singura diferență între planuri este durata, contractele pe termen lung primind o reducere mai mare. Deși prețul este scăzut, lipsa de flexibilitate face mai dificilă mușcarea glonțului.

În special, SaferVPN nu oferă un plan lunar. Majoritatea planurilor lunare sunt proaste – citiți recenzia noastră Hide.me pentru a vedea una dintre cele mai grave – dar oferă totuși un punct de intrare ieftin pentru cei care au rămas cu bani. Nu recomandăm aproape niciodată planuri lunare, dar oferă flexibilitate, în ciuda valorii lor scăzute.

Vestea bună este că toate planurile sunt rambursabile timp de 30 de zile. Totuși, există o anumită confuzie pe pagina de checkout.

Când selectați un abonament de un an sau doi ani, SaferVPN spune că „planul pe 3 ani include cele mai mari economii și este complet rambursabil pentru 30 de zile.” Asta implică că celelalte două planuri nu sunt, dar după ce am săpat politica de rambursare și am contactat asistența, am confirmat că toate planurile au acea garanție de returnare a banilor.

Odată cu scârbâitul nostru, este timpul să vorbim despre ceea ce SaferVPN are dreptate. Prețurile sunt printre cele mai mici pe care le-am văzut, ceea ce face ca furnizorii ieftini, cum ar fi Accesul la internet privat, să pară articole cu bilete mari (citiți recenzia PIA). Planul anual oferă o valoare bună, dar puteți găsi prețuri similare în altă parte. Planul pe trei ani, pe de altă parte, este de neegalat.

Câțiva furnizori care oferă planuri de trei ani, de obicei, nu le oferă la fel de ieftin. De exemplu, NordVPN percepe încă aproximativ 25 de dolari pentru un an, doi și trei ani (citiți recenzia noastră NordVPN pentru a vedea de ce merită această taxă). Dacă pui bănuți, SaferVPN este o alegere excelentă.

Există și un proces gratuit, dar este dificil de urmărit. Ne-am adresat sprijinul pentru a ne întreba despre asta, iar reprezentantul a putut să ne ofere un link pentru un proces de 24 de ore. Desigur, nu am spus că analizăm serviciul, deci procesul este disponibil pentru toată lumea, dar nu este accesibil de pe pagina de pornire.

În ceea ce privește metodele de plată, SaferVPN acceptă suspecții obișnuiți. Puteți plăti cu majoritatea cardurilor de credit majore, PayPal și bitcoin. Unele dintre opțiunile de plată locale pe care le acceptă alți furnizori nu sunt disponibile, dar nu este o problemă prea mare.

Conexiuni simultane SaferVPN

Toate planurile SaferVPN vin cu cinci dispozitive fără opțiunea de a cumpăra mai multe. Cinci sunt acceptabile pentru că este practic standardul furnizorilor de VPN, dar alte câteva nu ar fi rău. CyberGhost, de exemplu, oferă șapte (citiți recenzia noastră CyberGhost).

Ușurință în utilizare

Înscrierea cu SaferVPN este ușoară. Nu trebuie decât să alegeți un plan, să introduceți adresa de e-mail și să selectați o metodă de plată. Vei fi trimis apoi la o pagină de creare a parolei, iar SaferVPN vă va trimite prin email datele de acreditare ale contului. Rețineți că nu vă trimite parola pe e-mail. Aceasta ar fi o practică slabă de securitate.

safervpn-review-înscriere

Cu toate acestea, nu reduceți e-mailul. Puteți să îl utilizați sau panoul de control la care sunteți direcționat după înregistrare, pentru a descărca instalatorul. În panoul de control, SaferVPN va detecta automat ce sistem de operare utilizați și vă va recomanda instalatorul potrivit. Există un buton „Afișează mai multe aplicații” lângă instalatorul recomandat, care te trimite la alți instalatori și tutoriale.

