CactusVPN Review

CactusVPN este un serviciu care merge foarte mult pentru asta, dar datorită vitezei ridicate suspect și a securității slabe, vă recomandăm să-l transmiteți. Dacă, totuși, vă simțiți aventuroși, obțineți performanțe bune de streaming și o interfață de utilizator bună, după cum puteți citi în recenzia noastră completă CactusVPN..


best-VPN-comentarii

Dacă ați văzut recenzia noastră anterioară CactusVPN, știți că am fost impresionați de upstart-ul relativ tânăr. Am remarcat că avea potențial, dar trebuia să crească înainte de a fi gata pentru cea mai bună listă a noastră de VPN. Având în vedere acest lucru, am decis să îl verificăm din nou pentru a vedea cum merge.

Lucrurile s-au schimbat cu CactusVPN, dar nu toate schimbările sunt în bine. Sistemul de servicii pentru clienți este diferit, au fost adăugate protocoale de rețea privată virtuale și lista de servere este în creștere – deși este încă prea mică.

Curiozitatea noastră ne-a determinat să investigăm dacă modificările făcute la CactusVPN vor fi suficiente pentru a o propulsa în vârf. Sincer, răspunsul este nu, dar mai există ceva pentru anumiți utilizatori. Citiți mai departe pentru a afla dacă sunteți unul dintre ei.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru CactusVPN

Caracteristici

CactusVPN este bogat în caracteristici în unele zone, dar lipsit de altele. Începând cu aspectele pozitive, oferă o mulțime de protocoale VPN, despre care vom discuta mai multe atunci când abordăm securitatea. De asemenea, acceptă multe platforme, inclusiv macOS, Windows, iOS și Android.

CactusVPN oferă, de asemenea, un serviciu inteligent DNS care permite utilizatorilor să își schimbe DNS-ul pentru a accesa site-uri web care altfel ar fi blocate. Cu toate acestea, utilizează o abordare diferită de cea mai mare parte a furnizorilor, pe care o vom aborda mai detaliat în curând.

CactusVPN-OS

Asta ne aduce la lucrurile care lipsesc CactusVPN. Nu are tuneluri divizate, ceea ce este surprinzător de greu de găsit în ciuda cât de util este. Dacă vă interesează tunelul divizat, aruncați o privire la recenzia noastră ExpressVPN. ExpressVPN este unul dintre cele mai bogate funcții VPN de acolo și îl recomandăm.

CactusVPN nu are, de asemenea, extensii de browser, blocare malware și blocare de anunțuri. Prezintă caracteristicile cele mai importante pe care majoritatea consumatorilor le solicită și funcționează destul de bine. Cu toate acestea, lipsește o mulțime de funcții „drăguțe de a avea”.

Prezentare generală a caracteristicilor CactusVPN

Logo CactusVPNwww.cactusvpn.com

Începe de la 217 dolari pe lună Toate planurile

General

Metode de plata
PayPal, card de credit, PayPro, monede Crypto

Acceptă criptocurrency

Conexiuni simultane
5

Acceptă tunelarea divizată

Lățime de bandă nelimitată

Disponibil proces gratuit
1

Perioada de rambursare
30 de zile numai dacă nu puteți utiliza serviciul dintr-un anumit motiv

Suma serverului la nivel mondial
23

Sisteme de operare desktop
Windows, MacOS

Sisteme de operare mobile
Android, iOS

Extensii de browser

Poate fi instalat pe routere

Streaming

Poate accesa Netflix SUA

Poate accesa BBC iPlayer

Poate accesa Hulu

Poate accesa Amazon Prime Video

Securitate

Tipuri de criptare
Criptat implicit (variază în funcție de protocol și nu poate fi configurat)

Protocoale VPN disponibile
OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2, SoftEther

Activat la pornirea dispozitivului

Permite torentarea

Politica fără logare

Test de scurgere DNS trecut

Killswitch disponibil

Malware / blocant publicitar inclus

A sustine

Chat live

Asistență prin e-mail
24/7

Asistență telefonică

Forumul utilizatorului

Bază de cunoștințe

Prețuri

CactusVPN are un preț competitiv și oferă mai multe planuri. Toate planurile vin cu până la cinci conexiuni simultane și lățime de bandă nelimitată. Planul în care cei mai mulți oameni vor fi interesați – VPN cu Smart DNS – este de 6,99 USD pe lună.

