Recenzie WiTopia personalVPN – Actualizată în 2020

WiTopia PersonalVPN Review

WiTopia personalVPN pare să fi fost pus împreună cu ideea că caracteristicile nu fac decât să confunde. Rezultatul este o VPN fără sens, extrem de funcțională, care ar putea utiliza un spor de viteză, precum și câteva opțiuni de securitate și ușurință de utilizare. Citiți recenzia noastră completă WiTopia pentru detalii.


best-VPN-comentarii

WiTopia personalVPN există începând cu 2005, deci nu este un copil nou la bloc. S-ar putea să se simtă ca un recul de la mijlocul anilor 2000, dar este funcțional. Aceasta susține că este „securizată și privată” și are o politică de confidențialitate simplă, fără jargon, care promite nicio înregistrare.

Această revizuire personalVPN va trece prin pro și contra. Vom analiza funcțiile oferite și vom testa viteza și securitatea acesteia. Vom examina, de asemenea, prețurile, locațiile serverului, serviciul pentru clienți, performanța în streaming, confidențialitatea și ușurința de utilizare înainte de a vă da verdictul nostru.

„Funcțional” este cel mai bun cuvânt pentru a descrie personalVPN. Cu politica sa de rambursare fără probabilitate, s-ar putea să merite o probă de testare, dar îi lipsește caracteristicile pe care le vei găsi cu unii dintre concurenții săi cu același preț sau mai puțin. De asemenea, dispozitivele mobile se simt ca fiind gândite, cu excepția cazului în care sunteți un utilizator electric, deci dacă sunteți în căutarea celui mai bun VPN pentru mobil, nu este.

witopia-splash-1

witopia-splash-2

witopia-splash-3

witopia-splash-4

Anterior

Următor →

Alternative pentru WiTopia personalVPN

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

personalVPN nu este plin de caracteristici, dar vom parcurge ceea ce are. Are un client desktop pentru macOS, Windows și Linux. Este urât, dar funcționează și este simplu.

personalvpn-advconnect

Clientul ușurează utilizatorilor să își personalizeze conexiunea, cu setări pentru a alege protocolul sau serverul preferat. Există un jurnal tehnic, care vă poate ajuta să urmăriți problemele de conexiune pe care le puteți întâmpina. De asemenea, veți obține o hartă a lumii cu ace care arată răspândirea serverelor personalVPN în întreaga lume.

Este la fel de interesant și util ca și clientul desktop.

În ceea ce privește mobilul, nu aveți noroc, deoarece nu există aplicații mobile personal VPN. Dacă doriți să vă conectați pe smartphone sau tabletă, va trebui să vă dați seama cum să utilizați fișierele de configurare sau instrucțiunile oferite..

Funcțiile de bază pe care v-ați putea aștepta de la un VPN axat pe confidențialitate, cum ar fi un killswitch, nu sunt disponibile. Dacă vă deconectați sau pierdeți conexiunea, veți reveni la conexiunea dvs. de internet existentă, așa că luați afirmația WiTopia că personalVPN este un serviciu „cu adevărat privat”, cu un vârf de sare..

Este cel puțin să vă așteptați ca tunelurile divizate să fie o caracteristică când observați că clientul are o setare pentru „trimite tot traficul”, dar veți fi dezamăgit dacă o faceți. Se pare că nu face nimic. Vom atinge asta mai târziu în această recenzie.

Site-ul pretinde că oferă „moduri sigure cu tehnologia Tor” pe pachetele sale mai scumpe. După cum explicăm în ghidul nostru VPN vs. proxy vs. Tor, este posibil să rupem criptarea din jurul Tor. Dacă sunteți în căutarea unui VPN care să ofere un plus de confidențialitate și securitate, probabil că nu este o caracteristică demnă de plătit.

Nu puteți utiliza conexiuni OpenVPN dacă sunteți abonat la pachetul de bază. După cum am menționat în defalcarea protocolului nostru VPN, OpenVPN este cel mai bun protocol pentru majoritatea utilizatorilor, oferind atât viteză, cât și securitate, astfel încât oprirea celor de pe pachetul de bază folosind-o pare o decizie slabă.

