Revizuirea ProtonVPN – Actualizată în 2020

Revizuirea ProtonVPN

ProtonVPN excelează prin caracteristici și capacitate de utilizare, dar se încadrează în spatele concurenței din punct de vedere al vitezei. Deși puteți obține mai mult pentru banii dvs. în altă parte, planul gratuit generos poate fi suficient pentru a vă răzgândi.


protonvpn-bord-slider-1

protonVPN-interfață-slider-2

protonvpn-profile-slider-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-split-tunelare-slider-5

Anterior

Următor →

ProtonVPN nu a făcut cel mai bun ghid VPN în trecut, deși are toate ingredientele pentru a se poziționa în top. Lista lungă de caracteristici duce o bancheta din spate la interfața special concepută, care este susținută de o politică de confidențialitate solidă și o mulțime de funcții de securitate. Viteza, pe de altă parte, este o problemă. 

În această recenzie ProtonVPN, vom face o scufundare profundă în această VPN populară, gratuită, arătând unde excelează și unde se află scurt. Pe parcurs, vom atinge funcții, prețuri, viteză, capacitate de utilizare, securitate, confidențialitate și multe altele, înainte de a da verdictul nostru. 

Pentru prețul redus gratuit, este greu să bat ProtonVPN. Cu toate acestea, după ce începeți să plătiți, nu este la fel de impresionant ca unii dintre câinii de top din spațiul VPN. Viteza este neplăcută, ceea ce este păcat, având în vedere cât de mult are dreptate ProtonVPN. Acestea fiind spuse, cu un plan gratuit generos, deja merită să vă fotografiați.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru ProtonVPN

Caracteristici

ProtonVPN, așa cum vom vedea în secțiunea „ușurință de utilizare” de mai jos, accentuează accesibilitatea. În ciuda acestui fapt, este plin de funcții. Aceasta începe cu un comutator de ucidere, care vă va bloca conexiunea la internet dacă renunțați vreodată la serverul de la distanță. Nu există mai multe moduri de comutație de ucidere, cum ar fi, cu PIA, să zicem, dar se termină treaba. 

Alături de comutatorul de ucidere există protecția DNS împotriva scurgerii și IPv6, precum și tunelarea divizată, care vă permite să trimiteți unele aplicații sau adrese IPv4 prin tunelul VPN, în timp ce altele sunt excluse. De exemplu, dacă doriți să torrent pe o conexiune sigură în timp ce executați o copie de rezervă online prin conexiunea dvs. standard, tunelul divizat este crucial.

protonvpn-review-split-tunelare

Tunelul divizat este destul de rar, dar toate celelalte caracteristici sunt stoc. ProtonVPN se diferențiază de profiluri. Deși nu sunt esențiale pentru experiența VPN, profilurile fac ProtonVPN mult mai ușor de utilizat. Profilele vă permit să configurați rapid diferite aspecte ale serviciului fără să săpați setările. 

De exemplu, dacă doriți un profil torrenting, puteți seta protocolul pe care doriți să îl utilizați – să spunem TCP pentru confirmarea unui pachet – țara la care doriți să vă conectați și chiar serverul specific. Apoi puteți seta o culoare și un nume de profil, astfel încât să fie ușor de găsit. 

Deși un plus aparent mic, profilurile vă permit să treceți rapid prin diferite configurații VPN fără probleme.

protonvpn-review-profile

ProtonVPN Secure Core

Când creați un profil, puteți seta, de asemenea, un server Secure Core ca implicit. Aceste servere de specialitate sunt disponibile numai pentru abonamentele „plus” și „vizionare” și adaugă un strat de protecție la conexiunea dvs. standard. Este, în esență, o conexiune dublă, dar, mai mult decât atât, este una vizată. 

Ideea este că atunci când utilizați un VPN într-o țară riscantă – să spunem, S.U.A. – serverul cu care vă conectați poate fi compromis. Pentru a atenua problema, serverul Secure Core vă va transmite mai întâi conexiunea printr-un server despre care ProtonVPN știe că este curat, de obicei în Islanda sau Elveția, înainte de a vă trimite pe serverul VPN obișnuit. 