De asemenea, oferă planuri trimestriale și anuale, care sunt mai ieftine pe lună, cu cât mergi mai mult. Prețurile pentru aceste perioade de timp sunt bune, dar CactusVPN nu oferă utilizatorilor opțiunea de a se înscrie timp de doi sau chiar trei ani la un moment dat, cum fac unele companii.

Dacă intenționați să utilizați VPN-ul dvs. timp de trei ani sau mai mult, aruncați o privire la recenzia noastră NordVPN. NordVPN oferă un plan de trei ani pentru puțin peste 100 USD, ceea ce reprezintă o valoare mai bună decât plata 54,99 dolari pe an pentru CactusVPN.

CactusVPN oferă, de asemenea, Smart DNS ca produs de sine stătător, precum și planuri din SUA și din Marea Britanie. Aceste planuri VPN vă permit să utilizați serverele din țările respective și numai acele servere. Deși mai ieftin, cazul de utilizare pentru asta pare îngust.

Toate planurile CactusVPN vă permit să vă conectați până la cinci dispozitive simultan, ceea ce este suficient pentru majoritatea oamenilor. Dacă doriți ca familia dvs. să obțină protecție VPN sau să aibă o mulțime de dispozitive, totuși, luați în considerare verificarea recenziei noastre CyberGhost după citirea acesteia. CyberGhost oferă până la șapte conexiuni simultane, care este greu de învins.

CactusVPN acceptă multe forme de plată, inclusiv carduri de credit și PayPal. De asemenea, permite clienților să plătească cu criptomonede, inclusiv bitcoin, Ethereum și o mână de altele.

Are o politică de rambursare de 30 de zile, dar există avertismente. Politica de rambursare nu vă permite să obțineți o rambursare pentru că pur și simplu nu sunteți nemulțumit de serviciu. Spune în mod explicit că trebuie să vă împiedice să utilizați serviciul pentru a obține o rambursare.

Ușurință în utilizare

Site-ul web CactusVPN este bine conceput și vă permite să găsiți ușor ceea ce căutați. În mijlocul ecranului se află un buton „începe acum” care te duce unde poți selecta un plan, dar dacă defilezi în jos, vei vedea opțiunile „încercați VPN gratuit” și „încercați Smart DNS gratuit”.

Selectând oricare dintre opțiunile „încercați gratuit” vă va trimite la un formular care necesită doar configurarea e-mailului. De acolo, veți primi un e-mail care vă permite să setați parola și vă oferă link-uri despre cum puteți configura totul.

Configurarea este ușoară. Pur și simplu descărcați clientul, instalați-l și conectați-vă. Odată conectat, veți vedea că interfața este destul de simplă, dar într-un mod bun. Aspectul face lucrurile cele mai importante să fie ușor de găsit și lasă afară potențialul dezordine. Alegerea culorilor întunecate este de asemenea plăcută, deoarece ajută clientul să iasă în evidență față de celelalte ferestre din spatele său și reduce tensiunea ochilor.

CactusVPN-ClientVPN

În partea de sus există patru file: serviciul VPN, Smart DNS, setări și app killer. În fila VPN, veți găsi un meniu derulant care vă permite să selectați dintr-o listă de orașe, un buton la dreapta care vă permite să sortați orașele după viteză și un buton de conectare. Sub butonul de conectare se află o linie de text care vă spune dacă sunteți protejat.

CactusVPN Smart DNS

Fila Smart DNS are un singur buton care scrie: „activează Smart DNS”. Mai jos este o linie scurtă de text care indică dacă este activat Smart DNS. Aceasta este o îmbunătățire față de versiunea anterioară a clientului, unde a trebuit să te autentifici separat pentru VPN și Smart DNS.

