Revizuirea criptostormă – actualizată în 2020

Recenzie criptostormă

Cryptostorm este un VPN care se adresează tehnologiilor hardcore sau persoanelor care doresc să devină una care să-și protejeze confidențialitatea. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai neprietenoase VPN-uri pe care le-am revizuit, dar securitatea sa este excelentă și prețul este corect. Citiți recenzia noastră completă de criptostormă pentru detalii.


best-VPN-comentarii

Cryptostorm se află între VPN-urile bune și cele rele, câștigând o notă de „doar bine”. Provine din Vancouver, Canada, dar are rădăcini în Islanda și se angajează să fie cel mai sigur din clasa sa. Dedicată vieții private și securității, criptostorma poate părea un pic descurajantă la prima vedere, dar rețeaua virtuală virtuală are părțile bune.

Este corect pentru persoanele care plasează puțină valoare pe interfețele frumoase, experiența utilizatorului și asistența clienților. La final, utilizați un VPN pentru a vă asigura propria protecție și securitate a datelor, ceea ce obțineți cu acest VPN, nici mai mult nici mai puțin. Totuși, mai mulți utilizatori începători vor dori să verifice selecția noastră dintre cei mai buni furnizori VPN.

În această recenzie criptostormă, vom vorbi despre experiența noastră după ce am testat pe larg (și criticat) această VPN neconvențională. Înainte de a da verdictul nostru, vom discuta despre funcții, prețuri, ușurință în utilizare, dispozitive acceptate, locații server, viteză, securitate și servicii pentru clienți..

Alternative pentru criptostormă

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Cryptostorm oferă multe opțiuni de securitate pentru configurare, în afară de protocoalele VPN, unde vă permite să utilizați doar OpenVPN. Acestea fiind spuse, puteți alege între protocoalele de transport, configurați instanțele ECC și IPv6. Vom vorbi mai multe despre asta în secțiunea de securitate de mai jos.

Pe lângă alegerea portului pe care îl utilizați, puteți alege între locațiile la care doriți să vă conectați, ceea ce este destul de standard în zilele noastre. De asemenea, este livrat cu un comutator, protecție împotriva scurgerilor DNS, prevenirea scurgerilor WebRTC și multe alte funcții relevante pentru securitate.

Am putut accesa Netflix, chiar și cu versiunea gratuită, dar viteza a fost atât de proastă încât a fost de neatins. Dacă emisiile TV sunt prioritare, consultați cel mai bun VPN pentru selecția Netflix.

Potrivit vânzătorului, VPN este potrivit și pentru torrenting și, datorită standardelor sale ridicate de securitate, l-am clasifica printre cele mai bune VPN pentru torrenting. Totuși, la fel ca Netflix, vitezele groaznice înseamnă că nu va mai face lista în curând.

În afară de asta, nu există multe caracteristici de notă. Criptostorma este concentrată pe asigurarea conexiunii dvs. și, în experiența noastră, nu prea mult. Dacă doriți clopote și fluiere, nu este furnizorul dvs. pentru dvs..

Prețuri

Cryptostorm folosește un sistem de prețuri bazat pe jeton, lucru neobișnuit pentru o VPN. Serviciul nu este la fel de ieftin ca GooseVPN, după cum puteți citi în recenzia noastră GooseVPN, dar este totuși rezonabil. Dacă doriți mai multă valoare pentru banii dvs., poate doriți să consultați recenzia noastră de acces la internet privat.

Cu cryptostorm, cumpărați jetoane pentru a utiliza rețeaua VPN. Spre deosebire de mulți alți furnizori VPN, puteți alege între comenzi unice și abonamente recurente.

De când a sărit pe blockchain hype, acceptă, de asemenea, bitcoin pentru toate planurile. De fapt, puteți plăti doar cu PayPal sau cu criptomonede. Acest lucru combinat cu sistemul de prețuri bazat pe jeton face din criptostorma unul dintre puținele VPN-uri cu adevărat anonime de pe piață.

Nici jetoanele nu expiră. Încep să se epuizeze doar atunci când începeți să le utilizați. Dacă ați achiziționat un jeton și ați utilizat mai puțin de 50 la sută din acesta, vă puteți recupera banii. De exemplu, dacă cumpărați un jeton lunar și îl utilizați doar o săptămână, puteți contacta asistența și le puteți cere o rambursare completă.

Planurile diferă doar ca durată. Ca și în cazul majorității furnizorilor VPN, cel mai lung abonament este și cel mai ieftin. Nu există restricții privind lățimea de bandă, dar token-urile sunt limitate la un singur dispozitiv, cu excepția abonamentelor anuale și pe viață, care permit patru și șase, respectiv.

