NordLocker Review – criptare de la NordVPN – actualizată 2020

Recenzie NordLocker

NordLocker este software-ul de criptare de la același compamny care ne-a adus NordVPN și, în general, suntem destul de impresionați de acesta. Este totuși un preț scump, mai ales având în vedere restul pieței. Verificați gândurile noastre în această recenzie completă NordLocker.


nordlocker-Slider1

nordlocker-slider2

nordlocker-slider3

nordlocker-slider4

nordlocker-slider5

Anterior

Următor →

NordVPN este în prezent apreciat ca unul dintre cei mai buni furnizori de VPN din jur, în ciuda unora dintre problemele sale recente de securitate (citiți recenzia noastră NordVPN pentru mai multe despre asta). Cu toate acestea, Tefincom, compania din spatele gigantului VPN, începe să se extindă. Prima sa incursiune în alte nișe de securitate cibernetică este cu software-ul de criptare a fișierelor NordLocker. 

În această recenzie NordLocker, vom vedea dacă noul copil de pe bloc are chop-urile pentru a se ridica la serviciile de criptare a fișierelor. După ce am petrecut ceva timp cu aplicația, suntem aici pentru a vă gândi cu privire la caracteristicile sale, prețurile, ușurința de utilizare, securitatea, asistența și partajarea de fișiere. La final, vom concluziona dacă NordLocker merită sau nu prețul. 

La prețul său cerut, răspunsul este „poate” mereu ambiguu. NordLocker cere un preț ridicat, dar costul merită. Interfața și capacitatea de utilizare nu sunt la niciunul, precum și securitatea. Indiferent, nu există niciun motiv să nu încercați, având în vedere că există un plan gratuit generos și o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Punctele forte și punctele slabe

Caracteristici

NordLocker este un serviciu foarte nou, așa că ar trebui să ne surprindă la fel de puțin faptul că nu există o mulțime de funcții la momentul scrierii. Este un serviciu de criptare, dar acesta este în mare parte. Funcția principală este distribuirea, pe care vi se permite să o faceți indiferent dacă utilizați serviciul gratuit sau dacă vă abonați la un plan premium. 

Cu toate acestea, înainte de a ajunge la asta, hai să vorbim despre integrări. Tehnic, NordLocker funcționează cu orice serviciu de stocare în cloud. Așa cum spune NordLocker, „joacă frumos” cu toți furnizorii, dar asta pentru că nu oferă nicio integrare directă. NordLocker este o experiență pur locală, ceea ce înseamnă că trebuie să vă configurați serviciul de stocare în cloud pe mașina dvs.. 

De exemplu, dacă aveți un abonament cu Sync.com – pe care îl recomandăm, așa cum puteți vedea în review-ul nostru Sync.com – puteți stoca localul „locker” (numele pentru folderul criptat) local în folderul dvs. de sincronizare.. 

Deoarece acel folder de sincronizare locală, bine, se sincronizează pe dispozitivele dvs., puteți să vă accesați locația oriunde, atât timp cât aparatul pe care îl deschideți rulează macOS sau Windows. 

NordLocker, la fel ca majoritatea serviciilor de criptare, este concentrat pe stocarea în cloud mai mult decât backup, permițându-vă dvs. sau colaboratorilor să lucrați la un fișier stocat într-un cloud partajat. Datorită sistemului de fișiere suprapus pe care îl folosește – mai mult, în secțiunea „securitate” de mai jos – NordLocker nu poate cripta discuri întregi în scopuri de rezervă online. 

Acestea fiind spuse, poate cripta un folder cu toate fișierele din el. NordLocker nu impune limitări de mărime sau extensie contului tău. Atâta timp cât aveți un plan premium, fișierele dvs. pot fi de orice dimensiune, cu orice extensie, cu date nelimitate, de pornit. 

