Revizuire TorGuard – greu de utilizat, dar sigur – actualizat în 2020

Recenzie TorGuard

TorGuard este un VPN axat pe securitate care vă va proteja dacă vă puteți da seama cum să îl utilizați. Deși este foarte corect, folosirea UI-ului depășit este o sarcină în cel mai bun timp și nu o recomandăm persoanelor care caută o experiență de utilizator fără stres, deoarece puteți citi recenzia noastră TorGuard completă.


best-VPN-comentarii

TorGuard este o rețea privată virtuală la care am luat amabilitate la ultimul test. În recenzia noastră anterioară TorGuard, am lăudat personalizarea, viteza rapidă și punctul de preț rezonabil, cântărind toate acestea față de interfața sa datată și complexă. Deși personalizarea și viteza sa sunt încă intacte, interfața își arată vârsta acum mai mult ca niciodată. 

Odată cu actualizările difuzate de la VyprVPN (două VPN-uri pe care le-am criticat pentru utilizare, după cum puteți vedea în revizuirea noastră privată de acces la internet și revizuirea VyprVPN), TorGuard rămâne în urmă. 

TorGuard este dificil de utilizat și în comparație cu servicii precum CyberGhost – care echilibrează frumos opțiunile avansate cu capacitatea de utilizare – pare o opțiune subpar, în cel mai bun caz. 

În această recenzie actualizată TorGuard, vom vedea dacă mai merită un loc pe lista noastră de VPN-uri. Așa cum am făcut înainte, vom evalua TorGuard punct pentru punct în funcții, prețuri, ușurință pentru utilizator, viteză, securitate, confidențialitate, performanță în streaming, locații server și asistență pentru clienți înainte de a da verdictul nostru.

torguard-Slider1

torguard-slider2

torguard-slider3

torguard-slider4

torguard-slider5

Anterior

Următor →

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru TorGuard

Caracteristici

Unul dintre punctele forte ale TorGuard este flexibilitatea, care costă accesibilitatea, așa cum puteți vedea în secțiunea „Ușurință în utilizare” de mai jos. Chiar și așa, nu se refuză caracteristicile incluse în aplicație, indiferent de data de prezentare a acestora. 

Elementele esențiale sunt luate în considerare, incluzând un comutator de oprire, opțiuni de lansare automată la pornire și conectare automată la lansare. Deși nu ar trebui să menționăm aceste caracteristici – le considerăm „esențiale”, la urma urmei – unele servicii să le sară (citiți recenzia CactusVPN pentru un exemplu). 

Totuși, acest lucru nu este impresionant în ceea ce privește TorGuard în departamentul de funcții. În plus față de elementele esențiale, vi s-au oferit mai multe opțiuni de personalizare, inclusiv posibilitatea de a schimba cifrul, de a adăuga scripturi personalizate și de a configura un proxy sigur. Cu aceste funcții, tehnologiile pot face TorGuard ale lor, dar acestea sunt rezervate doar tehnologiilor. 

Ca și AirVPN, TorGuard nu este accesibil (citiți recenzia AirVPN pentru mai multe despre acest serviciu). Interfața este datată, dar mai mult decât atât, caracteristicile sunt complexe și irelevante pentru majoritatea oamenilor. Deși ideea de a adăuga scripturi personalizate pentru a rula după conectare este atrăgătoare pentru cei care știu ce fac, nu este complet necesară sau practică. 

Comercializăm aceste bunătăți pentru o mai bună gestionare a DNS, de exemplu, mai degrabă decât pe lista de spălătorii de opțiuni pe care TorGuard le prezintă acum. Este bine să aveți setări, dar văzând câte dintre ele sunt irelevante sau numai pentru utilizatorii avansați, TorGuard ar putea tăia grăsimi și, în acest proces, poate face loc funcțiilor relevante.. 

