Revista Asana – actualizată 2020

Asana Review

Asana este un instrument solid și ușor de utilizat pentru gestionarea proiectelor, care va răspunde nevoilor utilizatorilor. Deși nu este la fel de puternic ca unii concurenți, interfața sa este un punct de vânzare masiv pentru persoanele noi care folosesc acest tip de software. Citiți recenzia noastră completă Asana pentru a afla mai multe.


cel mai bun proiect de gestionare a software-

Menținerea echipelor angajate este o parte esențială pentru a face munca online să fie un succes. Din fericire, Asana este un software care nu numai că vă ajută să vă gestionați proiectele, dar vă păstrează lucrurile suficient de distractiv încât să-i urmeze pe toți. În această recenzie Asana, vom vedea cum a fi plăcut să folosești poate îmbunătăți un software bun.

Asana este un jucător important în managementul de proiect și evaluat la 900 de milioane de dolari, în ciuda faptului că a fost lansat doar în 2012. Se mândrește cu mai mulți clienți mari, inclusiv NASA, Red Bull și The New York Times.

Are o reputație mare, dar o vom pune la punct pentru a vedea cum se compară cu cel mai bun software de management de proiect..

Alternative pentru Asana

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Ca toate software-urile de gestionare a proiectelor, fluxul de lucru principal al Asana este să construiască proiecte în jurul sarcinilor și subtasco-urilor. Acestea pot fi apoi aranjate în secțiuni și alocate oamenilor, permițându-vă să țineți evidența a ceea ce se întâmplă. Membrii echipei se pot concentra pe ceea ce contează pentru ei, văzând, de asemenea, o imagine mai mare.

Acest lucru este util pentru echipele online, în care lipsa unei discuții cu răcire cu apă înseamnă că informațiile nu curg la fel de ușor cum s-ar putea altfel. Chiar dacă lucrați în mod tradițional, într-un birou comun, având o imagine de ansamblu explicită a rolului fiecăruia și a ceea ce fac este de ajutor..

Sarcinile și subtasco-urile pe care le creați pot fi atribuite diferitelor persoane. Puteți comenta fiecare în parte, ceea ce înseamnă că puteți ține discuții utile despre fiecare parte a proiectului dvs. într-un singur loc.

De asemenea, puteți încărca fișiere în fiecare sarcină și le puteți partaja cu membrii echipei. Acestea pot avea dimensiuni de până la 100 MB și puteți atașa câte doriți. ceea ce face din Asana un mod excelent de a partaja fișiere online.

Sistemul de atașamente face ca Asana să fie util ca simplu serviciu de stocare în cloud, dar, dacă doriți să stocați fișiere mai mari de 100 MB, aruncați o privire la articolul nostru despre cel mai bun stocare în cloud. Pe lângă faptul că oferă mai mult spațiu, un serviciu dedicat vă va permite să sincronizați fișierele cu computerul dvs., precum și să vă ofere alte funcții.

ASANA-dependențe

Gestionarea dependenței, așa cum sugerează și numele, vă permite să faceți sarcini dependente de alții. În acest fel, puteți vedea blocaje în proiectul dvs. și vă asigurați că nu aveți oameni care stau în așteptare pentru ca ceilalți să termine înainte de a putea începe.

ASANA-calendar

Asana oferă mai multe modalități de a vizualiza sarcinile pe care le adăugați la proiectul tău. Acestea includ vizualizările calendarului și ale calendarului. Vizualizarea calendarului este utilă atunci când trebuie să vedeți ce trebuie să faceți în zilele următoare sau să vă planificați vacanța. Vizualizarea cronologică arată modul în care sarcinile se decurg una în cealaltă și vă oferă un sentiment de locul în care vă aflați în proiect.

Asana include multe integrări, care vă permit să partajați date cu alte servicii. Puteți importa date și din exterior, astfel încât să vă puteți ridica și să funcționați rapid. Acest lucru este util în special dacă ați depus multă muncă pentru a configura o altă platformă. Există, de asemenea, un importator .csv care vă permite să utilizați o foaie de calcul pentru a configura un proiect Asana cu sarcinile deja existente.

Serviciul Zapier vă permite să accesați și mai mult, inclusiv Trello, Salesforce și JIRA, astfel încât nu veți fi lipsit de opțiuni pentru a utiliza alte platforme online împreună cu Asana.

Cu atât de multe se întâmplă, este bine să știm că Asana are mai multe modalități de a obține o imagine de ansamblu a tuturor. Puteți vedea ce trebuie făcut în vizualizarea stării și generați rapoarte care arată ce se întâmplă cu sarcinile atribuite în proiect.

ASANA-starea

Puteți seta, de asemenea, starea unui proiect, așa că dacă doriți să anunțați echipa că lucrurile merg bine, puteți să îl setați la verde. Dacă lucrurile nu merg bine, atunci un statut galben, sau chiar roșu, va anunța toată lumea că trebuie să se descurce mai bine.

În plus față de o versiune de browser, există aplicații Android și iOS, astfel încât echipa ta poate urmări modul în care merg lucrurile oriunde s-ar afla.

