Revizuirea contabilității Xero – cărți bazate pe cloud – actualizată în 2020

Revizuirea contabilității Xero

Xero este un instrument excelent de contabilitate online pentru majoritatea companiilor. Desi nu este perfect, ofera o flexibilitate deosebita, desi este posibil ca unele tipuri de companii sa trebuiasca sa se scoata in plus pentru a beneficia la maxim. Vezi recenzia noastră Xero pentru a vedea de ce considerăm că este unul dintre cele mai bune programe de contabilitate.


Best-Contabilitate-Software-Review

Xero este o platformă de contabilitate online bazată pe cloud, concepută pentru întreprinderile mici din diverse industrii. Caracteristicile Xero sunt potrivite în special pentru întreprinderile care petrec mult timp urmărindu-și banii, inventarul și activele. Xero vă economisește timp automatizând funcțiile de bază, precum facturile și reconcilierea bancară.

Caracteristicile contabilității Xero sunt ușor de utilizat și funcționează bine între ele. Urmărirea stocurilor sale este utilă pentru întreprinderile care trebuie să își gestioneze stocul. Dacă doriți să îmbunătățiți eficiența, Xero oferă, de asemenea, integrare cu o mulțime de software, cum ar fi HubSpot, ProWorkflow și multe altele.

Spre deosebire de concurenții săi, vă puteți bucura de toate funcțiile Xero chiar și cu planul său de prețuri cel mai ieftin, deși planurile inferioare limitează numărul de facturi și facturi pe care le puteți trimite și nu vă permit să utilizați mai multe monede. Dacă sunteți o afacere în creștere, va trebui să faceți upgrade rapid.

Modernizarea la planul „standard” al lui Xero elimină aceste limite și face din Xero un instrument excelent de contabilitate pentru întreprinderile mici. Între timp, actualizarea la cel mai scump plan al lui Xero vă permite să utilizați mai multe valute în cadrul Xero.

Credem că Xero este una dintre cele mai bune opțiuni de contabilitate. Aflați dacă Xero este cel mai potrivit pentru afacerea dvs. prin încercarea sa gratuită de 30 de zile sau continuați să citiți această revizuire completă de software de contabilitate Xero.

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru contabilitate Xero

Caracteristici

Xero oferă funcții care variază de la cele de bază pe care le vedeți în orice altă soluție contabilă, până la extrase pe care le vedeți rar în competițiile sale.

Primul lucru pe care îl vedeți când vă conectați la contul dvs. Xero este tabloul de bord, unde vă puteți găsi starea financiară dintr-o privire. Panoul de bord al lui Xero conține o mulțime de informații, mai mult decât FreshBooks sau QuickBooks (citiți recenzia noastră pentru FreshBooks și recenzia QuickBooks Online pentru mai multe informații). 

Tabloul de bord par la început înfundat, iar informațiile afișate sunt copleșitoare, dar ar trebui să poți să-l folosești eficient în timp.

xero-tablou de bord

Xero oferă un flux direct în contul dvs. bancar pentru a vă importa declarațiile în fiecare zi. Detalii despre timp și frecvență pot fi găsite pe pagina de asistență a lui Xero. Conectarea contului dvs. cu serviciile bancare online, precum Tide și Starling, vă permite să primiți actualizări despre tranzacțiile dvs. în timp real.

După ce ați configurat contul dvs. bancar și ați pornit feedul, puteți începe să vă potriviți contul bancar și soldurile lui Xero, prin reconcilierea bancară.

În cadrul reconcilierii bancare, parcurgeți extrasul bancar și potriviți o tranzacție cu un extras. Puteți accesa reconcilierea bancară prin tabloul de bord Xero sau în pagina „cont bancar”, la care puteți accesa din meniul derulant la rubrica „contabilitate”. Această pagină constă în extrasul bancar și acțiunile pe care le puteți face pentru a reconcilia tranzacțiile.

xero-bank-reconciliere

Dacă aveți tranzacții care apar frecvent, puteți economisi timp la reconcilierea bancară creând o regulă bancară pentru a genera automat tranzacția. Pentru a crea o nouă regulă bancară, accesați pagina „conturi bancare” și veți vedea un buton „regulă bancară” care vă va permite să vă gestionați regulile bancare.