De asemenea, nu veți profita de modul său stealth Tor cu un abonament de bază, dar nu este un punct de vânzare, oricum.

Doar Premier, cel mai scump pachet personalVPN, oferă orice în plus din punct de vedere al funcțiilor. Veți putea utiliza serviciul printr-un router, conectați opt dispozitive simultan și veți primi gratuit serviciul de criptare SecureMyEmail al WiTopia.

Prezentare generală a caracteristicilor WiTopia personalVPN

Logo WiTopia personalVPNwww.personalvpn.com

Începe de la 417 dolari pe lună Toate planurile

General

Metode de plata
PayPal, card de credit

Acceptă criptocurrency

Conexiuni simultane
8

Acceptă tunelarea divizată

Lățime de bandă nelimitată

Disponibil proces gratuit

Perioada de rambursare
30 de zile

Suma serverului la nivel mondial
65 servere din 42 de țări

Sisteme de operare desktop
Windows, MacOS, Linux

Sisteme de operare mobile
Android, iOS, Blackberry

Extensii de browser

Poate fi instalat pe routere

Streaming

Poate accesa Netflix SUA

Poate accesa BBC iPlayer

Poate accesa Hulu

Poate accesa Amazon Prime Video

Securitate

Tipuri de criptare
256-AES, Blowfish-128

Protocoale VPN disponibile
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP

Activat la pornirea dispozitivului

Permite torentarea

Politica fără logare

Test de scurgere DNS trecut

Killswitch disponibil

Malware / blocant publicitar inclus

A sustine

Chat live
24/7

Asistență prin e-mail
24/7

Asistență telefonică

Forumul utilizatorului

Bază de cunoștințe

Prețuri

PersonalVPN ar putea încerca din răsputeri să vă vândă pachete de trei ani, dar numai cel mai scăzut nivel, Basic, are ceva apropiat de o valoare bună. Dacă doriți să vă angajați pentru un serviciu VPN timp de doi sau trei ani, ar fi bine să vă uitați la recenzia noastră NordVPN.

Nu există nicio probă gratuită cu personalVPN, deci cel mai ieftin mod de a încerca serviciul este să vă abonați la pachetul său de bază pentru 5,99 USD pe lună. Dacă doriți înapoi banii înapoi, puteți profita de politica de rambursare garantată de 30 de zile.

Dacă doriți să încercați funcțiile mai avansate, va trebui să plătiți pentru un abonament mai lung. Pachetul de nivel doi, Pro, costă 39,99 USD pentru șase luni și se ridică la 159,99 dolari pentru un termen de trei ani.

Pentru bani, veți avea acces la serverele OpenVPN și la modul stealth Tor. Numărul de conexiuni simultane rămâne același. Doar Premier, care costă 209,99 dolari timp de trei ani, oferă orice altceva, cu conectivitate de router și opt conexiuni simultane.

Puteți plăti cu PayPal și cele mai importante carduri de credit, ceea ce este tipic. Nu acceptă criptocurrency, deci nu veți putea utiliza bitcoin pentru a plăti pachetul VPN, așa cum puteți face cu ExpressVPN (citiți recenzia noastră ExpressVPN).

La 5,99 USD lunar pentru pachetul de bază, personalVPN pare la prețuri rezonabile la prima vedere. Să-l contrastăm cu Accesul la internet privat, un alt dintre furnizorii noștri foarte apreciați, pentru a vedea dacă acest lucru este adevărat. Totuși, aruncați o privire asupra recenziei noastre PIA.

Pentru doar un dolar mai mult pe lună, PIA are un killswitch, ceea ce îl face o opțiune mai bună pentru confidențialitate, servere rapide și peste 3.000 dintre acestea, comparativ cu aproximativ 60 cu personalVPN. De asemenea, obțineți un blocant malware și OpenVPN ca o caracteristică standard, nu premium.

personalVPN nu este o valoare excelentă atunci când te uiți la ceea ce oferă pentru preț, mai ales când îl compari cu alte servicii. Chiar și cu o rambursare de 30 de zile la ofertă, personalVPN încearcă din greu să te lege cu termeni mai lungi pe pachetele cu nivel superior pentru a obține funcții care ar fi standard în altă parte, cum ar fi conexiunile OpenVPN.