Partajare NordLocker

Partajarea este simplă în aplicație, permițându-vă să invitați noi utilizatori să descarce NordLocker și să deblocheze lockerul pe care l-ați distribuit. Cu toate acestea, nu poți partaja un vestiar prin aplicație. Mai degrabă, îi spui lui NordLocker cine poate accesa un anumit vestiar, apoi poți trimite acel locker criptat în orice fel vei considera de cuviință. 

nordlocker-review-director-parts

Problema apare – așa cum se întâmplă în mod obișnuit cu serviciile de criptare – dacă destinatarul nu are un cont NordLocker. Cu toate că există un plan gratuit, acesta este limitat la 5 GB, ceea ce înseamnă că dacă lockerul dvs. este mai mare decât acesta, destinatarul nu îl va putea deschide cu un plan gratuit. Acestea fiind spuse, planul gratuit are avantaje în alte domenii, așa cum vom vedea în secțiunea următoare.

Prezentare generală NordLocker

Prețuri

NordLocker este puțin mai scump decât alte opțiuni de criptare a fișierelor, dar, ca un serviciu personalizat, prețul are sens. Comparativ cu Boxcryptor, prețul este brusc, dar serviciul este cel mai mare discount la achiziționarea unei echipe, nu a unui utilizator individual, așa cum puteți vedea în recenzia noastră Boxcryptor..

Chiar și așa, nu se poate refuza eticheta cu preț ridicat. Deși NordLocker este aproape de Boxcryptor în ceea ce privește sfârșitul anual al lucrurilor, este mult mai scump decât AxCrypt, care încasează doar 35 USD pentru un plan anual (citiți recenzia noastră AxCrypt).  

Cu toate acestea, prețul aduce o capacitate de utilizare, așa cum vom vedea în secțiunea următoare. De asemenea, nu aduce date sau limite de fișiere. NordLocker acceptă orice fișier de orice dimensiune, ceea ce înseamnă că puteți cripta totul, de la documentele Microsoft Word până la fișierele MKV 4K la sesiunile Pro Tools. În plus, există o distribuire nelimitată, chiar și pe planul gratuit. 

NordLocker gratuit

La fel ca majoritatea serviciilor de criptare, NordLocker are un plan gratuit. Va trebui totuși să vă înscrieți pentru un cont, dar acest lucru vă va permite să criptați gratuit 5 GB de date. Din testarea noastră, nu pare să existe restricții de fișiere, nici în ceea ce privește tipul, nici dimensiunea. Atâta timp cât rămâneți sub limita de 5 GB, sunteți auriu. 

Ceea ce este important de remarcat aici este că securitatea nu se schimbă dacă folosești un plan gratuit. AxCrypt permite doar o cheie pe 128 de biți în planul său gratuit, iar Boxcryptor nu acceptă criptarea numelui de fișier. Cu toate acestea, NordLocker vă oferă siguranță deplină în planul său gratuit. 

În plus, serviciul gratuit poate fi utilizat pe cât de multe dispozitive doriți, atât timp cât acel dispozitiv acceptă NordLocker și vă amintiți parola principală. Spre deosebire de planurile gratuite de la Boxcryptor și AxCrypt, NordLocker nu impune riscuri de securitate sau acces limitat la stocarea în cloud. Mai degrabă, datele dvs. sunt restricționate. 

Acestea fiind spuse, există opțiuni gratuite, open-source. Citiți recenzia noastră VeraCrypt și recenzia Cryptomator pentru două exemple.

Dacă vă decideți să plătiți, NordLocker oferă o garanție de returnare de 30 de zile, ceea ce este plăcut de văzut. Există un argument pentru a nu oferi o politică de rambursare, deoarece există un plan gratuit, așa că ne place ca NordLocker să ofere o politică de rambursare în ciuda planului gratuit. 

În ceea ce privește metodele de plată, opțiunile pe care le așteptați de la orice serviciu de criptare VPN-turn sunt oferite, inclusiv carduri de credit, Amazon Pay și bitcoin, deși, ciudat, nu PayPal.

Securitate

NordLocker este construit în jurul GoCryptFS, care criptează fișierele și folderele folosind AES și este compatibil cu platforma multiplă, ceea ce îl face ideal pentru partajarea fișierelor și folderelor criptate. În loc de criptarea discului întreg, GoCryptFS permite NordLocker să cripteze fișiere individuale, ceea ce înseamnă că nu este necesar să rescriptați de fiecare dată când creați fișiere noi.. 

