Revizuirea criptomatorilor – actualizată în 2020

Revizuirea criptomatorilor

Cryptomator este unul dintre cele mai bune programe de criptare gratuite de acolo, dar o examinare atentă a caracteristicilor sale arată că se află în spatele concurenților plătiți. Totuși, totuși, este un instrument excelent pentru cei care doresc securitate ieftin, după cum puteți citi în recenzia noastră completă de criptomator.


cryptomator-Slider1

cryptomator-slider2

cryptomator-slider3

cryptomator-slider4

cryptomator-slider5

Anterior

Următor →

Cryptomator este un program gratuit de criptare open-source care se situează printre cele mai bune alternative TrueCrypt. De asemenea, a obținut un nod în cel mai bun ghid al nostru software de criptare datorită interfeței sale ușor de înțeles. Este excelent în majoritatea domeniilor, dar Cryptomator rămâne în urmă în câteva locuri, comparativ cu serviciile de criptare plătite. 

În această recenzie a criptomonedelor, vom face o scufundare profundă în serviciu, vorbind despre caracteristicile sale, securitatea și experiența utilizatorului. Pe lângă stabilirea cât de sigură este Cryptomator, vom vedea și cât de ușor este de utilizat, ceea ce, pentru software-ul open-source, este important. 

Cryptomator ne-a impresionat serios ca o aplicație software gratuită. Este surprinzător de ușor de utilizat și este dotat cu securitate de top, de pornit. Cu toate acestea, natura sa liberă sângerează în alte zone. Cryptomator nu are caracteristici, cum ar fi partajarea și integrarea directă a stocării în cloud, care pot fi pentru dvs. tranzacții.

Puncte forte & Puncte slabe

Caracteristici

Cryptomator este o aplicație concentrată și, din această cauză, este luminos asupra funcțiilor. Partajarea nu este o opțiune și există doar o mulțime de setări cu care să faceți legătura. Mai mult, Cryptomator nu poate cripta discuri întregi, ceea ce este oferit de unii concurenți plătiți. 

Setările sunt concentrate mai ales pe organizare. Puteți schimba locul în care este montat unitatea dvs., redenumiți numele și atribuiți-i un punct de montaj personalizat, dar despre asta este vorba. Dacă sunteți un utilizator avansat, puteți specifica, de asemenea, steaguri personalizate de montare, care pot schimba modul în care este montată unitatea virtuală. Deși îngrijit de văzut, nu ne imaginăm că multe persoane vor profita de această caracteristică. 

Folosind Cryptomator pe iOS și Android

Cryptomator oferă o aplicație iOS și Android, precum și o instalare pe Linux prin intermediul consolei. La fel ca multe alte servicii de criptare a fișierelor, puteți rula și Cryptomator într-un fel de mod „portabil”, deși nu este la fel de fluid ca unele dintre omologiile plătite.. 

Boxcryptor, de exemplu, oferă o aplicație fără instalare pe care o puteți rula pe orice mașină. Pur și simplu încărcați fișierul pe o unitate USB, conectați-l la un computer și faceți tot ce trebuie. 

Cryptomator poate recunoaște seifurile existente, dar nu oferă o aplicație fără instalare. Acestea fiind spuse, puteți redescărca Crytomator și puteți accesa în continuare bolțile de pe un alt computer. 

Aplicațiile mobile oferă de fapt mai multe funcționalități decât aplicația pentru desktop, prin faptul că se integrează direct cu serviciile de stocare în cloud bazate pe Dropbox, Google Drive, OneDrive și WebDAV (citiți recenzia noastră pentru Dropbox și Google Drive). 

În plus, puteți stoca o copie locală a informațiilor criptate dacă utilizați un serviciu cloud diferit, cum ar fi Sync.com (citiți recenzia noastră Sync.com). 