Secțiunea „achiziție” a lui Xero oferă instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă gestiona cheltuielile, iar secțiunea „vânzări” conține instrumentul pentru a vă gestiona facturile..

Atât secțiunile „cumpărare”, cât și „vânzări” au un flux clar. Când citați un articol, puteți monitoriza starea ofertei. Dacă clientul dvs. a acceptat oferta, puteți trimite o factură cu câteva clicuri. Același lucru este valabil și pentru facturile și comenzile de achiziție.

Puteți verifica starea facturilor și a facturilor dvs. în paginile „Prezentare generală a vânzărilor” și „Prezentare generală a achizițiilor”.

Integrări Xero

Puteți integra Xero cu o mulțime de programe software diferite. Puteți găsi aceste integrări pe piața de aplicații Xero, pe care o puteți deschide în meniul derulant sub numele companiei dvs..

xero-app-piață

Gestionarea stocurilor din Xero este convenabilă pentru întreprinderile care trebuie să țină cont de inventarul lor. Această caracteristică vă poate ajuta să urmăriți mărfurile și să vă împiedice să vindeți mai mult decât aveți în stoc. De asemenea, vă poate actualiza automat cantitatea de articol atunci când creați o factură sau o factură.

xero-add-inventar

O altă caracteristică unică a Xero este „active fixe”, care vă permite să vă gestionați activele existente. Puteți monitoriza cu ușurință informații, cum ar fi garanția, eliminarea și valoarea, pentru fiecare dintre activele dvs. Este util dacă aveți active sensibile la timp, cum ar fi echipamentele complexe care trebuie schimbate în mod regulat.

Prezentare generală a caracteristicilor Xero

Logo contabilitate Xerowww.xero.com

Începe de la 900 dolari pe lună Toate planurile

Caracteristici

Facturare

Facturare

A / R

A / P

Feeduri bancare

CC
add-on

Plateste facturile
add-on

Multi moneda

Aplicatie mobila

Time-tracking
add-on

Inventar

stat de plată

Prețuri

Planul de prețuri al lui Xero este împărțit în trei niveluri, „timpuriu”, „în creștere” și „stabilit”. Un upgrade la următorul plan de prețuri oferă mici umflături în caracteristicile sale. Mai jos sunt prețurile S.U.A..

Planul de prețuri al lui Xero este diferit în fiecare regiune. Pentru alte țări, prețurile Xero se defalcă în trei planuri, „inițiator”, „standard” și „premium”, dar aceste planuri au un preț diferit față de planurile de stabilire a tarifelor Xero din SUA. Planul internațional are un decalaj de preț mai mic, planul „starter” are un preț de 20 USD, planul „standard” la 30 USD și planul „premium” la 40 USD.

Planul de început al lui Xero, „devreme”, deblochează toate caracteristicile Xero, dar limitează numărul de facturi, facturi și reconcilieri pe care le aveți pe lună. Dacă afacerea dvs. crește, veți trece aceste limite în cel mai scurt timp și va trebui să faceți upgrade. Chiar și cu aceste limite, planul „timpuriu” al lui Xero este încă o afacere, deoarece obțineți aproape toate funcțiile Xero cu doar 9 dolari pe lună..

Următorul plan, „în creștere”, este planul standard al lui Xero, care înlătură limitele tranzacției, dar totuși nu vă permite să efectuați tranzacții în mai multe monede. Dacă sunteți o întreprindere mică-medie, care are nevoie de aproape toate caracteristicile Xero, planul „creștere” al lui Xero este perfect pentru dvs..