În plus, criptostormul oferă un plan gratuit, numit criptofree, care diferă de celelalte în funcționalitate, dar nu și lățime de bandă. În timp ce folosim cryptofree, am observat o viteză mult mai mică decât opțiunile plătite, așa cum veți vedea în testele noastre de viteză.

Un alt dezavantaj al versiunii gratuite este faptul că nu vă permite să selectați serverul la care doriți să vă conectați.

Înțeles din preț, totul este solid aici. Faptul că nu puteți plăti cu carduri de credit sau cu bani reci, cum ar fi Mullvad (citiți recenzia noastră Mullvad) este un pic enervant; cu toate acestea, cu posibilitatea de a cumpăra acces pe viață sau de a plăti în ritmul propriu, criptostormul arată aici excelent.

Ușurință în utilizare

Ușoritatea de utilizare este, într-un singur cuvânt, oribilă. Site-ul web are combinații de culori care arde ochii și descrieri dificil de înțeles, chiar și pentru un inginer software.

Cryptostorm Website-

Am instalat versiunea gratuită pentru această recenzie. Lucrul bun despre criptostormă este că nu trebuie să creezi un cont de utilizator. De fapt, nu puteți crea unul.

Asigurați-vă că instalați cryptostorm de pe site-ul oficial. Dacă introduceți „descărcați criptostormul” în Google, veți obține câteva pagini care arată dubioase, deci asigurați-vă că le evitați. Iată linkul de descărcare corect.

Cryptostorm-Site-Free-Version

Selectați versiunea corectă pentru sistemul dvs. de operare. Descărcarea va începe automat și se vor deschide instrucțiunile de instalare pentru sistemul de operare.

Cryptostorm-Site-instalare

După ce ați descărcat fișierul de instalare, rulați-l și urmați asistentul de instalare. Apoi, lansați serviciul și veți vedea următoarele.

Lansarea-Cryptostorm

În funcție de faptul că ați achiziționat un jeton, puteți alege între câteva opțiuni aici. Dacă utilizați versiunea gratuită, puteți selecta „cryptofree” din meniul vertical derulant. Vei vedea apoi cum se umple automat câmpul de intrare „token”. După aceea, faceți clic pe „conectați” și așteptați până când criptostorma face acest lucru.

-Cryptostorm conectat

Cel mai mare defect este că versiunea gratuită nu vă permite să alegeți ce server doriți să vă conectați. În plus, nu vă spune ce server sunteți conectat efectiv, așa că trebuie să verificați manual acest lucru.

Pe lângă asta, meniul principal este gol. „Actualizare” reîmprospătează lista de server, „opțiuni” deschide setările avansate și „ieși” închide aplicația.

Dacă faceți clic pe „opțiuni”, veți vedea trei submeniuri: „pornire”, „conectare” și „securitate”.

În „pornire”, veți găsi setări legate de pornirea și oprirea criptostormei. Există și setări de limbă, deși sunt bizare. Puteți alege doar între engleză și japoneză.

Cryptostorm-settings-pornire

Următorul submeniu, „conectare”, are opțiuni de configurare pentru conectarea la serverele VPN. Puteți selecta portul la care se conectează criptostormul, protocolul de transport pe care îl folosește (UDP sau TCP) și setările de expirare.

Cryptostorm-settings-conectare

După cum sugerează și numele, veți găsi setări de securitate în meniul „securitate”. Opțiunile disponibile sunt ECC, IPv6, WebRTC, prevenirea scurgerii DNS, DNSCrypt și un comutator kills. Dacă asta a fost grecesc pentru dumneavoastră, consultați ghidul nostru de securitate VPN.

Cryptostorm-setări de securitate

Meniul principal are câteva lucruri care ne-au atras atenția. Imediat ce te-ai conectat la un server, nu vei mai putea accesa meniul de opțiuni. Trebuie să tăiați conexiunea pentru a face acest lucru. În plus, caseta de selectare „salvare” nu funcționează. A trebuit să intrăm din nou în jeton.

Mai mult, aplicația îngheață la conectare și deconectare. Din experiența noastră, criptostormul se simte ca un concept mai puțin beta, care încă nu a fost finalizat.

Dispozitive acceptate

Cryptostorm acoperă Windows, macOS și Linux. De asemenea, este configurabil cu routerul și nu dezamăgește pe partea mobilă. Sprijinirea majorității dispozitivelor Android și iOS o face să arate destul de bine. Se poate combina și cu rețeaua Tor.

Numărul de conexiuni simultane pe care le puteți stabili depinde de planul achiziționat.