CactusVPN-client-SmartDNS

În setări, veți găsi câteva opțiuni de execuție ale fabricii pe care le puteți configura. Ce este excelent în ceea ce privește designul ferestrei de setări a clientului este cât de clar este formulată fiecare opțiune. Unele dintre comutatoarele au etichete care sunt mai verbose decât clientul dvs. obișnuit, ceea ce vă ajută să clarificați ce face fiecare lucru.

CactusVPN-client-Setări

Aplicația criminală vă permite să construiți o listă de programe care doriți să fie încheiate dacă conexiunea VPN scade.

CactusVPN-client-App-Killer

Există o pictogramă mică în stânga sus care pare a fi un kit de prim ajutor. Te conectează la suport, despre care vom vorbi mai multe despre mai târziu.

De asemenea, ceea ce este plăcut pentru client este că pictograma Cactus din tava de sistem vă permite să știți dacă sunteți în tunel prin VPN. Dacă sunteți conectat la VPN, cactusul este un verde frumos, natural. Dacă nu, este gri.

Viteză

Ca întotdeauna, am testat CactusVPN pe câteva locații după ce am măsurat viteza neprotejată. O privire rapidă la graficul de viteză sugerează că este cel mai rapid VPN din jur, dar scorul nostru, și noi, ar trebui să nu fim de acord. Cactus nu a funcționat cu OpenVPN și, din această cauză, nu a existat puțină sau deloc criptare a conexiunii noastre pentru a afecta viteza.

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (Virginia, Statele Unite)1572,146.01
Tokyo16169.163,78
Londra8571,214,48
Chicago4271.195.9

Am testat VPN-ul cu mai multe protocoale în orașe din întreaga lume. Performanța de la protocol la protocol părea consecventă la început, dar am dat lovitura când am încercat să folosim OpenVPN. În timp ce încercam să folosim OpenVPN, nu ne-am putut conecta la niciun oraș.

Cu toate acestea, toate celelalte protocoale au fost admirabile, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere natura protocoalelor subpar. A reușit să facă conexiunea în aproximativ patru secunde în medie, ceea ce este bun și a fost receptiv. Experiența de navigare nu a fost atât de afectată de VPN, încât abia a fost sesizată.

Timpul de ping a crescut în funcție de distanța noastră de unde făceam tunelul, dar nu prea mult. S-ar putea să nu doriți să jucați jocuri competitive de tir în prima persoană în timp ce utilizați VPN, dar nu a fost nicio problemă pentru muncă, navigare sau streaming. Dacă sunteți în căutarea unui VPN cu ping scăzut, citiți cel mai bun VPN pentru rezervarea jocurilor.

Viteze de descărcare CactusVPN

Vitezele de descărcare au fost practic neafectate, chiar și la distanțe mari, în timp ce performanța de încărcare a avut un succes. Când ne-am conectat la Tokyo, care se află la aproximativ 6.800 de mile de noi, am pierdut aproape jumătate din viteza de încărcare. Acest lucru este destul de impresionant.

Înainte de a se clasifica printre cei mai rapizi furnizori de VPN, cu toate acestea, ne îngrijorează performanța ușor prea bună a CactusVPN. Având în vedere că OpenVPN pur și simplu nu funcționează, suntem un pic îngrijorați de nivelul de criptare prezent. Asociem căderile de viteză pe care le experimentăm cu proxy-urile necriptate, mai degrabă decât cu tunelurile VPN sigure.

Deoarece este dificil de testat nivelul de criptare prezent, cele de mai sus vor trebui să rămână suspiciuni, dar avem unele îndoieli care decurg din rezultatele de mai sus. Deși este capabil să vitezeze rapid cu protocoale subpar, această secțiune poate fi pur și simplu rezumată la „nu se aplică”, deoarece nu există nicio bază de comparație.  

