Revizuirea accesului la internet privat – actualizată în 2020

Revizuire privată de acces la internet

Dacă sunteți în căutarea unui serviciu VPN rapid, fără accesorii, Accesul la internet privat merită atenția voastră. Face tot ce trebuie, fără întrebări, deși ne dorim ca PIA să aibă ceva mai puține probleme în a intra în Netflix și alte servicii de streaming. Citiți recenzia noastră completă pentru a afla mai multe.


PIA-Slider1

PIA-slider2

PIA-slider3

PIA-slider4

PIA-slider5

Anterior

Următor →

În ultimii ani, Accesul la internet privat s-a schimbat foarte mult, dar, în ciuda acestui fapt, a fost mereu agățat de cel mai bun ghid al nostru VPN. Deși nu a ajuns niciodată la înălțimea unui ExpressVPN sau a unui CyberGhost, PIA a inclus întotdeauna lista noastră de recomandări ca un VPN puternic și ușor de utilizat la un preț decent. 

Versiunea sa cea mai recentă, versiunea 1.5.1, poate fi cea mai bună, cu o listă de funcții noi și o interfață revizuită, de pornit. În această revizuire a accesului la internet privat, vom analiza acele funcții noi, precum și vom verifica viteza, securitatea, confidențialitatea, performanța de streaming și serviciul pentru clienți.. 

Din fericire, toate modificările au făcut doar PIA mai puternic. Vom intra în specificul care sunt noile caracteristici și de ce ne plac în următoarele câteva mii de cuvinte, dar dacă doriți să săriți hoopla, puteți oricând să treceți la PIA și să încercați fără riscuri cu șapte -garantie de returnare a banilor.

PIA Video Review

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru acces la internet privat

Caracteristici

PIA, în iterațiile sale anterioare, a fost ușor pe caracteristici. Deși MACE a fost întotdeauna un punct esențial de vânzare – mai mult despre asta în secțiunea „securitate” de mai jos – multe dintre opțiunile avansate văzute în aplicație astăzi nu au fost prezente. În ultimii ani, însă, PIA și-a integrat aplicația într-una dintre cele mai robuste opțiuni de pe piață.

Cea mai recentă adăugare este tunelarea divizată, sau cum o numește PIA, „excluderi de aplicații”. Tunelarea Split vă permite să trimiteți ceva trafic prin tunelul VPN în timp ce un alt trafic rămâne în conexiunea dvs. normală.

Deși puteți iniția manual tuneluri split cu aproape orice VPN, este greu de făcut, iar foarte puține servicii vă permit să o configurați în aplicație (citiți recenzia noastră PureVPN pentru un serviciu care face acest lucru). 

PIA-review-split-tunelare

Pe lângă tunelurile divizate, PIA are un comutator de ucidere – care poate fi setat să blocheze conexiunea dvs. de internet atunci când VPN scade sau când VPN este dezactivat – și setările de criptare (citiți descrierea noastră de criptare). MACE este, de asemenea, o caracteristică cheie, dar vom vorbi mai mult despre asta atunci când ne uităm la securitate. 

Expediere port PIA 

Unele locații PIA acceptă redirecționarea porturilor. Deși nu indică ce locații o acceptă, puteți bifa în setări comutatorul pentru „port port forwarding”, astfel încât acesta să verifice întotdeauna. 

Redirecționarea porturilor poate fi utilizată pe conexiuni standard pentru o varietate de scopuri, inclusiv conectarea directă la un server de joc sau obținerea accesului direct la un server VoIP, dar pentru VPN-uri, este utilizată mai ales pentru torrenting. 

Pe scurt, routerul dvs. funcționează ca un intermediar între dvs. și internet, îți transmite solicitările către server și apoi vă trimite aceste date înapoi printr-un port. Aceste comunicații trec printr-un firewall NAT, ceea ce poate provoca unele probleme cu torrenting-ul.

Cu redirecționarea portului, puteți re-conecta conexiunea pentru a deveni un nod activ într-o conexiune peer-to-peer, permițându-vă să comunicați direct cu mai mulți colegi. Puteți afla mai multe despre asta în ghidul nostru pentru torenting. 