Sanitizer criptomator

Singura caracteristică reală pe care o oferă Cryptomator este Sanitizer, deși este mult mai puțin interesant decât pare. Sanitizer este un instrument de consolă construit pentru rezolvarea seifurilor. Dacă, din orice motiv, există fișiere corupte în seif sau nu puteți decripta folosind parola principală, puteți utiliza Sanitizer pentru a detecta probleme din folderul criptat. 

cryptomator-review-Sanitizer

Tot ce aveți nevoie este Java 9 sau o versiune ulterioară și fișierul Sanitizer JAR, pe care îl puteți descărca de pe site-ul Cryptomator. După ce ați specificat calea și ați introdus parola, Santizer vă va scana bolta pentru orice probleme și vă va notifica numărul de erori critice, erori generale și avertismente.

Cu toate acestea, Sanitizer nu vă va repara bolta. Este pur și simplu un instrument pentru a găsi erorile, nu pentru a le rezolva. Din fericire, scrie câteva fișiere pe care le poți trimite către Cryptomator pentru rezolvarea problemelor suplimentare. 

Prezentare generală a criptomatorului

Prețuri

Cryptomator este donație, ceea ce înseamnă că, deși software-ul este gratuit din punct de vedere tehnic, donațiile sunt acceptate și încurajate. Spre deosebire de VeraCrypt, Cryptomator este ceva mai avansat în a cere donații (citiți recenzia noastră VeraCrypt). Cu toate acestea, să nu vă gândim cât de ușor de utilizat este site-ul web.

Este înainte, da, dar nu este enervant. Site-ul Cryptomator are o secțiune de donație pe prima pagină și, dacă alegeți să nu donați, mai veți mai solicita o dată. Cu toate acestea, după ce descărcați aplicația, nu există nicio plângere. Apreciem foarte mult această abordare; Cryptomator cere ceea ce are nevoie fără să se implice în cerșit. 

Dacă alegeți să donați, puteți plăti cu PayPal, cărți de credit, transfer bancar sau criptocurrency. Site-ul web vă permite să specificați donația în lire sterline, euro sau dolari americani, așa că dacă utilizați o altă monedă, va trebui să efectuați o conversie singură. 

În plus, puteți lăsa un mesaj cu donația dvs., dacă doriți să transmiteți o încurajare împreună echipei de dezvoltare.

Securitate

Fiind un software de criptare axat pe cloud, Cryptomator face tot ce poate pentru a vă păstra fișierele în siguranță. În loc să vă protejeze informațiile împotriva furtului, acesta este mai concentrat pe protecția împotriva serviciilor de stocare online care doresc să se implice în fișierele dvs. Miza este mai mică cu Cryptomator, dar poate totuși să te duci de la capăt cu cel mai bun dintre ei când vine vorba de securitate. 

Cryptomator precizează clar că accentul său nu este pus pe protecția locală. În schimb, este concentrat pe criptarea fișierelor stocate cu serviciile de stocare online. Din această cauză, anumite informații sunt lăsate necriptate, inclusiv metadate despre momentul în care au fost create fișierele și folderele, dimensiunea fișierelor stocate și numărul de fișiere și / sau foldere dintr-o seif.. 

Deși accentul nu este local, Cryptomator este o aplicație locală. Parola setată pentru secțiunea dvs. nu este trimisă niciodată pe internet. Mai degrabă, este folosit pentru a genera fișiere cheie, care vă vor autentifica local. Cryptomator nu sincronizează niciodată fișierele dvs. și, astfel, nu are cunoștințe zero despre parola principală sau conținutul seifului.

Criptarea criptomatorilor și decriptarea în zbor

Cryptomator folosește AES-256 pentru a cripta nume de fișiere, anteturi și conținut pe o unitate virtuală. Folosește Dokany pe Windows și FUSE pe macOS și Linux ca un frontend, deși se va efectua înapoi pe WebDAV în cazul în care unul dintre aceste frontenduri nu este disponibil. 

Dacă sunteți interesat de aspectele tehnice ale securității Cryptomator, asigurați-vă că citiți scrierea acestuia, precum și descrierea noastră de criptare. 

Când utilizați Cryptomator, fișierele dvs. sunt criptate și decriptate din mers, care este afișat cu un grafic odată ce montați o unitate virtuală. Chiar și atunci când este montat, Cryptomator nu folosește niciodată sau nu lasă copii necriptate ale fișierelor dvs. pe hard disk. În schimb, informațiile sunt decriptate în timp real, după cum este necesar și reîncriptate ulterior.

