Revizuire OneUp – actualizată în 2020

Recenzie OneUp

OneUp are o mulțime de clopote și fluiere, dar suferă atunci când vine vorba de utilizare. Cu toate acestea, sistemul său de inventar este cel mai bun pe care l-am văzut în orice software de contabilitate online, ceea ce îl poate face să se potrivească perfect pentru unele companii. Citiți recenzia noastră completă OneUp pentru toate detaliile.


Best-Contabilitate-Software-Review

OneUp este un software de contabilitate online unic care este perfect pentru o afacere mică care vinde produse fizice. Punctele cele mai puternice sunt funcția sa de gestionare a stocurilor și funcția sa CRM încorporată, împreună cu planurile sale la prețuri generoase. Dacă vi se pare corect, continuați să citiți această recenzie completă OneUp.

Pentru 9 dolari pe lună, OneUp vă oferă acces la toate funcțiile sale, dar limitează numărul de utilizatori și suportul pe care îl primiți de la reprezentanții clienților săi. Un alt dezavantaj al OneUp este că nu are o funcție de salarizare și nici nu oferă integrare cu aplicații terțe – care include chiar și Stripe, deci nu puteți accepta plăți cu cardul de credit.

Funcția de facturare este suficient de bună și funcționează bine cu funcția de inventar. Cu toate acestea, nu există memento-uri sau înregistrări recurente pentru facturarea și facturarea sa. Aspectul este mult mai complicat decât concurenții, deoarece este împărțit în mai multe pagini diferite.

Șabloanele de raport, deși sunt suficiente pentru o analiză simplă, lipsesc opțiunile de personalizare sau de filtrare necesare pentru o inspecție mai aprofundată.

Dacă căutați funcții automate și o funcție contabilă puternică, consultați cel mai bun articol de software contabil pentru a găsi ceva care să se potrivească mai bine nevoilor afacerii dvs..

Puncte forte & Puncte slabe

Alternative pentru OneUp

Caracteristici

OneUp este perfect pentru întreprinderile mici bazate pe inventar. Pe lângă faptul că are o funcție excelentă de păstrare a magazinelor, OneUp este completat cu o simplă funcție CRM încorporată. Ambele funcționează bine cu funcțiile de vânzare și de cumpărare OneUp.

Cu toate acestea, OneUp nu oferă o funcție de salarizare sau integrări. În afară de comanda sa de inventar automată, nu oferă o mulțime de funcții automate, ceea ce își reduce valoarea dacă căutați ceva care să vă crească eficiența. OneUp nu are, de asemenea, o caracteristică de urmărire a timpului, ceea ce îl face impropriu pentru companiile bazate pe proiecte și pentru freelanceri.

OneUp CRM

Puteți găsi funcția CRM de la OneUp prin butonul „oportunități” din bara de navigare. Această pagină este divizată în patru file: „clienți”, „oportunități”, „sarcini pentru oportunități” și „apeluri”.

Prin intermediul paginii „plumb”, puteți stoca informațiile de contact și de contact ale plumbului. În pagina „oportunitate”, puteți adăuga detalii pentru un anumit avans prin butonul „oportunitate nouă”. Pentru a urmări progresul dvs., puteți adăuga, de asemenea, un factor de probabilitate prin această pagină.

oneup_new-OPP

Pagini „sarcini pentru oportunități” și „apeluri” vă permit să vă organizați sarcinile și apelurile pentru a crește probabilitatea de a câștiga oportunități. Când creați intrări, le puteți marca fie „a face”, fie „terminat”. Dacă trebuie să marcați o sarcină sau un apel ca „gata”, faceți clic pe nume și schimbați starea prin butonul de comutare, care va înregistra și data modificării.

oneup_new-OPP

Funcția CRM integrată a OneUp este excelentă dacă faceți multe vânzări convingătoare, astfel încât să puteți avea toate instrumentele de care aveți nevoie într-o singură platformă. Puteți converti instantaneu o oportunitate într-o ofertă prin intermediul paginii „oportunitate”. Conducerile facturate se vor transforma automat și într-un client, economisindu-vă că introduceți aceste date de două ori.

Inventarul OneUp

Gestionarea stocurilor OneUp este una dintre cele mai avansate opțiuni software în comparație cu concurenții săi, cum ar fi Sage sau Zoho Books.

Puteți găsi funcția de gestionare a stocurilor făcând clic pe butonul „inventar” din bara de navigare. Funcția de gestionare a stocurilor de la OneUp are o mulțime de funcții, așa că trebuie să petreci ceva timp cu ea pentru a învăța cum să o folosești corect.