Proxy PIA

PIA include un proxy SOCKS5 cu abonament VPN care necesită un nume de utilizator și o parolă separate, pe care le puteți genera în panoul de control. Deși nu este o idee grozavă să folosești doar proxy – citiți ghidul nostru VPN vs. proxy vs. Tor pentru mai multe despre asta – poate fi folosit împreună cu VPN. 

PIA-review-proxy

Una dintre cele mai recente adăugări la PIA este capacitatea de a folosi proxy SOCKS5 pentru a vă conecta la VPN. Dacă faceți acest lucru, adăugați un alt hop la conexiunea dvs. fără a crește semnificativ timpul de încărcare. Pe scurt, beneficiați de o conexiune dublă în timp ce treceți printr-un singur tunel VPN. 

Prezentare generală a caracteristicilor accesului la internet privat

Logo privat de acces la internetwww.privateinternetaccess.com

Începe de la 297 dolari pe lună Toate planurile

General

Metode de plata
PayPal, card de credit

Acceptă criptocurrency

Conexiuni simultane
10

Acceptă tunelarea divizată

Lățime de bandă nelimitată

Disponibil proces gratuit

Perioada de rambursare
30 de zile

Suma serverului la nivel mondial
3.355 în 60 de locații

Sisteme de operare desktop
Windows, MacOS, Linux

Sisteme de operare mobile
Android, iOS

Extensii de browser
Chrome, Firefox, Safari

Poate fi instalat pe routere

Streaming

Poate accesa Netflix SUA

Poate accesa BBC iPlayer

Poate accesa Hulu

Poate accesa Amazon Prime Video

Securitate

Tipuri de criptare
128-AES, 256-AES, RSA-1024, RSA-4096

Protocoale VPN disponibile
OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2

Activat la pornirea dispozitivului

Permite torentarea

Politica fără logare

Test de scurgere DNS trecut

Killswitch disponibil

Malware / blocant publicitar inclus

A sustine

Chat live

Asistență prin e-mail
24/7

Asistență telefonică

Forumul utilizatorului

Bază de cunoștințe

Prețuri

PIA își păstrează prețul simplu, oferind un singur plan pe mai multe durate, spre deosebire de VyprVPN (citiți recenzia noastră VyprVPN). Serviciul este oferit în durate de o lună, șase luni și un an, deși PIA face trimitere la un plan de doi ani în termenii săi. Cu toate acestea, pe site-ul său nu am găsit opțiunea de doi ani. 

Singura modalitate de a vă abona timp de doi ani este să faceți upgrade în panoul dvs. de control de pe site-ul PIA. Dacă cumpărați mai puțin de un an, veți avea opțiunea să vă actualizați abonamentul la un an sau doi ani la un preț proporțional.

Toate cele trei durate se bazează pe o rată lunară de 9,95 USD, dar niciodată nu veți plăti asta. Fiecare nivel oferă un fel de reducere, începând cu 30 la sută din planul lunar și trecând la 67 la sută din cel anual. 

Dacă PIA nu își schimbă prețul, veți plăti aceeași rată ca și când v-ați înscris, spre deosebire de HideMyAss, care crește prețul la reînnoire (citiți recenzia noastră HideMyAss pentru mai multe despre asta). 

Știind asta, prețul este excelent. Este rar să găsești un VPN care să ofere un serviciu lunar care să conțină toate clopotele și fluierele cu mai puțin de 7 USD. 

Puteți obține un abonament mai ieftin cu un serviciu precum Windscribe, dar fără toate caracteristicile pe care le include PIA (citiți recenzia Windscribe). Prețul devine mai impresionant cu cât durata dvs. este mai lungă, de asemenea, punând la dispoziție servicii scumpe ca Astrill (citiți recenzia noastră Astrill). 