La 30 de dolari pe lună, planul „creștere” al lui Xero are multă concurență. Deoarece toate funcțiile Xero sunt deblocate la cel mai ieftin plan de prețuri – care costă 9 dolari pe lună – actualizările se simt mai scumpe în comparație cu FreshBooks sau QuickBooks Online, care permit funcții noi cu fiecare upgrade. Cu toate acestea, dacă luați în considerare valoarea caracteristicilor pe care le obțineți, prețul este rezonabil.

Cel mai scump plan al lui Xero, „stabilit” – care costă 60 USD pe lună – adaugă capacitatea de a gestiona mai multe monede. De asemenea, vine la pachet cu proiecte Xero și cheltuieli Xero. Dacă vă abonați la planul „stabilit” al lui Xero, puteți utiliza Proiecte și cheltuieli pentru atâția angajați cât doriți.

Pentru planul „timpuriu” sau „în creștere”, Xero oferă și integrări suplimentare. Puteți utiliza Xero Projects – instrumentul său de costuri de locuri de muncă – începând de la 7 USD pe lună și Xero Cheltuieli – funcția sa mobilă pentru a capta încasări și a depune cereri – începând de la 4 dolari pe lună. Există, de asemenea, Xero Payroll, deși asta funcționează doar în anumite state.

Aceste abonamente sunt contabilizate pe persoană activă. Dacă aveți mulți angajați care au nevoie de aceste funcții, prețurile lui Xero pot crește rapid.

Ușurința în utilizare

Înscrierea la un proces gratuit de 30 de zile cu Xero este ușor. Trebuie doar să completați adresa de e-mail și tipul de afacere pe care îl gestionați, apoi sunteți gata să mergeți.

Înainte de a vă crea contul de afaceri, puteți juca împreună cu Xero folosind o companie demo. Puteți, de asemenea, să vă creați contul imediat și să vă împrumutați singuri.

Există trei moduri de a introduce extrasul de cont bancar în Xero. Dacă banca pe care o utilizați este deja integrată cu Xero, puteți configura un flux direct din contul dvs. bancar. Pașii necesari pentru a face acest lucru depind de banca dvs., dar este destul de simplu pentru majoritatea. Puteți găsi un ghid pentru conectarea băncii dvs. pe pagina de asistență a lui Xero.

Dacă banca dvs. nu este unul dintre partenerii Xero, aveți două opțiuni. Puteți conecta contul dvs. Yodlee cu Xero sau importa declarațiile dvs. manual. Pentru a utiliza Yodlee, trebuie să furnizați informațiile de conectare bancare online, astfel încât Yodlee să poată exporta declarațiile din contul dvs..

Ultima opțiune este să importați manual instrucțiunile, însă declarațiile importate trebuie să fie în format CSV, QIF sau OFX.

Când sunteți gata să explorați Xero, bara de navigare este afișată în partea de sus a ferestrei, formată din filele „tablou de bord”, „afaceri”, „contabilitate” și „contact”. În partea stângă, puteți vedea numele organizației pe care o administrați. În partea dreaptă, puteți vedea butoanele de asistență și de adăugare rapidă.

xero-drop-down-meniu

Există o curbă de învățare cu Xero, dar utilizarea funcțiilor de bază, precum facturile și facturile, este ușoară. Chiar dacă sunteți un începător complet, puteți înțelege majoritatea funcțiilor Xero după câteva minute de citire a paginii de ajutor, spre deosebire de FreeAgent (citiți recenzia noastră FreeAgent).