Dacă nu știți, majoritatea furnizorilor VPN nu întrețin în mod activ serverele din rețeaua lor. De obicei, părți ale unui centru de date sunt închiriate pentru a fi utilizate cu VPN. Totuși, serverele Secure Core sunt deținute, operate și întreținute direct de ProtonVPN, ceea ce înseamnă că sunt o opțiune sigură. 

Prezentare generală a caracteristicilor ProtonVPN

Logo ProtonVPNprotonvpn.com

Începe de la 400 USD pe lună Toate planurile

General

Metode de plata
PayPal, card de credit, numerar

Acceptă criptocurrency

Conexiuni simultane
10

Acceptă tunelarea divizată

Lățime de bandă nelimitată

Disponibil proces gratuit

Perioada de rambursare
30 de zile

Suma serverului la nivel mondial
600+

Sisteme de operare desktop
Windows, MacOS, Linux

Sisteme de operare mobile
Android, iOS

Extensii de browser

Poate fi instalat pe routere

Streaming

Poate accesa Netflix SUA

Poate accesa BBC iPlayer

Poate accesa Hulu

Poate accesa Amazon Prime Video

Securitate

Tipuri de criptare
256-AES

Protocoale VPN disponibile
OpenVPN, IKEv2

Activat la pornirea dispozitivului

Permite torentarea

Politica fără logare

Test de scurgere DNS trecut

Killswitch disponibil

Malware / blocant publicitar inclus

A sustine

Chat live

Asistență prin e-mail
24/7

Asistență telefonică

Forumul utilizatorului
Subreddit

Bază de cunoștințe

Prețuri

Modelul de tarifare al ProtonVPN este unic. În loc să ofere un singur plan la durate diferite, ProtonVPN are mai multe niveluri de servicii, la fel ca VyprVPN (citiți recenzia noastră VyprVPN). Deși există patru opțiuni, doar două vor fi relevante pentru majoritatea utilizatorilor. 

În ceea ce privește planurile plătite, există trei niveluri, deși nivelul „plus” este locul unde ar trebui să aterizeze majoritatea oamenilor. Toate nivelurile au acces complet la rețeaua ProtonVPN, dar „de bază” limitează numărul de conexiuni la două și îi lipsește serverele Secure Core, streaming și Tor ale planului „plus”.. 

În partea de sus a gamei, „vizionar” include toate caracteristicile „plus” și vine cu două ori conexiunile, pentru a porni, dar este mult prea scump. Punctul de vânzare al acestui plan de nivel superior este ProtonMail, care este un serviciu de e-mail criptat căruia i-am dat din cap în ghidul nostru de securitate prin e-mail. 

Prin aceasta, majoritatea utilizatorilor vor ateriza pe „plus” ca cea mai bună opțiune. Dacă sunteți în căutarea unui VPN bugetar, Windscribe vă va duce mai departe decât planul „de bază” al ProtonVPN (citiți recenzia Windscribe). În plus, includerea ProtonMail nu este suficientă pentru a justifica o majorare atât de masivă a prețurilor în planul „vizionar”..

În ceea ce privește prețul real, ProtonVPN este în regulă. Valoarea unui an de serviciu este bine pentru 100 de dolari, deși există o mulțime de opțiuni mai ieftine (citiți recenzia noastră de acces la internet privat și revizuirea PureVPN pentru două exemple). Planurile vin lunar sau anual și veți economisi 20 la sută achiziționând un an în avans. Toate prețurile din tabelul de mai sus sunt pentru planurile anuale.

ProtonVPN Gratuit

ProtonVPN se remarcă nu pentru planurile sale plătite, ci pentru cel gratuit. A câștigat un loc în cel mai bun ghid VPN gratuit, oferind gratuit trei servere pentru un singur dispozitiv. 