GoCryptFS este, de asemenea, o suprapunere a sistemului de fișiere, ceea ce înseamnă că puteți edita direct fișierele criptate. De exemplu, dacă aveți un document Word aflat în vestiarul dvs., îl puteți descifra cu NordLocker, îl puteți edita și îl puteți închide fără a fi nevoie să rescriptați fișierul..

În ceea ce privește criptarea fișierelor, NordLocker se bazează pe criptografie asimetrică, care, după cum puteți citi în descrierea noastră de criptare, înseamnă că este necesară o cheie publică și privată pentru a cripta și decripta fișierul.. 

NordLocker generează o cheie ECC de 256 biți atunci când ați configurat prima dată contul, care oferă beneficiile de securitate ale RSA, dar cu o dimensiune mai mică a cheilor (ceea ce înseamnă criptare mai rapidă și mai mult suport pentru mașini mai vechi). 

Acestea fiind spuse, ECC – criptografia curburilor eliptice – este un algoritm controversat de utilizat. Pe baza memoriilor scurse de Edward Snowden, este posibil ca NSA să fi plasat un backdoor pe unul sau mai multe generatoare aleatorii bazate pe curbe eliptice. 

Tinfoil se oprește, NordLocker criptează cheia ta secretă folosind cifrul XChaCha20-Poly1305-IETF de pe dispozitiv. Această cheie nu părăsește niciodată dispozitivul fără a fi criptat mai întâi. Când creați un locker, este generată o cheie de 256 biți, care este cunoscută sub numele de cheia lockerului. Acea cheie de blocare este apoi criptată. 

În cele din urmă, pe fișierele dvs., NordLocker folosește AES-GCM pentru a cripta conținutul fișierului, așa cum este impus de GoCryptFS. După ce decriptați un fișier, toată această protecție se încadrează ca un rând de domino. 

În ceea ce privește distribuirea, NordLocker se bazează pe schimbul de chei ECC, unde lockerul dvs. este criptat folosind cheia privată și cheia publică a destinatarului, apoi este decriptat folosind cheia publică și cheia privată a destinatarului.. 

NordLocker Master Password și Zero Knowledge

Cheia care ține totul laolaltă este parola principală, care este singurul mod în care puteți accesa fișierele criptate. Parola dvs. principală nu este niciodată văzută și nici stocată de NordLocker, ceea ce face ca serviciul să fie necunoscut în ceea ce privește accesul și conținutul. După cum vedem cu cei mai buni manageri ai noștri, parola principală este cunoscută de tine și de tine.

În schimb, NordLocker vede o parolă derivată generată cu algoritmul Argon2 și o sare – în esență date suplimentare aleatorii adăugate pentru un plus de securitate – ceea ce înseamnă că NordLocker nu poate ști care este parola dvs. de master. Apoi, odată ce confirmați că rezultatul Argon2 și sare se potrivesc cu ceea ce așteaptă NordLocker, parola principală vă poate decripta cheia secretă. 

Pe scurt, NordLocker face tot ce trebuie atunci când vine vorba de securizarea fișierelor. CEC este cea mai probabilă alegere, chiar dacă există controverse în legătură cu aceasta. În afară de asta, NordLocker folosește cele mai recente versiuni criptografice pentru a vă asigura că fișierele dvs. nu pot fi văzute decât de dvs. și de destinatarii pe care îi alegeți.

Ușurință în utilizare

Nu este surprinzător, NordLocker este foarte ușor de utilizat. Acesta reflectă site-ul web al administratorului de parole NordPass cu un aspect simplu, fără sens (citiți recenzia noastră NordPass). Singura diferență este că NordLocker este disponibil pentru descărcare.

nordlocker-review-site

Puteți descărca aplicația NordLocker fără să vă înscrieți la un cont, dar veți avea nevoie de date de acreditare pentru a utiliza aplicația. Dacă utilizați planul gratuit, procesul de configurare poate deveni rapid confuz, deoarece nu ați fost niciodată adus pe o pagină de înscriere. De fapt, mai întâi trebuie să descarci aplicația, care are un mic „crea cont” în colțul din stânga sus. 