Acestea fiind spuse, TorGuard are câteva adaosuri utile, inclusiv app kill. În setări, puteți specifica anumite aplicații care vor respecta comutatorul de ucidere, ceea ce înseamnă că acestea vor fi încheiate dacă se pierde conexiunea dvs. la serverul de la distanță. De exemplu, dacă doriți să navigați pe web în timp ce vă protejați aplicația torrenting, puteți să o adăugați la lista de ucideri de aplicații.

torguard-review-app-ucide

Deși similar cu tunelul divizat, uciderea aplicațiilor nu este același lucru. Din păcate, TorGuard nu are funcționalități de tunelare împărțită, ceea ce vă permite să trimiteți o parte din trafic prin tunelul VPN în timp ce un alt trafic folosește conexiunea dvs. normală. Dacă utilizați un serviciu de backup online, cum ar fi Backblaze, tunelarea divizată este esențială (citiți recenzia noastră Backblaze).

Prezentare generală a caracteristicilor TorGuard

Logo TorGuardwww.torguard.net

Începe de la 500 de dolari pe lună Toate planurile

General

Metode de plata
PayPal, card de credit

Acceptă criptocurrency

Conexiuni simultane
5

Acceptă tunelarea divizată

Lățime de bandă nelimitată

Disponibil proces gratuit

Perioada de rambursare
7 zile

Suma serverului la nivel mondial
3000+

Sisteme de operare desktop
Windows, MacOS, Linux

Sisteme de operare mobile
Android, iOS

Extensii de browser
Chrome, Firefox

Poate fi instalat pe routere

Streaming

Poate accesa Netflix SUA

Poate accesa BBC iPlayer

Poate accesa Hulu

Poate accesa Amazon Prime Video

Securitate

Tipuri de criptare
128-AES, 256-AES

Protocoale VPN disponibile
OpenVPN, OpenConnect

Activat la pornirea dispozitivului

Permite torentarea

Politica fără logare

Test de scurgere DNS trecut

Killswitch disponibil

Malware / blocant publicitar inclus

A sustine

Chat live
ore de birou

Asistență prin e-mail
24/7

Asistență telefonică
ore de birou

Forumul utilizatorului

Bază de cunoștințe

Prețuri

TorGuard este mai ieftin decât majoritatea VPN-urilor disponibile, deși termenul său limitat înseamnă că nu poate concura cu ofertele multianuale ale NordVPN (citiți recenzia noastră NordVPN). De asemenea, susține că există o „probă gratuită de șapte zile”, ceea ce nu este adevărat. Vom intra în asta mai târziu în această secțiune.

Planul lunar este solid, cu aproximativ 2 până la 3 dolari mai ieftin decât alte servicii de top. CyberGhost, de exemplu, costă 12,99 USD pe lună (deși, după cum puteți vedea în recenzia noastră CyberGhost, vine cu alte două conexiuni simultane). Este departe de rata lunară astronomică a Astrill (citiți recenzia Astrill), dar nu este încă cel mai bun preț pe care l-am văzut. 

Windscribe, de exemplu, vă permite să vă construiți propriul plan în funcție de locațiile dorite, reducând prețul lunar la doar câțiva dolari (citiți recenzia Windscribe). Dacă doriți toate locațiile, așa cum obțineți cu TorGuard, rata este cu încă 1 dolar mai ieftină. 

În majoritatea cazurilor, însă, rata lunară este proastă. Vă recomandăm întotdeauna să mergeți pe cea mai lungă durată posibilă, deoarece reduce costul pe lună la doar câțiva dolari. Totuși, acest lucru nu este posibil cu TorGuard. Oferă până la un an, ceea ce aduce rata lunară în jur de 5 dolari. 

Deși ieftin, puteți reduce rata lunară până la aproximativ 3 USD în timp ce obțineți mai multe conexiuni simultane achiziționând un abonament trienal cu CyberGhost sau NordVPN. 

Dacă doriți mai multe conexiuni, TorGuard le vinde la 1 USD pe bucată. De asemenea, oferă adrese IP de streaming în diverse locații pentru 7,99 USD pe lună fiecare. Având în vedere că serviciile precum NordVPN, CyberGhost, ExpressVPN, Windscribe și nenumărate altele includ streaming IP de adrese în planul de bază, rata lunară ușor mai ieftină nu pare la fel de atractivă.. 