Spre deosebire de majoritatea VPN-urilor gratuite, ProtonVPN nu vă restrânge lățimea de bandă, ceea ce înseamnă că îl puteți utiliza atât cât doriți, atât timp cât rămâneți pe serverele gratuite (citiți recenzia noastră TunnelBear pentru un serviciu care restricționează lățimea de bandă). 

Planul gratuit nu înlocuiește nici garanția de returnare a banilor. În ciuda faptului că puteți încerca ProtonVPN gratuit, puteți totuși solicita o rambursare pentru primele 30 de zile dacă plătiți. ProtonVPN vă creditează doar pentru zilele rămase în abonament, așa că rețineți acest lucru. 

În ceea ce privește plata, ProtonVPN acceptă opțiuni standard, inclusiv PayPal, cărți de credit și bitcoin. Cu toate acestea, vă permite, de asemenea, să plătiți cu numerar, dacă sunteți atât de înclinat.

Ușurința în utilizare

ProtonVPN nu este la fel de simplu ca alte VPN-uri când vine momentul să vă înscrieți. Procesul nu este declanșator, dar alegerea între niveluri nu este ceva prezentat de obicei la finalizare. Pentru cei care nu știu cu ce să meargă, ProtonVPN are planul „plus” etichetat drept „cea mai bună ofertă” și suntem de acord. 

După alegerea planului dvs., va trebui să vă creați un cont. ProtonVPN solicită un nume de utilizator, adresa de e-mail și o parolă. Dacă aveți deja un cont – fie de la un abonament anterior la ProtonVPN, fie prin ProtonMail – vă puteți autentifica și achiziționa. 

Asta dacă procesul de checkout funcționează. După ce am introdus datele de acreditare, site-ul web al ProtonVPN a refuzat să se încarce. Am reîncercat procesul de creare a contului de mai multe ori, biciclând adrese de e-mail, nume de utilizator și parole, dar după aproximativ 20 de încercări, am fost încă întâmpinați cu un ecran gol. 

De fapt, singura modalitate prin care am putut accesa ProtonVPN a fost conectându-ne la un cont pe care l-am creat pentru o revizuire anterioară. Am contactat ProtonVPN pentru a vedea care este cauza erorii. 

Descărcare ProtonVPN

După ce vă înscrieți – dacă vă puteți înscrie, adică veți ateriza în tabloul de bord al contului. Tabloul de bord este destul de inefabil, arătând detaliile abonamentului și informațiile de facturare. 

Cu toate acestea, va trebui să accesați tabloul de bord cel puțin o dată pentru a descărca ProtonVPN. Dacă doriți să configurați manual ProtonVPN, puteți descărca, de asemenea, fișierele de configurare pentru OpenVPN din pagina descărcărilor. 

protonvpn-review-tablou de bord

Când deschideți aplicația, ProtonVPN vă va cere numele de utilizator și parola, apoi continuați să vă oferiți un tur al interfeței superbe. Rivalând aprecierile NordVPN, interfața de utilizator a ProtonVPN este o perspectivă de văzut, potrivită cu o hartă redimensionabilă, o navigare simplă pe server și un grafic de monitorizare a vitezei (citiți recenzia noastră NordVPN). 

protonvpn-review-interfață

Există mai multe modalități de a vă conecta. Puteți găsi locația dorită parcurgând lista din stânga sau făcând clic pe triunghiul din țara la care doriți să vă conectați. Dacă faceți, vă veți conecta automat la un server din regiunea respectivă. Puteți alege, de asemenea, serverul individual, dacă sunteți atât de înclinat. 

În general, interfața ProtonVPN echilibrează capacitatea de utilizare și caracterul clar. Se pare că comandați un program avansat fără niciun tehnobabble care vine însoțit de asta. Chiar dacă nu sunteți un fan al tehnicii estetice înnegrite, ProtonVPN este ușor de utilizat, prin și prin. 