Dacă sunteți sau ați fost utilizator NordVPN, nu puteți crea un cont nou. Din orice motiv, se pare că NordVPN și NordLocker partajează aceeași bază de date de parole, deci va trebui să introduceți e-mailul și parola pentru abonamentul dvs. NordVPN pentru a vă autentifica, chiar dacă nu este activ. 

Cu toate acestea, nu este ceea ce veți folosi pentru a vă conecta. După ce introduceți datele de acreditare NordVPN, vi se va cere să creați o parolă principală pentru NordLocker. Atunci vi se va oferi o cheie de recuperare, care este singura modalitate prin care vă puteți recupera fișierele dacă uitați de parola dvs. principală. Memorarea acestuia cu un serviciu precum 1Password poate fi o idee bună (citiți recenzia noastră 1Password).

nordlocker-recenzie-dulap-parts

În cele din urmă, NordLocker vă va întreba unde doriți să vă depozitați primul vestiar. Puteți să-l păstrați în dosarul documentului, să alegeți o altă locație sau, dacă sunteți pe Windows, să o păstrați în OneDrive (citiți recenzia noastră OneDrive). După aceea, ne-am confruntat cu probleme. 

În momentul scrierii, .NET framework 4.8 este nou pentru Windows, iar NordLocker cere ca acesta să fie rulat. În câteva săptămâni, majoritatea utilizatorilor Windows ar trebui să aibă actualizarea instalată, dar NordLocker nu va funcționa fără ea. Din această cauză, ne-am confruntat continuu cu erori atunci când am încercat să punem la cale primul nostru vestiar.

Acest lucru este clarificat în timpul procesului de instalare, dar este de remarcat faptul că aveți nevoie de .NET framework 4.8 înainte de a instala NordLocker. Erorile vor persista în continuare dacă instalați NordLocker și apoi executați actualizarea Windows.

Folosind NordLocker

Interfața NordLocker seamănă cu Windows File Explorer. Veți vedea vestiarul pe care l-ați selectat, fișierele și folderele din interior, dimensiunea dulapului și utilizatorii care au acces la acesta. Adăugarea de fișiere și foldere este la fel de ușoară ca oricând; pur și simplu trageți-le și plasați-le în interfața NordLocker. 

nordlocker-review-ferestre

Când copiați un folder de test de 204 MB, NordLocker a criptat imediat fișierele. Dosarul nostru conținea o varietate de tipuri de fișiere, inclusiv fișiere text, torrent, video și audio, toate acestea fiind stocate în vestiarul nostru implicit. Totuși, NordLocker poate sprijini cât mai multe blocaje doriți. 

Cel mai bine este să te gândești la blocaje ca la foldere, mai ales că nu poți adăuga unul nou în interfața NordLocker. Pe Windows, puteți crea un nou locker, navigând în fișierul sau folderul pe care doriți să-l criptați, dând clic dreapta și selectând „create locker”. În acest fel, se va crea un fișier vestiar în directorul în care se găsea fișierul sau folderul original. 

nordlocker-review-create-dulap

Aceste fișiere vestiare – care, desigur, pot fi citite doar de NordLocker – pot fi mutate în timpul liber. Ele ocupă aceeași cantitate de spațiu ca folderul sau fișierul pe care îl criptați, dar pot fi, de asemenea, deschise de pe orice mașină sau director, atât timp cât se află pe un computer Windows sau MacOS. 

Ori de câte ori închideți și redeschideți aplicația, locașul implicit se va deschide (cel creat de dvs. în timpul instalării). Cu toate acestea, nu există o modalitate de a naviga către alte blocare, ceea ce este enervant. În schimb, va trebui să folosiți File Explorer dacă doriți să deschideți alte blocaje.