Indiferent de durata pe care o alegeți, aveți acces la 10 conexiuni simultane și la toate caracteristicile PIA, inclusiv proxy SOCKS5 și MACE. Mai mult, puteți plăti cu PayPal, un card de credit sau Amazon Pay, precum și prin metode de plată anonime, inclusiv transferuri bitcoin și carduri cadou. 

Încercare gratuită PIA

Prețul excelent al PIA este scăzut din cauza unei lipsuri de proces gratuit. Deși PIA nu este singurul care nu oferă un proces gratuit, perioada de rambursare a acestuia este mediocră. Vi s-a permis doar o săptămână să vă răzgândiți, indiferent de ce perioadă ați cumpărat. Acestea fiind spuse, cel puțin PIA nu minte în legătură cu perioada de rambursare, așa cum face TorGuard (citiți recenzia noastră TorGuard). 

Față de alte servicii de top, perioada de rambursare a PIA este scăzută. Majoritatea serviciilor oferă o garanție de returnare de 30 de zile – citiți recenzia noastră NordVPN cu un exemplu – în timp ce unii, cum ar fi CyberGhost, oferă 45 de zile complete (citiți recenzia noastră CyberGhost). Acestea fiind spuse, prețul este suficient de scăzut, încât PIA merită în continuare o lovitură.

Ușurința în utilizare

PIA îți ușurează configurarea unui cont. Pe pagina principală a site-ului web, puteți descărca aplicația făcând clic pe butonul „descărcați”, precum și puteți alege un abonament pentru plata serviciului dvs.. 

Spre deosebire de majoritatea altor VPN-uri, PIA nu te face să parcurgi un proces de configurare specific (citiți recenzia noastră IPVanish pentru un exemplu în acest sens). Mai degrabă, puteți descărca mai întâi aplicația sau vă puteți înscrie mai întâi. 

Pentru majoritatea oamenilor, faceți clic pe butonul „alăturați-vă acum” este cel mai rapid mod de a începe. PIA își va afișa durata disponibilă, iar apăsând pe una, se va deschide o fereastră de plată. Toate acestea se întâmplă pe pagina produsului, făcând procesul de checkout fără probleme. 

PIA-review-checkout

Descărcare PIA

Descărcarea PIA este simplă. După ce v-ați înscris, veți fi adus direct pe pagina de descărcare, fără a fi nevoie să creați un cont sau să vă confirmați e-mailul. PIA va detecta automat sistemul de operare și va afișa toate instalatoarele pentru diferitele platforme pe care le suportă. Am fost deosebit de fericiți să vedem un fișier APK separat pentru instalațiile Android care nu sunt tradiționale. 

PIA-review-descărcare

În plus, PIA prezintă sumele de verificare SHA-256 pentru cele mai recente versiuni ale Windows, macOS și Linux, astfel încât să puteți rezolva problemele care pot apărea în timpul instalării. Există, de asemenea, câteva instrumente de confidențialitate recomandate în partea de jos, inclusiv GlassWire și Blur (citiți recenzia noastră pentru blur). 

Programul de instalare Windows se ocupă de toate. După descărcarea fișierului, tot ce trebuie să faceți este să îl deschideți. PIA va începe instalarea imediat, fără nici o intrare de la utilizator. După finalizarea procesului, vi se va da un tur rapid și opțiunea de a vă autentifica. 

Autentificare PIA

Deși ați fost trimis direct la pagina de descărcare după confirmarea plății, nu puteți închide browserul. PIA trimite un nume de utilizator și o parolă la e-mailul pe care l-ați semnat, la care va trebui să vă conectați. Nu este neplăcut, dar preferăm foarte mult metoda de autentificare bazată pe simboluri ExpressVPN (citiți recenzia noastră ExpressVPN). 

Numele de utilizator și parola pe care le-ați trimis este un pachet de litere și numere, de aceea vă recomandăm să le depozitați la unul dintre cei mai buni manageri de parole, cum ar fi 1Password (citiți recenzia noastră 1Password). Acest lucru este și mai important dacă utilizați un e-mail al arzătorului, care este posibil cu PIA, deoarece singurele informații personale necesare sunt metoda de plată și adresa de e-mail..