Pe lângă aplicația sa web, Xero oferă o aplicație mobilă pentru dispozitivele dvs. iOS și Android care vă permite să vă gestionați banii din mers. Cu aplicații iOS și Android, puteți vedea tabloul de bord, achizițiile, vânzările și contactele. De asemenea, puteți crea noi facturi, facturi, chitanțe, cotații și contacte.

xero-tablou de bord aplicație

Interfața Xero este simplă și ușor de utilizat atunci când adăugați facturi, chitanțe și facturi noi. Când adăugați încasări, acestea vor fi înregistrate ca o tranzacție de ieșire în contul dvs. bancar. Tabloul de bord nu este la fel de complet ca cel pe care îl vedeți pe versiunea web, dar este încă suficient pentru a vă oferi starea financiară dintr-o ochire.

xero-factură aplicație

xero-primire aplicație

Facturare

Există trei modalități de a trimite o factură folosind Xero. Primul este prin „+” din partea dreaptă a barei de instrumente. Prin acest buton, puteți crea noi facturi, facturi, contacte și multe altele.

xero-plus-semn

Al doilea mod este prin tabloul de bord, în fila „Facturi datorate”. Acolo, butonul „nouă factură de vânzare” vă va duce la noua factură.

Al treilea se află prin pagina „facturi”, pe care o puteți găsi în meniul derulant la rubrica „business”. Puteți crea, de asemenea, o factură care se repetă făcând clic pe săgeata de lângă buton și alegând „factura repetată nouă”.

xero-factură pagină

Înainte de a crea prima factură, poate doriți să vizitați pagina „Setările facturii” ale lui Xero, unde puteți personaliza tema facturii dvs. sau puteți adăuga o nouă temă. Personalizarea include formatul și sigla facturii.

Puteți configura serviciile de plată pe care doriți să le utilizați pentru facturile dvs. prin pagina „setări”. Spre deosebire de FreshBooks și QuickBooks Online, Xero nu acceptă plata directă cu cardul de credit. 

În schimb, plata cu cardul dvs. de credit este procesată prin Stripe. Dacă acceptați o mulțime de plăți cu cardul de credit, va trebui să fiți atenți la tarifele de procesare. De asemenea, puteți utiliza PayPal sau include o adresă URL personalizată dacă doriți să fiți plătite prin alte canale.

Pagina cu setări vă permite, de asemenea, să configurați mementouri pentru facturi. Puteți crea până la cinci mementouri și personalizați e-mailurile trimise cu acestea. Această setare se aplică tuturor facturilor dvs.. 

Dacă aveți un client care nu dorește să fie reamintit în mod constant, nu aveți de ales decât să dezactivați memento-ul pentru toți clienții. Acesta este un alt dezavantaj al funcției de facturare a lui Xero, mai ales dacă aveți mai mulți clienți cu politici de facturare diferite.

Interfața pentru a crea o factură este simplă și ușor de înțeles. Adăugați destinatarul în caseta marcată „la”. Puteți adăuga un nou contact sau utiliza un client existent din lista de contacte, caz în care detaliile contactului respectiv vor fi incluse automat în factură.

Când creați factura, puteți alege articole din inventarul dvs. sau le puteți adăuga manual. Dacă articolul pe care doriți să îl facturați nu se află în lista de gestionare a stocurilor, puteți să le adăugați rapid și prin pagina „facturi noi”. Dacă utilizați urmărirea stocurilor, cantitatea de articol va fi actualizată automat atunci când facturați un articol.

La fiecare articol se aplică reduceri și rate de impozitare. Reducerile pot fi stabilite la un anumit preț sau ca procent. De asemenea, puteți stabili dacă doriți să includeți taxa în totalul facturii dvs. sau nu.

xero-factură

Un defect minor în facturarea lui Xero este acela că nu puteți adăuga o notă clientului dvs. în factură. Dacă există informații importante, puteți să le comunicați doar prin e-mail-ul personalizat care conține factura.

xero-repetarea-factură

În general, crearea de facturi în Xero este simplă și ușor de înțeles. Pagina „Prezentare generală a vânzărilor”, pe care o puteți găsi în categoria „business” din meniul derulant, vă poate oferi starea facturii. De asemenea, puteți vedea un scurt raport al facturilor dvs. săptămânale pe tabloul de bord.

