Revizuire Surfshark – actualizată în 2020

Recenzie Surfshark

Surfshark este un furnizor interesant prin faptul că arată o mulțime de promisiuni cu anumite caracteristici exotice, dar suferă totuși pe unele fronturi importante. Acestea fiind spuse, este foarte mult să îți placă acest VPN de deblocare Netflix, divizare-tunelare și de blocare a malware-ului, după cum puteți citi în recenzia noastră Surfshark.


Surfshark-slider-image-1

Surfshark-slider-image-2

Surfshark-slider-image-3

Surfshark-slider-image-4

Surfshark-slider-image-5

Anterior

Următor →

Surfshark, un relativ nou venit pe scena VPN, nu a pierdut timp să-și creeze un nume. În mai puțin de doi ani, Surfshark a construit o rețea de peste 1.000 de servere în peste 60 de țări. Pentru această revizuire Surfshark, am examinat rețeaua virtuală virtuală din fiecare unghi, evaluând-o pe funcțiile sale, UI, viteză, securitate, confidențialitate și multe altele.

Serviciul VPN a fost fondat destul de recent în Insulele Virgine Britanice în 2018. BVI, cu legile sale private de confidențialitate a datelor, este un loc popular pentru VPN-urile pentru a-și înființa magazinul; Cea mai bună alegere a noastră VPN ExpressVPN se află și acolo (consultați recenzia ExpressVPN pentru mai multe detalii).

Surfshark este un VPN strict securizat, ușor accesibil. Ne place în mod special că fiecare abonament are conexiuni simultane nelimitate și că tunelul divizat este prezentat într-un mod ușor de înțeles pentru orice utilizator. În plus, VPN funcționează pe Netflix și toate serviciile de streaming majore. Cu toate acestea, există mai multe locuri pentru îmbunătățiri în mai multe domenii.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru Surfshark

Caracteristici

Setul de funcții al lui Surfshark verifică o mulțime de casete pe care le căutăm într-o VPN. Există un comutator de oprire, care vă întrerupe internetul dacă conexiunea VPN scade din orice motiv. Puteți, de asemenea, să porniți VPN pentru a porni la pornire, denumiți rețele WiFi de încredere și să vă mențineți conexiunea privată prin intermediul comutatoarelor utilizatorului.

Surfshark permite, de asemenea, tunelarea despărțită, deși este descris de VPN ca o „listă de detalii”. Totuși, este același principiu, accelerarea navigării prin conectarea la site-uri de încredere din afara VPN. Lista albă este disponibilă doar pe Windows și Android, dar alți utilizatori îl pot accesa prin extensii de browser (citiți recenzia noastră StrongVPN pentru a afla despre un alt serviciu cu tuneluri împărțite).

Surfshark are câteva caracteristici care îl împiedică să fie eclipsat de concurenții săi mai stabiliți. Primul dintre acestea este blocantul său de reclame, CleanWeb, care blochează malware, reclame pop-up, trackere și site-uri web suspectate de phishing. Este un avantaj avantajos al VPN, chiar dacă rata de captare nu este de 100 la sută.

Surfshark-multihop

Surfshark se distinge cu MultiHop, caracteristica sa dublă VPN. Vă permite să vă orientați conexiunea prin mai mult de un server, punând straturi suplimentare de protecție între adresa dvs. IP și ochii indurați. Până în prezent, există doar 13 dintre aceste conexiuni – în mare parte limitate la țările bine servite – dar este încă o caracteristică interesantă pe care am dori să o vedem extinsă.

În sfârșit, există NoBorders, o caracteristică nouă care susține că vă permite să accesați online în țări restrictive care blochează de obicei VPN-urile. Nu am reușit să călătorim într-o țară totalitară pentru a vedea dacă funcționează, dar presupunem că este mai dificil pentru terți să spună dacă dirijați traficul printr-o VPN, probabil folosind protocolul Shadowsocks.

Caracteristici premium

Surfshark a adăugat recent câteva caracteristici premium de confidențialitate, pe care le vinde într-un pachet pentru 0,99 USD pe lună, în plus față de planul dvs. obișnuit. Una dintre aceste caracteristici este BlindSearch, motorul de căutare fără înregistrare zero, cu Surfshark, bazat pe API-ul Bing.