În ceea ce privește plata, TorGuard acceptă suita obișnuită, inclusiv PayPal, cărți de credit și bitcoin, împreună cu alte criptomonede.

„Trial” gratuit pentru TorGuard

Plasat pe site-ul TorGuard, veți găsi ecusoane pentru o „probă gratuită de șapte zile”, dar este un pic înșelător: apăsând pe aceste insigne vă va duce la o pagină pentru planul „proaspăt început” neadvertit, care vă permite să faceți schimburi în abonamentul dvs. VPN curent pentru unul cu TorGuard. Nu există niciun proces pentru noii utilizatori, așa că nu acuzăm consumatorii că au simțit că au fost conduși pe drumul grădinii de aceste insigne. Simțim la fel.

Un „început nou” înseamnă că primești o săptămână gratuită pentru a încerca TorGuard („procesul”) și dacă anulează apoi vechiul plan și dovada de e-mail, primești încă o lună de TorGuard gratuit. Este o abordare inedită, deși nu suntem siguri că obținerea unei luni gratuite de TorGuard este recompensă sau pedeapsă.

Dacă nu aveți deja un abonament la VPN, TorGuard are o garanție de returnare de șapte zile. Va trebui să vă puneți cardul în evidență și veți fi încasat în momentul plecării. 

Puteți anula în prima săptămână pentru a primi o rambursare, dar acest lucru este neplăcut, în cel mai bun caz. Majoritatea serviciilor oferă o lună pentru a primi o rambursare – citiți recenzia VPNArea pentru doar un exemplu – ceea ce face ca perioada de rambursare a TorGuard să nu fie impresionantă. Asta ignoră faptul că TorGuard pică cuvinte prin utilizarea sa liberală a cuvântului „proces” și, în acest proces, se află în mod flagrant pe site-ul său web..

Ușurința în utilizare

Încercarea lui TorGuard este ușor de parcurs, chiar dacă site-ul web este puțin supraevaluat. Există mai multe servicii disponibile, inclusiv e-mail de afaceri și un proxy (citiți cei mai siguri furnizori de e-mail și VPN vs. proxy vs. ghiduri Tor pentru mai multe despre aceste servicii). Indiferent de locul în care vă aflați, puteți oricând să faceți clic pe butonul „alăturați-vă” pentru a merge direct la plata VPN. 

Pagina de checkout este simplă, solicitând să alegeți un ciclu de facturare, orice adrese IP dedicate și orice adrese IP în flux. În ciuda cererii de „încercare gratuită”, TorGuard precizează în pagina de checkout ce veți plăti în fiecare lună, precum și ce se datorează la înregistrare. Totuși, garanția de returnare a banilor nu este clarificată. 

torguard-review-checkout

În cele din urmă, va trebui să introduceți informațiile de plată. Dacă plătiți cu un card de credit, va trebui să introduceți informații de facturare, dar există și opțiunea de a dezactiva plățile repetate. Deși informațiile de facturare sunt necesare pentru, bine, pentru facturare, am văzut că alte VPN folosesc un proces de checkout mai centrat pe confidențialitate (citiți recenzia noastră pentru Mullvad pentru mai multe despre asta).  

După confirmarea plății, veți fi redirecționat către o pagină de descărcare, care include instrucțiuni de configurare pentru toate platformele acceptate de TorGuard, cu imagini care însoțesc fiecare pas. 

Deși nu este cea mai atractivă pagină – fontul nu se potrivește cu restul site-ului web, iar imaginile clipesc pe ecran și pe ecran – ne place să vedem o pagină de configurare imediat după finalizare. 

torguard-review-configurare-page

Aplicația Windows TorGuard

Am instalat aplicația TorGuard pe o mașină Windows 10 și, deși instalarea s-a oprit fără un cârlig, am lovit un blocaj la deschiderea aplicației. După instalare, puteți lansa imediat aplicația TorGuard, care vă va porni într-o interfață de utilizator care vă prezintă protocolul de tunelare, cifrarea, serverul și multe altele. 