Securitate

Când vine vorba de securitate, CactusVPN nu este pur și simplu bun. Nu vă permite să alegeți nivelul de criptare pentru conexiunea dvs. și nu suntem siguri dacă este chiar criptat, judecând după rezultatele de viteză de mai sus. Tipul de criptare depinde de protocolul pe care îl utilizați, dar în mare parte este AES pe 128 de biți.

În ceea ce privește protocoalele, oferă o selecție uimitoare. Acest lucru vă permite să vă adaptați VPN-ul la nevoile dvs. în ceea ce privește cântărirea securității versus viteză sau orice alt aspect. Dezavantajul este că nu am putea obține OpenVPN, care este probabil cel mai sigur protocol, pentru a funcționa în timpul testării noastre.

CactusVPN-Protocoale

Clientul are mai multe caracteristici de securitate care pot îmbunătăți nivelul de protecție oferit de VPN. Setările vă permit să îl configurați pentru a rula la pornire sau pentru a opri traficul pe internet dacă se pierde conexiunea la VPN. Acestea sunt esențiale pentru securitate.

Există, de asemenea, protecția împotriva scurgerilor DNS pe care am testat-o ​​cu acest test de scurgere DNS și s-a dovedit că funcționează. Ucigașul de aplicații este, de asemenea, plăcut. Vă permite să configurați o listă de programe pentru a ucide dacă conexiunea VPN este pierdută.

intimitate

CactusVPN spune de mai multe ori pe site-ul său web că are o politică de neînregistrare. Se spune că nu sunt stocate date cu privire la activitatea dvs. în timp ce utilizați VPN, inclusiv adresa IP, jurnalele de trafic, timestamps-urile, lățimea de bandă folosită și altele asemenea. Aceasta susține că nu există monitorizare sau înregistrare.

Acestea fiind spuse, există secțiuni în politica de confidențialitate care pictează o imagine diferită. Pentru început, acesta spune că ar putea „împărtăși unele date non-personale pentru a optimiza capacitatea de utilizare și promovarea serviciilor și site-ului nostru web cu servicii precum Google Analytics sau Facebook.”

De asemenea, veți găsi o secțiune în care CactusVPN își rezervă dreptul de a colecta date și de a utiliza datele cu caracter personal atunci când este necesar să vă protejați de vina legală. Există și alte clauze în care se spune că va dezvălui „orice informații despre tine” oficialilor de ordine și guvernului.

Clauzele răspândite de-a lungul politicii de confidențialitate ar putea afecta în mare măsură potențialii clienți și, în unele cazuri, par chiar să contravin revendicărilor repetate de lipsa de jurnal. Dacă doriți o VPN care oferă confidențialitate și securitate excepționale, aruncați o privire la recenzia noastră de acces la internet privat.

Streaming performanță

Când am testat performanța de streaming a CactusVPN, am întâlnit o situație interesantă. Pe site-ul web, există o listă cu peste 230 de site-uri geoblocate la care VPN vă permite să accesați. Cu toate că am pornit clientul și ne-am conectat la VPN prin intermediul serverului din Londra, totuși, nu a funcționat cu BBC iPlayer.

CactusVPN-Geoblocking

Am contactat asistența, care a fost o experiență bună pe care o vom aborda într-un moment și ni s-a spus că Smart DNS a fost responsabil pentru a permite accesul la site-urile geoblocate. Am creat Smart DNS, care a necesitat configurare, inclusiv oprirea IPv6 și am intrat în BBC iPlayer, SUA Netflix și alte site-uri web geoblocate tipic..

Din păcate, nu puteți rula Smart DNS și VPN în același timp în clientul CactusVPN. Ești limitat la unul sau altul. Asta înseamnă că puteți accesa și utiliza site-uri web geoblocate cu serviciul Smart DNS, dar conexiunea dvs. nu va fi sigură. DNS-ul inteligent nu vă permite să vă conectați la un server local, să vă criptați conexiunea sau să îmbunătățiți securitatea.

Avantajul instalării este că rezoluția și viteza experienței dvs. de streaming nu vor fi afectate. Întârzierea și slăbiciunea pe care ați putea să o vedeți în streaming cu un VPN nu vor fi prezente, deoarece utilizați conexiunea dvs. de internet normală, mai degrabă decât să vă conectați conexiunea pe tot globul.

