Revista VPN Secure VPN – Actualizată în 2020

Revista VPN Secure VPN

Norton Secure VPN face parte din familia extinsă a Norton de către Symantec. Este o VPN fină, dar vine cu personalizare limitată, precum și unele probleme minore cu bug-uri. S-ar putea să le placă tuturor novicilor, dar probabil că utilizatorii cu mai multă experiență nu vor. Citiți recenzia noastră completă pentru VPN Norton pentru a afla de ce.


best-VPN-comentarii

Symantec, compania din spatele Norton, se află în jocul de securitate al PC-ului, și s-a îmbunătățit încă din vremurile întunecate în care a fost umflată și greu de înlăturat în anii ’90. După cum arată recenzia noastră de securitate Norton, spunem o mulțime de lucruri bune despre companie atunci când aceasta devine corectă. Același lucru este valabil și pentru produsul său VPN, Norton Secure VPN, fosta confidențialitate Norton Wifi.

Judecăm Norton Secure VPN în funcție de propriile sale merite, ceea ce înseamnă că efectuăm o revizuire completă pentru a afla pro și contra. Îl vom testa pentru viteză și securitate, precum și pentru a verifica protecția vieții private. Vom analiza, de asemenea, performanța de streaming, asistența pentru clienți, ușurința de utilizare și numărul de servere înainte de a da verdictul nostru.

VPN Norton Secure este proiectat pentru simplitate, dar asta vine cu personalizare limitată. Dacă asta este bine depinde de tine. Este rapid și intră în Netflix în regulă, dar există probleme, inclusiv un client buggy, alegeri de țară limitate și o politică de confidențialitate îngrijorătoare.

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun VPN, ExpressVPN ar putea fi mai bun, așa cum arată recenzia noastră ExpressVPN.

Norton-Cont-Zona

Norton-chat-Suport-A

Norton-client-conectat

Norton-client-Splash

Norton-Site-Splash

Anterior

Următor →

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

VPN Norton Secure nu este un serviciu pentru cei care doresc să își aleagă protocoalele de criptare sau să își personalizeze experiența VPN. Dacă ceea ce căutați, luați în considerare NordVPN. Citiți recenzia noastră NordVPN pentru a afla mai multe despre aceasta.

Conectarea Norton-client-

VPN-ul Norton Secure nu are prea multe de oferit atunci când vine vorba de caracteristici și se pare că este prin design. Există clienți pentru iOS, Android, Windows și macOS, dar nu există client Linux.

Protocolul VPN și opțiunile de criptare sunt, de asemenea, un neclar. VPN Norton Secure nu spune clar pe site-ul său web sau în clientul său ce protocol folosește pentru conexiunile VPN. Nu puteți personaliza nici protocolul respectiv și nici nu puteți alege nivelul de criptare al conexiunii dvs..

Singura caracteristică care iese în evidență cu Norton Secure VPN este un tracker de anunțuri. Potrivit Norton, este o caracteristică de confidențialitate care blochează anunțurile vizate atunci când navighezi pe web. Este activat implicit atunci când vă conectați la un server, dar îl puteți dezactiva cu un comutator în client.

Norton-client-Setări

În mod implicit, activarea conexiunii automate și a selectării auto-serverului sunt activate. Aceasta, din nou, pare a fi proiectată pentru a ajuta experiența VPN să fie perfectă. VPN Norton Secure descurajează interacțiunea.

Un astfel de set limitat de funcții pune Norton Secure VPN în aceeași ligă cu KeepSolid VPN Lite, așa cum arată recenzia noastră KeepSolid VPN Lite. La fel ca furnizorul, Norton Secure VPN a exclus funcțiile din simplitate, oferind un serviciu destul de de bază în general.

Pentru utilizatorii VPN care doresc doar să se protejeze când se conectează la WiFi-ul magazinului de cafea, este în regulă. Pentru utilizatorii de energie electrică sau orice altcineva care se așteaptă la funcții tipice VPN, cum ar fi un killswitch, va fi dezactivat, mai ales când majoritatea serviciilor enumerate în recenziile noastre VPN oferă mult mai mult.

Pentru recapitulare, Norton Secure VPN nu oferă funcții avansate dincolo de un blocant de urmărire a anunțurilor. Serviciile precum Windscribe (citiți recenzia Windscribe) oferă standard blocarea anunțurilor, deci nu este o caracteristică de excepție.