În general, panoul de control este simplu. Puteți vizualiza facturile, descărca instalatorii pentru alte platforme, actualiza detaliile contului dvs. și gestiona facturarea dvs..

safervpn-review-panou de control

Odată instalat, SaferVPN se va deschide cu o locație recomandată selectată. Interfața este la fel de mare ca o aplicație pentru smartphone pe un iPhone 4 și nu este redimensionabilă. Deși nu este la fel de mică ca interfața Astrill (citiți recenzia noastră Astrill), SaferVPN a fost dificil de citit pe un ecran 4K.

Dacă nu vă interesează unde vă conectați, faceți clic pe butonul mare „verde” de conectare spre partea de jos. SaferVPN vă va conecta automat la serverul său recomandat, pe care l-am considerat că este decent și veți fi pe drum. Dacă doriți să selectați locația dvs., faceți clic pe marcatorul mic de lângă butonul „conectați”.

safervpn-review-interfață

În partea stângă se va deschide o fereastră care arată locațiile disponibile. Această fereastră, în timp ce este separată, se va muta cu interfața. Puteți trage fereastra de locație departe de fereastra principală, dar dacă încercați să mutați fereastra principală, fereastra de locație se va muta cu ea.

Găsirea unei locații este ușoară, mai ales că rețeaua SaferVPN este mică. Dacă nu sunteți pe deplin pentru derulare, puteți căuta o locație, utilizați una dintre locațiile sau locațiile preferate recomandate de SaferVPN pentru ca acestea să fie afișate în partea de sus a listei.

safervpn-review-server-selecție

La fel ca multe VPN-uri, SaferVPN nu vă permite să comutați servere fără să vă deconectați mai întâi. Este enervant, însă este mai rapid decât SaferVPN decât timpul mediu de conectare.

Singura altă zonă a interfeței este meniul de setări, la care este accesat făcând clic pe pictograma hamburger din colțul din dreapta sus. Setările acoperă elementele de bază, inclusiv opțiunile de pornire, setările de protocol și actualizările aplicațiilor. Puteți trimite bilete de asistență, puteți deschide baza de cunoștințe și puteți deschide o aplicație de testare a vitezei din setări, care sunt caracteristici pe care nu le oferă toate VPN-urile..

Viteză

SaferVPN nu se apropie de cei mai rapizi furnizori VPN disponibili, dar totuși obține rezultate rezonabile dacă vă apropiați de casă și aveți o mulțime de date cu care să vă jucați. Cei care operează cu conexiuni limitate sau speră să se tuneleze prin cenzură, vor dori probabil să se uite în altă parte. Puteți vedea locațiile pe care le-am testat, împreună cu viteza noastră neprotejată, în tabelul de mai jos.

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (St. Louis, MO)10142.710.33
Transmiterea în SUA7565,969,63
Canada3389.029.26
Olanda11430.056,36
Cipru16313.424.16
Singapur23630.493,08

Când am stat în America de Nord, SaferVPN a obținut rezultate bune, dacă nu chiar impresionante. Latența noastră a rămas scăzută și am renunțat la aproximativ 40 la sută din viteza noastră de descărcare. Totuși, ciudat, serverul de streaming din SUA, care era mai aproape de locația noastră de testare, a făcut mai rău decât un centru de date din Columbia Britanică.

Mergând în alte părți ale lumii este în mare parte în afara problemei, dacă nu aveți o conexiune rapidă acasă. Aproximativ 20 la sută din viteza noastră neprotejată, Olanda și Singapore au fost lente, la fel ca centrul de date Cipru, care nu ne-a oferit nici măcar 10.

Acestea fiind spuse, latența a rămas scăzută în toate locațiile. Deși saltul inițial al latenței descalifică SaferVPN de cel mai bun VPN pentru ghidul nostru de jocuri, nu ar trebui scăzut în acest scop. Având în vedere rezistența sa la blocuri proxy, este o alegere bună pentru navigarea titlurilor exclusive în PlayStation Network sau Xbox Live, chiar dacă latența nu este cea mai bună pe care am văzut-o.