În fila „stoc”, puteți vedea o listă a articolelor dvs. de inventar, prețul, costul și cantitatea acestora. Puteți ajusta detaliile articolului dvs. făcând clic pe numele articolului. Cu toate acestea, pentru a adăuga un articol nou, trebuie să accesați pagina „produs nou”, făcând clic pe pictograma roată din colțul din dreapta sus al barei de navigare a inventarului și selectând „produs nou”.

oneup_new-OPP

Ajustarea cantității unui articol în OneUp este puțin mai dificilă decât în ​​cazul concurenților săi. Accesați pagina „înregistrări de inventar” sau pagina „retragere inventar”. Apoi faceți clic pe „intrare nouă” și introduceți cantitatea finală pentru a face ajustări.

Puteți înregistra o achiziție sau vânzare care vă afectează stocul prin intermediul „comenzii de cumpărare” sau a „comenzii de vânzare”. Când creați o intrare, specificați vânzătorul sau clientul și articolele comenzii. Faceți clic pe „primi” pentru a genera automat o notă de primire. De asemenea, puteți crea automat o factură prin pagina „primire a notei” făcând clic pe butonul „factură” de pe card.

oneup-cumpărare-comandă

Același sistem se aplică „comenzii de vânzare” și „bonului de livrare”. Această caracteristică vă poate ajuta să urmăriți elementele și să vă asigurați că fiecare articol este contabilizat.

OneUp este, de asemenea, una dintre puținele platforme care oferă management de proiect, pe care îl puteți găsi în pagina „vânzări” din fila „mai multe”. Vă puteți organiza intrările – cum ar fi facturi, facturi și sarcini – după proiect. Cu toate acestea, nu oferă urmărirea timpului, deci nu este la fel de eficientă ca concurenții săi, cum ar fi FreeAgent sau FreshBooks.

Prețuri

OneUp are cinci planuri de prețuri dintre care puteți alege: Self, Pro, Plus, Team și Unlimited. Similar cu Xero, OneUp le permite utilizatorilor să acceseze toate funcțiile sale chiar din liliac. Cu toate acestea, limitează numărul de utilizatori pentru fiecare plan de preț, care este perfect pentru întreprinderile mici care se dezvoltă.

Planul Self costă 9 dolari pe lună, dar te limitează la un utilizator și nu îți acordă acces la asistența pentru clienți OneUp. Dacă credeți că va trebui să folosiți asistența pentru clienți OneUp des, puteți face upgrade la planul Pro, care costă 19 dolari pe lună. Pe lângă furnizarea asistenței pentru clienți, Pro dublează și numărul utilizatorilor la doi.

Următoarele planuri nu fac decât să crească numărul de oameni care pot utiliza OneUp, ceea ce nu are sens, deoarece există un decalaj mare de prețuri între planuri. 

Planul Plus costă 29 de dolari pe lună și vă permite să aveți până la trei utilizatori. Următorul plan, Echipa, costă 69 USD pe lună și vă permite să aveți până la șapte utilizatori. Ultimul plan, Unlimited, vă permite să aveți utilizatori nelimitați și costă 169 USD pe lună.

În comparație, cel mai scump plan al lui Xero, stabilit, costă 60 USD pe lună, vă permite să aveți utilizatori nelimitați și are o funcție de gestionare a proiectului (citiți recenzia noastră Xero pentru a afla mai multe). Cu toate acestea, caracteristica de inventar OneUp este mai avansată și vine cu o funcție CRM încorporată.

Cel mai scump plan, Advanced, al QuickBooks Online costă 150 de dolari pe lună și, în general, este un program de contabilitate mai bun. Puteți plăti facturile și procesa plata cu cardul de credit prin intermediul platformei QuickBooks Online. Acest plan include, de asemenea, un tracker de timp și un manager de proiect, iar QuickBooks Online vă poate ajuta să depuneți impozitele dvs. dacă afacerea dvs. mică are sediul în S.U.A..

Cu toate acestea, dacă bugetul dvs. este mai mic decât atât, OneUp oferă planuri mai bune, deoarece puteți accesa toate funcțiile OneUp și asistența clienților pentru 19 USD pe lună. Planurile QuickBooks Online încep de la 25 USD pe lună și chiar la acest preț nu oferă urmărirea stocurilor sau facturile.

Ușurința în utilizare

Puteți găsi bara de navigare OneUp în partea stângă a ecranului. Are opt categorii: „acasă”, „oportunități”, „vânzări”, „cumpărare”, „inventar”, „contabilitate”, „rapoarte” și „aplicații”. Majoritatea categoriilor au file cu caracteristicile lor din partea de sus a paginii.

Spre deosebire de majoritatea concurenților săi, tabloul de bord OneUp este ascuns în categoria „contabilitate”, ceea ce strică scopul de a avea un tablou de bord deloc. În schimb, veți obține o funcție de căutare pentru a vă examina facturile și accesul rapid la celelalte pagini din pagina dvs. „home”, ceea ce nu are rost, deoarece le puteți găsi pe toate în bara de navigare..

oneup-tablou de bord

Dacă considerați că OneUp are funcții de care nu aveți nevoie în compania dvs. mică, le puteți dezactiva și prin categoria „aplicații” din bara de navigare.