VPN-ul Norton Secure este la fel de de bază pe cât devine. Biblioteca noastră VPN ar putea fi un loc bun pentru a începe să căutați dacă aveți nevoie de un serviciu care oferă mai multe. Dacă executați Windows, puteți arunca o privire și la cel mai bun ghid VPN pentru Windows.

Prezentare generală a funcțiilor VPN Secon de la Norton

Prețuri

Deși VPN Norton Secure este ușor pentru funcții, este la fel de ușor la cost. La 4,99 USD pe lună pentru cel mai ieftin pachet lunar de rulare, este aproape jumătate din prețul unora dintre concurenții săi de top, cum ar fi CyberGhost (citiți recenzia noastră CyberGhost).

Pachetele de prețuri pentru Norton Secure VPN sunt determinate de două criterii: numărul de dispozitive pe care doriți să le utilizați și dacă doriți să plătiți anual sau lunar.

Norton Secure VPN oferă o politică de rambursare de 60 de zile pentru abonați la pachetele sale anuale, dar această garanție nu este extinsă pentru cei care o cumpără lunar..

Prețul este ieftin și presupunem că acesta se datorează setului de funcții de la Norton Secure VPN, precum și că este folosit ca punct de intrare pentru produse Norton mai scumpe. A fi capabil să-l instalați pe până la 10 dispozitive cu mai puțin de 10 dolari pe lună este impresionant și probabil poate fi bătut doar la număr de GooseVPN (citiți recenzia noastră GooseVPN).

Dacă sunteți în căutarea unei VPN care să permită multe dispozitive, Norton Secure VPN se compară favorabil cu serviciile de pe cel mai bun VPN pentru lista de dispozitive multiple.

Ușurință în utilizare

După cum am menționat, Norton a făcut o abordare simplă cu Norton Secure VPN. Nu este conceput pentru a fi complex, ci în schimb o soluție de instalare și descărcare pentru persoanele care nu sunt interesate de o mulțime de opțiuni.

Norton-Payment-Screen

Înregistrarea pentru Norton Secure VPN este simplă. Îți selectezi pachetul și parcurgi procesul de checkout, în timpul căruia ți se cere să creezi un cont Norton.

Înainte de a vă putea înregistra, vă veți obliga să vă predați numele și numărul de telefon mobil, care identifică personal funcții. În schimb, persoanele concentrate pe confidențialitate ar fi mai bine deservite de un serviciu cum ar fi TorGuard (citiți recenzia TorGuard.)

După ce ați fost înregistrat și plătit, veți primi un e-mail cu instrucțiuni despre descărcarea clientului, cu un link direct furnizat. Instalarea este simplă. Este nevoie doar de câteva clicuri pentru ca clientul să fie gata.

Norton-client-autentificare

Logarea este simplă. Nu veți avea nevoie decât de e-mail și parolă. După ce v-ați autentificat, clientul vă va conecta automat la un server pe care îl selectează.

Client Norton

Există trei domenii principale în client. Secțiunea „VPN sigur” vă arată adresa dvs. IP și locația curentă alături de o mică hartă și oferă un buton care vă permite să vă conectați sau să vă deconectați rapid de la VPN. Este o interfață simplă, curată, care nu urmărește să confunde utilizatorii.

Norton-client-servere

Zona „locație virtuală” vă oferă o listă de țări cu servere VPN la care vă puteți conecta. Puteți selecta o națiune, dar nu o puteți restrânge într-un oraș. Interfața, din nou, este destul de curată și simplă, cu regiunea selectată curentă în partea de sus. Selectarea unui server va instrui clientul să încerce o conexiune.

Norton-client-Prăbușit

Asta pare destul de ușor, dar prin testare, clientul s-a dovedit a fi buggy. Conexiunile serverului nu s-au oprit întotdeauna atunci când am ales să anulăm o conexiune și prea multe modificări ale serverului au făcut pur și simplu clientul să se prăbușească, forțându-ne să o închidem și să repornim.

Norton-client-Anunțurile

A treia zonă este secțiunea „Urmărirea anunțurilor”, care vă oferă opțiunea de a activa sau dezactiva blocantul de urmărire a anunțurilor și listează câte trackere de anunțuri Norton Secure VPN a blocat de-a lungul timpului. Dacă sunteți în căutarea unui blocant de anunțuri cu funcții complete, este posibil să doriți să consultați cei mai buni blocanți pop-up.