Cu funcțiile limitate și un client VPN de bază, pachetele de la șase luni la trei ani nu sunt tocmai bune pentru bani, comparativ cu VPN-urile din lista noastră de cei mai buni furnizori VPN.

Ușurință în utilizare

Înregistrarea pentru personalVPN este simplă. Pe pagina produselor, puteți alege dintre cele trei pachete și diverse planuri de prețuri oferite.

S-ar putea să vă faceți griji când vedeți pagina de checkout. Pentru tot accentul pe confidențialitate, site-ul web solicită în continuare detaliile dvs. de facturare. Nu este clar că furnizarea acestora este opțională, dar am putut plăti fără să facem acest lucru.

Pentru un serviciu VPN cu caracter de confidențialitate, este o formă slabă de a solicita aceste detalii, mai ales că formularul vă încurajează să introduceți detaliile dvs. fără a lăsa clar că acestea sunt opționale. Vom expune îngrijorările noastre cu privire la gestionarea datelor de către WiTopia în secțiunea noastră „confidențialitate” ulterior.

personalvpn-checkout

După ce v-ați înregistrat și ați plătit, veți primi un link pentru a vă confirma contul și pentru a vă conecta. Link-ul furnizat vă va trimite în contul dvs., care listează serviciul la care v-ați înregistrat și vă oferă linkuri pentru a descărca VPN client, actualizați sau modificați parola.

Acest lucru este simplu și simplu, dar va trebui să vă amintiți să activați serviciul în secțiunea „acțiuni” înainte de a-l putea utiliza. După ce este activat, faceți clic pe „descărcări / configurare” pentru a primi opțiuni de descărcare a clientului pentru sistemul dvs. de operare.

personalvpn-descărcare

După cum am menționat, nu există prea multe pentru dispozitivele mobile. Veți primi fie un fișier de configurare OpenVPN, fie instrucțiuni de configurare pentru celelalte protocoale VPN. Dacă ați plecat pentru pachetul de bază, nu veți putea utiliza fișierul OpenVPN.

Din fericire, procesul de instalare a clientului desktop este mult mai simplu. Pe Windows, vi s-a dat un fișier de instalare executabil și nu vă supraîncărcă cu opțiuni.

Instalarea este rapidă, dar am avut probleme la utilizarea linkului lor de descărcare. Am primit o eroare 404, care a făcut câteva încercări de rezolvare făcând clic înapoi și încercând linkul de instalare Windows până când descărcarea a funcționat.

personalvpn-principal

Utilizarea personalVPN

Primul lucru pe care îl veți observa după instalarea clientului este cât de demodat pare. În mare parte, este foarte simplu de utilizat. Dacă faceți clic pe „conectare rapidă” vă va conecta automat la cel mai apropiat server VPN la locația dvs..

Clientul oferă, de asemenea, o hartă mondială, astfel încât să puteți vedea ce servere sunt situate unde. Cu toate acestea, nu le puteți face clic pentru a se conecta și nu trebuie să faceți zoom prea departe.

personalvpn-settings

Secțiunea preferințe vă permite să alegeți protocolul de securitate VPN preferat, serverul de gateway preferat și să schimbați alte setări. Fiecare opțiune are o descriere utilă a scopului său lângă ea. Acest lucru este util, în special pentru unele dintre setările avansate.

Această secțiune este, de asemenea, acolo unde veți găsi opțiunea „trimiteți tot traficul”, care este caracteristica de tunel împărțit care nu face nimic. Am contactat serviciul clienți WiTopia pentru a vă întreba, așa cum veți vedea în secțiunea „asistență pentru clienți” de mai jos.

personalvpn-trafic

Clientul nu este fulgerător, dar nu este dificil să găsești ceea ce trebuie să găsești, deoarece totul poate fi accesat din fereastra principală.