Distribuire a unui fisier & Depozitare

Puteți partaja fișierele și folderele NordLocker cu cât mai mulți destinatari doriți, dar fiecare persoană cu care împărtășiți va avea nevoie de un cont NordLocker pentru a decripta informațiile. Procesul de partajare a unui vestiar întreg este simplu. Odată ce vestiarul este deschis, pur și simplu faceți clic pe „Adăugați acces utilizator” și introduceți e-mailul destinatarului. 

nordlocker-recenzie-dulap-parts

Dacă utilizatorul are deja un cont NordLocker, tot ce trebuie să faceți este să le trimiteți fișierul partajabil, pe care NordLocker îl arată în File Explorer după adăugarea unui nou utilizator. În caz contrar, NordLocker va trimite un e-mail prin care le va cere să se înscrie pentru un cont și să descarce aplicația. 

Pentru partajarea fișierelor sau folderului într-un vestiar, trebuie să selectați fișierele pe care doriți să le partajați, faceți clic dreapta pe acesta și selectați „pregătiți-vă pentru partajare”. NordLocker va crea o versiune de export a fișierelor sau folderelor pe care doriți să le partajați și va trebui să adăugați din nou adresele de e-mail ale altor utilizatori. 

Dacă doriți să partajați cu un serviciu de stocare în cloud, puteți, deși procesul devine dezordonat. NordLocker nu poate exporta direct către un furnizor de stocare în cloud, cum ar fi Boxcryptor. În schimb, veți avea nevoie de un folder local de stocare în cloud, cum ar fi cele oferite de Google Drive și Dropbox (citiți recenzia Google Drive și recenzia Dropbox). 

În mod alternativ, puteți încărca fișierul criptat și descărcați când este necesar, dar acest lucru este mai mult decât este în valoare.

A sustine

Ca un nou serviciu, NordLocker are puține materiale de asistență disponibile. O bază de cunoștințe este prezentă la momentul scrierii, dar are doar o mână de articole. Lucruri precum descărcarea aplicației și actualizarea informațiilor de facturare sunt incluse și sunt detaliate în detaliu. Cu toate acestea, nu există numeroase articole de depanare.

nordlocker-review-knowledgebase

În prezent, există doar trei articole de depanare, două pentru Windows și unul pentru macOS. Fiecare sistem de operare are un articol despre reinstalare, iar Windows are unul despre premisele care nu se instalează corect. Având în vedere că am avut probleme de instalare din cauza actualizării recente a cadrului .NET, ar fi logic să avem și un articol despre asta, dar, din păcate, nu există unul.

Pe scurt, baza de cunoștințe nu are atât de multe cunoștințe, în starea actuală. Pe baza a ceea ce am văzut de la NordVPN, ne așteptăm să fie adăugate mai multe articole în viitor pe măsură ce apar probleme. În acest moment, însă, este o resursă elementară, în cel mai bun caz. 

Dacă aveți probleme reale, este mai bine să vă adresați echipei de asistență. NordLocker oferă asistență prin e-mail doar printr-un formular de contact. Utilizatorii plătitori și neplătitori pot utiliza formularul, deși abonații premium primesc asistență prioritară. NordLocker spune că asistența este 24/7, dar, având în vedere că este un e-mail, este greu să spui asta.

Pentru a măsura timpul de răspuns, am contactat un cont gratuit cu o întrebare despre utilizarea tastelor ECC în loc de tastele RSA. După 24 de ore, s-a făcut liniște radio la sfârșitul lui NordLocker. Acordat, am încercat pe un cont gratuit, dar dacă timpul de răspuns este mai mare de 24 de ore, atunci nu este oferit suport 24/7. Nu există nicio cale.

Verdictul

NordLocker este o aplicație de criptare ușor de utilizat și eficientă. Cu toate acestea, vine la un preț. Deși aplicația este concepută de minune, iar serviciul respectă cele mai noi versiuni în criptografie, cerne un preț ridicat. Acest lucru a spus, dacă vă puteți permite, este unul dintre cei mai buni din jur. 

Ce părere aveți despre NordLocker? Veți profita de garanția de returnare a banilor pentru 30 de zile? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map