Așa cum am menționat, nu există prea mult în zona unei „setări”. În partea dreaptă sus a clientului, există opțiuni pentru contul dvs. și un scurt meniu de setări pentru client.

Clientul vă permite doar să modificați două setări distincte. În mod implicit, clientul vă va conecta automat la un server VPN la încărcarea clientului, precum și la lansarea clientului atunci când porniți computerul. Puteți dezactiva cele din meniul de setări.

Totul revine la simplitate cu VPN Norton Secure. Cu opțiuni precum pornirea automată și conectarea automată activată automat, Norton a conceput un serviciu care necesită puțină intrare de la utilizator odată ce a fost instalat. Există puține opțiuni în afara acestora, dincolo de alegerea unui server bazat pe țară.

Viteză

Norton nu se poate baza pe simplitate dacă dorește succesul serviciului VPN. Viteza este la fel de importantă. De aceea, uitați-vă la cât de rapid este VPN Norton Secure, în special în comparație cu înregistrările din lista noastră de servicii VPN cele mai rapide.

Am efectuat teste de viteză pe mai multe servere din întreaga lume, comparând rezultatele cu locația noastră neprotejată din Marea Britanie. Rezultatele sunt prezentate în tabelul de mai jos.

Locații: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (Marea Britanie)1435.815,35
Belgia2134.385,08
Italia3334,315,07
Israel8023.925,04
Israel10619.374,64
Hong Kong4014.751.70

VPN Norton Secure s-a descurcat bine în testele noastre de viteză, în special în Europa.

Locațiile de server europene comparabile din Italia și Belgia au efectuat viteze aproape identice cu conexiunea neprotejată, cu o pierdere de aproximativ 1 megabit pe secundă la viteze de descărcare. Latency a fost, de asemenea, aproape de conexiunea inițială, la fel ca și viteze de încărcare.

Vitezele noastre au scăzut pe măsură ce distanța față de serverele testate a crescut. Viteza de descărcare a Israelului a scăzut la aproximativ 24 Mbps, dar viteza de încărcare a rămas aproape de original. Latenția, la 80 de milisecunde, a fost, de asemenea, rezonabilă având în vedere distanța.

Dacă utilizați servere în apropiere sau în același continent, Norton Secure VPN ar putea fi o opțiune bună pentru streamingul de conținut sau pentru a juca jocuri, chiar în comparație cu cele de pe cel mai bun VPN pentru lista de jocuri..

Testele noastre pe un server din SUA au arătat o latență impresionantă, dată fiind distanța. La 106 ms, streaming-ul sau jocurile de pe o conexiune la un server din SUA ar fi acceptabile, introducându-l în aceeași ligă ca Mullvad (citiți recenzia noastră Mullvad.) Vitezele de descărcare și încărcare au fost de asemenea rapide.

Singurul server lent pe care l-am testat a fost în Hong Kong. Avea o latență de 401 ms și o viteză de descărcare mai mică de 5 Mbps. Acest lucru nu este surprinzător la aproximativ 6 000 km de Marea Britanie. Puteți obține viteze mai bune dacă vă bazați mai aproape de Asia.

Norton blochează torentarea, așa că, deși viteza este mare, Norton Secure VPN nu este un pretendent pentru cel mai bun VPN pentru torrenting. Dacă căutați o VPN rapidă, puteți face mai rău decât VPN Norton Secure. Citiți recenzia noastră BoxPN pentru a vedea ce ne referim.

Securitate

Deși Norton susține că oferă „criptare bancară” pentru conexiunea dvs., pe site-ul Norton nu există informații despre protocoalele VPN sau despre criptarea pe care o folosește pentru a face asta.

Norton-client-Files

Analizând fișierele client Windows, am descoperit că Norton Secure VPN folosește OpenVPN. Nu puteți personaliza securitatea conexiunii dvs., deci pare să fie singurul protocol disponibil. După cum explică defalcarea protocolului nostru VPN, OpenVPN este una dintre cele mai bune opțiuni pentru majoritatea utilizatorilor, datorită avantajelor de viteză și securitate..