Setări ProtonVPN

ProtonVPN este ușor pe setări, deoarece cea mai mare parte a interfeței este dedicată hărții serverului mare și graficului de viteză. Puteți activa comutatorul de ucidere, puteți configura modul în care se comportă ProtonVPN la pornire și puteți schimba protocolul, dar despre asta este vorba. Nu este nimic nebun, cum ar fi setarea scripturilor personalizate (citiți recenzia noastră TorGuard pentru asta). 

protonvpn-review-settings

Nu este totuși un lucru rău. ProtonVPN vă oferă controlul de care aveți nevoie, fără a intra prea mult în buruieni. Aproape fiecare setare este redusă la un singur comutator de comutare, care, pentru majoritatea utilizatorilor, este suficient.

Viteză

ProtonVPN a obținut o mențiune onorabilă în cel mai rapid ghid al nostru VPN. Totuși, asta a fost cel mai mult pe baza planului său gratuit. În comparație cu alte opțiuni plătite, ProtonVPN nu este lent, dar nici nu este rapid. Servicii precum AirVPN fac treabă rapidă în departamentul de viteză, chiar dacă ProtonVPN este o opțiune mai bună în general (citiți recenzia AirVPN).

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (St. Louis)983.1420.49
Illinois, SUA nr. 16 (server recomandat)1551.1320.51
Statele Unite ale Americii nr. 1 (Secure Core)2793.23,56
Marea Britanie # 1410216.3410.99
Japonia # 2126417.917.45
Australia # 2125684.2810.87

Testarea noastră a fost făcută folosind serverele recomandate de ProtonVPN pentru orice regiune am testat. De exemplu, atunci când testăm Marea Britanie, am selectat pur și simplu țara și am folosit orice server ne-a predat ProtonVPN. Pentru a menține lucrurile corecte, am testat cu OpenVPN / UDP și AES-256. 

După cum puteți vedea mai sus, ProtonVPN a picat destul de mult când a sărit peste orice corp de apă. Singura excepție a fost în Australia unde, după revizuirea testului de mai multe ori, am primit constant rate de descărcare la sau peste rata noastră neprotejată. Am efectuat chiar testele cu servere selectate individual și am primit rezultate similare. 

Toate testele noastre au fost realizate pe rețeaua de servere normală a ProtonVPN, ceea ce înseamnă că puteți găsi fiecare server în pachetul „de bază”. Am încercat să testăm două servere gratuite, dar rata a încetinit atât de mult încât aplicația noastră de testare rapidă nu se va conecta după mai multe încercări. De asemenea, am testat un server Secure Core și, după cum vedeți mai sus, ne-a încetinit mult viteza. 

ProtonVPN este multe lucruri, dar consecvent nu este unul dintre ele. Viteza variază foarte mult între serverele individuale și lăsând ProtonVPN să decidă ce server pe care îl utilizați nu plătește de obicei. Revenirea la listă și selectarea propriilor servere au obținut rezultate mult mai bune. Este un serviciu care poate fi rapid. Va trebui doar să lucrați pentru asta.

Securitate

ProtonVPN nu vă permite să configurați prea multe atunci când vine vorba de securitate. Totuși, în ceea ce privește securitatea VPN, aceasta este de prim rang. Aveți acces doar la OpenVPN, care este asociat cu AES-256 (citiți descrierea noastră despre criptare și defalcarea protocolului VPN pentru a afla despre acestea). Schimbul de chei este gestionat cu criptarea RSA-4096. 

Pe scurt, datele dvs. sunt securizate atunci când utilizați ProtonVPN, dar dacă sunteți încă îngrijorat, serverele Secure Core sunt întotdeauna disponibile. Deși viteza dvs. va avea un impact semnificativ, utilizarea unui server Secure Core asigură că nu există scurgeri în legătură cu dvs. Criptarea este sunetă, iar cu serverele Secure Core la termenul gata de așteptare este acoperit și el.  