De asemenea, un server este ales în mod implicit, dar vă recomandăm să îl schimbați. De exemplu, TorGuard ne-a înființat cu locația Dallas, Texas, în ciuda faptului că are și un centru de date din Chicago și testam din St. Louis, Missouri. 

torguard-review-ferestre-aplicație

Toate opțiunile serverului sunt urmate de un buton „conectare” mare, pe care am făcut clic imediat. Cu toate acestea, nu ne-am putut conecta TorGuard ne-a dus la o pagină de conectare, dar nu înainte de a încerca să ne conectăm și, în proces, să ne blocăm conexiunea la internet. În mod hilar, pagina de configurare detaliată nu menționează conectarea la contul dvs.. 

Este o problemă mică, dar care necesită doar o soluție rapidă. Începerea imediată a unei pagini de conectare ar facilita pornirea aplicației. Mai mult, singura modalitate de a vă conecta este să apăsați pe butonul „conectați”, deoarece nu există un buton de conectare în aplicație. 

Totuși, după conectare, veți fi conectat imediat. În timp ce este conectat, TorGuard vă va afișa timpul de conectare, protocolul, cifrarea, viteza, adresa IP și multe altele. Vă permite să vă verificați adresa IP făcând clic pe „verificat”. În acest fel, se va deschide un browser cu verificatorul de adrese IP al TorGuard. 

torguard-review-conectat

Cu toate acestea, nu puteți face altceva când sunteți conectat. Totul este blocat în timpul sesiunii, cu excepția butonului „deconectați”. Putem înțelege de ce – configurarea multor setări necesită reconectare, dar este totuși enervant. Procesul de deconectare doar pentru a privi ecranul serverului devine frustrant rapid. 

Înapoi pe pagina deconectată, există o serie de lucruri pe care le puteți configura fără a deschide setările. Pentru cei care nu știu ce fac, este mai bine să lase totul așa cum este. 

Cu toate acestea, dacă vă simțiți confortabil, puteți schimba protocolul de transport între UDP și TCP, selectați cifrul pe care doriți să-l utilizați și alegeți portul. Puteți de asemenea să bifați o casetă de selectare pentru a se conecta automat atunci când lansați TorGuard. 

Setările, accesate prin intermediul butonului „mai multe setări”, sunt o continuare a celor văzute pe ecranul principal. TorGuard nu are nicio problemă în a intra în buruieni, permițându-vă să configurați setări DNS avansate, configurați OpenVPN cu versiunea TLS minimă (citiți mai multe despre asta în ghidul nostru SSL vs. TLS) și scripturile de intrare pentru a rula.. 

torguard-review-settings

Deși este un loc de joacă pentru tehnologii care știu ce fac, TorGuard este în mod inaccesibil pentru nou-veniți. Am văzut că forma și funcționalitatea se întâlnesc de multe ori înainte, inclusiv la testarea Accesului la internet privat, astfel încât nu există niciun motiv pentru care TorGuard să nu poată urmări exemplul. 

Există o mulțime de opțiuni și este un lucru bun, dar opțiunile trebuie să fie stabilite mai atent. De exemplu, ecranul de setări se lansează automat în fila „proxy”, care este a patra linie. 

În plus, setările simple – cum ar fi ascunderea aplicației în tava de sistem – sunt amestecate cu cele mai avansate. Multe dintre aceste setări pot fi rezervate cu ușurință pentru un fel de ecran avansat.

Extensie Chrome TorGuard

Alături de abonament, TorGuard oferă o extensie Chrome și Firefox. Am încercat să îl instalăm pe Opera, care este un browser bazat pe Chromium și a fost foarte bine (citiți recenzia noastră Opera). Deși pare similar cu alte extensii VPN – citiți recenzia PureVPN pentru un exemplu – nu este același lucru.

torguard-review-browser extensie

Extensia este un proxy SSL / TLS, nu este o modalitate separată de a controla VPN-ul din browser. Deși acesta nu este în mod inerent un lucru rău, TorGuard numește literalmente extensia „Extensie VPN TorGuard” din magazinul web Chrome. Nu este un VPN, la fel cum o garanție de returnare a banilor nu este o încercare gratuită. 