Adevărata dezamăgire este interfața. Nu este atrăgător și poate induce în eroare utilizatorii, în special cu setările pentru funcțiile care nu există. Alte caracteristici, cum ar fi harta lumii, par a fi adaosuri inutile care ar putea frustra utilizatorii.

Viteză

WiTopia susține că „avantajul său de viteză” face din personalul VPN unul dintre cele mai rapide servicii VPN din afaceri. Am vrut să supunem această afirmație, așa că am efectuat teste de viteză pe mai multe dintre serverele sale din întreaga lume, de la baza noastră din Marea Britanie. Rezultatele sunt enumerate mai jos.

Locație: Ping (ms) Descărcare (Mbps) Încărcare (Mbps)
Neprotejat (Marea Britanie)1128.654,28
Amsterdam2327.593,97
Toronto17626.762,71
San Francisco2775.163.02
New York City15226.613.38
Los Angeles30318.802,76
Moscova10827.193,53
Tokyo46515.021,50
Cairo1241.361,86
Ierusalim12524.354,06

Rezultatele sunt bune, rele sau urâte, în funcție de locul în care arăți. Problema cu personalVPN este inconsistența în vitezele și performanța de la server la server.

Să aruncăm o privire spre Amsterdam și Toronto, care aveau viteze aproape identice cu conexiunea neprotejată, în ciuda distanței dintre ele. Toronto se află la aproximativ 3.400 de mile de Marea Britanie, astfel încât performanța serverului este în special impresionantă.

Din nefericire, acolo este inconsecvența să-și ridice capul urât. Los Angeles și San Francisco se află în California, sunt la aproximativ 5.000 de mile de Marea Britanie și sunt la doar 310 km distanță, cu toate acestea, viteza de descărcare dintre ele varia de la 5-18 megabiți pe secundă.

La fel se poate observa și cu Egiptul vecin și Israel, care se află la doar 250 de mile unul de celălalt. Vitezele dintre ele variau de la 1-24 Mbps. La 1 Mbps, încărcarea paginilor web va fi o luptă și să nu mai vorbim de streamingul unui film.

WiTopia nu recomandă servere. Cele pe care am ales să le analizăm au ​​fost selectate la întâmplare. Acestea fiind spuse, se pare că calitatea conexiunii dvs. va varia cu o marjă destul de mare, în funcție de serverul ales.

Timpul de latență pe majoritatea serverelor testate a fost, de asemenea, destul de slab, în ​​afară de cel mai apropiat. Dacă doriți cel mai bun VPN pentru jocuri, nu este așa.

Dacă aveți noroc cu alegerea serverului dvs., sunteți într-o zi bună. Obținerea de viteze care se potrivesc aproape cu viteza neprotejată pe servere la peste 3.000 de mile distanță este impresionantă. Dacă alegeți totuși prost, veți fi obligat să faceți cumpărături până când veți găsi un server care funcționează la fel de bine, precum „avantajul vitezei” sugerează.

Securitate

PersonalVPN oferă protocoalele VPN standard, dar limitează conexiunile utilizând OpenVPN la clienți în planurile sale Premier și Pro. OpenVPN este protocolul pe care îl recomandăm pentru majoritatea utilizatorilor, astfel încât restricția este dezamăgitoare.

Pentru utilizatorii de bază, WiTopia recomandă utilizarea L2TP / IPSec. IPSec securizează datele dvs. cu AES 256 biți criptare, dar cercetătorii au găsit vulnerabilități în protocol. Rețineți că IPSec provine de la Agenția Națională de Securitate a SUA, care are o reputație nepătrunsă când vine vorba de supravegherea guvernului.

Dacă preferi riscul paranoiei, s-ar putea să nu fie cel mai bun protocol de utilizat. personalVPN oferă protocoale, cum ar fi PPTP și IKEv2, dar așa cum explicăm în prezentarea noastră PPTP vs. OpenVPN, PPTP este nesigur și nu trebuie utilizat. IKEv2 are la bază IPSec și, deși este rapid și destul de sigur, are vulnerabilități similare.