ProtonVPN Torrenting

În plus față de serverele Secure Core, ProtonVPN are și servere evaluate pentru conexiunile Tor și peer-to-peer. Serverele Tor ar trebui utilizate dacă vă conectați la rețeaua Tor printr-o VPN. Deși, după cum puteți vedea în ghidul nostru VPN vs. proxy vs. Tor, viteza dvs. va avea un efect. 

Serverele P2P sunt create pentru a fi torenting și, din fericire, nu ar trebui să vă afecteze prea mult viteza. Deși ProtonVPN este prietenos cu torentul de la bord, serverele P2P dedicate sunt cunoscute de ProtonVPN ca fiind sigure. Atunci când utilizați un server care nu este P2P, este posibil, deși puțin probabil, ca cineva să poată păcăli pe acea conexiune. 

Pentru a asigura că totul cu securitatea ProtonVPN a fost solidă, am efectuat-o printr-o serie de teste de scurgere DNS, precum și teste de scurgere WebRTC și IP, iar ProtonVPN a ieșit curat..

intimitate

ProtonVPN respectă o politică strictă fără jurnaluri sau cel puțin o politică strictă fără jurnaluri atunci când vine vorba de informații identificabile. Când vă înscrieți pentru un cont, va trebui să furnizați o adresă de e-mail, un nume de utilizator și o metodă de plată. Deoarece poți plăti cu bitcoin și poți folosi un e-mail pentru arzător, nimic nu poate să te dețină pe ProtonVPN. 

Această informație este, desigur, colectată pentru a oferi o experiență mai robustă. Există mai multe procese de creare a conturilor axate pe confidențialitate – citiți recenzia Mullvad pentru un exemplu – dar le lipsește caracteristicile ProtonVPN. Este un rău necesar.

Când utilizați aplicația, ProtonVPN are mai multe instrumente de avarie și analize care monitorizează ce se întâmplă. Cu toate acestea, aceste aplicații adună numai informații colective. De exemplu, ProtonVPN ar ști dacă există un accident, dar nu ar ști cine a avut loc accidentul. De asemenea, ProtonVPN cunoaște numărul total de instalări, dar nu orice informații despre aceste instalări individuale.

Traficul dvs., adresa IP, solicitările DNS și orice altceva legat de conexiunea dvs. personală nu sunt monitorizate sau înregistrate. Din motive de transparență, ProtonVPN menține un raport în care notează orice solicitări legale semnificative pe care le primește. Întrucât ProtonVPN operează în conformitate cu legislația elvețiană, nu cooperează decât cu cererile aprobate de sistemul judiciar elvețian. 

Cea mai recentă solicitare care a fost aprobată de sistemul judiciar elvețian s-a îndreptat către ProtonVPN, dar nu a fost în măsură să se conformeze, întrucât nu avea informațiile solicitate. Elveția are unele dintre cele mai bune legi de confidențialitate din lume, astfel încât datele dvs. sunt în mâini bune cu ProtonVPN.

Streaming performanță

ProtonVPN nu a făcut-o pe cea mai bună VPN pentru lista de streaming datorită vitezei sale. Acestea fiind spuse, a putut accesa fiecare platformă de streaming importantă. În SUA, am intrat cu ușurință în Hulu și Amazon Prime Video, care sunt două dintre cele mai dificile platforme de streaming pentru a sparge (citiți cel mai bun VPN pentru Hulu și cel mai bun VPN pentru ghidurile Amazon Prime Video pentru a afla despre asta).

Viteza este problema aici. Fluxurile au durat un timp pentru a se încărca folosind locațiile recomandate de ProtonVPN. Căutând un server pe cont propriu, am putut încărca videoclipuri relativ rapid, deși nu la fel de rapid ca cel mai bun VPN pentru Netflix.   

ProtonVPN Netflix

Vorbind despre Netflix, am reușit să intrăm în el fără probleme. Încă o dată, viteza a fost cea mai mare problemă. De asemenea, am putut accesa BBC iPlayer, dar site-ul a luat pentru totdeauna pentru a se încărca. 