PIA se va lansa în tava de sistem și puteți introduce datele de autentificare prin e-mail pentru a avea acces la serviciu. Deși există o mulțime de clopote și fluiere sub capotă, puteți utiliza PIA fără să atingeți niciuna dintre ele. 

Aplicația Windows PIA

Dacă tot ce vrei să faci este să te conectezi, PIA îl face ușor. Aplicația se deschide cu un buton „on” mare și o locație recomandată, nimic altceva. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul pentru a vă conecta, PIA vă va conecta la locația cu cel mai mic ping. Este important de remarcat, deoarece această locație poate să nu fie cea mai apropiată de dvs.. 

PIA-review-ferestre-aplicație

De exemplu, testarea în St. Louis, PIA a recomandat locația în Texas, în ciuda faptului că o locație în Chicago era disponibilă. Pe lista de servere, pe care o puteți găsi făcând clic pe locația selectată curent, puteți vedea unde se află centrul de date, precum și timpul de ping măsurat de PIA. 

Se pare că testul ping este în curs de desfășurare. Când utilizați aplicația, timpul măsurat ping s-ar schimba cu câteva milisecunde pe locații. 

PIA-review-server-list

Înapoi pe ecranul principal al aplicației, există câteva setări pe care le puteți accesa dând clic pe săgeata în jos din partea de jos. Dacă faceți acest lucru, extindeți fereastra, permițându-vă să vizualizați un test de viteză, unele setări rapide, informațiile despre abonament și multe altele. 

Oricare dintre aceste secțiuni poate fi semnalizată sau mutată fie mai mare în listă, fie afișată pe ecranul principal al aplicației. 

PIA-review-a extins-view

Setări PIA

Deși puteți ajusta câteva setări din vizualizarea extinsă – de exemplu, activarea modului de lumină sau oprirea MACE – carnea și cartofii sunt în ecranul de setări. 

Puteți deschide setările făcând clic pe cele trei puncte din partea dreaptă sus a aplicației. Din fericire, fereastra de setări este separată de aplicația tavii, astfel încât să o puteți muta și regla după cum trebuie. 

PIA-review-settings

În general, nu există prea multe setări, dar elementele de bază sunt acoperite. Puteți activa și dezactiva MACE, regla comutatorul de ucidere și vă poate schimba criptarea, dar PIA nu merge prea departe în gaura iepurelui, spre deosebire de AirVPN (citiți recenzia AirVPN). În afara setărilor de criptare, despre care vom vorbi mai mult în secțiunea „securitate”, veți acorda atenție în principal setărilor de aspect. 

Extensia Chrome PIA

Pe lângă aplicația locală, PIA are o extensie disponibilă pentru Chrome, Opera și Firefox. Am testat pe Opera (citiți recenzia noastră Opera), care ar trebui să funcționeze similar cu extensia Chrome, deoarece ambele browsere sunt bazate pe Chromium.  

PIA-review-crom-extensie

Puteți utiliza una sau alta, sau atât aplicația desktop, cât și extensia. În cea mai mare parte, extensia servește ca un alt mod de a controla VPN-ul, dar există și unele caracteristici de confidențialitate. 

În mod implicit, extensia blochează accesul la microfon, cameră web și locație. Puteți găsi aceste protecții în altă parte, dar faptul că le-ați inclus în rețeaua VPN nu este rău. 

În plus, puteți configura o listă de by-pass în extensie, așa cum se poate în aplicația locală. Nu este la fel de utilă setarea pentru site-uri web, ci pentru aplicații, dar puteți adăuga în continuare excepții la tunelul VPN din extensie. 

Viteză

PIA este de departe unul dintre cele mai rapide VPN-uri pe care le-am testat. Nu numai că a rămas repede aproape de casă, dar și când a sărit peste iaz, ceea ce este destul de neobosit. În plus, ping-ul nostru a rămas sub 250ms, indiferent unde ne-am tunelat, câștigând PIA un loc în cel mai bun VPN pentru ghidul nostru de jocuri..

