Revizuirea GanttProject – actualizată în 2020

GanttProject Review

GanttProject este un instrument de gestionare a proiectelor open source ușor de utilizat. Dacă doriți să adoptați o abordare centralizată, bazată pe gantt și non-cloud, poate doriți să consultați recenzia noastră completă de GanttProject.


cel mai bun proiect de gestionare a software-

GanttProject este o aplicație desktop care are o abordare asemănătoare cu Gantt pentru gestionarea proiectelor. În această recenzie GanttProject, o vom analiza în detaliu și vom vedea cum se compară cu numeroasele oferte software de gestionare a proiectelor bazate pe cloud.

Este un proiect de tip open source mic, care a existat în jurul anului 2003, așa că a avut o mulțime de lucrări în acest sens. Este un instrument eficient, în ciuda lipsei de frilluri și, dacă doriți să vă concentrați pe caracteristicile sale de bază pentru gestionarea sarcinilor, ar putea face bine tot ceea ce aveți nevoie.

Cel mai bun software de management de proiect oferă instrumente de comunicare online și vă permite să lucrați în colaborare. GanttProject este excelent pentru gestionarea proiectelor distribuite. Este mai potrivită pentru a rula pe un computer de birou, cu o singură persoană responsabilă de gestionarea proiectului, iar alții verifică dacă este necesar.

Este simplu, dar oferă gestionarea sarcinilor, dependențe și subtaschete. Principalele caracteristici de gestionare a proiectelor sunt acolo, dar nu există alte lucruri. Pentru un exemplu de platformă de înaltă calitate, care este plin de caracteristici excelente, aruncați o privire la recenzia noastră Wrike.

GanttProject are însă câteva caracteristici utile, iar proiectele pot fi stocate pe un server dacă aveți una adecvată. Poate genera rapoarte și pagini web, deci există modalități de a vă menține echipa la curent cu planurile dvs..

Dacă doriți să încercați ceva și mai simplu, dar cu mai mult sentiment de distracție, citiți recenzia noastră despre Asana. Asana face ca managementul sarcinilor să fie distractiv, în timp ce este încă util.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru GanttProject

Caracteristici

Nu este surprinzător, utilizatorii GanttProject vor petrece mult timp în vizualizarea sa Gantt. Acest lucru vă oferă o imagine de ansamblu a modului în care sarcinile dvs. se potrivesc. Puteți vedea ce sarcini trebuie efectuate înaintea altora, blocaje și dependențe.

GanttProject-Gantt-chart

Dacă sunteți pe piață pentru un instrument bazat pe Gantt, aruncați o privire la revizuirea TeamGantt pentru o alternativă bazată pe cloud.

GanttProject are un grafic de resurse pentru a adăuga oameni la proiectul tău. Puteți acorda tuturor un rol și definiți roluri personalizate. Singurul acolo în mod implicit este „manager de proiect”, așa că va trebui să adăugați altele, dacă nu lucrați singur.

Persoanele din graficul resurselor dvs. pot fi atribuite sarcinilor. După ce au fost alocați, acestea sunt codate color, astfel încât să puteți vedea dacă cineva este supraîncărcat sau subîncărcat.

GanttProject-PERT-chart

Există și o vizualizare PERT. Acesta este un fel de grafic care vă arată durata fiecărei sarcini ca valoare, mai degrabă decât o bară dintr-un calendar.

Nu este acolo implicit și trebuie activat în meniul „vizualizare”. Ca și vizualizarea Gantt, arată relația dintre sarcini, dar face acest lucru independent de calendar, astfel încât să puteți rearanja elementele prin glisarea și poziționarea lor într-un mod care să aibă sens pentru dvs..

Pe lângă oferirea de gestionare a dependenței, GanttProject vă arată calea critică, care este ruta care ar rezulta în cel mai scurt timp posibil pentru a finaliza proiectul dvs..

Puteți schimba aspectul aplicației alegând dintr-o selecție de presetări, deși nu va câștiga premii pentru apel vizual. De asemenea, puteți modifica culorile elementelor graficului și puteți adăuga propriul logo. Puteți să setați zile libere și să le omiteți din calendarul dvs., ceea ce poate menține lucrurile în ordine.

Spre deosebire de cele mai bune instrumente de gestionare a proiectelor, GanttProject este software pentru desktop. Asta înseamnă că îi lipsește caracteristici comune alternativelor bazate pe cloud.

În comparație cu platformele online, cea mai mare slăbiciune a acesteia este lipsa opțiunilor de comunicare. Puteți trimite persoane de e-mail din lista de resurse, cu condiția să le adăugați adresele de e-mail, dar acest lucru se face prin aplicația dvs. de e-mail implicită.

Dacă doriți o aplicație care oferă o mulțime de moduri de a vă vorbi coechipierilor, aruncați o privire la recenzia noastră Podio.

De asemenea, salvează fișierele în mod implicit local, ceea ce înseamnă că nu sunt partajate. Acestea fiind spuse, puteți salva într-o unitate de rețea sau puteți utiliza un serviciu precum Dropbox pentru a partaja fișierele proiectului. Există, de asemenea, o opțiune de conectare la un server prin intermediul protocolului WevDAV.