Cealaltă caracteristică încorporată este HackLock, un serviciu de protecție împotriva furtului de identitate, care își propune să concureze într-o zi cu Norton LifeLock. 

Surfshark-Hacklock

Suntem destul de impresionați de setul de caracteristici al lui Surfshark. Acesta combină o suită completă de funcționalități VPN de bază cu unele completări intrigante. 

Deși este cu greu singurul VPN care are un blocant de anunțuri (consultați revizuirea noastră CyberGhost) sau care se conectează prin mai multe servere (consultați recenzia noastră NordVPN), face o treabă excelentă de a grupa toate aceste funcții atât într-un mod accesibil cât și accesibil..

Prezentare generală a caracteristicilor Surfshark

Logo Surfsharksurfshark.com

Începe de la 199 USD pe lună Toate planurile

General

Metode de plata
PayPal, Card de credit, Google Pay, Amazon Pay

Acceptă criptocurrency

Conexiuni simultane
Nelimitat

Acceptă tunelarea divizată

Lățime de bandă nelimitată

Disponibil proces gratuit
7 zile

Perioada de rambursare
30 de zile

Suma serverului la nivel mondial
1.040 de servere în 63 de țări

Sisteme de operare desktop
Windows, MacOS, Linux

Sisteme de operare mobile
Android, iOS

Extensii de browser
Chrome, Firefox

Poate fi instalat pe routere

Streaming

Poate accesa Netflix SUA

Poate accesa BBC iPlayer

Poate accesa Hulu

Poate accesa Amazon Prime Video

Securitate

Tipuri de criptare
256-AES

Protocoale VPN disponibile
OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks

Activat la pornirea dispozitivului

Permite torentarea

Politica fără logare

Test de scurgere DNS trecut

Killswitch disponibil

Malware / blocant publicitar inclus

A sustine

Chat live
24/7

Asistență prin e-mail
24/7

Asistență telefonică

Forumul utilizatorului

Bază de cunoștințe

Prețuri

Surfshark are un singur plan, care include toate caracteristicile sale, fără limite de lățime de bandă și conexiuni simultane nelimitate pentru dispozitivele dvs. înregistrate. Acest plan variază în funcție de preț în funcție de cât durează, cu abonamente mai lungi economisind bani. Nu există niciun plan gratuit, așa că dacă căutați o VPN fără costuri, accesați lista noastră cu cele mai bune servicii VPN gratuite.

Deși prețurile sunt la nivel lunar și anual, planul pe doi ani al lui Surfshark este cel mai mic preț de pe piață. Dacă doriți să economisiți mai multe pe un abonament de o lună, consultați recenzia noastră pentru Ivacy.

Surfshark oferă o probă gratuită de șapte zile a aplicației sale pe fiecare platformă mobilă, la care puteți accesa descărcând aplicația. Nu există încercări gratuite pentru alte funcții, deși fiecare nivel de abonament este livrat cu o garanție de returnare a banilor de 30 de zile. Pachetul de caracteristici „suite de securitate” ale lui Surfshark, HackLock și BlindSearch, adaugă 0,99 USD pe lună la orice nivel te afli..

Surfshark oferă o gamă bună de metode de plată. Puteți utiliza carduri de credit sau de debit, PayPal, Google Pay sau Amazon Pay. Dacă utilizați mai degrabă o criptocurrency de neatins, Surfshark acceptă bitcoin, ethereum și ripple.

Ușurință în utilizare

Panoul principal de control al lui Surfshark se lansează cu lista de locații a serverului deschis. Puteți alege să ascundeți acest meniu, dar acel buton este destul de mic, iar lista ar putea fi un pic dezorientantă pentru un utilizator VPN pentru prima dată.

Surfshark-tabloul de bord, conectate -nu e

Puteți opta pentru a ignora meniul și pentru a utiliza butonul „conectare rapidă”, care găsește automat cea mai rapidă conexiune. Rețineți că acesta nu este întotdeauna serverul care vă este cel mai apropiat fizic. Pentru noi, Surfshark a găsit unul mai rapid, ușor mai departe. Este plăcut să știi că VPN își verifică rețeaua și dovedește că marea listă de servere a lui Surfshark este mai mult decât un truc.