În ciuda numirii neclare, extensia merită instalată, deși mai mult pentru funcțiile suplimentare decât proxy-ul. Cu extensia, puteți bloca anunțuri, geo-falsifica locația dvs. și configura URL-uri care sunt excluse din proxy. Puteți utiliza, de asemenea, împreună cu VPN pentru o conexiune pseudo dublu hop.

Viteză

Pentru toate problemele sale, TorGuard este rapid, câștigând un loc râvnit în vârful celui mai rapid ghid VPN. Cu toate acestea, așa cum am arătat în ghidul respectiv, este rapid când analizăm mediile. Când priviți servere individuale, TorGuard nu este la fel de impresionant. Unele locații sunt bine, în timp ce altele sunt abisale. 

Înainte de a ajunge la rezultatele noastre individuale, iată cum am testat-o: am efectuat conexiunea noastră neprotejată prin speedtest.net, apoi am încercat cinci locații cu una criptată, începând cu cea recomandată și trecând geografic mai departe. Toate testările noastre s-au făcut folosind OpenVPN cu TCP ca protocol de tunelare. Am lăsat cifrul implicit, de asemenea, la AES-256-GCM. 

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (St. Louis)884.2822.01
Dallas (recomandat)4863.5117.7
Chicago4264.212
Londra2793.120.64
Tokyo29622.4818,89
Sydney44511.6814,51

După cum puteți vedea mai sus, există o cantitate solidă de inconsistență între locații, spre deosebire de cea mai rapidă VPN pe care am revizuit-o, ExpressVPN (citiți recenzia noastră ExpressVPN). Locația recomandată în Dallas a fost rapidă, menținând majoritatea vitezei noastre de descărcare și încărcare, deși locația din Chicago a fost mai rapidă în general. 

Locația din Londra a fost inutilizabilă, încetinind rata de descărcare la mai puțin de cinci la sută din viteza noastră inițială. Sydney a prezentat probleme similare. În ciuda faptului că are o viteză de descărcare mai rapidă decât Londra, latența a fost mult mai mare, ceea ce a făcut TorGuard impropriu pentru cel mai bun VPN pentru lista noastră de jocuri atunci când sar în străinătate. Dacă stai aproape de casă, este totuși o alegere solidă. 

TorGuard poate fi un performant rapid, dar dacă ați ales serverul greșit, acesta este inutilizabil. Deși am văzut alte servicii cu o problemă similară – NordVPN, de exemplu – nu am văzut-o niciodată la această scară. Va trebui să vânați pentru a găsi locația potrivită.   

Securitate

TorGuard are o mulțime de opțiuni de securitate, dar aceasta nu o face în mod inerent mai sigură. Acestea fiind spuse, acestea sunt în conformitate cu restul pieței. În afara cutiei, utilizează OpenVPN, cu TCP ca protocol de transport și AES-256-GCM ca cifră implicită. Dacă doriți să aflați mai multe despre AES, asigurați-vă că citiți descrierea noastră de criptare. 

Acesta este cel mai bun pachet de specificații, în ceea ce privește securitatea VPN. Deși TorGuard vă oferă opțiunea de a schimba cifrul – și chiar de a merge fără unul – nu este de dragul securității. Mai degrabă, puteți schimba cifrul pentru a vă crește viteza. Puteți afla despre ce face această diferență în defalcarea protocolului VPN. 

În ceea ce privește protocoalele VPN, TorGuard acceptă OpenVPN, L2TP, IPSec, PPTP, stunnel, OpenConnect și un proxy standard HTTP sau HTTPS. Cu toate acestea, nu veți găsi toate aceste opțiuni în aplicație. Mai degrabă, puteți alege între OpenVPN sau OpenConnect și puteți activa stunnel. 

L2TP, IPSec și PPTP trebuie configurate manual, ceea ce nu este mare lucru, deoarece aceste protocoale sunt potrivite cu adevărat doar pentru aplicații de nișă și, uneori, dispozitive mobile. Conexiunile proxy se realizează prin extensia browserului, dar nu prin aplicația locală. Pe scurt, TorGuard are opțiuni, dar cel mai bine este să lase totul așa cum este. 