În general, OneUp este ușor de utilizat odată ce te-ai obișnuit. Cu toate acestea, există o mulțime de pagini suplimentare care ar putea fi ușor înlocuite cu un simplu buton. Aceste pagini suplimentare îl fac mai confuz atunci când începeți prima dată, așa că este posibil să fiți nevoit să petreceți ceva timp explorând OneUp înainte de a ști cum să-l utilizați perfect pentru nevoile afacerii dvs..

Facturare

Pentru a crea manual o factură, accesați fila „facturi” din categoria „vânzări” din bara de navigare și faceți clic pe butonul „factură nouă”. Apoi puteți completa detaliile facturii, cum ar fi clientul, data și articolele.

oneup-nou-factură

După ce faceți clic pe „gata” din colțul din dreapta jos al paginii „facturii noi”, OneUp vă va întreba dacă actualizați stocul articolelor facturate. O factură care urmărește stocul va genera automat o nouă notă de livrare. Cu toate acestea, anularea unei facturi nu va șterge automat avizul de livrare, ceea ce poate provoca oarecare amestec în inventar.

Puteți înregistra plata prin pagina „plăți clienților” din secțiunea „mai multe” din fila „vânzări”. OneUp vă permite, de asemenea, să înregistrați o plată pe pagina facturii, pe care o puteți deschide făcând clic pe cardul din pagina „factură”. Puteți accesa a doua pagină făcând clic pe butonul din partea de jos a paginii dvs. de factură și făcând clic pe „primiți plata datorată”.

oneup-invoicep2

De asemenea, puteți adăuga automat o factură prin fila „oferte” din pagina „vânzări” și „avize de livrare” din pagina „facturi”..

Cu toate acestea, facturarea OneUp nu are un tracker de factură, o factură recurentă sau un procesor de plată integrat și nici nu se poate integra cu Stripe. Unele dintre aceste funcții sunt disponibile chiar și cu software de contabilitate gratuit, cum ar fi Wave. 

Având în vedere software-ul de contabilitate, lipsa funcțiilor și fluxul de lucru complicat, OneUp prezintă un dezavantaj major în comparație cu concurenții săi, cum ar fi QuickBooks Online sau FreshBooks. Citiți recenzia noastră de FreshBooks aici.

cheltuieli

Puteți urmări facturile și cheltuielile prin categoria „cumpărături” din bara de navigare. Pentru a crea manual o cheltuială, faceți clic pe fila „cheltuieli”. 

Făcând clic pe „cheltuieli noi”, puteți crea manual o cheltuială sau încărcați o chitanță pe OneUp. Puteți, de asemenea, să surprindeți o fotografie a chitanței dvs. prin aplicația Android OneUp, care este foarte convenabilă, deoarece nu trebuie să vă faceți griji pentru a pierde chitanța.

oneup-încărcare-exp

Similar cu funcția de facturare, puteți genera automat o factură prin fila „comandă de primire” din categoria „inventar”. De asemenea, puteți accesa pagina „proiecte” din categoria „vânzări” și apoi faceți clic pe opțiunea „timp factură” pentru a face o factură pentru sarcinile dvs..

Pentru a crea manual o factură, faceți clic pe fila „mai multe” și selectați „facturi” din bara de navigare din categoria „cumpărături”. De asemenea, puteți crea o nouă factură făcând clic pe butonul „factură nouă” din colțul din dreapta sus al paginii. Crearea unei facturi noi necesită elementul, vânzătorul și data scadenței. Pe lângă „produsele și serviciile”, puteți adăuga și „cheltuieli” ca articol.

oneup-newbill

La fel ca în „facturi”, există două modalități de a înregistra plățile. Prima dintre ele este accesând pagina „plata facturilor”, care se află sub fila „mai multe” din categoria „cumpărături”. În caz contrar, puteți deschide factura făcând clic pe numele din pagina „facturi” și mutând la a doua pagină prin butoanele din partea de jos a paginii..

oneup-proiect de lege

Pe lângă faptul că urmărește cheltuielile și facturile, funcția de facturare a OneUp nu face prea multe. Posibilitatea de a înregistra o chitanță din aplicația dvs. Android este plăcută. Cu toate acestea, nu are o opțiune de factură recurentă sau un memento de factură. De asemenea, nu vă puteți plăti facturile online, așa cum se poate cu QuickBooks Online. Citiți recenzia noastră QuickBooks Online pentru a afla mai multe.

Raportare de afaceri

OneUp are doar opt șabloane de raport, ceea ce este mult mai mic decât concurenții săi. Nu există niciun raport pentru funcția sa de inventar, ceea ce este surprinzător având în vedere că este mult mai avansat decât concurenții săi.