Ușurință în utilizare

Criptomatorul este surprinzător de ușor de utilizat. De obicei, ne așteptăm ca software-ul open-source să fie dificil, în timp ce opțiunile plătite accentuează usabilitatea (citiți recenzia noastră NordLocker pentru un exemplu). Cryptomator face ambele, oferind un proces de configurare ușor, fără să ceară niciun ban. 

După cum am menționat, Cryptomator solicită o donație pe pagina principală a site-ului său web, dar puteți sări peste asta și puteți trece direct la descărcare. Cryptomator acceptă Windows, macOS, Linux, Android și iOS, iar când am instalat pe un computer Windows 10, totul a deconectat fără nicio atingere. Puteți, de asemenea, vizualiza suma SHA256 pentru a rezolva problemele de instalare. 

cryptomator-review-descărcare

Instalarea este șocant de simplă. Poate că natura primordială a Cryptomator se împrumută unei echipe de dezvoltare mai confortabile. Indiferent, pentru faptul că este software gratuit, Cryptomator este aproape de concurență din punct de vedere al utilizabilității. Acest lucru este consolidat în continuare atunci când vine momentul să criptați fișierele.

Criptarea fișierelor cu Cryptomator

Interfața Cryptomator este la fel de simplă pe cât vin. După instalare, veți primi o listă goală și o săgeată care vă spune să adăugați o seif. Cryptomator funcționează creând unități virtuale pe computerul dvs., pe care le puteți deschide și decripta folosind software-ul Cryptomator. 

cryptomator-review-interfață

Nu trebuie să vă apropiați prea adânc atunci când specificați detaliile bolții. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe pictograma plus, să alegeți un nume, să alegeți o locație și să adăugați fișierele dvs.. 

După acest lucru, puteți seta parola pentru seif. Cryptomator precizează că este important să vă amintiți parola. Datorită modelului de cunoaștere zero, nu există nicio modalitate de a recupera datele în cazul în care uitați parola.

cryptomator-review-parolă creare

Cryptomator va bloca automat seiful. Pe Windows, introducerea parolei va monta bolta ca pe un hard disk și va deschide Windows Explorer. De acolo, criptarea fișierelor dvs. constă în a le trage în unitatea montată și a face clic pe „blocare seif” când ați terminat. Cryptomator va afișa un grafic al fișierelor dvs., deoarece acestea sunt criptate și decriptate. 

cryptomator-review-criptate-dosar

După închiderea seifului, există câteva opțiuni cu care vă puteți încurca. Cryptomator vă permite să redenumiți unitatea și să îi atribuiți o altă literă, să o montați la un punct personalizat și să deblocați automat la pornire. Niciuna dintre opțiuni nu este prea intensă, însă Cryptomator vă oferă încă câteva opțiuni în calea personalizării. 

DRIVE-opțiuni cryptomator-review-

Este demn de remarcat faptul că Cryptomator poate descoperi bolți stocate pe alte mașini. Dacă vă mutați pe un alt computer, de exemplu, puteți transfera folderul criptat și îl puteți debloca cu orice instalare a criptomatorului. Mai jos, puteți vedea un exemplu despre aspectul folderelor odată ce sunt criptate. 

cryptomator-recenzie-criptare-angajat

Distribuire a unui fisier & Depozitare

Cryptomator nu se integrează direct cu serviciile de stocare în cloud, cum este Boxcryptor (citiți recenzia noastră despre Boxcryptor). Nu este greu să salvezi fișierele criptate în serviciile de stocare în cloud, deși lipsa unui singur fișier criptat poate îngreuna instalarea. 

Când creați o ierarhie de folder criptată, generați mai multe foldere și subfoldere pentru oriunde doriți stocarea seifului. Deși Cryptomator poate înțelege cu ușurință gibrisul răspândit pe fiecare fișier și nume de folder, va trebui totuși să aveți de-a face cu ierarhia. 