Surfshark-tabloul de bord, conectate -nu e

Utilizarea listei de server nu este prea complicată. Există trei file care vă ajută să selectați diferite tipuri de servere: „locații” pentru IP-uri variabile, „statice” pentru IP-uri statice și „MultiHop” pentru conexiuni extra-sigure prin mai multe servere.

Surfshark-static-IP-uri

Puteți face din orice server un „preferat” pentru a reveni la acesta cu ușurință. Puteți utiliza, de asemenea, bara de căutare rapidă fulger pentru a căuta o anumită locație. Această caracteristică a fost deosebit de binevenită după ce ne-am târât pe o hartă a lumii pentru revizuirea noastră TunnelBear.

Preferințe

Toate celelalte funcții sunt localizate în panoul „preferințe”, grupate în șase file. Fila „generală” gestionează comutatorul de ucidere și vă permite să controlați când VPN-ul se va porni sau opri automat.

Surfshark-generale-controale

Fila „rețele” vă permite să denumiți și să comutați rețele WiFi de încredere. Fila „caracteristici” vă permite să activați și să dezactivați programul de blocare a programelor malware și anunțurilor CleanWeb Dacă ați plătit suplimentar pentru HackLock și BlindSearch, veți controla aceste funcții de aici.

Surfshark-rețea de control

Fila „cont” vă permite să gestionați aspectele de bază ale contului dvs. fără a deschide o fereastră a browserului. „Actualizări” vă oferă mai multe opțiuni pentru a primi actualizări Surfshark, inclusiv dacă doriți doar versiuni stabile, când să verificați actualizări și cât de des să descărcați actualizări.

Surfshark-avansate-controale

În cele din urmă, fila „avansată” vă permite să alegeți dacă trimiteți rapoarte de avarie și dacă folosiți NoBorders, funcția care este destinată să vă ajute să evitați firewall-urile care restricționează navigarea. Există, de asemenea, o opțiune de a schimba protocolul dvs. – deși, ciudat, acesta este încă acolo, chiar dacă vă aflați pe o platformă care acceptă un singur protocol.

Rețineți că aceste capturi de ecran provin din versiunea macOS a Surfshark. Versiunea Windows organizează opțiuni mai vizibil, în panouri mari din partea stângă a interfeței de utilizare. Acesta este locul în care veți găsi lista albă dacă o aveți.

Interfața de utilizator a lui Surfshark este prietenoasă în general, odată ce te-ai obișnuit. Utilizatorii VPN mai avansați ar putea fi dezamăgiți de cantitatea de control, dar ceea ce există este foarte bine organizat. În versiunile ulterioare, am dori să vedem filele organizate mai clar, întrucât nu este întotdeauna evident ce categorie intră o anumită caracteristică, ceea ce face ca unele dintre ele să fie dificil de găsit.

Viteză

Am folosit speedtest.net pentru a testa efectele Surfshark asupra vitezei de navigare, începând cu un server Surfshark cât mai aproape de serverul nostru neprotejat. Tabelul rezumă rezultatele noastre.

Locația serverului: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Statele Unite (neprotejat)1915.332,35
Statele Unite (protejat)6811.312.20
Islanda2395,831,99
Spania1825,152,32
India3195,861,90
Africa de Sud3325,882,39

De asemenea, am testat trei dintre serverele MultiHop ale Surfshark. Rezultatele respective sunt prezentate în tabelul următor, cu conexiunea SUA neprotejată adăugată pentru comparație.

Locația serverului: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Statele Unite (neprotejat)1915.332,35
Canada până în Statele Unite10210.602.21
Statele Unite în Olanda1687,772.21
Singapore spre Hong Kong2518,362.16

Surfshark a menținut aproximativ 75 la sută din viteza de descărcare neprotejată la navigarea în locații similare. Aceasta este performanța excelentă și, deși s-a diminuat odată cu distanța, VPN nu a scăzut niciodată sub aproximativ 33% din viteza optimă. Acest lucru o pune în mijlocul pachetului VPN pentru impactul asupra vitezei.

Conexiunile MultiHop s-au dovedit foarte bine în timpul testului de viteză. Latency a fost mai lungă, ceea ce este de așteptat, dar viteza de descărcare nu a fost afectată – și chiar ameliorată, în unele cazuri. Acest lucru se datorează probabil faptului că Surfshark are conexiuni MultiHop doar prin servere în locații mai fiabile. Indiferent, testul nostru arată că adăugarea de securitate suplimentară la streaming nu va costa multă viteză.