În ceea ce privește securitatea în practică, am testat TorGuard pentru scurgeri DNS, scurgeri IP și WebRTC. A revenit curat pe toate conturile, chiar și în mai multe locații.

intimitate

TorGuard nu vorbește prea mult despre confidențialitate, lucru surprinzător. Am văzut aceeași melodie și „dans fără jurnal” de la mai mulți furnizori, doar pentru a fi surprinși făcând exact ceea ce au spus că nu sunt (citiți recenzia noastră IPVanish și recenzia BufferedVPN pentru câteva exemple). TorGuard nu are aceste reclamații plasate pe site-ul său web. 

Mai degrabă, o singură linie îndrăzneață din politica de confidențialitate este dedicată serviciului VPN: „TorGuard nu colectează și nu înregistrează date din rețeaua sa privată virtuală (VPN) sau din serviciile Proxy.” Totuși, asta nu înseamnă că informațiile personale pe care le-ați furnizat dispar.  

Dacă plătiți cu un card de credit, TorGuard solicită să introduceți informațiile de facturare, care nu vi s-ar fi iertat pentru că ați scris ca un rău necesar. Nu pare că este motivul pentru care se colectează informațiile, văzând cum am plătit cu un card de credit virtual neînregistrat pe numele sau adresa de facturare pe care le-am introdus. 

Sub cererea „Fără jurnale” îndrăzneață se găsește o secțiune de text mai mică care spune că TorGuard stochează aceste informații personale în mod privat, dar care va împărtăși aceste informații dacă „se impune acest lucru prin lege”. Dacă plătiți cu PayPal, informațiile dvs. de facturare sunt încă stocate prin PayPal, iar majoritatea schimburilor de criptomonede necesită informații de facturare. 

Toate acestea sunt făcute chiar mai mult prin faptul că TorGuard are sediul în state. Cu toate acestea, TorGuard spune că puteți solicita să ștergeți aceste informații, dar nu explică dacă vă va șterge contul în proces. 

TorGuard nu pare să fie prea umbrit, dar lipsa de clarificări în politica de confidențialitate merită să fie atentă.

Streaming performanță

TorGuard a reușit să intre în Netflix în timpul testării noastre, deși a ratat totuși un loc pe cel mai bun VPN pentru lista noastră Netflix. Nu este prea surprinzător faptul că poate trece prin, considerând că Netflix este un punct cheie de vânzare pentru majoritatea VPN-urilor. 

În ceea ce privește celelalte servicii de streaming pe care le-am testat – Amazon Prime Video, Hulu și BBC iPlayer – TorGuard a eșuat, indiferent de câte servere am încercat. Poate că IP-urile dedicate de streaming ar ajuta la intrarea în aceste platforme, dar am continuat cu problemele noastre. 

torguard-review-Hulu

Deși ne place accesul la Netflix, nu este cea mai importantă platformă. Netflix este disponibil în majoritatea județelor și este ușor accesibil, în timp ce Amazon are o bibliotecă sălbatic diferită în funcție de locație, iar Hulu și iPlayer sunt limitate la anumite regiuni: S.U.A., respectiv Marea Britanie.. 

Dacă sunteți interesat să parcurgeți geoblocurile, nu uitați să consultați cel mai bun VPN pentru Amazon Prime Video, cel mai bun VPN pentru Hulu și cel mai bun VPN pentru BBC iPlayer.

Locații server

TorGuard are peste 3000 de servere distribuite în 68 de locații din 55 de țări. Deși rețeaua este masivă – rivalizează cu preferințele NordVPN – oferă doar 68 de opțiuni ale centrelor de date în aplicație. Așa cum am menționat în secțiunea „prețuri” de mai sus, puteți extinde lista cu adrese IP rezidențiale, care ar trebui să contribuie la accesul la platformele de streaming.

server de-locatii torguard-review-

Răspândirea locațiilor este solidă, majoritatea fiind concentrate în SUA și Europa. Cu toate acestea, o mână sunt în alte zone, inclusiv nouă locații din regiunea Asia-Pacific și șase locații răspândite în toată Africa și Orientul Mijlociu. 