Dacă ai mai folosit Xero înainte, este posibil să fi folosit facturarea „clasică” a lui Xero. Xero și-a actualizat funcția de facturare în aprilie 2019 pentru a îmbunătăți flexibilitatea, aspectul și a adăuga o funcție de salvare automată. Puteți trece la facturarea „clasică” a lui Xero făcând clic pe linkul „treceți la facturare clasică” din partea de jos a paginii dvs. normale de facturare.

cheltuieli

Gestionarea cheltuielilor dvs. în Xero este similară cu gestionarea facturilor. Puteți găsi facturile în meniul derulant „contabilitate”.

Când începeți o comandă de achiziție, puteți crea facturi cu doar câteva clicuri. Dacă utilizați urmărirea stocurilor, cantitatea dvs. de obiect va fi actualizată automat după crearea unei facturi.

La fel ca facturile, puteți crea facturi noi prin câteva moduri diferite: tabloul de bord, „+” din dreapta barei de navigare sau pagina „facturi”, pe care o puteți găsi în meniul derulant „business”.. 

Puteți urmări evoluția facturilor dvs. în pagina „facturi de plătit”. Prin această pagină, puteți programa plățile sau puteți configura o plată pentru mai multe facturi.

xero-lot-plată

Pentru a crea o nouă factură din pagina „facturi”, puteți apăsa butonul „factură nouă”. Pentru a crea o factură recurentă, puteți face clic pe săgeată, apoi apăsați butonul „noua factură repetată”.

xero-facturi-to-pay

Dacă este o cheltuială plătibilă, puteți atribui factura unui client. Data viitoare când facturați acest client folosind facturarea „clasică”, această cheltuială va fi adăugată automat la factură.

Raportarea

Pe lângă tabloul de bord ambalat cu informații, puteți vedea, de asemenea, rapoarte mai detaliate despre afacerea dvs. Puteți găsi aceste rapoarte în meniul derulant la „contabilitate”, apoi selectând „rapoarte”. În această pagină, puteți deschide rapoartele și gestiona preferatele pentru acces rapid.

Rapoartele Xero sunt împărțite în opt categorii: financiar, vânzări, cumpărături, impozit, inventar, contabilitate, operațiuni de plată și active fixe.

xero-rapoarte

Rapoartele de vânzări vă permit să vedeți facturile de creanță într-o anumită perioadă în mai multe moduri. Din aceste rapoarte, puteți identifica care dintre clienții dvs. este cel mai lent și care dintre ele are cea mai lungă întârziere.

xero-vârstă-raport

Setările raportului Xero sunt utile și au o personalizare mai mare decât QuickBooks Online și FreshBooks. Puteți ajusta intervalul de date pe care doriți să îl vedeți în rapoarte. Unele rapoarte vă permit, de asemenea, să alegeți ce coloane doriți să vedeți și să adăugați filtre pentru a vă ajuta să găsiți datele dorite.

xero-reports-settings

Rapoartele din categoria „achiziții” funcționează la fel ca cele din „vânzări”. Aceste rapoarte sunt utilizate pentru a vedea ce furnizori plătiți cel mai lent și cărora le datorați cel mai mult.

Raportul sumar fiscal vă permite să vedeți toată impozitul pe vânzări într-o anumită perioadă. În cadrul acestui raport, puteți fila două rapoarte: un rezumat și un raport de audit. Impozitele afișate sunt clasificate în funcție de tipul de impozit. Când publicați un raport fiscal, puteți personaliza unele părți ale raportului dvs., cum ar fi titlul, data și subsolul.

În afară de aceste categorii, există și rapoarte „active fixe” și „inventar”. Rapoartele privind activele fixe sunt utilizate pentru a monitoriza deprecierea și eliminarea activelor dvs. Rapoartele de gestionare a stocurilor vă pot ajuta să vedeți fluxul inventarului în timp. Din aceste rapoarte, puteți vedea, de asemenea, care sunt cele mai populare articole sau care nu.