Dacă vă conectați aproape de casă, latența lui Surfshark este acceptabil scăzută pentru jocuri. Totuși, ceea ce câștigă mai multe puncte este că fiecare conexiune testată depășește pragul de 5Mbps recomandat pentru streaming. În general, este mai bine pentru video decât pentru jocuri. Pentru o comparație, consultați listele noastre cu cele mai bune VPN-uri pentru jocuri și cele mai bune VPN-uri pentru streaming.

Securitate

Surfshark acceptă trei protocoale: OpenVPN, IKEv2 și Shadowsocks. Consultați defalcarea protocolului VPN pentru mai multe despre modul în care protocoalele afectează securitatea VPN. OpenVPN este un protocol open-source de încredere, care este o alegere populară pentru multe VPN-uri. IKEv2 este cel mai rapid protocol și este excelent la restaurarea conexiunilor scăzute, ceea ce îl face o alegere ideală pentru dispozitivele mobile.

Shadowsocks este un proxy conceput special pentru a proteja firewall-urile restrictive, în special cele din China. Pentru asta este foarte bine, așa că nu vă recomandăm să-l utilizați altfel. Pentru criptare, Surfshark se bazează pe AES-256, care este un pariu destul de sigur. De când am revizuit ultima dată Surfshark în noiembrie 2019, a fost adăugat ChaCha, un cifru alternativ care de multe ori funcționează mai bine pe dispozitive mobile.

Surfshark este suficient de sigur pentru a fi torenting și poate fi chiar față de Marele Firewall din China, folosind Shadowsocks. Vedeți lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru torrenting pentru a afla cum se stivează.

După ce am executat Surfshark prin teste pentru a verifica adresa IP, scurgerile DNS și WebRTC, nu am găsit probleme. Totuși, nu este o surpriză. Surfshark a făcut alegeri solide aici și este extraordinar că a adăugat o nouă opțiune de criptare. Ar putea fi frumos să vedem mai multe protocoale pe drum, dar acesta este singurul dezavantaj pe care îl putem vedea.

intimitate

Surfshark include în mod util rezumate evidențiate la începutul fiecărei secțiuni a politicii sale de confidențialitate. Acest lucru face ușor să înțelegeți conținutul promisiunilor sale de confidențialitate: VPN nu va înregistra nicio informație de navigare.

Surfshark - No-logging-policy

Vă salvează contul și informațiile de facturare și, de asemenea, folosește Google Analytics în scopuri de marketing, deși politica de confidențialitate include informații despre cum să renunțați. Surfshark împărtășește date cu terțe părți care ajută la menținerea funcționării acestora, inclusiv administratorii de reclame, procesatorii de plăți și contractorii de asistență.

Surfshark - Google-Analytics

Cel mai mare punct de vânzare al companiei în ceea ce privește confidențialitatea este faptul că are sediul în Insulele Virgine Britanice, un teritoriu care are în prezent unele dintre cele mai bune legi ale confidențialității online. Există întotdeauna pericolul ca legea să fie adoptată mai târziu, dar deocamdată este un loc minunat pentru ca Surfshark să stea.

Am verificat să vedem dacă Surfshark a fost vreodată prins colectând datele utilizatorului și am aflat că compania are extensiile browserului auditate independent de firma germană Cure53. Auditul a constatat doar două deficiențe minore și nu există cazuri de înregistrare a datelor. Auditul nu a arătat în afara extensiilor, dar ne face totuși optimisti cu precauție.

De asemenea, ne place că Surfshark nu are o companie-mamă care să-i ceară să-și compromită idealurile. Singurul număr real este să salveze identități independente pentru a se face publicitate. În caz contrar, acesta este un VPN care vă va garanta confidențialitatea.

Streaming performanță

În prezent, Surfshark este capabil să acceseze orice serviciu de streaming, inclusiv Netflix, Hulu, Amazon Prime Video și BBC iPlayer. Cu toate acestea, este posibil să fiți nevoit să comutați între câteva servere din țara dvs. înainte de trecerea unuia. Primele noastre două încercări pe Netflix cu un server din SUA au fost blocate, dar a treia a funcționat fără un cârlig.