Orientul Mijlociu este o locație, în general, subestimată, cu VPN-uri, așa că, deși există doar o mână de locații, suntem bucuroși să vedem TorGuard să reprezinte acea zonă. 

TorGuard nu are la fel de multe locații ca HideMyAss, deși puține VPN-uri o fac, așa cum puteți citi în recenzia noastră HideMyAss. Chiar și așa, suntem mulțumiți de extinderea și opțiunile. Cu toate acestea, această secțiune nu este deloc pozitivă. 

Înțelegem să cheltuim suplimentar pentru o adresă IP dedicată, cu toate acestea, tarifarea pentru locații de streaming nu este în regulă. Una dintre principalele utilizări ale unui VPN este streamingul – citiți cel mai bun VPN pentru ghidul de streaming pentru mai multe despre asta – iar majoritatea altor servicii includ locații de streaming gratuit. TorGuard nu numai că plătește pentru aceștia, dar percepe aproape rata lunară pentru o singură locație.

Serviciu clienți

Deși problemele de utilizare din aplicație nu ne-au oferit prea multe speranțe pentru serviciul pentru clienți, TorGuard simplifică găsirea de asistență. În jurul site-ului web, o mică bulă din colțul din dreapta-jos al ecranului vă va întreba dacă aveți nevoie de ajutor. Dacă faceți clic pe acesta, se va deschide un chat live, care se desfășoară în permanență. Când am dat mâna, un reprezentant ne-a revenit în câteva minute. 

Majoritatea problemelor pot fi însă rezolvate pe cont propriu. Bara albastră din partea de sus a site-ului web care vă afișează adresa IP are, de asemenea, un buton „suport”, iar faceți clic pe acesta vă va duce la centrul de asistență. Acolo, veți găsi link-uri de contact, forul comunității, întrebările frecvente și baza completă de cunoștințe. 

torguard-review-suport-hub

Totul este șocant de ușor de deplasat, ceea ce reprezintă o schimbare frumoasă de ritm după ce ați folosit aplicația o perioadă. Mai mult, hub-ul de asistență este plin de conținut, oferind tutoriale, clarificări și multe altele. 

Cu toate acestea, există o mulțime de opțiuni de contact. Chat-ul în direct este cea mai convenabilă metodă de a obține năvală TorGuard, dar profunzimea cunoștințelor este limitată. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru o problemă mai complexă, puteți suna sau trimite un e-mail către TorGuard în continuu. 

Verdictul

TorGuard este un serviciu care este cel mai bine rezumat ca fiind „în regulă”. Viteza este bună, atât timp cât puteți alege un server decent, iar prețul nu este rău. Cu toate acestea, chiar și cu asta, este greu să ignorăm capacitatea de utilizare datată. Pentru aproximativ același preț, există alte opțiuni care fac același lucru, dar mai bine. 

Are câteva caracteristici unice și, dacă sunteți interesante pentru dvs., merită să vă fotografiați. Cu toate acestea, dacă doriți doar să deblocați anumite site-uri de streaming sau să vă protejați confidențialitatea online, este mai bine să căutați o altă opțiune în recenziile VPN. 

Ce părere aveți despre TorGuard? Aveți de gând să profitați de „proba sa gratuită”? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Întrebări frecvente TorGuard

  • Ce este TorGuard?

    TorGuard este un serviciu de rețea privată virtuală care oferă și VPN-uri de afaceri, servicii de e-mail și proxy. Serviciul său VPN include lățime de bandă nelimitată și acces la peste 3.000 de servere în mai mult de 50 de țări.

  • Unde este bazat TorGuard?

    TorGuard este deținut de VPNetworks LLC, cu sediul în Orlando, Florida.

  • Cum se instalează TorGuard

    TorGuard poate fi instalat pe o varietate de dispozitive, inclusiv pe computere Windows 10 și macOS, precum și pe dispozitive mobile iOS și Android. Tutoriale pentru fiecare dintre aceste platforme sunt furnizate după efectuarea plății.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me