Netflix și BBC iPlayer au fost captivante și au fost implicite la cea mai înaltă rezoluție. Pe parcursul orei de testare, nu a existat nicio tamponare și nici o scădere a rezoluției. Totul a funcționat bine, dar nefolosirea unui VPN face ușor să fii prins (printre celelalte pericole).

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a bate interdicția Netflix VPN, atunci vă sugerăm să consultați cel mai bun VPN pentru ghidul Netflix. În mod alternativ, dacă conținutul BBC este ceea ce urmați, avem un articol care acoperă cel mai bun VPN pentru BBC iPlayer. Vă sugerăm să le căutați în loc să folosiți un DNS inteligent neprotejat.

Locații server

Ultima dată când ne-am uitat la CactusVPN, avea doar 20 de servere. Aceasta este o cantitate anemică de servere. Mulți furnizori VPN au mai multe într-un singur oraș din SUA.

De atunci, și-a îmbunătățit jocul, dar nu într-un mod semnificativ. Acum are un număr total de 23 de servere la nivel mondial. Într-un fel, acesta este un lucru bun, deoarece arată îmbunătățiri. Cu toate acestea, douăzeci și trei nu sunt impresionante.

CactusVPN-Servere

Locațiile serverelor sunt previzibile și includ patru orașe americane, patru servere la Londra și un total de 17 locații în alte părți. Are orașe din Asia, Europa și S.U.A., dar nu există servere în Africa sau America de Sud.

În ciuda numărului redus de servere, CactusVPN oferă performanțe puternice, așa cum am văzut în testele noastre de viteză. Acestea fiind spuse, dacă experimentează o creștere rapidă a bazei de utilizatori și nu își poate actualiza rapid infrastructura, probabil că viteza va suferi.

Serviciu clienți

După cum am menționat, a trebuit să contactăm serviciul de asistență pentru clienți pentru a ne întreba cum putem să funcționeze site-urile geoblocate. Am spus că suntem un client normal care folosea proba gratuită pentru a testa serviciul și a dorit să utilizeze BBC iPlayer. Întrebarea noastră a primit un răspuns într-un minut și ni s-a oferit o încercare gratuită de cinci zile a serviciului Smart DNS.

Timpul de răspuns și disponibilitatea de a ajuta a fost impresionant. Am pus și alte câteva întrebări cu privire la client și am primit răspunsuri bune, toate într-un minut de la întrebare.

Baza de cunoștințe este, de asemenea, bună, cu o minuțioasă întrebare frecventă și mai multe ghiduri de instruire scrise în mod clar. Acestea fiind spuse, nu există nicio linie telefonică și când a fost scrisă ultima noastră recenzie, a existat o caracteristică de chat live la fața locului care nu mai este prezentă.

Verdictul

Concluzia noastră este similară cu cea la care am ajuns ultima dată cu CactusVPN. Există o mulțime de lucruri despre asta. Serviciul pentru clienți este excelent, clientul este fiabil și ușor de utilizat, iar numărul de protocoale și alte funcții este excelent. Prețurile sunt competitive și VPN-ul rapid, dar nu poate rula OpenVPN, care este, probabil, cel mai bun protocol pentru majoritatea oamenilor.

Acestea fiind spuse, CactusVPN trebuie să crească încă ceva înainte să fie gata să concureze cu like-urile ExpressVPN și NordVPN. Politica de confidențialitate este suficientă pentru ca aproape oricine să se simtă incomod, iar numărul de servere este inacceptabil.

Numai timpul va spune dacă CactusVPN va crește pentru a deveni un titan al industriei VPN. Potențialul există, dar mai are un drum lung.

Dacă aveți experiență cu CactusVPN, spuneți-ne cum a mers în comentariile de mai jos. Dacă căutați ceva mai bun, suntem siguri că veți găsi VPN-ul perfect pentru dvs. în recenziile VPN. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me