Din această cauză, criptarea fișierelor și trecerea lor la spațiul de stocare în cloud poate fi greoaie, deoarece lipsește un element crucial aici sau acolo ar putea face ca iveala să nu fie citită. Cel mai bun caz este să începeți să stocați folderele criptate în spațiul de stocare în cloud din start. În acest fel, Cryptomator poate crea și actualiza ierarhia de folder.

Înainte de a intra în sincronizare, vrem să vorbim despre partajare. Cryptomator nu are nicio funcționalitate de partajare. Deși puteți trimite cu ușurință un folder criptat către cineva, va avea nevoie de o copie a criptatorului și a parolei principale pentru a o debloca. Nu te poți împărtăși ca și cum ai face cu NordLocker sau Boxcryptor. 

Sincronizarea Cryptomatorului cu Dropbox, Google Drive și OneDrive

Când utilizați Cryptomator, veți dori să vă creați unitatea virtuală direct în furnizorul de stocare cloud ales. De exemplu, folosind OneDrive, am creat o nouă boltă în folderul OneDrive pe Windows (citiți recenzia noastră OneDrive). În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa unui fișier critic dacă mutați o seif în spațiul de stocare în cloud. 

cryptomator-recenzie resincronizează

De acolo, este doar o chestiune de a trage în fișierele pe care doriți să le criptați și de a bloca seiful. Cryptomator va începe să funcționeze criptând fișierele imediat, iar serviciul dvs. de stocare în cloud ar trebui să preia modificările.

A sustine

Cryptomator are un suport surprinzător de bun pentru a fi software open-source. Comunitatea și documentația sunt puternice, așa că ar trebui să găsiți răspunsuri la majoritatea întrebărilor. Acestea fiind spuse, nu există opțiuni de contact disponibile. 

Spre deosebire de majoritatea software-ului open-source, Cryptomator are o pagină de asistență dedicată, pe care o puteți accesa de pe site-ul web. Acolo, veți găsi legături către documentația și forumurile comunității Cryptomator. Puteți solicita, de asemenea, să anulați donația recurentă pe pagina de asistență dacă aveți o configurație. 

Documentația este tehnică, dar Cryptomator nu o face univizantă. Instalarea și funcționalitatea sunt acoperite în termeni simpli pentru fiecare platformă acceptată de Cryptomator, cu subiecte mai avansate, cum ar fi criptarea, obținerea tratamentului tehnic. Nu este, în sine, o bază de cunoștințe. Mai degrabă, documentația acoperă ce este Cryptomator și cum funcționează, nimic mai mult. 

cryptomator-review-documentare

Găsirea suportului în comunitatea criptomatorilor

Dacă aveți nevoie de sprijin direct, comunitatea Cryptomator este singura dvs. opțiune. Nu există opțiuni de contact, nici măcar atât ca un e-mail. Din fericire, membrii echipei Cryptomator sunt activi pe forumuri și, din câte putem spune, răspund la întrebări în timp util.

cryptomator-review-forums

Analizând subiectele recente, cele mai tehnice întrebări au primit răspunsuri în câteva minute de la membrii echipei Cryptomator. Câteva alte subiecte – cum ar fi „boxcryptor vs. cryptomator” – constau în principal din răspunsurile altor utilizatori. 

Pentru ceea ce este Cryptomator, opțiunile de asistență sunt bune. Cu o lipsă de asistență prin e-mail, totuși, nu poate fi vorba de concurenții plătiți. Cu toate acestea, ca software open-source, suntem impresionați de comunitatea activă și de documentația tehnică, dar accesibilă.

Verdictul

Criptomatorul este un suflu de aer proaspăt deschis. Deși nu este singurul software de acest fel, este singurul care gestionează atât de perfect criptarea. Este ușor de utilizat și, deși nu dispune de funcții, nu putem cere mult mai multe de la software-ul gratuit. Dacă doriți să criptați fișierele stocate în cloud, Cryptomator este o modalitate excelentă de a o face gratuit. 

Ce părere aveți despre Cryptomator? Ai de gând să-l descarci? Puneți-ne la cunoștință despre experiența dvs. în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me