Pentru a vedea cât de bine a funcționat securitatea personală a VVNN în lumea reală, am efectuat teste pentru a verifica scurgerea DNS și IP, precum și un test WebRTC. VPN-ul le-a trecut fără probleme.

Nu este însă o veste bună când vine vorba de securitate. Nu există nici un comutator, așa că veți reveni la conexiunea dvs. neprotejată și vă veți scăpa de locație dacă pierdeți conexiunea la VPN.

Aceasta este o mare ratare pentru un serviciu VPN care se concentrează pe securitate și confidențialitate.

intimitate

WiTopia susține că personalVPN este privat și securizat. La fel ca majoritatea furnizorilor VPN majori, promite să nu monitorizeze sau să salveze informații care ar putea identifica un utilizator sau ceea ce ar putea face.

personalvpn-privacy

O privire la politica sa de confidențialitate pare să confirme asta. Nu, sau spune că nu, înregistrează datele utilizatorilor săi și, în propriile sale cuvinte, este „după proiect”.

Totuși, acest lucru nu a fost întotdeauna cazul. O privire rapidă asupra mașinii Wayback arată că, cel puțin în 2015, WiTopia a înregistrat ora, locația și durata conexiunilor utilizatorilor. De asemenea, a fost pregătit să pună la dispoziție informațiile respective sub protecție legală.

Politicile de confidențialitate nu întotdeauna pictează o imagine exactă a intențiilor unei companii, așa cum arată recenzia noastră IPVanish. Din păcate, sub presiunea agențiilor guvernamentale, chiar și cele mai mari servicii VPN se vor sfărâma și vor oferi informații pe care susțin că nu le păstrează..

WiTopia are sediul în S.U.A., care este membru al acordului de inteligență 14 Ochi, care permite împărtășirea datelor personale, sensibile, între membrii săi. De regulă, serviciile VPN din afara celor 14 ochi vor fi mai bine protejate de guvernele care se ocupă cu citații decât de cei din el.

Din punct de vedere al confidențialității, WiTopia ar putea – și subliniem „ar putea” – să vă pună un risc mai mare.

Putem examina doar ce spune politica de confidențialitate a WiTopia astăzi. Nu am reușit să găsim înregistrări care arată că a colaborat cu autoritățile, dar, așa cum arată politica sa anterioară, a fost pregătit să facă acest lucru în trecut.

dacă doriți să vă păstrați identitatea ascunsă. Va trebui să vă uitați la lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru torrenting dacă doriți să descărcați fără a fi descoperit.

Streaming performanță

Utilizarea personalVPN pentru a transmite conținut de la Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Netflix sau Hulu este o pungă mixtă. Un test al fiecăruia dintre serviciile de streaming a constatat că unii au funcționat bine cu acesta, iar alții nu au funcționat deloc, așa că nu va ajunge în cel mai bun VPN pentru lista de streaming..

Acest lucru este cu atât mai dezamăgitor când vedeți că personalVPN oferă patru servere americane special pentru streaming pe Netflix și Hulu. Este evident că încearcă să vizeze utilizatori în streaming cu aceștia.

Nu este totuși o veste proastă. Toate cele patru servere de streaming bazate în SUA au funcționat excelent cu Netflix, chiar dacă doar două dintre ele sunt etichetate pentru aceasta. Nu au existat probleme de tamponare sau încetiniri – experiența a fost fără probleme.

Cu toate acestea, nu vom lua în considerare personalVPN pentru lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru BBC iPlayer. WiTopia nu oferă un server care să transmită streaming în Marea Britanie și niciuna dintre cele două sedii de acolo nu a permis difuzării BBC iPlayer, așa că va trebui să-l rezolvi pe Doctor Who în altă parte..

Locații server

personalvpn-map

WiTopia nu arată câte servere are sau numărul de țări în care se află, dar oferă o listă. Am numărat 65 de locații în 42 de țări, deci nu oferă nicăieri aproape de disponibilitatea serverului altor furnizori mari, așa cum arată comparația noastră ExpressVPN vs. NordVPN.