Securitate

SaferVPN folosește cererea de marketing „criptare la nivel bancar”, dar, totuși, este sigură. Utilizează în mod implicit AES 256 biți cu OpenVPN, dar acceptă și IKEv2, L2TP / IPSec și PPTP. Există o setare „automată”, care, pe baza testării noastre, folosește OpenVPN. Poate fi o idee bună să-l activezi, deoarece permite SaferVPN să revină pe un alt protocol dacă eșuează.

Cu toate acestea, nu puteți modifica criptarea, indiferent de protocolul pe care îl utilizați. Acest lucru ar putea fi confuz pentru utilizatorii noi. Materialele de marketing sugerează că AES 256 biți este utilizat în protocoale atunci când, în realitate, L2TP și PPTP nu îl acceptă. Puteți afla mai multe despre asta în descrierea noastră de criptare și defalcarea protocolului VPN.

Am făcut teste de scurgere DNS pe mai multe servere și SaferVPN a ieșit cu o înregistrare clară. De asemenea, am testat scurgerile WebRTC și IP și le-a trecut și pe acestea.

intimitate

Este greu să ai încredere în politicile de confidențialitate, în special în ceea ce privește furnizorii, cum ar fi IPVanish, cu pantalonii proverbiali în jos – citiți recenzia noastră IPVanish pentru a afla mai multe despre asta. Chiar și așa, atacul „fără jurnaluri” rămâne, iar SaferVPN nu încalcă această tendință. Politica sa de confidențialitate este suficient de detaliată pentru a ne oferi confort.

Pe scurt, informațiile semnificative nu sunt înregistrate sau monitorizate. Cu toate acestea, cum este cazul majorității furnizorilor de VPN, adevărul este mai complicat.

Când vă conectați, sunt înregistrate patru lucruri: data și ora începutului și sfârșitului sesiunii, cantitatea de date transferate în timpul sesiunii, locația de la care v-ați conectat și locația de la care v-ați conectat. SaferVPN notează în politica sa de confidențialitate că nu își înregistrează adresa IP atunci când înregistrează țara din care v-ați conectat..

Înregistrează aceste informații pentru „a vă facilita furnizarea Serviciului… și pentru a proteja drepturile SaferVPN, ale Utilizatorilor săi și ale altor terți”. SaferVPN spune că poate utiliza datele pentru a se conforma solicitărilor legale, a le transfera ca parte a unei reorganizări sau a unei fuziuni sau a le furniza terților pentru a se asigura că serviciul funcționează fără probleme.

Acest lucru este înfricoșător, dar SaferVPN precizează că adresa dvs. IP, întrebările DNS, istoricul site-ului web și transferul de date nu sunt monitorizate sau înregistrate. Deși ar fi în conformitate cu politica de confidențialitate a SaferVPN pentru a împărtăși aceste informații, „pur și simplu nu există”.

În ceea ce privește cât timp sunt păstrate jurnalele, SaferVPN nu este clar. Acesta spune că detaliile contului, cum ar fi numele și adresa de e-mail, sunt păstrate în fișier atâta timp cât aveți un cont, dar jurnalele despre conexiune și activitate pot fi păstrate atât timp cât SaferVPN consideră potrivit. Notează o medie de 30 de zile în politica de confidențialitate.

SaferVPN oferă un studiu de caz care rezumă bine politica de confidențialitate. Când ne-am conectat la serverul est al SUA, s-a putut vedea că un utilizator anonim s-a conectat la serverul respectiv, precum și ora și durata conexiunii.

După cum afirmă compania, „este posibil să știm că un client SaferVPN a accesat unul dintre serverele noastre, dar noi nu putem și nu știm cum și cine a accesat serviciul nostru.”