Cryptostorm-suport-dispozitiv

Iată câte conexiuni obțineți cu fiecare plan:

 • O săptămână: o conexiune
 • O lună: o conexiune
 • Trei luni: două conexiuni
 • Șase luni: trei conexiuni
 • Un an: patru conexiuni
 • Doi ani: cinci conexiuni
 • Durata de viață: șase conexiuni

Deoarece acest lucru poate deveni un pic confuz, nu vom adăuga criptostormă în lista noastră cu cele mai bune VPN pentru mai multe dispozitive sau, grație interfeței sale, la cea mai bună VPN pentru Linux, fie.

Locații server

Cryptostorm are 28 de servere, care acoperă aproximativ aceeași zonă cu TunnelBear (citiți revizuirea noastră TunnelBear). Majoritatea sunt în Europa (14) și America de Nord (14), ceea ce nu este surprinzător, deoarece este un furnizor VPN canadian cu rădăcini în Islanda.

Rusia, Ucraina și multe state membre ale UE nu au fost luate în considerare de serviciul VPN. De la sine, 13 țări – două servere sunt în Germania – pot suna foarte mult, dar există 47 de țări în Europa, deci este mai mult ca o fracțiune.

Singurele țări în care poți alege între orașe sunt Germania (două), Canada (două) și SUA (14). Nu există un singur server în America de Sud, Africa sau Oceania. De asemenea, Asia este acoperită mai puțin decât inadecvat, cu un server singur în Hong Kong. CyberGhost și cei peste 1.300 de servere fac ca criptostormul să arate prost (citiți recenzia noastră CyberGhost).

Viteză

Am efectuat teste de viteză din Germania folosind speedtest.net și speedof.me. Iată rezultatele.

Țară: Ping (ms): Descărcare (Mbps): Încărcare (Mbps):
Germania (neprotejat)3324.515,88
Franța pe Cryptofree13410,480,79
Franţa543.594,55
Hong Kong2330,220.53
Dallas, Statele Unite2103.156,96
Vancouver, Canada1484,324,67
Finlanda822,384,67

Am testat fiecare locație în cinci runde și am făcut valori medii Este interesant de menționat că ratele de descărcare și încărcare variază mult de la rulare la rulare. Acesta este motivul pentru care am decis să introducem speedof.me, care a dat aceleași rezultate.

Pentru serverul din Franța, de exemplu, am putut determina valori într-un interval de 3,44 Mbps până la 9,61 Mbps. Hong Kong, Dallas și Vancouver au fost, de asemenea, afectate de astfel de fluctuații.

Latenția este încă în limite rezonabile, atât timp cât nu schimbi continentele. În Germania, timpii de răspuns ai serverelor europene au fost decente, deci puteți utiliza criptostormul pentru jocuri. Cu toate acestea, nu va fi cel mai bun VPN pentru lista de jocuri.

Vitezele de descărcare și încărcare sunt, sincer, rele. Chiar și conectarea la o țară vecină, precum Franța, a scăzut rata noastră cu 80 la sută. Am fost uimiți să aflăm că conexiunea la Canada are viteze mai mari de descărcare și încărcare decât serverele din Franța și Finlanda, deci nu este o considerație pentru cel mai bun VPN pentru streaming,.

Viteza criptostormelor este pur grea. Timpurile de latență sunt singurul factor de răscumpărare. În caz contrar, nu va câștiga un loc printre cei mai rapizi furnizori de VPN fără îmbunătățiri majore.

Securitate & intimitate

Criptostormă are o mare securitate și confidențialitate. Utilizează OpenVPN și funcționează pe un canal TLS / SSL. În ceea ce privește cifrarea, VPN ne convinge cu ChaCha, un algoritm optimizat pentru dispozitive mobile. ChaCha este comparabil cu AES, standardul de facto în criptare, dar este mult mai rapid.

În plus, criptostormul își protejează datele cu ECC, un sistem public de criptare a cheilor. Cu un astfel de sistem, aveți întotdeauna două chei: una privată și una publică. Aceasta înseamnă că puteți decripta informațiile criptate numai dacă aveți cheia privată. Cheia privată utilizează funcții matematice pentru decriptare.

ECC este unul dintre ele. Practic, este o procedură matematică pentru a decripta cheile publice și private. O alternativă aici este RSA. Prin comparație, dacă aveți o cheie ECC de 256 biți, veți avea nevoie de o cheie RSA de 3072 biți pentru a obține același nivel de securitate. Asta nu înseamnă că ECC este mai sigur decât RSA, ci doar că performanță este mai bună.

Cryptostorm vă permite să alegeți dacă doriți să utilizați ECC și, dacă da, ce semnătură de criptare doriți să utilizați. Puteți alege „secp521r1,” Ed25519 ”sau” Ed448 ”. Acestea sunt diferitele tipuri de chei private (coordonate și semnături) pe care le puteți alege.