După ce ați intrat, performanța se potrivește cu rezultatele testelor de viteză relativ puternice ale lui Surfshark. Dacă totuși nu vă este suficient de rapid, încercați una dintre celelalte cele mai bune VPN-uri pentru Netflix.

Locații server

Numărul de servere pe care le poate accesa Surfshark a fluctuat aici și acolo, dar la momentul scrierii, acesta are 1.040 de servere în 63 de țări. Este impresionant pentru o VPN cu mai puțin de doi ani sub centură, dar suntem mai interesați de diversitatea geografică decât de cantitate.

Surfshark-server-locatii

Din fericire, Surfshark arată de asemenea promițător în această privință. Deși mai mult de jumătate din serverele sale (36 din 63) sunt situate în Europa, acesta servește și patru țări din America de Sud, una în America Centrală, trei în Africa, trei în Orientul Mijlociu, două în Asia Centrală și patru în sud-est Asia.

De remarcat faptul că Surfshark a adăugat mai multe servere în locații subestimate (inclusiv Libia, Nigeria, Azerbaidjan, Kazahstan, Indonezia și Thailanda) de când l-am revizuit ultima dată în noiembrie 2019. Viteza noilor completări ne face să sperăm că vor fi adăugate mai multe adrese IP în curând..

Deocamdată, evaluăm opțiunile de locație ale serverului lui Surfshark ca fiind promițătoare, dar încă deloc acolo. Dacă doriți cea mai largă gamă geografică posibilă de servere, HideMyAss este liderul industriei. Puteți să treceți la recenzia noastră HideMyAss pentru a afla de ce este atât un lucru bun, cât și un lucru rău.

Serviciu clienți

Ne-a părut rău că nu există nicio modalitate de a accesa direct pagina de ajutor a lui Surfshark din VPN-ul desktop. Acesta este un lucru mic, dar merge mult până la procesul de proces mai prietenos.

Obținerea ajutorului cu Surfshark începe cu baza sa de cunoștințe. Ultima dată când am făcut recenzia VPN a lui Surfshark, a fost încă foarte nouă și am abandonat-o pentru că are doar nouă articole în întreaga sa secțiune de auto-sprijin. A fost clar clar critica, deoarece baza de cunoștințe a devenit mult mai extinsă în doar câteva luni.

Surfshark - Baza de cunoștințe

Imediat după ce faceți clic pe „ajutor”, veți găsi opt butoane care duc direct la ghiduri de configurare de bază. Urmează întrebările frecvente, apoi butoanele pentru trei categorii de articole: tutoriale, generalizare și facturare. Fiecare secțiune include o gamă bună de articole. Din păcate, nu există încă un forum.

Asistența de chat în direct de 24 de ore a lui Surfshark este administrată de Zendesk. Am pus o întrebare și am primit un răspuns curtenitor și util aproape instantaneu. Să fii primul la coadă în timpul orelor de afaceri din West Coast din SUA a fost un sentiment minunat și, chiar dacă Surfshark îl obține prin intermediul unei terțe părți, nu ne vom plânge.

Surfshark - Live-chat

În continuare, am testat sistemul de transmitere a biletelor cu o altă întrebare. Am primit un e-mail de confirmare automatizat într-un minut. Răspunsul efectiv a durat aproximativ 10 ore și a fost plin de sfaturi detaliate și acționabile. În total, serviciul pentru clienți cu Surfshark este o experiență grozavă, deși lipsa unui forum încă mai durează.

Verdictul

Sarcina pentru Surfshark în primii doi ani de viață este de a face cazul în care câmpul aglomerat al VPN-urilor avea nevoie de încă o bătaie de cap pentru atenția ta. Este încă prea devreme pentru a spune dacă a reușit, dar face toate măsurile necesare pentru a crește repede, a concura cu serviciile disponibile în ceea ce privește funcțiile și prețul și introducerea funcțiilor pe care puține alte VPN le oferă..

Alte VPN-uri au conexiuni multi-server, tuneluri împărțite și blocante de anunțuri, dar Surfshark le rulează pe toate într-un pachet intrigant și compact. De asemenea, este privat, sigur și accesibil de accesibil, în special cu garanția sa nelimitată pentru toate abonamentele. În cazul în care Surfshark se reduce, este arătat capacitatea de a îmbunătăți rapid.

Spuneți-ne ce credeți în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map