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (St. Louis)994.5421.57
Chicago (recomandat)1691,2519.79
New York City3785.9817.99
Southampton, Marea Britanie10188.7118.31
Tokyo, Japonia18251.9612.91
Sydney, Australia24682.1815.31

După cum vom intra în următoarea secțiune, PIA începe cu criptarea AES-128-GCM, care ar trebui să fie mai rapidă decât majoritatea VPN-urilor care folosesc AES-256-GCM. Pentru a ne menține corect testarea, am folosit OpenVPN cu UDP ca protocol de transport și AES-256-GCM ca cifru. Chiar și când sari mărimea cheii, PIA a rămas rapid. 

Analizând rezultatele de mai sus, cea mai șocantă viteză a venit din Marea Britanie, unde rata noastră de descărcare a fost de fapt mai rapidă decât testarea noastră din New York. Japonia a fost mai lentă, deși nu de mult. Chiar și când a făcut tunel în cealaltă parte a lumii, PIA a menținut mai mult de jumătate din viteza noastră de descărcare neprotejată, menținând latența scăzută. 

Vitezele văzute aici sunt corelate doar cu ExpressVPN, care este, în medie, mai rapid, deși PIA este foarte aproape (citiți piesa noastră ExpressVPN vs PIA). Între timp, face ca serviciile impresionant de rapide, precum TorGuard, AirVPN și Astrill, să pară ca opțiuni subpar în comparație. 

Securitate

PIA se încarcă cu OpenVPN ca protocol implicit folosind pachete UDP. Acesta este standardul pentru securitatea VPN, așa cum puteți vedea în defalcarea protocolului VPN. Cu toate acestea, cifrul care este asociat cu protocolul nu este valabil. În afara cutiei, PIA se încarcă cu AES-128-GCM, care folosește o dimensiune mai mică a cheii decât standardul AES-256-GCM. 

Pentru majoritatea aplicațiilor, diferența de dimensiune a cheii nu ar trebui să conteze. Din fericire, PIA vă permite să schimbați între AES-GCM și AES-CBC, precum și să schimbați dimensiunea cheii între 128 biți și 256 biți. În plus, puteți selecta metoda de strângere de mână, care, în mod implicit, este setată la RSA-2048. Desigur, actualizarea criptării dvs. va crește timpul de încărcare. 

Deși poate să nu fie aparent în aplicație, PIA acceptă mai mult decât OpenVPN. Puteți configura un nume de utilizator și parolă PPTP și L2TP în panoul de control al contului dvs., dacă doriți să utilizați aceste protocoale, deși avertizați că va trebui să le configurați manual. În plus, utilizatorii iOS au acces și la IKEv2.

Test de scurgere DNS PIA

Pentru a asigura eficacitatea măsurilor de securitate, am efectuat un test de scurgere DNS la PIA, precum și teste de scurgere IP și WebRTC. Nu este surprinzător că rezultatele au fost curate. Nu numai că solicitările DNS și adresa IP au fost ascunse în mod corespunzător, dar PIA a reușit să facă acest lucru cu redirecții minime, arătând avantajele serverelor de bare metalice. 

PIA MACE

Deși criptarea și scurgerile sunt cele mai importante domenii din această secțiune, PIA prezintă un alt punct de discuție. În abonamentul dvs. este inclus MACE, care ar trebui să vă ajute să rămâneți în siguranță online. Nu este un antivirus pe deplin – citiți cel mai bun ghid pentru software antivirus pentru asta, dar face posibilitatea de a ateriza pe un site web infectat mai puțin probabil.

MACE funcționează în mod similar cu un blocant de anunțuri (citiți cel mai bun ghid pentru blocatorii pop-up pentru mai multe despre asta). Când încărcați un site web, browserul dvs. trimite o serie de solicitări referitoare la adresa IP a serverului web la care încercați să accesați. MACE scanează aceste solicitări și verifică adresele IP pe o listă neagră care este actualizată regulat. 