Asana Caracteristici Prezentare generală

Asana Logoasana.com

Începe de la 999 USD pe lună Toate planurile

Caracteristici de management

Sarcini

subactivități

Managementul dependenței

Fundaluri personalizate

Alte opțiuni de personalizare

Dimensiunea echipei limită
Nelimitat

Spatiu de depozitare
GB nelimitat

General

Plată
Card de credit, Paypal, Transfer bancar

Acceptă criptocurrency

Suport pentru sistemul de operare mobil
iOS, Android

Încercare gratuită

Securitate

Autentificare cu doi factori

Criptarea
TLS 1.2 (tranzit)

Certificarea SOC
Tipul 1

A sustine

Chat live

Formular de e-mail / contact

Asistență telefonică

Ușurința în utilizare

Când începeți să folosiți Asana, primiți un tur care este clar, ușor de urmărit și vă arată elementele de bază ale utilizării software-ului. Există o mulțime de text explicativ care vă învață cum să utilizați funcții noi în timp ce explorați ce vă oferă.

ASANA-nou-proiect

Folosirea Asana este o adiere. Interfața cu utilizatorul este intuitivă și atractivă. În general, puteți găsi ceea ce aveți nevoie atunci când doriți. Ecranul este împărțit în secțiuni cu controale clare și fonturi ușor de citit.

Culoarea este folosită bine pentru a evidenția proiecte și pentru a vă ajuta să alegeți butoane utile și text. Nivelul de detaliu este suficient de ridicat pentru a obține o mulțime de informații pe ecran fără ca acesta să devină prea aglomerat.

Puteți face multe lucruri fără a fi necesar să consultați secțiunea de ajutor și care ridică Asana deasupra altor instrumente, cum ar fi Wrike, când vine vorba de accesibilitate (citiți recenzia noastră despre Wrike).

Când configurați un proiect nou, nu trebuie să începeți de la zero. Pe lângă faptul că poți importa date dintr-un serviciu sau fișier extern, există mai multe șabloane de proiect pe care le poți folosi ca punct de plecare.

ASANA-proiect-șabloane

Una dintre caracteristicile noastre preferate sunt sărbătorile. Sunt animații drăguțe care se întâmplă uneori atunci când îți faci lucrurile. Nu se declanșează întotdeauna și nu știm regulile exacte, dar asta face parte din distracție. În plus față de navelă, pe care o iubim, mai sunt și alte câteva creaturi. Cu cât faci mai mult în Asana, cu atât vei vedea mai mult.

ASANA-celebrare

Aceste mici atingeri fac software-ul să fie plăcut și aduc bucurie unei categorii de software care se poate simți gri uneori.

Deși este intuitiv de utilizat, dacă te blochezi cu Asana, există o mulțime de opțiuni pentru ajutor. Dacă îl utilizați pentru prima dată, citiți ghidul nostru pentru începători Asana, care vă va oferi sfaturi despre cum puteți utiliza software-ul.

Ușurința în utilizare este unul dintre punctele forte ale Asana. Acesta parcurge un kilometru suplimentar pentru a vă facilita utilizarea și pentru a face mai ușor lucrurile. Nu te reține și chiar reușește să te distreze din când în când. Alături de sistemul său de ajutor excelent, aceasta face din Asana o alegere excelentă pentru cei mai puțin atenți din punct de vedere tehnic și pentru oricine se bucură de utilizarea unui software bine proiectat de calitate.

Cost

Asana are o ofertă gratuită de bună calitate și oferă o mulțime de motive pentru a face upgrade la planurile sale plătite. La 9,99 USD pe lună, versiunea sa premium este accesibilă pentru majoritatea întreprinderilor și echipelor online.

Ofertele plătite elimină limita echipei de 15 utilizatori. Unele caracteristici, cum ar fi cronologia și dependențele de sarcini, necesită, de asemenea, planurile plătite.

Treceți la Business, care costă 19,99 USD și veți avea acces la portofolii, permițându-vă să urmăriți cele mai importante părți ale proiectului. De asemenea, obțineți un manager de succes al clienților, care vă poate ajuta să vă configurați proiectele și să le reglați pentru a beneficia la maxim..

Accesați pachetul Enterprise complet și veți primi asistență prioritară, precum și posibilitatea de a utiliza SAML pentru securitate suplimentară. De asemenea, oferă ștergerea datelor, deși considerăm că este ceva care ar trebui să fie disponibil în toate pachetele, așa cum vom discuta în continuare în secțiunea de confidențialitate.

Când vă înscrieți la Asana, vi se cere să introduceți un card de credit, dar există o opțiune pentru a sări peste asta, pe care o veți găsi dacă veți examina cu atenție.

Asana are un preț rezonabil și are o ofertă gratuită decentă, de aceea nu avem nicio reclamație în ceea ce privește costurile.

Securitate & intimitate

Asana ia în serios securitatea și confidențialitatea, cu numeroasele sale caracteristici de securitate și respectând legile de confidențialitate recente.