Dacă sunteți interesat să găsiți un serviciu de stocare pentru echipa dvs., citiți cel mai bun articol de stocare online pentru echipe.

GanttProject-html-ieșire

GanttProject are un excelent generator de rapoarte care creează rezumate ale proiectului dvs. în mai multe formate, inclusiv .pdf și HTML. Exportul HTML este o caracteristică deosebit de bună, permițându-vă să puneți ușor o privire de ansamblu a proiectului dvs. online. Obțineți un mini site web, cu link-uri către diferite secțiuni și există o selecție de teme din care să alegeți. Pare de bază, dar este util.

De asemenea, puteți importa și exporta către Microsoft Project, precum și gestionați fișiere .csv.

GanttProject are un set îngust, concentrat de funcții. Nu există o sumă imensă de învățat și ceea ce face ceea ce așteptați.

GanttProject este un software pentru desktop construit în Java și rulează pe Windows, Linux și macOS. Nu este bogat în caracteristici, dar este bun în ceea ce face și are câteva atingeri frumoase. Ca rezultat obține un scor decent aici. Dacă aveți nevoie de o aplicație care are mai multe funcții și integrări, aruncați o privire la recenzia noastră Airtable.

Prezentare generală a caracteristicilor GanttProject

Logo GanttProjectwww.ganttproject.biz

Liber

Caracteristici de management

Sarcini

subactivități

Managementul dependenței

Fundaluri personalizate

Alte opțiuni de personalizare
Setări de aspect, logo, culori personalizate

Dimensiunea echipei limită
Nelimitat

Spatiu de depozitare
GB nelimitat

General

Plată
Open Source (gratuit)

Acceptă criptocurrency

Suport pentru sistemul de operare mobil

Încercare gratuită
Gratis Oricum

Securitate

Autentificare cu doi factori

Criptarea
Plugin-uri disponibile

Certificarea SOC

A sustine

Chat live

Formular de e-mail / contact

Asistență telefonică

Ușurința în utilizare

GanttProject este o aplicație gratuită pe care o descărcați și o executați singur. Este livrat cu un instalator, care are doar 18 MB pe Windows, deci este rapid de descărcat și ușor de rulat. Nu vă ajută mult să începeți. Nu există niciun tutorial în aplicație și nimic care seamănă cu un manual.

Majoritatea platformelor online au un pas avansat atunci când începeți sau introduceți funcții introductive, dar cel mai mult veți fi lăsat de unul singur cu GanttProject. Un instrument similar este Redmine, care este open source și proiectat pentru a fi rulat pe propriul server. Vezi mai multe recenzii pentru Redmine.

Din fericire, GanttProject este ușor de realizat, parțial pentru că nu este prea mult de înțeles. Meniurile sale au câteva opțiuni, dar nu sunt ambalate cu greu.

După cum probabil ați ghicit, GanttProject este un instrument axat pe Gantt. Vizualizarea sa principală este o diagramă Gantt cu o listă de sarcini din stânga și un calendar care arată când sunt programate sarcinile din dreapta.

Adăugarea unei sarcini este simplă și se poate face cu un buton sau câteva opțiuni de meniu. Noile sarcini au datele de început și de sfârșit setate la orice zi se află în momentul de față la marginea din stânga a vizualizării graficului, ceea ce este ciudat, dar te obișnuiești cu ea.

GanttProject-task-proprietăți

În calendar, puteți modifica datele de început și de sfârșit pentru sarcini, făcând clic pe marginile lor și glisând. Puteți schimba procentul completat într-un mod similar și puteți crea dependențe trăgând o săgeată de la o sarcină la alta.

Nu există mânere evidente care să vă arate că este posibil și necesită precizie cu mouse-ul, dar este suficient de intuitiv pentru a descoperi prin experimentare. S-ar putea să vă frustrați încercând să mișcați lucrurile repede, însă, deoarece, chiar și atunci când știți ce se poate face, nu puteți găsi întotdeauna mânerul corect fără să vă înțelegeți cu indicatorul.

Nu toate instrumentele de gestionare a proiectelor vă oferă diagrame Gantt controlabile, dar cele care lucrează sunt în general mai ușor de utilizat decât GanttProject. Un instrument online care include o mulțime de funcții și nu este dificil de utilizat este Smartsheet. Puteți citi despre asta în recenzia noastră Smartsheet.

În plus, GanttProject va muta automat lucrurile pentru dvs. dacă acestea depind de alte sarcini pe care tocmai le-ați mutat. De exemplu, dacă schimbați data de încheiere a unei sarcini la 10 martie, sarcinile care depind de aceasta vor fi mutate pentru a începe după această dată, dacă este necesar.