Norton-chat-Support-C

O conversație cu asistența de chat Norton a confirmat că Norton Secure VPN folosește criptarea AES pe 256 biți și OpenVPN pentru Windows și Android, dar, mai degrabă, în mod misterios, protocolul pentru macOS nu a putut fi dezvăluit din motive de securitate..

Simțirea noastră intestinală este că agentul de asistență nu știa doar informațiile. În această revizuire vom discuta mai detaliat calitatea serviciului pentru clienți.

Pentru a vedea cât de sigură este VPN Norton Secure în timpul utilizării, am efectuat o verificare pentru scurgeri de WebRTC, IP și DNS. Nu au fost probleme. Nu există funcții avansate de securitate, cum ar fi un killswitch sau un tunel divizat, cu Norton Secure VPN, deci nu va face lista noastră VPN cea mai sigură.

Dacă sunteți în căutarea unei VPN care are funcții de securitate mai avansate, precum și mai multe personalizări decât obțineți cu Norton Secure VPN, aruncați o privire la AirVPN (citiți recenzia noastră AirVPN.)

intimitate

Dacă vă îngrijorează confidențialitatea sau securitatea, este recomandabil să evitați companiile VPN din SUA, mai ales că Statele Unite sunt principala componentă a rețelei de informații Five Eyes. Dacă nu sunteți fan al supravegherii guvernamentale, căutați servicii VPN găzduite în țările cu cele mai bune legi privind confidențialitatea, cum ar fi Seychelles.

Symantec, compania din spatele Norton, are sediul în California, astfel încât, din punct de vedere al confidențialității, vă aflați în refuzul leului. Acestea fiind spuse, Symantec spune că Norton Secure VPN nu ține jurnalele, dar asta depinde de definiția dvs..

Politica sa de confidențialitate spune că înregistrează informațiile dispozitivului, precum sistemul de operare și numele dispozitivului, precum și utilizarea datelor dumneavoastră. Acesta spune că adresele IP ale utilizatorului nu sunt conectate atunci când vă conectați, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu pot fi identificați.

Symantec efectuează analize în timp real ca parte a „managementului automatizat al traficului bazat pe reguli”, probabil pentru a monitoriza oricine abuză de serviciul său cu utilizarea semnificativă a datelor. Acesta spune că poate monitoriza „site-urile de destinație sau adresele IP”, care, deși Symantec nu înregistrează informațiile respective, poate fi făcută oricând.

Politica spune că serviciile pe care le utilizați, site-urile web pe care le vizitați și orice faceți cu conexiunea dvs. nu sunt înregistrate.

Din punct de vedere al confidențialității, Symantec oferă o geantă mixtă pentru utilizatori. El face reclamă unui serviciu care nu salvează sau nu înregistrează informații, dar este îngrijorător faptul că sistemele sale monitorizează, în timp real, serviciile și site-urile web pe care le vizitați, chiar dacă nu sunt conectate tehnic.

Având în vedere că Symantec are sediul și în S.U.A., nu îl putem recomanda celor care își fac griji cu privire la confidențialitatea lor.

Streaming performanță

VPN-ul Norton Secure nu este anunțat ca un serviciu de difuzare a fluxurilor, dar streaming-ul este unul dintre cele mai mari atrageri pentru VPN-uri, așa că merită să vedeți cât de bine funcționează un serviciu atunci când căutați să transmiteți conținut online.

Norton-Netflix-Suport

În acest scop, am testat potențialul de streaming al Norton Secure VPN pe servicii precum BBC iPlayer și Netflix. Am reușit să intrăm în locații Netflix geoblocate, inclusiv în S.U.A., din baza noastră din Marea Britanie, făcând din Norton Secure VPN o opțiune puternică pentru utilizatori, în special în comparație cu VPN-urile din cel mai bun VPN pentru lista noastră Netflix.

Testele similare cu BBC iPlayer, folosind serverul din Marea Britanie, au funcționat bine. Nu au existat erori și streamingul a fost rapid și nu a fost protejat.

După cum au arătat testele noastre de viteză, Norton Secure VPN are viteze mari și latență scăzută. Ușurătatea în care a ocolit geoblocarea și calitatea de streaming fac din Norton Secure VPN o alternativă bună la VPN-urile din cel mai bun VPN al nostru pentru defalcarea fluxurilor.

Locații server

Nu este clar câte servere sunt în rețeaua VPN Norton Secure, deoarece Symantec nu oferă aceste informații disponibile. Cu toate acestea, există 29 de țări listate în client.