Problema a fost exagerată de faptul că testam în state, așa că săriturile în Marea Britanie au luat o mulțime de camere de lucru pentru rețea. Dacă sunteți interesat să transmiteți conținut în Marea Britanie, asigurați-vă că citiți cel mai bun VPN pentru ghidul BBC iPlayer.

Locații server

În momentul scrierii, ProtonVPN are 632 de servere în 44 de țări. Deși nimic în comparație cu rețeaua masivă pe care o are HideMyAss (citiți recenzia noastră HideMyAss), ProtonVPN nu utilizează servere virtuale. Toate locațiile pe care le are sunt fizice și, deși asta înseamnă mai puțină varietate, este bine pentru securitate. 

Serverele sunt împărțite în trei niveluri: gratuit, standard și Secure Core. Serverele Secure Core sunt disponibile numai pentru abonamentele „plus” și „vizionare”, în timp ce serverele standard sunt disponibile pentru oricine plătește. 

Unele servere sunt, de asemenea, evaluate pentru anumite sarcini. De exemplu, locația din Olanda este evaluată pentru conexiunile peer-to-peer, iar locația Hong Kong este evaluată pentru Tor. 

Țările libere ale ProtonVPN

Dacă respectați un plan gratuit, sunteți restricționat la trei locații: Statele Unite, Japonia și Olanda. Aceste locații au o viteză „medie”, potrivit ProtonVPN, care este vag, să spunem cel puțin. Chiar și așa, cele trei locații oferă o răspândire decentă, în special pentru un plan gratuit.

Serviciu clienți

ProtonVPN simplifică găsirea asistenței. Făcând clic pe fila „asistență” din pagina principală a site-ului web, veți ajunge la baza de cunoștințe, care arată o mână de categorii și un buton pentru pagina de contact.. 

protonvpn-review-knowledgebase

Începând cu opțiunile de contact – sau, în acest caz, opțiunea de contact – ProtonVPN oferă un formular simplu de asistență. Există, de asemenea, adrese de e-mail individuale pe care le puteți găsi în subsolul site-ului web. Nu există un chat în direct sau un număr de telefon, iar când am contactat asistența prin e-mail, a durat puțin peste o zi să primim un răspuns. 

Acestea fiind spuse, ProtonVPN menține conturi de subreditare, Twitter și Facebook, toate fiind destul de active. Dacă aveți întrebări, puteți trimite un Tweet la ProtonVPN sau puteți porni un thread în subreddit. 

Cu toate acestea, nu ar trebui să aveți nevoie pentru întrebări de bază. Baza de cunoștințe, deși nu este prea robustă, acoperă majoritatea întrebărilor frecvente. Are ghiduri de configurare, articole generale de depanare, clarificări cu privire la procesele de cont și multe altele. Mai mult, articolele sunt minuțioase, de obicei se potrivesc cu instrucțiuni pas cu pas și multe capturi de ecran.

Verdictul

ProtonVPN s-ar clasifica cu ușurință aproape de topul clasamentului VPN, dacă nu ar fi viteza. Caracteristicile și capacitatea de utilizare sunt excelente, iar prețul nu este prea prost. Cu toate acestea, viteza nu este în funcție de restul pieței VPN. Acestea fiind spuse, nu este rău în descărcarea versiunii gratuite pentru a încerca singur. 

Ce părere aveți despre ProtonVPN? Aveți de gând să luați versiunea gratuită pentru o rotire? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Întrebări frecvente ProtonVPN

  • Ce este ProtonVPN?

    ProtonVPN este un server de rețea privată virtual bazat din Elveția. De asemenea, oferă un serviciu de e-mail criptat numit ProtonMail.

  • Cum se utilizează ProtonVPN

    ProtonVPN este ușor de utilizat pe desktop. Folosind harta serverului, tot ce trebuie să faceți este să selectați locația la care doriți să vă conectați și să faceți clic pe „conectați”.

  • Unde se bazează ProtonVPN?

    ProtonVPN are sediul în Elveția, care are unele dintre cele mai bune legi de confidențialitate din lume.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me