Aceasta merge mult spre a explica de ce serviciul său poate fi atât de inconsistent. Unele servere, cum ar fi serverul San Francisco pe care l-am testat, sunt susceptibile să treacă mult mai mult prin ele decât, să zicem, serverul israelian.

Majoritatea serverelor sunt împrăștiate în Europa și America de Nord. America de Sud are doar un server și Africa are doar trei. Asia nu este mai bună, cu doar șapte servere care se întind din China în nord până în Malaezia în sud.

Serviciu clienți

WiTopia susține că oferă asistență non-stop pentru personalVPN, șapte zile pe săptămână, 365 de zile pe an. Are un ghid de asistență, adrese de e-mail și o funcție de chat live.

Baza de cunoștințe este detaliată și ușor de navigat, cu ghiduri care vă ajută să configurați VPN pe majoritatea sistemelor de operare. De asemenea, oferă suport pentru dispozitive de nișă, cum ar fi cutia Boxee, care a fost întreruptă de multă vreme.

personalvpn-instrucțiuni

Ghidurile sunt inconsecvente. Unele, cum ar fi ghidul de configurare Windows, includ capturi de ecran cu instrucțiuni pas cu pas, dar altele, precum ghidurile de configurare pentru mobil, oferă numai instrucțiuni scrise.

Dacă aveți nevoie de asistență, nu va trebui să vă pierdeți timpul trimitând un e-mail, dar, dacă da, WiTopia va răspunde în câteva ore. În partea de jos a fiecărei pagini se găsește o opțiune pentru suportul chat-ului live cu un consilier.

personalvpn-LiveChat

Nu a trebuit să așteptăm mult timp pentru a răspunde la întrebări tehnice privind dacă personalVPN era capabil să împartă tunelurile sau să aibă un comutator. Acest tip de răspuns „nuanțat, cu ochiul” nu se simte prea credibil, dar dacă WiTopia oferă funcțiile pe viitor, vom actualiza recenzia noastră pentru a reflecta faptul că.

Suportul pentru clienți personalVPN este o geantă mixtă. Ca întregul său serviciu, este funcțional, dar nu se simte ca un efort șlefuit. Totuși, răspunsurile sunt rapide și ar trebui să obțineți rapid răspunsurile la întrebările dvs. dacă decideți să utilizați funcția de chat live.

Verdictul

personalVPN ar fi un concurent pentru una dintre VPN-urile mai bune dacă ne-am concentra doar pe viteză și pe cireșele pe care serverele ne conectam. Problema este că experiența obținută va varia în mod sălbatic în funcție de serverul ales.

Nu este suficient de bun pentru un serviciu care se așteaptă să plătească timp de șase luni până la trei ani în avans pentru două din cele trei pachete ale sale.

Doar că nu este suficientă carne pe oase când vine vorba de acest serviciu VPN. Funcțiile pe care le așteptați ca standard, precum suportul OpenVPN, sunt vândute ca funcții premium în planurile sale mai scumpe. Nu există nicio probă gratuită și doar pachetul său cel mai de bază are un plan lunar.

De asemenea, nu am mai fost convinși de unele dintre afirmațiile sale. De exemplu, acesta susține că este orientat către securitate și confidențialitate, dar are sediul în S.U.A., unde confidențialitatea datelor poate fi răsturnată cu o citare rapidă. Nu este furnizat niciun comutator, iar compania a avut în trecut o politică de confidențialitate care sugera disponibilitatea de a preda datele.

Asta nu înseamnă că personalul VPN este rău, pentru că nu este. Poate fi fulger rapid și clientul este ușor de utilizat, dar cu un număr limitat de servere și o lipsă de funcții, s-ar putea să vă uitați mai bine la lista noastră de comentarii VPN pentru alternative.

Ai mai folosit personalVPN înainte? Dacă aveți gânduri sau opinii de adăugat la această recenzie, vă rugăm să le lăsați în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map