Streaming performanță

SaferVPN are locații dedicate de streaming în SUA și U.K. și, pe baza testării noastre, funcționează. Am putut accesa Netflix și BBC iPlayer fără probleme, dar viteza subpar de SaferVPN a descalificat-o de la cel mai bun VPN pentru Netflix și cel mai bun VPN pentru ghidurile iPlayer BBC.

Hulu și Amazon Prime Video nu erau la fel de consistente. Hulu a funcționat de pe serverul de streaming din S.U.A., dar nu a reușit atunci când am folosit unul U.K. Pe de altă parte, Amazon Prime Video a fost blocat pe ambele. Chiar și așa, Netflix și BBC iPlayer sunt cele mai importante pentru a face cuie, iar SaferVPN reușește pe acest front.

Locații server

Rețeaua SaferVPN nu este impresionantă. Există 43 de locații din care puteți alege, dintre care două sunt locații redundante destinate fluxului. Majoritatea sunt în Europa – 21 din 37 – dar celelalte sunt destul de dispersate.

server de-locatii safervpn-review-

Având în vedere baza SaferVPN din SUA, ne-am așteptat ca mai multe centre de date să fie acolo, dar există doar trei: unul pentru coasta de est, unul pentru coasta de vest și unul pentru streaming. În alte părți ale lumii, opțiunile sunt mediocre. SaferVPN are un server în Orientul Mijlociu și Africa și o mână în Asia, așa că dacă căutați locații exotice, cel mai bine este să căutați în altă parte.

Serviciu clienți

În ciuda faptului că este o companie mai nouă, SaferVPN are resurse excelente de asistență. Baza de cunoștințe este compusă în mare parte din ghiduri de „pornire rapidă”. În timp ce există ghiduri pentru utilizarea programului de instalare pe Windows, macOS, iOS și Android, există și ghiduri pentru instalarea acestuia pe routere, stocare atașată la rețea și multe altele.  

Ghidurile sunt minunate. SaferVPN acoperă aproape fiecare instalare posibilă, cu instrucțiuni pas cu pas și capturi de ecran. Pe lângă ghidurile de instalare a acestuia pe anumite platforme, SaferVPN oferă ghiduri pentru configurarea diferitelor protocoale pe acele platforme.

safervpn-review-ghiduri

În alte domenii ale bazei de cunoștințe, veți găsi o întrebare frecventă pentru facturare, întrebări despre modul în care funcționează o VPN și clarificări despre serviciul SaferVPN, toate fiind detaliate și includ instrucțiuni pas cu pas și capturi de ecran când este nevoie..

Pentru asistență directă, SaferVPN dispune de chat și e-mail live 24/7. Chatul live este util pentru răspunsuri simple, dar cele mai multe soluții pot fi găsite în baza de cunoștințe. Chiar și așa, am folosit-o de mai multe ori în timpul revizuirii pentru a clarifica anumite aspecte ale serviciului.

De asemenea, am trimis prin e-mail despre numărul de locații ale serverului, care este identificat pe site-ul web. Întrebarea a fost destinată să vadă dacă reprezentantul de asistență ne va redirecționa către site-ul web sau va răspunde la întrebare. Le-au făcut pe amândouă, din fericire, și au făcut acest lucru rapid. Am primit un răspuns în aproximativ 15 ore.

Verdictul

SaferVPN este un furnizor ieftin care nu are o mulțime de funcții. Nucleul serviciului este totuși solid, cu viteze rezonabile aproape de casă și acces la platforme de streaming. Securitatea sa este bună, de asemenea, dar cei ultra-preocupați de confidențialitate pot avea probleme cu jurnalele pe care le păstrează.

Acestea fiind spuse, este o alegere excelentă pentru cei care doresc să răsfoiască exclusiv pe Netflix ieftin. Dacă preferați să faceți cumpărături mai multe, citiți alte recenzii VPN.

Ce părere aveți despre SaferVPN? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map