Este dezamăgitor faptul că Symantec nu a făcut publice informațiile. De exemplu, pot avea sute în SUA, dar numai unul în Israel. Doar nu știm și nu au fost dispuși să participe la aceste informații prin chat-ul live.

Nu există multe țări găzduite de Norton Secure VPN. Majoritatea au sediul în Europa sau America de Nord, cu câteva servere în Asia și Oceania. Există un singur server pentru Africa, situat în Africa de Sud și America de Sud, situat în Brazilia.

Indiferent cum îl învârti, nu este o acoperire geografică grozavă, în special în comparație cu ExpressVPN sau CyberGhost, cu mii de servere între ele, așa cum explică comparația noastră ExpressVPN vs. CyberGhost..

Serviciu clienți

Cu marca Norton și pedigree-ul pe care îl are Symantec, ne așteptam lucruri mari de la serviciul clienților Symantec. Puteți obține ajutor prin câteva metode diferite, inclusiv chat-ul live 24/7 și asistență telefonică.

Norton-Site-Support

Dacă mai degrabă puneți întrebări ale comunității Norton, un forum este disponibil pentru utilizatori pentru a posta întrebări și feedback. Există, de asemenea, o bază de cunoștințe cu întrebări de bază și întrebări frecvente.

Pentru a testa asistența clienților Symantec, am decis să punem câteva întrebări folosind chat-ul live despre lucruri care nu au fost imediat eliminate pe site-ul produsului, inclusiv protocoalele VPN pe care le folosește Norton Secure VPN, ce nivel de criptare este disponibil și câte servere. are.

Norton-chat-Suport-B

Am așteptat câteva minute pentru un răspuns, dar am primit răspunsuri. Deși nu ne-ar spune câte servere sunt utilizate, ne-au oferit informații despre criptare și protocoale. Răspunsurile au fost rapide, dar nu vor răspunde la întrebarea noastră despre protocoalele macOS.

Este posibil ca agentul nostru de asistență să nu știe despre ce vorbeau, ceea ce ar putea explica răspunsul acestora.

În general, serviciul pentru clienți este în regulă. Este o notă plăcută că este disponibilă 24/7 și sunteți bine servit de forumul de asistență și chat live pentru întrebări de bază. Acestea fiind spuse, baza de cunoștințe este de bază.

Verdictul

Spre deosebire de majoritatea VPN-urilor pe care le analizăm, Norton este un brand care are recunoaștere a numelui – chiar și bunica ta a auzit probabil despre asta. VPN-ul Norton Secure nu este o VPN proastă atunci când luați în considerare către cine vizează și de ce.

Este un serviciu de bază conceput pentru a încuraja utilizatorii să treacă la unul dintre cele mai bune și mai bune prețuri de la Norton. Este simplu, iar unii ar putea să-l numească oase goale, dar este și unul dintre VPN-urile mai rapide pe care le-am văzut. Este funcțional, funcționează și, pentru începători, face aproape totul pentru tine, inclusiv alegerea unui server.

Utilizatorii avansați nu vor fi mulțumiți de VPN Norton Secure, deoarece aproape că nu există opțiuni pentru a personaliza experiența VPN. Acest lucru este reflectat în preț, cu unul dintre cele mai ieftine pachete lunare pe care le-am văzut.

Acestea fiind spuse, streamerele vor fi fericite: Norton Secure VPN a transmis Netflix și BBC iPlayer fără probleme sau încetiniri. Ar fi un concurent în cele mai bune VPN-uri ale noastre pentru lista BBC iPlayer. Totuși, torrenting-ul este blocat de către serviciu, așa că va trebui să căutați în altă parte dacă sunteți un pirat.

Norton Secure VPN nu este un serviciu la fel de bun ca ExpressVPN sau NordVPN, dar dacă doriți o VPN ieftină, fără accesorii, ar putea fi pentru dvs. Doar fiți conștient de faptul că este un furnizor VPN din SUA, deci ascunderea unchiului Sam va fi dificilă, chiar dacă este anunțată ca „VPN fără loguri”.

Aveți propriile gânduri cu privire la Norton Secure VPN? Vă rugăm să lăsați comentariile de mai jos și vă mulțumim că ați acordat timp pentru a citi această recenzie.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me