GanttProject primește note mari pentru ușurința în utilizare. Cele mai multe dintre caracteristicile sale sunt ușor de realizat. Merită să vizionați videoclipul său tutorial YouTube, dar nu trebuie să aveți nevoie de mult mai mult decât atât pentru a afla cum să îl utilizați. Tragerea sarcinilor în jurul vizualizării Gantt ar putea fi mai ușoară, dar, în afară de aceasta, nu am avut probleme.

Cost

GanttProject este gratuit, dar vă oferă opțiunea de plată dacă doriți să ajutați să o susțineți. Puteți să vă numiți prețul, așa că, dacă primiți bani, puteți da ceva înapoi echipei sale.

Puteți contribui, de asemenea, prin testarea și vânarea de erori, lucrând la codul sursă sau traducând-o în limbi noi. Este disponibil deja în 40 de limbi, dar nu toate traducerile sunt la zi.

Cu toate acestea, nu puteți bate gratuit, astfel încât GanttProject obține un scor perfect aici. Rețineți că va trebui să plătiți pentru propriul dvs. server web sau un serviciu de stocare, dacă vă găzduiți proiectul online. Articolul nostru de securitate a site-ului merită citit dacă configurați propriul dvs. server, iar cel mai bun articol de stocare în cloud va fi util dacă doriți doar să încărcați un fișier de proiect undeva.

Securitate & intimitate

Deoarece GanttProject rulează de obicei la nivel local, confidențialitatea este mult mai mică decât o are instrumentele bazate pe cloud. Nu trebuie să furnizați o adresă de e-mail sau alte informații pentru a descărca instalatorul acesteia.

Politica sa de confidențialitate a site-ului web este o declarație simplă care spune că colectează cookie-uri, stochează adresa IP a vizitatorilor site-ului și face alte lucruri pe care le așteptați atunci când vizitați un site web. Nu avem probleme aici, dar dacă doriți să aflați mai multe despre subiect în general, citiți articolul nostru despre cum să vă protejăm confidențialitatea.

Dacă configurați propriul server pe care să-l utilizați prin WebDAV, aruncați o privire la cel mai bun ghid de găzduire web pentru a vă ajuta să aflați opțiunile. Sunteți responsabil pentru propria securitate dacă utilizați GanttProject online.

Fișierele de proiect nu sunt criptate și arată ca fișiere .xml atunci când sunt deschise într-un editor de text, dar au propria extensie. Dacă doriți să vă protejați fișierele locale, citiți modul nostru de criptare a piesei de pe hard disk pentru sfaturi despre cum să faceți acest lucru.

Am acordat GanttProject o notă ridicată aici, dar asta se datorează mai mult faptului că nu este prea preocupat decât pentru că face ceva special în acest domeniu. Infracțiunile informatice sunt mai puțin preocupate de instrumentele desktop.

Serviciu & A sustine

În ciuda faptului că sunt gratuite, există câteva modalități de a obține ajutor în GanttProject.

Are un portal de asistență, la care puteți apela dacă aveți nevoie de asistență. Veți găsi o comunitate activă în care puteți primi ajutor din partea dezvoltatorilor și a altor utilizatori de acolo. Aproape toate întrebările la care ne-am uitat au fost răspunse rapid, de multe ori managerul și programatorul GanttProject, Dmitry Barashev. Niciun alt instrument pe care l-am folosit nu a oferit sprijin direct de la șef.

Vă este încurajat să citiți întrebările frecvente și să căutați întrebări existente înainte de a vă adresa singuri. Întrebările frecvente includ legături utile, inclusiv tutorialele YouTube și o pagină de documentare. Cu toate acestea, documentația are doar câteva articole prezentate la utilizatori și sunt pe subiecte destul de specifice.

Link-ul YouTube este doar o căutare de tutoriale, dar există o mulțime acolo, inclusiv unele dintre dezvoltatorii proiectului. Acesta, în special, este un loc bun pentru a începe.

Deoarece este un instrument open source, puteți face ceea ce doriți cu GanttProject, iar comunitatea este acolo pentru a vă ajuta dacă vă blocați. Ar putea exista o documentare mai bună, dar există videoclipuri bune pentru tutorial. Instrumentul este simplu să-ți dai seama, de asemenea, ceea ce îl ajută să obțină un scor bun aici.

Gânduri finale

Dacă doriți să faceți totul offline din motive de securitate sau confidențialitate, GanttProject este o alegere excelentă. Vă permite să gestionați proiectele la nivel local și să efectuați gestionarea sarcinilor cu subtasks și dependențe.

Are câteva funcții online, precum și opțiunea sa utilă de ieșire HTML. Deși se simte datat, este bine la ceea ce face. Dacă vrei ceva cu un sentiment mai modern, monday.com ar putea fi pentru tine. Citiți despre asta în recenzia noastră monday.com.

GanttProject este de bază în ceea ce privește ceea ce oferă, dar lipsa clopoțelelor și fluierelor se va potrivi cu unii oameni până la pământ. Dacă aveți nevoie de caracteristicile specifice pe care le are și nu doriți beneficiul unei platforme cloud, ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie.

Dacă ați încercat GanttProject, vă rugăm să ne informați cum l-ați găsit în comentarii. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me