Am supus criptostormul la un test de scurgere IP și am obținut rezultate bune. Nu numai că site-ul nu a reușit să detecteze că folosim un VPN, dar și adresa noastră IP reală a fost ascunsă. Serviciul a trecut testele de scurgere WebRTC și de scurgere DNS fără probleme.

Confidențialitate cryptostorm

De asemenea, suntem impresionați de sistemul token, care garantează că nu sunt stocate informații despre utilizator. Dacă plătiți cu bitcoin sau cu orice altă monedă criptografică, nu ar trebui să aveți probleme cu privire la confidențialitatea Jetoanele sunt șterse în mod regulat, în conformitate cu furnizorul. Pe de altă parte, dacă vă pierdeți simbolul, criptostorma nu vă va putea ajuta.

Deoarece oricine cumpără un jeton prin PayPal primește un e-mail cu acesta, este îndoielnic cât de anonim sunteți de fapt. Adresa de e-mail ar putea fi utilizată pentru a conecta identitatea dvs. cu jetonul și criptostormul ar ști ce faceți. În acest caz, simbolul dvs. ar fi propriul dvs. ID digital.

Serviciul susține că nu sunt stocate informații despre clienți, dar suntem sceptici. Oferă o garanție de returnare a banilor dacă a fost folosită mai puțin de 50 la sută din jeton. Dacă cumpărați un jeton de un an, criptostorma ar trebui să vă păstreze informațiile timp de cel puțin șase luni pentru a respecta garanția. Acest lucru pare contradictoriu.

În comparație cu alți furnizori VPN, cum ar fi HideMyAss (citiți recenzia noastră HideMyAss) sau VPNArea (citiți recenzia noastră VPNArea), aceasta se plânge la un nivel ridicat. În total, criptostorma nu poate fi păcălită din punct de vedere al securității și ar putea fi printre cele mai sigure VPN-uri de acolo..

Serviciu clienți

Cryptostorm oferă asistență prin e-mail și despre asta. Nu există chat live sau bază de cunoștințe, dar există un forum în care utilizatorii pot pune întrebări. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt mult mai clare. Există două categorii: „subiecte active” și „subiecte fără răspuns”.

Cryptostorm-forum-subiecte

Secțiunea FAQ nu are nicio legătură cu VPN-ul criptostorm, ci se referă la forumul în sine. Printre altele, puteți găsi întrebări precum „Cum public o postare?” și alte subiecte legate de forum. S-ar putea presupune că cineva care folosește în mod voluntar o astfel de VPN de tehnologie profundă – există suficiente alternative – ar ști cum să facă față unui forum.  

Cryptostorm-Întrebări frecvente

Asistența pentru clienți este greu de găsit. Pe site, puteți vedea următoarele pictograme sub „contact”, care nu ajută prea mult.

Cryptostorm-contact-ne

Am solicitat asistență dacă trebuie să verificăm un jeton înainte de a-l folosi și care este șaiba.

Nu am înțeles care a fost răspunsul, dar trebuie să subliniem că timpul de reacție de 30 de minute este bun. Acestea fiind spuse, un salut și a fi politicos ar fi frumos.

Pentru a rezuma, ne-am regăsit deseori pe GitHub, încercând să căutăm răspunsul la întrebarea noastră, deoarece, indiferent de ce vă oferă criptostormul, cu greu poate fi numit „asistență pentru clienți”.

Verdictul

Când vizitați site-ul web al criptostormului, vă confruntați mai întâi cu un val mare de cuvinte cheie, cum ar fi „bazat pe token”, „open source”, „necompromis”, „servere metalice goale” și „screamin” rapid, „care ajută dezvolta un anumit scepticism față de vânzător.

Designul slab, un site web care nu poate fi gestionat și o mulțime de termeni tehnici cu care o persoană normală nu poate face față către un scepticism și mai mare.

Asta nu are nicio legătură cu a fi un geek. Mai degrabă, este o scuză slabă pentru a acuza erorile de proiectare ale brandului. Pentru mulți utilizatori, criptostorma poate părea o versiune beta programată pe jumătate a inimii a VPN pe care un student a făcut-o în timp ce lucra la un proiect.

Cei care săpa mai adânc nu vor fi dezamăgiți. Criptostorma domină în special o zonă: protecția datelor și securitatea. Serviciul este potrivit doar pentru persoanele care nu le pasă de „bibelouri” din jurul rețelelor VPN, dar care acordă importanță în primul rând securității online.

Este o mică parte a utilizatorilor, totuși, vă recomandăm să citiți celelalte recenzii VPN pentru a găsi un serviciu mai bine rotund..

Ai mai folosit criptostormă înainte? Cum ți-a plăcut? Spuneți-ne în comentarii și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map