Dacă MACE găsește o potrivire, site-ul nu se va încărca, protejându-vă de o sarcină utilă rău intenționată. În plus, PIA a configurat MACE pentru a utiliza o listă publică de blocuri de anunțuri, astfel încât funcționează și ca blocant de anunțuri. 

Păgând în jurul nostru, am considerat că MACE este eficient. Acestea fiind spuse, noi site-uri web dăunătoare se lansează zilnic, așa că nu am recomanda MACE în loc de, să spunem, Bitdefender (citiți recenzia noastră Antivirus Bitdefender).

intimitate

PIA este o raritate în spațiul VPN. La fel ca majoritatea serviciilor, se află în spatele unei politici fără logging, ceea ce înseamnă că nicio informație care a trecut prin VPN nu este păstrată în evidență sau monitorizată oricând. Cu toate acestea, mai mult decât atât, PIA este transparent. Este unul dintre puținele VPN care își declară direct compania-mamă și explică clar practicile sale de confidențialitate. 

Să scoatem mai întâi lucrurile ușoare. Singura informație pe care o solicită PIA atunci când vă înscrieți este o adresă de e-mail și o metodă de plată. Puteți anonimiza plata într-o varietate de moduri, deoarece PIA acceptă transferuri de criptocurrency și carduri cadou. Dacă utilizați un card de credit, PIA solicită doar detalii de facturare de bază, ceea ce, în S.U.A., înseamnă țara și codul poștal. 

Un nume de utilizator și o parolă sunt generate pentru contul dvs. pe baza e-mailului dvs., care poate fi stocat în aplicație pentru o autentificare mai ușoară. 

Deși nu există nicio modalitate de a ști sigur, se pare că e-mailul și numele de utilizator nu sunt legate direct. Chiar dacă sunt, PIA nu te împiedică să folosești un e-mail pe arzător. Singura informație de care aveți nevoie de la PIA este numele dvs. de utilizator și parola generate. 

În ceea ce privește cererea fără jurnal, PIA a dovedit în instanță că nu păstrează jurnalele, o problemă făcută cu atât mai impresionant, având în vedere că compania sa mamă, London Trust Media, are sediul în SUA În 2016, un bărbat din Florida era adus în instanță pentru că a amenințat că va folosi o bombă, iar când FBI-ul a anchetat, au descoperit că suspectul ar fi folosit PIA. 

În cadrul citației, PIA trebuia să predea jurnalele de trafic pe care le avea asupra suspectului, dar nu era nimic de predat. Să fim clar: London Trust Media ar încălca legislația Statelor Unite dacă ar avea jurnalele și nu le-ar preda, deci fie își risca gâtul pentru confidențialitatea unuia dintre utilizatorii săi, fie nu există registre. 

Toate aceste informații sunt prezentate în documentele oficiale ale instanței. Mai mult, există înregistrări ale London Trust Media care răspundeau unor citații din trecut. 

Menționăm toate acestea, deoarece se pare că există multe discuții dezinformate cu privire la confidențialitatea PIA pe internet. Deși este adevărat că nu există nicio modalitate definitivă de a demonstra că o VPN nu ține jurnalele, PIA a prezentat dovezi mult mai multe decât majoritatea, ceea ce este impresionant, considerând că este bazat în state.

Streaming performanță

În ciuda vitezei și a funcțiilor necesare, PIA nu va fi cel mai bun VPN pentru lista de streaming. L-am testat pe patru site-uri de streaming majore, dintre care două au accesat PIA. Hulu s-a descurcat bine, PIA s-a extras pe mai multe servere americane. Totuși, Amazon Prime Video și BBC iPlayer au avut probleme. 

Am testat acele platforme pe mai multe servere și amândoi au putut detecta că folosim un VPN de fiecare dată. Dacă sunteți interesat să difuzați versiunea BBC iPlayer sau Prime Video, vă recomandăm să citiți cel mai bun VPN pentru BBC iPlayer și cel mai bun VPN pentru ghiduri video Amazon Prime. 