Puteți găsi șabloanele de raport OneUp din categoria „rapoarte” din bara de navigare. Există trei file din această categorie: „contabilitate”, „vânzări” și „cumpărare”. Există două rapoarte în secțiunea „vânzări”: „Raport de creștere a creșterii A / R” și „declarația clienților”. Secțiunea „cumpărare” are doar un raport: „Raportul de plată în vârstă A / P”.

oneup-imbatranire-raport

Raportul „declarația clientului” arată o listă a facturilor și plăților unui client. În partea de sus a paginii, veți vedea soldul total datorat de client. Puteți alege un client făcând clic pe butonul „Modificați clientul”. Pe lângă descărcarea raportului, puteți, de asemenea, să-l trimiteți prin e-mail, care este o opțiune care este unică pentru acest raport.

oneup-Cust-declarație

„Raportul de creștere a îmbătrânirii A / R” și „Raportul de plată cu îmbătrânirea A / P” au un model similar. Ambele rapoarte sunt împărțite în funcție de furnizori / clienți și date scadente, inclusiv un total pentru fiecare afacere din partea dreaptă a raportului. Cu toate acestea, există doar trei opțiuni de filtrare, inclusiv perioada de raportare și formatul.

Situațiile financiare

Puteți găsi rapoartele financiare ale OneUp în secțiunea „contabilitate” din categoria „rapoarte”. În total, există cinci rapoarte: „profit și pierdere”, „bilanț”, „registru general”, „bilanț de încercare” și „raport de impozite pe vânzări”. Cu toate acestea, încă lipsesc câteva șabloane importante, cum ar fi un raport al fluxurilor de numerar.

Majoritatea rapoartelor, inclusiv „profitul și pierderea”, „soldul probelor” și „soldul general” au un rezumat în partea de sus a paginii. Raportul „profit și pierdere” și „bilanț” vă permite să adăugați mai multe perioade, astfel încât să le puteți compara. Opțiunile de filtrare din aceste rapoarte sunt mult mai bune decât rapoartele de afaceri. 

oneup-profit-pierdere

Deși formatele de raport nu sunt personalizabile, formatul este destul de clar dacă aveți nevoie doar de o imagine de ansamblu asupra stării dvs. de sănătate financiară.

A sustine

Asistența OneUp include un centru de ajutor și asistență prin e-mail. Pentru a căuta în centrul de ajutor, faceți clic pe butonul semnului de întrebare din colțul din dreapta sus al paginii dvs. și se va deschide o fereastră de chat. Puteți căuta un articol de ajutor cu bara de căutare. Alternativ, faceți clic pe „lăsați-ne un mesaj” în colțul din dreapta jos al ferestrei de chat pentru a contacta serviciul de asistență al clientului OneUp.

Materialele furnizate de OneUp sunt suficiente pentru a începe. Cu toate acestea, articolele sale de ajutor sunt disponibile doar sub formă de text, care poate fi dificil de urmărit pentru unii oameni. Puteți accesa centrul de ajutor OneUp din pagina principală făcând clic pe butonul „ajutor” din partea de sus a paginii.

Verdictul

OneUp are o caracteristică de inventar excelentă, care este mult mai avansată decât concurenții săi, cum ar fi QuickBooks Online sau Sage. Funcția sa simplă CRM este, de asemenea, o completare bună la orice software de contabilitate. Cu toate acestea, lipsa sa de integrare poate reprezenta o soluție de despăgubire pentru unii, mai ales având în vedere că nu oferă o funcție de procesare a plăților și a plăților..

Funcția sa de facturare și facturare – deși este bine integrată cu inventarul său – nu are caracteristici și este greu de utilizat datorită naturii sale împrăștiate. Nu există memento-uri de plată pentru ambele funcții și nici înregistrări repetate.

Planurile de tarifare ale OneUp sunt generoase, deoarece – similar lui Xero – deblochează toate caracteristicile sale cu cel mai ieftin plan, care costă 9 dolari pe lună. Limită numărul de utilizatori care pot utiliza funcțiile OneUp, dar dacă sunteți unic proprietar, OneUp este destul de.

OneUp este o opțiune bună pentru o întreprindere mică bazată pe produse care are nevoie doar de undeva pentru a-și urmări finanțele și inventarul. Cu toate acestea, nu va ajuta foarte mult dacă trebuie să automatizați majoritatea nevoilor dvs. de contabilitate. Dacă acest lucru pare perfect pentru compania dvs. mică, puteți încerca testul gratuit de 30 de zile al OneUp.

Ai mai folosit OneUp? Spune-ne ce părere ai în secțiunea de comentarii. Vă mulțumim pentru citirea acestei recenzii OneUp.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me