Pentru a vizualiza politica de confidențialitate, faceți clic pe semnul de întrebare din partea dreaptă sus a ecranului, apoi faceți clic pe link. La citirea acesteia, am fost surprinși să vedem o secțiune separată pentru utilizatorii liberi. Cu toate acestea, nu am găsit nimic deosebit de obiectabil.

Respectă regulamentul general privind protecția datelor și UE-SUA. Cadrul Privacy Shield, care vă oferă drepturi cu privire la ceea ce se întâmplă cu datele dvs. stocate. Ștergerea completă a datelor este inclusă doar ca parte a planului Enterprise, de aceea se pare că rezidenții UE beneficiază gratuit de funcția, deoarece GDPR le oferă drepturi pe care cei din alte locații nu le au.

Utilizează criptarea TLS 1.1 pentru transferul de date și a finalizat, de asemenea, un audit SOC 2 tip 1, cu un audit de tip 2 pe parcurs, astfel încât afirmațiile sale cu privire la securitate duc la greutate.

Asana participă la programele de recompensare a erorilor, așa că nu își asumă securitatea, lucrând pentru a găsi și repara vulnerabilitățile din platforma sa. Aruncați o privire la articolul nostru de testare a penetrărilor pentru mai multe informații despre securitatea și bonurile de eroare. Compania are un record puternic, fără istoricul încălcărilor de securitate în măsura în care suntem cunoscuți.

Pe lângă asigurarea securității și a confidențialității sale sunt până la zero, Asana oferă utilizatorilor modalități de a gestiona lucrurile singuri.

Puteți exporta datele stocate oricând ca fișier .json sau .csv. Asta înseamnă că, dacă doriți să părăsiți serviciul, puteți lua informațiile cu dvs., ceea ce este plăcut de știut.

De asemenea, vă oferă informații despre timpul de funcționare. Dacă verificați pagina de stare, puteți afla despre problemele sau întreruperile recente. Acest lucru este util atunci când încercați să aflați dacă există o problemă cu rețeaua dvs. sau cu Asana.

În general, înregistrarea de securitate a serviciului este în regulă. De asemenea, am prefera ca toți utilizatorii să aibă dreptul să șteargă datele lor, mai degrabă decât doar rezidenții UE și cei din planul său Enterprise.

Serviciu & A sustine

Asana are o mulțime de tutoriale care sunt prezentate bine și vă arată cum să lucrați cu acesta. Nu am avut niciodată un motiv să contactăm asistența în timp ce o folosim ca tutoriale și paginile sale de ajutor ofereau suficiente informații.

Deși există o mulțime de resurse disponibile, nu am putea găsi o modalitate de a vorbi direct cu o persoană de sprijin în planul gratuit. Am avut câteva întrebări despre serviciu, pe care le-am pus în schimb echipei de vânzări.

Reprezentanții chat-ului de vânzări live nu au reușit să ne spună ce fel de criptare a folosit Asana, ceea ce a fost destul de rezonabil, având în vedere că este o întrebare dificilă pentru a răspunde vânzărilor. Ne-au oferit un link către o pagină de contact de asistență după cinci minute, totuși, și le-am spus corect pentru că au recunoscut că nu au putut să răspundă în loc să ne arunce în jur.

Am concediat o anchetă prin intermediul formularului de asistență și, după șapte ore, ne-au revenit cu un link către pagina declarației de securitate, care includea informațiile solicitate. Șapte ore nu este cel mai rapid răspuns pe care l-am obținut, dar este un timp acceptabil.

ASANA-vânzare

Sunt multe pagini de ajutor și sunt variate și ușor de navigat. Există și un forum excelent, unde se răspund rapid la întrebări și sunt conținute o mulțime de informații. Dacă doriți să vă adânciți în platformă, există și un ghid pentru dezvoltatori care explică modul de lucru cu API-ul.

Serviciul și sprijinul Asana este bun, deși nu este unul dintre cele mai puternice domenii. Desigur, excelența sa în ceea ce privește ușurința în utilizare înseamnă că veți avea mai puține motive să contactați asistența decât utilizatorii Wrike, de exemplu.

Gânduri finale

Asana reușește să facă ceea ce nu am fi crezut niciodată posibil: să facem distractiv managementul de proiect. Este plăcut de utilizat și are o mulțime de caracteristici care facilitează amenajarea proiectului. Vă permite să vă mențineți membrii echipei la zi cu un minim de tampenie.

În termeni de complexitate, Asana se află undeva între simplitatea lui Trello și puternicul, dar greu de înțeles, Wrike. Îl recomandăm oricui care are nevoie de funcții avansate de management de proiect.

Asana este cel mai bun din clasă pentru ușurință în utilizare și ușurință în utilizare și are un set puternic de caracteristici. Securitatea și confidențialitatea acesteia sunt mai mult decât acceptabile și există o mulțime de opțiuni de asistență.

Cele mai bune caracteristici ale sale sunt, așa cum așteptați, limitate la planurile plătite, dar există un proces gratuit și merită testat dacă sunteți pe piață pentru un instrument organizațional.

Sperăm că ți-am dat o idee despre ce poate face Asana și dacă poate răspunde nevoilor tale. Dacă l-ați utilizat, vă rugăm să vă împărtășiți experiența în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me