PIA Netflix

Am putut accesa Netflix cu PIA, deși nu în mod constant. În mai multe puncte în timpul testării, Netflix ar refuza să încarce, lucru pe care nu l-am întâlnit niciodată. Am găsit o soluție de încărcare, încărcând Netflix pe o conexiune standard, apoi conectându-ne la PIA ulterior. Când a făcut asta, a funcționat bine. 

Ceea ce este ciudat este că Netflix, dacă va bloca o VPN, va face acest lucru cu o eroare de proxy, după ce încercați să transmiteți conținut. Pe unele servere PIA, am fost blocați să încărcăm chiar și serviciul. 

Locații server

PIA are peste 3.335 de servere în 30 de țări la momentul scrierii. Cu toate că numărul serverului este mare, răspândirea este neimpresivă (mai mult decât atât într-un minut). Acestea fiind spuse, disponibilitatea limitată în țări are sens. PIA folosește doar servere metalice goale, ceea ce înseamnă că nu există nicio locație virtualizată în zone mai greu accesibile.  

Servere PIA

Rețeaua de servere este împărțită în 50 de locații, majoritatea fiind concentrate în S.U.A. Doar o serie de alte țări au mai multe locații, inclusiv Canada, Germania, Marea Britanie și Australia. În afara acestora, fiecare țară are o singură locație. Acestea fiind spuse, fiecare locație are mai multe servere; pur și simplu nu puteți selecta între ele. 

PIA-review-servere

În ceea ce privește răspândirea, PIA este neimpresiv. Elementele de bază sunt prezentate, inclusiv locațiile din Hong Kong, Japonia și cea mai mare parte a Europei, dar unele dintre locațiile exotice văzute cu HideMyAss sau NordVPN nu sunt prezente. 

Serviciu clienți

Majoritatea sprijinului acordat de PIA provine de la baza sa de cunoștințe. În momentul scrierii, există mai mult de 100 de articole de urmărit, fiecare completat până la marginea detaliilor. 

Majoritatea pieselor sunt, pe bună dreptate, axate pe probleme tehnice cu aplicația, dar există și câteva articole de cunoștințe generale, cum ar fi locul unde se află PIA și dacă păstrează jurnalele. 

PIA-review-knowledgebase

Rotunjind opțiunile de auto-ajutor, PIA include și o listă de ghiduri care vă pot parcurge prin diferite funcții ale aplicației. Totul de la descărcarea programului de instalare la configurarea setărilor DNS este acoperit pe fiecare sistem de operare pe care îl acceptă PIA. Există, de asemenea, ghiduri pentru instalarea platformei pe routere. 

Dacă doriți să intrați în contact cu echipa de asistență, va trebui să trimiteți un e-mail. PIA oferă asistență prin e-mail printr-un formular de contact și acesta este. Chat-ul în direct este esențial pentru VPN-urile din aceste zile, așa că este dezamăgitor să vezi opțiunile de contact limitate ale PIA. 

Acestea fiind spuse, PIA pune la dispoziție cheia PGP dacă doriți să contactați echipa printr-o conexiune criptată (citiți ghidul nostru pentru securitatea e-mailului pentru mai multe despre asta). 

De asemenea, puteți lăsa feedback, sub forma unei solicitări a serverului sau a unei sugestii de caracteristici, dar probabil că nu veți mai auzi o perioadă. Analizând sugestiile închise, cea mai recentă este din decembrie 2018, în ciuda faptului că există două pagini de solicitări din 2019. 

Cu toate acestea, cele mai multe solicitări necesită timp de dezvoltare, așa că, deși PIA necesită un timp pentru a implementa funcțiile pe care le dorește comunitatea sa, echipa de dezvoltare ascultă clar.

Verdictul

PIA a devenit un serviciu impresionant prin ultimele sale iterații. Ceea ce a fost VPN barebones a devenit ceva mai mare, cu o abundență de caracteristici unice, care sunt accesibile chiar și celor mai faine tehnofile. De asemenea, prețul este corect, făcând PIA o recomandare ușoară. 

Ce părere aveți despre PIA? Aveți de gând să-l încercați pentru săptămâna liberă? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map