Rapoartele contabile vă pot ajuta să înțelegeți tranzacțiile. Puteți vedea tranzacțiile dvs. filtrate după conturi, contacte sau date. Rapoartele sumare ale tranzacțiilor vă oferă o scurtă privire asupra activităților din contul dvs. de-a lungul timpului. Rapoartele detaliate de tranzacții vă oferă, de asemenea, un raport detaliat al tuturor tranzacțiilor dvs. de-a lungul timpului.

Categoria financiară este formată din 14 rapoarte diferite. Aproximativ, aceste rapoarte sunt împărțite în patru tipuri: buget, capitaluri proprii, performanță și flux de numerar. Rapoartele de capitaluri proprii sunt utilizate pentru întreprinderile cu mai mulți proprietari de afaceri sau investitori. Performanța și fluxul de numerar vă pot oferi datele de care aveți nevoie pentru a vă evalua starea de sănătate financiară.

Rapoartele lui Xero sunt foarte multe de luat în considerare. Există o mulțime de rapoarte în comparație cu FreshBooks și aproximativ același număr în comparație cu QuickBooks Online. Nu este ciudat dacă nu le folosești pe toate. 

Este copleșitor când ați configurat prima dată, dar, după ce știți care le puteți utiliza pentru a analiza afacerea dvs., funcția de raportare a lui Xero este utilă, deoarece există o mulțime de opțiuni de personalizare.

A sustine

Puteți accesa pagina de ajutor a lui Xero prin intermediul „?” simbol în partea dreaptă a barei de navigare. Pagina de ajutor a lui Xero este destul de extinsă și în profunzime. Poate răspunde la majoritatea întrebărilor tehnice pe care le puteți avea. 

Dacă nu găsiți ceea ce căutați, Xero oferă și un forum comunitar, astfel încât să puteți întreba utilizatori Xero care pot avea o soluție sau o soluție.

De asemenea, puteți contacta direct serviciul clienților Xero. Formularul de asistență pe care trebuie să îl completați constă din subiect și subiect, e-mailul dvs. și detaliile problemei dvs. Când completați subiectul, Xero vă va sugera câteva subiecte din pagina de ajutor pentru a vă asigura că problema pe care o întrebați nu se află în paginile lor de ajutor..

După ce ai trimis întrebarea, vei fi pus într-o coadă, deci nu vei primi răspuns imediat. Conform paginii de asistență a lui Xero, echipa sa de asistență va răspunde în 24 de ore. 

Când am pus o întrebare de asistență pentru clienți, am primit un răspuns în opt ore. S-a aflat în fereastra promisă de 24 de ore, dar tot nu este ideal dacă aveți o problemă urgentă care vă poate împiedica afacerea.

Verdictul

Xero este o soluție contabilă bazată pe cloud, cu o mulțime de funcții. Caracteristicile sale sunt ușor de utilizat și funcționează bine între ele.

Caracteristicile de bază, cum ar fi facturile și facturile, au aceeași schiță generală ca și alte programe de contabilitate și pot fi ușor înțelese. Funcțiile avansate, cum ar fi urmărirea stocurilor și mijloacele fixe, trebuie învățate, dar toate informațiile de care aveți nevoie sunt incluse în pagina de ajutor a lui Xero.

Având în vedere toate caracteristicile pe care le are, planul de prețuri „în creștere” al lui Xero este perfect pentru întreprinderile mici și mijlocii. Deoarece echipa lui Xero își îmbunătățește sistemul și inovează noi funcții, este posibil să obțineți multe altele de la Xero în viitor.

Cât de puternic este Xero depinde de afacerea ta. Dacă afacerea dvs. implică urmărirea stocurilor și gestionarea activelor, contabilitatea Xero este perfectă. Dacă sunteți un freelancer care nu are nevoie de majoritatea funcțiilor Xero, o altă platformă precum FreshBooks este mai bună pentru dvs..

Pentru a afla dacă Xero este potrivirea perfectă pentru afacerea dvs., vă recomandăm să încercați proba gratuită de Xero pentru 30 de zile. Ce părere aveți despre Xero? Ne-ar plăcea să auzim în secțiunea de comentarii. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map